|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1261 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. II
Cześć Dziewczyny! Widzę, że zaczyna się sezon urlopowy. Jutro Nika wybywa do Paryża, w poniedziałek sweetpinky do Bukowiny, a ja za tydzień do Wisły
![]() ![]() (dziewczyny pozdrówcie ode mnie Paryż i Tatry!) A ja po wczorajszym skoku ciśnienia jestem dziś dętka. Ledwo wstałam. Mam lekkie zawroty głowy i chce mi się spać. Dobrze, że po pracy zaczyna się weekend ![]() Sweetpinky, lekarz pytał mnie, czy czuję ruchy dziecka, a jak mu odpowiedziałam, że jeszcze nie, to mnie pocieszył, że jeszcze za wcześnie, że dziecko musi nabrać siły, żeby dać mi mocno znać, że jest. Czekam więc spokojnie. Za tydzień bedziemy w górach, to na pewno brzdąc się odezwie ![]() ![]() PS. Zapomniałam wczoraj napisać, że słyszeliśmy bicie serduszka naszego brzdąca ![]()
Jasiek ![]() ![]() Misiek ![]() ![]() Edytowane przez malin30 Czas edycji: 2009-05-15 o 08:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#1262 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() No widzisz Malinko, oczywiście, że trzeba poczekać, jestem pewna, że w górach jak ci maluszek da kopa to poczujesz ![]() u nas na każdej wizycie z położną słucha się bicia serduszka...no ale jak nie robią usg to przynajmniej w ten sposób mogą sprawdzić oznaki zycia w brzuchu..eeeh ta Holandia... im bardziej jestem w ciąży tym bardziej mi czasem tęskno do Polski... ja już walizkę zapakowałam ale nadal nie jestem przekonana co do jej składu ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1263 |
Zadomowienie
|
Zazdroszczę wam dziewczyny tych wyjazdów, my z mężem też planujemy jakiś wyjazd ale tylko na weekend bo praca mu na dłużej nie pozwala, ale mysle że pojedziemy gdzieś w połowie czerwca po badanich połówkowych
![]() Wczoraj ku mojemu zdziwieniu mąż powiedział że chce chodzić do szkoły rodzenia, zapytam dzisiaj lekarza i jeśli nie będzie kolidowało z pracą męża to sie zapiszemy ![]()
#1264 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to dobrze, że lekarz Cię pocieszył ![]() a w górach napewno da o sobie znać Twój maluszek ![]() Cytat:
![]() ![]()
♥ Edytowane przez sweetpinky Czas edycji: 2009-05-15 o 08:35 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1265 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() kurcze, dobrze, że mój mąż ma taki dobry układ w pracy, nigdy mu nie odmawiają wolnego na wizytę u położnej czy coś w tym stylu. Jego szef jak dzwoni wieczorem i muszą pracować, to zwykle każe mnie przeprosić ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1266 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() gdyby nie godziny pracy,bo w jednym tygodniu wstaje o 4 i pracuje do 13 a w drugim na 13 do 21, to by była super praca ![]() to w takim razie ja powinnam być "panią od niczego nie potrzebne" ![]()
♥ Edytowane przez sweetpinky Czas edycji: 2009-05-15 o 08:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1267 |
Zadomowienie
|
a ja znow sobie siedze na szkoleniu, 8h, dobrze ze moge korzystac z netu
![]() ![]() mam pytanie, kurde bo moj samochod nie ma wspomagania i czesto sie mecze zeby zaparkowac gdzies i wczoraj zwrocilam uwage ze strasznie miesnie brzucha przy tym pracuja, ja cierpie- wiadomo no ale co zrobic? ma ktoras z Was tak? mozna normalnie tak sie silowac z ta kierownica w ciazy ![]()
#1268 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() dokładnie z takiego układu trzeba korzystać. mój mąż pracuje od 8.30 do 17.30 ( w tym 30 minut lunch) tutaj w Holandii to są normalne godziny pracy, ale niestety czasem mój mąż musi pracować też w domu wieczorem czasem nawet do 22....ale jak jakiś serwer padnie , albo hakerzy się dobiorą albo jakaś inna akcja jest to musi pracować. no i on lubi tą prace, czuje się odpowiedzialny i zawsze nawet jak nie musi to pomaga, może dlatego jego szef go ceni. zresztą to dzięki niemu się przeprowadziliśmy, bo szef się przeniósł do innej filii firmy i zaproponował mojemu mężowi żeby ten znim się przeniósł, bo oni tworzą dobry zespół razem. no to się przenieśliśmy ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1269 |
Zadomowienie
|
Nika mój mąż takiego fajnego szefa to nie ma, nawet dzisiaj idę sama do lekarza tym razem ustąpiłam bo dzisiaj nie będzie usg a mąż jest dzisiaj na pokazie i reprezentuję swoją firmę ale za miesiąc na połówkowe badanie jak go szef na godzine nie póści to chyba będzie miał ze mną doczynienia
![]() klaudia ja ci też nie pomogę bo mam auto ze wspomaganiem. Ja zawsze przed jakimś wyjazdem robie liste co mam zabrac i jeszcze mi sie nie zdarzyło żebym coś zapomniała ![]()
![]() ![]() Edytowane przez aniago25 Czas edycji: 2009-05-15 o 09:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#1270 | ||
Zakorzenienie
|
Sweetpinky miłego pobytu
![]() Tobie też Nika udanego urlopu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A ja po wczorajszym dobrym samopoczuciu dziś jakoś tak średnio - mam ciężką głowę i od tego nic mi się nie chce ![]() ![]() ![]() ![]() Mój mąż ma stałe godziny pracy 7 - 15:30 i nie ma rady na wyjście w międzyczasie - także wizytę umawiam zawsze po południu lub w sobotę - chodzę prywatnie i moja lekarka tak przyjmuje ![]() Co do urlopu to przy planowaniu urlopów - mojego i męża na początku roku (no tak mamy w firmach) ustaliliśmy przełom lipca i sierpnia z planami wyjazdu do Chorwacji ze znajomymi ![]() ![]() ![]()
![]() Edytowane przez miss.hot Czas edycji: 2009-05-15 o 09:20 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1271 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Twój mąż to informatyk? Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1272 |
Zakorzenienie
|
No i tak przeliczyłam właśnie to dziś zaczynamy 5 miesiąc
![]() Ostatnia miesiączka 14 stycznia, czyli wczoraj zakończone 4 miesiące ![]() Ale ten czas szybko leci ![]()
#1273 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
całe szczęście u nas nie ma siły - jak jest wizyta mąż idzie i koniec. Nawet jak poroniłam to mąż zadzwonił z rana i powiedział szefowi, że ze mną zostaje i nie było kłopotu. jest ok ![]() Cytat:
![]() ja mam dziś humor urlopowy- to znaczy potrzebuję kopa w ![]() ![]() ![]() coś w tym rodzaju, jest też administratorem sieci i dyrektorem technicznym w swojej firmie czy coś w tym stylu ![]() generalnie mój mąż zwykle jak siedzi przed kompem ( nawet dla przyjemności!!! ) to nie gra w gry czy nie siedzi na necie jak normlani ludzie tylko jak zaglądam w monitor to widzę czarny ekran i mnóstwo literek i cyferek... ![]() czasem go ochrzaniam , że tak długo pracuje, a on mówi: kochanie , ale ja już dawno nie pracuje teraz to ja się bawię ![]() a jeszcze najgorzej jak próbuje mi wytłumaczyć co robi ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() Okruszek rosnie ![]() http://lbdf.lilypie.com/fVxPp2.png Edytowane przez Nika1980 Czas edycji: 2009-05-15 o 09:33 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1274 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jest informatykiem, handlowcem i kierownikiem oddziału. Uważa, że jak ktoś ma coś skopać to woli to zrobić sam ![]()
![]() |
#1275 |
Zadomowienie
|
Ja się szykuję do lekarza już mnie stresik trzyma,
Miss.hot masz racjię mój ostatni okres to też 14 styczeń i skończyłyśmy 4 miesiąc ![]() Uciekam wizytę mam na 14.00 ale jeszcze na zakupy jadę , miłego dnia zycze ![]()
#1276 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() tyle, że ponieważ jest dobry ( nie chcę nieskromnie pisać , że najlepszy w firmie) , to chociaż ma pod sobą ludzi do pracy , to i tak bardzo często wszystko robi sam, albo poprawia , bo to nie działa, albo tamto nie działa itp... i dzwonią i pytają i proszą... ![]() chyba podjęłam męską decyzję którą torebkę biorę ![]()
![]() Okruszek rosnie ![]() http://lbdf.lilypie.com/fVxPp2.png Edytowane przez Nika1980 Czas edycji: 2009-05-15 o 09:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1277 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tylko, że ja mam "polski odpowiednik" ![]() kurde zagońcie mnie do mycia, zaraz przyjedzie małż i będzie się złościł, że w piżamie siedzę ![]() Namówiłam go na zakupy w sklepie dla ciężarówek ![]() ![]()
![]() |
#1278 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() no to powodzenia w buszowaniu...a mi mąż obiecał, że będę mogła troszkę w Paryżu po sklepach też pochodzić... ![]() ![]() dobra ja też w piżamie lecę po prysznic, maseczki, paznokietki i te sprawy ![]() PS: Lenka się jeszcze nie odezwała do mamusi ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1279 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() zazdraszczam paryskich sklepów ![]()
![]() |
#1280 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() nic dziwnego, że jeszcze nie poczułaś ruchów, jak to taki luzak i leniuszek jest ![]() lekko kopnie nóżką, bo rączki ma zajęte i jak tu taki coś poczuć ![]() Cytat:
![]() ![]() a wczoraj po 1 w nocy poczułam przy pępku takie dziwne coś, jakby ktoś od wew. przyssawką 3 razy mi puknął ![]() a dziś czuje brzuszek, nie boli, ale tak nieprzyjemnie jest, może dlatego, że od jakiegoś czasu budzę się z bolącym pęcherzem ![]() o 17 idę na ślub do USC, a problemy mam ze wstaniem, nic mi się nie chce, głowa mnie boli, brzusio i jakby tego było mało, to pieką mnie pachy bo na podrażnioną skórę nałożyłam etiaxil ![]() chyba mam dzień narzekania ![]() aha wczoraj byliśmy z moim na zakupach, chciałam kupić sobie coś ciążowego w h&m ale wszystkie te ciuchy są na mnie za duże ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1281 | |||||||
Rozeznanie
|
Witajcie Dziewczynki-Bukowinki, Wiślanki i Paryżanki!
Życzę Wam pięknej pogody, udanego odpoczynku i... gęstej sieci toalet ![]() Przychylam się do opinii, że teraz to najlepsza dla mam wrześniowo-październikowych pora na wyjazd: już po zawirowaniach I trymestru, a jeszcze przed wielkim brzuchem. A i pogoda łagodniejsza, bo w upały to może być nam ciężko? Dodatkowo ja osobiście unikam peak season i tłoku. My się wybieramy na początku czerwca na wakacje - miała być moja wymarzona Barcelona, a potem skok do Andaluzji... Ale jak się dowiedziałam, że jestem w ciąży, to postanowiłam zamienić forsowne wycieczki i atrakcyjne życie nocne na relaks nad morzem ![]() ![]() Tylko jak ten mąż ma za nim nadążyć ![]() Cytat:
![]() Nie mam jeszcze dzieci, więc nie wiem dokładnie, jak wygląda ogarnianie rzeczywistości i jeszcze cykanie fotek w takich warunkach, ale może poradzisz sobie z małą lustrzanką? W takim plenerze, bez pośpiechu, to nawet zdążysz statyw rozstawić! Więc skuś się może jednak na jakiś mały amatorski model, nie za drogi, w sam raz do kobiecych rączek - bo te szkła to potrafią zaważyć ![]() Broniąc jednak nieustannie kompaktów, to uważam, że wybór modeli jest wielki i nawet takim aparatem można robić fajne zdjęcia. Wiem co mówię, bo kilka lat temu używałam Olympusa Miu i jak na tamte czasy i warunki techniczne, to naprawdę bardzo dobre zdjęcia robił. Wiem też, że Powershoty Canona są świetne - najnowszy chyba G10. Akurat w świetle dnia czy w oświetleniu domowym to nie ma dużej różnicy w jakości obrazka z kompaktu i lustrzanki. No i pod względem wygody użycia lustrzanka jednak jest nieporównywalna z kompaktem... Przede wszystkim zaś rozważ, do czego Ci ten aparat potrzebny i w jakich warunkach. Potem wybierz się w dogodnej chwili do sklepu i pooglądaj, podotykaj, zobacz, jak się w ręku układa, czy łatwo będzie Ci obsługiwać i jeśli to lustrzanka - jakie masz opcje wyboru optyki. Polecam filtr polaryzacyjny - widzę, że by Ci się przydał. I dobrej zabawy! Cytat:
![]() Wpadłam na genialną myśl wczoraj na zakupach - skoro w sieciówkach są sezonowe wyprzedaże w dziale dla dorosłych, to na dziecięcym może też? Czy ktoś wie? Bo ja nigdy wcześniej nie zaglądałam do tamtych sekcji... Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Widzę, że zostaję sama z moją niewiedzą płciową... ![]() Co do rozmiarówki biustonoszy ciążowych / karmników, to rozejrzyj się dobrze - polecany przeze mnie Hot Milk jest od 65, firma Anita ma ciążowe, Freya - w większej rozmiarówce. Tutaj artykuł o stanikach w ciąży ze strony Fundacji Mama: http://fundacjamama.pl/index.php?opt...602&Itemid=101 Polecam też ten wątek z Lobby Biuściastych: http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.ht...203&w=83756747 Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1282 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A fotelik chyba jednak kupimy Ramatti i tak nie będziemy go używać ze stelażem z wózka, poza tym ten pierwszy fotelik starcza na dość krótko. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1283 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A co do sekcji Mama w H&M, to na mnie też jeszcze wszystko jest za duże, a jestem miesiąc dalej niż Ty ![]() ![]() Nie przeszkadzało mi to oczywiście kupić 2 sukienek i 1 spódnicy "na zaś" ![]() A gdzie kupujecie rajstopy? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1284 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Z drugiej strony...przyjemnie tak raz w życiu poprosić o rozmiar S ![]() ![]() Fajnie, że maluszek zdrowy ![]() No i ... wydało się. Cytat:
Ciekawość mnie zżera, choć wiem, że pewnie chłopak. W końcu tylko takie modele płodzi rodzina mojego męża. ![]() Cytat:
Byliśmy na Star Trecku! Polecam, baaardzo fajny. ![]() Spocka nawet nieźle dobrali!!! Tylko Checkov taki od czapy - zupełnie do siebie niepodobny. Muszę wyznać. Jestem anonimową ciuszkoholiczką ![]() Obiecałam sobie nie chodzić po sklepach z dziecinnymi ciuszkami i miałam szczery zamiar dotrzymać słowa. Weszłam wczoraj do H&M poszukać jakiejś letniej sukienki dla siebie... nawet nie wiedziałam, że oni mają też ciuszki ....malusie ![]() Sukienki nadal nie mam. Kupiłam za to torbę ciuszków za.... 150 zł. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1285 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
H&M sobie daruje, trudno tam znaleźć rozmiar 34, a w dziale ciążowym to chyba taki nie istnieje. całe szczęście, że w innych sklepach można znaleźć tuniki, długie lekkie bluzeczki , rybaczki biodrówki czy lniane spodnie na gumkach, przynajmniej przydadzą się na następne lato (oby) ![]() Cytat:
ale rozwiązaniem mogą być np. pończochy ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1286 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() to prawda teraz jest świetny czas na wakacje, ja też nie cierpię tłoków, choć pewnie w tym paryżu to wieczny tłok, przyanjmniej tak mówi mój mąż, który tam swego czasu bardzo często bywał.... wakacje nad morzem to dobry pomysł ![]() ![]() no póki co to ja się staram być sexy, ale z cerą mam nadal kłopoty i włosy nadal wypadają ![]() ![]() 6 miesiąc? wow ![]() Cytat:
![]() Cytat:
no to ja zabieram męża na Star Treck jak wrócimy z Paryża ![]() Taki to jest kraj ta Holandia... ja też się zapisuję do grupy anonimowych ciuszkoholików... ![]() kochane, zgadnijcie co jem...? musli z mleczkiem oczywiście... ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1287 |
Zakorzenienie
|
Nie chce mi się cytować, więc podsumuję Wasze posty tak:
Nie mam prawa jazdy. To mąż jest kierowcą, więc nie pomogę w sprawie "kierownica a brzuszek ciążowy". Rajstopy dla ciężarnych ma Gatta. Mój mąż też informatyk-programista. Foka, nie wiem, czy się wydało. Lekarz musiałby sam powiedzieć, bo w końcu już się tyle dzieciaczków naoglądał ![]() W H&M to ja kupiłam tylko jedne spodnie ciążowe po przecenie, a tak to tunikę na zwykłym dziale. Też się na nim rozglądnijcie, bo nie warto wydawać pieniędzy na coś, co przyda się tylko parę miesięcy jeszcze. A taka "normalna" rzecz będzie do noszenia też po.
Jasiek ![]() ![]() Misiek ![]() ![]() Edytowane przez malin30 Czas edycji: 2009-05-15 o 11:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#1288 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() dziewczyny, myślicie, że nasze domowe zwierzaki czują, że jesteśmy w ciąży? ostatnio zauważyłam, że moja psinka, w stosunku do mnie zaczęła inaczej się zachowywać, tzn. tylko z panem chce się bawić, a ja stałam się panią od przytulania ![]() a może coś jej dolega.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1289 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
Bluzki kupuję "zwykłe" szersze u dołu lub tuniki, ciążową kupiłam tylko jedną w C&A, bo na brzuszku ma miała małe stopki i napis "kicking baby" ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1290 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nika, to skoro od jutra nie będę Cię tu "widzieć", to spotkamy się dopiero 1 czerwca ![]()
Jasiek ![]() ![]() Misiek ![]() ![]() Edytowane przez malin30 Czas edycji: 2009-05-15 o 11:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:08.