Mamusie lipcowo - sierpniowe 2009 - "9 miesięcy stwarzania małego świata" - część 4 - Strona 95 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-05-15, 08:49   #2821
UnholyOne
Ola-Unhola

Dot.: Mamusie lipcowo - sierpniowe 2009 - "9 miesięcy stwarzania małego świata" - cz

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
no to super
gorzej ze sciana TZ juz sie wlasnie zbuntowal, ze w betonie bedzie wiercil

No łatwe to nie jest. My też kiilka ścian mamy takich, że raz jak Małż wiercił, to tak napierał na ścianę, że mu dysk wypadł...
Stary 2009-05-15, 08:51   #2822
truheart
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lipcowo - sierpniowe 2009 - "9 miesięcy stwarzania małego świata" - cz

Cytat:
Napisane przez jusali Pokaż wiadomość
No i zaczynamy dzisiaj 32tc, 8 miesiąc....za niedługo będę jechała na egzamin, prawie nie spałam ze strachu:/
No to pijemy, bo przeciez u mnie dokładnie tak samo
A egzamin na pewno pójdzie dobrze, nie ma innego wyjścia, wizażowe kciuki działają cuda
Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
Tru fajnie że już jesteś

Leć i mam nadzieję, że znajdziesz to co chciałaś
Ja idę w sobotę na wieczór panieński, ma być stylizowany na lata 20, ale ja moge się "wystylizować" jedynie makijażem w 32 tygodniu ciąży

Idę się wykąpać, wracam za trochę
truheart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-15, 08:51   #2823
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
właśnie

wywierci bo go inaczej myszy zjedzą - na obrazki się malutkie dziurki wierci, więc niech nie marudzi
no bedzie musial
tylko te sciany to naprawde jest masakra - zeby listwy przykrecic musial kupic wiertarke specjalna bo zwykla tam nie idzie :/ zel beton masakra
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-15, 08:55   #2824
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
Napisane przez truheart Pokaż wiadomość
A egzamin na pewno pójdzie dobrze, nie ma innego wyjścia, wizażowe kciuki działają cuda

Ja idę w sobotę na wieczór panieński, ma być stylizowany na lata 20, ale ja moge się "wystylizować" jedynie makijażem w 32 tygodniu ciąży

Ja tez miałam iśc na panieński, ale nie mam siły
Domek wynajęty gdzieś nad Zegrzem (za Warszawą taki ośrodek z jeziorkiem) a stylizacja na Bollywood. Już to widzę, Misio kuleczka i B-wood @ godz bym posiedziała, Małż musiałby godzinę po mnie jechac, Dziewczyny by się podniecały striptizem...Nie to nie dla mnie...
Stary 2009-05-15, 08:56   #2825
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
tylko, ze ten moj tez nie ma ramki ;/
no to nie wiem co ci poradzic
Cytat:
no własnie pozyczyc nie mogę ... a kupować za 150 zł i zwężać to bez sensu by było!
to strasznie drogo!!!
ja kupilam tunike-bombke za 80 zł!! szkoda ze nie mam tego cholernego aparatu to by pokazala fote

Cytat:
No i zaczynamy dzisiaj 32tc, 8 miesiąc....za niedługo będę jechała na egzamin, prawie nie spałam ze strachu:/
czas szybko leci

Cytat:

ja ide za tydzien na panienski

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-15, 09:01   #2826
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

ogladam wlasnie o tym traktowaniu kobiet w ciazy w DDTVN
Stary 2009-05-15, 09:06   #2827
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

Ja tez ogladam ten program, i sie zgadzam z tym ze tolerancji nie ma w ogole czy w Hiper Mrketach czy komunikacji miejsckiej czy w innych publicznych miejscach
Jeszcze jak kobieta sie odrbze czuje to ok ale niekotre przechodza strasnzie ciaze i nie maja siły stac w kolejkach cyz w busie zeby dojechac do domu

---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ----------

Svinecka - fajne masz meble , mamy podobne rogówki, tzn zastanwialam sie nad tym modelem co ty mas zi kolrem ale wybralismy troche inny i czerwony, ale załujemy bo moglismy dodac te 1500 złotych bo w sumie jak sie dziecko urodzi to ta rogowka moze nie wygaldac tak kolorowo i fajnie, a po co przykrywac taka fajna rogówke jakimis kapami.
no ale cos bedzi etrzeba uwazac ;]

24,07 - nasza data ;]
Szczęśliwa mama dwóch szkrabów

Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm
Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm

udało sie -moj wykres
Gizmiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-15, 09:06   #2828
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Domek wynajęty gdzieś nad Zegrzem (za Warszawą taki ośrodek z jeziorkiem) a stylizacja na Bollywood. Już to widzę, Misio kuleczka i B-wood @ godz bym posiedziała, Małż musiałby godzinę po mnie jechac, Dziewczyny by się podniecały striptizem...Nie to nie dla mnie...
ja mam panieński za dwa tygodnie, ale u mojej bardzo bliskiej przyjaciółki, więc pójdę
i wiem też, że koleżanki zrezygnują z wyjścia do klubu ze względu na mnie

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-15, 09:21   #2829
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Napisane przez Gizmiatko Pokaż wiadomość
Ja tez ogladam ten program, i sie zgadzam z tym ze tolerancji nie ma w ogole czy w Hiper Mrketach czy komunikacji miejsckiej czy w innych publicznych miejscach
Jeszcze jak kobieta sie odrbze czuje to ok ale niekotre przechodza strasnzie ciaze i nie maja siły stac w kolejkach cyz w busie zeby dojechac do domu

---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ----------

Svinecka - fajne masz meble , mamy podobne rogówki, tzn zastanwialam sie nad tym modelem co ty mas zi kolrem ale wybralismy troche inny i czerwony, ale załujemy bo moglismy dodac te 1500 złotych bo w sumie jak sie dziecko urodzi to ta rogowka moze nie wygaldac tak kolorowo i fajnie, a po co przykrywac taka fajna rogówke jakimis kapami.
no ale cos bedzi etrzeba uwazac ;]
dzieki
ale wiesz my tez mamy w sumie jasny kolor - tylko on jest taki brudny wlasnie, wiec moze nie bedzie widac brudu poza tym to jest ten material ala zamsz, ze jak przejedziesz reka to sa smugi wiec tym bardziej nie bedzie widac - no i podobno latwo sie go czysci

moj TZ z kolei caly czas jeczy, ze teraz w Agacie sa narozniki za 800zl a my dalismy 3500
no ale ludzie te za 800 sa okropne - i w tandetnym materiale

---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ----------

znalazlam niedrogi wozek - moze ktos skorzysta
http://www.allegro.pl/item625280135_...row_lekki.html

wzory zgapione od implasta i jeta
Stary 2009-05-15, 09:25   #2830
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

Cytat:
dzieki
ale wiesz my tez mamy w sumie jasny kolor - tylko on jest taki brudny wlasnie, wiec moze nie bedzie widac brudu poza tym to jest ten material ala zamsz, ze jak przejedziesz reka to sa smugi wiec tym bardziej nie bedzie widac - no i podobno latwo sie go czysci

moj TZ z kolei caly czas jeczy, ze teraz w Agacie sa narozniki za 800zl a my dalismy 3500
no ale ludzie te za 800 sa okropne - i w tandetnym materiale

---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ----------

znalazlam niedrogi wozek - moze ktos skorzysta
http://www.allegro.pl/item625280135_...row_lekki.html

wzory zgapione od implasta i jeta
no tak ze zdjecia to mowie mamy podobny material hihi ja mam GOBI ale penwie kazda firma inaczej to nazywa, ale tez jak sie reka przejedzie tak w rozne storny sie on uklada ale plamy widac , moze ldatego ze to czerowny, ale fakt faktem jest ze szybko sie czysci , my nasza rogowke mamy rok i w sumie zadowolenie jestesmy z tym ze jak bedzie nastepna to z prawdziwej skory wtedy nicyzm sie nie bedziem przejmowac hihi

a wozek faktycnzie tani , nawet ciekawy wzor, dobra ja uciekam sie uczyc na kolosa z jezyka

24,07 - nasza data ;]
Szczęśliwa mama dwóch szkrabów

Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm
Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm

udało sie -moj wykres
Gizmiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-15, 09:35   #2831
truheart
Zakorzenienie

Cytat:
Ja idę tylko na część domową i potem na wspólne zdjęcia w fabrycznym plenerze, bo dziewczyny wynajęły fotografa (zawsze to jakaś dodatkowa pamiątka z ciąży ).Potem przyjedzie po mnie tz, a one idą w tango na miasto.
A Bollywood też byłoby fajne tylko faktycznie szkoda, że daleko.
Stary 2009-05-15, 09:48   #2832
magi77
Wtajemniczenie

Dzięki Tru

Cytat:

Ja spadam, idę "pooglądać" córcię koleżanki. do popołudnia.

Zawsze trzeba mieć nadzieję na lepsze jutro...

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
magi77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-15, 09:50   #2833
syla39
Wtajemniczenie

Cytat:
..... a teraz się chyba położę, bo cos mnie ciągnie podbrzusze i jak chodzę to mnie kłuje tak jakby wnętrze fredki....

Ja tez mam takie klucia od wczoraj I juz probowalam cos znalesc w necie ale nic ciekawego nie wynalazlam. Czasami tez kluje mnie cos na wysokosci pepeka. Ciekawe co to moze byc? Pocieszam sie ze nie ja jedna. Jak znajdziesz przyczyne to prosze daj znac..

Ania dobrze ze oddalas ta tunike. Jak dla mnie byla "babcina"

Svinecka podoba mi sie twoj salon Super

Troche sie przerazilam postem Marioli ale dal mi tez duzo do myslenia. Napewno teraz bardziej bede o siebie dbac i uwazac na siebie. Myslalam ze niebezpieczenstwo mam juz za soba i troche spoczelam na laurach tzn zaczelam wykonywac czynnosci ktorych byc moze nie powinnam typu prace w ogrodku czy noszenie zbyt ciezkich rzeczy, zakupow Koniec z tym.

syla39 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-15, 09:57   #2834
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
A tymczasem dziewczynki proszę o opinie na temat bluzki ... nie jest babcina???
Tylko szczerze proszę ... przywiozłam od mamy koleżanki - ma dwie wady- jest troche za duża w cyckach i droga
Wiem że już za późno ale podzielam opinię dziewczyn...że mało atrakcyjna ta tuniczka jest

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Dziewczynki, do później, trzymajcie kciuki za naszą wizytę (o 11.30). Teraz lecę na rynek, pa
Trzymamy mocno

Cytat:
Napisane przez Gizmiatko Pokaż wiadomość
Też to oglądalam...i sama racja...jedna Pani powiedziała że jak była w ciąży i jezdziła mpk to jak wchodziła do autobusu to wszyscy nagle burzy szukali za oknem...hahaha dokładnie tak jest...wszyscy nagle obracają się w stronę okna i szukają niewiadomo czego

Dzień dobry Mamusie

Ja mam dzisiaj podły nastrój...dzwonili z firmy mojej i już mnie tak zdenerwowali że sił nie mam
Stary 2009-05-15, 09:58   #2835
truheart
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magi77 Pokaż wiadomość
Dzięki Tru
Jakby coś jeszcze to pisz
Cytat:
Napisane przez syla39 Pokaż wiadomość
Troche sie przerazilam postem Marioli ale dal mi tez duzo do myslenia. Napewno teraz bardziej bede o siebie dbac i uwazac na siebie. Myslalam ze niebezpieczenstwo mam juz za soba i troche spoczelam na laurach tzn zaczelam wykonywac czynnosci ktorych byc moze nie powinnam typu prace w ogrodku czy noszenie zbyt ciezkich rzeczy, zakupow Koniec z tym.
Dokładnie takie samo odczucie miałam wczoraj po przeczytaniu tego postu ze mnie taka Zosia-samosia na codzień

Lecę dziewczynki z tz na działkę na parę godzin zawieść to i owo z naszego mieszkania, po południu szkoła rodzenia więc zajrzę wieczorkiem.
Miramejku ja też trzymam kciuki za wizytę!!
Buziaki
Stary 2009-05-15, 10:04   #2836
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Napisane przez syla39 Pokaż wiadomość
Svinecka podoba mi sie twoj salon Super
dziekuje

teraz to on jest lysy jeszcze a jak beda firaneczki, ozdoby...mmm nie moge sie doczekac
kocham swoje przyszle mieszkanko - wszystko tam jest takie MOJE
Stary 2009-05-15, 10:07   #2837
Wojtusia
Zakorzenienie

Svinecka i Syla dzięki za wyjasnienie odnosnie konfliktu serologicznego, na wszelki wypadek zapytam jeszcze swojej ginki.

Svinecka- narożnik super

Ania, bluzka jest moze taka troche babcina, ale ja takie lubie i załozyłabym ją wydaje sie z fajnego przewiewnego materiału i na pewno bedzie ci w niej wygodnie i nie za gorąco.

Ja bylam wczoraj z tz w szkole rodzenia. fajnie bylo, wczoraj byl temat o połogu po porodzie sn i cc. ciekawie pani mówiła. siedzielismy tam 2,5 h!
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-15, 10:08   #2838
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
Svinecka i Syla dzięki za wyjasnienie odnosnie konfliktu serologicznego, na wszelki wypadek zapytam jeszcze swojej ginki.

Svinecka- narożnik super

Ania, bluzka jest moze taka troche babcina, ale ja takie lubie i załozyłabym ją wydaje sie z fajnego przewiewnego materiału i na pewno bedzie ci w niej wygodnie i nie za gorąco.

Ja bylam wczoraj z tz w szkole rodzenia. fajnie bylo, wczoraj byl temat o połogu po porodzie sn i cc. ciekawie pani mówiła. siedzielismy tam 2,5 h!
dzieki

i co jakies ciekawostki?
Stary 2009-05-15, 10:17   #2839
WrednaAfrodyta
Zadomowienie

J a tylko na chwileczkę wpadłam prosić o kciuki o 15.40 -usg 3d
Stary 2009-05-15, 10:18   #2840
Wojtusia
Zakorzenienie

W sumie to uporządkowała moją dotchczasową wiedzę,
-
mówiła, ze wazne jest obserwowanie odchodów poporodowych, zwlaszcza krwi, jaki ma kolor a nawet zapach.
- mówiła ze krwawienie moze trwac do 2 tygodni a czasami przez cały okres połogu. a jak np. po dwóch czy kilku dniach nic juz nie bedzie leciało, to trzeba kontrolnie zgłosic sie do lekarza czy nic sie "nie przytkalo"

hmmm, co jeszcze, zaraz spisze sobie wszystko i wkleje, to i mi sie przyda na potem

Aha i dostalismy karte rabatową na produkty philips Avent, 6% w sumie mało, ale z drugiej strony lepsze to niż nic.

Afrodyta bedziemy trzymały kciuki
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-15, 10:22   #2841
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
teraz to on jest lysy jeszcze a jak beda firaneczki, ozdoby...mmm nie moge sie doczekac
kocham swoje przyszle mieszkanko - wszystko tam jest takie MOJE
Jak ja to znam Super jest to uczucie jak patrzysz na mieszkanko a tam wszystko takie jakie sobie wymarzyłaś...ja remontowałam 4 miesiące moje eM (tzn. głównie mój tata) i wszystko dosłownie jest takie jak chciałam, od najmniejszego wieszaczka do wszystkich szafek...a najlepsza była pierwsza noc...ciągle otwierałam oczy i nie mogłam się napatrzeć ze leże u siebie w domku....a rano jak się obudziłam to był niezły szok...gdzie ja jestem
Stary 2009-05-15, 10:28   #2842
UnholyOne
Ola-Unhola

Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty
: kciuki::k ciuki:

Chyba jednak się przejadę do H&M. Mama mnie zawiezie i przywiezie. Nigdzie więcej nie będe łaziła, tylko spokojnie sobie pooglądam.
Stary 2009-05-15, 10:33   #2843
eleeri
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny,
widzę, że już kika stron od wczoraj się pojawiło
jednak nie mogę tyle spać, bo mam potem dużo do czytania

Niestety jest już późno więc nie czytam a lecę na zakupy, pa.

---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ----------

Ale trzymam kciuki za wszystkie mamy mające dzisiaj wizyty

http://suwaczki.maluchy.pl/li-38235.png

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72900.png

eleeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-15, 10:34   #2844
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez WrednaAfrodyta Pokaż wiadomość
Trzymamy kciuki
Stary 2009-05-15, 10:47   #2845
kamilka
Zadomowienie

ehhh... nadążyć za wami to trzeba motorek mieć:P

Byłam wczoraj u mojego gin. Z synkiem wszystko ok, natomiast lekarz nie był zbyt pocieszony moimi bólami bioder. Powiedział że na tokie bóle jeszcze za wcześnie jest. Okazało się że prawdopodobnie skutek z czasów kiedy niemowlakiem byłam( wtedy miałam problemy z bioderkami i krótszą nóżkę). Narazie kazał mi codziennie wapno pić, bo na jakieś inne specyfiki jeszcze za wcześnie. Mam nadzieję że to się przynajmniej zatrzyma na takim poziomie jak jest. Mówiła że może to być nawet wskazanie do cc. Narazie pocieszam się że może mi się uspokoi to
kamilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-15, 10:48   #2846
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
trzymam
Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość
Jak ja to znam Super jest to uczucie jak patrzysz na mieszkanko a tam wszystko takie jakie sobie wymarzyłaś...ja remontowałam 4 miesiące moje eM (tzn. głównie mój tata) i wszystko dosłownie jest takie jak chciałam, od najmniejszego wieszaczka do wszystkich szafek...a najlepsza była pierwsza noc...ciągle otwierałam oczy i nie mogłam się napatrzeć ze leże u siebie w domku....a rano jak się obudziłam to był niezły szok...gdzie ja jestem
noooo....ja juz nie moge sie doczekac az sie przeprowadze
Stary 2009-05-15, 10:53   #2847
Cassandra 23
Zakorzenienie

Heloł
Co tam u Was mamuski? Wyspałyście sie? Ja pospałam do 10 TŻ dzisiaj przeniósł sie na drugie łóżko (za ciasno nam było) i mogłam spać jak chciałam Ah jak wygodnie było

Cytat:
Napisane przez eleeri Pokaż wiadomość
no przyrząd do fukania
tzw. spryskiwacz, np do kwiatków
no bo ja mam się podmyć tym tantum jak wszystko tam będzie bolało
jedynie pofukać z daleka
Super pomysł z tym spryskiwaczem do kwiatków

Cytat:
jestem
i jestem zachwycona moim nowym naroznikiem no skubaniec tak pasuje, ze szok a z ta komoda to TZ cos wyliczyl i odleglosc jest 20cm a nie 2cm wiec wazonik postawie
tylko lawa nam sie nie udala polasilismy sie na niska cene a w ogole mi sie nie podoba, jest za wysoka i ma inny kolor niz meble - ale mamy juz upatrzona taka idealna wiec ta oddamy potem tesciowej a kupimy tamta

nawet zrobilam fotki specjalnie dla Was
Ślicznie wygląda pokoik Wszystko takie gustowne Bardzo mi sie podoba.

Cytat:
Cass - Ty to masz żyłkę do zakupów w lumpku, ciuszki są super
Ja zrobilam spis wszystkich rzeczy, które kupiłam i chyba więcej mi nie trzeba, no może jakieś kaftaniki, bo okazało się, że np. 56 z Sofiji wygląda przy 56 z innej firmy jak na lalkę Barbie
A dziekuje Ostatnio czesto udaje mi sie kupic cos fajnego

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Dziewczyny
Ja sobie nie współczuję, tylko tym, którym przechodzą przez różne ciążowe tragedie.
Chociaż oczywiście ma to wpływ na mój podły nastrój i samopoczucie.
Boję się bardzo o maluszka i nie wyobrażam sobie, jak każda przyszła mama pewnie, że coś mogłoby się teraz stać.

Zawsze wszystkim mamom mówię, że jeśli coś ich niepokoi, to lepiej udać się do lekarza/szpitala. To nigdy nie jest strata czasu dla żadnej ze stron. Trzeba być czujnym do końca, w końcu nosimy w sobie nasze skarby.

Ja też już zmykam, jutro wcześnie rano pobudka i do pracy. Wierzę, że to będzie dobry dzień.

I Wam dobrego dnia jutro życzę!!!
Kochana współczuje Ci, że musisz widzieć takie rzeczy Ja to bym chyba nie nadawała sie do takiej pracy Płakałabym za każdym razem gdy zdarzyłaby sie taka historia

Cytat:
A tymczasem dziewczynki proszę o opinie na temat bluzki ... nie jest babcina???
Tylko szczerze proszę ... przywiozłam od mamy koleżanki - ma dwie wady- jest troche za duża w cyckach i droga
Aniu nie wiem co Ci doradzić. Troszke chyba przyduża ta bluzka a Ty taka chudzinka jesteś.

Cytat:
Napisane przez frida110 Pokaż wiadomość
Dostałam od siostry i kuzynki ciuszki dla dzidzi. 3 wielkie wory w rozmiarach 56-68. A jeszcze dwie znajome chcą mi dać rzeczy po swoich dzieciach. Chyba szafa i dwie komody, które mają stać w dziecięcym pokoju nie pomieszczą tego wszystkiego.
Ale Ci dobrze Kiedy ja dostane jakiś worek ciuszków?

Cytat:
Przypatrzyłam się dzisiaj rano i mi też pulsuje , dzięki za wskazówki
A widzisz

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-15, 10:55   #2848
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Ślicznie wygląda pokoik Wszystko takie gustowne Bardzo mi sie podoba.
dziekowac

no ja sie nie wyspalam jak zwykle za pozno poszlam wstac a rano pobudka do przedszkola
Stary 2009-05-15, 11:09   #2849
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczynki, do później, trzymajcie kciuki za naszą wizytę (o 11.30). Teraz lecę na rynek, pa
Już zapewne jestes po wizycie ale kciuki i tak trzymamy

Cytat:
Fridziu kochana skąd ja znam te odczucia ja mam 10 na plusie, teraz waże 66kg/168cm i odkryłam coś okropnego co w życiu mi się nie zdażało....stykają mi się uda w jednym miejscu i po dłuższym chodzeniu po górach obtarły mi się nogi od wewnątrz do tego moje chudziutkie kostki teraz częściej wyglądają jak balony.. czuję się jak kaszalot. a też się jakoś nie przejadam...
Nie jestes sama w tym temacie
tru jaki kaszalot?? Napewno pieknie wyglądasz A co ja mam powiedzieć jak waże juz 85 kg?

Cytat:
Dzieńdoberek Kochane
Przebrnęłam przez wszystko, ale jakoś nie mam weny do pisania Może zaraz powróci.
Brzuch mnie bolał całą noc, wzięłam nospę, ale dalej z prawej strony mnie ciśnie i to kłucie w środku
Jak nie przejdzie, to zadzwonię do ginka i pewnie będzie kazał mi przyjechac. Ach zobaczymy...
Mam nadzieje, że te bóle to nic groznego

Cytat:
o moj synus wlasnie sie obudzil i fika sobie w brzuszku
Mój synuś to ostatnio chyba wogóle nie spi bo ciągle wariuje

Cytat:
Mój kot wariuje dziewczyny. Nie wiem co z nim. Najpierw dostał uczulenia, zrobiły mu się łyse placki na nodze. Wet powiedział, że to może być ze stresu, albo rekacja kontaktowa na coś. Więc zmieniliśmy mu karmę na antyalergiczną, dostaje tabletki. To dla odmiany zaczął sikać gdzie popadnie kurcze, jest noszony na rękach, bawiony, ściaskany, TZ gania się z nim po domu, śpi na naszym łóżku i zachowuje się jakby już był zazdrosny o małego...tylko takie wytłumaczenie przychodzi mi do głowy. Teść zasugerował jeszcze, że sikanie może być winą tabletek ze sterydami, któe dostaje na uczulenie - więc od dziś mu je odstawiamy, zobaczymy co będzie, ale poważnie to jak się nie zmieni to ja sobie nie wyobrażąm jak to będzie z młodym na świecie
A to jaki zazdrośnik On już wyczuwa małego i boi sie, że zostanie odtrącony Ale zwierzaki są mądre.

Cytat:
Zaniedbujesz nas jusali A gdzie zdjęcia ze ślubu??

Cytat:
Też to oglądalam...i sama racja...jedna Pani powiedziała że jak była w ciąży i jezdziła mpk to jak wchodziła do autobusu to wszyscy nagle burzy szukali za oknem...hahaha dokładnie tak jest...wszyscy nagle obracają się w stronę okna i szukają niewiadomo czego
A ja ostatnio poczułam sie bardzo miło bo w aptece młody pan mnie przepuscil w kolejce a wczoraj w piekarni także młody chłopak (nawet przystojny).
Kobiety wogóle nie reagują

Cytat:
Kciuki zaciśnięte Czekamy na relacje z wizyty.

Cytat:
Cześć dziewczyny,
widzę, że już kika stron od wczoraj się pojawiło
jednak nie mogę tyle spać, bo mam potem dużo do czytania

Niestety jest już późno więc nie czytam a lecę na zakupy, pa.
Mam nadzieje, że po powrocie z zakupów będzie obiecana fotka brzuszka?

Cytat:
Napisane przez kamilka Pokaż wiadomość
Byłam wczoraj u mojego gin. Z synkiem wszystko ok, natomiast lekarz nie był zbyt pocieszony moimi bólami bioder. Powiedział że na tokie bóle jeszcze za wcześnie jest. Okazało się że prawdopodobnie skutek z czasów kiedy niemowlakiem byłam( wtedy miałam problemy z bioderkami i krótszą nóżkę). Narazie kazał mi codziennie wapno pić, bo na jakieś inne specyfiki jeszcze za wcześnie. Mam nadzieję że to się przynajmniej zatrzyma na takim poziomie jak jest. Mówiła że może to być nawet wskazanie do cc. Narazie pocieszam się że może mi się uspokoi to
Biedactwo Nie martw sie, wszystko bedzie dobrze. Najważniejsze, że z synkiem jest wszystko ok.

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-15, 11:09   #2850
katarzynka00
Zakorzenienie

zaledwie 2 kartki do nadrobienia? nie poznaje kolezanek
Cytat:
No bo jak w tym roku ma być "baby boom" to może trzeba się już zapisac w kolejce do przedszkola
zwłaszcza, że ja przedszkole mam po drugiej stronie ulicy ( 5 min piechotą ) i nie chcę wozić małego gdzieć daleko na drugi koniec miasta
ja tez mam 5min od siebie i fajnie by bylo gdyby sie udalo, ale dje sobbie z tym jeszcze czas.

Cytat:

no wlasnie fajnie jakby tak bylo - ale czesto w szpitalu traktuja Cie jak nawiedzona, ze lecisz tam z byle gow....
...patrz przykład z Katarzynka

Cytat:

Aha, to jest fukacz , czytałam, że dziewczyny używają też właśnie butelek po wodzie z dzióbkiem . I żeby wziąć suszarkę i suszyć krocze chłodnym nawiewem zamiast wycierać.

Chciała pokazać miejsce, gdzie będzie nacinane krocze (jeśli będzie).
suszarka ? swiat juz do reszty zwariował

W Polsce to ok90% kończy się nacięciem Jestem na to przygotowana.
U mojej siostry powiedzieli tak: musimy pania naciąć bo jak sama pani pęknie to bedzie wiecej szkody...

Cytat:
...odkryłam coś okropnego co w życiu mi się nie zdażało....stykają mi się uda w jednym miejscu i po dłuższym chodzeniu po górach obtarły mi się nogi od wewnątrz do tego moje chudziutkie kostki teraz częściej wyglądają jak balony.. czuję się jak kaszalot. a też się jakoś nie przejadam...
mój Małż też ostatnio w intymniejszej chwili skwitował, ale tam ciebie duzo sie teraz zrobiło.Uda moje zaokraglone, zdecydowanie.

Cytat:
Brzuch mnie bolał całą noc, wzięłam nospę, ale dalej z prawej strony mnie ciśnie i to kłucie w środku
Jak nie przejdzie, to zadzwonię do ginka i pewnie będzie kazał mi przyjechac. Ach zobaczymy....
martwia mnie wasze przykre dolegliwosci, zawsze sie wczuwam, co ja bym zrobila gdyby mnie kuło.I sie tego boje.

Cytat:
Mój kot wariuje dziewczyny. Nie wiem co z nim. Najpierw dostał uczulenia, zrobiły mu się łyse placki na nodze. Wet powiedział, że to może być ze stresu, albo rekacja kontaktowa na coś. Więc zmieniliśmy mu karmę na antyalergiczną, dostaje tabletki. To dla odmiany zaczął sikać gdzie popadnie kurcze, jest noszony na rękach, bawiony, ściaskany, TZ gania się z nim po domu, śpi na naszym łóżku i zachowuje się jakby już był zazdrosny o małego...tylko takie wytłumaczenie przychodzi mi do głowy. Teść zasugerował jeszcze, że sikanie może być winą tabletek ze sterydami, któe dostaje na uczulenie - więc od dziś mu je odstawiamy, zobaczymy co będzie, ale poważnie to jak się nie zmieni to ja sobie nie wyobrażąm jak to będzie z młodym na świecie
a czy twój kocur jest kastratem?
posikiwanie moze tez oznaczac problemy z nerkami.Złap mocz i oddaj do laboratorium.Powaga.
Moja kotka posikiwala...na nasaz posciel.W pralni dziwnie na mnie patrzyli bo wciaz oddawalam.
Zajada sie teraz karma ktora kupuje u weta na te przypadlosci i juz nie sika.

Cytat:
racja
mnie wczoraj pani przepuscila w markecie, dodam ze nie byla to polka tylko mulatka.Bardzo mi milo bylo.
A dzis w Luxmedzie oczywiscie wykorzystalam swoj przywilej mimo sprzeciwu ludzi cos tam marudzacych pod nosem

No i gin zapisal mi badania o ktorych nie mieli tam pojecia.Nie wiedzieli co mi wykonac ale jaja.
Ta pobudka wczesna to dla mnie srodek nocy.Zaraz sie ogarne i pojde uciac sobie drzemke.

Svinecko- bardzo elegancki naroznik.Pieknie sie prezentuje.Podoba mi sie
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości