![]() |
#151 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Sabat Czarownic:)część III nieostatnia:D
Cześć dziewczyny, miłego dnia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#152 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Odpisałam. ![]() Widziałam to w tv shop, mnie tak robią la senzy, więc już mam. ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- Obadałam kapelutek - uroczy. ![]() Wzajemnie. ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#153 |
Zakorzenienie
|
Hahaha, no w sumie taki jajcarski, ale tak nam sie podobał, że nie mozna go bylo nie wziąć i ostatecznie to moim zdaniem nadaje się na letni spacerek w lnianej sukience czy lnianych spodniach
![]()
#154 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#155 | |
Zakorzenienie
|
kukam
![]() mnie az tak nie robi zaden stanik.. ![]() nie mysle ze były za tanie ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#156 |
Zakorzenienie
|
Wiecie co, załamałam się.... Jako że mnie ostatnio ciągle ssie i mam fazę na słodkie (efekty na jęzorze już są :/ ) wyczarowałam sobie tabele z indeksami glikemicznymi...
![]() Wyszło mi, że powinnam jeść tylko cebulę pomidory i czosnek. Czasem zagryzając orzechami, czereśniami, morelami świeżymi i zapijając tłustym mlekiem 3%. ![]() Już się zabić czy jeszcze poczekać? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#157 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#158 |
Zakorzenienie
|
No pani dr kazała mi jeść produkty o niskim indeksie, zwłaszcza na śniadanie... to wychodzi że najlepiej i najzdrowiej cebulę.
![]() Przerysowuję oczywiście. ![]() Ps. Czemu na śniadanie poleca się jeść owsiankę, skoro ma wysoki GI?? |
![]() ![]() |
![]() |
#159 |
Zakorzenienie
|
Zwłaszcza na śniadanie? dziwne zalecenie, wiesz>? owsianka, jesli nie jest rozgotowana to wcale nie ma takiego wysokiegi in przeciez??
#160 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to pewnie zależy jak patrzeć... najniżej jak znalazłam to 60. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#161 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ogólnie założenie jest takie, że na śniadanie, aby rozkręcic metabolizm i rozruszać organizm nalezy dac mu coś węglowodanowego, co sobie ładnie strawi i będzie się czuł nakarmiony ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#162 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ogólne założenie jakie, czyje, czego? Moje śniadanie musi być niskowęglowodanowe, w ogóle całe moje żarcie powinno być niskowęglowodanowe. ![]() Coś węglowodanowego (corn flakes, chleb z drzemem, miód, płatki z suszonymi owocami itd.) na śniadanie u mnie może i rozrusza, ale automatycznie uruchamia ssanie. Nie dość, że jestem głodna za pół godz. to jeszcze mnie ssie w żołądku, wydziela się masa soku żołądkowego, a po chwili jest mi niedobrze. W efekcie cukier szybko spada i zaczynam się trząść. Po czym sięgam po cukier (czekoladka, batonik, napój słodki) i koło się zamyka... Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2009-05-15 o 10:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#163 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bo założenie zdrowego żywienia jest takie, że najważniejsze jest nie to co i ile tego jesz, ale w jakiej kolejności to jesz. Są jakies tam zasady, których trzymanie się wielu ludziom uregulowało dietę, ale to się raczej tyczy osób zdrowych ![]() Mnie juz nie ![]()
![]() |
#164 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W szkole mnie uczono, że normalny człowiek powinien spożywać na śniadanie białko z dodatkiem węglowodanów. A węglowodany w większej ilości powinien jeść ten, kto ma przed sobą wysiłek, idzie na trening intensywny np. Ale może to stara szkoła, bo ja też już nie taka młoda... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#165 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zgodnie z zasadami dietetyki od zawsze chyba każdy posiłek powinien zawierać białko, a węglowodany, zależnie od tego czy przed wysiłkiem - wtedy złożone, a czy wysiłki - proste, aby szybciej się przyswajały i uzupełniały zapasy ![]() Ogólnie chodzi o to, że nie wolno w ogóle wykluczac węglowodanów z diety, bo to może prowadzić do zmian w metabolizmie człowieka, gdyz organizm, któremu nie dostarcza się węglowodanów, mających być źródłem energii, zaczyna czerpac energię z innych skłaników i przestaje traktowac węglowodany jako pierwsze źródło energii, traktując je jak tłuszcze, czyli zapas na gorsze czasy ![]() ![]()
![]() |
#166 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jaki indeks ma jajecznica? I jajka w ogóle. Bo nie umiem się dokopać, wiesz może? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#167 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to pewnie dlatego, na diecie SB i Mointagniaca pozwalają jajka żreć do bólu ![]()
![]() |
#168 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jajka, majonez, wół, owoce morza, ryby, sery, śmietana... Ale biologicznie to niemożliwe, żeby te żarła nie ruszały trzustki w ogóle. ![]() I teraz nie wiem, czemu się lekarka darła kiedyś na mojego brata, że majonez rano je... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#169 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#170 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tak w ogóle jak to możliwe żeby wzrost poziomu cukru zależał od ilości tłuszczu w serze? Nie rozumiem tego. Jak czytam o tej dziwnej diecie, to czytam np. hasło, że sery i nabiał chudy. A za chwilę gdzie indziej, że mleko 3% ma niższy indeks niż 0%. To wszystko jest bez sensu, mój analityczny umysł staje okoniem. ![]() Już nie wiem nic. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#171 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Swoja droga jak kiedys interesowałam się SB, to było dozwolone tylko mleko 0-1%, o większej ilości tłuszczu juz nie. Tak samo z serami - inaczej sie robi twaróg, a inaczej goudę, nie? To jak z tą owsianką - jak ją zalejesz gorącą woda i zostawisz do nasiąknięcia to ma dużo niższy IG niz owsianka ugotowana, tak samo z makaronem - ten sam makaron ugotowany na al dente jest produktem mniej przetworzonym i ma niższy IG niz makaron kluchowaty. Przyznaję bez bicia, że nie wiem jak to działa, ale tak myslę, że może to ciutkę w tę strone? ![]() edit: Ta strona co ją podałaś to mi się wydaje niewiarygodna. Co to znaczy "Dżem słodzony sokiem owocowym" ?? Przeciez dzem mogę zrobić z takich owoców z jakich mi się podoba, o ile kojarze i niezależnie od tego z jakich owoców ja zrobie, to ma taki sam iG? Nonsens.
Nowa motywacja. Tym razem cel jest zdecydowanie długoterminowy. Edytowane przez hihi Czas edycji: 2009-05-15 o 11:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#172 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale zaraz potem na innej stronie przeczytałam o spożywaniu tylko chudego mleka i chudych serów. I wszystko w klimacie niskiego GI i diety M. Czyli sprzecznie. Ta sprzeczność mnie wk... ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#173 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#174 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#175 |
Zakorzenienie
|
Najbardziej mi się podoba zapis Mars, Snikers, itp..
![]() ![]()
#176 |
Wtajemniczenie
|
Ale miałam zadymkę w pracy, chłopaki narozrabiali, szef wkurzony
![]() ![]() Hihi - dzięki za fotki. Kapelusz piękny, a osoby na zdjęciach przeurocze ![]() Ja potrzebuję jakiegoś bardziej sportowego kapelusza, bo właśnie wczoraj dowiedziałam się, że spędzimy 2 tygodnie pod namiotami nad Morzem Czarnym (jak ja to przeżyję ![]() ![]() ![]() Kulbitku - mam dobre buty Garmonty, kosztowały bardzo dużo, ale są naprawdę super ![]() ![]() Na butach górskich nie ma co oszczędzać, jeżeli chce się mieć dobre i wygodne buty, na deszcz, skałki, kamienie itp. Hihi i Kropuś - ciekawa dyskusja ![]() A my planujemy nasze nowe biuro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#177 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ---------- Cytat:
![]() W temacie Skickersów i Lionów mogę służyć za przykład badawczy. Nie mam po nich drgawek, żarłam w drodze na MO, doszłam, zeszłam i przeżyłam. ![]() Ale Mars mnie rozbroił. Ale ale... może to przez te "śladowe ilości orzechów" co oni tam piszą na tym opakowaniu... ![]() ---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() Lubię takie przemeblowania w pracy. ![]() |
||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#178 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedys nieśmialo zauważyłam, że wszystko ślicznie, ale ten ekhm, dozwolony serek topiony to taki syf, że ręce opadają, to mnie niemal zlinczowali, że co ja mowie, on jest dozwolony, to znaczy, że dobry. A taki dobry, bo jest podstawą albo dodatkiem do całej masy przepisów i potraw, to jako podstawa sosu, tu jako dodatek do zpaiekanki itd itp...
![]() |
#179 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wiesz ja to wiem.. ale wtey jak kupowałam buty to robilismybpełne wyposażenie, bo mąż nie miał nic totalnie, ja stare buty do wywalenia, i srednia kurtkę, do tego polary, skarpety, koszulki odpowiednie plecak i sporo wtedy wydaliśmy jednorazowo, wiec wybrałam buty tańsze poprostu.. Nie spodziewałam sie ze twardość podeszwy spowoduje aż taka niewygode i ze vibrama bedzie tak się ślizgała.. poprostu nieudany zakup i tyle..
![]() ![]() |
![]() |
#180 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trafiłaś w sedno. Czasy lenistwa. Daj mi - zastosuję. Bez względu na wszystko. Byle łatwiej, prościej, a efekt już jutro. A już całkiem fajnie to żreć jak prosię, a potem kupić Addipex i wszystko to zrzucić. ![]() Cytat:
A jak się te smaczki przekładają na efekty? Jak są efekty wagowe u kogoś, to pewnie dieta jeszcze lepsza, nawet jakby trująca. ![]() Cytat:
![]() To pewnie powstało na zasadzie "lepiej serek niż mąka albo śmietana". A lud to łyka jako zdrowe amu. ---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ---------- Cytat:
![]() Moje buty w kosz, buty mojego pana do sprzedania, bo go żrą w pięty (tak na marginesie zimą miał je raz i jak wykręcił orła na parkingu to klękajcie narody ![]() ![]() Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2009-05-15 o 11:58 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:58.