|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3691 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Planujemy zajść w ciążę w 2009 roku część V
Witam wieczorowa pora
a ja sama w domku jak zwykle o tej porze - mezus w pracy ![]() obzarlam sie frytkami i ciezko mi teraz... Koona ![]() milej nocki
|
|
|
|
#3692 |
|
Raczkowanie
|
pamiętajcie, że co by sie nie działo, to najwazniejsze jest pozytywne nastawienie
|
|
|
|
#3693 |
|
Zakorzenienie
|
Witam, nio i sie zaczeło....wczoraj był koszmarny dzień:
po pierwsze zgubilam dozownik do expresu dolce gusto, moze ktos wie gdzie mozna go dokupic? po drugie byłam u ginekologa, zrobila cytologie i obejzala mnie, macice mam prawidlowa, ale w prawym jajniku nie ma pecherzykow, a lewy jest prawidlowej wilkosci z dobrymi pecherzykami, ale musi sprawdzic czy mialam owulacje wiec ide na badanie progresteronu....smutno mi sie zrobilo...ale powiedziala ze bedziemy leczyc damy radeOna mowi ze po wyniku bedzie widac czy byla owulka, wiec jaki to musi byc wynik? Na marginesie wizyta 130zł
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
#3694 |
|
Zakorzenienie
|
pacierpqu - teraz juz bedzie dobrze! Dzielna z Ciebie dziewczyna. Zaslugujesz na to, zeby zafasolkowac juz juz! A badania po kilka osob w sali to najczestsza praktyka w szpitalu, jeszcze stazysci, praktykanci, co chwile ktos wchodzi (jakas pielegniarka) itp... Mnie badala jakas stazystka przez 10minut (wygladalo na to, ze lekarz dal sie jej pobawic zabawka jaka jest USG), po czym ona stwierdzial, ze nie wie gdzie leza jajniki i sie poddala....
Koona - nie ma co sie zalamywac! Tyle sie nasluchalam historii jak lezalam w szpitalu, ze mozesz byc spokojna. Ja lezalam z podejrzeniem ciazy pozamacicznej wiec bylo spore prawdopodobienstwo ze mi usuna jeden jajnik i jajowod. Nikt nie widzial w tym problemu, jesli chodzi o zajscie w ciaze.(lekarze tez). Slyszalam historie, ze jedna dziewczyna miala ciaze pozamaciczna, usunieto jej jajowod a pozniej w bardzo krotkich odstepach czasu urodzila naturalnie 3 dzieci. I jeszcze jeden przypadek... itd. Po prostu pewnie w co drugim cyklu masz szanse i tyle. Ale to w cale nie musi sie przekladac na czas oczekiwania na dzidzie, bo zauwaz, ze jedne zachodza w pierszym cyklu, inne czekaja dluzej. Kwestia szczescia? A tego szczescia to duuuuuzo Ci zycze. Tylko badz cierpliwa a na pewno niebawem dzidzia sie pojawi Ps. ja mam dzis 32 dc po poronieniu i na razie brak objawow na @. Szkoda, moglaby juz przyjsc. |
|
|
|
#3695 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkie
Koona szczerze współczuję badania, trzymam kciuki za pozytywne rezultaty KBKatarynka będziemy próbować do skutku nie damy się ![]() Życzę Wam miłego dzionka i weekendu - ja zaczynam za 7 godzin
To umysł kreuje świat wokół nas i nawet gdybyśmy stanęli tuż obok siebie na tej samej łące moje oczy nigdy nie ujrzą tego co widzą twoje - G. Gissing http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008061400300330.png |
|
|
|
#3696 |
|
Zakorzenienie
|
Witam ranne ptaszki. Ja ostatni dzień na chorobowym..i może spałabym dłużej ale wymyśliłam wczoraj że zapiszę się do gina.
Dzwonię po 7:00 to po 1: okazało się że już znieśli rejestracje.Jak przyjdę między 9:30 a 11:00 to mnie przyjmie po 2: nie mogę teraz zasnąć bo się zastanawiam całą godzinę czy iść czy nie??? Bo po to by usłyszeć że "badanie niepłodności małżeńskiej" jest dopiero po roku niezabezpieczonego współżycia to mi się iść nie chce! Chciałabym dostać jakieś badanie na hormony ale pewno mi teraz jeszcze nie da. A macice to wiem że mam prawidłową bo poprzedni gin sprawdzał i mówił że "nic tylko rodzić" Moja mama poszła w zeszłym tyg. do mojego starego gina w Toruniu i on powiedział że właśnie jakiekolwiek badania (jako badanie niepłodności) to zlecą mi dopiero po roku ... Wiec już nie wiem IŚĆ? czy NIE IŚĆ?
|
#3697 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moim zdaniem IŚĆ ![]() Miłego dnia dziewczynki!!!!!! Edytowane przez DAnia Czas edycji: 2009-05-15 o 08:34 |
|
|
|
|
#3698 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny!Jeśli nie macie nic przeciwko to chciałabym się dopisać do starających
Staram sie zajśc w ciąże od kilkunastu cyklów,a od 6 wzięłam się za to na poważnie pod kontrolą lekarza.Przejrzałam forum i widzę ze taka przyjazna atmosfera tutaj.Dzisiaj ide do ginekologa na monitoring-trzymajcie kciuki,żeby wszystko było ok!Ja z swojej strony trzymam za was wszystkie kciuki,bo wiem ile to oczekiwanie nas kosztuje!Bedzie dobrze!Pozdrawiam |
|
|
|
#3699 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochana wszystko jest do wyleczenia - będzie dobrze Cytat:
Generalnie do 6 tygodni, a ja po pierwszym poronieniu dostałam w 35 dc, a po drugim chyba w 30 dc. Więc napewno niedługo Cytat:
A ja nie wytrzymałam i dzisiaj zrobiłam kolejny test Leżal i kusił ![]() ---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ---------- Cytat:
Witamy i zapraszamy do częstszego udzielania się Trzymam kciuki aby owulka się pokazała ![]() Jak chcesz się zapisać na listę, to musisz podać w komplecie imię, miejsce zamieszkania, wiek, który cykl się staracie i ostatnią @
|
|
|
#3700 |
|
Wtajemniczenie
|
Ok to podaje dane do listy: Nela,28 lat,Małopolska,6 cykl starań,ostatnia @ 02.05.
Bardzo prosze o dopisanie do listy starających się Edytowane przez coralady Czas edycji: 2009-05-15 o 08:58 |
|
|
|
#3701 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
lekarz ma zapisane od kiedy się staramy.. bo poszłam do niego po raz 1 w ostatnim cyklu brania tabletek i powiedziałam że się chcemy starać. Moim zdaniem pewno powie że badania to po roku starań a teraz spokojnie czekać. Przy tej 1 wizycie powiedział żeby brać kwas foliowy a u niego zjawić się w 6 tyg. ciąży..i tyle.. i że żadne badania nie są teraz potrzebne (pytałam się) bo badania to robi się przy nie płodności albo po 1 ciąży poronionej. Myślę że .. w tej kwestii potrzebny jest spokój i wytrwałość czego mi wyraźnie brakuje
|
|
#3702 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
masz w domu jedno szczęście już i Ono jest bardzo ważne, taki Twój prywatny pocieszyciel a za jakiś czas w brzuszku będziesz mieć kolejnego pocieszyciela Sweet Jelly, w naszym wypadku o spokój i wytrwałość, najtrudniej
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
|
|
|
|
#3703 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3704 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny,
ja myslę, że zasada badania po roku czasu nie jest taka głupia, czasem naprawdę trzeba poczekać, a robienie badań tylko was zestresuje i być może tylko pogłębi problem. Zresztą...spójrzecie na Aliisankę - zawsze pozytywna, cierpliwa, też się naczekała dziewczyna , ale... dziś jest Fasolka w jej brzuszku. Ale- do ginekologa zawsze warto się przejść i wypytać. szczególnie jeśli są jakieś nieprawidłowości, np: nieregularne cykle, zbyt obfite miesiączki lub wręcz przeciwnie. Jeśli cykl wygląda w porządku to myśle, że lekarz nie będzie miał podstaw do wcześniejszych badań - ale zawsze warto się dopytać , a może słowa lekarza was uspokoją. Ja w każdym razie trzymam kciuki i wysyłam poranne śniadaniowe fluidki
|
|
#3705 |
|
Zakorzenienie
|
DOSTAŁAM WYNIK,
PROGESTERON 10,18 NG/ML Z TEGO CO WYCZYTAŁAM OWULACJA BYŁA I JAJECZKO BYŁO ZDOLNE ALE ZA NIKŁO JEŚLI NIE BYŁO ZAPŁODNIENIA! TROSZĘ MI ULRZYŁO.... a DOZOWNIK TEZ JUZ ZAMOWILAM W SERWISIE
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
#3706 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a chyba krzyczec nie chcesz na nas ![]() Ja witam piątkowo i przesyłam
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
|
|
|
#3707 |
|
Wtajemniczenie
|
Kochane dla tych, którym brak wiary, przesyłam jeden post, "próbować do skutku" bo wiem że nie każda z Was tam zagląda
![]() zobaczcie, że wiara czyni cuda, wystarczy cierpliwość " Dot.: Próbować do skutku VIII "uwierzyc w cud" Kochane!!! W moim brzuchu bije serduszko - dziś się dowiedziałam i zobaczyłam!!!! Życzę Wam wiary - naprawdę działa!!! Po 2 latach od utraty - udało się!!! Ściskam Was cieplutko!!!" i co Wy na to?
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
|
|
|
#3708 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przepraszam,to tak z dobrego humory Alisanko - gratuluje....wiara czyni cuda
|
|
|
|
#3709 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
I apetyt od trzech dni jakby większy na @ A to dopiero pierwszy cykl starań. Podziwiam Was wszystkie za niezłomne starania ![]() A żeby nie brzmiało pesymistycznie to tam gdzieś głęboko w serduchu wierzę że nam wszystkim się uda
To umysł kreuje świat wokół nas i nawet gdybyśmy stanęli tuż obok siebie na tej samej łące moje oczy nigdy nie ujrzą tego co widzą twoje - G. Gissing http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008061400300330.png |
|
|
|
|
#3710 |
|
Rozeznanie
|
hej dziewczynki!
Sama nie wiem co doradzić w kwestii pójścia do gina wcześniej niż przed upływem roku. Raczej sugerowałabym iść i drążyć temat. Na pewno na moj pogląd ma wpływ to co mnie spotkało (czyli niekompetencja poprzednich lekzrzy, którzy nie badali przyczyn moich nieregularnych miesiączek). Sweet Jelly masz prawo pytać i masz prawo wiedzieć. Myślę, że jak powiesz, że czujesz że coś jest nie tak i będziesz czuła się spokojniejsza, jeśli zleci Ci badania to może to zrobi. Przecież to nie wymaga og niego wiele wysiłku, a skoro chodzisz na fundusz to po coś są te składki, no nie? A poza tym jakby (tfu tfu odpukać) coś było nie tak i zajście wymagałoby czasu to potem okaże się, że łącznie czekać będzie trzeba ze 2 lata. Nie chcę nikogo i Ciebie Jellly broń Boże straszyć. Nie takie są moje intencje. Chciałabym, żebyśmy w miare możliwości mogły wiedzieć na czym stoimy i domagały się informacji. Żeby potem nie mieć do nikogo w tym siebie pretensji. A tak na marginesie to ja tu się wymądrzam a sama mam dylemat i nie wiem co zrobić. Mój gin powiedział że zdjęcie szwów mam w środę. Dał mi wybór albo rano w szpitalu albo po południu w prywatym gabinecie. No i właśnie on wie że jestem na zwolnieniu i mogę być rano, co nie będzie mnie kosztowało złotóweczki, a u niego zaplacę 150 zł. Nie wiem czy sobie coś wkręcam i szukam na siłę drugiego dna? po co dał mi wybór(bo jak nie zapłacę to będzie mnie inaczej traktował podczas późniejszej kontynuacji leczenia?) głupieje już |
|
|
|
#3711 |
|
Raczkowanie
|
Myślę że po to właśnie ci dał wybór, żebyś mogła wybrać bezpłatną formę, i nie musiała płacić tyle kasy za zdjęcie szwów
Tak mi się wydaje chociaż koleżanka często mi mówi że za bardzo wierzę w ludzi
|
|
|
#3712 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
do szpitala
|
|
|
#3713 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja tez miałam laporo. i miałam rozpuszczalne szwy w tych czasach to już chyba normalne ale faktycznie można się teraz zastanawiać co miał na myśli???Ja miałam się zgłosić za 10 dni do kontroli i tyle!!!Ja na Twoim miejscu poszła bym do szpitala bo to Cię nic nie będzie kosztowało a to jest tylko ściągnięcie szwów chyba,że on prywatnie Cię inaczej potraktuje jako swoja stała pacjentkę bo mój tak właśnie robi nawet mam nr.komórki do mojego lekarza i zawsze karze dzwonić jak jest jakiś problem
Edytowane przez edzia Czas edycji: 2009-05-15 o 13:27 |
|
|
|
|
#3714 |
|
Zakorzenienie
|
Patka - jak sie czujesz? trzymaj sie kochana
ja wierze ze bedzie dobrze aliisanka - a jak u ciebie ? jakies mdłosci czy cos ?
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
|
|
#3715 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja się czuję dobrze - dziękuje bolą mnie piersi i podbrzusze, czasami mnie mdli, czuję się cały dzień trochę zmęczona i oczy mi się zamykają a do tego mogłabym naokrągło jeść hehehe
|
|
|
#3716 |
|
Rozeznanie
|
dzięki za rozwianie wątpliwości. Tak właśnie zrobię pójdę do szpitala. W sumie w tym miesiącu mamy sporo wydadków i 150 zł robi nam różnicę.
Też nie wiem czemu nie dostałam samorozpuszczalnych szwów byłoby najwygodniej, no ale trudno. dzięki raz jeszcze za radę i idę jeść zupkę
|
|
|
|
#3717 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hihi ciesze sie ze wsio ok no i oczywiscie kobietko dbaj o siebie i wyspij sie ile mozesz bo w 3 trymestrze to ze snem juz nie tak wesoło !!!!
|
|
|
|
#3718 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ---------- Pacierpku smacznej zupki, i pamiętaj, żadnego sprzątania bo ![]() a lekarzowi możesz zawsze powiedzieć, że popołudniu nie możesz, bo masz coś pilnego do załatwienia
|
|
|
|
#3719 |
|
Zakorzenienie
|
hej
ale dziś leniwa jestem,nawet cytowac mi sie nie chce wiec ogolnie napisze do was do gina warto iść,zalezy który,moja ginka jak już 7 miesiecy nic nie wychodzilo chciala zaczac badania,ale jedna reguła najpierw facet i tego sie trzyma,na prolaktyne ubłagałam ją ,zeby dała no i dała i okazało sie,ze mam za wysoką,ale wiecej nic nie chce robic tylko facet ma sie przebadac... sa różni ginekolodzy inni od razu by za badania sie wzieli,inni po roku,a co niektórzy po 2 latach... wierzyć trzeba zawsze bo cudy się zdażają ![]() i na badania się idzie po dluższym czasie,bo niektorzy 2 ,3 razy sie nie udaje i juz leca,a nie potrzebnie,bo za chwile sie udaje,mojm zdaniem tak pol roku jak nic nie wychodzi to mozna juz isc sie podpytać... ale nie wczeniej... do nowych staraczek jedna podstawowa reguła trzeba udzielać się na wątku,a nie zapisac się i więcej sie nie pokazywać,listę nową robię,ta która nie będzie chociaż wieści na pw dostaraczać o zmianie @ na dany miesiąc wykasowuje z listy...
Dwa serduszka na zawsze w pamięci[*] 25.09.07[*]17.06.14 ![]() Życie to nie bajka, każdy o tym wie. Bajkę można powtórzyć - życia niestety nie... Edytowane przez dra Czas edycji: 2009-05-15 o 14:17 |
|
|
|
#3720 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dbać o siebie mam zamiar maksymalnie. Teraz jak coś robię w domu, a czuję że mnie brzuch zaczyna boleć to się kładę i odpoczywam. Takim oto sposobem mąż ma wyprasowane 2 koszulki zamiast 10 i jeszcze została kołdr do przebrania pościeli, ale ta kołdrę to już zostawię mężowi heheheWłaśnie tak jak leżę to ból przechodzi. Byle tylko wytrzymać do 28 maja i oby było wszystko dobrze - wtedy odetchnę z ulgą.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:29.

masz w domu jedno szczęście już i Ono jest bardzo ważne, taki Twój prywatny pocieszyciel
a chyba krzyczec nie chcesz na nas
ale faktycznie można się teraz zastanawiać co miał na myśli???Ja miałam się zgłosić za 10 dni do kontroli i tyle!!!Ja na Twoim miejscu poszła bym do szpitala bo to Cię nic nie będzie kosztowało a to jest tylko ściągnięcie szwów chyba,że on prywatnie Cię inaczej potraktuje jako swoja stała pacjentkę bo mój tak właśnie robi nawet mam nr.komórki do mojego lekarza i zawsze karze dzwonić jak jest jakiś problem