Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. II - Strona 44 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-05-15, 12:17   #1291
Nika1980
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. II

Cytat:
Napisane przez Foka29 Pokaż wiadomość

Zgadzam się całkowicie.
Bluzki kupuję "zwykłe" szersze u dołu lub tuniki, ciążową kupiłam tylko jedną w C&A, bo na brzuszku ma miała małe stopki i napis "kicking baby" Odpłynęłaaaam
ja robię dokłądnietak samo, bo ceny ciuszków ciążowych są .... wysokie żeby to ładnie ująć. a zresztą ja jestem mała i w holenderskich sklepach ciuchy ciążowe w rozmiarze s są dla mnie o jakieś dwa rozmiary za duże.
jedyne typowe ciuchy ciążowe kupuję w sklepie który ma outlet ubrań ciążowych Esprit- są śliczne

Cytat:
Napisane przez malin30 Pokaż wiadomość
Myślę, że tak. Tzn. psy na pewno. Ja mam kota, ale on się zachowuje tak samo jak zwykle.

Nika, to skoro od jutra nie będę Cię tu "widzieć", to spotkamy się dopiero 1 czerwca
wow, jednym słowem zdążymy zatęsknić

to ja Ci już teraz życzę cudownego urlopu i wypoczynku!

Dziewczyny dzowniła do mnie koleżanka i powedziała, żebym uważała i za dużo nie chodziła. ona swoje pierwsze dziecko urodziła miesiąc za wcześnie..poszła z mężem na cały dzień na spacer czy zakupy i następnego dnia się zaczęło

Okruszek rosnie tp: 28 marzec 2012

http://lbdf.lilypie.com/fVxPp2.png
Nika1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-15, 12:36   #1292
precious_81
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karamari Pokaż wiadomość
A co do sekcji Mama w H&M, to na mnie też jeszcze wszystko jest za duże, a jestem miesiąc dalej niż Ty Tam są ubrania dla Kobiet z Dużymi Brzuszkami
Nie przeszkadzało mi to oczywiście kupić 2 sukienek i 1 spódnicy "na zaś"

A gdzie kupujecie rajstopy? Bo to pierwsza rzecz - druga, po staniku - z której naprawdę już wyrosłam i gumki mi się wbijają w brzuch Wiem, że lato idzie, ale jeszcze zdarzają się chłodniejsze dni i przydałoby mi się coś ciążowego, bo spodni to ja nie Właśnie w H&M są rajstopy w dziale dla ciężarnych, ale tylko czarne... A przecież kobieta potrzebuje wyboru - nawet ciężarna
Ja upatrzyłam sobie fajne rybaczki właśnie w H&M i był rozmiar 34 - nie mierzyłam co prawda ale mam nadzieję że będą dobre. Zwykłe nieciążowe też zawsze brałam u nich 34.

A za rajstopami też muszę się rozejrzeć, bo w "zwykłych" już mi niezbyt wygodnie.

Cytat:
Rajstopy dla ciężarnych ma Gatta.
Fajnie, nawet nie przyszło mi do głowy, żeby u nich popytać.
precious_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-15, 13:18   #1293
19martusia86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sweetpinky Pokaż wiadomość
też o tym słyszałam

mnie coś dziś obudziło o 5:20 pewnie to był dzidziuś bo wczoraj po 6 mi strasznie buszował w brzuchu
U mnie też dziś ładnie, czyli może niesprawdzi się dzisiaj Zimna Zośka. Dziś też idziemy na imieniny do teściowej bo właśnie Zośka jest. Potem wieczorem na grilla a jutro na imininy do mojej kuzynki. A w niedzielę 2 ciężkie egzaminy
tak więc weekend zajęty do cna
A w poniedziałek o 8 wyruszamy do Bukowiny
Moja teściowa też Zośka. Małż drugą zmianę ma więc wpadliśmy do niej na chwilę.

---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ----------

Cytat:
Napisane przez aliisanka Pokaż wiadomość
u Nas też pięknie, dopiero wstałam
dziś idę do gina, ale już teraz sama nie wiem czy tylko po L4 czy będzie mnie też badał
a wieczorem na kolację do rynku ze znajomymi idziemy w końcu trochę się rozerwę
Uwielbiam wrocławski rynek Muszę męża wyciągnąć do Wrocławia bo 100 lat nie byliśmy.

---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ----------

Cytat:
Napisane przez aniago25 Pokaż wiadomość
Zazdroszczę wam dziewczyny tych wyjazdów, my z mężem też planujemy jakiś wyjazd ale tylko na weekend bo praca mu na dłużej nie pozwala, ale mysle że pojedziemy gdzieś w połowie czerwca po badanich połówkowych
Wczoraj ku mojemu zdziwieniu mąż powiedział że chce chodzić do szkoły rodzenia, zapytam dzisiaj lekarza i jeśli nie będzie kolidowało z pracą męża to sie zapiszemy
My też może w jakiś czerwcowy weekendzik wypad sobie gdzieś zrobimy.

---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ----------

Cytat:
Napisane przez sweetpinky Pokaż wiadomość
mój też ma dobrze, nawet jego szef nie wie, że jedziemy na urlop, ale pewnie się dowie 2 dni przed, kiedyś powiedział do męża, że nie musi mu nic mówić, grunt by było dobrze tak więc korzystamy z tego ile wlezie
gdyby nie godziny pracy,bo w jednym tygodniu wstaje o 4 i pracuje do 13 a w drugim na 13 do 21, to by była super praca
to w takim razie ja powinnam być "panią od niczego nie potrzebne"
Mój mąż też swobodnie może brać urlop, ale za to ma beznadziejny system pracy... (4 brygady) i niestety zazwyczaj w weekendy pracuje za to ma wolne w tygodniu, więc jak gdzieś jedziemy to nie ma problemów z tłumem ludzi

---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ----------

Cytat:
Napisane przez Nika1980 Pokaż wiadomość
ja niestety nie pomogę nic nie wiem o autkach
Hehe to tak jak ja ale za to jestem świetnym pasażerem jak jadę z przodu bo z tyłu to mam chorobę lokomocyjną
19martusia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-15, 13:23   #1294
sorejna
Zadomowienie

GG do sorejna

jak już piszecie o wyjazdach to i ja się pochwale, że jutro z rana śmigamy ze znajomymi nad zalew koronowski w bory tucholskie.

często też jeździmy nad morze, do Pobierowa, bo moi rodzice mają tam działkę. co prawda musimy przebyć ok 300 km, ale nie przeszkadza nam jechać tam, choćby na weekend
mój z urlopem nie ma problemu, ja na zw. więc planujemy pojechać tam na 3 tygodnie.

chętnie pojechałabym na mazury, bo jeszcze nie byłam, i kto wie, może w końcu uda mi się je zobaczyć w te wakacje.
sorejna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-15, 13:23   #1295
bea83
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez precious_81 Pokaż wiadomość
Najpierw pochwalę się, że na 3/4 D lekarz potwierdził Dziewczynkę zdrowiutka jak rybka, pomierzył ją z każdej strony, pooglądał i wszystko super. Mamy płytkę i zdjęcia. Dzisiaj idę z tymi wynikami do swojego gina
Gratuluję zdrowej córeczki

Cytat:
Napisane przez Shine01 Pokaż wiadomość
My tez na 100% przewijak, zn sam materacyk bedzie na lozeczku

a takie chce lozko:
http://www.klups.pl/szablon.php?z=23...zka&p=lozeczka
http://www.klups.pl/szablon.php?z=24...zka&p=lozeczka

jeszcze nie wiem jak kolor ;]
Ja mam takie łóżeczko po moim synku
http://superbobo.pl//index.php?produ...m_content=1698
Jak je zobaczyłam w sklepie to już inne mi się nie podobało i poprostu musiałam je kupić

Mój synek - Szymon

Moja córeczka Natalia - ur. 29.09.2009 3680 g / 57 cm
http://www.suwaczek.pl/cache/a7c86e5c1c.png
bea83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-15, 13:24   #1296
19martusia86
Zadomowienie

Cytat:
no nie całkiem od wszystkiego , np nie robi stron internetowych itp. zajmuje się internetem i komputerami od strony technicznej ( czyli generalnie facet od spraw technicznych i administrowania sieci) czyli serwerami, podłączaniem, administrowaniem, przenoszeniem, zakładaniem nowych serwerów, zakładaniem serwerów dla firm i robieniem tego wszystkiego o czym przeciętny użytkownik sieci wogóle nie ma pojęcia i ja też nie mam nadal pojęcia bo dla mnie to zbyt trudne ale wstyd
tyle, że ponieważ jest dobry ( nie chcę nieskromnie pisać , że najlepszy w firmie) , to chociaż ma pod sobą ludzi do pracy , to i tak bardzo często wszystko robi sam, albo poprawia , bo to nie działa, albo tamto nie działa itp... i dzwonią i pytają i proszą... a mój mąż ma za dobre serce....

chyba podjęłam męską decyzję którą torebkę biorę
Torebki-zawsze mam dylemat, mam torebkowe zboczenie i jak nie kupię co trochę torebki to chora jestem. Zawsze na wyjazdy nawet te najkrótsze zabieram kilka a i tak korzystam z mojej ulubionej którą kupiłam w Szwecji.
Stary 2009-05-15, 13:25   #1297
aaaaniusia
Raczkowanie

Cytat:
dziewczyny, myślicie, że nasze domowe zwierzaki czują, że jesteśmy w ciąży?
ostatnio zauważyłam, że moja psinka, w stosunku do mnie zaczęła inaczej się zachowywać, tzn. tylko z panem chce się bawić, a ja stałam się panią od przytulania
słyszałam ze zwierzeta czuja. moj na poczatku tez sie do mnie podtulał, ale teraz to by mnie chetnie zameczył, aby sie tyko z nim bawic. A jak juz dotknie do brzucha i cos poczuje to sie odwraca tyłkiem do mnie i nie reaguje na mnie, tak jakby był obrazony.
Cytat:
Hehe to tak jak ja ale za to jestem świetnym pasażerem jak jadę z przodu bo z tyłu to mam chorobę lokomocyjną
no ja tez nie pomoge w kwesti kierowania, ja to nawet nie jestem swietnym pasazerem, no cyba ze mam zamkniete oczy, bo tak to potrafie krzyczec, gdy tylko zobacze samochod na bocznej ulicy, lub ciezarówke na przeciwległym pasie. no i mezulek stwierdził, ze dla mego bezpieczenstwa to on zawsze bedzie mnie woził i prawka nie da mi zrobic

---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ----------

Cytat:
Ja mam takie łóżeczko po moim synku
http://superbobo.pl//index.php?produ...m_conte nt=1698
Jak je zobaczyłam w sklepie to już inne mi się nie podobało i poprostu musiałam je kupić
to ja mam dokładnie to samo jak je zobaczyłam i nawet sie nie zastanawiam nad innym

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-05-15, 13:32   #1298
sorejna
Zadomowienie

GG do sorejna

Cytat:
Napisane przez aaaaniusia Pokaż wiadomość
słyszałam ze zwierzeta czuja. moj na poczatku tez sie do mnie podtulał, ale teraz to by mnie chetnie zameczył, aby sie tyko z nim bawic. A jak juz dotknie do brzucha i cos poczuje to sie odwraca tyłkiem do mnie i nie reaguje na mnie, tak jakby był obrazony.

no ja tez nie pomoge w kwesti kierowania, ja to nawet nie jestem swietnym pasazerem, no cyba ze mam zamkniete oczy, bo tak to potrafie krzyczec, gdy tylko zobacze samochod na bocznej ulicy, lub ciezarówke na przeciwległym pasie. no i mezulek stwierdził, ze dla mego bezpieczenstwa to on zawsze bedzie mnie woził i prawka nie da mi zrobic

---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ----------

to ja mam dokładnie to samo jak je zobaczyłam i nawet sie nie zastanawiam nad innym
mam wrażenie jakby moja psinka czasami patrzyła na mnie z wyrzutem. ciekawe czy będzie zazdrosna o maluszka

mój to mnie namawiał, bym zrobiła prawko. chwała mu za to, bo teraz to pewnie by mi się nie chciało.

dokładnie takie łóżeczko nam się podoba
Stary 2009-05-15, 13:32   #1299
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 19martusia86 Pokaż wiadomość
Torebki-zawsze mam dylemat, mam torebkowe zboczenie i jak nie kupię co trochę torebki to chora jestem. Zawsze na wyjazdy nawet te najkrótsze zabieram kilka a i tak korzystam z mojej ulubionej którą kupiłam w Szwecji.

o rety mam tak samo a najlepszy jest mój mąż, który zwykle pyta: czy ty kochanie zawsze musisz mieć buty i torebkę w tym samym kolorze???

ja mam wszystkie ulubione torebki i tu właśnie pojawia się problem

Stary 2009-05-15, 13:40   #1300
19martusia86
Zadomowienie

Cytat:
Myślę, że tak. Tzn. psy na pewno. Ja mam kota, ale on się zachowuje tak samo jak zwykle.

Nika, to skoro od jutra nie będę Cię tu "widzieć", to spotkamy się dopiero 1 czerwca
O mój kot od niedawna dopiero zaczął mnie zauważać. Od początku ciąży mnie unikał a do brzucha nie zbliża się wcale. A jeśli chodzi o sunie to nie wiem bo ona ogólnie jest przytulanką i jak gdzieś wyjdę to przytula się do moich butów... no ale jest z nami niecałe 2 tygodnie i jest szczeniakiem, więc inaczej trzeba ją postrzegać.

---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ----------

Cytat:
Napisane przez sorejna Pokaż wiadomość
jak już piszecie o wyjazdach to i ja się pochwale, że jutro z rana śmigamy ze znajomymi nad zalew koronowski w bory tucholskie.

często też jeździmy nad morze, do Pobierowa, bo moi rodzice mają tam działkę. co prawda musimy przebyć ok 300 km, ale nie przeszkadza nam jechać tam, choćby na weekend
mój z urlopem nie ma problemu, ja na zw. więc planujemy pojechać tam na 3 tygodnie.

chętnie pojechałabym na mazury, bo jeszcze nie byłam, i kto wie, może w końcu uda mi się je zobaczyć w te wakacje.
pierwsze wakacje z mężem spędziliśmy na mazurach
Stary 2009-05-15, 13:52   #1301
karamari
Rozeznanie

Cichutkie dzisiaj mumśki, akurat jak mam mniej roboty
Chyba to ta piękna pogoda?
U nas jest ciepło i słonecznie, wróciłam właśnie z młodą kapustą i pierwszymi polskimi ziemniakami

Cytat:
Muszę wyznać.
Jestem anonimową ciuszkoholiczką
Obiecałam sobie nie chodzić po sklepach z dziecinnymi ciuszkami i miałam szczery zamiar dotrzymać słowa.
Weszłam wczoraj do H&M poszukać jakiejś letniej sukienki dla siebie... nawet nie wiedziałam, że oni mają też ciuszki ....malusie
Sukienki nadal nie mam. Kupiłam za to torbę ciuszków za.... 150 zł.
Ech, ja to już nie jestem nawet anonimowa - moe dla tych, którzy mnie nie znają Niemniej jednak, z tymi miniaturowymi ciuszkami postanowiłam poczekać do lipcowych wyprzedaży... A pochwal się, co kupiłaś? I w jakim rozmiarze?

Cytat:
jakby nie patrząc, to też wina hormonów, a w tym tyg. jakoś szczególnie dają mi się we znaki. ryczeć mi się chce zupełnie bez powodu, a za chwile chichram się jak wariatka (i tak też się czuję)

H&M sobie daruje, trudno tam znaleźć rozmiar 34, a w dziale ciążowym to chyba taki nie istnieje.
całe szczęście, że w innych sklepach można znaleźć tuniki, długie lekkie bluzeczki , rybaczki biodrówki czy lniane spodnie na gumkach, przynajmniej przydadzą się na następne lato (oby)
Sorejna, Ja też tak mam - w ogóle jestem emocjonalna z natury, a w ciąży to już w ogóle pomieszanie z poplątaniem

Zgadzam się z ciuchami - też kupuję głównie "normalne" tylko w luźnych fasonach, marszczone na brzuchu bluzki, odcinane tuniki, sukienki z elastycznego materiału... Nie wiem, czy będą na później, bo wątpię, czy ten biust się utrzyma?

Cytat:
to prawda teraz jest świetny czas na wakacje, ja też nie cierpię tłoków, choć pewnie w tym paryżu to wieczny tłok, przyanjmniej tak mówi mój mąż, który tam swego czasu bardzo często bywał....

wakacje nad morzem to dobry pomysł my w lipcu wybierzemy się znów na wakacje ale tym razem na wyakcje pod tytułem : brzuchem do góry na plaży , pewnie na jakiejś z holenderskich wysp

no póki co to ja się staram być sexy, ale z cerą mam nadal kłopoty i włosy nadal wypadają najwidoczniej ten typ tak ma...

6 miesiąc? wow

No właśnie, my też zdecydowaliśmy po namyśle o wariancie plaża + cisza, chociaż ja nie wiem, czy na plaży dłużej niż 20 minut wyleżę i to pod parasolem? Ale zawsze można przejść 5 km brzegiem morza Wyszukałam już też okoliczne parki krajobrazowe, bo jedziemy autem...

Odnośnie kłopotów z cerą, podobno olejek normalizujący dr Hauschki jest dobry i bezpieczny w czasie ciąży:
http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=8906

Cytat:
Rajstopy dla ciężarnych ma Gatta.
Dzięki, cudowna kobieto! Zaraz sprawdzę
karamari jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-05-15, 13:54   #1302
joannah
Rozeznanie

GG do joannah

cześc dziewczynki

a my sie wybieramy na weekend do teściów

moja mama ma dzisiaj imieniny i urodziny, tez Zośka

precious_81- gratuluje córeczki , jak widze przewaga dziewczynek na wątku

wszystkim wyjeżdżającym życze miłego wypoczynku
joannah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-15, 13:59   #1303
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
laża + cisza, chociaż ja nie wiem, czy na plaży dłużej niż 20 minut wyleżę i to pod parasolem? Ale zawsze można przejść 5 km brzegiem morza Wyszukałam już też okoliczne parki krajobrazowe, bo jedziemy autem...

Odnośnie kłopotów z cerą, podobno olejek normalizujący dr Hauschki jest dobry i bezpieczny w czasie ciąży:
http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=8906

Dzięki, cudowna kobieto! Zaraz sprawdzę
ja kocham morze, wiec już nie moge się doczekać jak sie na dobre ociepli w lecie i pojedziemy

o sprawdze ten olejek, ciekawe czy go tutaj w Holandii dostane, musze poszukać
( znalazłam! jest i u nas do kupienia kosztuję prawie 20 euro! )

już się pięknie zapakowałam, posprzątałam, zjadłam kanapeczki i nic ale to nic mi się nie chce totalny leń...

Edytowane przez Nika1980
Czas edycji: 2009-05-15 o 14:13
Stary 2009-05-15, 14:18   #1304
aniago25
Zadomowienie

A ja właśnie wróciłam z wizyty wyniki dobre, cisnienie w normie szyjka też no ale jak doszło do słuchania serduszka to mnie moje dziecie wystraszyło, pan doktor jeździ tym małym sprzęcikiem i szuka sedruszka i nic, cisza wiecie jak ja się już czułam... normalnie bałam się zapytać więc leżałam cichutko czekamy dalej cisza tylko takie szmery, lekarz może po 2 min mówi że te szmery to ruchy dziecka więc juz mi troszkę ulzyło ale dalej się zastanawiałam gdzie to serce a lekarz mówi że takie dziecko jest ruchliwe że nie może go tym sprzęcikiem dogonić żebysmy serca posłuchali wkońcu może po 5 min dorwał malca i w końcu serce zaczeło bić a mi kamień z serca mi spadł
Kolejną wizytę mam dopiero 19 czerwca i znowu bez usg, szkoda bo znowu tatuś nie zobaczy dzidziusia i nie poznamy jaka jest płeć, więc chyba się zdecydujemy na 3D w innym gabinecie Lekarz mi powiedział że na dniach powinnam już czuć ruchy Wyszłam z gabinetu wsiadłam do samochodu i mówie do maluszka że mamusia sie nerwicy nabawi przez ciebie
Nika ja raczej już nie bede dzisiaj na necie bo zaraz jedziemy do mamy tak więc życzę wam szczęśliwej drogi i udanego wypoczynku

Edytowane przez aniago25
Czas edycji: 2009-05-15 o 14:21
aniago25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-15, 14:34   #1305
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniago25 Pokaż wiadomość
A ja właśnie wróciłam z wizyty wyniki dobre, cisnienie w normie szyjka też no ale jak doszło do słuchania serduszka to mnie moje dziecie wystraszyło, pan doktor jeździ tym małym sprzęcikiem i szuka sedruszka i nic, cisza wiecie jak ja się już czułam... normalnie bałam się zapytać więc leżałam cichutko czekamy dalej cisza tylko takie szmery, lekarz może po 2 min mówi że te szmery to ruchy dziecka więc juz mi troszkę ulzyło ale dalej się zastanawiałam gdzie to serce a lekarz mówi że takie dziecko jest ruchliwe że nie może go tym sprzęcikiem dogonić żebysmy serca posłuchali wkońcu może po 5 min dorwał malca i w końcu serce zaczeło bić a mi kamień z serca mi spadł
Kolejną wizytę mam dopiero 19 czerwca i znowu bez usg, szkoda bo znowu tatuś nie zobaczy dzidziusia i nie poznamy jaka jest płeć, więc chyba się zdecydujemy na 3D w innym gabinecie Lekarz mi powiedział że na dniach powinnam już czuć ruchy Wyszłam z gabinetu wsiadłam do samochodu i mówie do maluszka że mamusia sie nerwicy nabawi przez ciebie
Nika ja raczej już nie bede dzisiaj na necie bo zaraz jedziemy do mamy tak więc życzę wam szczęśliwej drogi i udanego wypoczynku
o rety, ja przeszłam to samo u położnej , już miałam łzy w oczach tak długo to trwało...
faktycznie można nerwicy się nabawić....

dzięki kochana

Stary 2009-05-15, 14:40   #1306
Orzeszek.1
Zadomowienie

Cytat:

Nasze zwierzątka z pewnością czują że jesteśmy w odmiennym stanie. Moja sunia nawet wyczuła kiedy będę rodzić - 2 dni przed porodem bardzo dziwnie się zachowywała, chodziła wszędzie za mną, bacznie obserwowała, jak leżałam sobie na łóżku to kładła się na moich nogach a łepek kładła na moim brzuchu i słuchała.

Dziś przyjezdża do nas mój ukochany mężulek, aależ się stęskniłam za nim przez ten cały tydzień

Słoneczka życzę wszystkim mamusiom, które wyjeżdżają za urlopiki
Stary 2009-05-15, 15:35   #1307
Nika1980
Zakorzenienie

U nas oberwanie chmury....leje ... ale dobrze, niech dziś leje nawet w Paryżu , byle od jutra było słonko

Moje Drogie,
tym z was , które wyjeżdżają odpoczywać, życzę słoneczka i wspaniałego odpoczynku , tym, które zostają życzę miłego tygodnia !!

Do poklikania 25 maja ( i bardzo proszę trzymajcie kciuki za nas- 25 maj usg połówkowe! )

au revoir!

Stary 2009-05-15, 16:57   #1308
Tysiak7
Wtajemniczenie

Hej nadrobilam wczorajsze zaległość

Cytowac mi sie nie chce ale co ja chcialam napisac

1. Zwierzaki zdecydowanie wyczuwają nasz stan, moja kotka jak bylam z Wera w ciazy zamiast spac jak zwykle na moim brzuchy to gładał sie pod moja szyją, teraz z uwagi na "Were meczykota" nie przebywa juz w domu tylko sporadycznie

2. co do koszul ciązowych, na ramiaczkach nie polecam w szpitalu nie są tropiki, a człowiek po porodzie wymeczony więc chłod odczuwa inaczej. Ja miałam przy pierwszej ciazy dwa modele, standard na guziczku uwielbiaalm ją i druga z tymi bocznymi kieszonkami do karmienia jej nie lubiłam moze to i wygodne ale za przeproszeniem "cycki z niej uciekają" i dla mnie to bylo żernujace Teraz planuję zaoptrzyc sie w model guziczkowy i koperowy

Nie wiem co wiecej moze mi się przypomni

a w takim razie ja mam pytanie jak u was dziewczyny z trzymaniem moczu bo u mnie porażka kichniecie, kaszlniecie i juz problem
W i N -córeczki mamusi
Tysiak7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-15, 17:04   #1309
Orzeszek.1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Tysiak7 Pokaż wiadomość

1. Zwierzaki zdecydowanie wyczuwają nasz stan, moja kotka jak bylam z Wera w ciazy zamiast spac jak zwykle na moim brzuchy to gładał sie pod moja szyją, teraz z uwagi na "Were meczykota" nie przebywa juz w domu tylko sporadycznie

2. co do koszul ciązowych, na ramiaczkach nie polecam w szpitalu nie są tropiki, a człowiek po porodzie wymeczony więc chłod odczuwa inaczej. Ja miałam przy pierwszej ciazy dwa modele, standard na guziczku uwielbiaalm ją i druga z tymi bocznymi kieszonkami do karmienia jej nie lubiłam moze to i wygodne ale za przeproszeniem "cycki z niej uciekają" i dla mnie to bylo żernujace Teraz planuję zaoptrzyc sie w model guziczkowy i koperowy

a w takim razie ja mam pytanie jak u was dziewczyny z trzymaniem moczu bo u mnie porażka kichniecie, kaszlniecie i juz problem
A tak, zgadzam się z Tobą, model z wycięciami po bokach to porażka, no chyba że masz stanik pod spodem to tak, my w szpitalu latałyśmy niemalże z cycami na wierzchu - wietrzyłyśmy je żeby szybciej popękania się goiły ))) To dopiero był widok hahaaha

U mnie z moczem jak narazie ok, tylko tyle że ciągle biegam do toalety - jak kot z pęcherzem hihihi

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-05-15, 17:40   #1310
domenica82
Przyczajenie

GG do domenica82

Witam wszystkie wrześniowe i pazdziernikowe mamusie! Jestem Dominika i podczytuje Was już od jakiegoś czasu bo sama mam termin na początek września, a teraz zapragnełam do Was dołączyć, czy mogę? Od środy wiem ze bedziemy mieć córcie! Prawdopodobnie Matylde mąż jest zdecydowany na to imię, ja też byłam, od zawsze mi sie bardzo podoba ale ostatnio chodzi mi po głowie Alicja Całuje wszystkie wizazowe brzuszki
domenica82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-15, 17:44   #1311
Foka29
Zadomowienie

Cytat:
(...)
Ech, ja to już nie jestem nawet anonimowa - moe dla tych, którzy mnie nie znają Niemniej jednak, z tymi miniaturowymi ciuszkami postanowiłam poczekać do lipcowych wyprzedaży... A pochwal się, co kupiłaś? I w jakim rozmiarze?(...)
Kupiłam.... dużo rzeczy Wczoraj szalałam w rozmiarze 62: body, "spodenki", czapeczki, ciepły kaftanik, skarpeteczki. Zresztą za namową koleżanek-matek kupuję głównie ten rozmiar. Mam tylko kilka ciuszków w rozmiarze 56.
Może w pn znajdę chwilkę to strzelę fotki mojej powiększającej się wyprawce

Cytat:
U nas oberwanie chmury....leje ... ale dobrze, niech dziś leje nawet w Paryżu , byle od jutra było słonko

Moje Drogie,
tym z was , które wyjeżdżają odpoczywać, życzę słoneczka i wspaniałego odpoczynku , tym, które zostają życzę miłego tygodnia !!

Do poklikania 25 maja ( i bardzo proszę trzymajcie kciuki za nas- 25 maj usg połówkowe! )

au revoir!
Życzę Tobie i innym wyjeżdżającym miłego, niczym niezakłóconego wypoczynku!

Cytat:

Moje stworki traktują mnie tak samo, albo ich to nie obeszło albo nie wyczuwają ciąży.

A istnieje na świecie coś takiego jak piżamy dla ciężarnych/karmiących, czy trzeba się męczyć w okropnych koszulach? Ja nigdzie niestety nie widziałam, nawet w sklepach z odzieżą ciążową.

Cytat:
Napisane przez domenica82 Pokaż wiadomość
Witam wszystkie wrześniowe i pazdziernikowe mamusie! Jestem Dominika i podczytuje Was już od jakiegoś czasu bo sama mam termin na początek września, a teraz zapragnełam do Was dołączyć, czy mogę? Od środy wiem ze bedziemy mieć córcie! Prawdopodobnie Matylde mąż jest zdecydowany na to imię, ja też byłam, od zawsze mi sie bardzo podoba ale ostatnio chodzi mi po głowie Alicja Całuje wszystkie wizazowe brzuszki
Witajcie dziewczyny

Edytowane przez Foka29
Czas edycji: 2009-05-15 o 17:46
Foka29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-15, 17:51   #1312
Orzeszek.1
Zadomowienie

Cytat:
Witaj!! To wspaniale że do nas dołączyłaś. O proszę, kolejna dziewczynka!!!Wspaniale!

Cytat:
Kupiłam.... dużo rzeczy Wczoraj szalałam w rozmiarze 62: body, "spodenki", czapeczki, ciepły kaftanik, skarpeteczki. Zresztą za namową koleżanek-matek kupuję głównie ten rozmiar. Mam tylko kilka ciuszków w rozmiarze 56.
Może w pn znajdę chwilkę to strzelę fotki mojej powiększającej się wyprawce

Życzę Tobie i innym wyjeżdżającym miłego, niczym niezakłóconego wypoczynku!

Moje stworki traktują mnie tak samo, albo ich to nie obeszło albo nie wyczuwają ciąży.

A istnieje na świecie coś takiego jak piżamy dla ciężarnych/karmiących, czy trzeba się męczyć w okropnych koszulach? Ja nigdzie niestety nie widziałam, nawet w sklepach z odzieżą ciążową.

Witajcie dziewczyny
Jak by się zastanowić to każda piżamka z rozpinaną górą może być dla mamy karmiącej, natomiast do szpitala najlepsza koszula ponieważ i tak po porodzie trzeba nosić ogromniaste podkłady, i jak się leży w łóżku to podczas obchodu lepiej zadrzeć koszulę (lekarz musi popatrzeć jak się rany goją) i pokazać firmanenty niż zdejmować spodnie ))
Stary 2009-05-15, 18:00   #1313
aaaaniusia
Raczkowanie

u mnie tak jak u Ciebie. kichniecie i juz probem

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-05-15, 18:14   #1314
19martusia86
Zadomowienie

Cytat:
Ja całe szczęście takiego problemu nie mam
Stary 2009-05-15, 18:20   #1315
bea83
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez yasaisake Pokaż wiadomość
cześć mamusiom właśnie dołączyłam do tego wątku bo spodziewam się dziewczynki 27 września pozdrawiam serdecznie
Witam serdecznie

Cytat:
Napisane przez 19martusia86 Pokaż wiadomość
[...] A ogólnie ostatnio na wizażu to jestem tylko w formie czytacza. Leniwiec mnie dopadł i nie chcę mi się pisać....
Ja podobnie jak ty ostatnio raczej tylko podczytuję, ale to dlatego, że paskudne przeziębienie mnie dopadło - katar, kaszel, ból głowy a przede wszystkim straszny ból gardła ... już nie wiem co mam z tym robić Od soboty śliny przełknąć nie mogę, bo odrazu czuję jakby mi szpile w gardło ktoś wbijał

Nika przyjemnego pobytu z mężem w Paryżu

Mój synek - Szymon

Moja córeczka Natalia - ur. 29.09.2009 3680 g / 57 cm
http://www.suwaczek.pl/cache/a7c86e5c1c.png
bea83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-15, 18:24   #1316
beata 76
Raczkowanie

[quote=malin30;12309623]Cześć Dziewczyny! Widzę, że zaczyna się sezon urlopowy. Jutro Nika wybywa do Paryża, w poniedziałek sweetpinky do Bukowiny, a ja za tydzień do Wisły
(dziewczyny pozdrówcie ode mnie Paryż ]
Malin zapomnialas o mnie ze w niedziele lece do itali na 3 tygodnie
beata 76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-15, 18:31   #1317
sorejna
Zadomowienie

GG do sorejna

Cytat:
nie mam takiego problemu, ale ostatnio coraz częściej odwiedzam wc, ale tak już do przesady i budzę się z bólem pęcherza, nie lubię tego
problem mam też z ciągłą potrzebą wymieniania wkładek, ale to chyba normalne

Cytat:
witaj

a ja dziś prócz narzekacza mam dzień smutasa tylko na ślubie koleżanki śmiałam się jak szalona, no i złapałam bukiecik
od rana brzusio mnie pobolewa, może dlatego taka dziwna dziś jestem zaraz znów się rozryczę...
Stary 2009-05-15, 18:41   #1318
Tysiak7
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Orzeszek.1 Pokaż wiadomość
Jak by się zastanowić to każda piżamka z rozpinaną górą może być dla mamy karmiącej, natomiast do szpitala najlepsza koszula ponieważ i tak po porodzie trzeba nosić ogromniaste podkłady, i jak się leży w łóżku to podczas obchodu lepiej zadrzeć koszulę (lekarz musi popatrzeć jak się rany goją) i pokazać firmanenty niż zdejmować spodnie ))

Foka
- Zgadzam sie z Orzeszkiem do domu po porodzie dwuczesciowa pizama nie ma sprawy, w szpitalu koszule po pierwsze w koszuli rodzisz, no śmiesznie troche sciagac spodnie do porodu a potem te chole... obchody, zadzierasz kiece i... tak swoja droga zawsze sie śmialam z dziewczynami na sali zobaczcie taki ordynator polożnictwa ten to sie na patrzy z rana wszystkie baby mu broszki pokazuja

Cytat:
ehhh jeszcze w pierwszej ciazy jakos było znosniej teraz to juz porażka a to dopiero poczatek musze ginka sie zapytać moze ma jaks rade

Z kopertowych koszul na allegro wypatrzyłam tylko cos takiego, na inne nawet nie da sie spojrzec wszystko "babciowate" albo wszytko rozmiary L, XL... no bez przesady
http://www.allegro.pl/item626737655_...s.html#gallery
W i N -córeczki mamusi

Edytowane przez Tysiak7
Czas edycji: 2009-05-15 o 18:46
Tysiak7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-15, 18:50   #1319
19martusia86
Zadomowienie

Cytat:
nie mam takiego problemu, ale ostatnio coraz częściej odwiedzam wc, ale tak już do przesady i budzę się z bólem pęcherza, nie lubię tego
problem mam też z ciągłą potrzebą wymieniania wkładek, ale to chyba normalne

witaj

a ja dziś prócz narzekacza mam dzień smutasa tylko na ślubie koleżanki śmiałam się jak szalona, no i złapałam bukiecik
od rana brzusio mnie pobolewa, może dlatego taka dziwna dziś jestem zaraz znów się rozryczę...
O tak ból (a właściwie dziwne uczucie) pęcherza budzi mnie co rano, ale ostatnimi czasy noce przesypiam więc jak załatwię co trzeba wieczorem to zwiększoną porcję oddaję z rana i pęcherz jest przepełniony
Stary 2009-05-15, 18:56   #1320
beata 76
Raczkowanie

zycze wszystkim udanego bezstresowego urlopu i pieknej pogody bo u nas od poniedzialku leje bez przerwy.na szczescie we wloszech jest 30 stopni i jedziemy nad morze do tesciow.tesciowa bedzie gotowac myc sprzatac a ja bede jak na urlopie w hotelu hihihihpozdrawiam nowe i stare mamuski
beata 76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości