|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3721 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Planujemy zajść w ciążę w 2009 roku część V
..a ja mialam dzisiaj chec na zakupy i jakis nowy ciuszek w ramach poprawy nastroju, bo od tych rozmów o ciązach, objawach to juz wszedzie do okoła widze babki z brzuszkami i wszech-obecne wózki wypełnione bobaskami (widziałam dzisiaj 2 z blizniakami)
)) ale jak na złość nie trafiło mi sie nic fajnego..
|
|
|
|
#3722 |
|
Raczkowanie
|
dra postraszyłaś mnie
|
#3723 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Patka a ty jak kochanie sie czujesz????Ja dzis jeszcze w pracy a widze ze wolne masz i bardzo dobrze śpi![]() Witam nowa staraczke Karolcia228 gratuluej dobrych wiesci ![]() Koona wspolczuje badania i cos sie boje ze ja tez chyba bede musiala isc badz dobrej mysli i odpoczywaj teraz.My wszytskie trzymamy kciuki za Ciebie
Nie rezygnuj z nadziei, nie daj się ponieść rozpaczy z powodu tego, co się stało. Opłakiwanie tego, co nie wróci, co zostało stracone bezpowrotnie, jest najgorsza z ludzkich słabości." - Khalil Gibran
|
|
|
|
|
#3724 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I jak zawsze rano jadłam śniadanie i wytrzymywałam średnio do 17:30 jak mój mąż wracał z pracy jedliśmy obiadek to teraz normalnie co chwila jestem głodna Muszę poszukać jakiejś listy czego nie można jeść w ciąży a co szczególnie można
|
|
|
#3725 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
to Ci sie przyda
Nie rezygnuj z nadziei, nie daj się ponieść rozpaczy z powodu tego, co się stało. Opłakiwanie tego, co nie wróci, co zostało stracone bezpowrotnie, jest najgorsza z ludzkich słabości." - Khalil Gibran
|
|
|
|
|
#3726 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trochę tego jest na necie, więc jutro jak będę w pracy to sobie poczytam, a teraz juz naprawdę ide w kimę
|
|
|
#3727 |
|
Zakorzenienie
|
Moje Drogie!
Wyjeżdżam na tydzień do Paryża na krótkie wakacje! Bardzo proszę trzymać kciuki , bo zaraz po powrocie mamy usg połówkowe ( 25 maj) ![]() Zostawiam Wam zapas ciążowych fluidków na cały tydzień, proszę łapać, zarażać się i zapylać się ![]() Do poklikania 25 maja ! Au revoir!
|
|
#3728 |
|
Wtajemniczenie
|
10 ZAKAZANYCH W CIAZY:
1.SOL-nadmiar soli zatrzymuje w organizmie wode i powoduje obrzeki nog, rak, i twarzy.wyeliminowac sledzie,konserwy,krakersy ,chipsy 2.SUROWE JAJKA 3.KOLOROWE NAPOJE GAZOWANE-cola,mirinda,sprite 4.ALKOHOLE 5.SERY PLESNIOWE a takze ser veta,camembert oraz produkty z mleka niepasteryzowanego np.oscypki 6.BEFSZTYK I TATAR-unikac niedogotowanego miesa,krwistych pefsztykow oraz dan i wedlin z surowego miesa np.tatara,kielbasy typu metka lub szynki parmenskiej 7.ORZESZKI ZIEMNE-kobiety,ktore maja astme,katar sienny,wypryski lu uczulenie na orzechy nie powinny jesc archaidow ani produktow,ktore zawieraja je(niektore oleje,masla).dzieki temu zmniejszy sie ryzyko powstania alergii u dziecka 8.MOCNA KAWA 9.KOLOROWE CIASTA Z CUKIERNII oraz zrezygnuj z tortow i tiramisu-sa w nich surowe jajka 10.NIEZNANE ZIOLA-unikaj mieszanek i herbatek.szczegolnie niebezpieczny dla kobiety w ciazy jest zen-szen, rozmaryn,tymianek,chmiel, czaber-szkodliwie dzialaja na plod!!!!!!!!!wystrzegac sie tez moczopednejkruszyny i aloesu-moga powodowac odwodnienie i przekrweinie narzadow w obrebie miednicy ![]() ![]() : zarlok:![]() :z arlok:![]() :za rlok:![]() :zar lok:![]() :zarl ok:![]() :zarlo k:![]() ---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ---------- Patka dla Ciebie, zafasolkowanych , oczekujacych i staraczek....mysle,ze kazdej sie to przyda Edytowane przez agnieszka09 Czas edycji: 2009-05-15 o 17:19 |
|
|
|
#3729 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
BONNE CHANCLE!!!
|
|
|
|
|
#3730 | |
|
Zakorzenienie
|
hihi będę straszyć
![]() ale to tak jest wchodza dziewczyny,żeby zapisac się na liste i znikają i później lista sie wydłuża... Cytat:
![]() miłych krótkich wakacji i czekamy na focie z Paryża ![]() i kciuki zacisnięte za usg połówkowe
|
|
#3731 |
|
Wtajemniczenie
|
Nika milych wakacji zycze i odpoczynku dla Ciebie i malenstwa
|
|
|
|
#3732 | ||
|
Zadomowienie
|
Witam
oj marnie ze mną po pracy. Troche narazie nudy i chyba dlatego jestem taka wymordowana. siedze przed kompem od 9 w pracy i tylko odliczam do 17. Kusi mnie zeby do Was zajzec, ale z drugiej strony lepiej zeby w pracy nie wiedzieli ze planuje dzidziusia. Brzuszek zaczyna pobolewać, ale co to znaczy??.... na dwoje babka wróżyła ![]() jeszcze 6dni do @ ![]() Cytat:
![]() nigdy nie myslałam ze tak się może skończyć ;( Cytat:
-------------------------------- mężus przyszedł idziemy obiadek jeść
|
|
#3733 |
|
Raczkowanie
|
podróżniczce życzę udanych lotów
i bezpiecznego powrotu do nas ![]() agnieszka jak tam Twoje samopoczucie? lepiej?
|
#3734 |
|
Wtajemniczenie
|
jak narazie dobrze,brzuch mnie troche pobolewa czasami,jak narazie@ nie ma,choc dzis bardzo wczesnie rano zrobilam test i negatywny...nie wiem o co chodzi.@mialam zawsze regularne....takze nie wiem co o tym myslec...
|
|
|
|
#3735 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny, no i mnie nawiedziła dziś @ w 29dc, tak jak myslałam. Jakoś się tym nie przejęłam, będzie co ma być, szansa na następny cykl
![]() Dra zmień mi proszę na ostatnia @ 15.05 |
|
|
|
#3736 |
|
Zadomowienie
|
hek kochane dziś miałam tyle roboty że dopiero teraz do Was wpadłam jestem wykończona , rano byłam u siostry potem szybko na zakupy , obiadek i o 13.00 zaczełam auto szorować i dopiero teraz skończyłam, ledwo widzę na oczy i mam tak jakby skurcz zołądka (jak się schylę to zaraz mnie łapie
) przepracowałam sie![]() nawet nie mam naczyń po obiedzie pomytych i nie mam już siły się za to brać przepraszam że nie odpisuję na Wasze posty, mam nadzieje że mnie zrozumiecie ![]() Koona kochana jesteś bardzo dzielna a powiedz mi kochana czy miałaś znieczulenie? moja mama też miała niedrozny jajowód ale w tamtych czasach przepychali go taką giętką igłą, dlaczego teraz tego nie robią ![]() zapytam mojego gina jak to teraz jest miłego wieczoru
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
|
|
|
#3737 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
W nocy bardzo mnie bolał jajnik ale dziś jest już w miarę ok. Mam nadzieję, że w następnym cyklu mój prawy jajniczek będzie pracował pełną parą (a mój Kochany będzie oszczędzal siły Dziewczyny, wiecie może kiedy się stosuje zastrzyk powodujący że więcej niż jedno jajeczko dojrzewa w jajniku? A jeśli chodzi o Wroclaw, piękne i specyficzne miasto. Wiecie jak wysiadałam z pociągu we Wrocławiu to czułam taki specyficzny zapach powietrza, nie wiem jak to nazwać, ale fajne uczucie. (i nie chodzi mi o smrodek dworca Głównego )
|
|
#3738 |
|
Zadomowienie
|
właśnie dowiedziałam sie ze u mojej siostry zaczął się poród. Normalnie aż mnie dreszcze przeszły i nogi się ugięły. Nie tyle z tego samego wydarzenia, ale jak to zrobić zeby godnie to przezyc. Już czuje jak żal mi gardło ściska
Bardzo chciałabym sie cieszyc ...... i wyłączyc ten zal który siedzi w środku. Mam nadzieje ze siostra nie bedzie sie meczyc i z dzidziusiem bedzie wszystko dobrze. Poród jest wywoływany. Dzidzius tydzien po terminie. ......... normalnie aż mnie brzuch rozbolał
|
#3739 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3740 |
|
Zakorzenienie
|
Hej laski
nie mam czasu dzis na wizazowanie wiec tylko witam sie z Wami i przesylam buziale
|
|
|
|
#3741 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry Dziewczyny!!
Wpadłam się przywitać i życzyć Wam udanego weekendu, bo ja cały niestety spędze w szkole. Mam nadzieję, że szybko zleci czerwiec i będe miała już wakacje.. Nika życze Ci udanego urlopu. Zazdroszczę szczerze mówiąc..i Paryża i dzidzi Dzisiaj siostra mojego TŻ chyba urodzi. Miała termin na 11 maja i dzisiaj ją chwyciły skurcze. Miała nieregularne co 15, 10 minut, ale godzinę temu co 5 minut i mój TŻ szybko leciał zawieść ją do szpitala. Jestem podekscytowana i ciekawa bardzo co urodzi, bo nie chciała wiedzieć wcześniej. Trzymajcie się
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|
|
|
#3742 |
|
Raczkowanie
|
Nika udanej podróży i zabieram
Agnieszka z twojej listy rzeczy zakazanych najbardziej będę tęsknić za kawą, ale czego się nie robi dla dzidzi. Dzisiaj powinna przyjść do mnie @, więc czekam Dobranoc Dra ty to umiesz motywować ![]()
To umysł kreuje świat wokół nas i nawet gdybyśmy stanęli tuż obok siebie na tej samej łące moje oczy nigdy nie ujrzą tego co widzą twoje - G. Gissing http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008061400300330.png |
|
|
|
#3743 |
|
Raczkowanie
|
jak się nowe dzidzie rodzą=cudeńka, to aż się tak miło na serduchu robi !!! gratulacje dla rodziny
|
#3744 |
|
Zadomowienie
|
no i zostałam ciocią
Dziwne uczucie mnie ogarania z jednej strony radosc a z drugiej ....... nie chce o tym myslec. Tak samo jak nieraz zapominałam, bo nie chciałam o tym myslec ze siostra jest w ciazy tak samo chyba teraz to do mnie nie dociera
http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008050301801830.png http://www.suwaczek.pl/cache/2f1fe0a70f.png Mareczek 24 II 2010r Karolinka 23 VIII 2012 Edytowane przez gooha3 Czas edycji: 2009-05-16 o 00:19 |
|
|
|
#3745 |
|
Zadomowienie
|
oj dzisiaj dzien zaczyna sie jakos do d......
czuje ze @ wisi juz w powietrzu, czuje napiecie i ból brzucha i chandrę troche wczesnie bo jest w sumie tydzien przed ale dzis całą noc sie meczyłam ![]() Mam wrazenie ze mi sie nigdy nie uda ;( Wiem ze zaraz mnie tu opierzycie ze tak mówie, ale poprostu mam doła. Chyba przez te porody co sie teraz zaczynają. Dzis ma urodzic siostra Tz-ta za miesiac przyjaciółka za 2 miesiace 2 kolezanki i nastepna szwagierka. Wczoraj do firmy przyszła kolezanka z liceum której nie widziałam chyba z 5 lat i oczywiscie tez ze sporym brzuszkiem. Poprostu mam dosc. Chce sie wyłaczyć i uciec gdzies przed tymi wszystkimi dziecmi
http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008050301801830.png http://www.suwaczek.pl/cache/2f1fe0a70f.png Mareczek 24 II 2010r Karolinka 23 VIII 2012 Edytowane przez gooha3 Czas edycji: 2009-05-16 o 10:09 |
|
|
|
#3746 |
|
Zadomowienie
|
Gooha gratuluję ci siostrzeńca
to normalne ze mamy dni gorsze , normalne że zadrościmy i mamy żal... ale na Ciebie też przyjdzie czas, doczekasz się i może szybciej niż Ci się wydaje zawsze piszę że macie się nie dołować, teraz napiszę - nie poddawaj się , smutek jest naturalnym odczuciem i każda ma do niego prawo , zaraz po smutku przychodzi nadzieja wierzę że będziesz mieć swoją ukochaną fasoleczkę a jak ja w to wierzę to Ty też musisz ![]() biorę się za sprzątanie ...miłego dnia
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
|
|
|
#3747 |
|
Rozeznanie
|
Witam Was laseczki
Serdecznie witam wszystkie nowe staraczki które w ostatnim czasie dołączyły do nas Gooha Gratuluję że zostałaś ciocia i że wszystko o.k z maleństwem i mamą Wiem bardzo dobrze jak się czujesz i rozumiem ja też się bardzo ciesze jak się dowiem,że ktoś z rodziny albo ze znajomych jest w ciąży ale potem bardzo szybko pojawia się smutek nawet zazdrość i ciągły żal do wszystkich i na cały świat jestem obrażona czemu to nie ja dlaczego to jeszcze nie ja mogę się podzielić taka nowiną Ja też za kilka dni zostanę znowuż ciocią moja bratowa ma termin na koniec maja więc naprawdę rozumiem Twoja radość i smutek zarazem ![]() Nie ukrywam,że też mam czasami chwile załamania i zwątpienia czy w ogóle doczekam się upragnionej fasoleczki ale trzeba być dobrej mysli i tak wlasnie robię staram się pozytywnie mysleć!!!!A co do @ to widzę,że się spodziewamy w tym samym czasie ja mam dzisiaj 31 d.c i planowo mam dostać w środę miejmy nadzieję,że do nas nie przylezie wredna @ ja jak narazie nie mam żadnych objawów ani na @ ani na ciąże ![]() Za wszytskie 3mam oby każda z nas jak najszybciej zobaczyła te dwie kreseczki tego z całego serca życzę Wam wszystkim i sobie Życze miłej soboty |
|
|
|
#3748 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
odpoczniecie sobie bawcie się dobrze ja tam podbiorę jednego fluidka co by moja fasolka miała przykład jak trzeba rosnąć w sile ![]() Cytat:
Cytat:
Wiem kochana jak to się może skończyć dlatego nie nastawiam się. Już się w sumie przyzwyczaiłam do tej myśli, ale wiem, że wszystko się może zdarzyć. Cytat:
Do boju w następnym cyklu ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
A ja dzisiaj w pracy na 12 h... masakra... już mi się oczy kleją a co dopiero tyle godzin... Dziś uzgodniliśmy z moim mężem, że powiem mojemu szwagrowi z którym pracuję o ciąży, co by był przygotowany na zatrudnienie kogoś, no i ogólnie żeby nie było niespodzianki, że nagle przychodzę ze zwolnieniem lekarskim. Ale, mój szwagier jest taki, że nie wytrzymałby i wypaplał by to rodzicom, także jutro jedziemy do teściów na obiad i im powiemy a przy tym szwagrowi. Z zastrzeżeniem oczywiście, żeby się jeszcze tak bardzo nie cieszyli, niech poczekają na usg. Jak wszystko bedzie ok, to wtedy niech z radości nawet się upiją. Ale wiecie co, co jakiś czas dotykam cycków, czy one faktycznie bolą, a jak pójdę do toalety to sprawdzam majtki pod każdym kątem czy aby jakiegoś plamienia nie ma
|
|
|
#3749 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gooha nie smuć się, Ty też niedługo będziesz z brzuchem chodzić |
|
|
|
|
#3750 |
|
Zadomowienie
|
Dziekuje dziewczynki za podnoszenie na duchu.
Juz mi troche lepiej. Rano troche sobie popłakałam, naszczescie mam męża który odrazu przytulił i odrazu lepiej sie zrobiło. Myslałam ze gorzej zareaguje, bo przewaznie jak widzi ze płacze to odrazu sie wkurza na mnie ze nie mozna sie rozklejać, a teraz- zareagował całkiem inaczej, tak jak tego potrzebowałam . Czasami nie ważne słowa pocieszenia, ale wazniejsza swiadomosc ze nie jest sie samym ze swoimi smutkami. Czasami potrzebna tylko czyjas obecność
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:38.

)) ale jak na złość nie trafiło mi sie nic fajnego..

a widze ze wolne masz i bardzo dobrze śpi

badz dobrej mysli i odpoczywaj teraz.My wszytskie trzymamy kciuki za Ciebie

łezka zakręciła mi się w oku. Dziękuję Wam bardzo dziewczyny, na prawdę a Aliisance to nie lody ale cały kontener lodów muszę postawić, bo jest tak wspaniałą osobą. Brak mi słów. 
)
że zostałaś ciocia i że wszystko o.k z maleństwem i mamą
ja jak narazie nie mam żadnych objawów ani na @ ani na ciąże 
oby każda z nas jak najszybciej zobaczyła te dwie kreseczki tego z całego serca życzę Wam wszystkim i sobie