fontanna czekolady na weselu(i nie tylko) - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ceremonia i tradycja ślubna, weselna

Notka

Ceremonia i tradycja ślubna, weselna W tym miejscu możesz podzielić się widzą, jak zaplanować ceremonię ślubną. Na co zwrócić uwagę przy szukaniu sali weselnej. Przypomnieć tradycje weselne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-05-15, 16:25   #1
wilczyca
Zadomowienie

GG do wilczyca

fontanna czekolady na weselu(i nie tylko)

Hej!
Szukałam takiego wątku w ślubnym i na całym wizażu, ale nie znalazłam
Mianowicie marzę o fontannie czekolady na weselu. Czy któraś z Was miała albo była na weselu gdzie było coś takiego? Jeśli tak to jak wrażenia? Kto obsługiwał, jakie dodatki były?

z góry dzięki za odpowiedzi

pozdrawiam
wilczyca
Stary 2009-05-15, 17:03   #2
Miira
Zadomowienie

GG do Miira
Dot.: fontanna czekolady na weselu(i nie tylko)

My też zastanawialiśmy się nad fontanna z czekoladą (zwłaszcza ja bo kooocham czekoladę ) . Zrezygnowaliśmy gdy zobaczyliśmy co się dzieje po paru godzinach wokoło tej fontanny. Czekolada jest dosłownie wszędzie. Na stole, podłodze, gościach... Panie w eleganckich sukienkach ubrudzone czekoladą.
Doszliśmy do wniosku, że fontanna czekoladowa to fajna (i pyszna) sprawa ale na bardziej kameralne przyjęcia. (np. taka mniejsza na impreze )
Stary 2009-05-15, 17:13   #3
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wilczyca Pokaż wiadomość
Hej!
Szukałam takiego wątku w ślubnym i na całym wizażu, ale nie znalazłam
Mianowicie marzę o fontannie czekolady na weselu. Czy któraś z Was miała albo była na weselu gdzie było coś takiego? Jeśli tak to jak wrażenia? Kto obsługiwał, jakie dodatki były?

z góry dzięki za odpowiedzi

pozdrawiam
wilczyca
widziałam to cudo jedynie na targach ślubnych i wszystko dookoła było zachlapane czekoladą, takze Ty jako panna mloda w białej sukni na pewno nie skorzystasz
Samoa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-15, 17:19   #4
judith8
Rozeznanie

super watek, ja tez sie zastanawialam nad czekoladowa fontanna, ale chyba teraz dam sobie spokoj
Stary 2009-05-15, 17:24   #5
Kasiulinka
Raczkowanie

GG do Kasiulinka

panna młoda w brązowe ciapki.... bardzo ciekawe też chciałam mieć to cudo u siebie ale teraz chyba się rozmyślilam. Jak mi sie jakas ciocia pokida czekolada to będzie na Nas że jakieś niebezpieczne i niefunkcjonalne rzeczy proponujemy ( widziałam już podobną sytuacje;D)
Stary 2009-05-15, 18:12   #6
wilczyca
Zadomowienie

GG do wilczyca

Cytat:
Napisane przez Samoa Pokaż wiadomość
widziałam to cudo jedynie na targach ślubnych i wszystko dookoła było zachlapane czekoladą, takze Ty jako panna mloda w białej sukni na pewno nie skorzystasz
wyślę męża, on będzie na czarno albo kupimy mu brązowy garnitur żeby nie było plam widać
jej, nie spodziewałam się takiego odzewu
Stary 2009-05-15, 18:23   #7
pharba
Przyczajenie

Ja mialam na swoim weselu fontanne czekoladowa i absolutnie nie moge potwierdzic tego, co pisza poprzedniczki. Moze wszystko zalezy od kultury gosci, a wesele to nie targi slubne na ktorych przewijaja sie setki ludzi. U mnie byly tez male dzieci(4-5 lat) i rzeczywiscie jak same "obslugiwaly" sie fontanna to mialy slady czekolady na ubraniu, glownie dlatego ze fontanna byla jeszcze powyzej wysokosci normalnego stolu, ale jak rodzice im pomagali to nie bylo problemu. Moja sukienka pozostala snieznobiala do konca wesela, a i wokol fontanny nie bylo balaganu (od tego sa talerzyki).

Odpowiadajac na pytanie przy fontannie sprawdzaja sie winogrona, truskawki, banany, pianki tzw. marshmallow, kruche rurki, male ciasteczka ptysiowe. Do tego musza byc patyczki szaszlykowe by moc na nie nabijac wszystkie owoce oraz jak juz wspomnialam talerzyki!

Ja uwazam ze to doskonale urozmaicenie wesela i napewno nie zrezygnowalabym z niego!
pharba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-15, 19:01   #8
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pharba Pokaż wiadomość
Moze wszystko zalezy od kultury gosci, a wesele to nie targi slubne na ktorych przewijaja sie setki ludzi.
też biorę taką mozliwość pod uwagę, ale w sumie na targach nie jest tak, że wpada bydło i sie rzuca na fontannę, tylko raczej ludzie chcą sie kulturalnie zachować i te plamy to raczej nieumyślnie.
Samoa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-15, 19:42   #9
madziulka_
Zakorzenienie

Tak będę miała fontannę czekoladową, już ją nawet zakupiłam
Myślę że to będzie taki dodatek, atrakcja i raczej dzikich tłumów nie będzie bo
- jest wiele innego jedzenia począwszy od dań gorących jak i słodkości na stołach, tortu itd.
- w upalne dni jednak nie ma się takiej ochoty na czekoladę
Ale z pewnością znajda się chętni aby to cacko wykosztować z czystje ciekawości I myślę że fajnie takie coś mieć na własnym weselu
Jeśli coś się pobrudzi to obsługa się tym zajmie
Nie byłam jeszcze na żadnym weselu gdzie byłaby fontanna, więc tym bardziej chce czegoś 'innego'

Do fontanny dokupimy tacki, patyczki, serwetki i owoce typu: arbuz, kiwi, truskawki, winogrona, słodkie pianki..Wstępnie tyle.

madziulka_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-15, 20:23   #10
pharba
Przyczajenie

Tak będę miała fontannę czekoladową, już ją nawet zakupiłam

Jezeli zakupias taka mala fontanne do uzytku domowego to musisz uwazac bo fontanna taka moze chodzic nie dluzej niz chyba 3 godziny, dlatego tez my wypozyczalismy duza profesjonalna fontanne, dzieki temu mielismy gwarancje ze bedzie mogla chodzic cala noc i sie np silnik w niej nie spali. Fakt jest to drozsza sprawa ale ma sie przynajmniej spokoj.

A jesli chodzi o kulture na targach to widzialam na wlasne oczy jak ludzie sie doslownie "rzucali" na stoisko z fontannami i daleko bylo tam do zachowania kultury (wrecz przepychali sie miedzy soba), a po calym takim dniu to sie nie dziwie ze byl tam balagan.
pharba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-15, 20:25   #11
bernadeta85
Rozeznanie

Na moim weselu będzie fontanna zapewnią ją właściciel sali są do wyboru dwie jedna mała za 250 zł i duża za 500zł czekolada podobno belgijska fontanna działa cały czas o gości się nie boję na pewno będą potrafili się odpowiednio zachować prawdę mówiąc to już nie mogę się doczekać

http://s10.suwaczek.com/20100410650113.png
bernadeta85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-17, 16:29   #12
kliwia
Zakorzenienie

BYlam na weselu gdzie bylo to cudo.
Fakt czekolada jezt puchotkowa z tego ale nieporecznie sie to nabiera i kolejki do tego dlugasne.
Obslugiwala to ponoc jakas pani - ale generalnie to jej ciagle nie bylo. Jej zadaniem bylo donoszenie dodatkow, i pilnowanie zeby czekolada sie lala strumienim jednostajnym.
Z dodatkow byly owoce roznego rodzaju, wafelki i pianki, wylozone na papierowych tackach i do tego byly babusowe szpikulce [szaszlykowe] ktorymi sie nabijalo dodatek i w czekolade.
najwieksza radoche z tego mialy dzieciaki, ktore po 20 minutach byly cale w czekoladzie dorosli sie jakos uchowali ihihih

generalnie uwazam to za zbedny dodatek, bo za cene wynajmu takiej fonntanny to mozna spokojnie spedzic gdzies weekendzik odstresowujacy, lub dolozyc do lepszego fotografa, lepszego menu itp. czy nawet do drozdzych butow czy innych rzeczy.

No u nas to drozej wychodzi niz 500zł - u nas ceny tego 1000-1500zł
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-18, 12:23   #13
Dziubulek
Raczkowanie

u nas na przyjeciu tez bedzie cos takiego, jutro jedziemy pytac o to jaki kolor czekolady bedzie z niej wyplywal co do ceny to nawet ne wiem, wiem tylko ze baardzo mi sie to podoba, no i robimy przyjecie w Wierzchowiskach pod Lublinem i tam fotnanne zalatwia juz obluga restauracji wiec problem z szukaniem z glowy
Dziubulek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-19, 01:06   #14
madziulkaa
Rozeznanie

GG do madziulkaa

Przy moich zdolnościach to miałabym suknię ecru w czekoladowe ciapki. Odpuściłam sobie fontannę
madziulkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-07, 12:08   #15
ciacho rumowe
Przyczajenie

Fontanny czekoladowe są absolutnie cudowne! Przez długi czas pracowałam przy oranizacji ślubów w Anglii i tam taka usługa jest bardzo popularna. Samej też mi się zdarzało uruchamiać taką większą fontannę i nie jest to żaden problem i wcale nie trzeba zamawiać do tego obsługi.
A wiele radości mają nie tyle dzieci ile grupki starszych cioć i wujków, którzy bawią się przy tym jak małolaty.
Ja już zamówiłam taką fontannę na ślub mojej koleżanki i wcale nie kosztowała tak dużo bo zapłaciłam niecałe 500zl a ma być to prezent niespodzianka dla samej Pary Młodej.
ps. a truskawki w lejącej czekoladzie to jest najsmaczniejsza rzecz na świecie.
ciacho rumowe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-07, 13:57   #16
wilczyca
Zadomowienie

GG do wilczyca

Cytat:
Napisane przez ciacho rumowe Pokaż wiadomość
Ja już zamówiłam taką fontannę na ślub mojej koleżanki i wcale nie kosztowała tak dużo bo zapłaciłam niecałe 500zl a ma być to prezent niespodzianka dla samej Pary Młodej.
ps. a truskawki w lejącej czekoladzie to jest najsmaczniejsza rzecz na świecie.
to tanio, ja znalazłam za ponad 1000 w jakiej firmie zamówiłaś?
Stary 2009-06-07, 17:38   #17
Ania1981
Przyczajenie

Marzyłam o takiej fontannie...ale teraz to już sama nie wiem Przeraża mnie wizja upaćkanej podłogi, gości no i samej siebie No a z drugiej strony cena...około 1000 zł...musimy się dobrze nad tym zastanowić
Ania1981 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-07, 21:23   #18
ciacho rumowe
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez wilczyca Pokaż wiadomość
to tanio, ja znalazłam za ponad 1000 w jakiej firmie zamówiłaś?
Koleżanka kuzynki poleciła mi firmę w której wypożyczała fontannę na wieczór panieński. Tylko, że oni są z wrocławia ale może wysyłają kurierem ale to musiałabys się już dopytać? a to jest link z ogłoszenia bo nie wiem czy mają swoją stronę.
http://wroclaw.gumtree.pl/c-Firmy-Us...AdIdZ131118895
ciacho rumowe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-15, 09:58   #19
HulaGirl
Zakorzenienie

GG do HulaGirl

wczoraj wróciłam z wesele na którym była ta fontanna i powiem Wam że super się to sprawdziło;] o suknię się panna młoda nie bała bo była biała czekolada
ale nic nie było ubrudzone, goście kulturalnie sobie jedli na talerzykach i kulturalnie podchodzili a nie wszystcy naraz.

hitem były truskawki z tej czekoladzie!
HulaGirl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-21, 14:56   #20
201607211724
Konto usunięte

jejku widocznie ze mnie też dzieciuch straszliwy z 30 na karku, bo bardzo mi się podobała taka fontanna na jednym z wesel, były do tego patyczki szaszłykowe, pokrajane owoce - ananasy, banany, truskawki, brzoskwinie, ale też pianki, żelki (?) nawe takie w kształcie smerfów
przyznam, że dzieciaczki po jakiś 15 minutach się znudziły, a dorosli przy fontannie urządzili sobie koło dyskusyjne
201607211724 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-28, 14:39   #21
Ekspert
BAN stały

Fontanna czekoladowa nie musi być hitem tylko na wesele! Za niewiekie pieniądze (ok. 60 zł) można kupić sobie własną małą fontannę i przygotowywać pyszne desery na każdą uroczystość rodzinną i nie tylko
Ekspert jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-29, 21:28   #22
rezurekcja
Przyczajenie

Az sie zalogowalam choc zwyczajowo tego nie robie. Ale wkurzaja mnie takie opinie, ze ludzie sie uwala, albo co, bez sensu. Ja na swoim weselu mialam fontanne czekoladowa, i ona robila naprawde furore- swietna byla. Ludzie sie nie interesowali, a dodam, ze nie bylo dzieci - sami dorosli. I bardzo im sie podobalo, smiac mi sie chcialo bo w filizanki sobie nalewali czekolady i jedli z dodatkami przy stolikach.
Tez mnie wczesniej ostrzegano, ze ludzie sie wymarza, ze to ze tamto. Ale obsluga sali dbala o czystosc, a ludzie dbali o siebie - takze obylo sie bez niepotrzebnych incydentow.
Osobiscie polecam!
rezurekcja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-29, 14:40   #23
wybOrOowa
Rozeznanie

GG do wybOrOowa

może o ja się skuszę na to mmmm....tyle że musiała bym kupić tą maszynkę ciekawe czy takie z all ...za 120zł mogły by być ;]? wie ktoś coś może?
Stary 2011-09-29, 15:50   #24
Antinetka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez wybOrOowa Pokaż wiadomość
może o ja się skuszę na to mmmm....tyle że musiała bym kupić tą maszynkę ciekawe czy takie z all ...za 120zł mogły by być ;]? wie ktoś coś może?
Wydaje mi się, że taka mogłaby być za mała/za słaba... One są raczej na domowy użytek, na niewielką ilość czekolady. Oczywiście wszystko zależy od liczby gości na weselu.
Ale jeśli coś, to może pomyśl o wypożyczeniu fontanny we własnym zakresie? Niektóre sale mają ją w drakońskich cenach, sama ostatnio dostałam ją w ofercie jako opcję dodatkową za 1600 zł :/
drugie ciągnie je ku górze...

22.09.2012
Antinetka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-29, 16:26   #25
wybOrOowa
Rozeznanie

GG do wybOrOowa

Cytat:
Napisane przez Antinetka Pokaż wiadomość
Wydaje mi się, że taka mogłaby być za mała/za słaba... One są raczej na domowy użytek, na niewielką ilość czekolady. Oczywiście wszystko zależy od liczby gości na weselu.
Ale jeśli coś, to może pomyśl o wypożyczeniu fontanny we własnym zakresie? Niektóre sale mają ją w drakońskich cenach, sama ostatnio dostałam ją w ofercie jako opcję dodatkową za 1600 zł :/
nie no 1600 porażka co prawda u na mojej sali nie posiadają ale jak oglądałam sale to był w cenach ok 250 zł plus koszt czekolady jakoś tak hmmm to chyba sobie daruję już tą czekoladę albo poszukam maszynki w innej cenie przystępnej
Stary 2011-09-30, 10:44   #26
Antinetka
Raczkowanie

Cytat:
nie no 1600 porażka co prawda u na mojej sali nie posiadają ale jak oglądałam sale to był w cenach ok 250 zł plus koszt czekolady jakoś tak hmmm to chyba sobie daruję już tą czekoladę albo poszukam maszynki w innej cenie przystępnej
Matko, 250 zł? Gdzie ty takie oferty znajdujesz? Bo ja z ofert, które dostaję, mam koszty fontanny między 1000-1600 zł... Chyba mam jakieś problemy z szukaniem
BTW. Czy szukasz sali/lokalu w Wawie i okolicach?

22.09.2012
Stary 2011-09-30, 16:52   #27
wybOrOowa
Rozeznanie

GG do wybOrOowa

Cytat:
Napisane przez Antinetka Pokaż wiadomość
Matko, 250 zł? Gdzie ty takie oferty znajdujesz? Bo ja z ofert, które dostaję, mam koszty fontanny między 1000-1600 zł... Chyba mam jakieś problemy z szukaniem
BTW. Czy szukasz sali/lokalu w Wawie i okolicach?
sale już mam i wszystko a tak w Domu Bankietowym w Wolicy jest w cenie tam od osoby 180zł , a w Sali weselnej europa w ofercie jest tak napisane fontanna czekoladowa gratis ,czekolada i owoce do fontanny 5o por.-250zł a od os 180zł
Stary 2011-10-03, 10:09   #28
Antinetka
Raczkowanie

Cytat:
sale już mam i wszystko a tak w Domu Bankietowym w Wolicy jest w cenie tam od osoby 180zł , a w Sali weselnej europa w ofercie jest tak napisane fontanna czekoladowa gratis ,czekolada i owoce do fontanny 5o por.-250zł a od os 180zł
Ja się nad Wolicą zastanawiam, chociaż tak średnio jestem do tej sali przekonana... Wiesz może jak tam jest? Byłaś na jakimś weselu?
Jeśli możesz, napisz do mnie na priva

22.09.2012
Stary 2011-10-03, 22:32   #29
primavery
Raczkowanie

a ja byłam ostatnio na imprezie gdzie była fontanna ...ale z ponczem..... dokoła niej stały takie czekoladowe kieliszeczki...nabiera sie do tego ..jedna była z ponczem alkoholowym a druga bez alkoholu...bardzo obie były smaczne i niezwykle efektowne bo strumykami wypływa i tryska do misy. i do tego jeszcze świeciło
primavery jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-06, 14:05   #30
olajakzam
Raczkowanie

ciekawa jestem kolejnych opinii gdyż teraz fontanna na weselu to już chyba niezastąpiona atrkacja tak jak i stół wiejski do tego bajeczny Candy Bar

Nowe wątki na forum Ceremonia i tradycja ślubna, weselna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości