|
|||||||
| Notka |
|
| Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie. |
| Pokaż wyniki sondy: Co myślisz o przedłużeniu włosów [?] | |||
| super . ! |
|
475 | 61,29% |
| nie mam na ten temat zdania. |
|
40 | 5,16% |
| wolę zapuścić swoje. |
|
160 | 20,65% |
| wygląda to nienaturalnie. [!] |
|
100 | 12,90% |
| Głosujący: 775. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2401 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Przedluzanie wlosöw-czescIII wätek zbiorczy
a teraz ...same zobaczcie co sie z nimi dzieje;/tzw dredy, czesto trzeba je czesac co wiaze sie z tym ze pojedyncze wlosy tak jakby sie naciagaja na samych koncach i tworzy sie sprezynka;/ ---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ---------- gdybym ja tylko umiala wstawic obrazki;/ |
|
|
|
#2402 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sztuczne taśmy sa podwójnie zszywane,a naturalne pojedyńczo. w sumie jest ich o połowę mniej. jednak bez strachu,ponieważ sporo moich klientek mówi,że cały 8 cz.zestaw ze sztucznych jest za gesty i nie wpinaja wszystkich 4 szerokich tasm. |
|
|
|
|
#2403 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
no chyba ze chcesz miec czarne od spodu kiedys tak mialam fajnie to wyglada
|
|
|
|
|
#2404 |
|
Zakorzenienie
|
moje
![]() zaraz mykam do fryzjera pocieniowac gore bo mam pocieniowane ale tak ze skosa do boba i zle to z tylu wyglada a wogole to musze je z tylu zagescic i chyba dokupic jedna tasme taka 22 cm
|
#2405 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=627321353 czy http://www.allegro.pl/item635691838_...tuj_geste.html chodzi o jasny blond Moje wlosy sa przed ramiona (wogole ich nie dotykaja) i bardzo geste. Chce je nosic codziennie i nie chce zeby sie szybko zniszczyly chce je upinac czasami i od czasu do czasu zakrecic. Jak tak to napisz ktore bys zakupila a na tych drugich tanszych pisze ze mozna je prostowac to sciema??
|
|
|
|
|
#2406 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pierwszy link to włosy być może naturalne,ale napewno AZJATY.sa mocno koloryzowane co je dodatkowo osłabia.jednak napewno sa lepsze niż sztuczne z drugiego linka. tyle mogę ci pomóc-obiektywnie.
|
|
|
|
|
#2407 |
|
BAN stały
|
allegro zauwaz ze wszedzie na ofercie syntetykow jest napisane ze mozna prostowac , jak sie domyslam dlatego ze syntetyki proste sa juz proste jak druty wiec prostowania nie wymagaja , a co do pielegnacji ja mysle tak : jak nasze wlasne wlosy farbujemy prostujemy krecimy stylizujemy psikami lakierami to po pewnym czasie niszcza sie , plataja(kazdy chyba wie ) jesli o nie dbamy to sa ladne i zdrowe , wlosy do doczepek to samo , syntetyki sa bardziej podatne na wysokie temperatury ale ja mysle (mam szczera nadzieje ) ze przy minimalnej stylizacji , delikatnosci w obsludze zachowaja na dluzej ladny wyglad. dlatego chcialam ciebie TmargoT mam racjje ? bo przeczytalam wczesniej na innym forum ze wlosy synt po tyg sa do wyrzucenia , ze konce sie filcuja a inna dziewczyna napisala ze jak sie koncowke wsadzi do wrzacej wody to natychmiastowo przywraca jej to normalny wyglad . co o tym wszystkim sadzisz ??
|
|
|
|
#2408 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() przeciez nie ma w ty nic zlego jak mi napiszesz... prosze..... licze na ciebie |
|
|
|
|
#2409 |
|
Zadomowienie
|
Znalazłam informacje jak dbać o syntetyczne włosy:
- Rozczesać włosy grzebieniem o rzadkich zębach (ponoć szczotka je niszczy) - Do miski z zimna wodą dodać łyżkę łagodnego szamponu. Nigdy nie używać gorącej wody. - Moczyć włosy w mieszance parę minut, następnie wypłukać. - Delikatnie wycisnąć wodę (nie wyrzynać włosów). - Osuszyć delikatnie ręcznikiem. - Pozostawić do wyschnięcia (nie czesać gdy sa mokre) - Od czasu do czasu można nałożyć odżywkę. Wiadomo że dobre syntetyki będą się trzymać, a ze słabszych zrobi sie miotła i za te pieniądze nie spodziewam się super jakości, ale kupiłam je na próbę. Mam w planach naturalne, ale boje sie że przy takim jasnym kolorze będą bardzo cienkie i wykończone. Gdy oglądam zdjęcia to ciemniejsze włosy wyglądają dużo ładniej niż blond. W syntetykach podoba mi sie to że sa takie proste, nic sie nie wywija i nie wypłowieją na słońcu, sa ponoć lżejsze od naturalnych. W każdym razie jeśli zdecyduje się na naturalne to chyba sama zamówię tasmy ze sprawdzonego zrodla, potne i przyszyje spinki, bo na allegro tak właściwie nie wiadomo co się kupuje. |
|
|
|
#2410 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2411 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#2412 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
syntetyki mają niską żywotność i tylko od osoby zależy,jak długo się nimi pocieszy. są pewne triki,ktore pomagaja utrzymac je w ryzach na dłużej,jednak nie na długo. syntetyki są fajne na symboliczne wyjścia.jednak na codzien nie sprawdzają się. Cytat:
być może jest to wynik tego,iż,ja syntetyk poznam na kilometr i wydaje mi się,że każdy wie co mam na głowie. |
||
|
|
|
#2413 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() bo chcialabm taki kolorek jak ty masz... a wkleisz jakies jeszcze zdjecia wlosów? moze w swietle dziennym i z tylu jak one wygladaja?? bo chce sie upewnic czy to napewno ten odcien co potrzebuje![]() ---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2414 |
|
BAN stały
|
TamrgoT ty chyba nosilas juz syntetyki nie ? na poprzednim forum widziam twoje zdjecia w bardzo dlugich kreconych tasmach , i co szybko sie zuzyly ? no ale chyba juz nie wklejasz nie dlatego ze jakas Svinecka chyba miala nick sie z toba poklocila o te wlosy . tez im chyba sztucznosc zarzucala
Edytowane przez ooodeta Czas edycji: 2009-05-15 o 17:53 |
|
|
|
#2415 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
edit. Na starszej aukcji słoneczny wyglądał tak: Edytowane przez Jazzlyn Czas edycji: 2009-05-15 o 17:58 |
|
|
|
|
#2416 |
|
BAN stały
|
Jazzlyn wygladalas bosko wczoraj !! czemu nadal sie upierasz ze tak wcale nie bylo
|
|
|
|
#2417 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2418 |
|
Raczkowanie
|
ja biorę naturalne dziś emeila dostałam który kolorek biorę 613
http://www.allegro.pl/item627321353_...aa_jakosc.html |
|
|
|
#2419 |
|
Zadomowienie
|
Ale te zdjęcia są właśnie po wymyciu i wyprostowaniu, napisałam że wyglądało to strasznie gdy miałam podkręcone końcówki bo wiadomo syntetyki proste jak drut i całość w ogóle sie nie zgrała.
|
|
|
|
#2420 |
|
BAN stały
|
mmm tez sie obawiam wlasnie tego , dlatego jak mi dojda to ide kupic walki , wyczytalam ze do sytn sie uzywa duzych walkow plastikowych , albo papilotow z gabki , w zadnym wypadku nie moga byc walki z rzepami !!
fantazja jak tylko bedziesz miec to wkladaj na glowe i rob zdjecia tez sie zastanawialm nad tymi .. ale poki co zamowilam inne , jak sie okaza klapa to kupie te co ty , hehe na forum zapanowal ClipsTrend
|
|
|
|
#2421 |
|
Zakorzenienie
|
chcialabym jeszcze jedno zaznaczyc, uwazajcie! bo jak ja kupowalam syntetyki to wogole nie chcialy sie krecic, tylko sie prostowaly...dziwne
|
#2422 |
|
Raczkowanie
|
Hej, rowniez przedluzylam sobie wlosy clipami, kolor idealny wszytsko na poczatku super wlosy byly zwiewne geste gladkie...
a teraz ...same zobaczcie co sie z nimi dzieje;/tzw dredy, czesto trzeba je czesac co wiaze sie z tym ze pojedyncze wlosy tak jakby sie naciagaja na samych koncach i tworzy sie sprezynka;/ http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...d4b9103d2.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...c69edc5c2.html Edytowane przez malolkaa Czas edycji: 2009-05-15 o 19:03 |
|
|
|
#2423 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
swoje mam już długaśne,a moje naturalne clipy sa brązowe.nie chcę ich farbować,bo nie wiem,czy znów nie wrócę do poprzednich. moje zdjęcie miało pokazać tą nowość-falowanych loków. nie nosze syntetyków,bo jak wspomniałam zbyt się świecą. sama nie wiem,co mam robić.mam pasemka na kertynę,mam zgrzewarkę w domu,ale nie ma kto mi zrobić.moja fryzjerka,ktora uczy się na mnie ma zbyt dużo pracy,a nie mam sprytnych kolezanek. narazie leza sobie i czekają na lepsze czasy |
|
|
|
|
#2424 |
|
BAN stały
|
malolka ja na tych zdjeciach nie widze dredow .. a jakie wlosy mialas ? natural czy syntet ?? i gdzie kupowalas . jak dlugo juz je masz i jak czesto nosisz
TmargoT a myslalam ze je nosilas . bo wydawalo mi sie ze napisalas ze zaszalalas i kupilas tasmy krecone i byly zdjecie brazowych lokow , no ale moze mi sie cos pomylilo od tych wlosow dostaje juz krecka
Edytowane przez ooodeta Czas edycji: 2009-05-15 o 19:35 |
|
|
|
#2425 |
|
Raczkowanie
|
syntetyk, allegro, mialam je moze z 5 razy, jeszcze ich nawet nie mylam ;pbo boje sie jak bede wygladac,
|
|
|
|
#2426 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czy nie wystaja Ci spod spodu Twoje i nie widac ich z przodu? bo widze ze masz geste wlosy
|
|
#2427 |
|
BAN stały
|
uuuuuuuuuu .. masz moze link gdzie kupowalas ?? nie wiem jak to wyglada bo na zdjeciach nie widac ani dredow ani sprezynek , ale dziwne ze po paru uzyciach sa juz tak zjechane , nasza forumowa kolezanka tez ma synt i nawet umyla jedno pasemko szamponem i bylo ok ..Alicja czy cos sie dzieje z twoimi clipami ..NeverGood a twoje jak sie sprawuja ?? wydaje mi sie to dziwne . bo sa ludzie ktorzy sobie przedluzaja na metody stale syntetyki i nosza po 2 .3 miesiace
Edytowane przez ooodeta Czas edycji: 2009-05-15 o 20:45 |
|
|
|
#2428 |
|
Raczkowanie
|
ja mam syntetyczna kitke i zamiast odzywki, gdyz zauwazylam kiedys, ze syntetyki odzywki nie wciągają, urzywam plynu do płukania. kitka jest mieciutka i jak pachnie
|
|
|
|
#2429 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() przyłozyłam centymetr na wysokosci czoła i 45 cm to mi siega az pod biust a u ciebie ledwo co dotyka biustu. ?? wytłumaczy mi to ktos ? na przodzie sa clipy krótszE?
|
|
|
|
|
#2430 |
|
Wtajemniczenie
|
Moze dziewczyna jest wyższa stąd te dysproporcje kiciaaa
![]() |
Nowe wątki na forum Fryzury i styling
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:35.

ciezko jest dopasowac...

kupie nr 2 i dopasuje swoje włosy do niego 

prosze..... licze na ciebie