Robaki w domu:-( - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-05-15, 20:34   #181
witchwq
Zakorzenienie

Dot.: OKROPNE robaczki na ŚCIANACH ... pomocyyyy

a moze to cos takiego: http://pl.wikipedia.org/wiki/Prosionek_szorstki ?
nocny tryb zycia, splaszczony... tylko wielkosc 1-2 cm to ogroooooomne!!! moze Twoje to jakies mlode sa?
Stary 2009-05-15, 20:41   #182
L!L!
Raczkowanie

Aż sama zaczęłam szukać po domu takich nieproszonych gości mam jeszcze kilka typów co to za paskudztwo może być a więć nr 1http://content.avenija.com/upload/dormeonewpl/image/articles/insekt_112.jpg - pluskwa łóżkowa lub nr 2 http://www.pest.pl/enc/14.jpg - kobielatka kawowa albo takie paskudztwo http://www.dercol.com.pl/index.php?o...d=57&Itemid=13 Jak na razie nie mam więcej typów, ale może któryś z tych pasuje do Twoich roaczków.

Panna niezależna, świadoma swego piękna >!<
L!L! jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-15, 21:11   #183
Maripossa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Banderoza Pokaż wiadomość
Jeszcze jedno foto aczkolwiek tak samo kiepskiej jakości
Dziewczyny - jak się tak dobrze przypatrzeć to ten robal ma obramówkę jaśniejszą, a środek ciemniejszy i jest bardzo płaski.
Namolowałam to obok
bleee... mnie to kleszcza przypomina i z opisu tez tyle ze to przeciez niemozliwe zeby to kleszcze byly...

dziwne toto... ja mialam/mam jeszcze czasem, problem z pluskwami (chyba?)...takie maciupenkie czarne, ma moze ze 2-3mm.

PS: wlasnie doczytalam watek...ze to niby odmiana kleszcza masakra, bleee!!!!!!!!!!

Edytowane przez Maripossa
Czas edycji: 2009-05-15 o 21:23 Powód: dopisek
Maripossa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-15, 21:17   #184
KawaMarcepanowa
Zakorzenienie

brrr... jak raz u mnie w łazience stonogę spotkałam to wyleciałam aż się za mną kurzyło, nienawidzę robali
KawaMarcepanowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-15, 21:20   #185
garfieldek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KawaMarcepanowa Pokaż wiadomość
brrr... jak raz u mnie w łazience stonogę spotkałam to wyleciałam aż się za mną kurzyło, nienawidzę robali
A tak aporopos: Ona ma naprawde 100-nóg?

Wymianka
garfieldek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-15, 21:21   #186
ellish
Zakorzenienie

z jednej strony gdy się tak czyta ta dyskusje, to zacząlam się śmiać ale z drugiej poszłam sprawdzi swoja łazienkę;]

Nie mam pojęcia co to, ale u mnie za to wszędzie są (chyba) mole. Chociaż..w szafie ich nie ma, ale dużo ich jest w pokoju dziennym. Dzień w dzień wciągam je do odkurzacza, ale one na drugi dzień znowu są. Nawet zabiłam kiedyś 2 larwy. Okropieństwo. No ale za 2 tyg się wyprowadzam, wiec jakoś wytrzymam a później to juz nie moj problem

Powodzenia w walce, dasz rade
ellish jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-15, 21:25   #187
Banderoza
Rozeznanie

http://upload.wikimedia.org/wikipedi...s_reflexus.jpg
O MÓJ BOŻE !!!! to dokłądnie ten robak !!!!!!!!!!!!!!!!
Jestem z Bytomia więc opisem się zgadza !!!!!!!!!!!!!!!
Boję się jak CHOLERA !!!! Jutro dzwonie do właściciela!!!
Wypierd.... stąd !!!!
Teraz to się boję, że nawet jak się wyprowadze to te gnoje razem ze mną gdzieś w ciuchach
Bozeeee jak zobaczyłam fotke to się ucieszyłam, że wreszcie wiem co to jest, ale jak przeczytalam to aż się popłkałam ......

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-05-15, 21:28   #188
wyimaginowana
Raczkowanie

Nie pojda. Nie placz bd dobrze ;*
Przynajmniej wiesz na czym stoisz i mozesz podjac jakies dzialanie
Stary 2009-05-15, 21:29   #189
martynka89
Zakorzenienie

Znacie moze jakis sposob na stonogi? Bo jak jest cieplo i otwieram drzwi do ogrodka to wchodza mi do kuchni i nie wiem jak sie ich pozbyc. No i jeszcze mam problem z molami tyle ze nie w szafie ale czesto siedza na wykladzinie. Ktos zna jakies sposoby?
martynka89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-15, 21:52   #190
KawaMarcepanowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez garfieldek Pokaż wiadomość
A tak aporopos: Ona ma naprawde 100-nóg?
prawdopodobnie nie, ale wiesz, nie miałam czasu się przyjrzeć
KawaMarcepanowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-16, 03:07   #191
srubka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wyimaginowana Pokaż wiadomość
Mam znalazlam ! http://upload.wikimedia.org/wikipedi...s_reflexus.jpg

pisze ze to obrzeżek gołębień

"Jest groźniejszy niż kleszcz, atakuje w mieszkaniach, nocą. Ma na koncie ofiarę śmiertelną..."

Obrzeżek to rodzaj kleszcza. Pasożytuje na gołębiach. Pełno więc ich na strychach, poddaszach i tam, gdzie gniazdują ich żywiciele. Na podwórku Mrozków gołębie były od zawsze, dokarmiane przez mieszkańców i obcych. - Głównie starsze panie, dla których gołąb to stworzenie boże. Prosiliśmy, żeby tego nie robiły. Mówiły, że nie będą, a potem znajdowaliśmy pod oknami suchy chleb - opowiada Robert.

Pierwsze odkryte dla nauki siedlisko obrzeżka znajduje się w wieży Kościoła Mariackiego w Krakowie. Atakował hejnalistów. Gdy robakowi brakuje gołębi, przerzuca się na człowieka. Zwłaszcza wczesną wiosną i nie odpuszcza do końca jesieni.

Na Śląsku już kilka lat temu skarżyli się na niego mieszkańcy Katowic, Chorzowa, Siemianowic i Bytomia. 15 z nich poddało się badaniom medycznym. Okazało się, że obrzeżek jest groźniejszy niż kleszcz - prawdopodobnie nie przenosi boleriozy, ale powoduje reakcje alergiczne. Ma silnie toksyczną ślinę.

Dla Bernadetty z Zabrza kontakt z obrzeżkiem szczęśliwie skończył się świądem. Gdyby była na niego uczulona, spuchłaby jej cała ręka albo nawet połowa ciała. Miałaby zawroty głowy, wymioty, duszności, mogłaby zemdleć. W Sosnowcu od ukłuć obrzeżka zmarł 42-letni mężczyzna.

Trudno go wypatrzyć. Brązowawy, płaski, owalny robak wielkości łebka od pineski w dzień chowa się w szczelinach, pod tapetami, dywanami, parapetami, w bieliźnie, w pościeli. Na żer wychodzi w nocy. Potrafi ssać krew przez godzinę i ucieka do kryjówki.

Doraźnym sposobem jest wstawianie na noc nóg łóżka do misek z wodą. Robert kładł na podłodze dwie deseczki, obłożone smalcem jak kromki chleba. Znalazł taką metodę w internecie. Smalec topił obrzeżki, ale wciąż pojawiały się nowe.

Dlatego Mrozkowie napisali skargę do swojego zarządcy Domus, który zorganizował dezynsekcję. Wczoraj z mieszkań w oficynie przy Wolności na dwie doby wynieśli się wszyscy lokatorzy, sześć rodzin. Gdy wrócą, czeka ich wietrzenie i wielkie pranie. Zygmunt Franosz przez cztery godziny pylił w ich mieszkaniach i w całej kamienicy osobiście wyprodukowaną substancją chemiczną. - Śmierdzi, ale jest skuteczna. Rok temu usuwałem nią te robaki w Ligocie w Katowicach i nie ma ich do tej pory - mówi Franosz.

Czy obrzeżki zdążyły się przenieść na kamienice przy ul. Wolności, sąsiadujące z nr 301? Stanisław Błaszkiewicz, prezes Zarządu Budynków Mieszkalnych w Zabrzu obiecuje to sprawdzić. Pierwszy raz słyszy o robactwie roznoszonym przez gołębie, ale skarg na gołębie słucha od dawna.
a mowilam, ze kleszcz a nikt mnie sluchac nie chcial

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-05-16, 08:55   #192
Banderoza
Rozeznanie

Zadzaiałałam

Od samego rana.... byłam u sąsiadów - też to mają!

Zadzwoniliśmy do gospodarza - zachował się jak trzeba i mówił, że już ktoś mu się skarżył i on prosi o takiego jednego albo nawet dwa do słoika zaniesie to gdzie trzeba i kupi na własną ręke środki dezynfekujące - odpowiednie! Tyle, że mówie mu, że będzie potrzebna dezynfekcja KONKRETNA.
Powiedział, że zrobi wszystko aby to wytępić!

Trochę pocieszające, ale mi np. nadal tu źle i się dosłownie boję!
Mam małe niemowle - 7m-cy

Idę więc za ciosem i jeszcze dziś złapie to paskudztwo w słoiczek!!
Jeszcze dziś mu po to każę przyjechać!!

Trochę mi lżej

BARDZO DZIĘKUJĘ Wam Dziewczyny za pomoc, a przede wszystkim za zidentyfikowanie tego obrzeżka !!
Szczerze miałam nadzieje, że bedzie to jakiś prusaczek i go wytępię moment... Jednak potrwa to troszkę dłużej

Stary 2009-05-16, 08:59   #193
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Ja na pluskwy stawiam, tyle, że młode, mogą nie mieć pancerzyka jeszcze. Walczyłam z tym (*&*^^(^&, koszmar. Przelazły mi z kamienicy obok, gdzie mieszkał pewien menel. Do wytępienia przeraźliwie koszmarne.

EDIT - no tak, teraz sierota doczytałam, że to obrzeżek

Edytowane przez 0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Czas edycji: 2009-05-16 o 09:00
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-16, 09:54   #194
Elliannia
Zakorzenienie

Jezu teraz to ja się boję, bo mi na balkonie gołębie urządziły miejsce posiedzeń, gniazda wyrzucam namiętnie, a w tym roku mam zamiar zainstalować siatkę... a tam pisze że najgorzej jest jeśli pozbędzie się gołębi

Elliannia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-16, 10:28   #195
ewelinka_111
Zadomowienie

Ojej współczuję z tymi robalami
mam nadzieję , że szybko się ich pozbędziecie. Dobrze że właściciel mieszkania jest na tyle mądry, że się nie wykręca, tylko działa.
Co do gołębi to strasznie ich nie lubię i zawszę się trzymam z dala od tego siedliska robali i chorób, nie rozumiem dlaczego ludzie je dokarmiają :-/

A skoro masz małe dziecko, to może lepiej , żebyś się wyprowadziła do czasu rozwiązania problemu, jeśli masz u kogo zamieszkać na parę dni...

Pain is inevitable, suffering is optional.

blog kulinarny
ewelinka_111 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-18, 19:15   #196
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Napisane przez Elliannia Pokaż wiadomość
Jezu teraz to ja się boję, bo mi na balkonie gołębie urządziły miejsce posiedzeń, gniazda wyrzucam namiętnie, a w tym roku mam zamiar zainstalować siatkę... a tam pisze że najgorzej jest jeśli pozbędzie się gołębi
Spokojnie, pozbyłam się gołębi i z akademika, i z mieszkania i nie miałam styczności z obrzeżkami
Stary 2009-05-18, 19:40   #197
garfieldek
Zakorzenienie

Autorko watku odezwij sie, czy juz wyjasnilas sprawe tych robakow?

Wymianka
garfieldek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-23, 17:39   #198
xaska007x
Raczkowanie

Banderoza, odezwiesz się? Zaciekawiła mnie ta sprawa, a w sumie nie wiemy jeszcze jaki był jej finał ;p

Edytowane przez xaska007x
Czas edycji: 2009-05-23 o 17:40
xaska007x jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-27, 13:56   #199
rajjar
Przyczajenie

Taki jest obrzeżek jak to ten robal to zgłoś do sanepidu napisz oficjalne pismo podając adres zarządcy mieszkania niech usuną paskudztwo
rajjar jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-12, 09:48   #200
klekotka1987
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Banderoza Pokaż wiadomość
http://upload.wikimedia.org/wikipedi...s_reflexus.jpg
O MÓJ BOŻE !!!! to dokłądnie ten robak !!!!!!!!!!!!!!!!
Jestem z Bytomia więc opisem się zgadza !!!!!!!!!!!!!!!
Boję się jak CHOLERA !!!! Jutro dzwonie do właściciela!!!
Wypierd.... stąd !!!!
Teraz to się boję, że nawet jak się wyprowadze to te gnoje razem ze mną gdzieś w ciuchach
Bozeeee jak zobaczyłam fotke to się ucieszyłam, że wreszcie wiem co to jest, ale jak przeczytalam to aż się popłkałam ......

nie dziala mi ten link a wydaje mi sie ze mam podobny problem

od paru dni chodzi u mnie cos takiego jak na zdjeciu
jest malutkie, brazowe, nie ucieka od ludzi, zawsze jest na scianie, ma taki jakby pancerzyk ze skrzydelek ale nie lata! jest wielkosci glowki szpilki

pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg robal.jpg (15,2 KB, 228 załadowań)

Edytowane przez klekotka1987
Czas edycji: 2009-06-12 o 09:49
klekotka1987 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-13, 13:19   #201
djdario
Przyczajenie

Witam wszystkich serdecznie! To i ja pozwolę sobie dodać swój problem z robalami w tym temacie. Otóż od pewnego czasu zauważam w dużym pokoju gościnnym i (tuż obok za ścianą) w łazience malutkie 4 mm robaczki, które b.wolno poruszają sie po dywanowej wykładzinie. Są czarne, kolor jednolity, nie fruwają. Dziennie zbieram ok. 5 sztuk. Może zasiedliły się gdzieś pod grubą dywanową wykładziną? Wyglądają tak jak na załączonych zdjęciach

proszę o pomoc w namierzeniu typa
Pozdrawiam!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg robal1.jpg (45,3 KB, 68 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg robal2.jpg (34,6 KB, 70 załadowań)
djdario jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-13, 15:44   #202
Miss Dramatique
Zakorzenienie

GG do Miss Dramatique

Cytat:
Napisane przez wyimaginowana Pokaż wiadomość
Mam znalazlam ! http://upload.wikimedia.org/wikipedi...s_reflexus.jpg

pisze ze to obrzeżek gołębień

"Jest groźniejszy niż kleszcz, atakuje w mieszkaniach, nocą. Ma na koncie ofiarę śmiertelną..."

Obrzeżek to rodzaj kleszcza. Pasożytuje na gołębiach. Pełno więc ich na strychach, poddaszach i tam, gdzie gniazdują ich żywiciele. Na podwórku Mrozków gołębie były od zawsze, dokarmiane przez mieszkańców i obcych. - Głównie starsze panie, dla których gołąb to stworzenie boże. Prosiliśmy, żeby tego nie robiły. Mówiły, że nie będą, a potem znajdowaliśmy pod oknami suchy chleb - opowiada Robert.

Pierwsze odkryte dla nauki siedlisko obrzeżka znajduje się w wieży Kościoła Mariackiego w Krakowie. Atakował hejnalistów. Gdy robakowi brakuje gołębi, przerzuca się na człowieka. Zwłaszcza wczesną wiosną i nie odpuszcza do końca jesieni.

Na Śląsku już kilka lat temu skarżyli się na niego mieszkańcy Katowic, Chorzowa, Siemianowic i Bytomia. 15 z nich poddało się badaniom medycznym. Okazało się, że obrzeżek jest groźniejszy niż kleszcz - prawdopodobnie nie przenosi boleriozy, ale powoduje reakcje alergiczne. Ma silnie toksyczną ślinę.

Dla Bernadetty z Zabrza kontakt z obrzeżkiem szczęśliwie skończył się świądem. Gdyby była na niego uczulona, spuchłaby jej cała ręka albo nawet połowa ciała. Miałaby zawroty głowy, wymioty, duszności, mogłaby zemdleć. W Sosnowcu od ukłuć obrzeżka zmarł 42-letni mężczyzna.

Trudno go wypatrzyć. Brązowawy, płaski, owalny robak wielkości łebka od pineski w dzień chowa się w szczelinach, pod tapetami, dywanami, parapetami, w bieliźnie, w pościeli. Na żer wychodzi w nocy. Potrafi ssać krew przez godzinę i ucieka do kryjówki.

Doraźnym sposobem jest wstawianie na noc nóg łóżka do misek z wodą. Robert kładł na podłodze dwie deseczki, obłożone smalcem jak kromki chleba. Znalazł taką metodę w internecie. Smalec topił obrzeżki, ale wciąż pojawiały się nowe.

Dlatego Mrozkowie napisali skargę do swojego zarządcy Domus, który zorganizował dezynsekcję. Wczoraj z mieszkań w oficynie przy Wolności na dwie doby wynieśli się wszyscy lokatorzy, sześć rodzin. Gdy wrócą, czeka ich wietrzenie i wielkie pranie. Zygmunt Franosz przez cztery godziny pylił w ich mieszkaniach i w całej kamienicy osobiście wyprodukowaną substancją chemiczną. - Śmierdzi, ale jest skuteczna. Rok temu usuwałem nią te robaki w Ligocie w Katowicach i nie ma ich do tej pory - mówi Franosz.

Czy obrzeżki zdążyły się przenieść na kamienice przy ul. Wolności, sąsiadujące z nr 301? Stanisław Błaszkiewicz, prezes Zarządu Budynków Mieszkalnych w Zabrzu obiecuje to sprawdzić. Pierwszy raz słyszy o robactwie roznoszonym przez gołębie, ale skarg na gołębie słucha od dawna.
o mamo !
Stary 2009-06-13, 19:04   #203
sunshain
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez klekotka1987 Pokaż wiadomość
nie dziala mi ten link a wydaje mi sie ze mam podobny problem

od paru dni chodzi u mnie cos takiego jak na zdjeciu
jest malutkie, brazowe, nie ucieka od ludzi, zawsze jest na scianie, ma taki jakby pancerzyk ze skrzydelek ale nie lata! jest wielkosci glowki szpilki

pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!
sa tam gdzie zywność - dokłądnie zboże (dość często spotykane w młynach), maka

w zakładach przemysłu spozywczego sie je gazuje
sunshain jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-14, 11:38   #204
djdario
Przyczajenie

A te moje robaczki ktos rozpoznał? Potrzebna mi nazwa by później dowiedzieć się jak je skutecznie wytępić
djdario jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-02, 15:20   #205
*Agatek*
Zakorzenienie

Dot.: Inwazja robaków!! Buuuu!!!

Co do robaków... mieszkam koło Torunia, na wsi, i na białych drzwiach widać małe robaczki, one latają, są cieniutkie i długie, z 2 mm może mają, w dodatku gryzą! Nie można wyjść i się spokojnie poopalać, bo one od razu obłażą ciało... co to jest??? coś nowego? co roku w lato to jest, można się tego jakoś pozbyć, ktoś zna nazwę tego? W dodatku powiem, iż byłam dziś w Toruniu i też tam były tylko w miejscach gdzie jest więcej krzaków, drzew etc... Help

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-02, 16:01   #206
TOMORROW
Zakorzenienie

Dot.: Inwazja robaków!! Buuuu!!!

[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;11552790]To jakaś zmutowana stonka jak dla mnie

[/QUOTE]

fachowe zdjęcie a zwierzaczek dość ładny
TOMORROW jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-04, 10:38   #207
aktaga13
Zakorzenienie

Unhappy Robaki w domu:-(

dziewczyny witajcie.
nie wiedziałam gdzie założyć ten wątek, jeśli źle go umieściłam proszę o przeniesienie.

moja koleżanka wynajęła właśnie mieszkanie (studenckie). ostatnie kilka dni spędziłyśmy na porządkowaniu. mieszkanie jest w bloku, bez zsypów. ma 10 lat i jest dość zadbane. na podłogach drewniane panele, na ścianach tylko farba (bez tapet). piszę dość szczegółówo, bo myślę, że to ma znaczenie dla rozwiązania tego problemu. otóż koło szafek, pod łózkiem i w innych zakamarkach natknęłyśmy się na.. robale
niestety nie udało się ich sfotografować, nie odnalazłam też ich na żadnej stronie. sa małe największy miał ok 3mm, mają łezkowaty kształt, sa dośc "pulchne". niestety jest ich sporo, znalazłyśmy kilka dużych, kilka zupełnie malutkich. zostawiają pancerzyki (znalazłyśmy kilka pustych). pierwsza myśl to rybik cukrowy
http://www.porady.co.pl/zwalczanie_rybikow.html
ale mimo wszystko (pomimo podobnego kształtu) brakuje tych wąsów, nie błyszczą się. są koloru raczej brązowego. poza tym występują w pokoju, a nie w kuchni, czy łazience.
może to z kurzu? listw podłogowych? może to jakieś larwy paskudne?

bardzo proszę o wszelkie rady, wskazówki. co to może być? jak z tym walczyć? czy od razu doradzić koleżance zmianę lokalu?
Stary 2009-07-04, 10:59   #208
Trah
Rozeznanie

Dot.: Robaki w domu:-(

może to pchły?
Trah jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-04, 11:00   #209
Malla
Nie depcze krokusów

Żeby wiedzieć, jak z tym walczyć, należy najpierw oznaczyć, co to jest. Zróbcie ostre zdjęcia, skoro ich tyle jest, to nie powinno być z tym problemu. Puste pancerzyki przecież nie uciekają. Warto zgłosić właścicielowi mieszkania i zapytać sąsiadów, może im też się coś takiego zdarzało, w końcu żyjątka łatwo rozchodzą się wokół.
Stary 2009-07-04, 11:04   #210
aktaga13
Zakorzenienie

przejrzałam w internecie zdjęcia pcheł. nie przypominają tych robaków. te u kolezanki nie skaczą, poruszają sie bardzo szybko, nie widać nóżek. unikają światła...

nikt nic nie wie?

---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ----------

Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość
Żeby wiedzieć, jak z tym walczyć, należy najpierw oznaczyć, co to jest. Zróbcie ostre zdjęcia, skoro ich tyle jest, to nie powinno być z tym problemu. Puste pancerzyki przecież nie uciekają. Warto zgłosić właścicielowi mieszkania i zapytać sąsiadów, może im też się coś takiego zdarzało, w końcu żyjątka łatwo rozchodzą się wokół.
niestety brak dobrego aparatu... to maleńkie jest. masz niestety rację, myślałam, że opis cokolwiek pomoże. może komuś przypomni, że miał podobny problem? sama nie wiem.
koleżanka jeszcze nie miała okazji rozmawiać z sasiadami. ale dzieki za wskazówkę, pewnie w ogóle o tym nie pomyśli..
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości