![]() |
#181 |
Zakorzenienie
|
Dot.: OKROPNE robaczki na ŚCIANACH ... pomocyyyy
a moze to cos takiego: http://pl.wikipedia.org/wiki/Prosionek_szorstki ?
nocny tryb zycia, splaszczony... tylko wielkosc 1-2 cm to ogroooooomne!!! moze Twoje to jakies mlode sa?
Windows is now a 64 bit tweak of a 32 bit extension to a 16 bit user interface for an 8 bit operating system based on a 4 bit architecture from a 2 bit company that can't stand 1 bit of competition. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#182 |
Raczkowanie
|
Aż sama zaczęłam szukać po domu takich nieproszonych gości
![]()
"...Czy Ty wiesz co powiedziałabym mu jako pierwsze?! Powiedziałabym mu, że najbardziej żałuje tych wszystkich grzechów, których nie zdążyłam z nim popełnić..." Panna niezależna, świadoma swego piękna >!< ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#183 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() dziwne toto... ja mialam/mam jeszcze czasem, problem z pluskwami (chyba?)...takie maciupenkie czarne, ma moze ze 2-3mm. PS: wlasnie doczytalam watek...ze to niby odmiana kleszcza ![]() Edytowane przez Maripossa Czas edycji: 2009-05-15 o 21:23 Powód: dopisek |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#184 |
Zakorzenienie
|
brrr... jak raz u mnie w łazience stonogę spotkałam to wyleciałam aż się za mną kurzyło, nienawidzę robali
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#185 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#186 |
Zakorzenienie
|
z jednej strony gdy się tak czyta ta dyskusje, to zacząlam się śmiać
![]() Nie mam pojęcia co to, ale u mnie za to wszędzie są (chyba) mole. Chociaż..w szafie ich nie ma, ale dużo ich jest w pokoju dziennym. Dzień w dzień wciągam je do odkurzacza, ale one na drugi dzień znowu są. Nawet zabiłam kiedyś 2 larwy. Okropieństwo. No ale za 2 tyg się wyprowadzam, wiec jakoś wytrzymam a później to juz nie moj problem ![]() Powodzenia w walce, dasz rade ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#187 |
Rozeznanie
|
http://upload.wikimedia.org/wikipedi...s_reflexus.jpg
O MÓJ BOŻE !!!! to dokłądnie ten robak !!!!!!!!!!!!!!!! Jestem z Bytomia więc opisem się zgadza !!!!!!!!!!!!!!! Boję się jak CHOLERA !!!! Jutro dzwonie do właściciela!!! Wypierd.... stąd !!!! Teraz to się boję, że nawet jak się wyprowadze to te gnoje razem ze mną gdzieś w ciuchach ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bozeeee jak zobaczyłam fotke to się ucieszyłam, że wreszcie wiem co to jest, ale jak przeczytalam to aż się popłkałam ......
![]() |
![]() |
#188 |
Raczkowanie
|
Nie pojda. Nie placz bd dobrze ;*
Przynajmniej wiesz na czym stoisz i mozesz podjac jakies dzialanie
![]() |
#189 |
Zakorzenienie
|
Znacie moze jakis sposob na stonogi? Bo jak jest cieplo i otwieram drzwi do ogrodka to wchodza mi do kuchni i nie wiem jak sie ich pozbyc. No i jeszcze mam problem z molami tyle ze nie w szafie ale czesto siedza na wykladzinie. Ktos zna jakies sposoby?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#190 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#191 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#192 |
Rozeznanie
|
Zadzaiałałam
![]() ![]() ![]() Od samego rana.... byłam u sąsiadów - też to mają! Zadzwoniliśmy do gospodarza - zachował się jak trzeba i mówił, że już ktoś mu się skarżył i on prosi o takiego jednego albo nawet dwa do słoika ![]() Powiedział, że zrobi wszystko aby to wytępić! Trochę pocieszające, ale mi np. nadal tu źle i się dosłownie boję! Mam małe niemowle - 7m-cy ![]() Idę więc za ciosem i jeszcze dziś złapie to paskudztwo w słoiczek!! Jeszcze dziś mu po to każę przyjechać!! Trochę mi lżej BARDZO DZIĘKUJĘ Wam Dziewczyny za pomoc, a przede wszystkim za zidentyfikowanie tego obrzeżka !! Szczerze miałam nadzieje, że bedzie to jakiś prusaczek i go wytępię moment... Jednak potrwa to troszkę dłużej ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#193 |
Konto usunięte
|
Ja na pluskwy stawiam, tyle, że młode, mogą nie mieć pancerzyka jeszcze. Walczyłam z tym (*&*^^(^&, koszmar. Przelazły mi z kamienicy obok, gdzie mieszkał pewien menel. Do wytępienia przeraźliwie koszmarne.
EDIT - no tak, teraz sierota doczytałam, że to obrzeżek ![]() Edytowane przez 0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b Czas edycji: 2009-05-16 o 09:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#194 |
Zakorzenienie
|
Jezu teraz to ja się boję, bo mi na balkonie gołębie urządziły miejsce posiedzeń, gniazda wyrzucam namiętnie, a w tym roku mam zamiar zainstalować siatkę... a tam pisze że najgorzej jest jeśli pozbędzie się gołębi
![]()
![]() |
#195 |
Zadomowienie
|
Ojej współczuję z tymi robalami
![]() mam nadzieję , że szybko się ich pozbędziecie. Dobrze że właściciel mieszkania jest na tyle mądry, że się nie wykręca, tylko działa. Co do gołębi to strasznie ich nie lubię i zawszę się trzymam z dala od tego siedliska robali i chorób, nie rozumiem dlaczego ludzie je dokarmiają :-/ A skoro masz małe dziecko, to może lepiej , żebyś się wyprowadziła do czasu rozwiązania problemu, jeśli masz u kogo zamieszkać na parę dni...
![]() |
#196 | |
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#198 |
Raczkowanie
|
Banderoza, odezwiesz się? Zaciekawiła mnie ta sprawa, a w sumie nie wiemy jeszcze jaki był jej finał ;p
With a little bit of hell..' Edytowane przez xaska007x Czas edycji: 2009-05-23 o 17:40 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#199 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#200 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
nie dziala mi ten link a wydaje mi sie ze mam podobny problem ![]() od paru dni chodzi u mnie cos takiego jak na zdjeciu jest malutkie, brazowe, nie ucieka od ludzi, zawsze jest na scianie, ma taki jakby pancerzyk ze skrzydelek ale nie lata! jest wielkosci glowki szpilki pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!! Edytowane przez klekotka1987 Czas edycji: 2009-06-12 o 09:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#201 |
Przyczajenie
|
Witam wszystkich serdecznie! To i ja pozwolę sobie dodać swój problem z robalami w tym temacie. Otóż od pewnego czasu zauważam w dużym pokoju gościnnym i (tuż obok za ścianą) w łazience malutkie 4 mm robaczki, które b.wolno poruszają sie po dywanowej wykładzinie. Są czarne, kolor jednolity, nie fruwają. Dziennie zbieram ok. 5 sztuk. Może zasiedliły się gdzieś pod grubą dywanową wykładziną? Wyglądają tak jak na załączonych zdjęciach
![]() proszę o pomoc w namierzeniu typa ![]() Pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#202 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#203 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w zakładach przemysłu spozywczego sie je gazuje |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#204 |
Przyczajenie
|
A te moje robaczki ktos rozpoznał? Potrzebna mi nazwa by później dowiedzieć się jak je skutecznie wytępić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#205 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Inwazja robaków!! Buuuu!!!
Co do robaków... mieszkam koło Torunia, na wsi, i na białych drzwiach widać małe robaczki, one latają, są cieniutkie i długie, z 2 mm może mają, w dodatku gryzą! Nie można wyjść i się spokojnie poopalać, bo one od razu obłażą ciało... co to jest??? coś nowego? co roku w lato to jest, można się tego jakoś pozbyć, ktoś zna nazwę tego? W dodatku powiem, iż byłam dziś w Toruniu i też tam były tylko w miejscach gdzie jest więcej krzaków, drzew etc... Help
![]()
![]() |
#206 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Inwazja robaków!! Buuuu!!!
[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;11552790]To jakaś zmutowana stonka jak dla mnie
![]() [/QUOTE] ![]() fachowe zdjęcie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#207 |
Zakorzenienie
|
![]()
dziewczyny witajcie.
nie wiedziałam gdzie założyć ten wątek, jeśli źle go umieściłam proszę o przeniesienie. moja koleżanka wynajęła właśnie mieszkanie (studenckie). ostatnie kilka dni spędziłyśmy na porządkowaniu. mieszkanie jest w bloku, bez zsypów. ma 10 lat i jest dość zadbane. na podłogach drewniane panele, na ścianach tylko farba (bez tapet). piszę dość szczegółówo, bo myślę, że to ma znaczenie dla rozwiązania tego problemu. otóż koło szafek, pod łózkiem i w innych zakamarkach natknęłyśmy się na.. robale ![]() niestety nie udało się ich sfotografować, nie odnalazłam też ich na żadnej stronie. sa małe największy miał ok 3mm, mają łezkowaty kształt, sa dośc "pulchne". niestety jest ich sporo, znalazłyśmy kilka dużych, kilka zupełnie malutkich. zostawiają pancerzyki (znalazłyśmy kilka pustych). pierwsza myśl to rybik cukrowy http://www.porady.co.pl/zwalczanie_rybikow.html ale mimo wszystko (pomimo podobnego kształtu) brakuje tych wąsów, nie błyszczą się. są koloru raczej brązowego. poza tym występują w pokoju, a nie w kuchni, czy łazience. może to z kurzu? listw podłogowych? może to jakieś larwy paskudne? bardzo proszę o wszelkie rady, wskazówki. co to może być? jak z tym walczyć? ![]()
![]() |
![]() |
#208 |
Rozeznanie
|
Dot.: Robaki w domu:-(
może to pchły?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#209 |
Nie depcze krokusów
|
Żeby wiedzieć, jak z tym walczyć, należy najpierw oznaczyć, co to jest. Zróbcie ostre zdjęcia, skoro ich tyle jest, to nie powinno być z tym problemu. Puste pancerzyki przecież nie uciekają. Warto zgłosić właścicielowi mieszkania i zapytać sąsiadów, może im też się coś takiego zdarzało, w końcu żyjątka łatwo rozchodzą się wokół.
![]() |
![]() |
#210 | |
Zakorzenienie
|
przejrzałam w internecie zdjęcia pcheł. nie przypominają tych robaków. te u kolezanki nie skaczą, poruszają sie bardzo szybko, nie widać nóżek. unikają światła...
nikt nic nie wie? ![]() ---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ---------- Cytat:
koleżanka jeszcze nie miała okazji rozmawiać z sasiadami. ale dzieki za wskazówkę, pewnie w ogóle o tym nie pomyśli..
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:55.