|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Rozszerzanie diety niemowlaka
Gdzie mogę znaleźć tabelę lub jakieś wskazówki jakie produkty i w jakim wieku mogę podawać swojej córce?
Dokładnie chodzi mi o to, że np. żółtko mogę podawać od 7 miesiąca. A co z innymi produktami: kiedy mogę zacząć podawać jej białko, kiedy produkty mączne i takie tam. Szukałam, szukałam i nic nie znalazłam. Moja córka nie jest karmiona piersią i nie wiem jak rozsądnie rozszerzać jej dietę, na razie bazuję na jedzonku ze słoiczków, ale nie wiem ile razy dziennie powinna jeść mleczko a ile razy zupki? |
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozszerzanie diety niemowlaka
nie przesadzaj ze nic nie ma,wystarczy poszukac w pierwszej lepszej gazecie dzieciecej.
wystarczy sie wczytac i tyle. np. edziecko. |
|
|
|
|
#3 |
|
Zadomowienie
|
ehh niewiem ja wyczytałam tyle ze do 6 mieciaca nie wolno podawac nic proocz mleka ta gazeta to własnie DZIECKO pisza w niej ze wiele matek popełnia straszny błąd dając np w 4 miesiacu danonki lub desterki gerbera
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
od 4 miesiaca mozna podawac jabłko ,sloiczki maja zaznaczone od ktorego miesiaca .
Bazowalm na gazetkach gdzie mozna bylo dowiedzeic sie wszytskiego i ksiązkach o dzieciach . |
|
|
|
|
#5 | |
|
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Rozeznanie
|
Zerknij np tam:
http://www.nutricia.com.pl/klub_sche...d5f4d7f2ccf079 |
|
|
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
Najlepiej spytać swojego pediatry . Mój dał mi broszurę na ten temat . Niestety , już jej nie mam , bo bym ci przesłała .
|
|
|
|
|
#8 |
|
Rozeznanie
|
Wiem, że to strasznie marketingowe, ale może ci się przyda. Na stronie Hipp'a www.hipp.pl jest możliwość napisania do dietetyka, w zakładce kontakt. Jak byłam w szpitalu, zaraz po urodzeniu dano nam do wypełnienia taką ankietę jak jest tam na stronie. Wczoraj dostałam od Hipp'a paczkę w której były produkty firmy dla dzieci po 4 miesiącu. Załączono do przesyłki rówinież książeczki, między innymi z informacjami jakie produkty, kiedy i w jakich ilościach podawać.
|
|
|
|
|
#9 |
|
Rozeznanie
|
Ale podstawą i tak jest wizyta u pediatry. Dzięki informacjom z podanej strony możesz sobie poprostu przygotować rózne pytania, które być może nie przyszłyby ci do głowy nie mając podstaw konstruowania takiej diety.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:17.