|
|
#1651 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tatuaż!!!
Cytat:
Według mnie napisy fajnie prezentują się na nadgarstku Za niecały miesiąc planuję wytatuować sobie właśnie w tym miejscu jakąś sentencję, jednak do tej pory nie mogę się zdecydować na konkretny napis a myślę nad:* Esperanza * Euphory * Breathe * Just Love * Be True Interesuje mnie taka czcionka jak na załącznikach, ewentualnie do tego jakiś ozdobnik np.gwiazdka
|
|
|
#1652 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=025dd70b38ae5ec63576996 b909aa97df2915b11_5f1f5c7 240092;12110580]Lipa to tatuowanie sobie napisu, który ma wyłącznie fajnie wyglądać, a nic dla Ciebie nie znaczy i jest w języku, którego nie znasz i nie masz możliwości sprawdzić, czy nie wytatuowałaś sobie na całe życie "hamburger z frytkami". Albo "szalona biegunka" - polecam ten artykuł - LINK Japoński, chiński, arabski czy hindi mają ciekawy, egzotyczny dla Europejczyków kształt czcionki, ale czy nie warto się zastanowić, czy to nie najzwyczajnieszy kaprys? Czy język, w którym wykonujemy tatuaż jest nam bliski (znamy go/ lubimy / kojarzy nam się z jakimś wspomnieniem)? Rozumiem, że tatuaż może być ładną ozdobą, ale wg mnie powinien znaczyć coś szczególnego dla posiadacza, zwłaszcza jeśli decyduje się na jakiś napis, sentencję. Znacznie bardziej podobają mi się tatuaże o prywatnym, szczególnym, a nawet intymnym charakterze dla posiadacza, a nie rysunki wytatuowane bez większego pomyślunku tylko dlatego, że są ładne Mój tatuaż jest w języku którego nie znam, ale szczęście że miałam możliwość sprawdzenia jak się go pisze poprawnie Dziękuje
|
|
|
|
|
#1653 |
|
Raczkowanie
|
A co sądzicie o takim tatuażu na łopatce??
|
|
|
|
#1654 |
|
Zadomowienie
|
Do mojego kumpla przyszla kiedys panna i powiedziala, ze chcialaby wytatuowac sobie cos z chinszczyzny. Na to on odparl, czy miska ryzu i paleczki moga byc. Tak mi sie pzrypomnialo apropos napisow w obcych jezykach. Niektorzy ulegaja modzie i nie wazne co, oby na topie. Kiedy poznalam taka panne, ktora miala chinska literke, a moze japonska lub koreanska, a moze to cale zdanie bylo. Biedaczka nie wiedziala, ale jej sie podobalo.
|
|
|
|
#1655 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
a swoja droga sama znam osobe, ktora ma na karku chinski znak i nie dosc, ze nie wie co on oznacza to jeszcze kazala wytatuowac go odwroconego bokiem, bo tak sie jej zdaniem lepiej prezentowal i wracamy do punktu wyjscia - nkazdy nosi to co lubi
|
|
|
|
|
#1656 |
|
Zadomowienie
|
|
#1657 |
|
Zakorzenienie
|
Można dołączyć?
Bardzo podobają mi się tatuaże ![]() Ale żadne tribale czy gwiazdki |
|
|
|
#1658 |
|
Raczkowanie
|
ja mam jaszczurkę. Dlaczego? Sama nie wiem . Zobaczyłam ją w katalogu w salonie i baardzo mi się spodobała. Jest do poprawki, dlatego taka wyblaknięta. :P
|
|
|
|
#1659 |
|
Raczkowanie
|
Ja mam z kolei literkę i do tego Polską
na nadgarstku...dla mnie ma znaczenie, a dla kogoś innego może być po prostu durnym tatuażem. Nigdy w to nie wnikam, po prostu wiem, że dla mnie to coś ważnego i już.
|
|
#1660 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja zawsze uwielbiałam kokardki
nosze koszulke zawiazywane na kokardke przy szyi, broszki z kokardkami, generalne uwielbiam ten motyw i go sobie zrobilam
|
#1661 |
|
Zakorzenienie
|
Pochwalcie się swoimi tatuażami
|
#1662 |
|
Raczkowanie
|
Widze ze sie watek rozrasta
![]() A mi w glowie kolejne pomysly sie rodza ![]() Na dzien dzisiejszy w planach mam symbol dawcy organow na wew. stronie prawego nadgarstka, tygrys z oczami z microdermali na karku, pacyfke za uchem po lewej stronie i skaryfikacje na prawym boku od cyca do biodra 'Dream until your dreams come true' metoda wypalania ![]() Wszystko w wymienionej kolejnosci, i dopiero kiedy skoncze 18 ![]() A na koniec poprawka ptaszka na nodze
|
|
#1663 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widzę że masz pełno pomysłów hehehe.
|
|
|
|
|
#1664 |
|
Zadomowienie
|
Pacyfka najlepsza.
|
|
|
|
#1665 |
|
Raczkowanie
|
Dla mnie najwazniejszy jest nadgarstek
![]() Pomyslow moze i wiecej, lecz ciala za malo
|
|
#1666 |
|
Zakorzenienie
|
Symbol dawcy - oryginalne nie powiem
Z wierzchu anioł, w oczach diabeł ![]() Edytowane przez Dotka81 Czas edycji: 2009-05-16 o 19:49 |
|
|
|
#1667 |
|
Zakorzenienie
|
Jaki to motyw dawcy?
|
|
|
|
#1668 |
|
Rozeznanie
|
a powiedzcie kochani z waszego doświadczenia, które tatuaże (kolorowe czy czarno białe) szybciej blakną....
odrazu mówię, że tatuaż będzie w miejscu gdzie nie będzie wystawiany na słońce.....
|
|
#1669 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1670 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
genaralna zasada jest taka,ze kazdy tatuaz wystawiany na slonce-na dzialanie promieniowania-blaknie-niezaleznie czy jest czarno-szary czy kolorowy podstawa to ochrona kremem z wysokim filtrem
|
|
#1671 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1672 |
|
Raczkowanie
|
Jak narazie do czynienia mialam tylko z barwnikiem czarnym, wiec porownania niestety nie mam...
A motyw dawcy wyglada nastepujaco:
|
|
#1673 |
|
Raczkowanie
|
a ja 2. czerwca ide do salonu robic drugi tatuaż
jak go zrobie to odrazu się nim pochwale troche duzy boje siejak bedzie wygladal ale zaryzykuje hihi
|
|
|
|
#1674 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nie martw się. Też jestem głupia i opalam się (nie często, ale jednak) na solarium nie używając żaadnych kremów z filtrem no i mam co mam . ale dziś byłam na poprawce. Chociaż mi to nie robi różnicy, mogę chodzić na poprawki co 2 miechy .
|
|
|
|
|
#1675 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1676 |
|
Konto usunięte
|
witajcie
![]() ja mam termin dziargania za tydzień nie mogę się doczekać, robie sobie małe cudenko (tak 8 na 6 cm) na pupie( w stringach widac, w figach nie). Ostatnio narysowałam sobie cos takiego jak w zalaczniku Na pukcie pawi zawsze mialam zboczenie, symbolizują niesmiertelnosc i zawsze fascynowałam sie mehendi. Dlatego chcę mieć tatuaż czarno-biały niecieniowany. Ale ciekawa jestem co wy o nim myslicie? Uprzedzam ze to kserówka z rysunku i jest troche gorszej jakosci
|
|
|
|
#1677 |
|
Raczkowanie
|
była mowa o chińskich znakach sama mam miedzy lopatkami chiński znak ale ja nie poszłam do salonu i prosze mi zrobić chiński znaczek, bardzo dobrze sie do tego przygotowałam mam znak zodiaku swój znak tylko w chińskim horoskopie
długo szukałam i porównywałam wszystkie sprawdzałam czy naprawde znaczy to co chciałam okazało sie że tak wiec mam go na sobie A co do opalania jakich kremów używacie by nie był wyblakły ja mam w taki miejscu że wystawiam go na słońce co wtedy ?? Edytowane przez Marta88 Czas edycji: 2009-05-22 o 20:16 |
|
|
|
#1678 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny mam problem . Tydzień temu w salonie zrobiłam sobie tatuaż . Wybrałam bardzo dobry salon ( wielokrotnie polecany w tym wątku ) , kilku moich znajomych robiło sobie tam tatuaże i wszystko było ok .
Mój jest na karku , ale po tygodniu wygląda jakby go ktoś hmmm "pościerał gumką w niektórych miejscach " . Pielegnowałam go zgodnie z zaleceniami pana z salonu , więc nie mam pojęcia dlaczego tak się stało . W salonie pamiętam ,że powiedziano mi ,że uzupełnianie jest darmowe i tu pojawia się moje pytanie . Po jakim czasie można przyjść na uzupełnianie takiego tatuażu ? Bo na chwilę obecną wygląda beznadziejnie .
|
#1679 |
|
Rozeznanie
|
Wtedy kiedy rany się zagoją, strupki( o ile będą) odpadną itp. z reguły po jakimś miesiącu. Jeśli zamierzasz eksponować to miejsce na słońcu tzn, chodzić z odkrytym karkiem, to nie radzę robić tego przed latem, bo i tak i tak wyblaknie.
|
|
|
|
#1680 |
|
Zadomowienie
|
[1=660466b847ce6b6d028edaa 7f0f25337b0ef02f3_5ed5889 5d5a99;12409736]witajcie
![]() ja mam termin dziargania za tydzień nie mogę się doczekać, robie sobie małe cudenko (tak 8 na 6 cm) na pupie( w stringach widac, w figach nie). Ostatnio narysowałam sobie cos takiego jak w zalaczniku Na pukcie pawi zawsze mialam zboczenie, symbolizują niesmiertelnosc i zawsze fascynowałam sie mehendi. Dlatego chcę mieć tatuaż czarno-biały niecieniowany. Ale ciekawa jestem co wy o nim myslicie? Uprzedzam ze to kserówka z rysunku i jest troche gorszej jakosci[/QUOTE]Wygląda ok, ale ma tak dużo drobnych szczegółów, że przy takiej wielkości - po kilku latach zostanie Ci plama... |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:44.

Za niecały miesiąc planuję wytatuować sobie właśnie w tym miejscu jakąś sentencję, jednak do tej pory nie mogę się zdecydować na konkretny napis a myślę nad:
Albo "szalona biegunka" - polecam
Dziękuje