![]() |
#31 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. II
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#32 |
BAN stały
|
hmm.. pod mam 67 mega ściśle, w biuscie normalnie 89-90 a w zwisie 94 albo 95, jakoś tak, nie chce mi się teraz mierzyć... Nie radziłabym chyba 65F... Wiem, że niektóre dziewczyny biorą sahare nawet rozmiar większą.. Ja mam ją na styk...
|
![]() ![]() |
![]() |
#33 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#34 |
Zakorzenienie
|
ok, dzięki. Niestety.... dziś cały dzień chodziłam i zastanawiałam się czy wziąć CK Criss Cross czy Portię.... no i nadal nie wiem. nie wiem co ze mną, że taka niezdecydowana jestem.
|
![]() ![]() |
![]() |
#35 |
Zakorzenienie
|
hm ja się głowie nad maminym biustem
![]() ma 72/83 ciągle mówi mi że nie ma piersi. bra fitter mówi 65D ![]() tylko mama marudzi że się czuje ciasno nawet jak przymierzała moją 70E miska za duża ale mówi że ciasno jej w 70 bo ona całe życie nosi 75B ;/ i jak tu ją do 65 przekonać? co ja mam z nią zrobic.. |
![]() ![]() |
![]() |
#36 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Eh czemu u mnie jest na odwrót? ![]() ![]()
![]() |
#37 |
Raczkowanie
|
Zgłaszam się pochwalić się nowym nabytkiem - Masquerade Regency 65E. Wkleiłam już zdjęcia na balkonetce, ale żeby nam wątek nie stracił na wartości wklejam i tutaj.
Stanik jest po prostu boski i jestem zadowolona z niego jak mało kiedy. Zresztą same popatrzcie i oceńcie czy czasem mi się nie wydaje zbyt mocno. |
![]() ![]() |
![]() |
#38 |
Zakorzenienie
|
Szok! Mam biust
![]() Mikroskopijny ale mam ![]() Właśnie dokonałam pomiarów i okazało się, że wcale nie jestem mniej niż A, jak całe życie myślałam, a 28B ![]() No to teraz tylko znaleźć taki...... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#39 |
Zakorzenienie
|
zastanawiam się nad jednym M&S podaje wam wymiary:
obwód min 56 cm obwód max 70 cm wys karczka 5 cm głębokość miseczki 25 cm odległość między końcami jednej fiszbiny 14 cm teraz mam 77/ 94 w zwisie 77/ 97 chciałam kupic tego M&S 65F i nosić z przedłużką myślicie że da radę? |
![]() ![]() |
![]() |
#40 | |
BAN stały
|
Cytat:
A jaki to m&s? Ja kiedyś kupiłam jednego 65F ceriso czerwony i miał baaaardzo małe miski, ja w biuście mam niecałe 90 a w zwisie 94-95 (ale pod 67) i był o 3 rozmiary za mały... Edytowane przez kukimonster Czas edycji: 2009-05-16 o 08:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#41 |
Zakorzenienie
|
http://allegro.pl/show_item.php?item...2+wys%C5%82any.
taki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#42 |
BAN stały
|
Ale arabella jest znana z tego, że jest rozciągliwa bardzo... Miałaś jakis 65? Pozatym masz 70E arabelli,a ona ma raczej chyab trochę większe miski, więc w 30F m&s nie wiem czy wejdziesz (mówiąc juz tlyko o miskach)...
Edytowane przez kukimonster Czas edycji: 2009-05-16 o 09:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#43 |
Zakorzenienie
|
no własnie nie miałam 65 jeszcze i się zastanawiam. wiem Arabela to rozciągliwiec może wezme jeszcze raz ją tylko w innym rozmiarze właśnie ta 65. muszę sie zastanowić.
|
![]() ![]() |
![]() |
#44 |
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny ,
mam problem gdyż chciałabym dobrać odpowiedni numer stanika, ale nie mam pojęcia jaki on ma być, aktualnie noszę 75A mam pod biustem, mierzone ciasno 72, a w biuście 81 ,wg kalkulatora wychodzi że powinnam mieć 65B ![]() edit: wiem, że to rozmiar wyjściowy jednak wolałabym tak orientacyjnie wiedzieć Edytowane przez Monian Czas edycji: 2009-05-16 o 09:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#45 |
Zakorzenienie
|
Po raz kolejny proszę Was o pomoc
![]() http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...postcount=4814 -> tu napisałam o moim doświadczeniu z Porcelain, oddaje go, a muszę coś sobie kupić. Potrzebuje coś typu Plunge, bo wątpie, żebym dostała coś z Multiwaya... Może o tym, że kolor powinien być jasny to nie będę wspominać, bo będzie że jestem wybredna ![]() Oto co znalazłam RETRO 3411 Freya. Oczywiście wolałabym coś tańszego, ale nic nie widzę ![]() Bardzo podoba mi się Polka Masquerade i Coquette Masquerade, ale nie mogę znaleźć :/ Jeszcze o powiecie o Biustonosz HESTIA 4541 ivory Masquerade ? Bo na tych zdjęciach ładnie wygląda... |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 |
Wtajemniczenie
|
Dziękuje, napewno spróbuje. ale obawiam się że jeśłi chodzi o polski rozmiar to nie znajde go nigdzie w sklepie do przymiarki i polecą jakieś zakupy na necie.
A czy mogę prosic o radę odnośnie rozmiaru amyerykańskiego? Miałam zrobić zakupy stanikowe na VS, ale teraz zwątpiłam i co najwyżej zrobię na próbę. Tyle, że wg kalkulatorów wychodzi mi rozmiar 32 DDD !! Oj chyba nie sposób taki dostać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#47 |
Wtajemniczenie
|
Melduję się w kolejnej części wątku
![]() Kukimonster, ja też zamówiłam przez internet stanik La Senzy i okazał się również 3 rozmiary za mały! Wydaje mi się jednak, że oni nie mają równej rozmiarówki i każdy model ma innej wielkości miski. |
![]() ![]() |
![]() |
#48 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A wracając do mniejszych rozmiarów to podstawowy jest wg mnie argument estetyczny - tzn. piersi o niebo lepiej wyglądają we właściwym rozmiarze stanika |
|
![]() ![]() |
![]() |
#49 |
Konto usunięte
|
tangerynka - mogę się z tobą tylko zgodzić
![]() ![]() ![]() Zastanawiam się co sobie teraz ściągnąć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#50 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#51 |
Wtajemniczenie
|
Proszę napiszcie jakie miski ma Masquerade- czy standardowe czy może mniejsze niż np. w większości Freya'i. Szczególnie cieszyłabym się jakby napisał ktoś o swoich spostrzeżeniach na temat 60 lub 65.
|
![]() ![]() |
![]() |
#52 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
65C Brytyjskie ![]() Po pewnym czasie noszenia dobrze dobraego stanika, zapewne spadnie ci obwód pod biustem, więc w brytyjskich może przeskoczysz do 60DD. Ale to już zależy od każdej z nas.
![]() |
#53 |
Raczkowanie
|
Wstawiam zdjęcia Portii w rozmiarze 65F. Jak widać muszę ją wymienić. I teraz pytanie, brać 65E czy 65DD? Obwód jest idealny, miseczki o wiele za duże. Zdjęcia nawet tego nie oddają. Moje wymiary to 73/91. Zamawiałam też Princess, ale nawet nie biorę go pod uwagę. Kształt mi się nie podoba. Nie chcę już ryzykować z rozmiarem, więc chyba zwyczajnie tak jak pisałam wcześniej zamówię dwie Portię w różnych kolorach.
Proszę mi wybaczyć tego painta, ale nie mam na tym komputerze programu, w którym mogłabym wyciąć tło. |
![]() ![]() |
![]() |
#54 |
Raczkowanie
|
byłam dziś w Li Parie na spotkanu brafittingowym z mahedą(guru stanikowe) i jestem niesamowicie zawiedziona! Na siebie oczywiście nic nie znalazłam, ale jechałam głównie po to żeby uświadomić mamę. Tymczasem nie została ona nawet profesjonalnie zmierzona . Byłyśmy obsługiwane głównie przez panie z Li Parie, które ZUPEŁNIE nie znały się na rzeczy. (Na moje prośby o 28FF przynosiły mi 28E lub F albo proponowały 30stki.) Pani Maria wpadała tylko na chwilę (to zrozumiałe, nie rozdwoi się przecież), wtedy pani ze sklepu udawała że słucha jej porad, a potem i tak przynosiły mojej mamie (78/92)75B lub nawet 80!!! Na moje prośby o przyniesienie 70 pani dziwiła się czemu chcę tak mamę ściskać. Jak już przyniosła, to twierdziła że przecież za
bardzo ściska bo robi się fałdka na plecach (nie wierzyła że to zmigruje do miseczki). Następnie stwierdziła że mama ma mały biust, na co one mają sposoby - i przyniosła wielkie gąbki które wcisnęła mamie do misek... Po tym stwierdziłam ze mam dość... |
![]() ![]() |
![]() |
#55 |
Raczkowanie
|
Wstawiam zdjęcia w Toffino - moim pierwszym nabytku kupionym po "ostanikowaniu"
![]() Teraz z kolei poszukuję jakiegoś biustonosza typu plunge, bo w końcu trzeba mieć co założyć do głębszych dekoltów :P
#56 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#57 |
Rozeznanie
|
Witam!
Mam pytanie.Co sądzicie o biustonoszach sportowych?Nigdy takiego nie miałam i zastanawiam się czy nie byłyby one dobrą(i nie ukrywajmy tańszą alternatywą) dla takich porządnych biustonoszy,które tu prezentujecie. Czy one również deformują piersi? Pewnie biust nie prezentuje się w nich najlepiej ale czy nadają się np. do chodzenia po domu?Ostatnio po domu chodzę bez(w sumie często tak robię),ale wcześniej byłam szczuplejsza,a teraz dużo przytyłam,biust też no i martwię się że obwiśnie. |
![]() ![]() |
![]() |
#58 |
Rozeznanie
|
Hej, mam w biuście 99 cm a pod biustem w ścisku 78 cm. Jaki powinnam mieć rozmiar?
#59 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#60 |
Zakorzenienie
|
hmm, po dokładniejszym pomierzeniu wyszło mi nawet 28C.
Jako, że narazie nie mam funduszy na lepszy nabytek, spróbowałam dziś z 30B jaki znalazłam w szafie. I jest jakoś dziwnie. Sam dół miseczki pozostaje jakby słabo wypełniony, za to górą wyłazi ciałko. Jak pozbieram wszystko do miseczki, to wydaje mi się za płytka, ponieważ jeszcze milimetr a miałabym sutki na wierzchu ![]() Obwód wydaje mi się dobry - jest zapięty na najdalszą ( w sensie jeszcze dwie do konca) haftkę, jest dość ciasny, tak, że mogę włożyć pod spód palec. Myślicie, że 30B to jednak za mało? Mam stanik z La Senzy 32B i jest za szeroki, ale miseczka pasuje. W takim razie 30C to za dużo. A 28C nie znalazłam na żadnej stronie. To co ja mam nosić? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:12.