Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. II - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-05-15, 20:10   #31
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil
Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. II

Cytat:
Napisane przez kukimonster Pokaż wiadomość
Nie mam ani portii anii criss crossa, z CK tylko Emily. Jeśli szukasz czegoś na lato, to polecam bardziej Saharę, Emily ma wysokie boczkie i szerokie ramiącha... albo SZELKI:/ Nie nadaje się do bluzek bardziej wyciętych, ale do dekoltów sensownych tak Przypuszczam, że reszta CK boczki i ramiączka też ma takie a miski chyba są nawet wyzej zabudowane. Wrzucam fotkę w Saharze 65G
noo, wygląda super, a można wiedzieć jakie masz wymiary? Bo w dopasowanej jest on właśnie w promocji, ale tylko 65 F, a ja mam z kalkulatora 65 FF no i nie wiem... jeszcze się nie zdecydowałam
Stary 2009-05-15, 20:16   #32
kukimonster
BAN stały

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
noo, wygląda super, a można wiedzieć jakie masz wymiary? Bo w dopasowanej jest on właśnie w promocji, ale tylko 65 F, a ja mam z kalkulatora 65 FF no i nie wiem... jeszcze się nie zdecydowałam
hmm.. pod mam 67 mega ściśle, w biuscie normalnie 89-90 a w zwisie 94 albo 95, jakoś tak, nie chce mi się teraz mierzyć... Nie radziłabym chyba 65F... Wiem, że niektóre dziewczyny biorą sahare nawet rozmiar większą.. Ja mam ją na styk...
kukimonster jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-15, 20:20   #33
nefretam
Raczkowanie

GG do nefretam

Cytat:
Napisane przez _Kasia23_ Pokaż wiadomość
Catherrine i luizka bardzo Wam dzięuję jeszcze raz za rady. W sumi eto jestem w szoku, zmierzyłam się wg Waszych wskazówek, nie wierzę, że wymiary są tak różne od moich poprzednich a raczej tak biust mi nie urósł . Przypomnę że wcześniej było to 78/88, a teraz wychodzi mi 77/94 !!
Wielka różnica.
Zmykam teraz szukać odpowiedniego rozmiaru. Ale oczywiście będę wdzięczna za sugestie ekspertek
Spróbuj brytyjskie 32E lub polskie 70f
nefretam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-15, 20:38   #34
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Cytat:
hmm.. pod mam 67 mega ściśle, w biuscie normalnie 89-90 a w zwisie 94 albo 95, jakoś tak, nie chce mi się teraz mierzyć... Nie radziłabym chyba 65F... Wiem, że niektóre dziewczyny biorą sahare nawet rozmiar większą.. Ja mam ją na styk...
ok, dzięki. Niestety.... dziś cały dzień chodziłam i zastanawiałam się czy wziąć CK Criss Cross czy Portię.... no i nadal nie wiem. nie wiem co ze mną, że taka niezdecydowana jestem.
Stary 2009-05-15, 21:36   #35
sanrioo
Zakorzenienie

GG do sanrioo

hm ja się głowie nad maminym biustem
ma 72/83 ciągle mówi mi że nie ma piersi. bra fitter mówi 65D
tylko mama marudzi że się czuje ciasno nawet jak przymierzała moją 70E miska za duża ale mówi że ciasno jej w 70 bo ona całe życie nosi 75B ;/
i jak tu ją do 65 przekonać? co ja mam z nią zrobic..
sanrioo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-15, 21:42   #36
Antii89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sanrioo Pokaż wiadomość
tylko mama marudzi że się czuje ciasno nawet jak przymierzała moją 70E miska za duża ale mówi że ciasno jej w 70 bo ona całe życie nosi 75B ;/
Ja proponuję najpierw namow ją na 70tkę. Po jakimś czasie się przyzwyczai, obwód pod jej spadnie i bez problemu 65tka będzie.

Eh czemu u mnie jest na odwrót? mama ma duży biust, a ja mały
Stary 2009-05-16, 07:24   #37
Anusia111
Raczkowanie

Zgłaszam się pochwalić się nowym nabytkiem - Masquerade Regency 65E. Wkleiłam już zdjęcia na balkonetce, ale żeby nam wątek nie stracił na wartości wklejam i tutaj.
Stanik jest po prostu boski i jestem zadowolona z niego jak mało kiedy. Zresztą same popatrzcie i oceńcie czy czasem mi się nie wydaje zbyt mocno.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1020302.jpg (139,9 KB, 313 załadowań)

http://podroze-ani-i-tomka.blogspot.com/
Anusia111 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-05-16, 07:50   #38
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

Szok! Mam biust
Mikroskopijny ale mam
Właśnie dokonałam pomiarów i okazało się, że wcale nie jestem mniej niż A, jak całe życie myślałam, a 28B

No to teraz tylko znaleźć taki......
Pavlinecka_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-16, 08:21   #39
sanrioo
Zakorzenienie

GG do sanrioo

zastanawiam się nad jednym M&S podaje wam wymiary:

obwód min 56 cm

obwód max 70 cm

wys karczka 5 cm

głębokość miseczki 25 cm

odległość między końcami jednej fiszbiny 14 cm

teraz mam 77/ 94
w zwisie 77/ 97

chciałam kupic tego M&S 65F i nosić z przedłużką myślicie że da radę?
Stary 2009-05-16, 08:37   #40
kukimonster
BAN stały

Cytat:
zastanawiam się nad jednym M&S podaje wam wymiary:

obwód min 56 cm

obwód max 70 cm

wys karczka 5 cm

głębokość miseczki 25 cm

odległość między końcami jednej fiszbiny 14 cm

teraz mam 77/ 94
w zwisie 77/ 97

chciałam kupic tego M&S 65F i nosić z przedłużką myślicie że da radę?
Wg mnie nie, jeśli pomiar dokonany w maksymalnym naciągu to 70 a ty masz na max ściśliwie 77... z przedłużką może się dopniesz, ale nie wiem czy Ci się fiszbiny nie wygną i miska zdeformuje...
A jaki to m&s? Ja kiedyś kupiłam jednego 65F ceriso czerwony i miał baaaardzo małe miski, ja w biuście mam niecałe 90 a w zwisie 94-95 (ale pod 67) i był o 3 rozmiary za mały...

Edytowane przez kukimonster
Czas edycji: 2009-05-16 o 08:40
Stary 2009-05-16, 08:42   #41
sanrioo
Zakorzenienie

GG do sanrioo

http://allegro.pl/show_item.php?item...2+wys%C5%82any.

taki no kurka właśnie nie wiem bo moja arabella np 70E to już na ostatniej haftce jestem... ona jest rozciągliwa i nie wiem co zrobić
Stary 2009-05-16, 09:17   #42
kukimonster
BAN stały

Ale arabella jest znana z tego, że jest rozciągliwa bardzo... Miałaś jakis 65? Pozatym masz 70E arabelli,a ona ma raczej chyab trochę większe miski, więc w 30F m&s nie wiem czy wejdziesz (mówiąc juz tlyko o miskach)...

Edytowane przez kukimonster
Czas edycji: 2009-05-16 o 09:19
Stary 2009-05-16, 09:27   #43
sanrioo
Zakorzenienie

GG do sanrioo

Cytat:
Ale arabella jest znana z tego, że jest rozciągliwa bardzo... Miałaś jakis 65? Pozatym masz 70E arabelli,a ona ma raczej chyab trochę większe miski, więc w 30F m&s nie wiem czy wejdziesz (mówiąc juz tlyko o miskach)...
no własnie nie miałam 65 jeszcze i się zastanawiam. wiem Arabela to rozciągliwiec może wezme jeszcze raz ją tylko w innym rozmiarze właśnie ta 65. muszę sie zastanowić.
Stary 2009-05-16, 09:51   #44
Monian
Zakorzenienie

hej dziewczyny ,
mam problem gdyż chciałabym dobrać odpowiedni numer stanika, ale nie mam pojęcia jaki on ma być, aktualnie noszę 75A

mam pod biustem, mierzone ciasno 72, a w biuście 81 ,wg kalkulatora wychodzi że powinnam mieć 65B czy dobrze liczę?

edit: wiem, że to rozmiar wyjściowy jednak wolałabym tak orientacyjnie wiedzieć

Edytowane przez Monian
Czas edycji: 2009-05-16 o 09:57
Monian jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-16, 10:03   #45
czesterka
Zakorzenienie

GG do czesterka

Po raz kolejny proszę Was o pomoc
http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...postcount=4814
-> tu napisałam o moim doświadczeniu z Porcelain, oddaje go, a muszę coś sobie kupić. Potrzebuje coś typu Plunge, bo wątpie, żebym dostała coś z Multiwaya... Może o tym, że kolor powinien być jasny to nie będę wspominać, bo będzie że jestem wybredna
Oto co znalazłam RETRO 3411 Freya. Oczywiście wolałabym coś tańszego, ale nic nie widzę Moje wymiary 73/93. Brać 30FF? Czy coś zupełnie innego?
Bardzo podoba mi się Polka Masquerade i Coquette Masquerade, ale nie mogę znaleźć :/
Jeszcze o powiecie o
Biustonosz HESTIA 4541 ivory Masquerade ? Bo na tych zdjęciach ładnie wygląda...
arkusz
czesterka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-05-16, 11:20   #46
_Kasia23_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nefretam Pokaż wiadomość
Spróbuj brytyjskie 32E lub polskie 70f
Dziękuje, napewno spróbuje. ale obawiam się że jeśłi chodzi o polski rozmiar to nie znajde go nigdzie w sklepie do przymiarki i polecą jakieś zakupy na necie.
A czy mogę prosic o radę odnośnie rozmiaru amyerykańskiego? Miałam zrobić zakupy stanikowe na VS, ale teraz zwątpiłam i co najwyżej zrobię na próbę. Tyle, że wg kalkulatorów wychodzi mi rozmiar 32 DDD !! Oj chyba nie sposób taki dostać
_Kasia23_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-16, 11:23   #47
MalaArielka
Wtajemniczenie

Melduję się w kolejnej części wątku.
Kukimonster, ja też zamówiłam przez internet stanik La Senzy i okazał się również 3 rozmiary za mały! Wydaje mi się jednak, że oni nie mają równej rozmiarówki i każdy model ma innej wielkości miski.
MalaArielka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-16, 11:48   #48
tangerynka
Rozeznanie

Cytat:
Trudniej przekonać kogoś kto ma mniejsze piersi. Ja moją mamę błyskawicznie przekonałam. Po prostu zamówiłam jej odpowiednie staniki. Zaniżyłam tylko obwód o 5cm, bo bałam się że na 10 będzie narzekać. Ona ma duże piersi i jest teraz bardzo szczęśliwa bo od razu plecy ją mniej bolą jak jej ten biust mniej ciąży.
A wracając do mniejszych rozmiarów to podstawowy jest wg mnie argument estetyczny - tzn. piersi o niebo lepiej wyglądają we właściwym rozmiarze stanika
tangerynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-16, 12:44   #49
201604211131
Konto usunięte

tangerynka - mogę się z tobą tylko zgodzić - w moim Panache Tango (65 D lub DD już nie pamiętam niestety jaki ) mam efekt push-upa, który normalnie osiągałam w La Senzie - 75B
Zastanawiam się co sobie teraz ściągnąć
201604211131 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-05-16, 12:45   #50
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Nie mam ani portii anii criss crossa, z CK tylko Emily. Jeśli szukasz czegoś na lato, to polecam bardziej Saharę, Emily ma wysokie boczkie i szerokie ramiącha... albo SZELKI:/ Nie nadaje się do bluzek bardziej wyciętych, ale do dekoltów sensownych tak Przypuszczam, że reszta CK boczki i ramiączka też ma takie a miski chyba są nawet wyzej zabudowane. Wrzucam fotkę w Saharze 65G
O w mordę - zaje***sty stanik. Jakie masz wymiary dobra kobieto?
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-16, 12:47   #51
MalaArielka
Wtajemniczenie

Proszę napiszcie jakie miski ma Masquerade- czy standardowe czy może mniejsze niż np. w większości Freya'i. Szczególnie cieszyłabym się jakby napisał ktoś o swoich spostrzeżeniach na temat 60 lub 65.
MalaArielka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-16, 13:17   #52
Antii89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Monian Pokaż wiadomość
hej dziewczyny ,
mam problem gdyż chciałabym dobrać odpowiedni numer stanika, ale nie mam pojęcia jaki on ma być, aktualnie noszę 75A

mam pod biustem, mierzone ciasno 72, a w biuście 81 ,wg kalkulatora wychodzi że powinnam mieć 65B czy dobrze liczę?

edit: wiem, że to rozmiar wyjściowy jednak wolałabym tak orientacyjnie wiedzieć
65B Polskie
65C Brytyjskie

Po pewnym czasie noszenia dobrze dobraego stanika, zapewne spadnie ci obwód pod biustem, więc w brytyjskich może przeskoczysz do 60DD. Ale to już zależy od każdej z nas.
Stary 2009-05-16, 16:12   #53
looska
Raczkowanie

Wstawiam zdjęcia Portii w rozmiarze 65F. Jak widać muszę ją wymienić. I teraz pytanie, brać 65E czy 65DD? Obwód jest idealny, miseczki o wiele za duże. Zdjęcia nawet tego nie oddają. Moje wymiary to 73/91. Zamawiałam też Princess, ale nawet nie biorę go pod uwagę. Kształt mi się nie podoba. Nie chcę już ryzykować z rozmiarem, więc chyba zwyczajnie tak jak pisałam wcześniej zamówię dwie Portię w różnych kolorach.

Proszę mi wybaczyć tego painta, ale nie mam na tym komputerze programu, w którym mogłabym wyciąć tło.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ckportia12.jpg (60,6 KB, 217 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC08763.jpg (71,4 KB, 173 załadowań)
looska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-16, 16:22   #54
nivalis
Raczkowanie

byłam dziś w Li Parie na spotkanu brafittingowym z mahedą(guru stanikowe) i jestem niesamowicie zawiedziona! Na siebie oczywiście nic nie znalazłam, ale jechałam głównie po to żeby uświadomić mamę. Tymczasem nie została ona nawet profesjonalnie zmierzona . Byłyśmy obsługiwane głównie przez panie z Li Parie, które ZUPEŁNIE nie znały się na rzeczy. (Na moje prośby o 28FF przynosiły mi 28E lub F albo proponowały 30stki.) Pani Maria wpadała tylko na chwilę (to zrozumiałe, nie rozdwoi się przecież), wtedy pani ze sklepu udawała że słucha jej porad, a potem i tak przynosiły mojej mamie (78/92)75B lub nawet 80!!! Na moje prośby o przyniesienie 70 pani dziwiła się czemu chcę tak mamę ściskać. Jak już przyniosła, to twierdziła że przecież za
bardzo ściska bo robi się fałdka na plecach (nie wierzyła że to zmigruje do miseczki). Następnie stwierdziła że mama ma mały biust, na co one mają sposoby - i przyniosła wielkie gąbki które wcisnęła mamie do misek... Po tym stwierdziłam ze mam dość...
nivalis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-16, 16:27   #55
Moody
Raczkowanie

Wstawiam zdjęcia w Toffino - moim pierwszym nabytku kupionym po "ostanikowaniu" Jestem raczej zadowolona - jest naprawdę bardzo ładny i jak na miękkie biustonosze tani.
Teraz z kolei poszukuję jakiegoś biustonosza typu plunge, bo w końcu trzeba mieć co założyć do głębszych dekoltów :P
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg tof.jpg (49,3 KB, 343 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg tof2.jpg (48,0 KB, 259 załadowań)
Stary 2009-05-16, 16:35   #56
sanrioo
Zakorzenienie

GG do sanrioo

Cytat:
Napisane przez Moody Pokaż wiadomość
Wstawiam zdjęcia w Toffino - moim pierwszym nabytku kupionym po "ostanikowaniu" Jestem raczej zadowolona - jest naprawdę bardzo ładny i jak na miękkie biustonosze tani.
Teraz z kolei poszukuję jakiegoś biustonosza typu plunge, bo w końcu trzeba mieć co założyć do głębszych dekoltów :P
mi się wydaje "ciasnwy" jakiś ale może mam jakieś zwidy. czy prawa pierś bułkuje? wydaje mi się że tak.
Stary 2009-05-16, 17:07   #57
katty86
Rozeznanie

Witam!
Mam pytanie.Co sądzicie o biustonoszach sportowych?Nigdy takiego nie miałam i zastanawiam się czy nie byłyby one dobrą(i nie ukrywajmy tańszą alternatywą) dla takich porządnych biustonoszy,które tu prezentujecie. Czy one również deformują piersi?
Pewnie biust nie prezentuje się w nich najlepiej ale czy nadają się np. do chodzenia po domu?Ostatnio po domu chodzę bez(w sumie często tak robię),ale wcześniej byłam szczuplejsza,a teraz dużo przytyłam,biust też no i martwię się że obwiśnie.
katty86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-16, 17:12   #58
dianowe
Rozeznanie

Hej, mam w biuście 99 cm a pod biustem w ścisku 78 cm. Jaki powinnam mieć rozmiar?

dianowe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-16, 17:20   #59
sanrioo
Zakorzenienie

GG do sanrioo

Cytat:
Napisane przez dianowe Pokaż wiadomość
Hej, mam w biuście 99 cm a pod biustem w ścisku 78 cm. Jaki powinnam mieć rozmiar?
odejmij : 78 - 5= 73 czyli zaokrąglamy w dół obwód 70 a miseczka F/FF chyba że w zwisie masz więcej niż 99 (pochyl się kąt 90 stopni i zmierz obwód w biuście)
tak na moje oko

Stary 2009-05-16, 17:22   #60
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

hmm, po dokładniejszym pomierzeniu wyszło mi nawet 28C.
Jako, że narazie nie mam funduszy na lepszy nabytek, spróbowałam dziś z 30B jaki znalazłam w szafie. I jest jakoś dziwnie. Sam dół miseczki pozostaje jakby słabo wypełniony, za to górą wyłazi ciałko. Jak pozbieram wszystko do miseczki, to wydaje mi się za płytka, ponieważ jeszcze milimetr a miałabym sutki na wierzchu

Obwód wydaje mi się dobry - jest zapięty na najdalszą ( w sensie jeszcze dwie do konca) haftkę, jest dość ciasny, tak, że mogę włożyć pod spód palec.

Myślicie, że 30B to jednak za mało? Mam stanik z La Senzy 32B i jest za szeroki, ale miseczka pasuje. W takim razie 30C to za dużo. A 28C nie znalazłam na żadnej stronie.

To co ja mam nosić? Nie wiecie, gdzie można dostać takie małe rozmiary? Przekopałam chyba większość polskich sklepów i nic.
Pavlinecka_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości