Mamusie lipcowo - sierpniowe 2009 - "9 miesięcy stwarzania małego świata" - część 4 - Strona 101 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-05-16, 13:53   #3001
truheart
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lipcowo - sierpniowe 2009 - "9 miesięcy stwarzania małego świata" - cz

Cytat:
Napisane przez megi b Pokaż wiadomość
No to nieźle daje czadu kocurek . Może to faktycznie od leków.
Leki odstawione a sika i tak co rano zaczynamy dzień od obwąchania mieszkania
Może zrobię tak, jak radzi Katarzynka, bo też się właśnie zaczęliśmy zastanawiać nad tymi nerkami prawdę mówiąc...
Cytat:
Napisane przez megi b Pokaż wiadomość
Ja się nieźle strachu najadłam bo wczoraj miałam 3 bardzo silne skurcze, potem w nocy 2 i rano też 3 Taki ból jak na @ ale mocniejszy. Na razie spokój, ale boli mnie podbrzusze
Ojoj musiały Ci stracha napędzić!
Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
no dobra ... mam sukienkę ... sama nie wiem co o niej myśleć

... a Wy co myślicie? ... tylko szczerze
Ekstra!
Cytat:
Poleciałam własnie na budowę, bo połowa mojego dachu już stoi ..
Gratulacje fajnie, że domek rośnie
Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Ja zresztą tez płakałam, kiedy to podczas odwiedzin w Polsce jedna z sąsiadek zaczęła komentować na cały sklep (a kolejka była spora) jak to ja jestem gruba i jaki mam wielki brzuch i w ogóle jak nieładnie wyglądam . Odpowiedziałam jej coś w podobnie przykrym tonie, ale było mi bardzo, bardzo smutno, szczególnie, że wtedy miałam tylko +7 kg na stanie i naprawdę się staram ładnie ubierać, dbać o siebie itp.
Głupi babsztyl pewnie była zazdrosna
Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Ja już kiedyś wspominałam, że zorientowałam się, że jestem w ciąży po reakcji mojego ukochanego kota - Beauty. Nagle zaczęła pałać do mnie miłością przeogromną, chodzić za mną krok w krok i siadać/ spać na moim brzuchu . Zrobiłam test i okazało się, że faktycznie
I tak już zostało mojej Beauty - pilnuje mnie jak oka w głowie, nawet jak się kąpię, to przychodzi sprawdzać ze 3 razy.
Fajnie, że Twoja kicia tak reaguje. Mój kot mam wrażenie, że właśnie odwrotnie, od kiedy jestem w ciąży woli raczej małża ...
Cytat:
Napisane przez eleeri Pokaż wiadomość
przypominam
34 tc
116 cm
90 kg żywej wagi
Wcale nie widać wagi i apartament bardzo wygodny
Cytat:
a z drabiny nie spadłam bo mąż mnie asekurował! ... ale najpierw tez mi sie dostało: po co ja tam wchodzę ... i jeszcze pies mnie ciagnął za nogawkę
Piesek dba o panią, a co!
Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mama odebrała mi dzisiaj wyniki tego posiewu i niestety ale mam te wstrętne bakterie
Wynik posiewu: Wyhodowano Streptococcus agalactiae

Czyli przed porodem podadzą mi antybiotyk

Tutaj znalazłam ciekawe inf. odnosnie paciorkowca w ciąży: http://www.paciorkowiec.pl/2001.html
Nie przejmuj się Słońce, antybiotyk i będzie po sprawie
Cytat:
Napisane przez Ulcia2512 Pokaż wiadomość
Dobry wieczor. Prosze Mam, oto brzus. A wymiary: 170 cm wzrostu, 96 kilo wagi, wiek brzusia 26+3, obwod na wysokosci pepka 116 cm.
Bardzo ładny
Cytat:
Napisane przez syla39 Pokaż wiadomość
Kupilam sobie wczoraj biale rybaczki w H&M, o rany jak mi wygodnie. To moj pierwszy typowo ciazowy ciuch i jestem zadowolona. Kupilam jeszcze tunike. Pozniej sie pochwale
Ciążowe? to chyba mamy te same ale po tych samych meblach można się spodziewać podobnego gustu też w innych sprawach
Cytat:
Napisane przez Malga19 Pokaż wiadomość
Bo u mnie jak by to powiedziec.....JESTEM W CIĄŻY
Gratulacje

Mnie dziś obudził masakryczny skurcz łydki, w życiu takiego nie miałam, słabł i wracał, myślałam, że urodzę - jakby mi ktoś nogę rozrywał. Ja kiedyś miałam często skurcze i znam ten ból dobrze, ale dzisiejszy....to był hard core od razu mi poród stanąl przed oczami..
Do tej pory kuleję, a chciałam na wieczór panieński założyć buty na obcasie
Ale miałam dziś sen! Odeszły mi wody płodowe i pomna nauk zs szkoły rodzenia chciałam je obejrzeć jaki mają kolor. No więc miałam garstkę tych wód w dłoniach, ale pływały tam rybki!! neonki jakby któraś wiedziała to sobie wyobrazi oł dżizas, ciekawe co to znaczy

Ktoś pytał jaki kupujemy laktator, ale zgubił mi się ten cytat. Ja kupiłam Medelę Mini Electric. Doradca laktacyjny nam polecała ten i z Aventu Isis coś tam. Powiedziała, że z ręcznym przy nawale się zamęczymy, co potwierdziła mi Mumi, nawet jej mąż odpadł do kilku minutach pompowania

No i wiem jaki jeszcze mi się cytat zgubił - Apartament Antosia chciałam bardzo skomplementować Unholy masz śliczną piłeczkę!!

Edytowane przez truheart
Czas edycji: 2009-05-16 o 13:56
truheart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-16, 14:03   #3002
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Dot.: Mamusie lipcowo - sierpniowe 2009 - "9 miesięcy stwarzania małego świata" - cz

Cytat:

upisałam się, upisałam i na koniec chciałam wykasować nadmiar "buziek" i szlag trafił, zapomniałam się i użyłam backspace i cofło mnie wstecz
całe moje pisanie poszło się j...ć
to tak na przyszlosc - w okienku, w ktorym piszesz wiadomosc, na samej gorze tam gdzie masz czcionki itp po prawiej stronie masz takie dwie strzaleczki - jedna jest undo czyli wstecz a druga powtorz - tak jak w wordzie
jakbys zrobila undo to zpowrotem bys miala swoj tekst

---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ----------

a ja jade z TZ wieszaczki przykrecac zaraz
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-16, 14:12   #3003
Cassandra 23
Zakorzenienie

Hejka
Już jestem
Tylko weszłam do domku, kawke zrobiłam i siadłam do kompa poczytac co tam popisałyście Nie jest az tak duzo

Cytat:
Napisane przez WrednaAfrodyta Pokaż wiadomość
Kurde dziewczyny tak mnie jakoś boli podbrzusze -tak jak przed okresem i juz oczywiscie musze sie martwic ze cos sie dzieje tez was czasami tak pobolewa jak na okres? to normalne?
Mnie jeszcze nic nie bolało

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
noo jaaaaak?? Mgr ekonomii Svinecka to co? hehehe
a tak na powaznie - mozesz mi wyslac ta liste na maila, mam jeszcze kilka referatow na kompie to moze cos akurat podpasuje?
Kobieto, z nieba mi spadłaś Zeskanuje liste i na meila ci podrzucę

Cytat:
Napisane przez Ulcia2512 Pokaż wiadomość
Dobry wieczor. Prosze Mam, oto brzus. A wymiary: 170 cm wzrostu, 96 kilo wagi, wiek brzusia 26+3, obwod na wysokosci pepka 116 cm.
No proszę to jest dopiero brzuszek sliczny!

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
A mnie będzie gin robił wymaz z pochwy, tak mówił.
Bo można i wymaz z pochwy

Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość
No właśnie mnie to zastanawia...bo gin mówił że bez badania nie przyjmą...ale jeśli ktoś wcześniej zacznie rodzić i nie zdąży zrobić tego badania to i tak go przyjmują...moze profilaktycznie dostaje wtedy antybiotyk ...ale jeśli mamy wybór i czas (nie rodzimy wcześniej) to lepiej robić wszystkie badania dla spokoju i zdrowia Maluszka
Mama mówiła, że jesli ktoś zacznie wczesniej rodzic a nie ma wyniku posiewu to dają i tak antybiotyk. To wszystko dla dobra maluszka.

Cytat:
Hejka Laseczki.Ja po sniadanku, siedze i czekam az moja niunia zacznie sie ruszac i nie moge sie doczekac. Zaczynam sie martwic. Od paru dni slabiutko dokazuje. Zjem cos slodkiego moze to pomoze....
Wiem, że to bardzo martwi bo sama to przechodziłam ale nie ma co sie na zapas stresować, maluszek napewno odpoczywa i niedługo zacznie wariować

Cytat:
Dziewczyny ale się nachodziłam...szok Byłam w centrum handlowym, wpadłam do H&M ale jakoś nic mi nie wpadło w oko...później jeszcze pochodziłam po Ikei, kupiłam Mamie Tżeta kwiatka w doniczce, bo coś kwiatka mi brakowało...kupiłam moj ulubiony Spathiphyllum...sama dostałam takiego od Taty na dzień kobiet i uwielbiam go...nie trzeba za dużo przy nim kombinować a wygląda super...
Dołączam zdjęcie gdyby ktoś nie kojarzył
Mam takiego kwiatka Super mi rośnie ale lubi bardzo duzo wody, częste podlewanie. Jak zapomne podlać to bardzo szybko więdnie

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-16, 14:20   #3004
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
A wiecie, że w kalendarzu badań w ciąży, który był w którymś numerze "M jak mama" to badanie oznaczone jest jako "zalecane" a nie "obowiązkowe"? Poza tym, czy mogą odmówić przyjęcia do porodu, nawet jeśli się badania nie ma?
Do porodu każda kobieta zostanie przyjeta ale niestety bez tych wyników musi przyjąć antybiotyk dozylnie. Nie wiem jak jest w innych szpitalach ale w tym "moim" sa takie wymogi.

Cytat:
Witajcie

Jak sie miewacie mamusie???

nie pytajcie jak to?? bo ja sama nie wiem.....

wsumie to w czwartek sie dowiedzilam.....i nie moge uwiezyc i boje sie jak chleraaaaa......

Wsumie to nie jestem z Pawłem ale czasem sie potykalismy no i wlasnie to jego dziecko.....oczywiscie... .

nadal nie wieze.....

nooo musialm sie wam wygadac....

nie wiem wogole co robic narazie....bo nie wiem czy mowic odrazu Pawłowi czy rodzicą ehh....

ja to mam zycie....a 2009 rok to dopiero jest...:mu r:

Buziaczki kochane
A to dopiero wiadomośc Super Gratuluje Ci z całego serca.
Teraz napewno wszystko bedzie dobrze. Jak juz potwierdzisz ciąże od razu daj nam znać.

Cytat:
Cassandra 23 pisalam wczoraj ale pewnie przeoczylas zebys rzucila mi na maila liste tych zagadnien, bo mam jeszcze troche materialow ze studiow na kompie to moze cos akurat znajde na jakis temat
Svinecko widziałam posta ale dopiero teraz włączyłam kompa. Zeskanuje liste i Ci przesle.
Nie wiem jak Ci sie odwdzięczę

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2009-05-16, 15:00   #3005
marica5
Rozeznanie

GG do marica5
Talking Dot.: Mamusie lipcowo - sierpniowe 2009 - "9 miesięcy stwarzania małego świata" - cz

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
ale tesciowa ma na ciebie wplyw .To jakas wyrocznia?
wiesz bo jeszcze ani razu sie nie pomyliła ale mam nadzieję, że ten pierwszy raz jest teraz

---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ----------

No to ja też pochwale sie Moim Brzusiem
175cm/85kg/107cm brzusio

lece na urodzinki do teścia

trzymajcie się cieplutko buziole
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN5529_611x458.jpg (29,6 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN5528_611x458.jpg (24,5 KB, 12 załadowań)

Edytowane przez marica5
Czas edycji: 2009-05-16 o 15:02
marica5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-16, 15:31   #3006
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
kupiłam Mamie Tżeta kwiatka w doniczce, bo coś kwiatka mi brakowało...kupiłam moj ulubiony Spathiphyllum...sama dostałam takiego od Taty na dzień kobiet i uwielbiam go...nie trzeba za dużo przy nim kombinować a wygląda super...
Ładny , jak nie trzeba dużo kombinować przy nim, to coś w sam raz dla mnie

Cytat:
Witajcie

wsumie to w czwartek sie dowiedzilam.....i nie moge uwiezyc i boje sie jak chleraaaaa......

Wsumie to nie jestem z Pawłem ale czasem sie potykalismy no i wlasnie to jego dziecko.....oczywiscie... .

nadal nie wieze.....

nie wiem wogole co robic narazie....bo nie wiem czy mowic odrazu Pawłowi czy rodzicą ehh....

ja to mam zycie....a 2009 rok to dopiero jest...:mur

Buziaczki kochane
Malga serdeczne gratulacje
Trzymam kciuki, żeby wszystko się ładnie poukładało

Cytat:
wiem wiem - sama nie mam na nic sily ale jakos przymusowo sie zabieram za wszystko bo wiem, ze pozniej to juz napewno nie dam rady
i nie strasze - widze po sobie, coraz ciezej ze wszystkim :/
a jeszcze przeprowadzka mnie czeka
Powiem tak - teoria jest mi dobrze znana, z praktyką gorzej . Ale wezmę się za siebie, słowo

Cytat:
ja chyba na siebie takimi krytycznymi oczyma spoglądam...ale cos poprostu sie nie czuje z soba w tym rozmiarze... przykre to ze ja mama w ten sposob mysle az wstyd mi za siebie czasem ze nie umiem sobie tego przetlumaczyc ze ta grubosc to ciaza itp a nie obzarstwo,slodycze itp

buehe he he
(...)
Wyniki juz odebrałam.Niby wszedzie mieszcze sie w normie lub jestem powyzej minimum zle nie siegam maximum.Mam nadzieje ze to norma a nie znak ze cos zaczyna sie dziac.
pa
Kasia ustalmy - wyglądasz naprawdę ładnie , no chyba, że jakieś podretuszowane zdjęcia nam wstawiłaś . Koniec. Kropka.

Serio, dokładnie tak jest "wewnętrzne fuj i ukryte ble"

Znaczy się, wyniki dobre

Cytat:
Uciekam dziewczyny na imieninki..miłego dnia...i do wieczorka
Miłej imprezki

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
ja wlasnie odpoczywam- wszystko juz przygotowane! goscie maja byc o 17.00.........ide teraz zjesc obiadek bom glodna jak wilk
a potem pojem sobie slodkosci ,ale nie bede pisala co zeby wam nie robic smaka
Ty normalnie, jak pszczółka

Cytat:
Mamy fotelik

niestety bez crash testów , ale pocieszam się, że w sumie to dużo nie jeździmy, ja to tylko market - dom, a małż jeszcze do rodziców.

mamy już moskitierę i folię od deszczu do wózka.

na kupno reszty zabrakło niestety czasu, ale jak się mieszka na zadupiu gdzie sklepy w sobotę są czynne do 13-14 to niestety się trzeba z tym liczyć
A jaki fotelik?
Oj tam, na zadupiu przynajmniej jest kameralnie

Cytat:
i znowu muszę się z tym zgodzić
a już w szczególności jeśli to "najstarsze dziecko" jest choć troszkę chore
Z tym i ja się zgadzam

Cytat:
to tzw. skrzydłokwiat

mój pies uwielbia
szczególnie jak go zostawić sam na sam z kwiatkiem

ostatnio smakował fiołki, difenbafię, skrzydłokwiat, dracenę i zeżarł mi całą szeflerę jej było mi najbardziej szkoda, bo został sam pień
Hehe

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-16, 15:34   #3007
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez truheart Pokaż wiadomość
Mnie dziś obudził masakryczny skurcz łydki, w życiu takiego nie miałam, słabł i wracał, myślałam, że urodzę - jakby mi ktoś nogę rozrywał. Ja kiedyś miałam często skurcze i znam ten ból dobrze, ale dzisiejszy....to był hard core od razu mi poród stanąl przed oczami..
Ale miałam dziś sen! Odeszły mi wody płodowe i pomna nauk zs szkoły rodzenia chciałam je obejrzeć jaki mają kolor. No więc miałam garstkę tych wód w dłoniach, ale pływały tam rybki!! neonki jakby któraś wiedziała to sobie wyobrazi oł dżizas, ciekawe co to znaczy

Ktoś pytał jaki kupujemy laktator, ale zgubił mi się ten cytat. Ja kupiłam Medelę Mini Electric. Doradca laktacyjny nam polecała ten i z Aventu Isis coś tam. Powiedziała, że z ręcznym przy nawale się zamęczymy, co potwierdziła mi Mumi, nawet jej mąż odpadł do kilku minutach pompowania

Ja też się zastanawiam nad takim laktatorem

Cytat:
Hejka
(...)

Mama mówiła, że jesli ktoś zacznie wczesniej rodzic a nie ma wyniku posiewu to dają i tak antybiotyk. To wszystko dla dobra maluszka.
To też jakieś wyjście, choć lepiej wiedzieć wcześniej i wypędzić tałatajstwo

Cytat:
Do porodu każda kobieta zostanie przyjeta ale niestety bez tych wyników musi przyjąć antybiotyk dozylnie. Nie wiem jak jest w innych szpitalach ale w tym "moim" sa takie wymogi.
Możliwe, że tak jest wszędzie.

Edit: Kombinuję, jak koń pod górę, a ten wstrętny wizaż i tak mi obcina cytaty

marica ładny brzusio

H. MacLeod

.

Edytowane przez Miramej
Czas edycji: 2009-05-16 o 15:36 Powód: Dopisek
Stary 2009-05-16, 15:53   #3008
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:
Leki odstawione a sika i tak co rano zaczynamy dzień od obwąchania mieszkania

A ten kot to kocur, czy kotka? Bo może w tym jest problem, kocur być może znaczy mieszkanie

Ja ostatnio zaniedbałam magnez i miałam ten sam problem
szybciutko leciałam łykać tabletki

Rybki w wodach płodowych
dobre

właśnie ten z aventu mamy
małż robił za królika doświadczalnego i dał swego cyca na próbę
wg. niego laktator jest super, samemu można ustawić swój rytm ssania i on pamięta

Cytat:
to tak na przyszlosc - w okienku, w ktorym piszesz wiadomosc, na samej gorze tam gdzie masz czcionki itp po prawiej stronie masz takie dwie strzaleczki - jedna jest undo czyli wstecz a druga powtorz - tak jak w wordzie
Kobieto jeżeli jest to prawda to po stopach będę Cie całować
tyle co ja nerwów przez to zjadłam to już moje

Dzięki
zaraz bedę sprawdzać

Cytat:
Napisane przez marica5 Pokaż wiadomość
175cm/85kg/107cm brzusio
Brzuś fajny

---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ----------

Cytat:
A jaki fotelik?
Oj tam, na zadupiu przynajmniej jest kameralnie
zaraz szczelę fotkę

Cytat:
oj nie wycałuję Cię po tych stópkach
niestety te strzałki nie działają

tak jak te strzałki to działa samo ponowne naciśnięcie "odpowiedz" albo naciśnięcie strzałki "dalej" w górnym lewym rogu monitora, bo komputer pamięta wtedy cytaty na które odpowiadam, ale już tego co napisałam w odpowiedzi na nie niestety nie da się już odzyskać

nie wiem czy dobrze wytłumaczyłam o co mi chodzi

---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ----------

W ogóle to idę się położyć, bo spać mi się chce

małż dał dzisiaj popis chrapania i nie wyspałam się wcale
i jeszcze zbiera się na burzę
do później, pa

http://suwaczki.maluchy.pl/li-38235.png

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72900.png

eleeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-16, 16:45   #3009
syla39
Wtajemniczenie

Cytat:

I co? Rozbrykała się?
Pochwal się koniecznie
Dala znac o sobie dopiero teraz jak przygotowywalam ziemniaczki na grilla. Najadlam sie masla czosnkowego i chyba to poskutkowalo. Znalazlam na nia sposob

Cytat:

Ciążowe? to chyba mamy te same ale po tych samych meblach można się spodziewać podobnego gustu też w innych sprawach

Ciazowe wiec pewnie takie same. No tak, gusta podobne. Szafki, wozek a teraz jeszcze spodnie
No i w dodatku i mnie lapia skurcze lydek. Mialam je juz kiedys ale az tak nie bolaly Teraz to az tchu czlowiekowi brakuje Mnie po takim skurczu czasami i dwa dni lydka boli.

Malga gratuluje. Teraz mam tylko nadzieje ze dogadacie sie z Tz i stworzycie super rodzinke. Dbaj o siebie i brzuszek.

syla39 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-16, 17:00   #3010
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
ooo i to juz przyjaźniej brzmi...
z pochwąto ja problemu nie mam
Za to jakby mi ktoś obcy miał grzebać "tam" i pobierać próbki to bym się chyba mega zablokowała.

I jeszcze jedna mam fobie... nie dam ginowi zbadać piersi Nigdy,przenigdy.Poprostu odmówie. I znając siebie już wiem, że bojowo będę nastawiona na pania od laktacji w szpitalu Zadnej współpracy nie podejme
no tak już mam...

Cytat:
A ten kot to kocur, czy kotka? Bo może w tym jest problem, kocur być może znaczy mieszkanie ?
no ja tez ostatnio pytalam czy to kocur czy kotka, ale jako kociara smiem domyslac się że jesli kocur to napewno jest kastratem,poniewaz żadko kto ma kocura ktory podsikuje-znaczy a nie jest przewidziany na rozpłodowca

Tru podawałas tam jeszcze inne objawy,moze to łysienie nie ma bezpośredniego związku z posikiwaniem.
Może to bardziej złożona sprawa.
A czy twój pupil jest wychodzący czy tylko in door?
Jeśli to nerki to wpółczuje,ale jak powszechnie wiadomo to niestety ich częsta przypadłość, ale jak w pore zapewnimy im odpowiednia opieke to sie z tego wyliza.
Jak wspominałam moja jest na karmie leczniczej i nie sika już ho ho...

Ide sie walnac na tv z brzuchem pelnym kanapek-pomidorek+cebulka.Zione jak smok
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-16, 17:15   #3011
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
Za to jakby mi ktoś obcy miał grzebać "tam" i pobierać próbki to bym się chyba mega zablokowała.

I jeszcze jedna mam fobie... nie dam ginowi zbadać piersi Nigdy,przenigdy.Poprostu odmówie. I znając siebie już wiem, że bojowo będę nastawiona na pania od laktacji w szpitalu Zadnej współpracy nie podejme
no tak już mam...
Katarzynko ja sobie sama pobierałam wymaz, nikt mi w nie grzebał

A jesli chodzi o badanie piersi to ja oporów nie mam... bardziej sie wstydziłam badania na fotelu za każdym razem jakos mi tak dziwnie

Ale dzisiaj okropny dzien. U nas sie rozpadało, zimno. Wogóle mam jakiś zły humor
Zaczynam sie martwić porodem i wogóle wszystkim.
Sto róznych mysli chodzi mi po głowie.

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2009-05-16, 17:58   #3012
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

Cytat:
Dziewczyny ale się nachodziłam...szok Byłam w centrum handlowym, wpadłam do H&M ale jakoś nic mi nie wpadło w oko...później jeszcze pochodziłam po Ikei, kupiłam Mamie Tżeta kwiatka w doniczce, bo coś kwiatka mi brakowało...kupiłam moj ulubiony Spathiphyllum...sama dostałam takiego od Taty na dzień kobiet i uwielbiam go...nie trzeba za dużo przy nim kombinować a wygląda super...
kwiatek fajny, nie wiedzialam ze ktos go moze lubiec, ja go znam pod nazwa skrzydłokwiat i nie cierpie jak kwitnie! i strasznie wsyzbko sie rozrasta, ale jesli go ktos lubi to czmeu nie ja ostanio rozsadzalam i kazdego uszczesliwiałam

ładne brzuskzi dziewcyzny

24,07 - nasza data ;]
Szczęśliwa mama dwóch szkrabów

Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm
Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm

udało sie -moj wykres
Gizmiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-16, 18:03   #3013
WrednaAfrodyta
Zadomowienie

Czesc Mamusie!

Juz mam wózek niedługo wrzuce zdjęcia Jest na prawdę fajny Kupilismy jeszcze fotelik maxi cosi city car, za wszytko zaplacilismy 1340 zl, wiec mysle ze bardzo ok Bylismy jeszcze w agata meble ,szukamy jakiegos fajnego wypoczynku,ale ceny są powalajkące -bedzie trzeba poczekac troche z tym zakupem,,,,

Małgo jak czytam tak dobre wieści to łzy wzruszenia same leca mi po policzku...Na pewno wszystko bedzie dobrze, a Pawel będzie szczesliwy i ulozy się miedzy Wami

Svinecko ja mam jutro urodzinki Milo ze zauwazylas , jezeli to o mnnie chodzi
Stary 2009-05-16, 18:04   #3014
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:

A jesli chodzi o badanie piersi to ja oporów nie mam... bardziej sie wstydziłam badania na fotelu za każdym razem jakos mi tak dziwnie
to mnie rozbawiłas tak bezpretensjonalnie to ujęłaś

Kazdy ma cos, ja sie moge rozbierac od pasa w doł i można mi grzebac.Nie krępują mnie pozycje ze samolociku ani nic, ale gora to bariera nie do przeskoczenia.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-16, 18:09   #3015
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
Czesc Mamusie!

Juz mam wózek niedługo wrzuce zdjęcia Jest na prawdę fajny Kupilismy jeszcze fotelik maxi cosi city car, za wszytko zaplacilismy 1340 zl, wiec mysle ze bardzo ok Bylismy jeszcze w agata meble ,szukamy jakiegos fajnego wypoczynku,ale ceny są powalajkące -bedzie trzeba poczekac troche z tym zakupem,,,,

Czekamy na fotki wózka

To jutro imprezka na Wizażu sie szykuje popijemy sobie

---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ----------

Cytat:
to mnie rozbawiłas tak bezpretensjonalnie to ujęłaś

Kazdy ma cos, ja sie moge rozbierac od pasa w doł i można mi grzebac.Nie krępują mnie pozycje ze samolociku ani nic, ale gora to bariera nie do przeskoczenia.
No co, nie napisałam brzydkiego słowa?

A ja mam odwrotnie... Góra bez stresu dół...

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2009-05-16, 18:11   #3016
WrednaAfrodyta
Zadomowienie

Moje czerwone ferrari
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg BOSTON-NOWY.jpg (107,0 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg BOSTON-NOWY-2.jpg (65,3 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg BOSTON-NOWY-3.jpg (96,8 KB, 13 załadowań)
Stary 2009-05-16, 18:15   #3017
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
Moje czerwone ferrari
Super wózeczek Podoba mi sie

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2009-05-16, 18:35   #3018
UnholyOne
Ola-Unhola

Witajcie
Eleeri, śliczny brzuszek, ale ja tam wieloryba nie widziałam...
Ulcia brzuszek również śliczny
Marcia, mieszkanko wygodne ze sobą nosisz dla dzidziolka
Karolinko, udanej imprezki
też mam tego kwiatuszka
Malga, gratuluję Mam nadzieję, że z Pawłem wszystko ułoży się jak trzeba, trzymam kciuki
Tru, jeżeli chodzi o kotka, to sprawdźcie te nereczki. To częsta przypadłośc i niestety coś o tym wiem
Dziękuję za komplement
Sen miałaś pierwsza klasa, a te rybki..
Miramej, tez mam lenia. A powinnam dużo rzeczy jeszcze zrobic. Kiedy mnie najdzie
Katarzynko, też sobie nie wyobrażam grzebania przez ginka "tam"
Piersi przeżyję, ale to.
WrednaAfrodyto, ładny Mesio

Ale u nas kiepska pogoda, deszczyk pada od południa, spac się chce i jeszcze większy leń.
Rano bylismy na zajęciach Małego, potem załatwic kilka spraw, drobne zakupki, obiadek. A teraz leniuchujemy.
Jutro muszę zebrac chęci na młodą kapustkę z żeberkami i koperkiem.

Idę robic kolacyjkę. Może jeszcze wpadnę wieczorkiem.
Stary 2009-05-16, 19:08   #3019
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie

nadal nie wieze.....

ja to mam zycie....a 2009 rok to dopiero jest...:mu r:

Buziaczki kochane
GRATULACJE !!! i trzymamy

Cytat:

Ale dzisiaj okropny dzien. U nas sie rozpadało, zimno. Wogóle mam jakiś zły humor
dobrze, że wiesz o nosicielstwie, bo to uchroni maleństwo - ja na wtorkowej wizycie zamierzam zmolestować mojego gina o wymaz

ja ostatnio też mam takie myśli, jestem rozdrażniona i coraz więcej rzeczy mi nie wychodzi... i jestem jeszcze bardziej wściekła - tylko lody mi pomagają

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-16, 19:55   #3020
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
właśnie ten z aventu mamy
małż robił za królika doświadczalnego i dał swego cyca na próbę
wg. niego laktator jest super, samemu można ustawić swój rytm ssania i on pamięta
(...)
zaraz szczelę fotkę
, ale Ty masz Avent elektryczny, tak?
Czekamy na tę fotkę fotelika

Cytat:
Dala znac o sobie dopiero teraz jak przygotowywalam ziemniaczki na grilla. Najadlam sie masla czosnkowego i chyba to poskutkowalo. Znalazlam na nia sposob
To super

Cytat:
no tak już mam...
Ale bez znaczenia, czy bada facet, czy kobitka? Ja też nie przepadam i robię USG

Cytat:
, mnie przy takiej pogodzie też podobny nastrój bierze

Cytat:
Czesc Mamusie!

(...)
Gratuluję jednego z najważniejszych zakupów
Jutro imprezka

Cytat:

Cytat:
A ja mam odwrotnie... Góra bez stresu dół...
Ja się ogólnie stresuję , ale mój obecny gin ma fajny sposób bycia i badanie już mnie tak nie krępuje.

Cytat:
Moje czerwone ferrari
Bardzo fajny

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Witajcie
(...)
Miramej, tez mam lenia. A powinnam dużo rzeczy jeszcze zrobic. Kiedy mnie najdzie
Czuję się ździebko pocieszona

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
ja ostatnio też mam takie myśli, jestem rozdrażniona i coraz więcej rzeczy mi nie wychodzi... i jestem jeszcze bardziej wściekła - tylko lody mi pomagają
A mnie ratują fikołki synusia

H. MacLeod

.
Stary 2009-05-16, 20:07   #3021
eleeri
Zakorzenienie

W końcu się wyspałam

już dawno mi się tak dobrze nie spało, drzwi balkonowe całe otworzone także dopływ świeżego powietrza był ciągły, nos w całości drożny, nawet na siku nie wstawałam

zbudziła mnie dopiero zgaga, ale to teraz, a juz prawie 21.

za to musze się pochwalić, jak któraś z Was ma albo zna taki kwiatek -hoja
ja w pokoju mam 2 które mi co jakiś czas kwitną, no i teraz przeszły same siebie, mam ponad 20 ( słownie dwadzieścia ) kwiatostanów
są piękna, ale pachną bardzo mocno i dusząco i to nocą

Cytat:

I jeszcze jedna mam fobie... nie dam ginowi zbadać piersi
He, he no w sumie żadna przyjemność jak ktoś postronny grzebie w "takich" miejscach, ja osobiście też nie lubię

piersi też nie lubię jak mi ktoś maca, dlatego chadzam na to usg, którego nawiasem mówiąc też nie lubię.

Co do kota, można zapisać się na forum o kotach, zawsze znajdzie się ktoś kto miał lub ma podobny problem i można skonfrontować leczenie i skutki.

Ja jestem na forum z psami takimi jak mój, są tam m.in. hodowcy którzy w razie czego zawsze poradzą

Cytat:
Moje czerwone ferrari
fajne to ferrari
właśnie stwierdzam, że niektóre wózeczki różnią się właściwie tylko detalami, bo tak ogólnie patrząc są b. podobne.

Stary 2009-05-16, 20:10   #3022
Malga19
BAN stały

Cytat:
Napisane przez marica5 Pokaż wiadomość
wiesz bo jeszcze ani razu sie nie pomyliła ale mam nadzieję, że ten pierwszy raz jest teraz

---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ----------

175cm/85kg/107cm brzusio

lece na urodzinki do teścia

trzymajcie się cieplutko buziole
ladny brzusio

Cytat:
Moje czerwone ferrari
eee jaka bryka

Dziekuje dziewczyneczki za gratualcje... nadal nie wieze....

oj ten tydzien bedzie dlugi ciezki...wizyta i Gina jak sie da no i rozmowa z rodzicami i z Pawlem tej 2 sie okropnie obawiam...jego reakcji i wogole... Najwyzej bede samitna mamusia...no i dobrze wazne zeby dzidzia byla zdorwa i sie rozwija i sie urodzila...
Malga19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-16, 20:13   #3023
kamilka
Zadomowienie

Malga, ale nas zaskoczyłaś

Ja też dziś w nocy dostałam skurcz łydki... Nie wiedziałam że to tak może boleć...

Jutro jadę na targi Baby Care, ciekawa jestem bardzo co zobaczę ciekawego
kamilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-16, 20:14   #3024
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:
ale Ty masz Avent elektryczny, tak?
Czekamy na tę fotkę fotelika
Tak, elektryczny i można z niego zrobić też ręczny, właściwie w zestawie są 2 butelki więc można zrobić jednocześnie taki i taki

a fotka fotelika będzie zaraz,
bo małż głodny i woła żeby mu pomóc zrobić kolację
pewnie mu ręce uschną jak zrobi sam

Stary 2009-05-16, 20:20   #3025
Malga19
BAN stały

Cytat:
Napisane przez kamilka Pokaż wiadomość
Malga, ale nas zaskoczyłaś

Ja też dziś w nocy dostałam skurcz łydki... Nie wiedziałam że to tak może boleć...

Jutro jadę na targi Baby Care, ciekawa jestem bardzo co zobaczę ciekawego
to nie ja was zaskoczylam tylko moja fasoleczka rowiez i mnie zaskoczyla....

buziaczki ide lulu jako mam miejmy nadzieje ze bedzie dobrze
Malga19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-16, 20:42   #3026
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
W końcu się wyspałam

już dawno mi się tak dobrze nie spało, drzwi balkonowe całe otworzone także dopływ świeżego powietrza był ciągły, nos w całości drożny, nawet na siku nie wstawałam

zbudziła mnie dopiero zgaga, ale to teraz, a juz prawie 21.
To teraz będziesz buszować w sieci przez pół nocy

Cytat:
loj ten tydzien bedzie dlugi ciezki...wizyta i Gina jak sie da no i rozmowa z rodzicami i z Pawlem tej 2 sie okropnie obawiam...jego reakcji i wogole... Najwyzej bede samitna mamusia...no i dobrze wazne zeby dzidzia byla zdorwa i sie rozwija i sie urodzila...
Malga, nie bądź tak pesymistycznie nastawiona, wszystko się ułoży

Cytat:
Tak, elektryczny i można z niego zrobić też ręczny, właściwie w zestawie są 2 butelki więc można zrobić jednocześnie taki i taki

a fotka fotelika będzie zaraz,
bo małż głodny i woła żeby mu pomóc zrobić kolację
pewnie mu ręce uschną jak zrobi sam
Pewnie tak , a szkoda by było

H. MacLeod

.
Stary 2009-05-16, 20:50   #3027
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Eleeri, śliczny brzuszek, ale ja tam wieloryba nie widziałam...
Dziękuję

Cytat:
To teraz będziesz buszować w sieci przez pół nocy

Pewnie tak , a szkoda by było
Pewnie tak , wczoraj poszłam spać około 2
hmm to już właściwie dzisiaj było

no szkoda, bo kto by kąpał Młodego

my już po kolacji, dzisiaj była ekspresowa,
sałatka warzywna ze słoika z Pudliszek + ogórek kiszony + pomidor + majonezy dwa z jogurtem i własnoręcznie upieczony chlebek i kabanosik
i oczywiście herbatka z cytrynką i miodem

jestem objedzona na maxa idę zrobić herbatkę i biorę się za robienie zdjęcia,
matko ale wyją na tej Eurowizji

Stary 2009-05-16, 21:08   #3028
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Pewnie tak , wczoraj poszłam spać około 2
hmm to już właściwie dzisiaj było

no szkoda, bo kto by kąpał Młodego
(...)
jestem objedzona na maxa idę zrobić herbatkę i biorę się za robienie zdjęcia,
matko ale wyją na tej Eurowizji
To dlatego tak późno wstałaś

Nie, no to dobrze, że poszłaś pomóc - kąpanie ważna rzecz

Dawaj, dawaj zdjęcie, bo ja tylko na nie czekam i spać idę

---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ----------

No nic, jutro obejrzę ten fotelik

Dobrej nocy

H. MacLeod

.
Stary 2009-05-16, 21:08   #3029
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:
Dawaj, dawaj zdjęcie, bo ja tylko na nie czekam i spać idę
Jesssu nie stresuj mnie , zaraz wstawiam, bo już zmniejszam

Stary 2009-05-16, 21:13   #3030
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:
No nic, jutro obejrzę ten fotelik

Dobrej nocy
To ja tu się sprężam żeby wstawić zdjęcia, a Ty spać uciekasz

a ja się aż spociłam

wstawiam jeszcze zdjęcie rożka + 2 myjki + skarpetki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg fotelik 1.jpg (39,2 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg fotelik 2.jpg (41,9 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg fotelik 3.jpg (38,7 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg rożek ; )).jpg (34,2 KB, 22 załadowań)

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości