|
|
#4561 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Scent Bar VIII
Widzę, widzę, nie bój nic
![]() Ty za to spójrz na nk!
|
|
#4562 | |||||||
|
Wiedźma
|
Cytat:
rozpaczamy nawet nad tym, co wyrzucaja inni. A bo takie fajne pudełko, taki ciekawy patyczek, taka całkiem duża szmatka (10x10 cm ) - może się przyda? ;DCytat:
Paznokcie mam niezłe, ale też się ostatnio zaczęły łamać. A włosy to już klęska zupełna... Cytat:
Fajnie, że minęło. U mnie powodem jest to, że nie śpię, nie odpoczywam, niezdrowo żyję, niezdrowo jem... I w ogóle jestem gupia. Z gupoty wypadają. Nie chcą rosnąć na gupiej łepetynie. ![]() Cytat:
Choć... ja twierdzę, że ogólnie skromnośc jest jedną z najbardziej przereklamowanych cech. W przypadku jednostki wybitnej to kłamstwo, a w przypadku miernoty... po prostu prawda. ![]() Trochę żartuję, oczywiście. ![]() No to żegnaj barze... na czas jakiś. ![]() Cytat:
![]() I wzajemnie. ![]() Taaaa.... Ale czy one ukryją prawdę? ![]() Już się boję przyszłej soboty. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A maske z amli sobie kupię. I to Twoje serum też.
|
|
#4563 |
|
BAN stały
|
Zabieram się za ćwiczenia brzucha...jutro chyba nie wstanę z łózka bede miała takie zakwasy.
|
|
|
|
#4564 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak słyszę pogrubiony tekst, od innych, w takich sytuacjach, to mnie trafia na miejscuPrzyznam, że mam awersję na zbieractwo. I nie mam na myśli absolutnie ciebie Sabb ![]() Aktualnie babcia jest na leczeniu, a z mieszkania część rzeczy wniesiona, bo to cud, że się w tym nic nie zalęgło. Rzeczy były wynoszone przez 3 tygodnie... Dlatego mam awersję na gromadzenie rzeczy, takie nieracjonalne ich trzymanie, skoro nie przydadzą się nijak. Trzymanie dla trzymania. Nawet nie z sentymentu, bo to jeszcze rozumiem
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
|
|
|
|
#4565 |
|
grozi wypollizowaniem
|
Ja dewniwj wszystko zbierałam..ale-od kiedy mam swoje niewielkie mieszkanko juz tego nie robię.
natomiast mojemu TZ szystko sie przyda doprowadza mnie do rozpaczy tym bo przez to trzymamy w domu-zepsute video, DVD i 30 letni odkurzacz, trymer, kilka klawiatur do kompa..nie muszę mówić chyba ze działające odpowiedniki zostały juz dawno zakupione, ale te stare wciąż muszą z nami pozostać
Edytowane przez Polly_ Czas edycji: 2009-05-16 o 17:53 |
|
|
|
#4566 | ||||||
|
BAN stały
|
No przecież od czegoś trzeba zacząć
![]() Cytat:
Cytat:
Podziwiam ludzi, którzy potrafią piwkować od rana - w moim przypadku gwarantowane zmulenie i chodzenie do tyłu ![]() "Wielcy" ludzie robią wielkie rzeczy ![]() Cytat:
Cytat:
Najpierw musisz dojść do "punktu krytycznego", w którym stajesz na wagę i nie wierzysz własnym oczom. A później... później wziąć się do roboty, być cierpliwym i nie oczekiwać "cudu" ![]() Cytat:
![]() Szczujesz ludzi kotami? ![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#4567 |
|
Rozeznanie
|
Madziczko.......rozumiem. ..
czasem jest tak przez zmiany chorobowe czasem schizofrenia...itp. dziadek zawalał złomem piwnicę...... babcia sąsiadki hodowała kury wpiwnicy a mieso wkładała do szafy......wszystko się tam..ruszało a smród..........
|
#4568 | |
|
Zadomowienie
|
Envy
---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ---------- O tak, zazdraszczamy Ci Polly ![]() ---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ---------- Cytat:
![]() Jak będziemy na emeryturze to przenosimy się do Argentyny. |
|
|
|
|
#4569 |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
Powitać
Już popiłam sobie,winko i pyszną,domowej roboty wiśniówkę i teraz w domku kończę swoje zapasy A za oknem jesień
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby |
|
|
|
#4570 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
. No właśnie, te plusy docenia się najbardziej w nocy, w niedzielę, przy pustej lodówce, na imprezie...![]() Cytat:
.
|
|||
|
|
|
#4571 |
|
Zakorzenienie
|
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
|
|
|
#4572 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4573 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też jestem zdania, że nikt tak nie potrafi dokopać (najczęściej "cichaczem", podstępnie i z ukrycia) jak kobieta innej kobiecie Coraz bardziej to widzę i niejednokrotnie szokuje i niesmaczy mnie fakt, że w te "gierki" bawią się kobiety dorosłe, albo takie które do tego pretendują...
|
|
|
|
#4574 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Edytowane przez danaida Czas edycji: 2009-05-16 o 18:56 |
|
|
|
|
#4575 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Baba daje wycisk ale efektów oczekuj spektakularnych ---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ---------- Cytat:
Kilka razy namówiono mnie na wywalanko, a potem - jak na złość - właśnie tamtych skarbów było mi trza jak nie wiem. To mnie nauczyło Teraz z osiem razy się zastanawiam czy faktycznie z tego to już nic nie będzie i jak osiem razy odpowiem sobie twierdząco to dopiero wtedy uroczysta wyrzutka. {w coraz bardziej gigantyczne pudła z Ikei inwestuję },
|
|
|
#4576 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie twierdzę, że któryś sposób jest chwalebniejszy. Bicie kogoś niczego nie załatwi, natomiast gierki, zagrywki i intrygi mnie zwyczajnie brzydzą.
|
|
|
|
#4577 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Np. dwa zepsute videa i luneta 30-sto letnia,przez którą nic nie widać, pozostaną z nami do śmierciGryxiu, ja tak cichutko napomknę,że udało mi się zrzucić 0,5 kg Cieszę się,że przy racjonalnej diecie od dwóch miesięcy nie przybrałam na wadze a teraz zaczęłam spalać część siebie... |
||
|
|
|
#4578 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
mój twoerdzi ze przydadzą mu się części z tych sprzetów- kilka razy udało mi sie go namówić,aby te potrzebne części wygrzebał a resztę wywalił-no i mam pare worków jakiś drutów i innych części ![]() ponadto mamy 2 nagrzewnice wygrzebane z piecyków gazowych poniewaz mój małżon ma plan aby z nich i z odkurzacza zmontować klimatyzator na lato
|
|
|
#4579 |
|
Rozeznanie
|
Gry i zabawy ludźmi dokopywanie..itp
Pieknie , dostępnie napisana książka Grocholii Wiśniewskiego "Gry i zabawy małżeńskie i pozamałzeńskie"..czyta się jednym tchem potem można swobodnie wracać, pisana w sposób bardzo dostępny ... ....bo to rzeczywiście kobiety kobietom czesto robią krzywdę ..w rózny sposób..a powódow można mieć mnóstwo....np po dokuczeniu komuś poczuć się lepiej, poczuć się "górą"...bardzo warto poczytac..
|
|
#4580 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jednak coś w tym jest, że faceci dadzą sobie ---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ---------- Cytat:
Edytowane przez danaida Czas edycji: 2009-05-16 o 19:24 |
||
|
|
|
#4581 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
He. skąd ja to znam... Moja babcia też gromadzi. Nie jest to co prawda jeszcze zaburzenie, bo jest ona tego zupełnie świadoma i czasem jej to przeszkadza... Ale miała taki okres w życiu, że przynosiła różne rzeczy, które gdzieś znalazła, np. zepsutą świetlówkę do zabawy dla wnuczka. Kategorycznie sprzeciwiała się wyrzuceniu popróchniałych mebli i łóżek z popękanymi sprężynami. Ma też taki zwyczaj, że nie wyrzuca woreczków po mleku tylko płucze i trzyma w nich różne spożywcze rzeczy, które potem kisną. Jej mieszkanie jest tak zagracone, że ledwo da się przejść. A kiedyś była pierwsza do wyrzucania zbędnych rzeczy Tak myślę Madziczko, że takie zbieractwo starcze może brać się z tego, ze starszym ludziom przez większą część życia brakowało wielu przedmiotów. Każdy mebel trzeba było zdobywać. Teraz, gdy tyle rzeczy jest w zasięgu ręki a psychika już jest osłabiona wiekiem to łatwo stracić kontrolę nad chęcią posiadania. Poza tym posiadanie wielu rzeczy może dawać takiej osobie poczucie majętności. Na przykład moja babcia ma jeden pokój, gdzie trzyma głównie stare ubrania z "z zagranicy" i przetwory w rozwalającym się kredensie, parapecie, pod stołem - wszędzie. Mówi na ten bajzel z wielką duma "moja garderoba"(lub "moja spiżarnia"). Dla niej jest to równoznaczne z pewnym luksusem, którego nigdy nie dane było jej zakosztować. Ciekawe, czy i my na starość będziemy zbierać stare perfumy i kategorycznie zabraniać wyrzucania tych podkisłych ("przecież to unikat z 2003 !!!") ![]()
|
|
#4582 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Polly, mamy też jeszcze obrzydliwą, złotą,glinianą figurkę lwa z wbudowanym zegarem wielkości 30x20cm. Oczywiście nie działa i jest straaasznie szpetna z obrypanym rogiem.Jest to pamiątka po dziadku mojego męża, i ja to rozumiem,że nie wolno wyrzucić , ale żeby chcieć stawiać takiego maszkarona na np. telewizorze?![]() . Wiele lat stał na witrynie ze szkłem,teraz, dyplomatycznie przeniosłam go na szafę w sypialni. Oby tylko w nocy nie straszyłedit: Właśnie się alkoholizuję winkiem ![]() Kto jeszcze ?
Edytowane przez edytapa68 Czas edycji: 2009-05-16 o 19:46 |
|
|
|
|
#4583 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też znam ![]() Cytat:
Porzeczki- wiem, jakie są przyczny tego zbieractwa u starszych ludzi. Z tym, że u babci dołączyła do tego ostatnio depresja, plus urojenia i natręctwa - szczególnie natręctwo myśli, natłok, którego nie mogła opanować. I dlatego skończyło się szpitalem Cytat:
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI Edytowane przez dzika truskawa Czas edycji: 2009-05-16 o 20:30 Powód: zamknięcie cytatu |
|||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4584 |
|
Rozeznanie
|
Tzw posiadanie może dawać starszym ludziom ..poczucie bezpieczeństwa.albo coś takiego : mam zdobyłem + jestem do czegoś jeszcze przydatny.......(Tak widzę swojego tatę teraz)
|
#4585 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mój ojciec trzyma jeszcze prl-owskie części do samodzielnego montażu farelek. Szkoda tylko, że brakuje do nich silników. Z ciekawszych rzeczy to mam w domu od wielu lat uszkodzony oscylator, kilka roczników "Młodego technika" z lat 70', 4 myszki, 2 komutery, 2 odkurzacze (z jednego ojciec chce zrobić dmuchawę), 2 telewizory, 2 klawiatury i mnóstwo innych dziwnych sprzętów, pił tarczowych i narzędzi. Już nie mieszczą się w garażu i część elektronarzędzi ojciec trzyma w sypialni. Brat dzielnie podąża za jego przykładem. Chciałabym umieć tak po prostu wyrzucać... Najgorsze jest to, że jeżeli coś wyrzucam, co mogłoby się teoretycznie kiedyś przydać, to na ogół później tego potrzbuję
|
|
#4586 | |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
Cytat:
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby |
|
|
|
|
#4587 | |||
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
ale dziecko pęka z dumy ze tatuś wszystko naprawi![]() jak mieliśmy malucha (samochód) to tak go naprawiał ze w końcu składał sie chyba tylko z pianki montażowej i poxiliny ![]() Cytat:
do klimatyzatora przez lata brakowało tylko odpowiedniego węza- wiec w tamto lato kipiliśmy 20 m węża... no i mam jeszcze węza do trzymania.... Cytat:
silniki...... mój ze wszystkiego wygrzebuje silniki- nawet z golarki do swetrów- a propos- mamy ich z 5- żadna nie działa ![]() trzymamy wszystkie bo mój małż z tych 5 chce złożyć jedną działającą
Edytowane przez Polly_ Czas edycji: 2009-05-16 o 19:52 |
|||
|
|
|
#4588 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Fajnie jest mieć takie zdolności, żeby wziąć jeden przedmiot z konkretnym przeznaczeniem użytkowania i przekształcić go w coś zupełnie innego . Mam na myśli ten wcześniejszy post o przerobieniu odkurzacza na klimatyzator na lato.No, ale rozumiem, że kwestia przechowywania wszystkiego jest kłopotliwa
Edytowane przez danaida Czas edycji: 2009-05-18 o 09:59 |
|
|
|
|
#4589 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
,ale mimo bólu daję radę![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4590 | |||||
|
Zakorzenienie
|
To świetny wynik jest
![]() Ja też zeszłam nieco w dół, a najważniejsze że znowu polubiłam moje ćwiczenia Cytat:
A muzea u-wiel-biam A potem opowiadalismy sobie co fajnego widzieliśmy. Podobno był tam nawet szkielet wieloryba wielki na całe pomieszczenie, a ja go nawet nie widziałam ![]() A jak swego czasu byłam z rodzicami na wakacjach w Jaworzynce, to codziennie brałam klucz od gospodarzy i przesiadywałam w takiej zabytkowej chacie z oryginalnym wiejskim wyposażeniem ![]() Ot takie zboczenie moje małe ![]() Cytat:
![]() Dochodzę właśnie do wniosku, że jeśli chodzi o alkoholizowanie się, to jestem chyba poniżej średniej. Na pewno poniżej wizażowej średniej W domu nigdy nie mam zapasów, co najwyżej własnej roboty wyroby (obawiam się jednak, że te z poprzednich lat już się skończyły), a do sklepu daleko...Cytat:
Ha! Skąd ja to znam? Graciarnię tego typu udało mi się ujarzmić prostym sposobem: istnieje u nas coś takiego jak garaż. Poza tym łaskawa żonka zgodziła się na jedną małą szufladę w domu, w której przechowywane są duperelki na bieżące naprawy. Cytat:
Cytat:
U mnie w rodzinie jest sporo chomików i czuję że muszę się ostro pilnować, żeby i mnie chomikowanie nie dopadło. Za dzieciaka miałam kolekcje wszystkiego, nie dałam nic wyrzucić. Teraz staram się ograniczać ilość posiadanych rzeczy, od czasu do czasu robię czystki bez sentymentów. Polly, przypomniało mi się Mówiłam mężowi o Waszym zbieractwie śrub, wykazał się dużym zrozumieniem, bo też lubi ten zapach ![]() Edit: Zanim się wprowadziliśmy do naszego obecnego mieszkania, najpierw musieliśmy coś zrobić z rzeczami babci (wypełzły na oba mieszkania: nasze i jej, a w jej żadnym cudem nie chciały się pomieścić). Początkowo wszystko wywalaliśmy na strych, ale ile można. Potem jakoś delikatnie zaczęliśmy ją urabiać (przy pomocy dziadka). Meble, podziurawione prze kołatki, poszły na spalenie. Dwie pralki Franie i wyżymaczka, po odzyskaniu części, poszły na złom (babcia długo się broniła, miała zamiar latem wystawiać Franię na podwórko i prać, a przecież mamy automat ). Zamówiliśmy kontener na te graty, mieliśmy błogosławieństwo dziadka na wyrzucanie wszystkiego co nam się zamarzy, babcia też niby przytaknęła. A potem jak przyszło co do czego, to cichaczem się z sześć razy przewinęła i powygrzebywała to i owo. Co ma u siebie w mieszkaniu, to już jej sprawa, tego tykać przecież nie będę. Niech o poziomie jej chomikowania świadczy to, że ma na przykład 6 koszul nocnych, nieużywanych. Ale ma nadzieję, że jeszcze je wszystkie zdąży zużyć
Joga z rana jak śmietana. Edytowane przez agnyska81 Czas edycji: 2009-05-16 o 20:44 |
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:37.

Ciebie nie będzie boleć serce, a ja kocham wywalać niepotrzebne graty
rozpaczamy nawet nad tym, co wyrzucaja inni.
) - może się przyda? ;D![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Wieczorem będę już dętka 

poniewaz mój małżon ma plan aby z nich i z odkurzacza zmontować klimatyzator na lato 
. Wiele lat stał na witrynie ze szkłem,teraz, dyplomatycznie przeniosłam go na szafę w sypialni.