|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3751 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Planujemy zajść w ciążę w 2009 roku część V
Cytat:
|
|
|
#3752 |
|
Wtajemniczenie
|
ooo, super, dziękuję Ci A tak jak mowa o serach to jak jest z serem mozarella?? Można czy nie można?
Patka tutaj bardziej chodzi o to z jakiego mleka byl robiony ser...wiadomo,ze nasze sery sa zazwyczaj robione z mleka pasteryzowanego,za to problem jest z serami importowanymi(z Szwajcarii,Francji)sa one zazwyczaj robione z mleka niepasteryzowanego.takze musisz czytac etykiety,a najlepiej skonsultuj sie jeszcze z lekarzem |
|
|
|
#3753 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bardzo lubię mozarellę, i mogłabym ją jeść nawet codziennie ale wytrzymam te 2 tygodnie - ha! już nawet nie 2 tygodnie a tydzień i 5 dni hehehe i zapytam się gina
|
|
|
#3754 |
|
Raczkowanie
|
gooha3 nie możesz się załamywać
edzia u mnie podobnie, 31 lub 32 dc, już sama nie wiem. Brzuch zaczął boleć mnie strasznie, więc czekam na @; zła jestem tylko, że znowu wszystko się wydłuża, bo zazwyczaj miałam krótsze cykle. Zobaczymy kiedy przyjdzie, pewnie tak jak u SeetJelly ostatnio nadziei tylko narobi. |
|
|
|
#3755 |
|
Zakorzenienie
|
A ja dostałam dzisiaj @ jak w zegarku
![]() Ale ten cykl będzie bardziej zaplanowany w terminach i mam nadzieję, że coś zdziałamy
|
#3756 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
PS. Mozarellę, sery pleśniowe, camemberty można jeść tylko po cieplnej obróbce.
|
|
#3757 |
|
BAN stały
|
Witajcie
![]() na tym watku tez sie udzielalam ale przestalam mam nadzieje ze teraz bede czesciej bywac... ![]() to wam sie sie pochwale mam nadziej ze nei pochopnie JESTEM w ciazy...!!! ![]() :eek :![]() Wiem o tym od czwartku....Pawel jeszcze nie wiem ale mow powiem jak bede wiedziec na 10o procent ze jestem w ciazy....
|
|
|
|
#3758 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymam kciuki!
|
|
#3759 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#3760 | |
|
Zakorzenienie
|
witam
wczoraj bromka na noc wziełam,noc jakos takś przespałam,ale za to teraz czuję sie okropnie,mam mdłosci i strasznie boli głowa myślałam,że tym razem będzie dobrze,ale nie okropnie to znosze ![]() ale jak trezba to trzeba... goha głowa do góry uda ci się i nie mów,ze nie... a smutek i żal to normalne,ale i ty doczekasz się swojego szczęscie ![]() Cytat:
no to gratki tak pociuchutku ![]() a co tam u Ciebie więcej??
|
|
#3761 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie na opakowaniu nic o tym, czy to mleko jest pasteryzowane, nie ma, dlatego wielce prawdopodobne jest, że mozarella zrobiona jest z mleka niepasteryzowanego, tak jak np. oscypki i lepiej ich sobie w ciąży odmówić, chyba że po obróbce cieplnej, np. w zapiekance czy pizzy.
|
#3762 |
|
BAN stały
|
tez grtaki Malga ciesze sie ze sie pogodzilas z TZ..ja sie zbieram do pracy jeszcze tydzien........jej...juz sie nie moge doczekac
|
|
|
|
#3763 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A pogodziła się? Albo nie doczytałam, albo mnie coś ominęło.
|
|
|
#3764 |
|
BAN stały
|
kurcze patka masz racje
nie wiemy czy sie pogodzila...ja cos za szybko wywnioskowalam ale wybaczcie mi ..to z radosci ze jest kolejna mamusia za was wszystkie trzymam kciukiGosia kochanie bedzie dobrze na ciebie tez pzyjdzie czas i urodzisz pieknego dzidzusia a nim jeszcze jednego i jeszcze jednego i jeszcze jednego ---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ---------- az mi teraz glupio ze tak szybko wyciagam wnioski zamiast cos 2 razy przeczytac..Malga przepraszam... |
|
|
|
#3765 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
u mnie pogoda w kratke ja caly dzien w pracy.. a jutro do tego gina :strach: ciekawe co mi powie ![]() przy okazji shopping bedzie ![]() Nika milego urlopiku Malga i tak po cichaczu Gratki ![]() milego dzionka laski
|
|
|
|
#3766 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ZObaczyłam zdjecia małego słodziaka i sie zakochałam, ech pozostaje mi sie narazie pocieszyc w roli cioci. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
tym razem na pewno bedzie wszystko dobrze Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#3767 |
|
Zakorzenienie
|
A ja szczerze to nawet nie wiem jaka jest u nas pogoda
cały dzień siedzę zamknięta że dzisiaj jest mi wszystko jedno
|
|
#3768 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Malga i ja sie przylacz tak po cichutku do gratulacji
|
|
|
|
|
#3769 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ale jaja , jak Wy to zrobiliście, daj przepis ja też tak chce![]() a tak na serio to pocichutku gratuluję Agnieszka a jak u Ciebie , wiem że ternim @ minął ...trzymam kciuki żeby już nie przylazła a ja doszorowałam autka na gotowo a teraz muszę pomyć naczynia , bo jeszcze od obiadu nie zdążyłam umyć...wstyd mi
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
||
|
|
|
#3770 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie pada
ja sie nadal fatalnie czuje,facet pojechal z kolega fure ogladac,a jawet sił nie mam aby isc herbaty sobie zrobic,mowilam mu zeby nie jechał,ale i tak polazł i niw wiem o której wróci,tylko powiedział,ze jak siee tak mecze po tym bromku,zebym to wywalił i oo ah te chłopy...
|
#3771 | |
|
Wtajemniczenie
|
Ulacaly czas czekam...i nic.juz 4dzionek leci jak nie przylazi...jak na razie dobrze sie czuje,nic mi nie dolega,cycuchy nabrzmialy i to bardzo,brzuszek czasami pobolewa,ale bardzo slabo...ale ogolnie humorek dobry.A jak u Ciebie pracusiu,jak Tobie zdrowko i humorek dopisuje...
---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3772 |
|
Raczkowanie
|
gratulacje dla cioci
![]() Malga, po cichu również gratulejszyn ![]() Kochane u mnie też leje...wróciłam z zajęć i przeglądam, co tam u Was. agnieszka-4 dni?! no to ładnie kobitko ![]() a ja Wam powiem, że dziś przestał mnie boleć brzuch (przynajmniej od rana nie boli)...tydzień bolał i dziś przestał...? ściskam Was wszystkie w ten jakże mokry dzionek...
|
#3773 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no doczołgałam sie zrobiłam herbatke i pije mam nadzieje,ze przejdzie... najgorsze jest to,ze organizm przyzwyczai sie po 2 tyg... a za ciebie trzymam kciuki
|
|
#3774 |
|
Zadomowienie
|
niedobrze
brzuch mnie coraz bardziej boli. Normalnie czuje sie jak w 1 dniu bardzo bolesnej @. Czuje ze mi brzuch zaraz rozsadzi. Na dodatek niedobrze mi. Jeszcze nigdy nie zdażyło mi sie zeby @ miec tyle czasu wcześniej. Min. 26 dnia była, a nie 23 dnia. Mam nadzieje ze nie bede sie tak meczyc do czwartku.
|
#3775 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
trzymaj sie jakoś... wytrzymasz , czego się nie robi dla fasolki ![]() Cytat:
zauważyłam też że jajniki mi nie napierdzielają na @ jak w zeszłych cyklach ![]() pozostało mi czekać do 35dc a pózniej Clo i monitoring, jestem pełna nadzieji że się uda humorek ostatnie mi czasy mam superowy , czasami smutno mi się robi że nie jestem już w ciąży a żal mnie ściska jak widzę ciężarne lub dzieciaczki w wózeczkach ale wtedy troszkę popłaczę i znów dostaje zastrzyk nadzieji i energi i jakos tak leci dużo też mi daje praca , jestem zapracowana a wtedy wyłącza mi się myslenie trzymam kochana kciuki za Ciebie ![]() :kc iuki: mierzysz tempke ? ona by Ci dużo wyjaśniła co się dzieje w Twoim organizmie oby to tyła fasoleczka
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
||
|
|
|
#3776 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dam rade jakos,nie wychodze nigdzie teraz to jakos to bedzie
|
|
#3777 |
|
Wtajemniczenie
|
Ulaniestety nie mierze temp.mieszkam w Anglii i juz w tylu drogeriach z lekami,sklepach patrzylam za zwyklym szklanym termometrem i nie ma.jak sa to tylko te elektr. a wydaje mi sie,ze te akurat nie sa dokladne.poza tym to pierwszy cykl w ktorym staramy sie o dzidzie...i prawde mowiac bylam zielona(pisze w czasie przeszlym,bo dzieki Wam dowiedzialam sie bardzo duzo ciekawych i praktycznych rzeczy
![]() Ula trzymam takze kciuki za jajeczko.kochana czasami mozna sobie poplakac ale nie duzo,zycze Ci jak najwiecej radosnych dzionkow...daje Ci dwa(gora 3)miesiace i w koncu dolaczysz do szczesliwych zafasolkowanych |
|
|
|
#3778 | ||||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
[ Cytat:
spokojnie Zuzia nioc sie nie stalo...oby bylo jak piszesz..zebys sie pogodizli an amen i byli razem z nasza fasoleczka.... Cytat:
wiesz trzeba sie nienawidzic i jednoczesnie kochac...w glebi serca
|
||||
|
|
|
#3779 |
|
Wtajemniczenie
|
Dra na podniesienie cisnienia jest dobra sol-wiem,ze jest ona nie zdrowa.ale czytalam kiedys artykul,w ktorym wypowiadala sie kobieta,ktora ograniczyla spozywanie soli.bardzo zle sie czula,bylo jej slabo,caly czas czula sie zmeczona.co sie pozniej okazalo to spowodowane bylo to wlasnie jej ograniczeniem spozywanej soli...ja takze mam niskie cisnienie i do tego nie moge pic kawy...
|
|
|
|
#3780 |
|
Wtajemniczenie
|
Nika napisała :Moje Drogie!
Wyjeżdżam na tydzień do Paryża na krótkie wakacje! Bardzo proszę trzymać kciuki , bo zaraz po powrocie mamy usg połówkowe ( 25 maj) ![]() Zostawiam Wam zapas ciążowych fluidków na cały tydzień, proszę łapać, zarażać się i zapylać się ![]() Do poklikania 25 maja ! Au revoir! Życze udanego wyjazdu a fluidka to ja sobie jak najbardziej zabiore ![]() A wszystkim staraczkom życze pozytywnych myśli,pozytywnego nastawienia i w ogóle wszystkiego pozytywnego Ja po załamaniu i braku nadzieji zaczynam wierzyc że się uda.Wczoraj na monitoringu były trzy pecherzyki dosyć duże,a jedne prawdopodnie juz pekł,więc szansa jest,może się udac!Nie chce się nastawiać,bo rozczaroweanie boli najbardziej,więc obiecałam sobie,że nie będę rozpaczać jak sie tym razem nie uda,a zaczne cieszyć się tym co mam.Mam nadzieje,że na dłuuuugo starczy mi takiego nastawienia!Trzymajcie się ciepło dziewczyny!
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:26.

i tak po cichaczu Gratki