|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4801 |
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII
naughtyprincess - Dzięki za ocenę
![]() Edytowane przez Gipsy Czas edycji: 2009-05-17 o 15:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#4802 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4803 |
Raczkowanie
|
Odchudzałam się 3 miesiące w całkiem zdrowy sposób, problem polega na tym, że odkąd zakończyłam redukcje wmawiam sobie, że jestem na U a ciągle chudnę.. Nie potrafię zacząć jeść normalnie, boję się... Ale dość tego! Biorę się za siebie.
PS: przepraszam za offtopa |
![]() ![]() |
![]() |
#4804 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4805 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#4806 |
Zakorzenienie
|
Dzisiejsze takie niewiadomo co, luźne R i powolne wychodzenie <:
I śniadanie - owsianka (5 łyżek owsianych, 3 łyżeczki otrębów, pół łyżeczki cynamonu, 1/3 banana, trochę jabłka pokrojonego w kosteczki, trochę płatków kukurydzianych) na mleczku ![]() II śniadanie - jabłko, jogurt jogobella light z otrębami Obiad - ok. 60-70 g kaszy kuskus z piersią kurczka pokrojona w kosteczki (nie wiem ile tego mogło być z 50-60g?) Powieczorek - pół jogurtu naturalnego z płatkami sojowymi, 2 małe kromki pieczywa razowego ze słonecznikiem na to twaróg lekki i pomidor Kolacja - jajecznica z 2 jajek smażona bez tłuszczu z oregano i pomidorem proszę o ocenę <: Edytowane przez stupify Czas edycji: 2009-05-17 o 16:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#4807 |
Rozeznanie
|
moje niedzielne U:
śniadanie: grahamka ,podzielona na dwie części jedna z masłem, twarogiem i dżemem truskawkowym, druga z masłem orzechowym II śniadanie: kromka chleba orkiszowego z masłem, szynką indyczą, pomidorem, papryką i trochę czerwonej fasoli, małe ciastko czekoladowe, jabłko i kawa czarna gdzieś tu wpadła zielona herbata obiad: mała miseczka rosołu z makaronem, pół dużej piersi z kurczaka , ziemniaczki, sałata z ogórkami podwieczorek: z racji wycieczki rowerowej i najedzenia: 2 jabłka kolacja(będzie): kromka chleba razowego z masłem i szynką, 2 jajka z warzywami jak u góry, zielona herbata
![]() |
#4808 |
Zadomowienie
|
mam pytanie?
czy serek homogenizowany naturalny nie jest wskazany przy diecie? słyszałam że ma dużo tłuszczu i on odkłada sie od razu w biodrach? to prawda? aha i moje dzisiejszeRRRRRRRRRRR (wczoraj masakryczne nagrzeszyłam - imieniny mamy i mam wyrzuty sumienia ![]() śniadanie: kiepskie - sałatka gyros małą porcja (pierś z kurczaka w przyprawie gyros smażona bez tłuszczu, trochę keczupu, majonezu, kapusta pekińska, o ogórek, pomidor, rzodkiewka, kukurydza ) - malutko bo wstałam późno, obiad: około 200 ml chudego rosołu, 3 - 4 łyżki makaronu 3 kluski śląskie, małą piers z kurczaka z rosołu plus skrzydełko też z rosołu bez skóry do tego kilka rozyczek brokólów gotowanych na parze, sałątka z ogorka pomidora szczypiorku, rzodkiewki podwieczorek: ok 80g twarogu chudego ze szczypiorkiem, ogorkiem, rzodkiewką kolacja planuję 1/2 puszki tunczyka wsw ze szczypiorkiem, ogorkiem, pomidorkiem, rzodkiewką, 1 jajko na twardo. może być? proszę o ocenę
Edytowane przez anusiaa89 Czas edycji: 2009-05-17 o 17:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#4809 |
Wtajemniczenie
|
R:
śniadanieI -ciemne bułka z serkiem topionym,sałata,pomidorem ,szczypiorkiem -jajko na miękko śniadanieII -ciemna bułka z j.w -jabłko obiad: -barszcz czerwony(niestety gotowany na porcji rosołowej stąd był nieco tłusty ![]() kolacja: -dwie kromki chlebka razowca z pasztetem sojowym,jajkiem,pomidorem ,sałatą i szczypiorkiem -jogurt truskawkowy z 5 łyżeczkami musli
#4810 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4811 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#4812 |
Zadomowienie
|
Kolejne wyjazdowe P:
Ś: bułka grahamka+ twarożek+ rzodkiewka+ pomidor+ szczypior+ jajko+ parówka + jabłko+ kawałek pomarańczy IIŚ: serek wiejski+ nutella+ otręby O: łosoś gotowany z sosem ziołowym na bazie oliwy+ ryż ok. woreczka+ brokuły z bułką tartą+ surówki: jedna z buraczków, druga z kiszonej kapusty, trzecia z czerwonej kapusty+ kawałek pomidorka P: sok pomidorowy 250ml+ dwa chlebki+ pięć plasterków polędwicy sopockiej+ pomidor K: zupa krem z pomidorów z bazylią i serem (zabielany śmietaną) Jak dzisiaj?
#4813 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Masz rację.... Mylisz się. Gorzkakawa jest na U a nie na R więc może jeść wszystko ![]()
![]() |
#4814 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4815 |
Raczkowanie
|
U:
Iśn: serek wiejski 200g, 3 łyżki pł owsianych, 4 rzodkiewki, kawa IIśn: budyń słodka chwila, garść mieszanki studenckiej, jabłko O; 1/2 woreczka ryżu brązowego, "pałka" z kurczaka pieczonego w międzyczasie kawa z mlekiem K; 100g twarogu chudego + 100 g jogurtu (110 kcal/100g), znów garść mieszanki studenckiej, potem jabłko
![]() |
#4816 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4817 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4818 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4819 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na pewno ten jadłospis nie pomoze Ci w problemach z zaparciami. Kolejne wyjazdowe P: Ś: bułka grahamka+ twarożek+ rzodkiewka+ pomidor+ szczypior+ jajko+ parówka + jabłko+ kawałek pomarańczy IIŚ: serek wiejski+ nutella+ otręby O: łosoś gotowany z sosem ziołowym na bazie oliwy+ ryż ok. woreczka+ brokuły z bułką tartą+ surówki: jedna z buraczków, druga z kiszonej kapusty, trzecia z czerwonej kapusty+ kawałek pomidorka P: sok pomidorowy 250ml+ dwa chlebki+ pięć plasterków polędwicy sopockiej+ pomidor K: zupa krem z pomidorów z bazylią i serem (zabielany śmietaną) Jak dzisiaj? Ogólnie to jest poprawda od czasu kiedy wrzycilas tu swoj pierwszy jadlospis na P, ale na pewno to nie jest jeszcze takie prawdziwe P. Jednak wierze,ze sie rozkrecisz ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4820 |
Wtajemniczenie
|
Ale się oburzacie dziewczyny...ja uniakam raczej tłuszczy,ale spoko róbta jak chceta
![]()
#4821 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez olalola24 Czas edycji: 2009-05-17 o 19:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4822 |
Zakorzenienie
|
to błąd, bo tłuszcze (nienasycone) pomagaja w chudnięciu i wpływaja na wiele rzeczy, o ktorych nie mam czasu pisac, no i nie stracisz okresu, gdy bedziesz sie odchudzac i pamietac o tluszczach.
![]() |
#4823 |
♥
|
dziewczyny jadłopisy na P to nie tylko wciskanie wszedzie słodyczy tylko po prostu jedzenie powyzej swojego zapotrzebowania.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4824 |
Rozeznanie
|
Podaję mój dzisiejszy jadłospis na RRRRR:
Na czczo godz.9.30 1 szklanka letniej niegazowanej wody I śniadanie godz. 10.00 serek wiejski lekki z Piątnicy,do tego wrzucone 3 łyżki płatków owsianych(zalanych wieczorem wodą ,żeby napęczniały),1 łyżka otrębów pszenych,pokrojona drobno 1 duża rzodkiewka,kawałek surowej czerwonej papryki,zielony koperek, Obiad godz.13.00 połowa udka z kurczaka bez skóry natartego czosnkiem,majerankiem i przyprawą do kurczaka +fasolka gotowana z mrożonki+surówka z sałaty,pomidorka,ogórka kiszonego,surowej czerwonej papryki,oliwek,cebulki dymki,świeżego koperku doprawiona oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia i sosem koperkowo-ziołowym Knorra Podwieczorek 16.00:1 jabłko,pół pomarańczy,1 jogurt naturalny 2,5 % 180 g,po podwieczorku niestety lampka wina własnej roboty z fioletowych winogron i batonik jabłkowy musli bez cukru 25 g ( bo miałam gości i się skusiłam) Kolacja 19.00 :sałatka z ugotowanego brokuła,jajka,pomidorka,o górka konserwowego,papryki czerwonej surowej,rzodkiewki,szczyp iorku,koperku doprawiona sosem z minimalną ilością majonezu ligt i dużą ilością jogurtu naturalnego 2,5 %Późna kolacja będzie o 22.00 twaróg chudy 0 % tłuszczu ok.70 g Napoje: pokrzywa,herbata czerwona,herbata zielona,woda mineralna niegazowana ---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ---------- Jak pisałam wyżej dzisiaj zjadłam 1 batonik 25 g Musli-Riegel Apfel ( z Lidla) -zawierający 100 kcal,1,5 g białka,17,8 g węglowodanów,2,8 g tłuszcz,1,5 g błonnik. Jest to batonik musli z substancją słodzącą:maltit i suszonymi jabłkami bez cukru,składniki:syrop maltitowy,suszone płatki zbożowe-płatki owsiane i płatki pszenne,suszone kawałki jabłka,ekstrudat(mąka słodowa pszenna,ryżowa,kukurydzia na,jęczmienna,sól),tłuszc z kokosowy utwardzony,płatki kukurydziane,płatki kokosowe,stabilizator(gli ceryna,koncentat soku jabłkowego),regulator kwasowości(kwas cytrynowy,aromat,sól,emul gator E 472 c. Jak myślicie ,czy na redukcji można sobie pozwolić od czasu do czasu na taki batonik,bo bardzo mi smakuje?? |
![]() ![]() |
![]() |
#4825 |
Zakorzenienie
|
I śn: dwie kanapki razowca z ziarnami z masłem i twarożkiem, zielona herbata
II śn: bułka razowa z ziarnami, woda o: dwie kanapki razowca, jedna z twarożkiem, druga z dżemem truskawkowym -> bez masła, zielona herbata p: to samo co na obiad k: ? może jakiś owoc, albo kolejna kanapka Dieta: IBS ![]() Menu do kitu ale przynajmniej nie mam nieprzyjemnych dolegliwości. |
![]() ![]() |
![]() |
#4826 |
Zakorzenienie
|
R.
Śniadanie: mała miseczka płatków 'Zdrowy błonnik' (bez cukru) z mlekiem 0,5%, 1 średnie potarte jabłko z połową łyżeczki cynamonu 8 minute Abs Obiad: jajecznica (3 jajka, pół ogórka kiszonego, troche papryki konserwowej, pół pomidorka, koperek, bazylia, zioła prowensalskie), mała kromka razowca Podwieczorek: kawa z mlekiem 3,2% rozcieńczonym z wodą (bez cukru), batonik musli (101kcal), 3/4 brzoskwini z puszki Kolacja: sałatka (sałata, ogórek kiszony, troche papryki konserwowej, 3 rzodkiewki, koperek, sos=łyżeczka musztardy+łyżka sosu z cytryny) Tylko 4 posiłki bo późno wstałam. Baaardzo proszę o ocene.
Edytowane przez SweetAboutMe Czas edycji: 2009-05-17 o 19:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#4827 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#4828 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4829 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4830 |
Rozeznanie
|
MOJA DZISIEJSZA REDUKCJA
Śniadanie-placek owsiany(2 jajka,4 łyżki płatków, 1 łyżka otrębów pszennych, pół jabłka, odrobina mleka)posmarowany łyżką niskosłodzonego dżemu wiśniowego II śniadanie-tylko pół jabłuszka i 1 wafel ryżowy-nic więcej nie mogłam wcisnąć w siebie po tym placku! Obiad-2 gołąbki w młodej kapuście, 3 młode ziemniaczki Podwieczorek-szklanka jogurtu naturalnego(dosypałam tam 2 łyżeczki otrębów pszennych i 1 łyżeczkę płatków owsianych) Kolacja-kawałki wędzonej makreli, serek Danio z warzywami(papryka, pomidor, ogórek)
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:41.