| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. | 
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2009-05-15, 23:45 | #1 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2008-03 
				 | Za długa broda

Witam  mam takie pytanie- czy można skrócić brodę? Moja jest troszeczkę za długa i sprawia mi dyskomfort. Dodam, że nie chciałabym nic zmieniać ze szczęką tylko mieć krótszą brodę. Ponadto mam stałe aparaty ortodontyczne i zapowiada się 2letnie leczenie , więc zapewne trochę mi się buźka zaokrągli  Pozostaje tylko ta broda , której efekt potęgują delikatne, nieduże usta. Z góry dziękuję za odp. Edytowane przez malyburykot Czas edycji: 2009-05-15 o 23:47 | 
|     |   | 
|  2009-05-16, 23:07 | #2 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2004-06 
				 | 

Dot.: Za długa broda

Prosze swój problem omówić z ortodontą. Nastepnie może Pani skonsultowac się w poradni Chirurgii Twarzowo-Szczękowej. Ew. operacja nie dotyczy szczęki tylko żuchwy. Być może wystarczy redukcja żuchwy w okolicy bródki. Obecnie warto poczekac do zakończenia leczenia ortodontycznego i po tym czasie podjąc odpowiednie decyzje.

| 
|     |   | 
|  2009-05-17, 20:25 | #3 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2008-03 
				 | 

Dot.: Za długa broda

Rzeczywiście, dopiero po zakończeniu leczenia zamierzam podjąć się zabiegowi. Chciałabym się jeszcze dowiedzieć, jaki byłby koszt opisanej przez Pana operacji w Poznaniu i czy należy ona do bezpiecznych czy raczej nie?

| 
|     |   | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:38.