|
|
#601 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Matura 2010
Jeju dziewczyny jak ja was podziwiam, że wiecie gdzie chcecie iść
![]() Ja nic nie wiem, żadne kierunki mi nie pasują. Tzn. historia, ale po niej nic nie mam, a nauczycielem nie chce być. No to archeologia- ale jako stara babcia w piachu grzebać? Jeszcze było prawo- po ostatnich lekcjach WOS'u z kodeksem podziękowałam. politologia, informatyka, marketing, psychologia ... Nic nie wiem ![]() Ehh .. idę się uczyć historii .. tak jak i ktoś wyżej mam klasówkę z powstań
|
|
|
|
#602 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Witam przyszloroczna maturzystki mnie rowniez to czeka za rowny roczek. Feeling nie jestes sama z tym ze niewiesz gdzie na studia. Ja mamn ten sam problem.
|
|
|
|
|
#603 |
|
Zakorzenienie
|
oooj chyba duuużo osób nie wie na co iść
![]() strasznie trudny wybór. Ja mam problem co po biol i chem (poz R)... Myślałam nawet o medycynie, ale wtedy odpada Warszawa, bo wymagają (przynajmniej dotychczas) fizyki, a jej nie zdam, bo w szkole to tak jakby jej nie mam ![]() Marzyła mi się kosmetologia na wydz. biotechnologii, ale to politechnika, więc matma potrzebna Stomatologia? Wydaje mi się przyszłościowym zawodem, ale nie chce grzebać ludziom w zębach tak samo farmacja... nie chcę sprzedawać leków w aptece ![]() Może coś z dietetyką, żywieniem... |
|
|
|
#604 |
|
Flawless
|
A ja za to jutro mam na historii sprawdzian - wypracowanie z całego XVIII i XIX w.
![]() Przygotowywani jesteśmy już pod tym względem pod maturę, ale ja nie umiem pisać tych głupich wypracowań, a już zwłaszcza, gdy mam 2 wieki nie wiem co mnie czeka
|
|
#605 |
|
BAN stały
|
Ja jestem na hotelarstwie i tez nadal niewiem gdzie moge isc,niewiem czy chce cos w tyjm akurat kiedrunku. Boszzse ale to jest trudne wszystko.:///Na maturze zdecydowalam sie na biologie mimo ze nie mam jej juz na dzien dzisiejszy rok a za rok juz bedzie 2. Ale co zdawac:// Dobija mnie po malu mysl ze to juz niedlugo za okragly roczek:///.
|
|
|
|
#606 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#607 |
|
BAN stały
|
I Bosssze 6 przedmiotow i jeszcze ta matma
|
|
|
|
#608 |
|
Rozeznanie
|
Minie cały czas to hotelarstwo nurtuje, jakie zajęcia są na studiach z tego i jakie późnij zarobki w zawodach hotelarskich i wogule co można osiągnąć po tym kierunku jakie stanowisko?/ Może ktoś z was zna kogoś na tym kierunku i może się pod pytać jak to wygląda w rzeczywistości.
![]() Ja ten tydzień mam zawalony nauką, trzy klasówki z przedmiotów z których oceny chciałam poprawić wos, matma i gera. Postanowiłam ze oleje wos bo najwięcej nauki z 2 rodziałów aż w tym roku i tak beznadzijna średnia mi wyjdze wiec jedna ocena w dół dużo nie zmini![]() Teraz z matmy idę się uczyc ciągów a puźnij gery z rolnictwa.
|
#609 |
|
BAN stały
|
Ja jestem na technikum hotelarskim po czym wnioskuje mozna zostac wszystki
Recepcjonistka,kelnerka bez mala cala wiedza o hotelu,o zachowaniach personelu,jak byc dobra pokojowka i takie tam. . i wychodzac z tej szkoly po egzaminie w czerwcu za rok(o ile sie zda bo zdawalnosc jest okropna na 50 osob w tamtym roku zdalo 6 )to zyskujesz technika hotelarstwa i juz mozesz bez niczego podjac prace w hotelu.
|
|
|
|
#610 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() też mam ciągi ![]() Cytat:
Czuję się jak króliczek do testowania przez tą naszą maturę.
|
||
|
|
|
#611 |
|
BAN stały
|
Boze wy to w materiale na matme jestescie przy tych ciagach a u nas sie zatrzymaliscmy przy edukacji matmy w gimnazjum. Masakra. Ja nie wiem jak ja to zdam....POMOCYY!!!
|
|
|
|
#612 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja np. z historii jestem przy potopie szwedzkim nie zdaję jej na maturzę, o tyle mi to na rękę, że nie musiałam się jej uczyć, ale historia to ważny przedmiot...
|
|
|
|
|
#613 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jeśli chcesz zdawać rozszerzony, to piszesz podstawę a potem rozszerzenie, ale ustny zdajeszz tylko rozszerzony, tutaj nie masz wyboru. (no chyba ze piszesz tylko podstawę)Ja na matmie już kończę podręcznik, ciągi miałam chyba w lutym, teraz planimteria ![]() Cytat:
no co ty ;o z historią ja kompletnie nie wyrabiam, lecimy jak nie wiem i wszystko tak dokładnie jesteśmy przy początkach II rzeczypospolitej.. chciałam zdawać na maturze, ale te tematy mnie rozbrajają po prostu... zrezygnowałam.
Edytowane przez Claaire Czas edycji: 2009-05-17 o 17:46 |
||
|
|
|
#614 |
|
Rozeznanie
|
Z matmy ciągi już dawno miałam teraz poprawę pisze
my przypominamy okręgi i czworokąty w tej chwili.Z hiry jestem przy 1830 roku, mam taką panią że ja przy niej nie umiałam zdać matury i nigdy nie planowałam, na klasówce daje pytania do opisania(wszyskjo jak leci, co wiemy) a na maturze trzeba wiedzeć ogólnie wszystko, wyrywkowo. Ja z matmy będe na korki chodzić, inaczj na pewno nie zdam nawet podstawej a planuje pr. ![]() Uwieżcie korki sa śwetne jeśli dobrego nauczyciela znajdzecie- wszytko będze wszystko ok. Moja koleżnka miała odemnie słabsze oceny z matmy od styczia zaczeła chodzić na korki i teraz ma najlepsze oceny w klasie. ![]() Wy się jakosprzygotowujecie do prubne jmatury z matmy, tej w czerwcu? Ja teraz czasu wogle nie mam ale ja kznajde to chem po przeglądać stare zeszysty tylko nie wiem co oni mogą dać. Nasza pan iche nam za te matury oceny postawić, jakis przelicznik zrobic koszmar.Wogle mam pecha do nauczycieli, możliwe ze w nastpnym roku bede miłą inna pania od matmy jesl rodzice tak postanowia, bo ostatnio na wywiadówce cos z wychao tym rozmawiali.
|
#615 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja również już jakiś czas temu miałam ciągi, jutro musze poprawić spr, ale na szczęście nie są aż tak trudne
. A my teraz mamy powtórzenie i robimy zdania z czworokątówA co do historii, hmmm u nas to prawie nie ma lekcji teraz gdzieś jesteśmy w okresie 20-lecia międzywojennego . Ale u nas i tak nikt nie zdaje historii na maturze więc nam to rybka czy są te lekcje czy nie
|
|
#616 |
|
Konto usunięte
|
o ja
my na matmie dopiero jestesmy przy funkcjach wymiernych , w sumie nasza nauczycielka od matmy jest swiadoma ze idziemy z materialem powoli do przodu. jesli chodzi o historie , to jestem na rozszerzeniu i obecnie omawiamy konstytucje 3 maja
|
|
|
|
#617 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I mamy podobno ładnie pisać na sali gimnastycznej, odświętnie ubrani xD I nam oczywiście też wpiszą za to oceny (bez stresu-myślisz, że jak wszyscy dostaną jedynki to będą tak na to zwracać uwagę? U mnie tak będzie, bo próg na dwójkę to 50%-czyli coś niemożliwego xD). |
|
|
|
|
#618 |
|
Konto usunięte
|
ja jestem z historii na powstaniu listopadowym
![]() z matmy mamy ciagi geometryczne,ale w 1 klasie ominelismy jeden dzial... czy wy pod koniec maja macie tez diagnoze z matematyki?
|
|
|
|
#619 |
|
Rozeznanie
|
[1=6f478752bd2871e8cc7e642 01f2c815878556baf_60bff67 2628d8;12344837]ja jestem z historii na powstaniu listopadowym
![]() z matmy mamy ciagi geometryczne,ale w 1 klasie ominelismy jeden dzial... czy wy pod koniec maja macie tez diagnoze z matematyki? [/quote]Ja mam po prostu próbną maturę z matmy-> 3 czerwca, ale mam nadzieje że będzie łatwa, w końcu piszą to i humaniści i wogule każdy jest na innym etapie nauki. oby się za mocno nie zbłaźnić
|
#620 |
|
Flawless
|
[1=940aaead32a02128bb608a6 b94f04b4806a21ce5_60383a2 a3bc41;12344649]o ja
my na matmie dopiero jestesmy przy funkcjach wymiernych , w sumie nasza nauczycielka od matmy jest swiadoma ze idziemy z materialem powoli do przodu. jesli chodzi o historie , to jestem na rozszerzeniu i obecnie omawiamy konstytucje 3 maja [/quote] Ostro ![]() Ja mam rozszerzoną i jestem teraz przy wojnie secesyjnej, a z matmy mam w środę spr. z ciągów. Do tej matury w czerwcu przygotuje się trochę, jak minie ten strasznie zapowiadający się tydzień :|
|
|
#621 |
|
Wtajemniczenie
|
A u mnie jest 28 maja próbna matura z matmy
mam nadzieje że ocen z tego nie będzie, bo tylko sobie popsuje bo wiadomo że nawet na dwuje się nie zalapie
|
|
#622 |
|
Flawless
|
U nas będą z tego oceny i nasz ukochany 'profesor' stwierdził, że będą miały znaczny wpływ na ocenę końcową
|
|
#623 |
|
Wtajemniczenie
|
Kurcze, tez bym chciała tak wolno iść z tą historią, bo u nas nikt nie nadąży z tym co się w ogóle dzieje...
Jaka diagnoza z matmy??:P nic mi o tym nie wiadomo ;d
|
|
#624 |
|
BAN stały
|
A ja ostatnio niezle odwalilam W 1 klasie zadeklarowalam WOS ja ko dodatkowy a przedprobne mam juz \maj/czarwiec z tym ze wos mam dopiero w 4 klasie za rok
![]() Co do matmy to jedynie korki ratuja bo nie ma innego wyjscia. Mamy w szkole fajnego nauczyciela al;e on jest za mlody i cwaniakowaty wiec nie ma normalnych lekcji. Kiedys na matmie ogladalismy''pierwsza milosc'' na polsacie A spr sie pisze przy legalnie otwartych zeszytach. Na zastepstwqa nawet nie przychodzi kaze tylko napisac notatke i tyle. Zero zadan w sumie na tej lekcji. No MASAKRA jednym slowem. :help :
|
|
|
|
#625 |
|
Wtajemniczenie
|
Taka matematyka fajna jest dla kogoś, kto NIE MA jej obowiązkowej na maturze... :P
|
|
#626 |
|
BAN stały
|
Claaire ja to wiem ale coz zrobic:// Wogole o matmie ze pisze powiedzile nam jakjies 2 tygodni przed Bozym narodzeniem tak to bylo mowione ze nie piszemy jednak a tu bach:/ A w nauce sie nic nie zmienielo:[[[
|
|
|
|
#627 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Tu macie link do strony gdzie są przykładowe zadania na maturę z matmy. http://matura.gazeta.pl/matura/0,95097.html
|
|
#628 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#629 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#630 |
|
Rozeznanie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:19.

mnie rowniez to czeka za rowny roczek. Feeling nie jestes sama z tym ze niewiesz gdzie na studia. Ja mamn ten sam problem.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

w tym roku i tak beznadzijna średnia mi wyjdze wiec jedna ocena w dół dużo nie zmini

my przypominamy okręgi i czworokąty w tej chwili.
mam nadzieje że ocen z tego nie będzie, bo tylko sobie popsuje bo wiadomo że nawet na dwuje się nie zalapie
Mamy w szkole fajnego nauczyciela al;e on jest za mlody i cwaniakowaty wiec nie ma normalnych lekcji. Kiedys na matmie ogladalismy''pierwsza milosc'' na polsacie