|
|
#1741 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Dobry fryzjer w Warszawie
Cześć Dziewczyny!
Wczoraj bylam w salonie cece u p.Pawla.Gość naprawde w porzadku do pogadania,ale... no wlasnie prosilam go o kolor jasniejszy niz mialam i zeby bron Boze nie byl ani przed ani po wyplukaniu rudy..niestety od skory juz widze rudosc a nie wiem co bedzie po pierwszym myciu co do ciecia to powiedzialam ze zapuszczam i skaczylo sie na podcieciu koncowek(jeden plus)...na poczatku wybral jasny kolor ale oczywiscie musial sie poradzic kolezanki i ta wybrala ciemny blond (sam zreszta stwierdzil ze jego kolezanka wszystkich by robila na krotko i na ciemno)ta sama kolezanka wybrala kolor z innej firmy na co pan Pawel sie odezwal ze szybciej sie wyplukuje a ona na to cytuje "to szybciej Pani do nas wroci na poprawe koloru" posluchal sie jej i pomimo moich stekan z szybkim wyplukaniem koloru i wybral ten kolor ktory szybko sie wyplukuje![]() Mojej mamie kolor sie podoba ale ja szlam z innym wyobrazeniem o kolorze. Mam pytanie do osob ktore farbowaly produktami cece...czy kolor szybko sie zmywa? jak pielegnujecie wlosy koloryzowane?zaznacze ze raz w tyg chodze na basen. Ogólnie nie polecam!szukam dalej dobrego fryzjera pozdrawiam |
|
|
|
|
#1742 |
|
Zadomowienie
|
Ajj to mnie zalamalyscie. Ja ide w poniedzialek do Pawla z CeCe na kolor
A z moich cienkich mega gestych wlosow kolor wyplukuje sie ze zdumiewajaca latwoscia.anus84 dlaczego nie protestowalas odnosnie koloru... Nieco to dziwne, dostajesz ciemny a chcesz jasny + masz informacje ze dany kolor sie szybciej wyplukuje i mimo wszystko dajesz sobie toto na glowie zrobic...
|
|
|
#1743 |
|
Przyczajenie
|
Powtarzalam tysiac razy ze nie chce aby mi sie wypłukiwaly
a on do mnie ze nie wie wkoncu co ma zrobic na to ja do niego wystrzelilam ze "to ja mam wiedziec?" zastanowil sie i wzial farbe .Nie chcialam tam robic jadki gdyz naleze do osob niesmialych ale co do wyplukiwania to gadalam jak najeta.Czlowiek nie jest zly .Tak sobie mysle ze gdyby bazowal na swoich pomyslach i nie spytal sie kolezanki a zrobil po swojemu to w 90 % pewnie bylabym zadowolona.Pewnie to tez moja winna ze bardziej nie obstawalam przy swoim jasnym kolorze,ale wierz mi co do wyplukiwania koloru i rudosci mam normalnie obsesje(moj narzeczony i mama moga potwierdzic ) i glosno mu o tym mowilam.Tlumacze sobie ze trzeba rowniez wziasc pod uwage rodzaj wlosa jego pigment kazdy wlos reaguje inaczej i jakos jest mi lzej![]() ---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ---------- Dodam jeszcze ze w moim mniemaniu refleksy to cienkie pasma ,a ja mam niektore baardzo grube co wcale nie wyglada naturalnie ![]() pozdrawiam |
|
|
|
|
#1744 |
|
Raczkowanie
|
Miałam zapisać się do tego osławionego Pana Pawła, ale widzę że już przestaje być taki świetny...
![]() Coraz więcej osób jest nie zadowolonych i już nie wiem co mam robić i gdzie iść
|
|
|
|
|
#1745 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Grubych pasm nie znosze... podobnie jak rudosci i w ogole jakiegokolwiek cieplego odcienia na glowie... A jednoczesnie musze isc do fryzjera... mam juz straszne odrosty i mimo iz mialam tylko drobny balejage to widac to bardzo. Z tym ze ja akurat do niesmialych nie naleze, raczej taki furiat ze mnie i potrafie powiedziec ze mi sie cos nie podoba... Moze bedzie dobrze, choc powoli trace nadzieje :/ Staram sie pocieszac.Ogolnie to chore, place spora kase za fryzjera i zamiast usiasc wygodnie na fotelu, wysluchac 100 propozycji, pomarudzic i wybrac cos dla siebie, to ja sie przed kazda wizyta stresuje i moze raz na 10 wizyt wyjdzie cos zblizonego do tego co chcialam. Na modelowanie moich wlosow tez kazdy fryzjer ma ten sam pomysl - prostowanie. Nie wazne, czy wlosy sa wycieniowane, czy nie, zawsze laduje z ulizanymi prostymi wlosami.
|
|
|
|
#1746 |
|
Przyczajenie
|
Ja tak samo reaguje idac do fryzjera ...wiaze z nim duze nadzieje a ..potem placze jak bobr.Czy oni mysla ze kazdego stac na wyrzucenie w bloto 265 zl? Mnie tez pan Pawel ulizal,ale moze ja krzykniesz to sie opamieta
pamietaj tez ze kazdy wlos reaguje inaczej wiec 3mam kciuki aby Tobie ladnie zrobil pozdrawiam |
|
|
|
|
#1747 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie, że będąc niezadowolonym z usługi (tzn zrobił zupełnie nie tak jak chciałyście) można nie zapłacić?
|
|
|
|
|
#1748 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1749 | |
|
☕ sprawia, że jestem☺
|
Cytat:
|
|
|
|
#1750 |
|
Przyczajenie
|
mi wycięto to pocieniowane, wielowarstwowe siano bez użycia degażówek....
aż się boję umyc włosy, bo nie wiem co zobaczę po wysuszeniu.... w dodatku dziś w świetle słonecznym zobaczyłam ten rudawy połysk, którego tak nie lubię i którego zaznaczałam, że nie chce !!!!! a mam ![]() autor - niestety pan Paweł jestem zdenerwowana na ten bezsens. a jeszcze jak pomyślę że zapłaciłam za to 200 zł, to już w ogóle ręce opadaja - to nie są pieniądze warte czegoś takiego!!!! ja nie wiem - czy to jest napprawde TAK trudne????? przecież oni pracują po kilka lat w tym zawodzie - skąd te ciągłe porażki na naszych głowach???? znalezienie dobrego fryzjera (ja juz nie mówię, że genialnego - niech będzie chociaż DOBRY) i za normalną cenę - to chyba graniczy z cudem... |
|
|
|
|
#1751 |
|
Zakorzenienie
|
A ja byłam ostatnio w Strefie Cięcia na ul. Elektoralnej. Nie byłam przekonana, bo nie mogłam znaleźć opinii, ale kusiła mnie promocja- przy pierwszej wizycie: strzyżenie, balejaż, modelowanie za 119 zł. Trafiłam do Kingi, bardzo miła i spokojna, umie doradzić, wyszłam b. zadowolona. Zrobiła mi śliczne refleksy. Do cięcia też nie mogę się przyczepić, wręcz przeciwnie, jakoś tak mi wystrzygła grzywkę że przy minimalnej utracie długości wyglądałam inaczej
Tylko ta ich praktykantka co myje włoski nie umie wyczuć temperatury i raz leje zimną a raz ciepłą wodą Jest tam jeszcze druga dziewczyna z długimi prostymi włosami, z grzywką. Widziałam jak ścinała i robiła kolor dla dziewczyny obok z kręconymi włosami, ale nie jestem przekonana czy ona wyszła zadowolona
|
|
|
#1752 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Mam grube, matowe, suche, o dużej objętości włosy. Włosy są lekko falowane i zasadniczo układające się. Szukam fryzjera, który ostrzyże mnie, nie zamierzam kolorować. Nie chcę mieć zbyt wycieniowanych, wystrzępionych włosów. Czy możecie polecić jakiegoś fryzjera, który poradzi sobie z takim wyzwaniem? Zastanawiałam się nad panem Pawłem, ale po poście Day sądzę, że nie radzi sobie z takim typem włosów
|
|
|
|
|
|
#1753 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ten facet dla mnie nie ma jaj, koleżanka mu powiedziała to posłuchał koleżanki Przykro nawet czytać, że mamy taki poziom fryzjerów ![]() Cytat:
Cytat:
Dziewczyny ja po przeczytaniu Waszych relacji wypisuję się od Pawła z Cece, ale nie tylko ze strachu, przypadek weekendowym sprawił że poznałam osobę, która ma mój wymarzony kolor włosów, wiem że farbuje Luocolor z Loreala, więc ja już wiem co robić, szukam fryzjera z farbami Loreala, znam symbol więc od fryzjera jedynie wymagam aby mi zrobił odrost i nałożył właściwą farbę na włosy, chyba z takim zadaniem poradzi sobie już każdy
|
|||
|
|
|
|
#1754 |
|
Zadomowienie
|
A ja dzis mam isc do Pawla... i sama juz nie wiem. Stres wiekszy niz przed matura
|
|
|
#1755 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#1756 |
|
Zadomowienie
|
Fakt. Chciabym cos innego niz mam zawsze na glowie... Niestety do soboty raczej w zadne inne miejsce sie umowic nie dam rady :/ Z reszta nawet nie wiem gdzie moglabym isc, praktycznie o kazdym salonie/styliscie w Wawie jest mnostwo niepochlebnych opinii.
|
|
|
#1757 | |
|
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
![]() Wiemy. A co proponujesz w momencie,kiedy po zejściu z fotela wydaje Ci się, ze strzyzenie jest OK, a po samodzielnym umyciu i ułożeniu włosów np. po dwóch dniach okzuje się, że masz na głowie smętne strąki? Bo po takim czasie żaden fryzjer raczej reklamacji nie przyjmie...
|
|
|
#1758 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wejdź na dyskusję, podawałam linka w piątek wieczorem na tym wątku.... Salon Colourbox .... ?
|
|
|
|
|
|
#1759 |
|
Rozeznanie
|
Dorinka, na L'oreal pracują tutaj http://www.pariscoiffure.pl/ tylko, że jak dla mnie ceny wysokie! Chodziłam tam ale niestety przestałam bo nie było mnie stać na takie kwoty
Jeżeli jednak zdecydowała byś się za tyle iść do fryzjera to polecam bardzo i z czystym sumieniem Mateusza. Jak dla mnie jest świetny!
Edytowane przez ines25 Czas edycji: 2009-05-18 o 10:00 |
|
|
|
|
#1760 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki pomyślę o tym, wiesz gdzie ta moja znajoma od cudownego koloru robiła sobie włosy w Jean Louis David , ja jakoś za grosz nie mam do nich zaufania, ale ona twierdzi, że idziesz mówisz co ma Ci nałożyć i w jakiej proporcji, to co mogą Ci schrzanić, cudów nie chcesz Ines ta cudowna kolorystyka jest w lorealu ale seria luo color, znasz może ?
|
|
|
|
|
|
#1761 |
|
Rozeznanie
|
Dorinka niestety nie znam tych farb... Jeżeli chodzi o to czy nie mogą nic schrzanić to nie była bym taka przekonana dlatego, że każde włosy jednak mają inny odcień i są inne, inaczej reagują. Na Twoich włoskach niestety może wyjśc nieco inaczej niż u koleżanki pomimo tego samego koloru farby...
|
|
|
|
|
#1762 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tego akurat nie zagwanrantuje mi żaden fryzjer - droższy czy tańszy bo ja chcę dokłądnie ten kolor co mam rozpisany i nawet nie będę słuchać co mi mają do powiedzenia , już mi tak nakombinowali sami że teraz nie dam im zdecydować ,zwłaszcza że jest nadzieja że skończą się moje problemy z kolorem
|
|
|
|
|
|
#1763 |
|
Zadomowienie
|
Naprawde ten Mateusz taki dobry? Ma dzis wolny termin w godzinach przedpoludniowych...
|
|
|
#1764 |
|
Rozeznanie
|
Arwena gwarancji nie mogę dać, że Ci się spodoba to co Ci zrobi
![]() Tak jak pisałam, ja byłam bardzo, bardzo zadowolona ---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ---------- Dodam jeszcze, że ja chodziłam do niego dość długo, ponad rok. "Goniłam" go po różnych salonach bo zmieniał kilka razy pracę Niestety dla mnie jego ostatni wybór (ten salon co podawałam link) jest dość drogi Ja zwykle robię kolor + strzyżenie + refleksy i za to wychodziło już ponad 300zł. Gdyby nie to, to na pewno nie zamieniłabym go na innego fryzjera Mnie się wyjątkowo w jego wykonaniu podobały refleksy. Zawsze tak ładnie komponowały się z całością i super rozświetlały fryzurke.
Edytowane przez ines25 Czas edycji: 2009-05-18 o 10:44 |
|
|
|
|
#1765 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1766 |
|
Rozeznanie
|
Ja mam włosy do łopatek. Jak chodziłam do Mateusza to chyba były troszkę dłuższe... Jeśli chodzi o to ile zapłacisz to najlepiej może zdazwoń do nich, opisz co chcesz, jakie masz włosy i zapytaj ile za to wyjdzie... A na pewno spytaj przed sztryżeniem. Ja zawsze pytam żeby potem szoku nie było
![]() ![]()
|
|
|
|
|
#1767 |
|
Zadomowienie
|
ines25 a jaki masz kolor wlosow? I na jaki kolor farbowalas? Mialas zawsze swoj pomysl, czy Mateusz wykazywal sie swoja inwencja?
|
|
|
#1768 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1769 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, wiadomo że nie przy pierwszej ale przy kolejnej aplikacji wychodzi coraz ładniej, to nie jest jedna farba a mieszanka trzech także musiałabym kupić 3 Póki co pierwszy raz chcę zrobić w salonie, później będę się zastanawiała dalej
|
|
|
|
|
|
#1770 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dobry fryzjer
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:18.

co do ciecia to powiedzialam ze zapuszczam i skaczylo sie na podcieciu koncowek(jeden plus)...na poczatku wybral jasny kolor ale oczywiscie musial sie poradzic kolezanki i ta wybrala ciemny blond (sam zreszta stwierdzil ze jego kolezanka wszystkich by robila na krotko i na ciemno)ta sama kolezanka wybrala kolor z innej firmy na co pan Pawel sie odezwal ze szybciej sie wyplukuje a ona na to cytuje "to szybciej Pani do nas wroci na poprawe koloru"

) i glosno mu o tym mowilam.Tlumacze sobie ze trzeba rowniez wziasc pod uwage rodzaj wlosa jego pigment kazdy wlos reaguje inaczej i jakos jest mi lzej
Grubych pasm nie znosze... podobnie jak rudosci i w ogole jakiegokolwiek cieplego odcienia na glowie... A jednoczesnie musze isc do fryzjera... mam juz straszne odrosty i mimo iz mialam tylko drobny balejage to widac to bardzo. Z tym ze ja akurat do niesmialych nie naleze, raczej taki furiat ze mnie i potrafie powiedziec ze mi sie cos nie podoba... Moze bedzie dobrze, choc powoli trace nadzieje :/ Staram sie pocieszac.

Przykro nawet czytać, że mamy taki poziom fryzjerów 
to juz polecialy lzy...![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
, już mi tak nakombinowali sami że teraz nie dam im zdecydować ,zwłaszcza że jest nadzieja że skończą się moje problemy z kolorem