Planujemy zajść w ciążę w 2009 roku część V - Strona 129 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-05-17, 21:49   #3841
Lenka1000
Rozeznanie

Dot.: Planujemy zajść w ciążę w 2009 roku część V

Kobietki - jesteście wspaniałe! Jak potwierdzę ciąże to natychmiast wyślę fluidki!
Lenka1000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-17, 21:50   #3842
martaN23
Zadomowienie

lenka GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
martaN23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-17, 22:09   #3843
kaaamila1
Zakorzenienie

Lenka wielkie gratulacje! Trzymam teraz kciuki za potwierdzenie u gina.

Mojego TŻta siostra urodziła wczoraj córeczkę. Jest prześliczna. Tak jej zazdroszczę. Już też bym chciała mieć swoje dzieciątko, ale póki co przerwa w starankach trwa.

21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja
kaaamila1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-17, 22:26   #3844
gooha3
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Ja też obiecuję poprawę
Po kilku dniach radości z decyzji o dziecku przeszłam w stan zupełnie odmienny... dalej się nie skontaktowałam z dentystą w Polsce i nie wiem na czym stoję... kwas na razie odstawiliśmy... zobaczymy jak to dalej będzie...
Kwasu nie ma co odstawiac, jest zalecany nawet na długo przed planowanym dzidziusiem, ale takze dla ludzi narazonych na stres i ludzi którzy piją duzo kawy lub alkoholu ( wyczytane z ulotki
Mysle ze stres udziela sie kazdemu, wiec na pewno kwas foliowy nie zaszkodzi.
Z doświadczenia wydaje mi sie ze nie ma co za duzo planowac, bo gdy nadejdzie odpowiedni moment ( powiedzmy ze odpowiedni bo zawsze bedzie cos przeszkadzac)
to czesto niestety nie wychodzi i nie jest tak jak sobie planowalismy

Oby u Ciebie było wszystko jak zaplanujesz

Cytat:
Napisane przez Lenka1000 Pokaż wiadomość
Zrobiłam dziś test ciążowy bo nie dostałam okresu do wczoraj. Nie liczyłam na nic bo nie czułam w tym cyklu owulacji ale Tż nalegał. I szok! 2 WYRAŹNE KRESKI!
tak po cichu GRATKI!
Cytat:
Napisane przez celka2000 Pokaż wiadomość
gratulacje! Kolejna dobra nowina. Duzo zdrowka

,,,,,,,,,,,,,,,,,

A u mnie juz 34dc, tempka spadla do 36,2, wiec @ powinna przyjsc lada moment. Mam nadzieje, ze w koncu nadejdzie. Ale mnie kusi, zeby juz w tym cyklu zaczac staranka... Kurcze, ale to chyba za szybko... Choc znajac zycie i tak pewnie minie sporo miesiecy zanim sie uda. Jestem rozdarta. NIe rozumiem, czemu jedni lekarze pozwalaja od razu sie starac a inni kaza czekac pol roku...
u mnie tez niby na poczatku lekarz mówił zeby odczekac co najniej 2 pełne cykle. JA go nie posłuchałam i wzielismy sie odrazu do roboty Przyznałam sie lekarzowi na kolejnej wizycie ze nie czekalismy, myslałam ze bedzie krzyczał na mnie, ale powiedział ze w sumie dobrze. Najważniejsze zeby psychicznie byc gotowym.

To musi byc Twoja decyzja. Trzymam kciuki , żeby czas oczekiwania szybko zleciał i szybko sie dzidizus pojawił

----------------------------------------
a my czekamy na kolejną nowine. Właśnie rodzi się dzidziuś szwagierki.
Mężuś mi obiecał, że tym razem szybciej mnie przytuli żeby nie zdążyło mi sie smutno zrobić jak pojawi sie kolejny dzidziuś, wiec jakoś to przejde. Ważne żeby poród przeszedł dobrze i dzidizus był zdrowy

---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ----------

Cytat:
Napisane przez kaaamila1 Pokaż wiadomość
Lenka wielkie gratulacje! Trzymam teraz kciuki za potwierdzenie u gina.

Mojego TŻta siostra urodziła wczoraj córeczkę. Jest prześliczna. Tak jej zazdroszczę. Już też bym chciała mieć swoje dzieciątko, ale póki co przerwa w starankach trwa.
oo.... to obie zostałysmy ciociami
strasznie duzo dzieci sie rodzi. Szwagierka musiała czekac na wolne miejsce w szpitalu.

Mam nadzieje ze niedługo i my sie doczekamy. Może to o to chodzi ze za mało miejsca w tych szpitalach i naszym dzidizusiom sie nie spieszy, ale jak tylko sie rozrzedzi to na pewno się pojawią i nasze dzidziusie

Mareczek 24 II 2010r

Karolinka 23 VIII 2012
gooha3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-17, 22:27   #3845
ankamb
Raczkowanie

Cytat:

,,,,,,,,,,,,,,,,,

A u mnie juz 34dc, tempka spadla do 36,2, wiec @ powinna przyjsc lada moment. Mam nadzieje, ze w koncu nadejdzie. Ale mnie kusi, zeby juz w tym cyklu zaczac staranka... Kurcze, ale to chyba za szybko... Choc znajac zycie i tak pewnie minie sporo miesiecy zanim sie uda. Jestem rozdarta. NIe rozumiem, czemu jedni lekarze pozwalaja od razu sie starac a inni kaza czekac pol roku...

Celka...
Ja dopiero mialam owu i jeszcze dwa tygodnie poczekam na okres.. Nie pogodzilam sie i chyba nigdy nie pogodze z tym, co sie stalo, nie ma dnia, zebym nie plakala...Ciagle mysle o tym, jak moglo byc, a jak nie jest i nie bedzie, wszystko mi o tym przypomina. Od kobiet w ciazy, ktorych wszedzie pelno po slub mojego brata, na ktorym mialam juz miec brzuszek...
Ale wiem jedno: tylko jak najszybsze zajscie w ciaze moze sprawic, ze znow bede szczesliwa... Przerazona, ale szczesliwa.
Dlatego zaczynamy sie starac w nastepnym cyklu.
Pytalam o to trzech lekarzy i dwie polozne. Tylko jeden lekarz powiedzial, zeby odczekac trzy miesiace, reszta - zeby probowac po pierwszym okresie, ze bardzo czesto szybko sie wtedy zachodzi, bo organizm jest "nastawiony" na ciaze.
Nie wiem, czy to prawda, nie wiem, kto ma racje. Ale chce sie tego trzymac, bo nie wyobrazam sobie czekac dluzej.
To czego boje sie teraz najbardziej to nie kolejne poronienie (bo bardzo mocno wierze, ze to nie moze sie nam zdarzyc drugi raz, choc wiem, ze moze...), ale to, ze znow przyjdzie nam czekac na ciaze bardzo dlugo.
A ja nie mam juz sily znosic kolejnych rozczarowan.
Jakkolwiek dziecinnie to brzmi, ja nie mam sily.
Ide za dwa tygodnie do ginekologa w pl, ale juz postanowilam, ze cokolwiek mi powie, bedziemy sie starac. Wierze, ze natura wie, co robi, ze skoro mam owulacje juz teraz, to juz teraz jestem gotowa na dziecko. Natura jest logiczna.
Czasem do bolu, ale jest.

Mam nadzieje, ze nie sprawilam ta moja przydluga wypowiedzia, ze masz jeszcze wiekszy metlik w glowie..
Ale, jak sama zauwazylas: kazdy mowi co innego.
Dlatego moze warto posluchac siebie?

Trzymaj sie
ankamb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-17, 22:53   #3846
gooha3
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ankamb Pokaż wiadomość
Celka...
Ja dopiero mialam owu i jeszcze dwa tygodnie poczekam na okres.. Nie pogodzilam sie i chyba nigdy nie pogodze z tym, co sie stalo, nie ma dnia, zebym nie plakala...Ciagle mysle o tym, jak moglo byc, a jak nie jest i nie bedzie, wszystko mi o tym przypomina. Od kobiet w ciazy, ktorych wszedzie pelno po slub mojego brata, na ktorym mialam juz miec brzuszek...
Ale wiem jedno: tylko jak najszybsze zajscie w ciaze moze sprawic, ze znow bede szczesliwa... Przerazona, ale szczesliwa.
Pytalam o to trzech lekarzy i dwie polozne. Tylko jeden lekarz powiedzial, zeby odczekac trzy miesiace, reszta - zeby probowac po pierwszym okresie, ze bardzo czesto szybko sie wtedy zachodzi, bo organizm jest "nastawiony" na ciaze.
Nie wiem, czy to prawda, nie wiem, kto ma racje. Ale chce sie tego trzymac, bo nie wyobrazam sobie czekac dluzej.
To czego boje sie teraz najbardziej to nie kolejne poronienie (bo bardzo mocno wierze, ze to nie moze sie nam zdarzyc drugi raz, choc wiem, ze moze...), ale to, ze znow przyjdzie nam czekac na ciaze bardzo dlugo.
Ide za dwa tygodnie do ginekologa w pl, ale juz postanowilam, ze cokolwiek mi powie, bedziemy sie starac. Wierze, ze natura wie, co robi, ze skoro mam owulacje juz teraz, to juz teraz jestem gotowa na dziecko. Natura jest logiczna.

Mam nadzieje, ze nie sprawilam ta moja przydluga wypowiedzia, ze masz jeszcze wiekszy metlik w glowie..

Trzymaj sie
Zgadzam sie z Tobą i jakbym siebie słyszała jeszcze kilka miesiecy temu.
Juz zdazyłam troche ochłonąc bo poroniłam w grudniu. Ból i żal ciągle jest, ale troche można sie do tego przyzwyczaic, ze tak miało byc.

Domyślam się jak sie czujesz. Dobrze ze juz teraz chcecie sie starac, tylko prosze nie nastawiaj sie ze musisz! zajsc w ciaze, bo wtedy ten ból po stracie staje sie chyba jeszcze trudniejszy do zniesienia, jak nie wychodzi.

Trzymam za Was zebyscie nie musieli długo czekać
Bedzie dobrze i bedzie co ma byc :

Mareczek 24 II 2010r

Karolinka 23 VIII 2012
gooha3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-17, 23:01   #3847
dra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ankamb Pokaż wiadomość
Celka...

Trzymaj sie
jesteś psychicznie gotowa to najwazniejsze
ja znam pewną kobietkie z innego forum i nawet pierwszej @ nie dostała po poronieniu a teraz ma juz rocznego skarba

a strach przed kolejnym poronieniem zawsze będzie...

ja właśnie sobie uświadomiłam,że 19 maja mój skarbek by miał roczek ten ból nigdy nie zniknie nigdy,zawsze będę odliczać kiedy poroniłam i kiedy miał sie urodzić i ile latek by miał mój synek
i jedyne co mu mogę w prezencie dac to zapalić świeczuszkę i zrobię dla niego karteczkę,bo pamięc o nim nigdy nie zniknie...
kurcze zaraz się rozryczę,a co będzie 19 wszytsko wróci będę wyć ,bo tak bardzo tęsknię za moim szkrabem i też sobie wyobrazam jakby wygladał co by już umiał eh to życie...
Stary 2009-05-17, 23:16   #3848
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gooha3 Pokaż wiadomość
Kwasu nie ma co odstawiac, jest zalecany nawet na długo przed planowanym dzidziusiem, ale takze dla ludzi narazonych na stres i ludzi którzy piją duzo kawy lub alkoholu ( wyczytane z ulotki
Mysle ze stres udziela sie kazdemu, wiec na pewno kwas foliowy nie zaszkodzi.
Z doświadczenia wydaje mi sie ze nie ma co za duzo planowac, bo gdy nadejdzie odpowiedni moment ( powiedzmy ze odpowiedni bo zawsze bedzie cos przeszkadzac)
to czesto niestety nie wychodzi i nie jest tak jak sobie planowalismy

Oby u Ciebie było wszystko jak zaplanujesz

Dzięki za te słowa
Dzidzię planujemy już od kilku miesięcy, ale wszystko ciągle w planach, bo wciąż coś innego jest "ważniejsze"... Kwas bierzemy od lutego, ale może rzeczywiście nie ma co przerywać... bo może życie ułoży się tak, że niedługo naprawdę będę w ciąży Ja to jestem nerwus i ciągle jakieś stresy na mnie czyhają, a Tż pije sporo kawy, więc kwas dla nas jak znalazł
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-18, 07:43   #3849
Zafrine
Raczkowanie

GG do Zafrine

czesc dziewczyny

u mnie dzis 35 dc. brzuch na razie nie boli. pobolewal troszke 2 dni temu ale tylko chwile i przestalpoza tym jakies dziwne 2 dniowe kłucia, nawet dosc bolesne i cisza. ciaza to raczej nie jest bo jakis tydzien temu bylam u gin i nic nie zauwazyl. pozostaje wiec tylko czekac na @...
Zafrine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-18, 07:52   #3850
edzia
Rozeznanie

GG do edzia Send a message via Skype™ to edzia

Dzień doberek

Ale numer jestem dzisiaj pierwsza
Co jest dziewczynki śpicie jeszcze

A umie dzisiaj 32 d.c @ ani słychu ani widu ale tempka mi spadła tak więc pewnie przylezie
No w końcu będę miała więcej czasu dla Was ponieważ wczoraj poleciała już do Polski babcia była u nas 3 tygodnie
Ale dzisiaj mam jakiegoś doła nie wiem cały czas myślę co zrobić,żeby się udało
Nie pamiętam któraś dziewczyna pisała,że brała closty. i żeby go nie brać dłużej niż 3 cykle a ja go już zażywam ponad rok lekarz chce już przejśc na zastrzyki ale jeszcze 2 cykle mam być na closty.
Właśnie wczoraj rozmawiałam z mężem,że dzisiaj dzonimy do znajomej doktorki w Rzymie i umawiamy się na spotkanie bo chcę zobaczyć co mi tutaj powiedzą czy doradzą jakie leczenie zaproponują
Tylko mnie jedna rzecz przeraża bo w czoraj dowiedziałam się,że tutaj tez lekarze czekaja rok i dopiero po roku robia badania ale ja przecież jestem prawie drugi rok na lekach i staramy się już 18 miesięcy i mam cicha nadzieje,że tutaj weźmie to lekarz po uwagę

Wszystkie nowe dziewczyny witam serdecznie
Zafasolkowanym wielkie
A za całą resztę mocno 3mam

Miłego dnia życzę

Edytowane przez edzia
Czas edycji: 2009-05-18 o 08:39
edzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-18, 08:19   #3851
brawurkaaa
Raczkowanie

witajcie
ja dziś mam dostac @ i pewnie tak jak zwykle w południe jakoś przyjdzie.
zawsze tydzień wcześniej bolał mnie brzuch i plecy a teraz od 5 dni już ciągle mnie bolą i to tak mocno jak zawsze już w trakcie @ szczególnie na noc.. nie wiem co tam się dzieje, ale mam takie uczucie że lada moment przyjdzie @ heh..

brawurkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-18, 08:29   #3852
celka2000
Zakorzenienie

ankamb -
Widzisz, ja pytalam 4 lekarzy (dwoch w szpitalu i pozniej na dwoch wizytach). Kazdy kazal odczekac co najmniej3 miesiace (moj powiedzial co najmniej 2-3 cykle). Zaden nawet pomiedzy slowami nie chcial sie zgodzic, ze mozna krocej. I kazdy straszyl, ze jak nie poczekam, to sie moze powtorzyc Wiem, ze byly jakies badania, ze to nie jest prawda. Ale kurcze nie wiem, co mam robic. Bo pozniej boje sie, ze beda mnie gorzej traktowac i ze obarcza mnie ciezarem psychicznym, ze nie daj Boze jak sie cos stanie, ze to moja wina, ze nie poczekalam. I badz tu madrym... Chyba dam sobie na wstrzymanie w tym cyklu, zwlaszcza ze lecimy do Turcji na urlop...Ale jednak kusi mnie i tak...

Ps. @ nadal nie przyszla
celka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-18, 08:29   #3853
golgie
Zakorzenienie

GG do golgie

no to może w końcu się przyłączę, zaczęliśmy starania od wczorajEch mam nadzieje, że to nie potrwa długo?Ile Wy czekałyście od początku starań?
Zafasolkowanym serdecznie gratuluję

Moja fragrantica

WYMIANA
golgie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-18, 08:35   #3854
strompka
Raczkowanie

Witam Was wszystkie po weekendzie, dużo się wydarzyło przez te 2 dni
Edzia nie śpimy tylko nadrabiamy zaległości z dwóch dni, a że w pracy jestem to trzeba to robić umiejętnie, żeby nikt nie podglądał
Po pierwsze chciałam pogratulować ciociom
No i oczywiście dla Ciebie Malga i Lenka

Cytat:
Napisane przez dra Pokaż wiadomość

o to wyspana,ale i tak rbota papierkowa cie czeka
no niestety z rodziną nawet na zdjęciach się dobrze,że wychodzi ,ale z jednej strony taka rodzina ...
kiedyś jak wybuchne to dam im popalić,bo ilez mozna,a że to rozina zawsze gryze sie w jezyk,ale któregoś dnia nie wytrzymam...
pamietam od malego wiecznie nie tak i pamietam jak ciotki mnie wyzywaly
Cytat:
jaka ja to guła jestem,bo prawka nie moge zdac ,ze za 3 razem to osły zdawają
no dzięki za takie słow...(no tylko one za 1 razem zdały,bo se załatwiły...)a do tej pory jezdzic nie umieją,ja wole nawet 10 razy podchodzic,ale chce sama to zdać i tak zrobiłam,podchodzilam 3 razy,ale zdałam i wiem,że to jest moja zasługa,a nie łatwienia...
teraz ,ze nie jezdze do nich eh,ze slubu nie mam,ze szatan we mnie siedzi eh wiecej nie pisze,bo jakbym sie rozpisała to książka by powstała
ale musiałam sie wygadac trochę
Jestem w szoku ja też nie zdałam za pierwszym razem, ale nigdy bym nie usłyszała od kogokolwiek z mojej rodziny, chociaż też nie jest idealna. No, ale rodziny się nie wybiera nie ma się co przejmować Masz kochającego partnera i dziewczyny z Wizażu, którym możesz się wygadać

Magdulec dziękuję za przywitanie i współczuję pobytu w szpitalu. Lekarze nie doceniają czasem ludzkiej determinacji,

Coś jeszcze chciałam komuś odpisać ale po przeczytaniu tego wszystkiego zapomniałam

http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008061400300330.png
strompka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-18, 08:57   #3855
Sweet_Jelly
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez golgie Pokaż wiadomość
no to może w końcu się przyłączę, zaczęliśmy starania od wczorajEch mam nadzieje, że to nie potrwa długo?Ile Wy czekałyście od początku starań?
Witam i też mam nadzieję że szybciutko pojawisz się na dolnej (zafasolkowanej ) liście.
A co do staranek. Ja staram się mniej więcej od połowy grudnia. Już 6 cykl leci

Cytat:
Napisane przez PatkaM84 Pokaż wiadomość
wiecie co, pojechaliśmy do teściów i tak po piwku (oczywiście ja nie piłam ) powiedzieliśmy im o ciąży. Teściowie niby się ucieszyli a tak jakoś dziwnie jakby to do nich nie dotarło, nawet nie podeszli pogratulować, uścisnąć. A reakcja mojego szwagra przeszła moje najśmielsze oczekiwania... Oczywiscie pierwsze co to zapytał się kiedy idę na zwolnienie i z pretensją że teraz całe wakacje skopane... oczywiście on zaczał narzekać, mój mąż się wkurzył, tak się zdenerwował, że powiedział, że się zbieramy do domu. To pojechaliśmy. Mój mąż taki wkurzony... nigdy nie widziałam żeby tak się zdenerwował... Nawet na mnie nie był nigdy taki zły hehehe. Jak przyjechalismy do domu dzwoni do mnie mój szwagier i przeprosił mnie za swoje zachowanie. No, przynajmniej tyle. Mnie to tam nie tknęło, popracuję jeszcze 2 tygodnie i tyle, ale mój mąż tak się wkurzyl, że szok
łooooo matko Kochana Patko
Ludzie nie mają wyobraxni. Ty dzielisz się z nimi najszcześliwszą najlepszą wiadomością jaką masz a rodzina takie cyrki odwala zamiast cieszyć się z 1 wnuczusia i bratanka

i wcale nie dziwie się zachowaniu twojego męża. Musi bronić rodziny!!

Cytat:
Zrobiłam dziś test ciążowy bo nie dostałam okresu do wczoraj. Nie liczyłam na nic bo nie czułam w tym cyklu owulacji ale Tż nalegał. I szok! 2 WYRAŹNE KRESKI!

Gratulacje!!!!!!!!!!!!!!! !!!

Sweet_Jelly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-18, 09:48   #3856
DAnia
Zadomowienie

GG do DAnia

Cześć Dziewczynki

Lenka - cichutkie gratulacje!!!

Golgie witaj, krótkich i owocnych staranek życzę

Patka tak to bywa z rodziną... Poczekaj, jak do nich dotrze to na pewno będą się cieszyć... A na razie możesz być szczęśliwa, że TŻ tak super Cię wspiera i broni

za czekające na @ - oby nie przyszła

Ja spędziłam leniwy weekendzik, wyspałam się i odpoczęłam. Jeszcze dzień, dwa i będzie można zacząć przytulanki - nowy cykl, nowe szanse
Ostatnio moja teściowa rozwala mnie swoimi tekstami w stylu "ja Ci nic nie narzucam, ale..." W ten sposób próbuje mnie np. przekonać do diety, którą sama zaczęła - może i niezłej, ale ja nie chcę się teraz katować dietami, mam z nimi nieciekawe doświadczenia... (choć nie powiem, przydało by się troszkę zrzucic ). Albo tak niezobowiązująco mówi "jak będę miała wnuka albo wnuczkę, to..." Ma szczęście, że ją lubię i tylko się wtedy uśmiecham

Ok, wracam do pracy......

Miłego dnia!!!!!!
DAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-18, 09:52   #3857
strompka
Raczkowanie

I Sweet_Jelly mi przypomniała
Patka teściami się nie przejmuj, muszą się z tym oswoić, a szwagier myślę ze nie chciał cię urazić, tylko powiedział to co mu w pierwszej chwili przyszło na myśl, a dopiero później się zastanowił

golgie witaj, my mamy pierwsze starania za sobą, od piątku czekam na @, ale testu jeszcze nie robię poczekam parę dni

http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008061400300330.png

Edytowane przez strompka
Czas edycji: 2009-05-18 o 09:54 Powód: dopisek
strompka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-18, 09:53   #3858
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:
Napisane przez kobra913 Pokaż wiadomość
no to faktycznie nie ciekawie dobrze ze przeprosil chociaz.....a moja tesciowa mimo tego jaka jest to i tak stwierdzila ze bardzo by sie ucieszyla jakby sie okazalo ze jestem w ciazy ale wiadomo mowic a robic to dwie rozne sprawy...ale nie martw sie widocznie musi toi do nich dotrzec a jak wnuka zobacza to zwarjuja
Cytat:
Napisane przez dra Pokaż wiadomość
dobrze,ze szwagier przeprosił

a do teściów pewno nie dociera,ze zostana dziadkami,ale zobacza wnuka lub wnuczke to beda szczesliwi
Cytat:
Napisane przez gooha3 Pokaż wiadomość
oj rzeczywiście zachowanie szwagra troche nie na miejscu. Taki osobami które najpier mówią, a później myslą nie ma cośie przejmować, tylko wspołczuc ich głupoty.

Dobrze ze Ciebie to nie obeszło
Cytat:
Napisane przez Sweet_Jelly Pokaż wiadomość
łooooo matko Kochana Patko
Ludzie nie mają wyobraxni. Ty dzielisz się z nimi najszcześliwszą najlepszą wiadomością jaką masz a rodzina takie cyrki odwala zamiast cieszyć się z 1 wnuczusia i bratanka

i wcale nie dziwie się zachowaniu twojego męża. Musi bronić rodziny!!
Wiecie, ja na to wszystko zlewam. Dla mnie teraz najważniejsza jest moja ciąża i poza tym, że nie mogę się denerwować to bym mojemu szwagrowi powiedziała kilka słów, a tak wyręczył mnie mój mąż. Mnie teraz nic innego nie interesuje niż tylko moja ciaża i to się liczy

Cytat:
Super, gratulacje!!!

Cytat:

,,,,,,,,,,,,,,,,,

To pewnie zależy od szkoły... Jeżeli lekarze tak Ci powiedzieli to może mieli jakieś powody? Nie wiem, ale ja bym się posłuchała lekarzy... Sama też nie mogłam się starac przez kilka miesięcy, więc wiem co to znaczy...

Dominiś - 20.05.2012
PatkaM84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-18, 10:05   #3859
golgie
Zakorzenienie

GG do golgie

dzieki dziewczyny za miłe powitanie.Już sama obecność w tym wątku, sprawia, że czuję jakby rozpoczął się nowy etap w moim życiu i jakby miały niebawem nadejść wielkie zmiany
W sumie to nie sądziłam, że zaczniemy tak szybko, myślałam, że może jeszcze z 2-3 miesiące ( to przez mający się rozpocząć remont), a tu małż wczoraj do mnie, ze może tym razem nie będziemy przeciwdziałacZaskoczył mnie strasznie, na plus oczywiście.Wtedy poczułam, że on też naprawdę tego chce, tylko nie trąbi o tym tak jak ja

Moja fragrantica

WYMIANA
golgie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-18, 10:13   #3860
aliisanka
Wtajemniczenie

GG do aliisanka

Cytat:
Napisane przez malin30 Pokaż wiadomość
Gdzie znalazłaś taką informację?
no a gdzie się szuka? w internecie Malinko poza tym, tak jak pisali..produkt który ma długi okres ważności nie może być zrobiony z mleka niepasteryzowanego

Lenka! gratuluję
..Iskierką malutką..
..Która rozświetla mi życie..
..I daje nadzieję na lepsze jutro..
..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei..

aliisanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-18, 10:20   #3861
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
Napisane przez aliisanka Pokaż wiadomość
no a gdzie się szuka? w internecie Malinko poza tym, tak jak pisali..produkt który ma długi okres ważności nie może być zrobiony z mleka niepasteryzowanego
Też szukałam, ale znajdowałam jedynie informację, że jest z "mleka świeżego". To, że ma dłuższy okres trwałości może wcale nie oznaczać mleka pasteryzowanego, tylko dodatki jakiś konserwantów. Poza tym oscypki też mają dłuższą trwałość, a nie są robione z mleka pasteryzowanego. Ja tam wolę uważać. Łososia wędzonego, choć uwielbiam, nie ruszam, chyba że jest jeszcze podsmażony na patelni do makaronu, pleśniowe serki tylko po zapieczeniu potrawy, lody też rzadko jem. Dla dobra dziecka jestem w stanie się poświęcić i zrezygnować z niektórych rzeczy.
malin30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-18, 10:28   #3862
pacierp
Rozeznanie

witajcie

nie odzywam się ostatnio za bardzo, ale po tej operacji trochę odpoczywam i was tylko podczytuję
Do przyszłego pon jestem na zwolnieniu i bardzo mi się to podoba. Nie jestem rekinem sukcesu i mogłabym siedzieć w domu i być housewife. Fajnie jest.

Golgie witam i pamiętam, że byłaś na forum ślubnym teraz naturalną kolejką rzeczy jest dzidzia i tego Ci życzę.

powodzonka kochane, pa
pacierp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-18, 10:35   #3863
aliisanka
Wtajemniczenie

GG do aliisanka

Cytat:
Napisane przez pacierp Pokaż wiadomość
witajcie

nie odzywam się ostatnio za bardzo, ale po tej operacji trochę odpoczywam i was tylko podczytuję
Do przyszłego pon jestem na zwolnieniu i bardzo mi się to podoba. Nie jestem rekinem sukcesu i mogłabym siedzieć w domu i być housewife. Fajnie jest.

Golgie witam i pamiętam, że byłaś na forum ślubnym teraz naturalną kolejką rzeczy jest dzidzia i tego Ci życzę.

powodzonka kochane, pa
Martuś, Ty uważaj na Siebie i za bardzo tam nie housewife-uj odpoczywaj i wracaj do zdrówka
..Iskierką malutką..

Stary 2009-05-18, 10:35   #3864
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

witam, mam pytani jakie leki bierze sie na owulacje? czy tyje sie po nich i jak one dzialaj i wtedy trzeba kntrolowac jajeczko?
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-18, 10:42   #3865
falbala
Raczkowanie

a ja tak z innej beczki.. czytałam własnie wątek o cesarce na życzenie i było tez cos o rozciągnięciu pochwy po porodzie naturalnym. Wiecie cos moze na ten temat czy rzeczywiscie dotyczy on tak duzej ilosci kobiet? Czy tez macie z tym związane obawy?
Wiem, ze to toszke nie na temat, ale moze nie bedziecie mialy nic przeciwko i podzielicie sie ze mna swoimi odczuciami
falbala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-18, 10:43   #3866
aliisanka
Wtajemniczenie

GG do aliisanka

Karolciu, leki na poprawę owulacji, dobiera lekarz, są one indywidualne dobierane pod kątem stanu zdrowia pacjentki, a czy się tyje, nie wiem, pewnie w ulotce pisze o skutkach ubocznych
..Iskierką malutką..

Stary 2009-05-18, 10:50   #3867
karolcia228
Zakorzenienie

Alissanka- a bo sie zmartwiłam, mam chyba tylko jeden dobry jajnik, bo drugi nie miał pęcherzyków, nio i wynik progresteronu jest za niski i pewnie nie bylo owulacji....dostane jakies leki boje sie troszke....ale mam nadzieje ze bedzie dobrze, a po lekach dostaje sie zastrzyki na pękniecie komórki jajowej?

Edytowane przez karolcia228
Czas edycji: 2009-05-18 o 10:55
Stary 2009-05-18, 11:10   #3868
martaN23
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aliisanka Pokaż wiadomość
Karolciu, leki na poprawę owulacji, dobiera lekarz, są one indywidualne dobierane pod kątem stanu zdrowia pacjentki, a czy się tyje, nie wiem, pewnie w ulotce pisze o skutkach ubocznych

Witaj!chciałam spytać jak samopoczucie?masz zachcianki?noi jak tam brzuszek widać coś?
martaN23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-18, 11:35   #3869
coralady
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
witam, mam pytani jakie leki bierze sie na owulacje? czy tyje sie po nich i jak one dzialaj i wtedy trzeba kntrolowac jajeczko?
Na stymulacje owulacji bierzę się clostilbegyt(przynajmniej ja biorę),pomaga on wytwarzac pecherzyki Graafa jesli nie tworzą sie samoistnie w każdym cyklu,albo wieksza ilośc tych pecherzyków.A wiadomo,że im więcej to większa szansa na zapłodnienie.Dlatego też skutkiem ubocznym(dla mnie było by to podwójne szczęście)podaną na ulotce może ciąża mnoga.Trzeba pózniej monitorować owulacje czy nie doszło do przestymulowania i czy w ogóle pęcherzyki są wytwarzane(musze miec również odpowiednią wielkośc,,tzn.musza być dojrzałe).Podaje się również zastrzyk aby pęcherzyk pekł,bo czasem niestety nie pęka.Ja biorę Clostibegyt 2 cykl,miała w piatek monitoring i okazało się,że mam 3 pęcherzyki,z czego jeden dominujący,a jeden prawdopodobnie pekł wcześnie(o czym swiadczy płyn w zatoce Douglasa).Starania były więc jest i nadzieja!Nie moge nic powiedzieć o tyciu,bo jestem raczej szczupła,a 2 kilogramy które przybrałam,to sa raczej wynikiem obżarstwaPozdrawiam
coralady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-18, 12:08   #3870
karolcia228
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość
Na stymulacje owulacji bierzę się clostilbegyt(przynajmniej ja biorę),pomaga on wytwarzac pecherzyki Graafa jesli nie tworzą sie samoistnie w każdym cyklu,albo wieksza ilośc tych pecherzyków.A wiadomo,że im więcej to większa szansa na zapłodnienie.Dlatego też skutkiem ubocznym(dla mnie było by to podwójne szczęście)podaną na ulotce może ciąża mnoga.Trzeba pózniej monitorować owulacje czy nie doszło do przestymulowania i czy w ogóle pęcherzyki są wytwarzane(musze miec również odpowiednią wielkośc,,tzn.musza być dojrzałe).Podaje się również zastrzyk aby pęcherzyk pekł,bo czasem niestety nie pęka.Ja biorę Clostibegyt 2 cykl,miała w piatek monitoring i okazało się,że mam 3 pęcherzyki,z czego jeden dominujący,a jeden prawdopodobnie pekł wcześnie(o czym swiadczy płyn w zatoce Douglasa).Starania były więc jest i nadzieja!Nie moge nic powiedzieć o tyciu,bo jestem raczej szczupła,a 2 kilogramy które przybrałam,to sa raczej wynikiem obżarstwaPozdrawiam
Dziękuje, za wyczerpującą odpowiedź, ja jutro sie dowiem co mi przepisze i jak bedzie to działac....ach czemu to wszystko jest takie dzine, tylko zobaczymy bo u mnie tylko w jednym jajniku byly pecherzyki a w drugim nie, sie okaze co i jak jak wezme tabletki!

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości