![]() |
#1261 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Filtry Ochronne-zbiorczy
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1262 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Allegro to też dobre miejsce, o czym już tu ktoś pisał, można czasem trafić na filtry które producenci już wycofali (bo wprowadzili nową ulepszoną recepturę). Jak ktoś się przywiązał do jednego filtra to potem ciężko znaleźć coś nowego... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1263 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkich
![]() ![]() ![]() ![]() Mam tylko do Was jedno pytanie: Czy po nałożeniu skrobi ziemniaczanej lub kukurydzianej na filtr zawierający Parsol 1789 mogę nałożyć puder z miką lub talkiem? Czy wtedy filtr nie straci swoich właściwości ochronnych? |
![]() ![]() |
![]() |
#1264 |
Rozeznanie
|
Witam!
Obiecałam,że dam znać jak już dostanę tą emulsję: http://www.kosmetykinaturalne.sklep....aktor-30-100ml Na razie użyłam jej tylko raz.Jest dość ciężka,trochę bieli i trochę się świeci.Spróbuje jeszcze ze skrobią z cynamonem,ale na razie nie jestem zbytnio zadowolona. Dziewczyny,nie przeszkadza Wam nakładanie tych wszystkich mazideł? Ja nie używam na co dzień podkładu ani pudru,bo wtedy czuję się jak w masce i z filtrami też mam taki problem,że jak go nałożę i choćby przypudruje to czuję się sztucznie.Miałam to samo i z lirene i teraz z tą emulsją to samo. Macie jakiś sposób na to?Porady mile widziane ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1265 |
Rozeznanie
|
![]() ![]() eco cosmetics - krem na słońce faktor 45 dla dzieci i niemowląt Skład INCI: Aqua, Glycine Soja Oil*, Titanium Dioxide, Caprylic/Capric Triglyceride, Polyglyceryl-3 Ricinoleate, Glyceryl Oleate, Butyrospermum Parkii Butter*, Glycerin,Punica Granatum Extract*, Hippophae Rhamnoides Extract*, Olea Europaea Leaf Extract*, Olea Europaea Oil*, Simmondsia Chinensis Oil*, Oenothera Biennis Extract*, Hippophae Rhamnoides Oil*, Oryza Sativa Bran Oil, Glycyrrhiza Glabra Extract, Mica, Tocopherol, Macadamia Ternifolia Oil, Parfum. * organically grown eco cosmetics - krem do opalania - faktor 30 Skład: wodno-alkoholowy wyciąg z liści oliwnych*, olej kokosowy, olej sojowy*, oliwa z oliwek*, hydrolat oliwkowy*, etanol (alkohol roślinny), trójglicerydy, gliceryna roślinna, dwutlenek tytanu, poliglicerydy, estry gliceryny, masło shea*, olejek jojoby*, olejek z kiełków ryżowych, olejek z wiesiołka*, olej z orzechów macadamia, ekstrakt z owocu rokitnika*, wosk pszczeli, ekstrakt z korzenia lukrecji, ekstrakt z owocu granatu*, siarczan magnezowy, mika, guma ksantan, kwas stearynowy, roślinna witamina E, naturalne olejki eteryczne, limonen, linalol, cytronelol. Składniki oznaczone * pochodzą z kontrolowanych upraw ekologicznych. dziękuję za pomoc ![]()
#1266 | |
Zakorzenienie
|
Przeczytałyście już skład Eucerinu.Mogłybyście napisać czy to dobry skład.Czy ma coś np nawilżającego w sobie albo coś innego fajnego?
Puder postanowiłam kupić bambusowy(ale boję się bielenia)A może jest jakiś inny nie destabilizujacy?Za to nie wiem jaki podkład kupić żeby się nie gryzł z filtrem.Chciałam kupić mineralny ale w prawie każdym jest mica(a w moim filtrze jest parsol)Ponieważ mam plamy na twarzy zależy mi na kryjącym.Na razie mam do wyboru:MF colour adapt albo Revlon colorstay.Co mam kupić?A może jednak mineralny nie bedzie taki zły? ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ---------- ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1267 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Zresztą jak dziś spróbowałam ze skrobią i cynamonem to rzeczywiście skóra taka napięta,ale z drugiej strony udało mi się nawet dobry kolor zrobić.Ale skoro tak to odpada. Niech mnie ktoś poprawi,ale z tego co pamiętam to na filtr mineralny można nakładać wszystkie pudry? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1268 |
Zakorzenienie
|
Katty mnie skrobia wysusza ale widzę że dziewczyny sobie ją chwalą.Każda skóra inaczej reaguje.Jeśli chodzi o filtr to ja nie nakładam przepisowej ilości.Daję tyle ile się wchłonie
![]() ---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- Dziewczyny czy zażywacie moze vit.D3?Podobno trzeba obowiązkowo przy filtrach.
#1269 |
Raczkowanie
|
co do filtra to robię podobnie tylko jak patrze jaka ta tubka mała (50ml) to troszkę żal, ale jak ma wyjść na dobre trzeba przeżyć
![]()
#1270 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wielokrotnie juz pisalam,ze ....malo wiemy o destabilizacji Parsolu i o tym,jaka naprawde ochrone zachowujemy czy tez nie...ale wystarczy pomyslec jak zrobic makijaz na filtrach,ktore sa np.oparte na Tinosorbach i nie zetrzemy ich podczas nakladania makijazu.Po prostu nie wierze w to bo doskonale zdaje sobie sprawe,ze zadna z Nas nie ma czasu by przez godzine bawic sie w staranne nakladanie podkladu/pudru/brazera itd.by pamietac o nienaruszaniu filtra. Caly czas wychodze z zalozenia,ze filtry sa dla mnie-nie odwrotnie,poza tym na co dzien jestem w srod ludzi,pracuje zawodowo nie pozwole sobie na dyskomfort by klient czujnie mi sie przypatrywal na to,co mam lub nie na twarzy ![]() ![]() ![]() Sumiennie sie filtruje kiedy przebywam na zewnatrz typu aktywny wypoczynek itd.ale na co dzien nie rusza mnie to az tak bardzo,moze to malo popularne podejscie ale...nie daje sie zwariowac ![]()
![]() |
#1271 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zaluje ze kupilam ten Eucerin ze wzgledu na ten parsol.Moglam od razu Avenke wziac ale coz pomecze sie ![]()
![]() |
#1272 |
Wtajemniczenie
|
Oj dobór filtra to wyzwanie jak sie ma mieszana cere... Nawet Iwostin o niskim faktorze spf 20 zapchał mnie tak, że wyskoczyły mi pryszcze na policzkach gdzie ich nigdy nie mialam.
Chce teraz kupić pierwszy naprawdę porządny filtr i mój wybór padnie chyba na Avenke, coby sobie narazie nie zawracac chociaz głowy doborem kolorówki bez talku i miki... Jestem niedawno uswiadomiona w kwestii biochemii ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Na razie jestem w kropce czy zainwestować w emulsje Avene czy dzieciaczka do cery mieszanej. Relacja pojemnosc/ cena przemawia za dzieciaczkiem, ale czy bedzie lepszy? zdobycie probek graniczy z cudem, pozostaje mi chyba strzelanie w ciemno ![]() Może jakaś dobra duszyczka mi podpowie? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1273 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1274 |
Wtajemniczenie
|
SzatAnka71 - dokładnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1275 |
Zakorzenienie
|
Ale dopiero zakupiłam filterek więc trochę z nim pobędę niestety.Trochę się martwię bo gdzieś wyczytałam że moj podkład Revlon Colorstay może zestabilizować filtr i nigdzie nie mogę uzyskać na to odpowiedzi
![]()
#1276 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1277 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1278 |
Zakorzenienie
|
Ale ja nie pisze,ze masz pozbyc sie podkladu tylko pokazuje Ci roznice
![]() Warto w tym wszystkim zastanowic sie i wziac poprawke wobec kondycji wlasnej cery,jej problemow itd. bo bardzo szybko mozna popasc w obled i meczac sie w imie czego?
#1279 |
Wtajemniczenie
|
Ja jako poczatkujaca w filtrach i posiadaczka wciaz jeszcze mieszanej cery, po lekturze filtrowych watków jestem nieźle wystraszona
![]() Bielenie, klejenie, zapychanie, pryszcze ![]() O próbki filtrów innych niz Vichy u mnie w aptekach trudno ![]() Wiec pewnie kupie w ciemno. Kusi mnie ten dzieciaczek Avenki, ta cena przy pojemności - bajka ![]() Ale gdyby emulsja z Avene miała być lepsza to nie pożałuje przecież na tym co kłade na twarz ![]() Opinie cer podobnych do mnie skrajne, wiec chyba nikt mi nie pomoże ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1280 |
DOMator
|
Jeśli są próbki vichy, to wypróbuj żelowe mleczko do ciała spf 50+ Jest lżejsze niż mleczko o tym samym faktorze. U mnie sprawdza się na twarzy. Filtr ma w składzie silikony. Używam go wtedy, kiedy chcę mieć gładka twarz i dobrze trzymający się makijaż, bo filtr działa jak baza silikonowa pod makijaż. Na codzień jesli ktoś nie lubi się z silikonami, to musi znaleźć inny krem, ale ten będzie dobry na specjalne okazje i dni, kiedy makijaż musi się trymać cały dzień, tak samo jak filtr.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1281 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1282 |
Raczkowanie
|
Powtarzam pytanie: Czy po nałożeniu skrobi ziemniaczanej lub kukurydzianej na filtr zawierający Parsol 1789 mogę nałożyć puder z miką lub talkiem? Czy wtedy filtr nie straci swoich właściwości ochronnych?
Czy ktoras z Was moglaby mnie uswiadomic? |
![]() ![]() |
![]() |
#1283 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zalecam spokoj,naprawde ![]() ![]() Cytat:
Przejrzyj sobie watek Filtry UV a makijaz-tam toczyla sie dyskusja docelowa odnosnie makijazu ![]()
![]() |
#1284 |
Zakorzenienie
|
[quote=Hexxana;12353673]Az tak bardzo nie odpowiada Ci Eucerin?
Zalecam spokoj,naprawde ![]() ![]() Nie jest tak źle tylko jak poczytałam o tym parsolu to mnie to zniechęciło trochę ale spoko dam radę ![]() ![]() ![]() A i zakupiłam flavo c 8% bo chyba ten mój filtr to nawilżaczem nie jest.Teraz czekam na puderek bambusowy który mi poleciłaś ![]() ![]()
Edytowane przez SzatAnka71 Czas edycji: 2009-05-18 o 17:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#1285 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() na ile miesiecy wystarcza Wam filtr( i o jakiej pojemnosci)? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1286 |
Raczkowanie
|
drogie panie, czy orientujecie sie moze czy Anthelios Lait SPF 50 (100ml) jest odpowiednikiem zeszlorocznego Lait Veloute tej samej mocy i pojemnosci? Lait Veloute to moj ukochany filtr, ale w sklepie jest tylko samo Lait, czy to ten sam filtr???
|
![]() ![]() |
![]() |
#1287 |
Zakorzenienie
|
Hexx dziś rozmawiałąm z farmaceutką o parsolu. Powiedziała że ma go nawet Avenka oprócz mineralnych filtrów. Parsol ma bardzo podobno rozległe zastosowanie.Nie znam się więc się nie wypowiadam
![]()
![]() |
#1288 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1289 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1290 |
Zakorzenienie
|
[1=513900e90b83d91c2e26787 f916d5639aed43c42;1237700 3]A spojrzała chociaż ta pani farmaceutka na skład filtrów Avene
![]() A spojrzała ![]() ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:56.