Scent Bar VIII - Strona 157 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-05-17, 23:06   #4681
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka
Dot.: Scent Bar VIII

Cytat:
Napisane przez vesenka Pokaż wiadomość
no to ci tekst utyje

Czy ja już pisałam, że nie lubię swojej tymczasowej pracy?Niby się przyzwyczaiłam, a tak naprawdę nie Nie odzywają się coś z pracy, na której mi zależy i chyba jednak czas przystąpić do ponownego, intensywnego trzebienia ogłoszeń

Frank Zappa

http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI
madziczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-18, 00:50   #4682
gryx82
BAN stały

Cytat:
Napisane przez vesenka Pokaż wiadomość
A powiedziałeś wprost o co chodzi?
Bo jeśli mówisz przyjacielowi,ze potrzebujesz go w danej chwili (obecności/rozmowy/wsparcia) i nie możesz na to liczyć, to to nie jest przyjaźń
Jutro (dzisiaj) na pewno zadzwoni, a ja mam zamiar wyrzygać mu w końcu, co o tym wszystkim myślę. Obym tylko znowu nie "zmiękł" i nie udawał (po raz setny), że wszystko OK

Sytuacja z dzisiejszego wieczoru - idę do siostry, a on siedzi i pije z moim szwagrem. Ani głupiego "cześć", ani "siadaj z nami", ani nawet "pocałuj mnie w ". Totalna olewka, bo po prostu "znalazł" sobie kumpla. Poczułem się po prostu za****ście, wypiłem kawę i wyszedłem No ale jestem jego "najlepszym przyjacielem", fakt Pomijając to, że gdy jego świetni kumple odwrócili się od niego plecami, "wkręciłem" go w towarzystwo moje i mojej siostry (a czuję, że on by tak nie postąpił - są znajomi "wspólni" i "jego")

Cytat:
Fajny człowiek z Ciebie, znajdź innych fajnych ludzi, poznaj ich lepiej i może wśród nich będzie materiał na przyjaciela
Może i fajny, ale miętki i naiwny, by nie powiedzieć - po prostu głupi

Cytat:
Napisane przez edytapa68 Pokaż wiadomość
Gryxiu Znam ten ból... W moim wieku,po wielu doświadczeniach, wierzę już tylko w dobrą znajomość a nie w bezinteresowną przyjazń.Myślę,że odezwie się pare głosów sprzeciwu i będą mieli rację,ale ja już nie zaufam,nie oddam się tak do końca,tak po grób...A tak było...Rozczarowanie i ból zawodu był równy zdradzie małżeńskiej...
Po 15-stu latach usłyszałam na zjezdzie klasowym słowo przepraszam...

Przyjazń w wieku ...nastu lat jest "dziewicza", nie obciążona znakiem czasu, "znajomości",interesó w,i to jest piękne Potem to jest tylko wykorzystywanie w miłym towarzystwie.
Na pewno do końca nie mam racji Chciałabym nie mieć racji
Przykre to, co napisałaś, ale jakże prawdziwe Może jestem idealistą, może po prostu naiwny, ale chcę wierzyć, że prawdziwa przyjaźń ma rację bytu, bo z dnia na dzień zostaje mi coraz mniej rzeczy, w które wierzę

Dlaczego nie potrafię kierować się rozumem, tylko głupim sercem?

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
dziewczyny, dziewczyny!!! i chłopaki!
pisz z nowego kompa
teraz bede duż opisać, bo sie nie bedzie wywalał co 2 minuty
wiem ze tez sie cieszycie z tego powodu
No ba!

Cytat:
Napisane przez madziczka Pokaż wiadomość
Nie odzywają się coś z pracy, na której mi zależy i chyba jednak czas przystąpić do ponownego, intensywnego trzebienia ogłoszeń
Do mnie z Niemiec też jeszcze nikt nie dzwonił, mam coraz mniejsze nadzieje
gryx82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-18, 07:06   #4683
anastazjaaa2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gryx82 Pokaż wiadomość
Przed chwilą zawiodłem się jeszcze bardziej. Mam już naprawdę dość

Cytat:
Gryxiu Znam ten ból... W moim wieku,po wielu doświadczeniach, wierzę już tylko w dobrą znajomość a nie w bezinteresowną przyjazń.Myślę,że odezwie się pare głosów sprzeciwu i będą mieli rację,ale ja już nie zaufam,nie oddam się tak do końca,tak po grób...A tak było...Rozczarowanie i ból zawodu był równy zdradzie małżeńskiej...

Przyjazń w wieku ...nastu lat jest "dziewicza", nie obciążona znakiem czasu, "znajomości",interesó w,i to jest piękne Potem to jest tylko wykorzystywanie w miłym towarzystwie.

Edytko, przyjażń naprawdę istnieje. Mam nadzieję że jednak zmienisz zdanie i trafisz na osobę o której będziesz mogła powiedzieć z czystym sumieniem moja przyjaciółka/ mój przyjaciel.

Cytat:
pisz z nowego kompa

Cytat:
Jutro (dzisiaj) na pewno zadzwoni, a ja mam zamiar wyrzygać mu w końcu, co o tym wszystkim myślę. Obym tylko znowu nie "zmiękł" i nie udawał (po raz setny), że wszystko OK
A może właśnie o to chodzi? Skoro nie odpowiada Ci jak jesteś traktowany przez swojego przyjaciela powinieneś z nim o tym porozmawiać. Jeśli jest żle a Ty mu o tym nie mówisz skąd ma o tym wiedzieć? Pewnie zakłada że wszystko jest ok.
Szczera rozmowa może naprawdę pomóc, warto spróbować.
anastazjaaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-18, 07:28   #4684
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Cytat:
Do mnie z Niemiec też jeszcze nikt nie dzwonił, mam coraz mniejsze nadzieje
Gryksiu - to ja mam pomysł - ja trzymam kciuki za ciebie, a ty za mnie, OK?Może to coś da

Frank Zappa

http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI
madziczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-18, 09:05   #4685
winter76
RENTGEN RZĄDZI!

GG do winter76

Teza

Gryksiu

Wklejam mój przepis na zupę truskawkową

1 litr wody,50 dkg truskawek,szklanka śmietany,szklanka mleka,2 łyzki mąki,cukier do smaku,troszkę soli.
Truskawki zgnieść,osłodzoną wodę podprawić śmietaną,wymieszać z mlekiem i mąką.Zagotować z truskawkami.
Dla mnie najlepsza jest na zimno z makaronem

Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można....
Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby
winter76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-18, 10:08   #4686
Zuziunia
BAN stały

Mój kolega ma dzisiaj operacje na jelito.... nie wiem czy to coś złośliwego.

A znowu miałam sen że mój kolega też miał operacje...mam nadzieje ze u niego wszystko ok, bo od czasy kłótni miedzy nami milczy ja już 2 razy się odzywałam...a on nic.
Ostatnio na gg go nie ma
Zuziunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-18, 13:18   #4687
anastazjaaa2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez winter76 Pokaż wiadomość

1 litr wody,50 dkg truskawek,szklanka śmietany,szklanka mleka,2 łyzki mąki,cukier do smaku,troszkę soli.
Truskawki zgnieść,osłodzoną wodę podprawić śmietaną,wymieszać z mlekiem i mąką.Zagotować z truskawkami.

dzięki
To łatwizna ta zupa , za kilka dni będę testować

Cytat:
Napisane przez Zuziunia Pokaż wiadomość
Mój kolega ma dzisiaj operacje na jelito.... nie wiem czy to coś złośliwego.

A znowu miałam sen że mój kolega też miał operacje...mam nadzieje ze u niego wszystko ok, bo od czasy kłótni miedzy nami milczy ja już 2 razy się odzywałam...a on nic.
Ostatnio na gg go nie ma
Stary 2009-05-18, 13:21   #4688
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

Dołaczam się do grona smutasów i proszę o kciuki - jutro zerówka z filozofii...

Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL)
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=229655
Aggie125 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-18, 13:37   #4689
anastazjaaa2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aggie125 Pokaż wiadomość
Będziemy trzymać
Stary 2009-05-18, 14:36   #4690
escritora
Zadomowienie

Cytat:

Kurcze, starzeję się! Z sentymentem zaczęłam wspominać swój egzamin z filozofii...
Stary 2009-05-18, 14:39   #4691
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125
Thumbs down Dot.: Scent Bar VIII

Cytat:
Napisane przez escritora Pokaż wiadomość

Kurcze, starzeję się! Z sentymentem zaczęłam wspominać swój egzamin z filozofii...
Ojej, tylko nie mów, że zdawalaś u Pani Juskiewicz...

Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL)
Stary 2009-05-18, 14:48   #4692
escritora
Zadomowienie

Cytat:
Ojej, tylko nie mów, że zdawalaś u Pani Juskiewicz...
Nie, nie, ja studiowałam w Krakowie i miałam egzamin z profesorem Legutko
Stary 2009-05-18, 14:51   #4693
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

Cytat:
Ech, mnie w piątek nastraszyla koleżanka, która rok wcześniej zawala filozofię u tej Pani, że to wcale nie jest takie hop-siup, tylko niezły magiel Pocieszam się, że to zerówka, więc jakby co, zawsze moge przyjść za tydzień na normalny termin, ale wtedy to już będzie egzamin pisemny, a ja chyba wolę zdawac ustny (jak się gdzieś zacukam czy zatnę, to profesor zawsze podpowie czy na trop naprowadzi, a na pisemnym...)

Stary 2009-05-18, 15:04   #4694
escritora
Zadomowienie

Cytat:
Ech, mnie w piątek nastraszyla koleżanka, która rok wcześniej zawala filozofię u tej Pani, że to wcale nie jest takie hop-siup, tylko niezły magiel Pocieszam się, że to zerówka, więc jakby co, zawsze moge przyjść za tydzień na normalny termin, ale wtedy to już będzie egzamin pisemny, a ja chyba wolę zdawac ustny (jak się gdzieś zacukam czy zatnę, to profesor zawsze podpowie czy na trop naprowadzi, a na pisemnym...)
Nam profesor przez 1,5 roku tłukł do łbów, że nas wszystkich uwali... i faktycznie, był straszliwy magiel, a i tak zdało z 80% za pierwszym podejściem Zatem trzymam kciuki i na pewno będzie dobrze na 100% dostaniesz te pytania, na które najlepiej znasz odpowiedź
Stary 2009-05-18, 15:11   #4695
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125
Thumbs down Dot.: Scent Bar VIII

Cytat:
Nam profesor przez 1,5 roku tłukł do łbów, że nas wszystkich uwali... i faktycznie, był straszliwy magiel, a i tak zdało z 80% za pierwszym podejściem Zatem trzymam kciuki i na pewno będzie dobrze na 100% dostaniesz te pytania, na które najlepiej znasz odpowiedź
Tylko, że ja de facto nie studiuję filozofii, a język włoski... wrr...

Pocieszyłaś mnie, w takim razie dostanę pytanie "poglądy Platona na państwo"

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-05-18, 15:23   #4696
escritora
Zadomowienie

Cytat:
Tylko, że ja de facto nie studiuję filozofii, a język włoski... wrr...

Pocieszyłaś mnie, w takim razie dostanę pytanie "poglądy Platona na państwo"
Ja też nie studiowałam filozofii, a filologię polską Co filozofom nie przeszkadzało w dręczeniu nas, biednych polonistów.
A poglądy Platona na państwo to bardzo fajny temat
Stary 2009-05-18, 15:39   #4697
Sabbath
Wiedźma

Cytat:
Jesteś usprawiedliwona
Dzięki.
Cytat:
I otóż to. Dodatkowo uważam, że nie ma nic szokującego w tym, że feministka może mieć męża, dzieci - z własnej, nieprzymuszonej woli, a nie "bo tak wypada", "bo to już czas", "bo babcia chce mnie zobaczyć w białym welonie", "bo rodzice chcą bawić wnuki". Dla mnie osobiście feministka to kobieta, która jest niezależna "duchem", taka która nie nienawidzi mężczyzn, ale taka, która jak zajdzie potrzeba, poradzi sobie emocjonalnie bez nich, której system wartości nie jest uzależniony od akceptacji mężczyzny. A poza tym, to o czym napisała Sabb - chce mieć prawo do wykształcenia, głosowania, decydowania o sobie.

Wczoraj przeczytałam w "Wysokich Obcasach", że bodajże do 1965 r, Francuzki nie mogły zakładać sobie osobnego konta w banku, bez zgody męża! Padłam...
Bo feministka jest najpierw człowiekiem, a potem kobietą. I wcale jedno drugiemu nie przeszkadza.
Cytat:
Wczoraj zawiodłem się na kimś okrutnie (nie pierwszy raz z resztą) i nie wierzę już chyba w coś takiego jak przyjaźń

Przykre to okropnie.

Ja mam wrażenie, że zawód w przyjaźni boli bardziej, niż w miłości. Miłość zawsze jest związana z pewnego typu hazardem, ryzykiem, że kochać przestaniesz, albo ten ktoś przestanie. Przyjaźń powinna być jak opoka. Nic jej nie ruszy. Przynajmniej w założeniu. I... O ile to naprawdę jest przyjaźń...
Cytat:

Ja się odezwę. Ja wierzę.
Choć czasem mi trudno. Jedna moja przyjaźń ostatnio chyba nie wytrzymuje próby czasu. A może próby życia....
Ale mam też przyjaciół, na których mogę liczyć, i którzy mogą liczyć na mnie. Czasem widujemy się częściej, czasem rzadko.
Ale wiem, że są.
Cytat:
Zamierzam użyć 12 lub 14-tki
14 za dużo. Wygląda nieprofesjonalnie.
Cytat:
pisz z nowego kompa

Jasne, że się cieszymy.
Cytat:

Sytuacja z dzisiejszego wieczoru - idę do siostry, a on siedzi i pije z moim szwagrem. Ani głupiego "cześć", ani "siadaj z nami", ani nawet "pocałuj mnie w ". Totalna olewka, bo po prostu "znalazł" sobie kumpla. Poczułem się po prostu za****ście, wypiłem kawę i wyszedłem No ale jestem jego "najlepszym przyjacielem", fakt Pomijając to, że gdy jego świetni kumple odwrócili się od niego plecami, "wkręciłem" go w towarzystwo moje i mojej siostry (a czuję, że on by tak nie postąpił - są znajomi "wspólni" i "jego")
No, komunikacja to podstawa.
Skąd on ma wiedzieć, że coś Ci się nie podoba, jesli mu tego nie powiesz?
Moim zdaniem mie możesz narzekać, że ktoś nie spełnia twoich oczekiwań, jeśli mu nie powiesz, jakie one są.
Zanim położysz lagę na tej przyjaźćni, spróbuj nad nią popracować.
Jesli obawiasz się, że wymiękniesz, albo Cię poniesie - napisz sobie na kartce to, co chcesz mu powiedzieć. I posłuchaj, co on na to. Założę się, że jeśli dotychczas rzeczywiście miękłeś i mówiłeś, że wszystko ok, to Twój przyjaciel może być zdziwiony.

Powodzenia.
O przyjaźń warto walczyć.
Cytat:

Ach! Zrobię to! Dzięki za przepis.
Cytat:
Będą kciuki. I będzie dobrze. Filozofia jest ciekawa.
Sabbath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-18, 15:44   #4698
winter76
RENTGEN RZĄDZI!

GG do winter76

Co do zupki to śmietanę,mleko i makę dodajemy do zimnej wody,a potem dopiero zagotowujemy Bo tak niejasno to w przepisie podałam.

Trzymam za wszystkich,którzy tego potrzebują

Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można....
Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby
winter76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-18, 15:57   #4699
Soso
Zakorzenienie

Lubię Wrocław, zawsze trochę zazdrościłam ludziom, którzy mają to magiczne miasto na codzień. Jest piękny. Całe życie mieszkałam w okolicach Krakowa, od paru lat mieszkam w Trójmieście i tak sobie myślę, że Wrocław powinien być następnym przystankiem. Kto wie..

Noc muzeów .. rok w rok obiecuję sobie, że dotrę, zwiedzę, a następnie rok w rok zadaję sobie pytanie, co mnie w tym kusi, skoro obsesyjnie wręcz nie lubię tłumów. Urok muzeum to dla mnie cisza i pustka, kurz w promieniach słońca, które przecinają powietrze, a hałas ludzie.. tak nie do końca. Oczywiście złamałam się i poszłam ze znajomymi, aczkolwiek kolejki w deszczu zniechęciły największych twardzieli i po odwiedzeniu Kuźni Wodnej pojechaliśmy do kolegi na Jasia Wędrowniczka

Chomikiem nie jestem, aczkolwiek lubię przedmioty. Do szału doprowadza mnie mój Ad, ktory pasjami zrzuca zdjęcia satelitarne na płyty, gromadzi to całymi kartonami, po czym..nigdy do tego nie zagląda. W każdym razie ja nie zauważyłam. Tyle dobrze, ze zgadza się je magazynowac w piwnicy

Polly_ zazdroszczę Złotej Rączki w domu. Mój Tata taki jest, gdy zamieszkałam daaleko od domu ze zdumieniem odkryłam, że mężczyzna może nie mieć śrubokręta w domu Tżet ma mnóstwo talentów, ale tego absolutnie mu brak. Ostatnio zachwalał przede mną latanie na motolotni, między innymi słowami, że można toto wziąć do samochodu, przewieźć w dogodny teren i potem złożyć, by polatać. Po chwili doszliśmy do wniosku, że niee , to se ne da, albowiem z jego talentami musielibyśmy wozić ze sobą Piętaszka, co by nam to złożył

Sabbath mamy podobną definicję feministki. Jestem teraz na etapie fascynacji Japonią, znajomi wrócili właśnie z dwutygodniowej wycieczki. Poczytałam przy okazji o kulturze i pozycji kobiety w tym kraju i hmm ..daleko za murzynami. co dziwniejsze, dla mnie przynajmniej, pozycja kobiety w Chinach jest znacznie silniejsza.

Cytat:
Już niedługo będę mogła zrobić moją ukochaną zupę truskawkową
Zupa truskawkowa to coś o czym w moich rodzinnych stronach nikt nie słyszał Pierwszy raz jadłam to tutaj, na Pomorzu. Rzucić na kolana to mnie nie rzuciło, ale złe nie jest. Równie mocno dziwi mnie zwyczaj jedzenia gołąbek z ziemniakami
Soso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-18, 16:17   #4700
escritora
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Soso Pokaż wiadomość

Zupa truskawkowa to coś o czym w moich rodzinnych stronach nikt nie słyszał Pierwszy raz jadłam to tutaj, na Pomorzu. Rzucić na kolana to mnie nie rzuciło, ale złe nie jest. Równie mocno dziwi mnie zwyczaj jedzenia gołąbek z ziemniakami
No jak mieszkałaś w okolicach Krakowa, to gołąbki z ziemniakami dziwić Cię nie powinny Tak na marginesie - ależ bym zjadła takie pyszne gołąbki, robione przez moją mamę, z ziemniakami. Mniam (chyba przed następną wizytą u mamy złożę zamówienie )
Stary 2009-05-18, 16:29   #4701
dzika truskawa
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek

Cytat:

Cytat:
Ja też nie studiowałam filozofii, a filologię polską Co filozofom nie przeszkadzało w dręczeniu nas, biednych polonistów.
Ba! Znam przypadki, kiedy dręczono filozofią studentów informatyki. Za to u mnie był light

Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki
:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest
dzika truskawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-18, 16:32   #4702
Soso
Zakorzenienie

Cytat:
No jak mieszkałaś w okolicach Krakowa, to gołąbki z ziemniakami dziwić Cię nie powinny Tak na marginesie - ależ bym zjadła takie pyszne gołąbki, robione przez moją mamę, z ziemniakami. Mniam (chyba przed następną wizytą u mamy złożę zamówienie )
W nieco dalszych - bliżej Zakopanego i dziwią okrutnie
Soso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-18, 16:39   #4703
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

Cytat:
Napisane przez dzika truskawa Pokaż wiadomość
Ba! Znam przypadki, kiedy dręczono filozofią studentów informatyki. Za to u mnie był light
I po co to informatykom? U nas jest historia filozofii, no OK, filologia, mozna to zrozumiec. Ale wolalabym, aby przygotowywano nas do zawodu tłumacza, robiono zajęcia z tlumaczeń symultanicznych. A tu co najwyżej mozna w miarę opanować język prawniczo-handlowy, bo niedawno tłuklismy akt notarialny i konteakt kupna-sprzedaży. Ech...

Mamuska mnie pocieszyla, bo sama zdawała filozofię. "Dziecko drogie, ja sie do filozofii uczylam dzień wczesniej i cała noc i zdałam. Raz sie zaczęłam uczyć 2 tygodnie przed egzaminem i nie zdalam, więc się nie zalamuj, ucz się dzisiaj i w nocy, to zdasz" Czasem i rady mamusi potrafia być rozsądne

Stary 2009-05-18, 17:28   #4704
Sabbath
Wiedźma

Cytat:
Napisane przez Soso Pokaż wiadomość
Sabbath mamy podobną definicję feministki. Jestem teraz na etapie fascynacji Japonią, znajomi wrócili właśnie z dwutygodniowej wycieczki. Poczytałam przy okazji o kulturze i pozycji kobiety w tym kraju i hmm ..daleko za murzynami. co dziwniejsze, dla mnie przynajmniej, pozycja kobiety w Chinach jest znacznie silniejsza.
Ja byłam kiedyś służbowo w Japonii. Ponieważ stanowisko miałam wysokie i typowo męskie - podczas spotkań służbowych wszystko było ok. To znaczy nikt mi nie mógł czynić afrontów.
Ale kiedy jeden z naszych japońskich opiekunów zaprosił nas na przyjęcie do domu i okazało się, że jego żona nie mogła usiąść przy stole a mnie spontanicznie usiłowała odłożyć porcyjkę na talerzyk i podać w kuchni, żebym mogła coś zjeść nie przy "panach" to nie wiedziałam, jak się zachować.

Cytat:
Napisane przez dzika truskawa Pokaż wiadomość
Wiesz, mnie się wydaje, że to dlatego, że wyższe wykształcenie powinno zobowiązywać do pewnego poziomu kultury i wiedzy ogólnej. Stąd historia filozofii (nie mylić z filozofią), logika, statystyka, czy ekonomia na podstawowym poziomie To powinien poznać każdy człowiek należący do szeroko pojętej inteligencji.
Sabbath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-18, 18:03   #4705
magdulenka
Zakorzenienie

Wszystkim smutasom i potrzebującym przesyłam dużo pozytywnej energii i trzymam .
Będzie dobrze!

Ja wpadłam dziś do Baru z taką miłą wiadomością: dostałam od Synusia na dzień matki takiego "kfiatucha":
I cieszę się jak dzika
Nie dość, że Amorka zawsze chciałam, to na dodatek kolejna butelka do kolekcji flakoników będzie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg kenzo.jpg (40,9 KB, 22 załadowań)

5269
magdulenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-18, 18:06   #4706
gryx82
BAN stały

Cytat:
Napisane przez anastazjaaa2 Pokaż wiadomość
A może właśnie o to chodzi? Skoro nie odpowiada Ci jak jesteś traktowany przez swojego przyjaciela powinieneś z nim o tym porozmawiać. Jeśli jest żle a Ty mu o tym nie mówisz skąd ma o tym wiedzieć? Pewnie zakłada że wszystko jest ok.
Szczera rozmowa może naprawdę pomóc, warto spróbować.
Kłaniają się problemy z komunikacją - mam zawsze jakąś cholerną "blokadę", gdy chodzi o szczere rozmowy Po paru dniach wszystko jest niby OK, aż do następnego razu (i tak ciągną się za mną te niewyjaśnione, "gorzkie żale")

Cytat:
Gryksiu - to ja mam pomysł - ja trzymam kciuki za ciebie, a ty za mnie, OK?Może to coś da
Trza spróbować

Cytat:
Robi się

Cytat:
Napisane przez Sabbath Pokaż wiadomość
Przyjaźń powinna być jak opoka. Nic jej nie ruszy. Przynajmniej w założeniu. I... O ile to naprawdę jest przyjaźń...
Z mojej strony tak właśnie jest, naprawdę nie mam sobie nic do zarzucenia Ale taka jednostronna relacja prędzej czy później zaczyna szwankować.

Cytat:
No, komunikacja to podstawa.
Skąd on ma wiedzieć, że coś Ci się nie podoba, jesli mu tego nie powiesz?
Moim zdaniem nie możesz narzekać, że ktoś nie spełnia twoich oczekiwań, jeśli mu nie powiesz, jakie one są.
Zanim położysz lagę na tej przyjaźni, spróbuj nad nią popracować.
Jeśli obawiasz się, że wymiękniesz, albo Cię poniesie - napisz sobie na kartce to, co chcesz mu powiedzieć. I posłuchaj, co on na to. Założę się, że jeśli dotychczas rzeczywiście miękłeś i mówiłeś, że wszystko ok, to Twój przyjaciel może być zdziwiony.

Powodzenia.
O przyjaźń warto walczyć.
Wiesz, chyba jest tak, że mierzę ludzi swoją miarą - po prostu potrafię wyjść naprzeciw ich oczekiwaniom, nie trzeba mówić mi wprost, co powinienem/należałoby zrobić Z drugiej strony, myślę, że moje problemy z komunikacją mogą być po części wynikiem bycia DDA, wyuczonej postawy pt. "wszystko w porządku".

Jeszcze nie dzwonił - to daje do myślenia (zazwyczaj odebrałbym do tej pory kilka telefonów)
gryx82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-18, 18:13   #4707
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
Bo to trzeba palce zmieniac. Ja zaczynam od wskazującego, potem środkowy, potem kciuk, i tak na zmianę
ja nie umiem innym palcem psiukać jak tylko wskazującym

Cytat:
Wczoraj zawiodłem się na kimś okrutnie (nie pierwszy raz z resztą) i nie wierzę już chyba w coś takiego jak przyjaźń
przykre
Zawsze mi się wydawało, że przyjaźń męska trochę różni się od damskiej, że faceci aż tak bardzo "nie przeżywają" jak kobiety, są bardziej na luzie i generalnie nie są tak sentymentalni. Mam rację?
Ja chyba nie mam prawdziwych przyjaciół Mam kilka bardzo dobrych znajomych na których mogę liczyć ale sama nie wiem czy to przyjaźń Ja chyba boję się nazwać kogoś przyjacielem

Cytat:
Czy ja już pisałam, że nie lubię swojej tymczasowej pracy?Niby się przyzwyczaiłam, a tak naprawdę nie Nie odzywają się coś z pracy, na której mi zależy i chyba jednak czas przystąpić do ponownego, intensywnego trzebienia ogłoszeń
może jeszcze nie wszystko stracone?

Cytat:

Cytat:
Napisane przez Sabbath Pokaż wiadomość
Ja byłam kiedyś służbowo w Japonii. Ponieważ stanowisko miałam wysokie i typowo męskie - podczas spotkań służbowych wszystko było ok. To znaczy nikt mi nie mógł czynić afrontów.
Ale kiedy jeden z naszych japońskich opiekunów zaprosił nas na przyjęcie do domu i okazało się, że jego żona nie mogła usiąść przy stole a mnie spontanicznie usiłowała odłożyć porcyjkę na talerzyk i podać w kuchni, żebym mogła coś zjeść nie przy "panach" to nie wiedziałam, jak się zachować.
Sabb, Ty co chwilę zaskakujesz mnie takimi faktami ze swojego życia że szczena opada Musisz mieć je bardzo ciekawe
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-05-18, 18:24   #4708
piroksena
Zadomowienie

Cytat:
O, ja też na UJ - filozofię (nie kierunkową) zdawałam u dr Leszka Sosnowskiego

Trzymam Aggie kciuki!

piroksena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-18, 18:24   #4709
edytapa68
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdulenka Pokaż wiadomość
Będzie dobrze!

Ja wpadłam dziś do Baru z taką miłą wiadomością: dostałam od Synusia na dzień matki takiego "kfiatucha":
I cieszę się jak dzika
Nie dość, że Amorka zawsze chciałam, to na dodatek kolejna butelka do kolekcji flakoników będzie
Gratuluję i zazdraszczam
edytapa68 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-18, 18:43   #4710
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

eh z mojej pracy wymarzonej tez nie dzwonia

dupa
pewnie nie zadzwonia

a ja dalej jestem gruba
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości