|
|
#4681 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Scent Bar VIII
![]() Czy ja już pisałam, że nie lubię swojej tymczasowej pracy?Niby się przyzwyczaiłam, a tak naprawdę nie Nie odzywają się coś z pracy, na której mi zależy i chyba jednak czas przystąpić do ponownego, intensywnego trzebienia ogłoszeń
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
|
|
|
#4682 | |||||
|
BAN stały
|
Cytat:
Sytuacja z dzisiejszego wieczoru - idę do siostry, a on siedzi i pije z moim szwagrem. Ani głupiego "cześć", ani "siadaj z nami", ani nawet "pocałuj mnie w No ale jestem jego "najlepszym przyjacielem", fakt Pomijając to, że gdy jego świetni kumple odwrócili się od niego plecami, "wkręciłem" go w towarzystwo moje i mojej siostry (a czuję, że on by tak nie postąpił - są znajomi "wspólni" i "jego") ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Może jestem idealistą, może po prostu naiwny, ale chcę wierzyć, że prawdziwa przyjaźń ma rację bytu, bo z dnia na dzień zostaje mi coraz mniej rzeczy, w które wierzę ![]() Dlaczego nie potrafię kierować się rozumem, tylko głupim sercem? Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4683 | |||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Edytko, przyjażń naprawdę istnieje. Mam nadzieję że jednak zmienisz zdanie i trafisz na osobę o której będziesz mogła powiedzieć z czystym sumieniem moja przyjaciółka/ mój przyjaciel. Cytat:
Cytat:
Szczera rozmowa może naprawdę pomóc, warto spróbować. |
|||
|
|
|
#4684 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może to coś da
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
|
|
|
|
#4685 |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
Teza
Gryksiu Wklejam mój przepis na zupę truskawkową 1 litr wody,50 dkg truskawek,szklanka śmietany,szklanka mleka,2 łyzki mąki,cukier do smaku,troszkę soli. Truskawki zgnieść,osłodzoną wodę podprawić śmietaną,wymieszać z mlekiem i mąką.Zagotować z truskawkami. Dla mnie najlepsza jest na zimno z makaronem
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby |
|
|
|
#4686 |
|
BAN stały
|
Mój kolega ma dzisiaj operacje na jelito....
nie wiem czy to coś złośliwego.A znowu miałam sen że mój kolega też miał operacje...mam nadzieje ze u niego wszystko ok, bo od czasy kłótni miedzy nami milczy ja już 2 razy się odzywałam...a on nic. Ostatnio na gg go nie ma
|
|
|
|
#4687 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzięki To łatwizna ta zupa , za kilka dni będę testować Cytat:
|
||
|
|
|
#4688 |
|
Zakorzenienie
|
Dołaczam się do grona smutasów i proszę o kciuki - jutro zerówka z filozofii...
|
#4689 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4690 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Kurcze, starzeję się! Z sentymentem zaczęłam wspominać swój egzamin z filozofii...
|
|
#4691 |
|
Zakorzenienie
|
Ojej, tylko nie mów, że zdawalaś u Pani Juskiewicz...
|
#4692 |
|
Zadomowienie
|
Nie, nie, ja studiowałam w Krakowie i miałam egzamin z profesorem Legutko
|
#4693 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pocieszam się, że to zerówka, więc jakby co, zawsze moge przyjść za tydzień na normalny termin, ale wtedy to już będzie egzamin pisemny, a ja chyba wolę zdawac ustny (jak się gdzieś zacukam czy zatnę, to profesor zawsze podpowie czy na trop naprowadzi, a na pisemnym...)
|
|
#4694 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zatem trzymam kciuki i na pewno będzie dobrze na 100% dostaniesz te pytania, na które najlepiej znasz odpowiedź
|
|
#4695 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pocieszyłaś mnie, w takim razie dostanę pytanie "poglądy Platona na państwo"
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4696 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co filozofom nie przeszkadzało w dręczeniu nas, biednych polonistów.A poglądy Platona na państwo to bardzo fajny temat
|
|
#4697 | |||||||
|
Wiedźma
|
Dzięki.
Cytat:
Cytat:
![]() Przykre to okropnie. Ja mam wrażenie, że zawód w przyjaźni boli bardziej, niż w miłości. Miłość zawsze jest związana z pewnego typu hazardem, ryzykiem, że kochać przestaniesz, albo ten ktoś przestanie. Przyjaźń powinna być jak opoka. Nic jej nie ruszy. Przynajmniej w założeniu. I... O ile to naprawdę jest przyjaźń... Cytat:
Choć czasem mi trudno. Jedna moja przyjaźń ostatnio chyba nie wytrzymuje próby czasu. A może próby życia.... Ale mam też przyjaciół, na których mogę liczyć, i którzy mogą liczyć na mnie. Czasem widujemy się częściej, czasem rzadko. Ale wiem, że są. 14 za dużo. Wygląda nieprofesjonalnie. Cytat:
Jasne, że się cieszymy. ![]() Cytat:
Skąd on ma wiedzieć, że coś Ci się nie podoba, jesli mu tego nie powiesz? Moim zdaniem mie możesz narzekać, że ktoś nie spełnia twoich oczekiwań, jeśli mu nie powiesz, jakie one są. Zanim położysz lagę na tej przyjaźćni, spróbuj nad nią popracować. Jesli obawiasz się, że wymiękniesz, albo Cię poniesie - napisz sobie na kartce to, co chcesz mu powiedzieć. I posłuchaj, co on na to. Założę się, że jeśli dotychczas rzeczywiście miękłeś i mówiłeś, że wszystko ok, to Twój przyjaciel może być zdziwiony. ![]() Powodzenia. ![]() O przyjaźń warto walczyć. Cytat:
Cytat:
I będzie dobrze.
|
|
#4698 |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
Co do zupki to śmietanę,mleko i makę dodajemy do zimnej wody,a potem dopiero zagotowujemy
Trzymam za wszystkich,którzy tego potrzebują
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby |
|
|
|
#4699 |
|
Zakorzenienie
|
Lubię Wrocław, zawsze trochę zazdrościłam ludziom, którzy mają to magiczne miasto na codzień. Jest piękny. Całe życie mieszkałam w okolicach Krakowa, od paru lat mieszkam w Trójmieście i tak sobie myślę, że Wrocław powinien być następnym przystankiem. Kto wie..
Noc muzeów .. rok w rok obiecuję sobie, że dotrę, zwiedzę, a następnie rok w rok zadaję sobie pytanie, co mnie w tym kusi, skoro obsesyjnie wręcz nie lubię tłumów. Urok muzeum to dla mnie cisza i pustka, kurz w promieniach słońca, które przecinają powietrze, a hałas ludzie.. tak nie do końca. Oczywiście złamałam się i poszłam ze znajomymi, aczkolwiek kolejki w deszczu zniechęciły największych twardzieli i po odwiedzeniu Kuźni Wodnej pojechaliśmy do kolegi na Jasia Wędrowniczka Chomikiem nie jestem, aczkolwiek lubię przedmioty. Do szału doprowadza mnie mój Ad, ktory pasjami zrzuca zdjęcia satelitarne na płyty, gromadzi to całymi kartonami, po czym..nigdy do tego nie zagląda. W każdym razie ja nie zauważyłam. Tyle dobrze, ze zgadza się je magazynowac w piwnicy ![]() Polly_ zazdroszczę Złotej Rączki w domu. Mój Tata taki jest, gdy zamieszkałam daaleko od domu ze zdumieniem odkryłam, że mężczyzna może nie mieć śrubokręta w domu Tżet ma mnóstwo talentów, ale tego absolutnie mu brak. Ostatnio zachwalał przede mną latanie na motolotni, między innymi słowami, że można toto wziąć do samochodu, przewieźć w dogodny teren i potem złożyć, by polatać. Po chwili doszliśmy do wniosku, że niee Sabbath mamy podobną definicję feministki. Jestem teraz na etapie fascynacji Japonią, znajomi wrócili właśnie z dwutygodniowej wycieczki. Poczytałam przy okazji o kulturze i pozycji kobiety w tym kraju i hmm ..daleko za murzynami. co dziwniejsze, dla mnie przynajmniej, pozycja kobiety w Chinach jest znacznie silniejsza. Zupa truskawkowa to coś o czym w moich rodzinnych stronach nikt nie słyszał Pierwszy raz jadłam to tutaj, na Pomorzu. Rzucić na kolana to mnie nie rzuciło, ale złe nie jest. Równie mocno dziwi mnie zwyczaj jedzenia gołąbek z ziemniakami
|
|
|
|
#4700 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak na marginesie - ależ bym zjadła takie pyszne gołąbki, robione przez moją mamę, z ziemniakami. Mniam (chyba przed następną wizytą u mamy złożę zamówienie )
|
|
#4701 | ||
|
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Cytat:
![]() Cytat:
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
||
|
|
|
#4702 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4703 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mamuska mnie pocieszyla, bo sama zdawała filozofię. "Dziecko drogie, ja sie do filozofii uczylam dzień wczesniej i cała noc i zdałam. Raz sie zaczęłam uczyć 2 tygodnie przed egzaminem i nie zdalam, więc się nie zalamuj, ucz się dzisiaj i w nocy, to zdasz" Czasem i rady mamusi potrafia być rozsądne
|
|
#4704 | |
|
Wiedźma
|
Cytat:
Ale kiedy jeden z naszych japońskich opiekunów zaprosił nas na przyjęcie do domu i okazało się, że jego żona nie mogła usiąść przy stole a mnie spontanicznie usiłowała odłożyć porcyjkę na talerzyk i podać w kuchni, żebym mogła coś zjeść nie przy "panach" to nie wiedziałam, jak się zachować. Wiesz, mnie się wydaje, że to dlatego, że wyższe wykształcenie powinno zobowiązywać do pewnego poziomu kultury i wiedzy ogólnej. Stąd historia filozofii (nie mylić z filozofią), logika, statystyka, czy ekonomia na podstawowym poziomie To powinien poznać każdy człowiek należący do szeroko pojętej inteligencji.
|
|
#4705 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystkim smutasom i potrzebującym przesyłam dużo pozytywnej energii i trzymam
.Będzie dobrze! Ja wpadłam dziś do Baru z taką miłą wiadomością: dostałam od Synusia na dzień matki takiego "kfiatucha": I cieszę się jak dzika Nie dość, że Amorka zawsze chciałam, to na dodatek kolejna butelka do kolekcji flakoników będzie
|
|
|
|
#4706 | |||||
|
BAN stały
|
Cytat:
Po paru dniach wszystko jest niby OK, aż do następnego razu (i tak ciągną się za mną te niewyjaśnione, "gorzkie żale") ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Z drugiej strony, myślę, że moje problemy z komunikacją mogą być po części wynikiem bycia DDA, wyuczonej postawy pt. "wszystko w porządku".Jeszcze nie dzwonił - to daje do myślenia (zazwyczaj odebrałbym do tej pory kilka telefonów)
|
|||||
|
|
|
#4707 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Zawsze mi się wydawało, że przyjaźń męska trochę różni się od damskiej, że faceci aż tak bardzo "nie przeżywają" jak kobiety, są bardziej na luzie i generalnie nie są tak sentymentalni. Mam rację? Ja chyba nie mam prawdziwych przyjaciół Mam kilka bardzo dobrych znajomych na których mogę liczyć ale sama nie wiem czy to przyjaźń Ja chyba boję się nazwać kogoś przyjacielem ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Musisz mieć je bardzo ciekawe
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4708 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Trzymam Aggie kciuki!
|
|
|
#4709 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4710 |
|
Zakorzenienie
|
eh z mojej pracy wymarzonej tez nie dzwonia
![]() dupa pewnie nie zadzwonia a ja dalej jestem gruba
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:02.

Nie odzywają się coś z pracy, na której mi zależy i chyba jednak czas przystąpić do ponownego, intensywnego trzebienia ogłoszeń
No ale jestem jego "najlepszym przyjacielem", fakt
Pomijając to, że gdy jego świetni kumple odwrócili się od niego plecami, "wkręciłem" go w towarzystwo moje i mojej siostry (a czuję, że on by tak nie postąpił - są znajomi "wspólni" i "jego") ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Może to coś da

, za kilka dni będę testować

Gratuluję i zazdraszczam