Od słowa mama do randkowania czyli maluchów cała nasza zgraja - Strona 42 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-05-18, 10:56   #1231
atenk1
Wtajemniczenie

Dot.: Od słowa mama do randkowania czyli maluchów cała nasza zgraja

Aga
Teraz moda na kłady....
ale ja swojemu dałam mp4 taka fajniusią i dostał pamiątkę i jeszcze mu książkę robię..taką z tekstami i zdjęciami..ot wsio..
atenk1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-18, 12:16   #1232
dudipopka
kobieta za ladą

Cytat:
Napisane przez izun Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!Wstąpiłam przywitać się,ale jestem powalona nowościami...anetko kuruj się(może gripex ci pomożę?Stosowany w rozsądnej ilości typ MAX,naprawdę szybko stawia na nogi) i nie biegaj do sklepu nocą,braxo ty też idż z tym kręgosłupem do lekarza,bo za często ci dokucza,żeby leczyć się samemu...ira kurteczka niczego sobie,kurzi witamy po przerwie,o do ciebie dudi napiszę na pw.U mnie dziś wielki dzień,bo dzieci w drodze do domu,więc jeśli nawalę z obecnością wieczorkiem to musicie mi wybaczyć!!!A póki co mam czas do 11,a potem muszę wpaść w szał sprzątania,bo mi dzieci z domu pouciekają...no cóż wraca codzienność-obiadki,zakupy,lekcje...a było tak miło(nie zrozumieć mnie żle,ale taki "urlop"to super sprawa")

---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ----------

no dudi nie napiszę na pw,a ty wiesz dlaczego...
yyyyyy a jasniej kochana nie możesz/ bo nie kumam o co chodzi

witojcie.........
dopiero wpadłam byłam na solarium i polatałam po mieście chciałm se buty-klapki kupić ale w tej dziurze nic nie madziecko mi padło ale musze iść znowu do miasta bo jej wziełam sandałki niestety z duże.........a dziś mam w razie co oddać
kurna dziecko mi kaszlejak nie pzrejdzie jej troszku do srody to do lekarza

trzeba dzisiaj nie mieć czasu
żeby jutro mieć czas
````kękę
dudipopka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-18, 16:03   #1233
izun
Rozeznanie

Anetko a zazdrość sobie,na zdrowie!Przynajmniej wiem,czemu mi to tak zleciało....A co do ciebie,dudi,to przy próbie wysłania pw wyświetliła mi się informacja,że nie mogę tego zrobić,bo sobie pw nie życzysz..a teraz się tłumacz...
izun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-18, 17:01   #1234
atenk1
Wtajemniczenie

Izunku ja mogę sobie co najwyżej pomarzyć o takim urlopie...no chyba że coś mi się trafi wolnego za parę lat-jak odchowam
Schodziłam moje nóżki...ale Kubuś sobie pospał...za to córcia silnie obrażona bo poszłam bez niej....Miałam tylko siłę wózek pchać na kręcioła już ich zbrakło
Głowa mnie boli ...mąż wyjadł wszystkie tabletki...
Stary 2009-05-18, 17:20   #1235
ira21
Zadomowienie

hello babiniec,ja dziś do 21 sama,tzn za chwile mają wpaść dwie koleżanki mnie odwiedzić,ale kąpanie i ułozenie do snu dziś jest moja działka

u nas rano było słońce ,byłam z mała wywołać zdjęcia i jakoś nam te 3 godzinki w sklepie zleciały,teraz zaczeła sie ulewa

Jutro mój wielki dzieńtzn wieczór,ale rano Maciej of course

do dermatologa zapisałam ale dopiero za 3 tygodnienarazie musze na tego pieprza uważać
Aga slepa jestem,dopiero teraz zauważyłam twój wpis

Izun pewnie cieszysz sie na przyjazd córeczek
Dudi ja też przymierzam sie do kupna jakichś cichobiegów na lato ale nic w tych sklepach nie ma,chyba na allegro musze oblukać.
Kurtki jednak nie wzieła,baba nie robiła problemów,napisałam żę zle rozmiar luknełąm

ech co by jeszcze napisać...kurna już dostałam chyba z 6 paczek takich dzidziowych w przeciągu 2 tygodni,a nic nie wypełniałam,dziś doszła z Nana,mleko Nan2 duża paka,2 soczki,deserek,słoiczek,k aszka bananowa i jakiś poradnik,także w sumie mam teraz z 5 słoików,2 paki mleka,2 kaszki,kilka próbek mleka i kaszki,4soki,deserek,przy wieszke do smoka,oliwke i krem z hippa,i kurna jestem szczęśliwa

---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ----------

Maladt ty dobra kobieta,dziś dzwoniłam do ubezpieczyciela i rzeczoznawca miał przyjść max 30 dni po wypadku,a nie po pół roku,jakby nie ty tobym sobie czekała,ale zje***łam ich tam ostro,jutro albo w środe ma przyjść

Uzębienie
ira21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-18, 17:20   #1236
izun
Rozeznanie

anetko-pomarzyć dobra rzecz,a najlepsza,że czasem się spełniają....a tych moich dzieci ciągle jeszcze nie ma!
Stary 2009-05-18, 17:26   #1237
ira21
Zadomowienie

Izun,ja też marze o urlopie,ale pewnie swój pierwszy dostane jak Zuzia na studia pójdzie

Uzębienie

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-05-18, 17:28   #1238
izun
Rozeznanie

moja droga ja też tak myślałam,a tu proszę,dwa tygodnie wolnego minęly i to już po 10 latach!!!Więc możesz mi wierzyć-urlop ci się trafi szybciej niż się spodziewasz!
Stary 2009-05-18, 17:33   #1239
ira21
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez izun Pokaż wiadomość
moja droga ja też tak myślałam,a tu proszę,dwa tygodnie wolnego minęly i to już po 10 latach!!!Więc możesz mi wierzyć-urlop ci się trafi szybciej niż się spodziewasz!

10 lat....to prawie jutro

Uzębienie
Stary 2009-05-18, 17:51   #1240
dudipopka
kobieta za ladą

hej na moment bo nie mam czasu
wyobrazcie sobie poszłam oddać sandałki bo za duże i chciałam wejś cdo pewnego sklepu obuwniczego-----zostałam z niego wyproszona bo nie wolno z wózkiem----nie pytajta jakie qrwy latały po sklepie zrabałam babe i wyszłam z hukiem
lece może zajrze potem

izun dowiem sie o co qman z tym pw do mnie? bo mnie to nurtujr

żeby jutro mieć czas
````kękę
Stary 2009-05-18, 18:05   #1241
ira21
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dudipopka Pokaż wiadomość
hej na moment bo nie mam czasu
wyobrazcie sobie poszłam oddać sandałki bo za duże i chciałam wejś cdo pewnego sklepu obuwniczego-----zostałam z niego wyproszona bo nie wolno z wózkiem----nie pytajta jakie qrwy latały po sklepie zrabałam babe i wyszłam z hukiem
lece może zajrze potem

izun dowiem sie o co qman z tym pw do mnie? bo mnie to nurtujr

ja sie jeszcze z takimś czymś nie spotkałam,szok normalnie,to co masz teraz na wstępie pytać czy mogę wejść tyle że jestem z wózkiem,szok normalnie

Uzębienie
Stary 2009-05-18, 18:12   #1242
dudipopka
kobieta za ladą

ira zebyś ty mnie widziałaś jak naskoczyłam an starą larwe w tym sklepie...normalnie ciśnienie mi podniosła na maksa!

żeby jutro mieć czas
````kękę
Stary 2009-05-18, 18:17   #1243
AgaMili
BAN stały

Ale mnie dzis tz wqrwil. Tak mi zle teraz... Dlaczego faceci maja lepiej? Czemu to on robi "kariere", awansuje, rozwija sie w firmie, a mi juz nawet sie malowac nie chce bo po co, jak calymi dniami w domu siedze? To jest niesprawiedliwe, chcialabym choc raz na jakis czas nie byc tylko mama a kobieta, porozmawiac na inne tematy niz dzieciece, pojsc wreszcie do pracy... Zlobek 600 funtow miesiecznie a ja i tak pracy znalezc nie moge, po 2-letniej przerwie, teraz kryzys na rynku i tak siedze w domu sama, "rozmawiam" tylko z Milenka, od 17 do 7. rano tz-ta nie ma. Ja chyba juz "zdziczalam" od tej samotnosci. Nie mam kolezanek, a on ma w pracy znajomych, zazdroszcze mu tego. Eh troche to nieskladnie napisalam wiec lepiej juz skoncze pisac glupoty bo czeka na mnie cala kuchnia do sprzatania i gary do mycia.

Edytowane przez AgaMili
Czas edycji: 2009-05-18 o 18:19
AgaMili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-18, 18:29   #1244
atenk1
Wtajemniczenie

Agunia pisz ile chcesz...my od tego
Nie smutaj się masz nas

---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ----------

Ira wklej swoje maski...plizzzzzzzzzzzzzz zzzzzzzzzzzzz.....
Stary 2009-05-18, 18:32   #1245
BRAXA
Zadomowienie

GG do BRAXA

Dudi coś takiego spotkał mnie kiedyś w kawiarni ale właścicielowi się to nie opłaciło

a tak z innej beczki dzisiaj o mały włos bym nie straciła Wierka jak pisze to mam basen dalej w oczach mieliśmy bo już nie mamy takie gniazdko podpięte do prądu z srodkiem ale bez oprawki było zastawiane fotelikiem do karmienia [cały czas prosiłam aby założyć oprawke] i dzisiaj była w pokoju a to było w przedpokoju i cos oglądałam w tv i nagle prad sie wyłączył i wrzaskokazał się że Kuba odsłonił gniazdko i Wierka prąd walnął tylko całe szczęście że mamy przeciw porażeniówke jak narazie po konsultacji z pediatrą oki ale jak pomyśle dalej to mi słabo.

i to jeżeli chodzi o tz prawie do tragedi doszło żeby gniazdko założyć tak mało trzeba

---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ----------

a'guś wiem co czujesz bo ja bym zwariowała w domu ale powiem ci że wszystko sie ułoży tylko walcz o swoje
napewno jak chcesz to to osiągniesz
BRAXA jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-05-18, 18:39   #1246
ira21
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość
Ale mnie dzis tz wqrwil. Tak mi zle teraz... Dlaczego faceci maja lepiej? Czemu to on robi "kariere", awansuje, rozwija sie w firmie, a mi juz nawet sie malowac nie chce bo po co, jak calymi dniami w domu siedze? To jest niesprawiedliwe, chcialabym choc raz na jakis czas nie byc tylko mama a kobieta, porozmawiac na inne tematy niz dzieciece, pojsc wreszcie do pracy... Zlobek 600 funtow miesiecznie a ja i tak pracy znalezc nie moge, po 2-letniej przerwie, teraz kryzys na rynku i tak siedze w domu sama, "rozmawiam" tylko z Milenka, od 17 do 7. rano tz-ta nie ma. Ja chyba juz "zdziczalam" od tej samotnosci. Nie mam kolezanek, a on ma w pracy znajomych, zazdroszcze mu tego. Eh troche to nieskladnie napisalam wiec lepiej juz skoncze pisac glupoty bo czeka na mnie cala kuchnia do sprzatania i gary do mycia.

Aga,jakbym o sobie czytała,jestem w identycznej sytuacji,chociaż dopiero 5 miesiąc w domu siedze,to jak do ludzi wyjde to odrazu mi sie humor poprawia,też chce iśc do pracy,tzn ide w grudniu,Zuzie albo do żlobka dam albo opiekunka,chce pracować narazie na pół etatu ale żeby mieć jakiś kontakt z ludzmi i jakoś sie rozwijać.

Bo mnie ta cała sytuacja przerasta,cały dzień w domu,4 ściany i nic więcej
także postawiłam iść do pracy,Zuzia bedzie miała już 11 miesiecy i jakoś poradzimy sobie.
Może jestem jakaś inna ale nie chce siedzieć z dzieckiem do wieku przedszkolnego w domu,chce do tego czasu mieć za sobą magisterke,i pracować.
ale zobaczymy ile z tego uda mi sie zrobić

---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ----------

Kasiu,dobrze ze wszystko dobrze skończyło,nie martw sie kochana

ja jak miałam 3 latka to wsadziłam patyczki do uszu do gniazdka,mama mówiła ze myślała ze po mnie już ale tylko paluchy czarne miałam.

anetko,maske wkleje,postaram sie dzis bo kabel od aparatu zawieruszył gdziesale te twoje extra wyglądają,moje to made in china na oko odrazu widać

Uzębienie
Stary 2009-05-18, 18:44   #1247
atenk1
Wtajemniczenie

Dziewczyny czy ja mogę Was o coś zapytać?Proszę napiszcie jak radzicie sobie z fochami starszych pociech...jak przetrwać...jak coś wyegzekwować...Mój najstarszy syn to dobre dziecko ale teraz olewa sobie dosłownie wszystko i wszystkich...nie wiem jak dotrzeć do niego ...a może nie umiem sobie poradzić...
Cokolwiek zrobię i powiem to i tak mija się z celem..po prostu
Stary 2009-05-18, 18:45   #1248
ira21
Zadomowienie

ja raz miałam chwile grozy,jak robiłam obiad to zostawiłam Tż z małą,on połozył ja na sofie i poszedł drzwi listonoszowi otworzyć,a tu dziki ryk,mała obróciła i spadła z kanapy na panele,ryk niemiłosierny,Tż ja na rece odrazu,ja w szoku,listonosz w szoku,nie wiedzial co sie dzieje,ale połakała 2 minuty i uspokoiła,dobrze ze nic sie nie stało,ale kurna pierwsze loty mamy za sobą,

Tż został tak przeze mnie zjechany ze nie wiedział co mówić w swojej obronie,a mówiłam mu zeby jej nie zostawiac ani na sofie,ani na przewijaku bo sie przekreca,ale nie wierzył,to miał szanse zeby przekonac

Uzębienie
Stary 2009-05-18, 18:45   #1249
BRAXA
Zadomowienie

GG do BRAXA

Ira ale jak sobie pomyślisz co sie mogł stac to ....................
wina tz bo nie założył oprawki
wina moja bo oglądałam tv
wina syna starszego bo odsłonił gniazdko

jednym słowem tragedia

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-05-18, 18:48   #1250
ira21
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez atenk1 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy ja mogę Was o coś zapytać?Proszę napiszcie jak radzicie sobie z fochami starszych pociech...jak przetrwać...jak coś wyegzekwować...Mój najstarszy syn to dobre dziecko ale teraz olewa sobie dosłownie wszystko i wszystkich...nie wiem jak dotrzeć do niego ...a może nie umiem sobie poradzić...
anetko młodzienczy bunt,ja pamietam siebie....a jak rodzice chcieli ze mna pogadac na ten temat to dostawałam jeszcze wiekszej furii.nic do mnike nie docierało,rodzina i obowiazki zawsze były na ostatnim miejscu,ale u mnie to wiązało ze złym towarzystwem

Uzębienie
Stary 2009-05-18, 18:48   #1251
atenk1
Wtajemniczenie

Kasiu dopiero doczytałam...kochana cieszę się, że Wierek cały i zdrowy. Ja też się boje że coś mi się takiego przytrafi..Ma pewnie mały dobrego anioła stróża...
Stary 2009-05-18, 18:49   #1252
BRAXA
Zadomowienie

GG do BRAXA

Cytat:
Anetko cięzko coś poradzić bo sama mam ten problem ja staram sie cały czas gadać ględzić
Cytat:
Napisane przez ira21 Pokaż wiadomość
ja raz miałam chwile grozy,jak robiłam obiad to zostawiłam Tż z małą,on połozył ja na sofie i poszedł drzwi listonoszowi otworzyć,a tu dziki ryk,mała obróciła i spadła z kanapy na panele,ryk niemiłosierny,Tż ja na rece odrazu,ja w szoku,listonosz w szoku,nie wiedzial co sie dzieje,ale połakała 2 minuty i uspokoiła,dobrze ze nic sie nie stało,ale kurna pierwsze loty mamy za sobą,

Tż został tak przeze mnie zjechany ze nie wiedział co mówić w swojej obronie,a mówiłam mu zeby jej nie zostawiac ani na sofie,ani na przewijaku bo sie przekreca,ale nie wierzył,to miał szanse zeby przekonac
Wiem że takie sytuacje się zdazaja oliwier tez mi fiknął z lezaczka prosto na stół z mojej winy bo zapomniałam obiniżyć całe szczęście że nie udeżył o ławe tylko po nią wpadł
Stary 2009-05-18, 18:51   #1253
ira21
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez BRAXA Pokaż wiadomość
Ira ale jak sobie pomyślisz co sie mogł stac to ....................
wina tz bo nie założył oprawki
wina moja bo oglądałam tv
wina syna starszego bo odsłonił gniazdko

jednym słowem tragedia

nie mysl o tym kochana,dobrze ze jest juz ok

poprostu na przyszłosc trzeba uważać,jak sie ma malutkiedziecko,to oczy nawet z tyłu głowy trzeba miec.

Uzębienie
Stary 2009-05-18, 18:51   #1254
atenk1
Wtajemniczenie

Czuję się taka bezradna...nic kompletnie nie dociera...przecież takiego chłopa nie przełożę przez kolano...a wsio spływa jak po kaczce
Stary 2009-05-18, 19:04   #1255
BRAXA
Zadomowienie

GG do BRAXA

Cytat:
Kasiu dopiero doczytałam...kochana cieszę się, że Wierek cały i zdrowy. Ja też się boje że coś mi się takiego przytrafi..Ma pewnie mały dobrego anioła stróża...
Cyba tak bardzo silnegobo to juz kolejna historia ale chyba najgorsza choć Z BARAXA BYŁO TEZ zle ale dobrze sie skonczył ale tego to nawet nie chce mi sie opowiadać powiem tylko że byłam przy wierku i braxie a moał być tragedia bo ona pokazala że jest wyżej w chirarhii stada reke miała siną

---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ----------

Cytat:
Czuję się taka bezradna...nic kompletnie nie dociera...przecież takiego chłopa nie przełożę przez kolano...a wsio spływa jak po kaczce
znam to tylko dzisiaj sie troche wyciszył przez zajście zaraz ide na piwo młody zasnoł to sterszy z nim zostanie jak cos bedziemy minute od domu choc nie wiem chy wyrodna matk nie jestem
Stary 2009-05-18, 19:08   #1256
atenk1
Wtajemniczenie

Braxa musisz sobie dać trochę luza...bo zestresowana matka w niczym sobie nie poradzi...
leć kobitko na chwilę ...zrzuć ciężar z piersi

---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ----------

I powiem Ci jeszcze Kasiu że jesteś najlepszą mamą jaką mogliby mieć
Stary 2009-05-18, 19:14   #1257
AgaMili
BAN stały

Braxa, straszne mialas przezycie, Bog nad nim czuwal albo inny ktos na gorze ze nic sie niestalo, ja mam wszystkie kontakty zaslepione od dawna bo Milenka uwielbia sie nimi bawic ale na szczescie zaslepek nie wyjmie
Anetko a moze dawaj mu kary? Np. na komputer, telewizor, wyjscie z domu itp? Jak mama moze byc bezsilna? Ja mam brata w wieku 9 lat i tez nic do niego nie dociera, czasem jest jak aniolek a czasem to mam ochote go sprac na kwasne jablko

A tz nie dzwoni, nie przeprasza, tzn. juz przeprosil ale pewnie tylko po to zebym mu kanapki do pracy zrobila, czuje sie jak sluzaca, i nikt mnie nie docenia normalnie nikt, czasem sie czuje jak.... szkoda slow.
Stary 2009-05-18, 19:16   #1258
Meliada
Przyczajenie

hejBraxa współczuje przeżyć,to straszne jak mało trzeba by dziecko zrobiło sobie krzywdę,my kiedyś zostawiliśmy na stole w kuchni gorąca herbatę i poszliśmy do pokoju a mała niewiadomo kiedy tam poszła i się trochę poparzyła-na szczęście to nie był wrzątekA na komunie my ostatnio daliśmy album o rekordach guinessa,książeczkę pamiątkową i kase,ale jak się potem dowiedziałam na czasie są telefony,aparaty,telewizo ry,kompy,kina domowe..
Meliada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-18, 19:30   #1259
dudipopka
kobieta za ladą

Braxa........dzięki Bogu ze to tak sie skończyło .......
boszszsz do chaty mi wpadła wielka mucha jesuuuuuuuuuu jak ja zasne

żeby jutro mieć czas
````kękę
Stary 2009-05-18, 19:32   #1260
AgaMili
BAN stały

Cytat:
Napisane przez dudipopka Pokaż wiadomość
boszszsz do chaty mi wpadła wielka mucha jesuuuuuuuuuu jak ja zasne
Ubij

---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ----------

Kurzi widze Cie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości