|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3241 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie lipcowo - sierpniowe 2009 - "9 miesięcy stwarzania małego świata" - cz
Już wróciłam, czytam i czytam, odpisuję i co???? Wcięło mi cytaty
Co ja tam chciałam... Po pierwsze: dziękuję wszystkim za ciepłe słowa Po drugie: Skierko, wyniki bardzo dobre. Cieszę się ogromnie Anusia, ale masz problemy z tą budową, no ale jeżeli ja miałam duże tylko przy remoncie mieszkania, to Ty przy budowie domu musisz się nieźle nadenerwować Sylcia, po prostu rozwaliłaś mnie tym strojem. Super! No nie wiem co jeszcze chciałam,a już wiem Miramej masz rację - nie wracam tam już!!! (no raczej) eeleri - pocztą? Dobre nie wpadłam na to ![]() katarzynko może rzeczywiście zmacham sobie siostrzyczkę dla Maćka ![]() Dobra, ja spadam zrobić małżowi obiad, bo zaraz wpadnie do domku głodny wilkołak, a tu pusty talerz. Do jutra myszki
|
|
#3242 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo - sierpniowe 2009 - "9 miesięcy stwarzania małego świata" - cz
Cytat:
![]() Jak przeczytałam pierwsze zdanie to myślałam, ze jedziesz rodzić Cytat:
![]() Zresztą tez jestem w lesie z wyprawką ... no i jeszcze ta budowa - trzeba wybrac pokrycie dachowe, okna dachowe ... itd ![]() Cytat:
![]() no właśnie Cytat:
... też je miałam - nie raz ![]() Cytat:
... to ja od stycznia chyba 7 razy ![]() Cytat:
... tzn podobne ![]() Cytat:
... i uważaj bo wizaż wciąga !!! ... ale też uczy ![]() Cytat:
baaaardzo mocno za pomyślną rozmowę z Pawłem!!! |
||||||||
|
|
|
#3243 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja się śpieszę z obiadem! dzwonię do niego o której będzie?! Przygrzewam obiad dwa razy! W końcu dzwonie znowu i pytam czy już jedzie a On mi mówi, ze teraz nie je, bo późno jadł śniadanie!!! No myslałam, ze go potrzaskam!!! wrrrrrrrrrrrrrrrrr
|
|
|
|
|
#3244 |
|
Wtajemniczenie
|
To czemu jeszcze ich nie wstawilas? Dawaj nam tu takie zdjatka
|
#3245 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ale miło, że ktoś o mnie tak ciepło myśli Dobrze ma Twój mężuś- tak mu dogadzasz ![]() Cytat:
Ty wybierasz dach a ja drzwi, podłogi więc razem budujemy!A nawet kiedyś synusiowi kupiłam takie ciepłe śpiochy z napisem "little builder" tylko Tż mnie straszy, że synuś może się zbuntowaći stwierdzić, że on wykańczać domu nie będzie i postanowi się wykluć Ale ja liczę na jego zdrowy rozsądek i ciepliwość w końcu staram się ze wszystkim zdąrzyć chociaż wszyscy pukają się w czoło a ja chwilami mam wątpliwości czy zdąrze, ale starać się będę i zrobię ile mogę
|
|
#3246 | ||||
|
Zakorzenienie
|
no moze troszkeCytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() mamusie narazie net mi chodzi........nie wiem na jak dlugo
|
|
#3247 | |
|
Zakorzenienie
|
a bo musiałabym je zeskanować a drukarka mi padła
... to stare dobre czasy były ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#3248 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.Dziekuje dziewczyny za komplementy .Kupilam dzisiaj cos dla malej. Jest rozowe tylko aparat mi rozjasnil. To na wszelki wypadek gdyby maz nas zaniedbywal .Kwiecien-maj2009 212.jpg
|
|
#3249 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) ![]() Cytat:
No widzisz, nie wracaj - masz rację, skoro Ci było tam źle Do jutra Cytat:
|
|
|
#3250 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Juz mu zapowiedzialam ze ma mnie informowac wczesniej, zanim cos zaczne robic bo inaczej udusze.Tym bardziej ze ja nie mam ochoty na obiady. Jem je z przymusu. Nie wiem dlaczego ale muli mnie przy nich .Zapomnialam sie "pochwalic" jaka mialam akcje na lotnisku w drodze do Pl. "Ulalo" mi sie z jednego cycusia . Bluzka blekitna wiec mozecie sobie wyobrazic jak wygladalam z plama na jednej piersi. Myslalam ze zaczynam produkcje a tu od tamtej pory cisza. Dziwne . Ciekawe kiedy teraz mnie zaskoczy?
|
|
#3251 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u nas raczej polecają Hmm, nie zagląda między nogi ![]() to jak oni Was tam w ogóle badają? mają rentgena w oczach ![]() ja rozkładam girki co dwa tygodnie ![]() Eee, no laska z Ciebie do twarzy Ci w tych barwach, a najbardziej się mi podobasz na ostatnim zdjęciu Cytat:
jeszcze wszystko się pięknie ułoży, zobaczysz trzymam kciuki za Ciebie i Twoją dzidzię, no i oczywiście za czekające Cię rozmowy ![]() Będzie dobrze ![]() Cytat:
|
|
|
#3252 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No wlasnie nie badaja bo nie widza takiej potrzeby . Waga, mierzenie brzucha, pogadanka na temat samopoczucia i na tym koniec.A masc kupilam w Polsce i na tej masci jest tak napisane wiec to "polskie" zalecenie
|
|
#3253 | |
|
Zadomowienie
|
Ania Ty szalona kobieto!
Pogadamy jak będziesz przy drzwiach...teraz to dopiero się zaczyna! Powiem Ci, że na dole podłoga się kładzie za chwilę dolna łazienka, muszę sie umówić ze stolarzem na kuchnie, a teraz te drzwi zamawiam a właściwie to wciąż wybieram, więc z wykończeniem domu też jestem daleko w lesie ![]() A najgorsze jest to, że to tyle kosztuje! Normalnie obłęd jakiś ![]() Cytat:
|
|
#3254 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tylko ogólnie, że można stosować u dzieci. Nie podali od jakiego wieku a wiem, że inne mamusie stosują i ogólnie polecają nawet u małych dzieci
|
|
|
#3255 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję za życzenia, jesteście kochane
Unholy, p4w...sto lat!! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Buuuuu! Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
nie kumam co za problem powiedzieć - jadłem w pracy, nie gotuj kochanie specjalnie.Cytat:
a miałąś jakiś sweterek czy coś? ![]() Dziewczyny co do filtrów i parasolek. W SR pani nam powiedziała, że budka wózka służy do ochrony przed wiatrem i deszczem, a do ochrony przed słońcem służy parasolka. Latem, kiedy będzie gorąco, to w takiej gondolce zakrytej dodatkowo budą będzie duchota, co wcale dla dzieci dobre nie jest. Wtedy mamy złożyć, przynajmniej częściowo, budkę i zamontować parasolkę. Ta poza tym jest bardziej elastyczne jeśli chodzi o kąt ustawienia w stosunku do padającego słońca niż budka. Filtry - to już moja opinia, noworodek ma ileś tam razy cieńszą skórkę od nas. Ja wychodzę na ulicę wysmarowana więc dlaczego mam nie chronić dziecka? bo nie wystawię na bezpośrednie słońce? przecież szkodliwe są promienie uv, które docierają do skóry przez chmury, przez odbicie...no generalnie cały czas. Krem od pierwszych dni życia ma na przykład Ziaja: http://www.domzdrowia.pl/59007,ziaja...nia-zycia.html Myślę, że wśród mineralnych filtrów Avene, Biodermy czy innych aptecznych też się cos znajdzie, trzeba poszukać. No w każym razie ja zamierzam małego smarować od pierwszych spacerów |
||||||
|
|
|
#3256 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
no niezła akcja musiała być ![]() A dlaczego Ty nie jesz obiadów? Nieładnie!!! chyba musze to zastosować
|
||
|
|
|
#3257 |
|
Zakorzenienie
|
A co do Svinecki - to dziś jest też Eryka
|
|
|
|
#3258 |
|
Zadomowienie
|
Myślę o tych filtrach i myślę...i dalej nie wiem
w końcu im mniej chemii tym lepiej, ale z drugiej strony prawda jest taka, że słonko szkodzi nam a co dopiero takiemu maleństwu.
|
#3259 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do cen i wykańczania to ja nawet nie chce mysleć ![]() Cytat:
... musze go chyba zapytać co to za problem? ![]() ---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ---------- siedze na allegro ... próbuje coś wybrac, zeby zacząć kompletować moją wyprawkę ... i jakoś marnie mi to idzie ![]() dziewczynki ile macie pieluch flanelowych???
|
||
|
|
|
#3260 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do kremu to pewnie kupię, w końcu będzie pełnia lata ale spytam jeszcze pediatry w środę Cytat:
|
|
|
#3261 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.Hm, mysle ze masz racje i z ta parasolka i z kremem Cytat:
Alez jem, tylko wolno i ze zbolala mina . jak nie zjem obiadu to nie moge sie niczym najesc. Ciagle chodze glodna wiec wole cos pozywnego i cieplego.
|
|
#3262 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#3263 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Naprawdę spać przez to nie mogę![]() Jak tak robisz wyprawkę to ja też poproszę nie wiem ile czego kupić.........dziś kończę 29 tc i nawet nie wiem od czego zacząć wyprawkę![]() Dziewczyny jak macie jakąś listę wyprawkową to poproszę na maila anusia_82@wp.pl
Powiedziałam "TAK" Gabriel przyszedł na świat 11 stycznia 2011 Edytowane przez anusia_82 Czas edycji: 2009-05-18 o 18:48 |
|
|
|
|
#3264 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
do 16 dłubaliśmy remontowo w mieszkaniu, potem musiałam posprzątać, zjeść..i padłam.Co do pieluszek flanelowych to mam narazie całe 3 (komplet z motherhood), ale planuję jeszcze z 5 dokupić. Cytat:
A możesz spytać czym on poleca smarowac pupkę po zmianach pieluch? pudrem, kremem(jakim)? dzięki Cytat:
Edytowane przez truheart Czas edycji: 2009-05-18 o 18:49 |
|||
|
|
|
#3265 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
... ta od Tru ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3266 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Może zapytać pediatry co poleca na katar u bardzo malutkich dzieci? Cytat:
![]() Cytat:
![]() U mnie często bardzo wieje od morza, więc budka w gondoli bardzo się przyda , rzadko jest bezwietrznie i prawie nigdy duszno, ale nad parasolem pomyślę koło lata, czyli w lipcu ![]() Ja nie jestem 100% przekonana do zaleceń u mnie panujących (że niby do 6 miesiąca nic się nie stosuje). Szczególnie, że mieszkam na wyspie zewsząd otoczonej wodą, trudno czasami jest się skryć przed słońcem. Muszę poszukać jeszcze wśród aptecznych filtrów, widziałam też kremy, lotiony z Nivea i muszę dokładnie poczytać. Wiadomo, że głównym miejscem moich spacerów wózkiem będą okoliczne parki i plaże. Ach te nasze dzieciaczkowe dylematy ![]() Czasami przerażają mnie u mnie te półnagie, bez czapeczek, z gołymi stópkami, noworodki wożone już od urodzenia w spacerowym wózku i to bynajmniej nie podczas wielkich upałów (a mama w długim rękawie i spodniach i na dodatek wieje okropnie)
|
|
#3267 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra mamuśki lecę na kolację bo zgłodniałam przy tym necie
![]() jakiś film przy okazji sobie obejrzę, narka
|
|
#3268 |
|
Zadomowienie
|
Aniu dziękuję
A teraz Dziewczyny życiowa sprawa i mam nadzieję, że mi doradzicie albo przedstawicie argumenty bo ja jestem całkiem skołowana otóż zastanawiam się czy ma sens inwestować kupę kasy w wykończeniówkę domu czy za to zrobić więcej ale w niższej jakości? Może któraś z Was się przekonała o tym na własnej skórze?
|
#3269 | |
|
Zakorzenienie
|
Też musze do niej zajrzeć
![]() Niezamaco ![]() Bardzo mi miło ![]() ---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ---------- Cytat:
Jeśli chodzi o sanitariaty do łazienki to polskie firmy mają już bardzo ładne wzornictwo, a nie szokują cena tak jak np. hiszpańskie czy włoskie. Spadam dziewczynki,bo zaraz powinni przyjść moi rodzice, a za godzinę teście ![]() |
|
|
|
|
#3270 |
|
Ola-Unhola
|
Parasolki sa i uniwerslane i przeznaczone do konkretnych wózków. Tutaj uniwersalne:
http://allegro.pl/item635059034_para...a_nowe_fv.html Syla, super fotki ![]() Ja na żadnej maści majerankowej nie widziałam inf o stosowaniu u dzieci pow. 3 r. ż. Jakiej masz firmy? Tru, dziękuję za zyczonka Dla Ciebie również Naj, naj, naj i spełnienia marzeń oraz dużo, dużo szczęścia i miłości Wiecie co, ja to chyba kupię taka zwykłą wanienkę (kupiłabym na stojaku, ale mam za mało miejsca). Nie będę się bawiła w regaliki nawannowe za 400 zł na niecały rok i inne bajery http://www.dlabobaska.pl/tega-wanien...em-p-5866.html kolor nieb lub ziel. ---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ---------- A może biała, żeby "zlewała" się z dużą wanną
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:09.

MACIEJKA SYNEK KOCHANY 

to ja mu na to, żeby sobie forum muratora poczytał!
... no i jeszcze ta budowa - trzeba wybrac pokrycie dachowe, okna dachowe ... itd 
, ale się tym nie przejmuję.