|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3301 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo - sierpniowe 2009 - "9 miesięcy stwarzania małego świata" - cz
Cytat:
Od razu konkretnie i pożądnie. Cytat:
Ale was dziś zaniedbałam, ale po pedicure poszłam do sklepu z bielizną, wybrałam sobie cyckonosz I jutro pójde go zakupic z mysla o szpitalu itp, bo ogolnie do tego typu bielizny wiekszej wagi nie przykładam-wiadomo ![]() Kupiłam pare par gateczków.Panterke, gładkie itp, bo te juz rozciagniete, brzydkie,skulkowane. Wpadłam do domku o 17 i wstąpił we mnie demon porządków.Zatrzymałam sie dopiero jak dzwonek usłyszałam, a to kumpelka jeszcze z podstawówki na plotki i tak gadalymy do 22, a teraz was nadrobiłam i czekam na Męża zeby mnie ogolił bo jutro ginek i rozkładanie nóżek ![]() UnholyOne- a jaka fryzurke ty sobie układasz ze az godzine ci to zajmuje? Mi wszyscy mówia ze zly czas wybralam na zapuszczanie, bo nie bede miala czasu na pielegnacje i modelowanie jak beda dluzsze, a ty jak bedziesz sobie z tym radzic? podpowiedz mi?
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
||
|
|
|
#3302 |
|
BAN stały
|
Dot.: Mamusie lipcowo - sierpniowe 2009 - "9 miesięcy stwarzania małego świata" - cz
no to i ja uciekam, dobranoc
|
|
|
|
#3303 |
|
Zakorzenienie
|
swoja drogą już późno a naszej zguby nadal brak?
skurcze miała teraz jakoś dziwnie myśli mnie nachodzą...Zawsze zameldowała się a nic nie wspominała zeby na dłużej się oddalała. Hmmmm, ale gdyby sie cos działo to moze naskrobała by sms, co myślicie?
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#3304 |
|
Ola-Unhola
|
Jeszcze zajrzałam na chwilkę.
Napisałam godzinę temu do Svinecki smsa, ale do tej pory się nie odezwała. Liczę na to, że spi. Bo zaczynam się martwic... ---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ---------- Katarzynko, godzinę nie układam. Tylko ogólnie wizyta z wykąpaniem, umyciem włosków, wygramoleniem się z wanny i ułożeniem fryza zajmuje mi 1-1,5 godz. Taki ze mnie wieloryb ![]() A układam normalną fryzurkę na szczotkę, nic wymyślnego ![]() czekam jutro na fotki bieliznowe ![]() Malga, cieszę się, że rodzice jako tako zareagowali. Trzymam kciuki za kolejną rozmowę. Paweł pewnie będzie zdziwiony, ale w efekcie się ucieszy ![]() No to wracam do łózia, bo plecki bolą przy kompie
|
#3305 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja to sie dopiero bede musiala nauczyc jakis kombinacji ,fryzur i układania kłaków bo ja zielona jestem i nie umiem z nimi nic fajnego zrobic
|
|
|
|
#3306 |
|
Ola-Unhola
|
jest sms od Zguby:
"Hej nie mam netu bo coś się popsuło i nie mam jak wejśc na wizaż. Ale wszystko ok dzięki za pamięc. A jutro przewozimy rzeczy do mieszkania "No to mi ulzyło, mogę spokojnie lulac ![]() Dobranoc
|
#3307 |
|
Zakorzenienie
|
no to i ja sie oddalam, golic, szorowac itp
![]() Jutro dzien doktorkow.Najpierw gin, potem przeglad u zębologa slodkich snów
|
|
|
#3308 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
hej dziewczynki
![]() dzieki wielkie za troske, jestescie kochane ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() popsul sie net i nie mialam dostepu a na dodatek dzialamy ostro w mieszkaniu i nie mialam nawet kiedy sie odezwac.wlasnie przyjechalam do domku i okazalo sie, ze ojciec naprawil net jeszcze raz dzieki, ze sie o mnie martwilyscie i przepraszam, ze musialyscie sie denerwowac ![]() lece nadrobic zaleglosci
|
|
#3309 | |||
|
Zakorzenienie
|
No, goście poszli, tz odwozi swoich rodziców, a ja na chwilkę zajrzałam do Was
![]() Cytat:
Cytat:
mnie to nie przekonuje ale pewnie, że każdy ma swoje zdanie A filtry dla newbornów są mineralne Cytat:
![]() Jutro, oki? zajrzałam tylko na chwilę i nie chce mi się poczty odpalać... Idę sprzątać po imprezie kochane. Miłej nocy! Edytowane przez truheart Czas edycji: 2009-05-18 o 22:13 |
|||
|
|
|
#3310 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Nam zaproponowali drzwi invado które mają sosnową ramę, wycena z montażem itd opiewa na ponad 16 tys a dziś znalazłam drzwi całe drewniane, ościeżnice też a do tego klamki w komplecie za 17 400 a montażmożemy negocjować więc przy takiej róznicy ceny chyba jednak drewno Panele mam w mieszkaniu i przy moim psie się nie sprawdziły, były wysokiej klasy ale nadają się już tylko do wymiany A pieluszki bambusowe rozłożyły mnie na łopatki
|
|
#3311 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
kurcze poucinalo mi wszystkie cytaty
Tru, Unholy, p4w - wiem, ze pozno ale wszystkiego najjjjjlepszego z okazji imieninek ![]() ![]() ![]() magi77 trzymam kciuki zeby wszystko bylo jednak ok ![]() skierko super, ze wszystko ok ![]() co tam jeszcze...hmmm nie pamietam jeszcze raz dziekuje, ze sie o mnie martwilyscie ![]() a co do imienin mojego synka - faktycznie mial dzis, a ja wyrodna zapomnialam z tego wszystkiego no ale on w sumie i tak jeszcze nie obchodzia jutro jade przewozic pierwsze rzeczy do mieszkania, ahh juz chce miec to za soba bo mnie to wykancza a jeszcze rano musze pomyc meble u malego, odkurzyc i umyc podloge i to samo w salonie - to sobie to zrobie rano bo TZ i tak ma spotkania wiec rzeczy bedziemy przewozic pozniej milej nocki kochane
|
|
#3312 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór pięknym Paniom
![]() A ja oczywiście od 1,5h nadrabiam...takie płodne dzisiaj byłyście...i nawet nie zauważyłam która już godzina...za to już widzę że mi cytaty ucięło ![]() Cytat:
![]() A mi dzisiaj Mama powiedziała że mam ekstra brzuszek i myślała ostatnio że się zatrzymał troszkę...bała się wcześniej jaki on ogromny bedzie...a on taki ładny ![]() Witam serdecznie nową Mamusie...i jej Dzidziolka Cytat:
Cytat:
a ja nawet malutkiego nie mam...ale za to mam dwie fretki...fenomen jakiś![]() Cytat:
Cytat:
![]() Co do spacerów to mówili w Mamo to Ja (jak jeszcze leciało) że letnie dzieci od razu można na spacer zabrać...wszystko zależy od nas jak się będziemy czuły...zimowe dzieci trzeba przyzwyczajać do pogody Cytat:
Pięknie wyglądasz...jak porcelanowa laleczka tak mi się od razu skojarzyło![]() Wizaż uzależnia ![]() Cytat:
|
|
#3313 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Oj dużo tych przykładów możnaby wymieniać![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() za doktorkówCytat:
![]() Cytat:
|
|
#3314 |
|
Zakorzenienie
|
Tak nadrabiałam i pisałam, że zostałam na Wizażu sama...
Spać mi się coś nie chce, chyba mi się poprzestawiał wewnętrzny zegar![]() Byłam dzisiaj na zakupach kosmetykowych...i co...i nie zaszalałam chociaż tak bardzo chciałam...kupiłam chusteczki nawilżające Cleanic Dzidziuś, wkładki laktacyjne Johnson's, Linomag...i różne pierdołki potrzebne mi do szpitala...na kosmetyki się nie zdecydowałam jeszcze...tak jadąc do sklepu myślałam czy kupować ten Emolium apteczny czy jednak nie przyzwyczajać skóry Małej i kupić Hipp lub Nivea...no i nie zdecydowałam jeszcze ![]() Później resztę dnia spędziłam na działeczce z Rodzicami...i jak Mama zobaczyła moją listę kosmetykową to za głowę się chwyciła że tyle tego potrzeba, że jak My się rodziliśmy to nie bylo tyle udogodnień...i ciągle pytała...a po co to? a po co tamto? Okaze się w praktyce czy wszystko rzeczywiście było potrzebne![]() Dobranoc Mamusie...uciekam bo aż wstyd tak długo siedzieć ![]() Kolorowych senków
|
#3315 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam nadizeje zpeomoga Cytat:
Cytat:
przepraszam ale nie jestem w stanie was nadrobic za duzo i za szybko produkujecie.Ja wczoraj przyszlam do domku klapnlema wstalam o 18 , no i efekt taki ze od 4 nad raznem takie oczy
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|||
|
|
|
#3316 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień doberek ![]() a ja się dzisiaj wyspałam i tryskam dobrym humorem (na razie )spałam dzisiaj pod kocem, wszystkie okna uchyliłam i nie miałam kataru ![]() olałam sikiem prostym antybiotyk, inhalacje i inne bzdety i się wyspałam, wstawałam tylko do wc. jestem już po śniadanku i zastanawiam się co robić o tej godzinie ![]() Widzę też, że wczorajsza zguba się nam znalazła ![]() trzymam kciuki za Katrzynkę ![]() (ktoś ma jeszcze dzisiaj wizytę ?) Cytat:
Zakładaliśmy je 7 lat temu, przeżyły remont jednego pokoju, potem generalny remont kuchni i przedpokoju (wymiana całej instalacji, podłogi, meble, boazeria), następnie był remont drugiego pokoju i znowu generalna zmiana łazienki. Dodam, że drugi pies po nich łazi i są git. Jak na tyle remontów i gruzu który się po nich przewalał to wyglądają całkiem całkiem. Także nie zawsze wysoka cena świadczy o dobrej jakości
|
|
|
#3317 |
|
Rozeznanie
|
Dzien dobry! Jak sie spalo?
Macie tez takie problemy ze spaniem? Nie potrafie sobie znalezc dogodnej pozycji, wszystko mnie boli, probuje czarow z dodatkowa poduszka miedzy nogami i nic nie pomaga. No i tesknie za ukochana pozycja na brzuchu ![]() W Hadze dzisiaj piekny dzien, swieci slonko Dobrze, to teraz Was poczytam ![]() ---------- Dopisano o 08:10 ---------- Poprzedni post napisano o 08:06 ---------- Ja na razie mam 6, ale kolezanka radzila, aby kupic drugie tyle, bo sie do wszystkiego przydaja.
|
#3318 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć Mamusie
Cytat:
, nie dowiem się, czy dobre ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]()
|
|
|
#3319 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wizyty Cytat:
![]() Cytat:
, a filtry fizyczne to nie to samo, co mineralne? ![]() Oki Cytat:
![]() Cytat:
![]() Udanej przeprowadzki Cytat:
![]() A moje dziecko ciągle ma czkawkę , aż mi Go szkoda.
|
|
|
#3320 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
http://www.allegro.pl/item629705780_...i_babyono.html Cytat:
Cytat:
i co lepsze masz samopoczucie???Cytat:
![]() Tulipfever witaj, bo ja jeszczę się z Tobą nie przywitałam ![]() ---------- Dopisano o 08:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:23 ---------- Zapomniałam, katarzynko ![]() Wczoraj w pracy pogadałąm troszkę z ludziskami, ato było nawet miłe, ale reszta, bleee... No nic całe szczeście nie muszę już tam chodzić dzień w dzień. Hotel się rozbudowuje i już patrzą kiedy wrócę, ale żeby się nie zdziwili
|
|
|
#3321 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja dzisiaj akurat spałam nienajgorzej ![]() Cytat:
Zdziwią się, zdziwią
|
|
|
#3322 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() hmm, uroki zaawansowanej ciąży ![]() a u mnie pada deszcz, tyle co zdążyłam wrócić z psem i już leje ![]() A wiesz jaki sposób mają na czkawkę starsi ludzie ? przestraszyć czkającego
|
|
|
#3323 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale dobrze, ze wszystko dobrzetylko nie przemęczaj się w czasie tej przeprowadzki Cytat:
![]() zmykam do pracy, a wieczorkiem mam wizytę u gina i poproszę o wszelkie wymazy i pomiary
|
|
|
#3324 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3325 |
|
Zakorzenienie
|
Jakie świry
![]() ja bym w życiu swojego dziecka nie "wypożyczyła" ciekawe kto się na to godzi, pewnie jakaś patologia licząca na szmalec ![]() Wynajmują niemowlaki "na próbę" do telewizji - kontrowersyjny reality show w Niemczech Niemiecka telewizja RTL zamierza wyemitować kontrowersyjny reality show, w którym nastolatki maja opiekować się cudzymi niemowlętami - informuje serwis Wirtualne Media. - To socjalny egzamin dojrzałości - mówi o projekcie rzecznik RTL Frank Rendez. Jednak nie wszyscy odbierają ten pomysł jako pożyteczny i edukacyjny - stowarzyszenie położnych uważa go za "nową formę prostytucji". Program "Dorosły na próbę" będzie można oglądać od 3 czerwca. Nastoletnie pary mają w nim udawać prawdziwe rodziny. Nastolatkowie będą musieli poradzić sobie z utrzymaniem domu, budżetem rodzinnym oraz z wychowaniem malutkich dzieci - wynajętych od prawdziwych rodziców. Niemiecki Związek na rzecz Ochrony Dzieci ostrzega przed skutkami psychologicznymi, jakie może wywołać oddawanie niemowląt pod opiekę obcych i niedoświadczonych nastolatków - piszą Wirtualne Media. Protestuje też stowarzyszenie położnych. http://wiadomosci.onet.pl/1973245,327,item.html już chyba gdzieś widziałam podobny program ![]() tylko, że tam pary nastolatków opiekowały sie trzecią osobą którą było najpierw niemowlę a na końcu starzec.
|
|
#3326 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#3327 |
|
Rozeznanie
|
Ok, czas zbierac manatki do pracy, poki jeszcze mam sile
![]() Trzymam kciuki za wszystkie wizyty dzisiejsze. Ja wieczorem mam pierwsze zajecia ze szkoly rodzenia, ciekawe czy wroce wystraszona... Pa!
|
#3328 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() podobno działa też wypicie szklanki zimnej wody ![]() albo wstrzymanie oddechu ![]()
|
|
|
#3329 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
hej dziewczynki
![]() nie moge sie cos zebrac a musze jechac do mieszkania jeszcze szafki i podlogi umyc Cytat:
o nieeee jeszcze nie najpierw sie musze przeprowadzic, spakowac torbe i ogarnac wszystko dla maluszka i wtedy moge
|
|
|
#3330 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Hm, a mi sie wydaje ze te rozki sa wlasnie po to zeby dzidzia brala je sobie do buzki. Przeciez dzieci wkladaja sobie rozne rzeczy do buzi, na poczatku najczesciej rog tego czym sa przykryte Cytat:
Poczekaj z Emolium Dzien dobry wszystkim Katarzynka trzymam kciuki za wizyte
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:52.

Może któraś z Was się przekonała o tym na własnej skórze?
I jutro pójde go zakupic z mysla o szpitalu itp, bo ogolnie do tego typu bielizny wiekszej wagi nie przykładam-wiadomo 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

zajrzałam tylko na chwilę i nie chce mi się poczty odpalać... 

a ja nawet malutkiego nie mam...ale za to mam dwie fretki...fenomen jakiś
Spać mi się coś nie chce, chyba mi się poprzestawiał wewnętrzny zegar

, a filtry fizyczne to nie to samo, co mineralne?