tabletki YAZ - zbiorczy! - Strona 71 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-05-18, 21:08   #2101
Rosaline
Zadomowienie

Dot.: YAZ - gdzie i za ile

Cytat:
Napisane przez malwi89 Pokaż wiadomość
ostatnio w Katowicach na Paderewie kupiłam za 45,90 byłam w szoku :/
ja kupuję za 47,60 i co mam powiedzieć?
Stary 2009-05-18, 21:09   #2102
karolajna8919
Przyczajenie

Dot.: tabletki YAZ - zbiorczy!

Nie nie zażyłam jej bo nie wiem czy jest sens po sześciu dniach. Biorę te tabletki od pół roku i nigdy mi się coś takiego nie przytrafiło aż do teraz też nie wiem jak to się stało:/ stosunku nie było w tygodniu poprzedzającym na szczęście.Właśnie nie wiem co mam zrobić z tą znalezioną tabletką, bo to że przez kolejny tydzień muszę się zabezpieczać to wiem.

---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ----------

Jak myślicie powinnam dziś wziąć ta znalezioną?? i normalnie tą co na dziś przypada???:con fused::confused :
karolajna8919 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-18, 21:10   #2103
Rosaline
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karolajna8919 Pokaż wiadomość
Nie nie zażyłam jej bo nie wiem czy jest sens po sześciu dniach. Biorę te tabletki od pół roku i nigdy mi się coś takiego nie przytrafiło aż do teraz też nie wiem jak to się stało:/ stosunku nie było w tygodniu poprzedzającym na szczęście.Właśnie nie wiem co mam zrobić z tą znalezioną tabletką, bo to że przez kolejny tydzień muszę się zabezpieczać to wiem.
ja to bym już się do końca opakowania zabezpieczała dodatkowo. nie wiem, czy faktycznie byłoby to potrzebne, ale dla własnego spokoju...
Stary 2009-05-18, 21:53   #2104
agata2905
Raczkowanie

Dot.: YAZ - gdzie i za ile

ja dziś kupowałam w Chorzowie na ul.P.Dombka 20 (naprzeciwko poradni,która jest na ul.Pawła) za 38 zł.

Edytowane przez agata2905
Czas edycji: 2009-05-18 o 22:05
agata2905 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-18, 23:56   #2105
jelka
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez karolajna8919 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ----------

Jak myślicie powinnam dziś wziąć ta znalezioną?? i normalnie tą co na dziś przypada???:con fused::confused :

Ja bym ją wzięła na sam koniec różowych, a na następny dzień białą... Tak żeby wyszło 24 i żeby się nie pomylić w braniu, jeśli byś ja chciała wziąć teraz... Każda różowa ma ten sam skład, więc nie powinno być różnicy czy weźmiesz ją na początku, czy na końcu.. Tak samo myślę, że 7 dniowa kuracja zabezpieczająca wystarczy- tak jakbyś normalnie zaczęła w drugim dniu cyklu, a nie ominęła tabletkę.. Wg ulotki Więc myślę, że pomyśl na spokojnie bez paniki i znajdziesz najlepsze rozwiązanie
jelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-19, 09:26   #2106
Maargott
Raczkowanie

GG do Maargott

Witam!!! Ja również dołączyłam do Was moje drogie Śledzę wasze komentarze tutaj już od ok. miesiąca. Ja dzisiaj wzięłam dopiero 14-tą tabletkę różową. Świeżaczek jeszcze ze mnie. Biorę tabletkę zawsze rano naczczo. Łatwiej mi nie zapomnieć. Dodatkowo mam ustawione przypomnienie w telefonie. Nie mam jak na razie żadnych niepokojących objawów, ale jestem do nich przygotowana dzięki Wam Pozdrawiam Was serdecznie i życzę Wam miłego dnia Kochane.

>60 59 58 57 56 55... <
Maargott jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-19, 09:29   #2107
oLLeSiaaa
Raczkowanie

A czy ktoras z Was przesuwala sobie okres, a raczej rezygnowala z niego, pomijajac 4 tabl placebo i zaczynajac kolejna paczke? Koncze drugie opakowanie, zalezy mi, zeby nie miec okresu i wlasnie kapnelam sie, ze przeciez dzieki tabl da sie to zrobic. Czytalam o tym sporo w necie i opinia generalnie jest taka, ze raz na jakis czas nie robi to zadnych szkod, a znowu w ulotce yazu jest napisane, ze nie jest to zalecane, no ale mozna. Oraz ze moga wystapic krwawienia srodcykliczne/plamienia. Zastanawiam sie jak to jest z tym pomijaniem okresu w przypadku yazu . Tzn tak czy siak juz za pare dni wyprobuje na sobie, ale moze ktoras z Was juz ma takie kombinacje za soba i moglaby sie podzielic wrazeniami ?
oLLeSiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-05-19, 10:52   #2108
daisy dot
Rozeznanie

hej, ja kiedys dosc czesto robilam brak przerw w przyjmowaniu tabsów, brałam wtedy logest i yasmin, skład podobny, nic mi nie jest.
daisy dot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-19, 11:48   #2109
littleblackwitch
Zadomowienie

Jestem na 3 op. Plamienia zniknęły, ale za to pojawił się ból i obrzęk piersi to jeszcze zniosę, niepokoi mnie coś innego...
Ból w lewej pachwinie udowej, promieniujący aż do kolana, czasem nawet do pośladka

Miała któraś z Was podobny problem..?

Nie wiem czy to od tabletek, w ulotce o niczym podobnym nie wspomniano
Będę teraz gdybać i jeśli ból nie zaniknie pewnie czeka mnie wizyta u lekarza... ech...
littleblackwitch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-19, 13:01   #2110
BlackAngel14
Przyczajenie

Hmm ja koncze pierwsze opakowanie juz tu sie wczesniej wypowiadałam z radocha,ze minęły mi skutki uboczne niestety bolące piersi powróciły zwłaszcza wieczorem nie da sie dotknac..wczesniej brałam prawie przez rok czasu novynette po nich nic mi nie było..lekarz mi zmienił na yaz bez powodu w sumie.Pomijając juz ze za dwa opakowania Novynette płaciłam tyle co za jedno 1 Yaz-u.
Uważam ze dobra moze sa jakies super ekstra nowe i w ogóle..ale kurde maja tyle skutków ubocznych ze głowa mała..jak czytam jak niektóre z was cierpia to ciesze sie ze mnie bolą tylko piersi no i nastrój jest paskudny
Jednym słowem ostra reklama na yaz wyplukiwanie kieszeni i pełno skutków ubocznych chyab wróce do novynette..wykoncze jeszcze jedno które mam jazu i jak mam przypłacac to bolesciami to dziekuje
trzymajcie sie
BlackAngel14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-19, 13:10   #2111
Maargott
Raczkowanie

GG do Maargott

Cytat:
Napisane przez littleblackwitch Pokaż wiadomość
Jestem na 3 op. Plamienia zniknęły, ale za to pojawił się ból i obrzęk piersi to jeszcze zniosę, niepokoi mnie coś innego...
Ból w lewej pachwinie udowej, promieniujący aż do kolana, czasem nawet do pośladka

Miała któraś z Was podobny problem..?

Nie wiem czy to od tabletek, w ulotce o niczym podobnym nie wspomniano
Będę teraz gdybać i jeśli ból nie zaniknie pewnie czeka mnie wizyta u lekarza... ech...
Cześć! Wydaje mi się, że ten ból nie koniecznie może być od Yaz-u...
Mogłaś też ostatnio nadwyrężyć sobie tę pachwinę np. przy gimnastyce, intensywnym chodzeniu, bieganiu, itp. Na pewno warto skontaktować się z lekarzem ale trzeba być dobrej myśli.
Trzymam kciuki....

>60 59 58 57 56 55... <

Edytowane przez Maargott
Czas edycji: 2009-05-19 o 13:31
Stary 2009-05-19, 13:15   #2112
MegNavy
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agata2905 Pokaż wiadomość
pięć!!

Choć przyznam, że niestety skóre na całym ciele mam przesuszoną, a na głowie to już koszmar, a jeszcze nie ma jak tego posmarować :/
To jestem numer sześć
Zawsze mokra i gotowa do akcji
A libido niewyobrażalnie wysokie...Mój TŻ stwierdził,że jestem niewyżyta..aczkolwiek mu to absolutnie nie przeszkadza

---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ----------

Cytat:
Napisane przez oLLeSiaaa Pokaż wiadomość
A czy ktoras z Was przesuwala sobie okres, a raczej rezygnowala z niego, pomijajac 4 tabl placebo i zaczynajac kolejna paczke? Koncze drugie opakowanie, zalezy mi, zeby nie miec okresu i wlasnie kapnelam sie, ze przeciez dzieki tabl da sie to zrobic. Czytalam o tym sporo w necie i opinia generalnie jest taka, ze raz na jakis czas nie robi to zadnych szkod, a znowu w ulotce yazu jest napisane, ze nie jest to zalecane, no ale mozna. Oraz ze moga wystapic krwawienia srodcykliczne/plamienia. Zastanawiam sie jak to jest z tym pomijaniem okresu w przypadku yazu . Tzn tak czy siak juz za pare dni wyprobuje na sobie, ale moze ktoras z Was juz ma takie kombinacje za soba i moglaby sie podzielic wrazeniami ?
Ja zrobiłam coś takiego,gdyż zapomniałam tabletki..więc postanowiłam wziąć różowe do końca i bez przerwy zacząć następny blister.Każdy organizm reaguje inaczej,ale u mnie okres nie wystąpił.
Jest wszystko OK.
Wiem jednak,że u niektórych dziewczyn mimo wszystko pojawia się plamienie lub krwawienie...Wszystko zależy od reakcji organizmu.
Pozdrawiam
MegNavy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-19, 13:46   #2113
kaktusica
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Maargott Pokaż wiadomość
Cześć! Wydaje mi się, że ten ból nie koniecznie może być od Yaz-u...
Mogłaś też ostatnio nadwyrężyć sobie tę pachwinę np. przy gimnastyce, intensywnym chodzeniu, bieganiu, itp. Na pewno warto skontaktować się z lekarzem ale trzeba być dobrej myśli.
Trzymam kciuki....

Albo od innych wygibasów..
Łóżkowych
kaktusica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-19, 13:54   #2114
Maargott
Raczkowanie

GG do Maargott

Cytat:
Napisane przez kaktusica Pokaż wiadomość
Albo od innych wygibasów..
Łóżkowych

Dokładnie moja droga!!! Warto sobie przypomnieć takie rzeczy... Pozdrawiam

>60 59 58 57 56 55... <
Stary 2009-05-19, 14:06   #2115
agata2905
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MegNavy Pokaż wiadomość
To jestem numer sześć
Zawsze mokra i gotowa do akcji
ha ha ha
agata2905 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-05-19, 14:59   #2116
littleblackwitch
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Maargott Pokaż wiadomość

Dokładnie moja droga!!! Warto sobie przypomnieć takie rzeczy... Pozdrawiam
heh głupole
dzięki za te słowa otuchy
może macie rację...
littleblackwitch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-19, 17:04   #2117
Tereskaa
Zakorzenienie

Ja dziś byłam u mojej ginekolog i poskarżyłam się jej na tą suchość w pochwie po Yazie, a ona podeszła do sprawy bardzo fajnie, bo powiedziała, że tak nie może być, że nie po to biorę tabletki by mieć jakiś dyskomfort Powiedziała, że trzeba zmienić i przepisała mi Novynette więc ja będę Yaz'owiczką jeszcze przez 17 dni a później zmiana i zobaczymy jak będzie na Novynette Ucieszyła mnie również cena Novynette, bo pytałam w aptece i kosztują ok 25 zł

Jem mniej, bramy raju są wąskie

Tereskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-19, 18:02   #2118
Rosaline
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jelka Pokaż wiadomość
Ja bym ją wzięła na sam koniec różowych, a na następny dzień białą... Tak żeby wyszło 24 i żeby się nie pomylić w braniu, jeśli byś ja chciała wziąć teraz... Każda różowa ma ten sam skład, więc nie powinno być różnicy czy weźmiesz ją na początku, czy na końcu.. Tak samo myślę, że 7 dniowa kuracja zabezpieczająca wystarczy- tak jakbyś normalnie zaczęła w drugim dniu cyklu, a nie ominęła tabletkę.. Wg ulotki Więc myślę, że pomyśl na spokojnie bez paniki i znajdziesz najlepsze rozwiązanie
ale rozpoczęcie w drugim dniu cyklu dotyczy pierwszego opakowania, później traktuje się pominięcie jako pominięcie, nic innego.
Stary 2009-05-19, 18:14   #2119
oLLeSiaaa
Raczkowanie

@MegNavy dziekuje za odp . Wlasnie to mnie zastanawia, czy na pewno tego krwawienia miec nie bede .
Czy takie branie 2 paczek pod rzad ma jakis wplyw na wage/cere?
Moze jeszcze jakies dziewczyny pomijaly placebo i zaczynaly kolejna paczke ?
Stary 2009-05-19, 18:33   #2120
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

Cytat:
Napisane przez oLLeSiaaa Pokaż wiadomość
@MegNavy dziekuje za odp . Wlasnie to mnie zastanawia, czy na pewno tego krwawienia miec nie bede .
Czy takie branie 2 paczek pod rzad ma jakis wplyw na wage/cere?
Moze jeszcze jakies dziewczyny pomijaly placebo i zaczynaly kolejna paczke ?
Ja właśnie teraz tak biore
Dzisiaj wezme 10 z drugiego opakowania, cera bez zmian, tylko wczoraj mnie troszke brzuch pobolewal a poza tym ok

[SIGPIC][/SIGPIC]
Marwari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-19, 19:02   #2121
kik
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Marwari Pokaż wiadomość
Ja właśnie teraz tak biore
Dzisiaj wezme 10 z drugiego opakowania, cera bez zmian, tylko wczoraj mnie troszke brzuch pobolewal a poza tym ok
A jakie to były bóle? Biorę od dwóch tygodni Yaz i dzisiaj mam takie leciutkie bóle w podbrzuszu jak na okres tylko, że o wiele wiele łagodniejsze... Czy to skutek uboczny? Trochę się martwię...
kik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-19, 19:08   #2122
syyluusiiaa
Rozeznanie

Dot.: Nowe tabletki YAZ zamiast Yasminelle ...

Hej
Ja dzisiaj byłam u ginekologa i przepisał mi tabletki Yasminelle
tak się zastanawiam czy będą one odpowiednie dla mnie.. jeśli któraś z Was brała już te tabletki to proszę o jakąś opinie o nich buziak
syyluusiiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-19, 19:12   #2123
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

Cytat:
Napisane przez syyluusiiaa Pokaż wiadomość
Hej
Ja dzisiaj byłam u ginekologa i przepisał mi tabletki Yasminelle
tak się zastanawiam czy będą one odpowiednie dla mnie.. jeśli któraś z Was brała już te tabletki to proszę o jakąś opinie o nich buziak
Przecież jest cały obszerny wątek o Yasminelle.

[SIGPIC][/SIGPIC]
Marwari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-19, 20:13   #2124
oLLeSiaaa
Raczkowanie

@Marwari bol brzucha to zniose, zalezy mi zeby nie miec krwawienia . Wiec mowisz, ze u Ciebie wszystko ok i faktycznie sie okres nie pojawil ? Cieszy mnie to, bo sama myslalam wczesniej ze taki brak przerw to pewny sposob na ominiecie krwawienia a tu pare osob pisalo, ze czasem moze ono mimo wszystko wystapic. Choc to dziwne, tak na rozowych tabl..
Stary 2009-05-19, 20:25   #2125
maya23
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Marwari Pokaż wiadomość
Przecież jest cały obszerny wątek o Yasminelle.
ale nasz watek jest fajniejszy!
maya23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-20, 08:04   #2126
Maargott
Raczkowanie

GG do Maargott

Cytat:
Napisane przez maya23 Pokaż wiadomość
ale nasz watek jest fajniejszy!
Oczywiście, jest najfajniejszy!!! Ja na przykład dlatego zdecydowałam się na Yaz, żeby być tutaj z Wami .
Buziaczki majowe dla Was moje drogie

>60 59 58 57 56 55... <
Stary 2009-05-20, 08:08   #2127
fifi02
Przyczajenie

Witajcie!
Yaz zaczęłam brać 5 dni temu, wczesniej brałam Yasmin przez 3 lata. NIe mam, póki co, skutków ubocznych. U mnie Yaz kosztuje 32,80zł bo niby jest promocja, ciekawa jestem ile będzie kosztował później?
fifi02 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-20, 08:33   #2128
Maargott
Raczkowanie

GG do Maargott

Cytat:
Napisane przez fifi02 Pokaż wiadomość
Witajcie!
Yaz zaczęłam brać 5 dni temu, wczesniej brałam Yasmin przez 3 lata. NIe mam, póki co, skutków ubocznych. U mnie Yaz kosztuje 32,80zł bo niby jest promocja, ciekawa jestem ile będzie kosztował później?
Witaj!!!
To super, że dobrze go tolerujesz. Ja wzięłam dzisiaj 15-tą różową i jak na razie jest spoko. Jednak tak tanio jak Tobie nie udało mi się kupić. Ja w Warszawie płacę 41,70 za op. Pozdrawiam

>60 59 58 57 56 55... <
Stary 2009-05-20, 11:13   #2129
soulsis
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez kik Pokaż wiadomość
A jakie to były bóle? Biorę od dwóch tygodni Yaz i dzisiaj mam takie leciutkie bóle w podbrzuszu jak na okres tylko, że o wiele wiele łagodniejsze... Czy to skutek uboczny? Trochę się martwię...

Ja przez ostatnie dwa tyg drugiego opakowania miałam lekkie bóle w podbrzuszu i tez się martwiłam, ale krwawienie wystąpiło identycznie jak przy zeszłym opakowaniu także jest ok Organizm musi się przyzwyczaić, dajmy mu trochę czasu Ja jutro zaczynam 3 blister.
soulsis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-20, 16:36   #2130
kik
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez soulsis Pokaż wiadomość
Ja przez ostatnie dwa tyg drugiego opakowania miałam lekkie bóle w podbrzuszu i tez się martwiłam, ale krwawienie wystąpiło identycznie jak przy zeszłym opakowaniu także jest ok Organizm musi się przyzwyczaić, dajmy mu trochę czasu Ja jutro zaczynam 3 blister.
Dziękuję za odpowiedź Trochę mnie uspokoiłaś To dopiero mój pierwszy blister, muszę nabrać zaufania do tabletek
kik jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości