|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1561 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. II
Widzę, że pojawiły się kolejne Mamusie - witam serdecznie
![]() U nas w końcu remont zmierza ku końcowi ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Mnie przed Świętami przestrzegano, że nie wolno w ciąży i w pierwszych kilku latach życia dziecka. Cytat:
![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1562 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dźwięk płaczu dziecka matka natura uczyniła takim wkurzającym, żeby nie można było przejś obok niego obojętnie. Taką mam teorię ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1563 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Mnie tez nadal nie interesuja obce dzieci, ale jak czuje moje malenstwo to sie wzruszam ![]() Czesto przytulam moj brzuszek jak leze w lozku ![]() ![]() Ps. To przeciez Ty niedawno pisalas, ze biegasz po lekarzach trzesac sie o zdrowie maluszka ![]() ---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ---------- Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez zartownis Czas edycji: 2009-05-19 o 11:17 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1564 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ależ u nas duszno się zrobiło - pewnie jakaś burza będzie ![]()
![]() |
#1565 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() ![]() a teraz siedze w Ustroniu i szpatnie ![]() Aniago kurde za 1 zl spiochy?? Ale super, u nas w secondach nie maja raczej, jedynie body same... Za takie spiochy to tak 15 zl i w gore, jedne mam za 27 porazka ![]() ![]()
" If You find The Right Person Never let her go away" http://www.suwaczek.pl/cache/fd6c8075da.png ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 23.09.2009r - ![]() ![]() 03.12.2009r. - ![]() ![]() Edytowane przez klaudiaaa86 Czas edycji: 2009-05-19 o 11:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#1566 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1567 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() to ja jestem starsza o 6dni ![]() Dzis skonczylismy 19 ![]() ---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- Cytat:
![]() mnie np. nie stac narazie na wesele ktore bym chciala, a juz napewno nie stac mnie na zadne rownolegle razem z wyprawka :/ pozatym nie chce brac slubu w czasie ciazy, wole poczekac. a dziecko ochrzcic chce, wcale nie dlatego ,,bo co powie babcia". Juz wiem ze u mnie w kosciele beda z tym problemy bo przyjaciolka tez nie mogla ochrzcic, ale w okolicy jest inny kosciol... i tam juz problemu nie mieli. Ona czeka teraz na mieszkanie, ma inne wydatki niz slub, pozatym nie jest pewna na 100% przyszlosci swojego zwiazku i jeszcze slubu nie chce. Czy w zwiazku z tym dziecko nie ma prawa do chrztu? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1568 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Miałam na myśli głównie "dylematy babci" oraz tzw. "dobro dziecka ![]() Chrzest to nie szczepienie obowiązkowe- nie każdy musi miec. Wobraź sobie analogiczną sytuację: rodzi mi się synek, idę do rabina i proszę o obrzezanie, przyznaję Żydówką nie jestem, ale "dziecko ma prawo do obrzezania", albo " chce mu zostawi otwartą drogę". Przypuszczam, że rabin padłby trupem ze zdziwienia. Więc dlaczego ma dziwic negatywny stosunek księży katolickich do takich chrzcin pro forma? Zupełnie inna sytuacja jest w przypadku samotnych matek, czy ludzi, którym dzidziuś się przytrafił, ale nie żyją w konkubinacie "bo tak im wygodniej" (przypominam, że konkubinat wg KK jest to uporczywe tkwienie w grzechu ciężkim). Rozsądny duchowny pewnie do takich sytuacji podchodzi indywidualnie Edytowane przez Foka29 Czas edycji: 2009-05-19 o 12:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1569 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#1570 |
Zadomowienie
|
Shine ja mam ta sama sytuacje, nie stac nas na slub. Bylismy razem 4 lata i jakos o slubie nie czesto sie mowilo wiec dlaczego teraz? Bo dziecko? Slub jest z milosci a nie przymusu. Pieniadze tez maja wazna role, za cene wesela mam zrobione polowe mieszkania - a slub to tylko papierek. Mamy z Tz male rodziny ( po 15 os) wiec 30 os plus znajomi... co to za slub na 50 os? wesele, gdzie sala pustawa by byla. Narazie jest mowa o cywilnym, Tz jako ze pracuje w wojsku mialby duzo dodatkow, ale papier musi byc. I tak bedziemy juz ze soba zwiazani dzieckiem wiec slub na sile to bez sensu,jak juz to cywilny wlasnie dla papierka. Wiadomo kazda kobieta chce hucznego wesela, sukni itp no ale niestety nie kazdemu jest to dane.. Co do chrztu to ja jestem ewangelikiem wiec nie sadze ze bede miala problemy
![]() ![]() a powodzenia zycze komus kto ma slub na ostatnia chwile bo ciaza, nie ma to jak nie pic na swoim weselu i malo tancowac, wiem bo kolezanka byla w 6mies i miala slub, niezle sie meczyla,jeszcze w czerwcu jak byl upal... Nie wspomne o sytuacji kiedy jeden z gosci ja uderzyl w brzuch ![]()
#1571 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#1572 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() to prawda ![]() ja też mam łozysko na przedniej ścianie tez próbowałam słuchac serduszka przez stetoskop,ale nic nie było słychać oprócz bulgotania w brzuchu |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1573 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Myślę, że powinniśmysmy też rozgraniczyc ślub i wesele. Mam bardzo wierzącą koleżankę, która gdy chciała zamieszkac ze swoim (już) mężem wzięła ślub kościelny tylko w obecności rodziców i rodzeństwa. Wesela nie robili - nie było ich stac, bo dla nich ważne było duchowe przeżycie i życie zgodne z nauką kościoła. Dla mnie jest przykładem osoby wierzącej o spójnym światopoglądzie. Podziwam ją za to, bo niewielu jest takich ludzi. Edytowane przez Foka29 Czas edycji: 2009-05-19 o 13:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1574 | ||||
Rozeznanie
|
Witajcie dziewczynki!
Madzialinda, gratuluję dobrych wieści ![]() Codziennie nas przybywa w wątku ![]() ![]() Tysiak, dzięki za miłe słowa o zdjęciu - mąż mi trochę stopy przyciął, ale że była to nagła akcja "Kochanie, zobacz, już mi brzuszek widać!" i szybka pstrykawka, to nie ma się co czepiać ![]() A myślałam tam właśnie o Tobie, ponieważ tej niedzielnej wycieczki w Arkadii widziałam wiele rodzin z wózkami i małymi dziećmi z lustrzankami. Co prawda to tatusiowie nosili dumnie aparaty, a mamusie ogarniały rzeczywistość, dzieci i wózki :P ale widać się da? Cytat:
![]() No, ale może będzie dziewczynka ![]() Cytat:
Powstrzymuję się za to przed malowaniem paznokci, a taki kolorowy letni pedicure bardzo lubię ![]() ![]() ![]() Ha! To tak jak u mnie ![]() Cytat:
![]() ![]() Można - ja jadłam grzybową albo grzyby u Teściów (rzadko jest jakaś alternatywa ![]() ![]() Cytat:
U mnie też dzisiaj botwinka z żurawinką i do tego kasza gryczana ![]()
till the sunlight burns a happy whole in your heart Edytowane przez karamari Czas edycji: 2009-05-19 o 13:29 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1575 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
P.S.moja siostra brala slub ,,bo ciaza" rozstala sie po 5latach... Cytat:
![]() i jak ja mam zrobic miejsce dla dziecka ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1576 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja maluję pazurki u rąk, u nóg tylko latem. Jak zakładam sandałki, to nie wyobrażam sobie bez malowania, ale chyba bedzie się trzeba przyzwyczaic - już teraz mi ciężko pedicure zrobic. A brzuszek nadal rośnie... ![]() Dla naszego kręgosłupa pewnie niedobrze, ale podobno dobrze dla bioderek dziecka. Tylko się zastanawiam, czy na sezon jesienno-zimowy to jest dobre rozwiązanie. Tak dziecko na kurtce zamotac? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1577 |
Raczkowanie
|
ja nie maluje bo bym nie zniosla zapachu zmywacza ;p na chrzest pomalowalam bezbarwnym ;p do tej pory mam resztki lakieru ;p
---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ---------- zjadam golabki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1578 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Acha, bo właśnie kwestia obciążeń szkieletowych nie jest dla mnie do końca jasna z tą chustą... A nosić można we wnętrzach - u znajomych czy rodziny, zwiedzając galerie albo na zakupach? Nie wiem, to będzie moje pierwsze ![]()
![]() |
#1579 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1580 |
Zadomowienie
|
U nas pochmurno się zrobiło a ja momentalnie zasnełam, spadek ciśnienia. Obudził mnie pęcherz pełny
![]() U nas są takie ciuchlandy gdzie w wyznaczonych dniach jest wszystko po 50% albo za 1zł i wtedy można kupić cos fajnego za małe pieniądze ![]() Co do tych ślubów i chrzcin to ja uważam że to jest indywidualna sprawa i każdy przypadek jest inny, ja miałam taki plan że najpierw ślub później dziecko ale róźnie bywa i czsami dzidziuś jest wcześniej ale ja raczej nie brałabym ślubu w ciąży tylko poczekałabym aż się dziecko urodzi. Na naszym weselu było ok.65 osób i było super, uzgodnilismy na początku że zapraszamy najblizszą rodzinę i tak było ![]()
#1581 |
Wtajemniczenie
|
taką piekną koszulkę do karmienia sobie kupię
![]() a grzybowej zjem tylko troszkę, bo boję się najbardziej że są ciężkostrawne i będą mnie męczyć ![]()
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
![]() ![]() |
![]() |
#1582 |
Raczkowanie
|
mysle nad uszyciem poscieli dla maluszka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1583 |
Raczkowanie
|
![]()
Tez myslalam nad uszyciem ale jednak zrezygnowalam bo slicznee sa z kolorino drewex
![]()
![]() |
#1584 |
Raczkowanie
|
a jakie maja sliczne ceny ;]
|
![]() ![]() |
![]() |
#1585 |
Zadomowienie
|
No i u mnie leje, ja narazie nie kupuje pościeli bo i tak na początku dzidziusiowi nie potrzebna.
#1586 |
Zadomowienie
|
ciał Bambiny
![]() rano przeczytałam o zupie grzybowej i naszła mnie ochota na pieczarkową z pietruszką, taką też zrobiłam. w czasie jej przygotowywania pojawiły się mi mroczki przed oczami (nie bracia ![]() sprzątanie, pranie, zakupy, gotowanie robią się dla mnie coraz bardziej uciążliwe ![]() co do chrzcin, zgadzam się m.in. z Foką. nie jestem osobą wierząca i dla mnie chrzciny mojego dziecka były by objawem czystej hipokryzji, tak jak ślub kościelny. Razem jesteśmy 8 lat wiele par z naszego otoczenia o znacznie krótszym stażu są już po ślubie, a niektórzy po rozwodzie. każdy z nas jest inny, ma swoje potrzeby, przekonania. szanuję to i tego też oczekuję od innych. a ślub? może za rok, może za dwa...może... |
![]() ![]() |
![]() |
#1587 | ||
Zadomowienie
|
Bylam na zakupach kupilam spodnie na sobote, ale nie wiem co dalej
![]() Nie omieszkalam kupic drobiazgu dla malucha i kupilam smoczki jeden z napisem "Papa is de best" ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Golabki ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez zartownis Czas edycji: 2009-05-19 o 15:48 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1588 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1589 |
Zakorzenienie
|
U nas leje właśnie
![]() Ale deszcze bardzo potrzebny, bo strasznie sucho na działce było ![]() Dziś na obiadek zjadłam pomidorową i cały talerz frytek, małż do tego jeszcze mięso i sałatę ![]() Co do pazurków, to przed ciążą nosiłam akryle, więc malowanie miałam z głowy, tylko w okresie letnim stopy malowałam ![]() ![]() Aniago - co powiesz jutro na spotkanie ? Akurat wybieram się kilka spraw pozałatwiać więc pomyślałam o tym ![]()
#1590 |
Raczkowanie
|
mialam na mysli odzywke
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:14.