Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. II - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-05-19, 12:22   #121
emi_87
Przyczajenie

Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. II

Cytat:
Napisane przez *kasieńka* Pokaż wiadomość
A dlaczego 28 FF ma być za szerokie w obwodzie, a 28F nie? Przecież to ten sam rozmiar obwodu... Jeśli masz na dole w misce luzy, to ewidentnie za mała miseczka, spróbuj może to 28FF

pod suknię ślubną super jest Maskaradkowa Hestia z odpinanymi ramiączkami - dobrze trzyma, świetnie lezy! Jedna wada - rozmiarówka tylko do miseczki G. Jest też Panache Confetti, Panache Evie (tu rozmiarówka do brytyjskiego H), no i Porcelain strapless, ale o ile Hestie byłabym skłonna zamawiać w ciemno, o tyle pozostałe modele wolałabym sprawdzić nabiustnie, bo różnie mogą leżeć Skąd jesteś? Może masz koło siebie dobry sklep stacjonarny?

jestem z Białegostoku i szczerze powiedziawszy, nie mamy tu za wiele dobrych sklepów z bielizną prawdopodobnie bede skazana na zamawianie przez neta, na szczęście mam czas zanim przyślą, zanim zmierzę, zanim wymienię na inny... troche czasu zejdzie moglybyście powiedzieć mi, z jakich stron korzystacie przy zamawianiu staników?

Dzięki dziewczyny za rady jesteście super

Edytowane przez emi_87
Czas edycji: 2009-05-19 o 12:35
emi_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-19, 13:47   #122
Antii89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emi_87 Pokaż wiadomość
jestem z Białegostoku i szczerze powiedziawszy, nie mamy tu za wiele dobrych sklepów z bielizną prawdopodobnie bede skazana na zamawianie przez neta, na szczęście mam czas zanim przyślą, zanim zmierzę, zanim wymienię na inny... troche czasu zejdzie moglybyście powiedzieć mi, z jakich stron korzystacie przy zamawianiu staników?

Dzięki dziewczyny za rady jesteście super
Na pierwszejs tronie masz wyszczególnioną listę sklepów intenetowych.
Myślę, że głównie
dopasowana.pl
intimo4you.com
brastop.com
bravissimo.com
itp.

Doszedł dziś mój stanik typu Plunge 65E. Heh i zamiast pięknej kreseczki o której marzę, mam 2 mega buły (a może to są jednak 2 biusty).... Super:| Przecież 65E to jest w przeliczeniu 60FF. No coż...
Stary 2009-05-19, 14:13   #123
aniolusiek_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Antii89 Pokaż wiadomość
Jak effunia wkrótce ze sklepem nie ruszy to masakra... Ja już tylko na jej staniki czekam, bo nic mi się ostatnio nie podoba! A dziewczyny wzbudziły we mnie nadzieję.
ja też na to czekam mam przygotowane 200zł, wiec trochę dozbieram i na 2 powinno starczyć miałam kupować coś z CK ale w moim rozmiarze to albo portia, której się trochę boję, że za szybko bułkować będzie albo niebieska emily a mi się marzy czarna lub brązowa

dobre wiadomości dla czekających na Showgirl lub Cleo:

W przyszłym tygodniu spodziewamy się dostawy Showgirl, produkty tego producenta pojawią na naszej stronie z dostępnością 24h zaraz po tym jak fizycznie dotrą do Polski.

Jutro najpóźniej pojutrze spodziewamy się pierwszej dostawy Panache Cleo. W pierwszej dostawie dotrze do nas Robbyn, Charlie oraz Harry.

jak Effuniak szybko sklepu nie otworzy to może na Showgirl się skuszę

Edytowane przez aniolusiek_
Czas edycji: 2009-05-19 o 14:16
aniolusiek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-19, 14:13   #124
Karciaaaa
Raczkowanie

Tak, mam taki rozmiar przy odpowiednim zmierzeniu
Karciaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-19, 14:17   #125
Antii89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniolusiek_ Pokaż wiadomość
ja też na to czekam mam przygotowane 200zł, wiec trochę dozbieram i na 2 powinno starczyć miałam kupować coś z CK ale w moim rozmiarze to albo portia, której się trochę boję, że za szybko bułkować będzie albo niebieska emily a mi się marzy czarna lub brązowa
Mi się podobają te nowe staniki CK, ale myślę, że Effuniaki ładniejsze. Poza tym przydałby się jakiś robiący cokolwiek z biustem.
A jak w galerii oglądam, to masakra.
No, ale liczę, że wkrótce wejdą na rynek. A brytyjczyki pewno zbankrutują wtedy (no może oprócz Masqueradek).
Stary 2009-05-19, 14:18   #126
Annie1441
Wtajemniczenie

Dziewczyny, mam dużą prośbę. Postanowiłam zainwestować w dobrą bieliznę, poszłam raz na rynek proszę 75D a babka oczy na wierzch, mówi że nie możliwe że taki noszę, nie wmówię jej tego i żebym sobie wzięła C bo to prawie to samo Wkurzyłam się i poszłam. Ale już po 2 msc noszenia dobrego stanika, według rozmiarówki mam 70F (78 pod biustem i 94 w biuście) ale za nic nie mogę znaleźć stanika, który po pierwsze byłby na moją licealną kieszeń... jakieś 30- 40 zł a po drugie zrobiłby mi taki rowek między piersiami... ścisnął, nie wiem jak co nazwać.... mogłybyście mi doradzić jakiego fasonu dokładnie szukać, wskazać jakiś przystępny sklep lub coś w necie, skąd mogłabym zamówić i być pewną tej firmy? Szukałam, ale się nie łapię w tym i nic nie mogę dla siebie znaleźć. Z góry bardzo dziękuję za pomoc!
Annie1441 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-19, 14:23   #127
Antii89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karciaaaa Pokaż wiadomość
Tak, mam taki rozmiar przy odpowiednim zmierzeniu
70B? Ale w rozmiarówce polskiej czy brytyjskiej?
Tak się dziwię, bo 70B to nie jest popularny rozmiar.
Ale nie mówię, że neimożliwy.

A czemu chcesz prać pushupy? No, ale jeśli już musisz to weż z conajmniej rozmiar większy. Jeszcze zależy jaki to pusiap. Czy z wyjmowanymi wkładkami czy do połowy zapełniony gąbką....

---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ----------

Cytat:
Napisane przez Annie1441 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mam dużą prośbę. Postanowiłam zainwestować w dobrą bieliznę, poszłam raz na rynek proszę 75D a babka oczy na wierzch, mówi że nie możliwe że taki noszę, nie wmówię jej tego i żebym sobie wzięła C bo to prawie to samo Wkurzyłam się i poszłam. Ale już po 2 msc noszenia dobrego stanika, według rozmiarówki mam 70F (78 pod biustem i 94 w biuście) ale za nic nie mogę znaleźć stanika, który po pierwsze byłby na moją licealną kieszeń... jakieś 30- 40 zł a po drugie zrobiłby mi taki rowek między piersiami... ścisnął, nie wiem jak co nazwać.... mogłybyście mi doradzić jakiego fasonu dokładnie szukać, wskazać jakiś przystępny sklep lub coś w necie, skąd mogłabym zamówić i być pewną tej firmy? Szukałam, ale się nie łapię w tym i nic nie mogę dla siebie znaleźć. Z góry bardzo dziękuję za pomoc!
Owy "rowek" robią staniki typu Plunge.
A za 30-40 zł to najlepiej poluj na allegro albo na giełdzie lobbowej.

Na dopasowanej jest parę przecenionych modeli
np. Panache Rosa za 70
Portia 89
Inferno (robi rowek) za 90 i z tych modeli trzeba by było brac 70E bo to brytyjczyki

W Milenie mogłabyś wziąc 75D http://milena-bielizna.pl/shop/?pro=searchset lub 70F, w zależności od ściśliwości stanika.

Edytowane przez Antii89
Czas edycji: 2009-05-19 o 14:29
Antii89 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-05-19, 14:31   #128
Karciaaaa
Raczkowanie

Taki rozmiar(70b) mi wyszedł licząc tym kalkulatorem z I częsci wątku
a push upa potrzebuje do jednej sukienki, myslicie ze rozmair 70c bedzie ok?;>
Stary 2009-05-19, 14:36   #129
Antii89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karciaaaa Pokaż wiadomość
Taki rozmiar(70b) mi wyszedł licząc tym kalkulatorem z I częsci wątku
a push upa potrzebuje do jednej sukienki, myslicie ze rozmair 70c bedzie ok?;>
Kurczę fajnie masz, bo masz szansę kupić stanik w prawie każdym sklepie no i w rozsądnej cenie.
A planujesz wziąć taki wypełniony gąbką czy po prostu z wkładkami?
Stary 2009-05-19, 14:44   #130
Karciaaaa
Raczkowanie

Skłaniam sie bardziej ku gąbce
Stary 2009-05-19, 17:20   #131
~Veronique
Zakorzenienie

w końcu wygrzebałam nowy wątek

~Veronique jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-05-19, 17:22   #132
Antii89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ~Veronique Pokaż wiadomość
w końcu wygrzebałam nowy wątek
Cześć ponownie
I jak w końcu mierzyłaś rozmiar większy? Bo ja kurczę nadal nie miałam okazji...
Stary 2009-05-19, 17:39   #133
~Veronique
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć ponownie
I jak w końcu mierzyłaś rozmiar większy? Bo ja kurczę nadal nie miałam okazji...
no witam
ja też nie miałam jeszcze okazji, bo gorący okres w pracy i na studiach także pewnie dopiero w czerwcu się wybiore do sklepu...
poratowałam, się takim jednym dużomiseczkowcem, którego wcześniej nie nosiłam bo wydawał mi się za duży, i jest ok (duuuuuuuuużo mniejsze bułki pod pachami - myślę, że jak kupie większe staniki to po prostu znikną ) wiec wyrok dla nas był chyba dobry? jakie Twoje obserwacje ?
widziałam na 1 stronie, że marudziłaś o koleżankach, mnie też było ciężko przekonać moją przyjaciółke, ale w końcu sama przymierzyła staniki i na pewno już nie ubierze starych dalam jej moją antośkę z której już niestety wyrosłam

Stary 2009-05-19, 17:50   #134
Antii89
Zakorzenienie

Cytat:
no witam
ja też nie miałam jeszcze okazji, bo gorący okres w pracy i na studiach także pewnie dopiero w czerwcu się wybiore do sklepu...
poratowałam, się takim jednym dużomiseczkowcem, którego wcześniej nie nosiłam bo wydawał mi się za duży, i jest ok (duuuuuuuuużo mniejsze bułki pod pachami - myślę, że jak kupie większe staniki to po prostu znikną ) wiec wyrok dla nas był chyba dobry? jakie Twoje obserwacje ?
widziałam na 1 stronie, że marudziłaś o koleżankach, mnie też było ciężko przekonać moją przyjaciółke, ale w końcu sama przymierzyła staniki i na pewno już nie ubierze starych dalam jej moją antośkę z której już niestety wyrosłam
Moją Polyannę już spisałam na straty... Bułkuje, marszczy się, okropność. Wyrok okazał się słuszny, aczkolwiek nie wiem czy się cieszyć.
Na razie jestem w kryzysie stanikowym, ale dziewczyny wspomniały, że ma się pojawić Effuniak, więc w tym cała nadzieja.
Ja jedną koleżankę postaram się uświadomić, ale jak minie sesja (brrr). A reszta jest niereformowalna i mają mnie za jakąś wariatkę stanikową, dałam sobie spokój.

O BiuBiu ruszło, ale co z tego, jak na razie małych rozmiarów prawie nie ma.

Edytowane przez Antii89
Czas edycji: 2009-05-19 o 17:51
Stary 2009-05-19, 17:59   #135
*Catherrine*
Zakorzenienie

hej
znalazłam na allegro taki staniczek, co myślicie? czy to jest atrakcja cenowa?
http://www.allegro.pl/item634836123_..._65e_nowy.html
boję się że miseczka byłaby na mnie za duża.... moje wymiary: 72/89-90 czyli teoretycznie jest brytyjskie 65E...

Edytowane przez *Catherrine*
Czas edycji: 2009-05-19 o 18:00
*Catherrine* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-19, 18:00   #136
~Veronique
Zakorzenienie

Cytat:
Moją Polyannę już spisałam na straty... Bułkuje, marszczy się, okropność. Wyrok okazał się słuszny, aczkolwiek nie wiem czy się cieszyć.
Na razie jestem w kryzysie stanikowym, ale dziewczyny wspomniały, że ma się pojawić Effuniak, więc w tym cała nadzieja.
Ja jedną koleżankę postaram się uświadomić, ale jak minie sesja (brrr). A reszta jest niereformowalna i mają mnie za jakąś wariatkę stanikową, dałam sobie spokój.

O BiuBiu ruszło, ale co z tego, jak na razie małych rozmiarów prawie nie ma.
oj.. to kiepsko trochę... a cleo już nie zamierzasz kupować?

biubiu ????

Stary 2009-05-19, 18:06   #137
cocoa_butter
Raczkowanie

Powiedzcie mi dziewuszki, na jakiej stronie internetowej bedzie można zakupić effuniaki? effuniak.com ? Póki co jest tam info ze strona w budowie ale pod spodem jakas nazwa użytkownika i hasło, jak zostać owym użytkownikiem?
cocoa_butter jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-19, 18:09   #138
Antii89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez *Catherrine* Pokaż wiadomość
hej
znalazłam na allegro taki staniczek, co myślicie? czy to jest atrakcja cenowa?
http://www.allegro.pl/item634836123_..._65e_nowy.html
boję się że miseczka byłaby na mnie za duża.... moje wymiary: 72/89-90 czyli teoretycznie jest brytyjskie 65E...
Hm z tego co wiem Arabelka (przynajmniej czarna) ma standardowe miski. Tylko obwód bardzo rozciągliwy niestety. Nie sądzę, żeby była za duża... ewentualnie ciut przy mała. Ja mam 64/90 i na mnie Freya 60FF bułkuje, a to jest w przeliczeniu 65E właśnie.
Za 100zł jest to cena kusząca, bo normalnie kosztuje jakieś 160-170? Chyba

Cytat:
oj.. to kiepsko trochę... a cleo już nie zamierzasz kupować?

biubiu ????
www.biubiu.pl Ubrania dla biuściastych, ładnie podkreślają kobiece kształty.

A już sama nie wiem co z tym Cleo. Sama nie wiem co robić, bo kurcze ta Effunia bardziej mnie kusi. Jak oglądam jej staniki na Balkonetce, to ahhh.... Tylko czy na pewno wystartuje niedługo.

---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ----------

Cytat:
Napisane przez cocoa_butter Pokaż wiadomość
Powiedzcie mi dziewuszki, na jakiej stronie internetowej bedzie można zakupić effuniaki? effuniak.com ? Póki co jest tam info ze strona w budowie ale pod spodem jakas nazwa użytkownika i hasło, jak zostać owym użytkownikiem?
Na razie się kupić nie da. Ale podobno w ciągu 2 tyg() ma ruszyć sklep internetowy. No, ale na ten sklep już czekamy od dawna, więc sama nie wiem. Ja żyję nadzieją.
Stary 2009-05-19, 18:14   #139
*Catherrine*
Zakorzenienie

Cytat:
Hm z tego co wiem Arabelka (przynajmniej czarna) ma standardowe miski. Tylko obwód bardzo rozciągliwy niestety. Nie sądzę, żeby była za duża... ewentualnie ciut przy mała. Ja mam 64/90 i na mnie Freya 60FF bułkuje, a to jest w przeliczeniu 65E właśnie.
Za 100zł jest to cena kusząca, bo normalnie kosztuje jakieś 160-170? Chyba
tyle kasy za stanik i jeszcze mi sie rozciągnie.. i będzie do niczego.. ehh. zniechęciłam się chyba..

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-05-19, 18:14   #140
~Veronique
Zakorzenienie

no to jak 2 tygodnie to warto poczekać myślę

Stary 2009-05-19, 18:16   #141
wydziergana
Wtajemniczenie

GG do wydziergana

Witam Panie.

Wczoraj byłam na zakupach (jednym z moich głównych celów było zakupienie nowego biustonosza). Po długich godzinach poszukiwań trafiłam na sklep Triumph, gdzie zastałam bardzo miłą panią chętną do pomocy przy wyborze
Nigdy nie wiedziałam, jak mam wybierać biustonosz, dlatego zostałam zmierzona i dopasowano mi odpowiedni rozmiar.
Po przymierzeniu okazało się, że nigdy nie nosiłam tak wygodnego biustonosza cudownie się w nim czuję. Jest on firmy Sloggi, trochę się na niego wykosztowałam, ale było warto.
Nareszcie mam dobrze dobrany biustonosz
Stary 2009-05-19, 18:19   #142
Antii89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez *Catherrine* Pokaż wiadomość
tyle kasy za stanik i jeszcze mi sie rozciągnie.. i będzie do niczego.. ehh. zniechęciłam się chyba..
Wiesz powiem tak ja miałam wymiar pod biustem ok 65-66 jak go mierzyłam. (60tkę) I zapięłam na ostatnią haftkę i mogłam go sporo odciągnąć. Co nie zmienia faktu, że śni mi się po nocach, jest niezwykle seksowny.

Cytat:
no to jak 2 tygodnie to warto poczekać myślę
Eh oby!
Cytat:
Napisane przez wydziergana Pokaż wiadomość
Witam Panie.

Wczoraj byłam na zakupach (jednym z moich głównych celów było zakupienie nowego biustonosza). Po długich godzinach poszukiwań trafiłam na sklep Triumph, gdzie zastałam bardzo miłą panią chętną do pomocy przy wyborze
Nigdy nie wiedziałam, jak mam wybierać biustonosz, dlatego zostałam zmierzona i dopasowano mi odpowiedni rozmiar.
Po przymierzeniu okazało się, że nigdy nie nosiłam tak wygodnego biustonosza cudownie się w nim czuję. Jest on firmy Sloggi, trochę się na niego wykosztowałam, ale było warto.
A jaki rozmiar wzięłaś na jakie wymiary?
Bo w Triumphie może się ubierać jakieś 6% kobiet? (poprawcie mnie jeśli napisałam za dużo )

Edytowane przez Antii89
Czas edycji: 2009-05-19 o 18:22
Stary 2009-05-19, 18:22   #143
~Veronique
Zakorzenienie

Cytat:
Witam Panie.

Cytat:

A jaki rozmiar wzięłaś na jakie wymiary?
też jestem ciekawa ?

Stary 2009-05-19, 18:25   #144
wydziergana
Wtajemniczenie

GG do wydziergana

Cytat:
Bo w Triumphie może się ubierać jakieś 6% kobiet? (poprawcie mnie jeśli napisałam za dużo )
a dlaczego tylko 6%? wytłumaczcie mi, bo jestem początkująca w tym temacie
a rozmiar wzięłam 70B? tak powiedziała i jest dobry...
wymierzyła, dała do przymierzenia a skoro dobry to wzięłam.
nie ściska mnie, nie podnosi się na plecach... ogólnie leży bardzo dobrze.
Stary 2009-05-19, 18:26   #145
Antii89
Zakorzenienie

Cytat:
a dlaczego tylko 6%? wytłumaczcie mi, bo jestem początkująca w tym temacie
a rozmiar wzięłam 70B? tak powiedziała i jest dobry...
nie ściska mnie, nie podnosi się na plecach... ogólnie leży bardzo dobrze.
Wiedziałam!!! Stanik musi ściskać, bo wtedy podtrzymuje biust. Na 1. stronie naszego wątku masz kalkulator, pomierz się
ciasno pod biustem
luźno w biuście

Bo w Triumphie mają 4 mieczki i 5 obwodów.
Ja np noszę 60FF... W ogóle 5% Polek tylko nosi dobry stanik.

No i panie w Triumphie nie są uświadomione niestety. Większość kobiet wciskają w za luźne obwody i za małe miski. Wiem, bo moja mama jest ich ofiarą.

Edytowane przez Antii89
Czas edycji: 2009-05-19 o 18:28
Stary 2009-05-19, 18:31   #146
wydziergana
Wtajemniczenie

GG do wydziergana

Cytat:
Wiedziałam!!! Stanik musi ściskać, bo wtedy podtrzymuje biust. Na 1. stronie naszego wątku masz kalkulator, pomierz się
ciasno pod biustem
luźno w biuście

Bo w Triumphie mają 4 mieczki i 5 obwodów.
Ja np noszę 60FF... W ogóle 5% Polek tylko nosi dobry stanik.

No i panie w Triumphie nie są uświadomione niestety. Większość kobiet wciskają w za luźne obwody i za małe miski. Wiem, bo moja mama jest ich ofiarą.
nie ściska mnie, ale czuję go
w każdym razie poprzedni miałam zbyt luźny... był okropny.
ten jest o wiele bardziej dopasowany.
... ale przecież mogę go zapiąć ciaśniej...
Stary 2009-05-19, 18:36   #147
Antii89
Zakorzenienie

Cytat:
nie ściska mnie, ale czuję go
w każdym razie poprzedni miałam zbyt luźny... był okropny.
ten jest o wiele bardziej dopasowany.
... ale przecież mogę go zapiąć ciaśniej...
No dobrze.
Ale jakie masz wymiary.

I spróbuj założyc swój staniczek wg porad z tego linku.
http://stanikomania.blox.pl/2009/02/...yc-stanik.html

Bo stanik powinno się właśnie tak zakładać.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-05-19, 18:39   #148
~Veronique
Zakorzenienie

a jakie masz wymiary?

Cytat:
Ale jakie masz wymiary.
Cytat:
a jakie masz wymiary?
naprawde wariatki stanikowe z nas

Edytowane przez ~Veronique
Czas edycji: 2009-05-19 o 18:41
Stary 2009-05-19, 18:43   #149
Antii89
Zakorzenienie

Cytat:
a jakie masz wymiary?

naprawde wariatki stanikowe z nas
hahahha;D Masz rację... Ta stanikomania to gorzej niż jakaś sekta. Już się nie dziwię moim koleżankom.
Stary 2009-05-19, 18:44   #150
aniolusiek_
Zakorzenienie

mierząc moje staniki przy obwodzie 70 głębokość miseczki którą potrzebuję to 22-23cm, to jakiej mam szukać przy obwodzie 65?

chodzi mi głównie o all, bo czasami oddać nie można i bym miała klopot, bo np. maskaradki (sahara, aragon) w rozmiarze 65F mają 23 cm, ale to chyba za mało, choć z drugiej strony one powinny być na styk, tylko wtedy boję się że szybko wyrosnę

aniolusiek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości