![]() |
#451 |
rude jest piękne:)
|
Dot.: Shalimar Guerlain
BigMamo chyba tak nie pomyslalam
![]() Ja plynu do kapieli nie mam ale za to mam olejek ,ktory sluzy i do wlosow i do ciala cuuuudo ![]() Balsam mam i czekam na nastepny ![]() Choram ogromnie ,ze tak ponownie pojojcze na perfumy Shalimara no i zaniemoglam na puder ,(jestem jednak poddatna na wplywy ). Nie dziwie sie ,ze kupilas jeszcze 50mlEDP Nasturycjko ,ta 30ml jest taka poreczna do torebki ale zal uzywac tak codziennie .Z wiekszego flakonika jakos mniej zal i bezpieczniej ,ze zaraz nie zobaczy sie dna ![]() Mgielki nie posiadam i ogromnie jestem ciekawa tego zamglenia dzisiejszego ![]() A w temacie ,to namawiam usilnie na Shalimar Leigh ja sie za dlugo ociagalam z zakupem i zaluje trza bylo nabyc szybciej oj piekny ci on ,piekny ![]()
![]() |
#452 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#453 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Natomiast sens mojej wypowiedzi był inny. Nie miałam zamiaru postponowac wartości którejkolwiek z wersji. A zdanie o namiastce jest tylko moje i nikomu go nie przypisuję.
![]() |
![]() |
#454 |
Zakorzenienie
|
Wydaje mi się,że Shalimar Light i Eau de Shalimar niczym się nie różnią.Ta sama puchata wanilia i mocne uderzenie cytrusów.I jeden i drugi jest zapachem słodkim i pudrowym.W wersji edt i edp oprócz wanilii i cytrusów czuć skórę i kadzidło.
Edytowane przez Córka D'artagnana Czas edycji: 2008-12-09 o 13:59 Powód: brakowło literki;) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#455 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#456 |
Zakorzenienie
|
Kattarino, bardzo Ci dziękuję
![]() masz całkowita rację, moje palce nie nadążaja po klawiaturze za moim mysleniem i stąd często jakieś niedoróbki w wypowiedziach. A w tym szczególnym dla mnie wątku, bardzo bym chciała uniknąc nieporozumień, zresztą w ogóle ich unikam ![]()
![]() |
#457 | |
|
Cytat:
![]() Najwazniejsze ,ze lubisz Shalimar ![]()
![]() |
![]() |
#458 |
Zadomowienie
|
Ooooooo, widzę, że przypadkiem otworzyłam puszkę Pandory?*
A może worek z prezentami?* (*niepotrzebne skreślić) Wiecie dziewczyny, tak jak już kiedyś wspominałam, mam trzy Wielkie Życiowe Miłości, są to: Metallica, Mój Mężczyzna oraz Shalimar (ustawione chronologicznie ![]() Dlatego w zasadzie nie wdaję się w polemiki na Ich temat, bo jak tu spierać się czy udowadniać coś, czego nie trzeba tłumaczyć i co jest piękne samo w sobie? Ale chętnie czytam wszystkie wypowiedzi w tym wątku, a z niektórymi to nawet się zgadzam ![]() Pewnie następnym razem wypowiem się tuż po Nowym Roku, kiedy wrócę z TEGO salonu Guerlain z ... nowymi Shalimarami.
![]() |
#459 |
Zakorzenienie
|
Mono, ale Ty widzisz różnice wersji Eau i Light, prawda?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#460 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dziękuję Beatko Nie jest to pilne, narazie mam mnóstwo testowania, może przy okazji wymienimy sie próbkami ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#461 |
Zadomowienie
|
Przesyłam serdeczne pozdrowienia z Paryża! Na marginesie dodam, że pachnie on w tym roku "DKNY Be Delicious", czuję jakiegoś arbuza czy ogórka (?) na każdym niemal kroku, a w Sephorze częstują takimi właśnie próbkami
![]() No mam "nowego" Shalimarka, ale wcale nie żadną nowość, tylko w końcu kupiłam sobie Refillable Natural Spray, 50 ml Eau de parfum w tej złotej, okrągłej buteleczce wymiennej (mam tylko starą jej wersję, bardziej kanciastą). No i oczywiście szafirową piankę do kąpieli. Przy okazji składam życzenia ![]()
![]() |
#462 |
|
Bonsoir Mona Lisa
![]() Gratuluje zakupow Shalimarkowych . Szczesliwego Nowego Roku ![]()
![]() |
#463 |
Zadomowienie
|
Dla tych z Was, które mają już wszystkie produkty z linii Shalimar (nawet te, których w zasadzie nie ma
![]() ![]() Skoro wszystko w pobliżu ma pachnieć Shalimarem to czemużby oszczędzać swojego mężczyznę? ![]()
![]() |
#464 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() PS1. Mój mężczyzna pachnie niezmiennie Pi, uwielbiam ten zapach, to on powinien być "odpowiednikiem" Shalimara ![]() PS2. A propos dostępności - testowałam stosunkowo "nowy" i dostępny podobno tylko we Francji zapach Double Vanille Guerlain oraz jego jakąś lżejszą wersję (w podobnej do DV buteleczce); były mocno średnie (a ja przecież uwielbiam wanilię)... PS.3. A propos męskich - bardzo podoba mi się męska Lolita Lempicka Au Masculin. mniam.
Mona Lisa Edytowane przez Mona Lisa Czas edycji: 2009-01-04 o 02:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#465 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale z męskich zapachów nade wszystko preferuję w kolejności : Bengale, Kouros, Basala
![]() |
![]() |
#466 |
Zadomowienie
|
No cóż, Habit Rouge nie każdemu musi pasować; wymaga pewnej oprawy i odpowiedniej pory dnia - jak koniak
![]() Swego czasu był jednak przełomem w podejściu do zapachów męskich. I nie zgodzę się z tym, że nie przypomina Shalimara; wersja Habit Rouge EDC jest kompozycyjnie do niego bardzo zbliżona, wystarczy porównać nuty (np. na fragrantica.com).
![]() |
#467 |
BAN stały
|
po opisach na KWC sie zachwycilam, ale niestety nie lubi Shalimar mojej skory
![]() od biedy toleruje tylko light, ktore i tak na poczatku zbija mnie jakas paskudna cytrusowa nuta zreszta wszystkie mi tak robia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#468 |
Zadomowienie
|
dziewczyny - prosze o opinie na temat Silky Body Mist....Juz wiem, że nie jest to typowa odświeżająca mgiełka do ciała, tylko raczej olejek. A jak z zapachem? Czy latem dam radę tego używac, czy raczej zbyt duży kaliber?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#469 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#470 |
Raczkowanie
|
Mgiełka na lato jest cudowna! Spryskana nią skóra pachnie delikatnie (nie męczy wcale) i jakby "w obłoku", bo zapach rozkłada się bardzo równomiernie. Poza tym świetnie nawilża, nie brudząc przy tym ubrań. Miałam okazję przetestować ją w upalne dni i jestem zachwycona. Planuję zakup pełnowymiarowego produktu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#471 |
Raczkowanie
|
Shalimar EDP - jak wzmocnić zapach ???
Kochane Moje ! Otumaniona wspomnieniem tego zapachu zakupiłam po latach ( bez testera ) EDP 30 ml - zapach zniewalający, uwielbiam..ale niestety u mnie praktycznie w ogóle go nie czuć ..Czy to możliwe ???? Zapach wyczuwam tylko na ubraniu. Do tej pory zapachy raczej rosły na mojej skórze w siłę. Mam dylemat - wymieniać na coś innego czy jednak trwać w uporze i używać. A może ktoś zna coś podobnego .....Co robić ????Pomocy
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#473 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Shalimar EDP - jak wzmocnić zapach ???
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#474 |
Raczkowanie
|
kurczę nie wiem - zaraz poszukam zdjęcia...
chyba taki ( no tylko oczywiście mniejszy ![]() http://www.perfumeria.pl/Guerlain+Sh...38,1-0,i2.html Edytowane przez cwos Czas edycji: 2009-05-19 o 13:43 Powód: komentarz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#475 |
Zakorzenienie
|
Witaj
![]() z mojej strony odpowiedź może byc tylko jedna - trwaj, trwaj w shalimarowym szalu ! Wersja edp jest intensywna a to jak same wyczuwamy zapachy "na sobie" to bardzo indywidualna sprawa. Jak uzywałam edt i wydawałam sie sobie mocno "sperfumowana" to mój mąż powołany na eksperta powiedział "bardzo taki delikatny zapach" . Bardzo ![]() Jeżeli tak dobrze przechowuje Ci sie zapach na ubraniu to wg. mnie Ty też musisz nim pachnieć i to przepięknie - co do tego nie mam wątpliwości ![]()
![]() |
#476 | |
Raczkowanie
|
No cześć Kochana
![]() miło mi Cię tutaj spotkać a co do zapachu nawet na ubraniu czuję delikatnie a mój TŻ na pytanie : czemu żadnego komplementu nie słyszę odpowiedział że nic nie czuje - dopiero jak mocno niuchnął to poczuł.....na nadgarstkach po godzinie nie czuć NIC pierwszy raz taka masakra...a mój Ci on.....mój.. ![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#477 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja mam kilka takich zapachów, które mi się podobają, a na mnie znikają i nie są to moje omamy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#478 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
no własnie się tego obawiam .... chociaż może sprawdzę datę ważności jeszcze i spróbuję psiknąć na rodzinę i sprawdzić jak się na nich zachowuje ... aha - mam cabotine de gres .... mogę odleweczkę za palisandra.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#479 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
cabotine, akurat mam całą 100 ale dziękuję za propozycję ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#480 |
Zakorzenienie
|
No to nie wiem,
ja mam 30 w starego typu flakoniku i daaaje sobie radę ten zapach niemal cały dzień, mam tez edp we flakonie typu refil i to samo ![]() Przypomnij mi swój adres na PW - podeślę Ci próbkę, może porównasz i cos to wyjaśni..
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:47.