![]() |
#4981 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII
Cytat:
A to dzisiejsze P: Ś: jajko sadzone na maśle+ jajko na twardo+ pół parówki+ bułka (niestety biała)+ twarożek+ rzodkiewki+pomidor+ szczypiorek+ garść orzeszków w papryce IIŚ: serek wiejski+ duże jabłko+ ciasteczko LuGO! O: dużyy łosoś gotowany z sosem na bazie oliwy+ brokuły+ ryż mieszany ok. woreczka+ surówka z sałaty+ buraczki+ surówka z czerwonej kapusty (to był mega obiad) P: wafel ryżowy+ dwa plastry polędwicy sopockiej+ pomidor K: zupa krem z pomidorów z serem i bazylią (zabielany śmietaną) Oczywiście proszę o ocenkę...
![]() |
#4982 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#4983 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4984 | |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
![]() Tylko czy to nie będzie połączenie tłuszczu i węglowodanów jeśli zdecyduję się tę rybę usmażyć? Bo mnie naprawdę strasznie kusi smażona, jadam pieczoną od 4 miesięcy i mi się diabelnie znudziła ![]() Dzięki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4985 |
Zadomowienie
|
R
I. Owsianka(4 lyzki platkow owsianych, gruby plaster sera bialego chudego, lyzka migdalow) II. Kromka chleba razowego gryczanego z plastrem szynki z indyka, pomidorem, szczypiorkiem III. 2 garsci makaronu pelnoziarnistego, puszka tunczyka wsw, warzywa z wody(marchewka, fasolka szparagowa, brukselka, kalafior) IV. Wiesniak lekki z lyzeczka kawy |
![]() ![]() |
![]() |
#4986 |
Rozeznanie
|
Bardzo proszę o ocenę.
Moje dzisiejsze menu na RRRRR: Na czczo godz.8.30: 1 szklanka letniej niegazowanej wody mineralnej I śniadanie godz.9.00: owsianka z 3 dużych czubatych łyżek płatków owsianych,1 dużej czubatej łyżki otręb pszennych,1 serka wiejskiego lekkiego z Piątnicy 3 % tłuszczu 150 g ,do tego wrzucone pokrojona w kosteczkę 1 duża rzodkiewka,koperek świeży i natka zielona pietruszki II śniadanie 12.00: sałatka owocowa z :1 jabłka 15 dag,1/2 grapefruita 15 dag,1/2 pomarańczy 10 dag i jogurtu naturalnego 2,5 % tłuszczu 180 g Obiad godz. 15.00: 2 łyżki ugotowanej kaszy gryczanej posypanej świeżą natką zieloną pietruszki +2 duże pieczarki pokrojone w plasterki i podsmażone na patelni bez tłuszczu+3 łyżki mięsa mielonego z łopatki wieprzowej podsmażone na patelni na odrobinie oliwy z oliwek + surówka z sałaty,pomidorka,ogórka konserwowego,oliwek,cebul ki dymki,szczypiorku,koperku świeżego doprawiona oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia i sokiem z cytryny Podwieczorek będzie o 18.30: makrela wędzona ok. 10dag + surówka z kapustki kiszonej doprawiona świeżym koperkiem Kolacja będzie o 21.30 :80 g chudego twarogu 0 % tłuszczu Napoje : pokrzywa,herbata czerwona,herbata zielona,woda mineralna niegazowana |
![]() ![]() |
![]() |
#4987 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4988 |
Raczkowanie
|
Redukcja - dobrze ?
9.20 szklanka wody 9.40 dwie kwadratowe kromki razowego na miodzie, pół łyżki margaryny, dwa plastry pomidora, herbata zielona 14.00 miseczka surówki wielowarzywnej, pół kalafiora "z wody", herbata zielona 15.00 średnie zielone jabłko, kilka orzechów ziemnych - koniec opakowania ![]() 18.00 średnia pierś z kurczaka (bez panierki, tylko troche przyprawy do kurczaka), pół papryki czerwonej 21-22 bieganie, 22.10 - 23 troszkę ćwiczeń, na koniec rozciąganie
#4989 |
Raczkowanie
|
U:
I wieśniak 200g, 3 łyżki pł owsianych do tego, kawa II. duża prostokątna kromka chleba sojowego z serkiem topionym i ogórkiem, jabłko III. 250 ml zupy jarzynowej zabielanej IV. danio 140g z męską ![]() jabłko szklanka soku pomidorowego będzie-> V. banan, może drożdżówka (uczelnia) proszę o ocenę
"Du musst nur die Laufrichtung ändern, sagte die Katze zur Maus und fraß sie." (Franz Kafka) Edytowane przez Margolcia0703181 Czas edycji: 2009-05-19 o 15:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#4990 |
Rozeznanie
|
To ja zamieszczam mój pierwszy tutaj eRowy jadłospis
![]() Iśn ![]() IIśn: grahamka z serkiem homo naturalnym i sałatą pózniej 2marchewki obiad: jakies 40g. kaszy gryczanej, warzywka(brokuły, i te z mieszanki chinskiej)2ogórki kiszone, łyzka jog. naturalnego do warzyw i 3 gotowane kotlety sojowe. podw. brak bo obiad był przed chwilą, wiec bedzie kawka kol: pewnie homo nat. z papryką, pomidorkiem. Baaardzo proszę o ocenkę! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4991 |
Raczkowanie
|
U:
- chlebek chrupki wieloziarnisty z masłem i szynką z indyka, pare plastrów pomidora, pare garści migdałów, pare garści orzeszków laskowych -wieśniak 200g -drożdżówka z serem, lód czekoladowy, drożdżówka z budyniem -dwa ziemniaki, sałatka, karkówka w sosie -dużo ciasteczek owsianych -(może)podsmażany ser camembert kurcze, nie wiem czy troche nie za dużo mi tego wyszło jak na U? ![]()
#4992 | ||
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
![]() Do podsmażonych warzyw wrzuciłam ryż i udusiłam to razem, doprawiłam ziołami i curry (ładne żółciutkie się zrobiło ![]() ![]() Smaczne było ![]() ---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ---------- Cytat:
Malutko tam białka a dużo węglowodanów i dużo tłuszczu (orzechy, migdały, karkówka, camembert). Zero owoców, niewiele warzyw. Edytowane przez Lexie Czas edycji: 2009-05-19 o 15:35 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4993 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez olalola24 Czas edycji: 2009-05-19 o 16:14 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4994 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#4995 |
Rozeznanie
|
Bardzo proszę o ocenę mojego W/U
I. Owsianka z czterech łyżek płatków owsianych, truskawek, dwóch kostek gorzkiej czekolady i połowy serka wiejskiego. 45 minut biegania. II. Kromka razowca z wędliną sojową, sałatą i pomidorem, mandarynka. III. Jogurt naturalny z miodem, nerkowcami i suszonymi bananami, kawa z mlekiem i cynamonem. IV. Dwie łyżki kaszy, kotlet sojowy gotowany w bulionie, mizeria ze świeżych ogórków, szczypiorku i jogurtu naturalnego. V. Sałatka z jajka na twardo, kiszonego ogórka, papryki, cebuli i łyżki serka wiejskiego. |
![]() ![]() |
![]() |
#4996 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4997 |
Zakorzenienie
|
Moje dziesiejsze U
Sniadanie 1/2 grejpfruta 100g wiesniaka + 3 lyzeczki jogurtu nat koziego + ponidor,ogorek, swierza bazylia. Croissant bezglutenowy przeciety na pol, pol lyse do serka, pol z maslem orzechowym z orzechow nerkowca (maly byl ten croissant ale opakowanie rzeklo ze ma az 240kcal) Lunch (pozny) owsianka z 6 lyzek platkow i 1 lyzki musli bezglutenowego + troche slonecznika (z 1-2 lyzki), kilka orzechow brazylijskich. Na mleku kozim pelnym Obiad Udko z kurczaka pieczone z imbirem itd. Ziemnaki gotowane , ilosc jak dwie moje piesci, salatka (kapusta+marchewka+ papryka +oliwa z o). Prosze o ocenke. I mam pytanie - czy tak moge jesc i nie przytyje. Kiedys uprawialam duuzio sportu, ale ostatnio bylam bardzo chora i na razie nie czuje sie na silach. Poza tym niedlugo zaczynam kurs, ktory bedzie tak intensywn, ze napewno nie bede cwiczyc. Generalnie czy przy malej ilosci ruchu moge tak jesc?
![]() |
#4998 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4999 |
Zakorzenienie
|
Takie R
![]() I śniadanie owsianka (5 łyżek), 3 łyżeczki otrębów, 1/3 banana, trochę jabłka, cynamon i kilka migdałów na mleku 2% tak z szklanka ![]() II śniadanie 2 małe nektarynki bułka grahamka z ziarnami - jedna połówka posmarowana cienko masłem, z sałatą, twarogiem lekkim i pomidorem, druga połówka taka sama tyle, że z ogórkiem ![]() Obiad ok. 60g albo 70 makaronu pełnoziarnistego + 80g cycka kury pokrojonego w kosteczki + pomidor Podwieczorek 100g homusia naturalnego + garść mieszanki studenckiej Kolacja 100g wieśniaka + jajo na twardo w między czasie 2 kubki czerwonej i woda ![]() proszę o ocenę, obiecuję że nie będę już męczyć ![]() Edytowane przez stupify Czas edycji: 2009-05-19 o 16:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#5000 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5001 |
Raczkowanie
|
Basiowe U :
Śn: 2 naleśniki z twarogiem,cukrem waniliowym, jabłkami prażonymi i dżemem truskawkowym, kawa 2śn: 3 śliwki suszone, serek homo truskawkowy Pilosa Obiad: krupnik ( z ziemniakami) , kurczak w sosie słodko-kwaśnym, ryż, ogórki konserwowe podwieczorek: pomarańcza i 4 herbatniki kolacja... ?? ( do wyboru : kanapki, nalesniki znów, sałatka z tuńczykiem... ) wakaacje :P
#5002 |
Zakorzenienie
|
Tam z tej mieszanki to same orzechy wybrałam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5003 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziękuje bardzo za uwagi ![]() Jutro kupię jakoś rybke, to bedzie troche urozmaicenia ![]() jednak wpadło teraz kilka-z 5 orzechów nerkowca w ramach uzupełnienia braków NNKT ![]() Ciezko u mnie z tymi 5 posiłkami, bo musiałabym w szkole zjesc IIIśn,ale pozniej nie wcisnęłabym pewnie obiadu po powrocie.:/ No nic, pozdrawiam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5004 |
Zakorzenienie
|
To czemu jestes na R?
![]() |
#5005 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, nie chciałabym się naprzykrzać, ale mogłaby któraś ocenić mój jadłospis (jest na poprzedniej stronie na samej górze; nie kopiuję bo długi)? Dziś miałam ochotę się rzucić na jedzenie. Oczywiście w takiej sytuacji sięgam po zamienniki, czyli batonik niskokaloryczny, potem kisiel z mniejsza ilością cukru, teraz zupka Knorr... Zastanawiam się, czy czasem nie lepiej po prostu zjeść trochę tego co zawsze zamiast szukać zamienników, których pochłaniam później 3 razy więcej.
|
![]() ![]() |
![]() |
#5006 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
nie jestem zawodowym dietetykiem ani trenerem, to moje hobby. Chetnie udziele rad, ale korzystasz z nich na wlasna odpowiedzialnosc. Dziekuje za uwage ![]() Edytowane przez santos Czas edycji: 2009-05-19 o 17:03 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#5007 |
Raczkowanie
|
I śniadanie 5.00
![]() ![]() II śniadanie 9.30: kromka chleba pełnoziarnistego żytniego, szynka z indyka, serek wiejski lekki kilka plastrów ogórka, pół pomidora, sałata, jabłko. III śniadanie 13:30: kromka chleba pełnoziarnistego żytniego, szynka z kurczaka, pomidor, sałata. Obiad: 16:30: pół woreczka brązowego ryżu, filet z mintaja pieczony w folii na 1 łyżce oleju, 250g gotowanych brokuł. Będzie kolacja: 19:00: 100g serka chudego białego, z odrobiną mleka i łyżeczka cynamonu. mam nadzieje że do końca dnia nie zgrzesze ![]() Prosze o ocene ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5008 |
Raczkowanie
|
Moje dzisiejsze U. Chyba trochę za dużo węgli, jak na mnie. Zerknie ktoś ?
![]() Śniadanie - półtora palucha ziarnistego (mieszaniec grahama z pszennym z płatkami owsianymi, sezamem i słonecznikiem), wszystkie 3 połówki posmarowane serkiem homo naturalnym, na dwie po plastrze wędliny drobiowej, ogórka zielonego, rzodkiewki i szczypioru, na jedną skrojona mała pomarańcza z łyżeczką miodu II Śniadanie - jogurt naturalny Zott'a (więcej białka niż węgli) z łyżeczką słonecznika i 2 orzechami włoskimi, średnie jabłko; zielona herbata Obiad - pół woreczka ryżu brązowego, najpierw ugotowany, potem duszony razem z posiekaną cebulą i połową puszki tuńczyka na niecałych 2 łyżkach oliwy i sosie z tuńczyka ze spora ilością papryki ostrej, ok 300 g mieszanki warzyw (kalafior, fasolka żółta i zielona, marchewka, groszek, brukselka); po zielona herbata Podwieczorek [?] ok 2 godzin od obiadu...- leczo z makaronu z pszenicy durum (miseczka makaronu, dużo krojonych pomidorów z puszki i papryki duszonych na sporej ilości oliwy z oliwek, dokładnie 2 plasterki kiełbasy śląskiej, bo tyle zostało :P). Nie chciałam tego jeść, ale rodzice jedli i nie mogłam się powstrzymać ! Stepper - 30 min, twister 15 min, I program Tamilee Webb na pośladki, 8 min abs Kolacja - pewnie sama sałatka warzywna (sałata, ogórek konserwowy, rzodkiewka, pomidor, koperek), bo za dużo węgli już było... 2 l wody prze cały dzień
![]() |
#5009 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ś: 6 łyżek płatków owsianych na mleku/wodzie z serkiem smakowym Danio ??? II Ś: jogurt z musli??? K: wieśniak i warzywa i do tego kromka lub dwie chleba razowego lub zwykłego czy juz bez chleba? (po razowym mam problemy z żołądkiem więc się przerzuciłam na biały) Staram się upychać to białko gdzie się da, ale sądziłam, że na śniadanko można zjeść węglowodanów trochę więcej. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5010 |
Wtajemniczenie
|
R:
śniadanieI: -dwie kromki razowca z twarożkiem na mleku z pomidorem i rzodkiweką -jajko -troszke serka naturalnego homogenizowanego z musli i słonecznikiem śniadanie II: -wieśniak z pomidorem i rzodkiewką obiad: -ryż biały doprawiany warzywkiem -jajko sadzone smażone na płaskiej łyżeczce oliwy z oliwek -sałata skraplana cytryną z papryką i fasola kolacja: -serek naturalny homogenizowany z musli -pół pomidora Oczywiście proszę o ocene i jednocześnie mam pytanie.Czy koniecznie musze jeść pięć posiłków?Bo i bez tego podwieczorka czuję się najedzona.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:46.