|
|
#1591 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wasze opisy gg - część X
od szczęścia dzielą mnie tylko drzwi... których nie mogę otworzyć
![]() i już nie chcę wierzyć w cuda, bo wiem, że szkoda czasu... jeszcze jeden dzień muszę wierzyć, że kiedyś wreszcie wszystko zrozumiesz... Wybacz, teraz chcę jedynie zapomnieć, mam już dość tych wspomnień... chcę być powodem Twoich uśmiechów. mogę ?
|
#1592 |
|
Raczkowanie
|
'Gdy kobieta jest w wielkim gniewie, pocałunek nie pomoże. Trzeba ją pocałować przynajmniej cztery razy. '
![]() 'Pocałunek jest jak pukanie do drzwi na pierwszym piętrze z pytaniem czy parter jest do wynajęcia. ' 'Dzień ma swój uśmiech ponętny, Błyszczącą weselem postać I ogień życia namiętny' 'Jaki dzień w moim życiu był najpiękniejszy? To nie był dzień, to była noc.' 'Ciepło, które pojawia się w okolicy brzucha to jednak miłość.' 'Wrażenie... posuwam się w stronę maniakalno-depresyjną z bladoniebieskim odcieniem schizofrenii.' 'jak mężczyzna nie ma grubego między nogami... portfela, to co z niego za mężczyzna.'
|
#1593 |
|
Raczkowanie
|
Obdarta z wiary
jesteś moją kokainą przykryta pościelą z białych róż skrawek mojego uśmiechu, kropelka żalu i malutki gniew wymyślam powody by zobaczyć Cię Ty śpisz w moim śnie
|
#1594 |
|
Zakorzenienie
|
trochę starań i świat jest nasz.
nim odejdziesz stąd ze słońcem we włosach . nienawiścią karmi się od lat. za drzwiami pozostał lęk. pośrodku mostów, wielu wrażeń, wybrać te z najwłaściwszych dróg. nie czekać, aż ktoś przypomni mi najprostszą rzecz, że przecież, wystarczy chcieć. horyzonty przekraczać namiętnie, kreślić stale przed sobą obraz ostatniego dnia, niewidzialne odsłonić oblicze. decyzją twą przekonałam się na co ciebie stać. gdy bladość twych dłoni pewny niosła mi zgon. księżyc poświatą pomarańczy obejmował twą skroń. czy czujesz, jak trucizna spływa z twoich żył do pustego nic, nicości.
' Czasami jest tak, że brakuje nam czegoś, ale sami nie wiemy czego. w poszukiwaniu pożądanego elementu, gubimy bezpowrotnie malutkie chwile, które spajając się w całość tworzyłyby jeden wielki ogrom szczęścia.' |
|
|
|
#1595 |
|
BAN stały
|
bardzo mnie ten fakt raduje
<3a teraz Rybki zostawię Was na 3 dni, bo będę się byczyć we Lwowie ![]() _ operujemy dziewczęce dusze, a nie przełyki. nie mam siły na zabawę w miłość, już nie. w stanie, w jakim są zakochani ludzie, dopamina przelewa się przez kanały rozsądnego myślenia i zatapia mózg. szczególnie lewą półkulę. to udowodniono najpierw na szczurach, potem na szympansach, a ostatnio na ludziach. gdyby zakochanie trwało zbyt długo, ludzie umieraliby z wyczerpania, arytmii lub tachykardii serca, głodu albo syndromu odstawienia snu. ci, co by jednak nie umarli, w najlepszym wypadku skończyliby w szpitalu wariatów. co kilka dni umawiam się w windzie z klaustrofobią. najkonkretniej to nic nie czuję. ochota ochotę ochotą goni. Kochanie, tylko nie pieprz pospolitego 'będzie dobrze'. Rzygam tym bardziej niż wczorajszym omletem, wiesz ? |
|
|
|
#1596 |
|
Zakorzenienie
|
Chcesz być zawsze szczęśliwy? Nie przywiązuj się do jednej osoby..
Nienawidzę Cię za to, że jesteś tak pewny siebie, a mnie wciąż dręczy głupia nieśmiałość... Czy pozwolisz mi siebie kochać... chociaż tak malutko, cichutko? Szept, w którym będzie zawarte wszystko to, co zawiera moje serce... Przez chwile czułam ciepło, ktore promieniowało od Ciebie |
|
|
|
#1597 |
|
Zakorzenienie
|
tak bardzo chcę dotknąć Cię!
mil tysięcy sto ! a Ty jesteś coraz bliżej, tuż o krok. rzeka jest głęboka, chociaż stromy jest stok podniosłeś mnie wyżej i oświetliłeś drogę... dotrzeć do Ciebie i zawsze być<3 idealna kombinacja, kobieta i mężczyzna. nie odejdziesz nawet choćbyś chciał! właśnie to tworzy idealny stan chcę zabrać Twój ból, czuć to, co Ty. posłuchaj, co mówię usunę spod nóg kłody, pokonam przeszkody... pijemy ze źródła, które nie wyczerpie się!
|
#1598 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
oooo widze EastWest Rockers
świetne!![]() _________________________ _________________________ ________ a ja tak bardzo bym chciała, by było inaczej.lepiej. tęsknię za Tobą, za każdą chwilą z Tobą spędzoną. tulimy. tulimy. tulimy.
TRUDNO NIE WIERZYĆ W NIC Edytowane przez ratatamm Czas edycji: 2009-05-19 o 18:50 |
|
|
|
|
#1599 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
kolejny raz to rozczarowanie.. nienawidzę! -wiesz, myślałam, że coś miedzy nami zaiskrzyło.. -no to mam nadzieje, że lubisz rozczarowania.. zaufaj chłopakowi bezgranicznie to cię zawiedzie, ośmieszy i upokorzy.. no tak, w końcu ten typ tak ma ^^, a mamusia nie uczyła, że innych się szanuje i nie upokarza?! ;]] piep.rzony egoista! nie wiem czy pomogłam, ale się starałam.. ___________________ fałszywa przyjaźń.. to jest to! ;// życie ma wtedy najpiękniejszy smk gdy chcesz komuś dać wszystko co masz I na końcu dróg oddamy sobie miłość, oddamy siebie. |
|
|
|
|
#1600 |
|
Raczkowanie
|
W zasadzie tylko w Twoich oczach widzę mój uśmiech Gdy jestem już tak blisko, natychmiast się wycofuję Gwałcisz wzrokiem Mój najwierniejszy partner jak dotąd, dokładnie od minuty Próbuję ożywić trochę mój pokój, zawieszam na sznurkach serca moich byłych Wciąż próbuję znaleźć jakikolwiek sens w tym wszystkich, lecz odnajduję jeszcze większe nic Przeciw Tobie odwracają się nawet moje włosy, które teraz ochraniają usta przez pocałunkiem Już nic nie działa, nawet Twoje słodkie oczka i przecudowny uśmiech Mogłabym tak naprawdę zrobić dla Ciebie wszystko, ale nie będę się poświęcać dla tak durnego rodzaju mężczyzny Spotkałam najnowszą odmianę palanta, zamiast mózgu miał karteczkę z napisem: jestem frajerem Dzięki Tobie poznałam miłość od tej złej strony Jeszcze raz mnie zranisz, to Ci normalnie urwę głowę – tak, najlepiej razem z szyją! .
|
|
#1601 |
|
Przyczajenie
|
truskawkowa1993-dziękuje bardzo
;*świetne opisy ) ale jak jeszcze ktoś ma to poproszę ;*myśli mają kolor Jego oczu. mam ochote narozrabiac zazdrościła im szczęścia. Pocieszam ludzi słowami w które sama nie wierzę . Uzależniaj mnie. <3 Z Tobą chce szukać szczęscia. Spacery wieczorem i Twoja uśmiechnięta buzia ; * To o Tobie zima mi tak szeptała. Za każdym razem myślę o nim jedząc gruszki. bo tylko on był ważny. mój niemy krzyk. |
|
|
|
#1602 |
|
xoxo
|
Szczęście.. To coś o co się potykamy, ale tego nie widzimy...
Przewróciłam się. Wstając spojrzałam w dół i je zobaczyłam. Już niespełna pół roku... pół roku bez Twojego pięknego oblicza... pół roku bez Twojego cudownego głosu... pół roku bez Ciebie... Wyrzuciłeś mnie ze swojego okrętu. I po cholere rzucasz mi teraz to marne koło? Popłynę sama...umiem ![]() Pamiętaj, że świat nie kręci się wokół ciebie! Wysokie mniemanie o sobie jest zaletą, ale uważanie się za "pępek świata" jest śmieszne!!! Od zawsze wiem co to znaczy kochać bez wzajemności- ja kocham życie ale ono mnie nie. unieszczęśliwi miłości nie mają, nieszczęśni miłości nie znają. Nabiłam szczęście w butelkę. Jeśli on leci za suką to ściągnij mu kaganiec, odepnij smycz i puść wolno.. niech ucieka.. tylko później niech nie skowycze pod drzwiami.. Kiedy mam do wyboru dwa wyjścia, zawsze wybieram to trzecie. Strach blokuje, radość inspiruje. Życie jest jak skok z mostu. Jeżeli skoczysz możesz zyskać ale i stracić, jeśli odejdziesz nie stracisz i nie zyskasz. Ludzie jak maskotki, rzucone gdzieś w kąt. Nawet nie widzimy ze oni tam są że żyją wśród nas. Lecz przypadkiem potkniemy się o nie O tu jesteś - a ja ciebie szukałem Nie szukałeś, omijałeś A ja tak bardzo chciałam, być kochana W dzisiejszym świecie nawet napisane "au" wyraża uczucia. Z trwogą zauważyłam, że ludzie coraz częściej, zamiast rozmawiać ze sobą, jedynie mówią do siebie nawzajem.
|
#1603 |
|
Raczkowanie
|
Witam laseczki ;*
nie bd wymieniać, kto ma extra opisy, bo znaczna większość. ale koniecznie muszę pochwalić kilka lasek ;D papergirl, Kissabble(szkoda, że uciekasz na te 3okropnie długie dni)nieliczylamwcalesie, Little Ballerina, KaMa, Plotkaraa, Paajkaa (..). opisy ; te najczęstsze uczucia najtrudniej opisać. znalazłam to na pewnej stronce.. Jestem tym kim jestem. Żyje tyle lat od ilu jestem na tym świecie. Choć dokładnie lat wszystkich nie pamiętam z dokumentów wynika że jest ich [wiek]. Przez tych [wiek] lat poznałam się na ludziach. Inaczej patrzę na tych, których codziennie mijam na ulicy,na tych, których powierzchownie nazywam "przyjaciółmi" jak i na ludzi, których widzę po raz pierwszy. Inaczej patrzę na świat - przez pryzmat ciekawości poznawania coraz to nowszych ludzi, rzeczy. Choć są też takie chwile kiedy dziękuję, że żyję... Miłość, nienawiść, szczęście, ból - uczucia których sens i wartość poznałam dogłębnie lacz jeszcze nie do końca... Jeszcze nie raz zaskoczą mnie swoją mocą i siłą z jaką potrafią uderzyć w niewinnego człowieka.. Lubię myśleć jakby to było gdyby.... Gdy świat był inny... lepszy... i prostszy, lecz czy to ma zastanowienia nad istnieniem.... nic zdradliwszego od dotyku twoich ust Dlatego dajesz tylko strach choć tyle go już mam Dlaczego czuję tylko strach gdy manipulujesz mną... Ból jest dzisiaj mym kochankiem Szukam szczęścia, niby chcę tego co ty Gutta cavat lapidem non vi, sed saepe cadendo – Kropla drąży skałę nie silą, lecz ciągłym padaniem. Ira furor brevis est – Gniew jest krótkim szaleństwem. Odi et amo- Nienawidzę i kocham. Per aspera ad astra- Przez ciernie do gwiazd. Dum spiro, spero... – Dopóki oddycham, mam nadzieję... Udawaj że mnie kochasz,nie rozczarowujmy świata! Gdy zagubisz się ja odnajdę cię choćby sam diabeł użyczył ci schronienia Po śladach twoich stóp kroczy moich szpiegów stu, znam twój każdy najmniejszy ruch Na pewno znasz te poranki gdy wszystko co widzisz obietnicą cudu jest
|
|
#1604 |
|
Raczkowanie
|
nieliczylamwcalesie. <333
sheisunusual - jeej.! przepraszam za ten nick. .! nie wiem jak to sie wgl mogło się stać. xDD a za opisy dziękuję. : *** ______ nikomu już w głowie sny o płonącym Babilonie. wielkie nic. to i tak dużo. lubię gdy się bardziej starasz. jutro mówię na, na, nara.! a przez chwilę byłam zdolna wierzyć, że mnie kochasz. jeśli ktoś powie mi, że dorastanie nie boli - kłamie. gdybyś miała mózg, nie byłabyś ulicznicą.!
Paranoją jest fakt, że po Ziemi stąpa sześć miliardów ludzi, a ja wciąż czuję się samotna. wizaz Edytowane przez One for all Czas edycji: 2009-05-19 o 19:54 |
|
|
|
#1605 |
|
Przyczajenie
|
dziewczynki malutka prośba odnośnie życzeń na dzień mamy!to przecież już niedługo.chciałabym wysłać list bo zagranicą jestem. może jakieś teksty albo życzenia znajdziecie w swoich notatnikach.
bez off'a :
|
|
|
|
#1606 |
|
Zakorzenienie
|
mhm, to oni
spodobała mi się ta piosenka gratuluję dobrego gustu muzycznego ![]() ___ ciekawe, ilu ludzi patrzy na ludzi, którzy na nas nie patrzą Ciebie, tu. pfy. ja Cię kocham, a Ty śpisz! życie jest kure_wskie, popatrz, jak się porobiło! a Ty wciąż nie mówisz nic...
|
#1607 |
|
Raczkowanie
|
Gdybyśmy mogły patrzeć oczami mężczyzn..
Wspomnienia nawet te piękne bolą i niszczą rzeczywistość Nie tłumacz się – przyjaciele tego nie potrzebują, a wrogowie i tak ci nie uwierzą. Chcę znów wierzyć w miłość,mieć siłę by wstrzymać łzy sama obok siebie jestem znowu tu Nie liczy się nic, liczą się przyspieszone tętna Czasem dobrze jest wiedzieć jakim zerem jesteśmy Wszystko wydaje się takie przezroczyste
|
|
#1608 |
|
Raczkowanie
|
i żyli długo i szczęśliwie , ale nie wszyscy .
uwaga, nie odpowiadam za niespodziewane, niekontrolowane napady optymizmu nie potrafię wyrazić jaka jestem szczęśliwa widząc jak znowu się uśmiechasz. to nic, że nie do mnie. ważne, że to robisz. cieszę się Twoim szczęściem. pora, żebyś przestał być z mojej bajki.
|
|
#1609 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
każdemu się zdarza, tym bardziej, że mój nick jest skomplikowany :P a co do opisów to polecam się na przyszłość Gwiazdo! <3bez off'a : ` warunki jak na marsie.. polegaj ku.rwa na farcie! i'm sorry i can't be perfect krótkie spojrzenia.. mnóstwo myśli.. tysiące pytań pozostawionych bez żadnej odpowiedzi.. ` ludzie z tych klas robią to tak.. Złudzenia masz, taa świat jest nasz! ;]] |
|
|
|
|
#1610 |
|
Raczkowanie
|
nie będę na niego patrzeć. ale... od następnego tygodnia. ^^
Co czujesz gdy zawodzą Ci za których dałbyś uciąć ręce? a latem ? latem czuje swoją niezależność i kocham to uczucie ( ; Ludzie robią czasem rzeczy, których nie rozumieją. Dopiero potem widzą swoje błędy.
|
|
#1611 |
|
Raczkowanie
|
' Po tym jak odszedłeś nie czuje się taka sama. Moje serce ciągle bije dla Ciebie, dla Ciebie oddycha, dla Ciebie śpiewa...
'Jeszcze mi się nie zdarzyło, aby moje serce inne polubiło, kiedy jednak tak się stało, inne serce nie odpowiedziało...' ' Przepraszam za wszystko co uczyniłam, za ból jakiego się dopuściłam, za smutek jakim obdarowała i za to, że istniałam. ' Nie myśl już o mnie!!! Nie próbuj pomóc!!! Zostaw mnie!!! Za te kilka spojrzeń!!! Za dotyk Twej dłoni!!! Czy warto umrzeć??? Me serce krwawi.... Wyryłeś mi na nim swoje inicjały!!! ' Że CIEBIE kocham. ' Noc... księżyc, gwiazdy... Twoja postać mam nadzieje ze jakiś sie spodoba ![]()
Kocham Cię Edytowane przez Doonnkka Czas edycji: 2009-05-19 o 20:42 |
|
|
|
#1612 |
|
Raczkowanie
|
Nie potrafię się na Ciebie złościć.
ktoś ważny, nieważny. Budzę się o 3:30 i sprawdzam czy nie napisałeś. nieźle narozrabiałeś w moim życiorysie.
|
|
#1613 |
|
Raczkowanie
|
potem przesiedzę wtorek, wtorki są dokuczliwe.
dłoń swoim obrazem opowiada budowę papierosa, prostej światowej nikotyny, zakłócającej spokój płuc. z wojną we włosach, pokojem w oczach, z ciszą przy ustach, a krzykiem i tłokiem pytań w ramionach. nie planując realizowania jakichkolwiek tego powtórek. jestem zaczadzona pięknem mojego ciała. patrzyłam dzisiaj na siebie twoimi oczyma, odkryłam miękkie zagięcie ramion, znużoną okrągłość piersi, które chcą spać..
|
|
#1614 |
|
Zadomowienie
|
laski to chyba moja pierwsza prośbaa ale pilna. coś o tym , że nie daje sobie juz ze wszystkich rade. najbardziej z całą sytuacją w domu. ze mnie to przerasta.. i że jestem na to nie przygotowana na taką dawke.. prosze.. : *
_______________ Siedzę na balkonie, patrzę na swój mały kawałek nieba. Wszystkie gwiazdy się schowały, może pospadały. Ja też tak chcę. Kończę papierosa, zabieram się ze swoimi myślami do łóżka. tonę w uśmiechach z ulicy i drobnych ciepłych słowach. i wyciągnięciach ręki. wiem, że teraz będzie inaczej. codzień coś się zmienia. rusza do przodu. to nie jest tak, że ja nie potrafię sobie poradzić z tym, co się wokół mnie dzieje. nie chcę żadnej wielkiej rewolucji, bo nie ma czego rewolucjonizować. bardziej smakowało mi powietrze kiedyś i szybciej płynęła krew. Edytowane przez defacto Czas edycji: 2009-05-19 o 20:56 |
|
|
|
#1615 |
|
Przyczajenie
|
Kocham.. kochałam i jeszcze długo będę kochać.! < 33
` Zapomnieć chce nawet to, że ja kochałam Cie. To tylko wspomnienia z których nic nie zostanie. ; )) ` To za szybko kręci się.. codzienny teatr ten. Świat zapomniany. < / 33 ` Czas zmienia wszystko . . W kłamstwach gubisz się już sam. ; dd ` Szukać śladu prawy pośród kłamstw. Kocham Ciebie bo serce tak chciało . < / 33 Bardziej kochasz jak już to straciłeś.. Mówią czas leczy.. ale ile to ma trwać. ?! ` Zapatrzony w to co jest nieuniknione. Czas mnie zmienił.. wiara w miłość mi obrzydła. ; )) It' s too late to apologize. ` Becouse I Love You. ! < 33 Wiem , że nie powinnam prosić o opisy bo jestem tu nowa ale mam kompletną pustkę w głowie. ; // Chciałabym prosić o opisy o tym, że nie wiem co robić.. Zawiodłam się na przyjaciółce , nie wiem czy chłopak nadal chce ze mną być ii czy mu na mnie zależy... |
|
|
|
#1616 |
|
Raczkowanie
|
' Masz najpiękniejszy świstakowato - wampirkowaty uśmiech na świecie!
' Twoje oczka czarujące, warte ze dwa tysiące, tak ładnie świecą, że me serce oświetlą! ' Piękne są przeboje, lecz najpiękniejsze są oczy Twoje. ' Czasem bym oddał parę lat mego życia za jedna chwilę z Tobą. ' Jesteś poszukiwana listem gończym mojego serca. ' Mam ciebie, byś troszczył się o mnie, a ty masz mnie bym troszczył się o ciebie.
|
#1617 |
|
Raczkowanie
|
Little Ballerina -kradnę Skarbie pierwszy ; ** nie powiem Tobie głupiego `cześć`, bojąc się na Twoją reakcję Czuła sie samotna. Każdy to czuje, od czasu do czasu Połykam tabletki, aby się nie bać. A jednocześnie boję się, co te tabletki ze mnie zrobią. Chcę wiedzieć, czego się lękam i chcę zrozumieć, dlaczego po tych tabletkach jest mi na krótki czas lepiej. czy chociaż raz wypowiedziałeś moje imię ? - tak. - czy chociaż raz wypełniałam Twoje myśli ? - tak - czy chociaż raz myślałeś nad tym żeby być ze Mną ? - tak, raz.. Edytowane przez zakichanakrolewna Czas edycji: 2009-05-19 o 21:29 |
|
|
|
#1618 |
|
Przyczajenie
|
Aby kogoś poznać, trzeba z nim beczke soli zjeść
![]() Prawdziwy przyjaciel zauważa pierwszą łzę, łapie drugą a powstrzymuję trzecią.. Na samotnośc skazują człowieka nie wrogowie, lecz przyjaciele... Najpiękniejsze jest to, czego nie ma, na co czekasz i tęsknisz od lat. Bo najpiękniejsze są w życiu marzenia,bajkowy, kolorowy świat... Życie to tylko chwila, więc nie traćmy jej.. Życie to róża... o słodkim zapachu i ostrych kolocach. Wierzę bo wiara czyni cuda. Nie przestanę bo na bank mi się uda! xD ![]() ..::: Maybe YES, maybe NO, maybe BABY I don't know :::... Gdy człowiek jest zbyt szczęśliwy, wciąż drży z niepokoju. Nie pozwól, by okno Twego serca stało się lustrem.. Serce jest jak zegar-w każdej minucie godzinie dobie mysli o drugiej osobie Najgorzej być nikim dla kogoś kto jest dla ciebie wszystkim.. Niech mówią, że...to nie jest miłość.... ...na sercem dziś umieram... miłośc mnie zabija... Nie myśl, że zraniłeś mnie, Też nie zawsze byłam fair... ;D ...Trzeba się śmiać, wariatkę grać, wesołym być i z życia drwić... |
|
|
|
#1619 |
|
Raczkowanie
|
dziewczęta. nie muszę mówić jakie jesteście niebywale niesamowite
![]() tylko coś panny 3martyna3 i powinnam jakoś... zaginęły w akcji? ![]() jesteś nad wyraz nieprzejrzysty. podczas snu przejawiała ludzkie odruchy. a przecież ciągle stawiasz opór spadającym przedmiotom. ciszę przerywali dotykiem oczu. i przyspieszonym oddechem. tkwisz w sześcianie pod postacią plamy. gdyby istniała kuloodporność uczuciowa nikt nie bałby się pocisków tej szalonej Pani w czerwonym. Twoje kości są nagie i policzalne. to był malutki przypadek. całe to 'my'. Ty bądź mi poematem. trylogią. encyklopedią życia. dotyk zawczasu kładziony na dzwonki klamki i słuchawki. z matematyczną regularnością. oddychamy. nie - kochamy. całą prawdę powiem jutro. prawdę zawsze mówi się jutro. zbiera świat po kawałku. jak rozbitą szklankę.
|
#1620 |
|
Raczkowanie
|
a Ty znów przechodzisz obok, ona zawsze czeka tu a przecież gasną oczy i powoli brak Nam tchu ... ona czeka na jego pierwszy krok. bardzo się zmęczyłam... czekaniem na Ciebie Tak bardzo lubię chwile gdy czuję, że obok jesteś Ty. jest "ja" a nie ma "nas". nie zobaczysz w czarnym niebie moich gwiazd tylko swoje szare słońce szary świat ... w żyłach czerwona krew a w Twoich rtęć... Raz, dwa, przepraszam, do widzenia, dziękuję, uśmiech szczery, dobry garnitur, dobre maniery, czy dobre chęci? Twoje młode oczy są takie stare
Nowe wątki na forum Wizażowe wyliczanki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:19.

<3
wystarczy Marzena 

;*