![]() |
#691 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne, cz. VI :)
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#692 |
Zadomowienie
|
Udało mi się tylko takie zdjęcia zrobić
![]() Dziewczyny, powiedzcie, czy w pierwszych dniach bolały Was zęby od aparatu i czy brałyście jakieś środki przeciwbólowe? A wizyta jako taka przebiegła super ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#693 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
A przynajmniej nie masz wystających zębów. ---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ---------- Cytat:
Ile ja bym dała,aby mieć całkiem ładne i zgrabne zęby! ![]() Mogłabym za,to zabić. Niestety prawda jest taka,że mam okropne baksy. Każdy mi mówi,że nie są takie złe.No,ale cóż ja widzę swoje.;/ Najgorzej w tym wszystkim wkurza mnie fakt,że 1 i 2 z przodu są większe od pozostałych i mam wielką szpare. ![]() Ale już niedługoo....
![]() |
![]() |
#694 |
Zakorzenienie
|
wlasnie jem dobre ciastka posypane makiem... Pozniej bedzie randka z wykalaczka...
![]()
![]() |
#695 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() albo z nicią dentystyczną! jak tam men?
![]() |
![]() |
#696 |
Zakorzenienie
|
Wlasciwie to nie umiem rozszyfrowac jego spojrzen
![]() Dzis sie z nim widzialam pare razy na korytarzu i zawsze mi sie tak dziwnie przygladal. Tak intensywnie, jakby o czyms rozmyslal. Wlasciwie to nie wiem jak to nazwac... ![]() Ale dzis spojrzal na mnie i ja nie spuscilam wzroku, i tak przez pare sekund sie na siebie spogladalismy...:rolleyes : W sumie nie wiem czy dobrze, czy zle zrobilam ze mu wyslalam. Nie wiem wgl co on o mnie mysli...
![]() |
#697 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Zdjęcie z zamkniętymi zębami wrzuce jak tylko naładuje aparat ![]() Nic mi się nie ruszało,tylko śmierdziało jak zdjęła ![]() Nie mam diastemy po hyraxie,bo miałam go zakładanego 22 stycznia. 9 lutego miałam już 'zacementowaną dziurke do rozkręcania' i tak powoli mi się schodziła ![]() ![]() Nie mam ekspandera,chociaż była o nim mowa-pewnie dostane cacko na następnej wizycie. niebieskazalotka- jasnoróżowe na pierwszy raz są świetne,miałam na dole. A z tym cierpieniem-boleć podniebienie nic nie boli,zęby troche-nastawiałam się na więcej,ale normalnie gryze,tylko musze uważać,bo jak dzisiaj nagryzłam trójką na dolne zęby to aż ciemno przed oczami mi się zrobiło ![]() ![]() mclilu-najgorszy moment z hyraxem to zdejmowanie go-życzę tego moim wrogom ![]() ![]() Co do kleju-na dwójkach dała do pieca,wystaje taki biały troche poza zamek i z bliska wygląda jakbym jadła przed minutą twaróg.
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#698 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
pierwsze 3-4 dni to makabra potem good było i luzz Kto tu lubi słowo GOOD ? xd ^^
"Problemy w domu z hajsem, podwórko i szkoła Spotkania na ławce i bezcelowe picie Zastanów się nad tym czy tak ma wyglądać życie Debile nie widzicie jak wszystko można stracić Iść zawsze do przodu żeby tylko się wzbogacić..." ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#699 |
Raczkowanie
|
redrose89 i jak wrażenia z aparatem? nie masz jeszcze takiej strasznej sytuacji, pewnie szybko aparatek se poradzi, też miałam stracha i obawy przed założeniem
![]() ![]() Edytowane przez elinka20 Czas edycji: 2009-05-19 o 18:21 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#700 |
Zadomowienie
|
Eee ja się właśnie tam niczego nie obawiałam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#701 |
Raczkowanie
|
ja na ból smarowałam dziąsła BOBODENTem
![]() a jeśli chodzi o mnie ![]() ![]() mam aparat drugi raz. nosiłam 3 lata temu przez rok, góra i dół. zdjeli - ok... niby ok.. nie podobało mi się to jak wyglądają moje zęby :/ niby ok bo proste - ale ze względu na ich lekko trójkątny kształt - szersze u dołu, to zrobił sie wachlarzyk, czyli - końskie zębiska ![]() wkurzyłam sie i po roku kazałam to poprawić ;] no i... przez pół roku miałam robiony stripping i doklejane zamki. aż - od września mam już pełną szczęke. mam 3 rodzaje zamków ;] przeźroczyste. mleczne i srebrne małe. i co jakies 2 tyg mam stripping dalej, boli boli boooooooooliiiiiii. ósemke mi wyrywali ostatnio też.. no ale widze poprawe, ząbki się cofają! ![]() także dołączam do grona APARATEK |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#702 |
Zadomowienie
|
yy hej dziewczyny, mam pytanie - ile macie zamków z haczykami na górze? Moje policzki po roku nie przyzwyczaiły się i często są zmasakrowane, a wcale nie musiałam nosić wyciągów:/. A na trzonowcach tylnych mam zamko-blaszki (wiecie o co mi chodzi?). Chyba nie we wszystkich aparatach takie są... Bleee, mój aparat jest brzydki
![]() ![]() ![]() I zauważyłam, że moje szkliwo tak jakby się odbarwia. Jedynki po bokach robią się przezroczyste. Jakieś pomysły? Poza tym ja lubię słowo good ![]()
![]() |
#703 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#704 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Elinka długo nosisz już aparat? Jaki rodzaj jego masz? No i jak efekty? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#705 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() a tak poza tym to jutro mam kolejną wizytę i nie mogę się doczekać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#706 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() P.S ale się rospisałam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#707 |
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() Ostatnio zaczęłam intensywnie myśleć o zadrutowaniu się ![]() ![]() A tak przy okazji - czy jest tu ktoś z okolic Siedlec, kto mógłby mi polecić dobrego ortodontę?
![]() |
![]() |
#708 |
Raczkowanie
|
Ja miałam dokładnie ten sam problem
![]() ![]()
![]() |
#709 |
Zakorzenienie
|
ja na szczescie nie mialam takiego problemu
![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#710 |
Raczkowanie
|
mnie nastraszyła pewna orto. nagadała tak że zdygałam się ja i moja matka
![]() ![]() ![]() ![]() jest ktoś kto ma łuk podniebienny?? Edytowane przez elinka20 Czas edycji: 2009-05-19 o 20:20 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#711 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Oj, jak mnie tu długo nie było. Musiałam pukładać swoje sprawy i na szczęscie udało się. ![]() ![]() nareszczei dorwałam listerine stay white ;p |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#712 |
Rozeznanie
|
ja jestem tu nowa, ale potrzebuje szybkiej odpowiedzi (nie zdazylam przeczytac wszystkiego- duzo tego:P)... przede wszystkim w jakich cenach tak mniej wiecej sa aparaty stale (na jedna "czesc" szczeki)- chyba kolo 2000zl teraz? ja wiem, ze to roznie bywa- ale zapytam, jak dlugo trzeba nosic aparat (zebym wiedziala na co sie mam nastawic) 1 rok? pol?... moi rodzice cos mi marudza zebym zgodzila sie na ten aparat, ale ja mam 18 lat- czasami mi sie wydaje, ze juz za stara jestem na to:P i wogole boje sie, wydaje mi sie, ze wszyscy beda sie na mnie patrzec, dlatego chcialabym sie najpierw dowiedziec paru rzeczy o stalym aparacie i przyzwyczaic do tej mysli... :|
![]() |
#713 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wydaje mi się, że Twoi rodzice powinni nie robić problemów. Powiedziałaś, że pieniądze się znajdą ![]() Cytat:
Może pokazałabyś zdjęcie swoich ząbków? ![]() ![]() Przed chwilą jadłam kanapkę z rybą i kurcze nie było to zbyt przyjemne uczucie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#714 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
ja tak samo ![]() ciągle mi wmawiali,ze nie mam takich złych zebów. teraz jak jest wiecej kasy wkoncu bede miała ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#715 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#716 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez elinka20 Czas edycji: 2009-05-19 o 20:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#717 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Hmm zobaczymy. Za chwilę też spróbuję sobie jeszcze zjeść jaką kromkę. Może nie będzie już tego nieprzyjemnego uczucia... Na obiad jadłam pierogi i było wszystko ok.... Dopiero teraz przy tej kanapce;P |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#718 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#719 |
Zadomowienie
|
sub
![]() Hej! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#720 |
Zadomowienie
|
Hehe pisałam parę postów wcześniej, że dzisiaj mi orto zakładała aparat
![]() A powiedz mi: czy płatki kukurydziane bardzo "zaczepiają" się o aparat? Chodzi mi o to czy konieczne jest później użycie wyciorka lub wykałaczki. Hehe jakie ja pyt zadaje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:34.