|
|
#2041 | |
|
Organizatorka
|
Dot.: Praca jako au-pair
Cytat:
![]() wspolczuje Ci strasznie Ci sie teraz wszystko rzucilo na raz- dziadek, matury![]() ja w tamtym roku jak zdawalam mature, tez nie mialam za fajnie... z tego, co czytalam wczesniej moj dziadek chorowal tak samo jak Twoj przed smierca, tzn. z jednego postu wywnioskowalam, ze bardzo podobnie odchodzil ![]() trzymaj sie
|
|
#2042 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
**
przychodzi taki czas w życiu, kiedy niczego nie można być pewnym. To, co się wiedziało wcześniej, wydaje się błędne lub niezrozumiałe. To wszystko wali się, całe moje jestestwo, bycie, kruszy się, rozpada i nie można pozbierać kawałków" http://www.lastfm.pl/user/mooonis90 |
|
|
|
|
#2043 |
|
Zakorzenienie
|
Witam dziewczyny
![]() Przede wszystkim Kachaa trzymaj się. Jeśli o moje rezultaty chodzi to przed chwilą odebrałam dwa automatyczne maile od dwóch rodzin które nie są zainteresowane i jeden mail od rodziny która jest ale niestety chcieliby mnie od 1 czerwca co nie wchodzi w rachubę.Ale to nic jeżeli po tak krótkim czasie są takie wyniki to nie tracę nadziei
|
|
|
|
#2044 |
|
Konto usunięte
|
dzieki
|
|
|
|
#2045 |
|
Raczkowanie
|
Kasiu,strasznie współczuję,sama przez to przechodziłam pół roku temu
![]() Ale mi się porobiło... Hostka napisała,że jej sie caly czas wydawało,ze ja mówie o 23 czerwca,a nie lipca i dopiero teraz zobaczyła,że ja cały czas pisałam o lipcu!I chce zebym przebukowała bilet na poczatek lipca.Sprawdziłam i to kosztuje 32 euro,wiec trudno,jakos to przezyje. Bardziej mnie martwi,że ja mam juz zaklepanych znajomych,mieszkanie,bile t i pociag na openera;( i nie moge przyjechac do nich wczesniej niz 7 lipca,a oni 11 (i to daleko od Paryża) mają ślub brata hostki i chcą pojechać tam wczesniej i pomagac w przygotowaniach.
|
#2046 |
|
Zakorzenienie
|
No i same kłopoty wszystkie mają... Kasia z dziadkiem (trzymaj się Kochana), zuczang z rodziną (czytać nie umie?) i do mnie tez się nikt nie odzywa....
Wysłałam od niechcenia zaproszenie rodzinie, gdzie szukają au pair, co ma 19 lat i prawo jazdy (a ja mam 18 i jestem bez prawka), a ona mnie przyjęła. Ciekawe, czy chociaż zauważyła tą subtelną różnicę w wieku, czy z prawkiem. A nie jak zacznie pisać czy coś to zobaczę cudowne: Tut mir leid..... Tamta rodzina też nic do mnie nie napisała a dziś też się zalogowała na aupair-world. Widocznie już się im nie podobam. Trudno się mówi i żyje się dalej. Postanowiłam szukać do połowy czerwca. Jak do tego czasu nic nie znajdę to spadam szukać normalnej pracy.
|
|
|
|
#2047 |
|
Raczkowanie
|
Na pewno znajdziesz,trzymamy kciuki.Do mnie za to zaczęli teraz wysyłać z newaupair.com,bo zapomniałam tam skasować swój profil.Próbowałaś tam?
|
#2048 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a od kiedy możesz zcacząc? bo do mnie dzisiaj dzwoniła jakaś babka z aupair world.. wpisz ten nr w wyszukiwarce.. oni potrzebują kogoś od zaraz ; 793892
przychodzi taki czas w życiu, kiedy niczego nie można być pewnym. To, co się wiedziało wcześniej, wydaje się błędne lub niezrozumiałe. To wszystko wali się, całe moje jestestwo, bycie, kruszy się, rozpada i nie można pozbierać kawałków" http://www.lastfm.pl/user/mooonis90 |
|
|
|
|
#2049 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie, a to jakaś sprawdzona stronka? Mogłabym tam spróbować. No i jeszcze greataupair ale ja sie tam nie łapię. A i tak większość rodzin z Niemiec, ile się dobrze orientuję pisze w swoich profilach po angielsku, a tyle tego angielskiego rozumiem, że... ![]() Kurde, a może zdecyduję sie na rok ? Ale wtedy już bym sobie na pewno kogoś do września nawet znalazła.---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2050 | |||
|
Konto usunięte
|
uwaga uwaga INSTALUJE SIMSY 2
![]() ![]() hehe Cytat:
![]() Cytat:
![]() wiec nie zniechecaj sie tak wszybko Cytat:
:confused :![]() ![]() :eek :ja tam znalazlam wlasnie rodzinke
|
|||
|
|
|
#2051 |
|
Raczkowanie
|
Ja myślę,że dlatego,że ta strona jest strasznie nieprzejrzysta,trudno się w niej odnaleźć,aupairworld jest bardziej instynktowna
Ale sądzę,że należy wszędzie próbować,a nóz sie uda?
|
|
#2052 |
|
Konto usunięte
|
czy ja wiem.
tam sie robi "add to hot list" i tyle. a reszta tak samo. ja najpierw na wupair world szukalam a potem tylko na greataupair ![]() ---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ---------- OGLOSZENIE Z INNEGO FORUM moze sie ktos skusi ![]() pilnie szukam au pair ktora chce zostac w uk caly rok. monika_s3346@op.pl |
|
|
|
#2053 |
|
Wtajemniczenie
|
Kacha, trzymaj sie.
![]() Tango, juz niedlugo zaczynasz swoja niemiecka przygode. A niedawno dopiero szukalysmy rodzin!Ja jutro po poludniu jade, nie bedzie mnie do niedzieli.
|
|
|
|
#2054 |
|
Raczkowanie
|
Cu.Kinia trzymam kciuki
no i juz sie nie moge doczekać relacji
|
|
|
#2055 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cu.Kinia a gdzie Ty jedziesz? ![]() Wiecie może, czy na aupairworld w załączniku "hotlista" wyświetlają się też inne rodzinki, które dana rodzina do niej dodała, czy tylko moja?(że niby co mnie obchodzi, czy ta rodzina ma na oku jeszcze kogoś )
Edytowane przez mychamycha Czas edycji: 2009-05-19 o 19:53 |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2056 |
|
Wtajemniczenie
|
Do Austrii na wesele.
Najpierw jedziemy na dwa dni do Bawarii, a sobote i niedziele spedzamy w Austrii z hostami.;D
|
|
|
|
#2057 |
|
Konto usunięte
|
kinia dzia
|
|
|
|
#2058 |
|
Zakorzenienie
|
fajnieeee
|
|
|
|
#2059 |
|
Zakorzenienie
|
Wiesz, ja sie opiekuje 3,5 latkiem i dopiero od jakiegos miesiaca robi do nocnika, a jak spi to dalej z pielucha :/
|
#2060 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny,jadę jednak 7 lipca,zaraz przebukuję bilet(hostka mi zrobi przelew na te 32 euro za zmianę).Jestem szczęśliwa,ale to znaczy,że będę tam prawie równiutko dwa miesiące!I to już za 48 dni!Trochę jestem przerażona
|
#2061 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dziękuję! Dziewczyny dacie radę, wiem że teraz łatwo mi mówić ale nie wierzyłam w siebie a udało mi się... w ogóle miałam szczęście co do komisji... bo na prawdę miła, uśmiechały się Panie do mnie aż mi się lżej zrobiło i zaczęłam piękne zdania tworzyć. Będę za was trzymać kciuki Kachaaa cu.Kinia aż sama nie mogę w to uwierzyć. Dziś dostałam od hostki tak miłego meila. Napisała, że opowiadała dzieciom o mnie i pokazywała zdjęcia to teraz już doczekać się nie moga i chodzą do domu i mówią moje imię i ciągle zaglądają do mojego pokoju gdzie będę spać i w ogóle same pozytywy. Mam nadzieje, że jak przyjadę tam to wszystko będzie dobrze i będę mogła podzielić z wami wrażeniami. Kurdę miałam bloga założyć! mam nadzieję, że jeszcze jutro wyrobie się z tym bo wieczorem jadę... uciekam spać, żeby wyspać się ![]() Pozdrawiam was |
||||
|
|
|
#2062 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2063 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiadomo, na noc to inna sprawa. ale Mycha, do przewijania mozna sie przyzwyczaic, pierwszy dzien, dwa sa okropne. pozniej to zajmuje Ci 15 sec i nie czujesz zapachu kupki. na luuuzieee
|
|
#2064 |
|
Rozeznanie
|
No a ja jednak jadę do tej Irlandii
![]() Będę u 3 osobowej rodziny - matka + 10 letnia dziewczynka i 12 letni chłopak. Hostka wydaje się być bardzo sympatyczna i ze zdjęcia i z rozmowy ogólnie. Sama była kiedyś aupair więc mówi, że wie jak to jest, więc git, szczególnie, że ja kompletnie początkująca w tych sprawach ![]() Weekendy wolne i też czasem jak ojciec dzieci przyjedzie po nie ![]() No i teraz, jak już jestem zdecydowana na tą moją rodzinę, dostaje co raz to fajniejsze oferty
|
|
|
|
#2065 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja też już chcę Ale nic, szukam dalej.
|
||
|
|
|
#2066 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dosc duze te dzieci... tak sie zatsanawiam co to za ziółka, skoro matka sama nie moze sobie poradzic z takimi wlasciwie amodzielnymi dzieciakami....na dodatek Irlandia...( tamtejsza mlodziez.... lol ale to tylko moje glosne myslenie. i pewnie niepotrzebnie wprowadzam panikę:P
|
|
#2067 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A z resztą, zobaczymy jak to będzie. A Irlandia od dawna mi się marzyła i miasto w którym mieszkają, z tego co widziałam na zdjęciach jest ładne.mychamycha, ja konto założyłam w połowie kwietnia, więc cieprliwości, na pewno ktoś się znajdzie
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2068 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ---------- Widziałam przed chwilą na aupair-world profil jednej z rodzin. Na pyatnie: "Czego oczekujecie od aupair?" odpowiedź brzmi: "nothing" ---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2069 |
|
Raczkowanie
|
A ja stane w obronie malych dzieciaczkow
pojechalam pierwszy raz jako au pair do niespelna 2 letniej dziewczynki i tez panikowalam,ze kupa,ze pieluchy itd itd..Nauczylam sie wszystkiego w 2 minuty a sprawa kupek nie jest az taka obrzydliwa jak sie wszystkim wydaje:P zreszta!ku mojemu zaskoczeniu mala byla na prawde samodzielna jak na swoj wiek!w trakcie mojego pobutu nauczyla sie nocnikowac,pieluszki poszly w kat(jedynie do spania),jesc chciala sama,duzo gadala,bylo na prawde swietnie jedyny minut jest taki,ze trzeba byc na prawde mega ostroznym z takimi maluszkami i miec oczy dookola glowy..
|
|
|
|
#2070 |
|
Zakorzenienie
|
zgadzam sie z nowinką
na ten sam temat kiedys ze swoja hostą rozmawiałam- tez była au pair dlaczego dziewczyny najczęsciej boją się maluchów- przeciez z nimi wlasciwie jest najmniej roboty, najłatwiej takie zadowolic, zając, a na dodatek spia w dzien wiec ma sie chwile wytchnienia. oczy dookoła głowy- trudne, ale to kwestia przyzywczajenia i wrazliwosci. a starsze tak od 4 wzwyz...nie dosc ze oczy dookoła głowy to trzeba sie z nimi "klocic" pertraktowac, uzywac argumentow (czasem to wcale nie jest latwe) reagowac na wybuchy zlosci, niespodziewane ataki ( nie ma dzieci idealnych) wymyslanie ciekawych zabaw, wysluchiwanie powlającej szczerosci dzieciaków (uwierzcie, niby to nic nie znaczy, bo to maluch w przypływie emocji jak nie dostanie cukierka drze sie na Was "nienawidze cie, nie lubie"...- z pozoru nic nie znaczy, ale...jednak...potrafi zabolec). im starsze wydaje mi sie tym wiecej problemów. dorastajace nastolatki- maja swoje tajemnice, swoich przyjaciol, a co jesli im sie opiekunka nie spodoba? robic sobie glupie zarty z kilka lat starszej dziewczyny ktora mu odgrzewa tylko jedzenie i sprzata pokoj to super przygoda. (moja przyjaciolka wlasnie tak miala, nie spasowała 13 letniemu irlandczykowi, 2 miesiace meki z bachorem, jego kawałami, jego kolegów...glupie telefony, złosliwe zachowanie, ale rodzice wynagradzali jej to finansowo- zarabiala w tydzien tyle ile ja w miesiac). Oczywiscie, uogolniam i nie wszystkie małe dzieciaczki sa urocze i łatwe do wychowania a dorastajace złosliwe i markotne- przede wszystkim to kwestia wychowania.
Nowe wątki na forum Emigrantki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:48.

wspolczuje Ci strasznie Ci sie teraz wszystko rzucilo na raz- dziadek, matury

**

Ale wtedy już bym sobie na pewno kogoś do września nawet znalazła.
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
:confused :
Ale sądzę,że należy wszędzie próbować,a nóz sie uda?