|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4411 |
Zakorzenienie
|
Dot.: OD WALENTYNEK DO MIKOŁAJA - czyli Listopadowo-Grudniowych 2008 bobasów zgraja c
e, podobno warzyw tez nie powinno sie mrozic ... wielu rzeczy nie pownno sie robic
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4412 |
Raczkowanie
|
Dot.: OD WALENTYNEK DO MIKOŁAJA - czyli Listopadowo-Grudniowych 2008 bobasów zgraja c
Dziękuję dziewczyny za odpowiedź
![]() ![]() ![]() Katakumba nie mogło sie obyć bez żadnych zgrzytów ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4413 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Tak sobie myślę, że może jakbyś rzeczywiście wybuchła to może by to w końcu coś dało - no bo jak się nie da po dobroci no to jakie jest wyjście...tylko nie wiem czy możesz się narażać, bo jak się Mama obrazi to z kim Małą zostawisz idąc do pracy ![]()
![]() |
#4414 |
Zakorzenienie
|
edyta, tylko uwazaj, bo w zlosci to sie rozne rzeczy mowi, moze byc tez tak, ze mama cos palnie co wcale nie mysli a ty bedziesz to trawic przez miesiac.
kochana jeszcze 2 tygodnie i poleca, szybko zleci wiesz co, jak widze ze mloda mi kiepsko je przez caly dzien to wlasnie smaczny sen robie jej na mleku, wiec spokojnie mozesz zuzyc to mleko do takich celow ja mam niejasne podejrzenia ze mloda zjadla ze 3 opakowanie roznych kaszek (mam otwartch ze 4, ma urozmaicenie dziecko, a co) ktore wlasnie mialy byc na wodzie robione, a ja robilam na mleku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4415 |
Zakorzenienie
Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."
|
edytka ja ci powiem ze moja nie chce sztucznego mleka pić..a jak dodam kleik ryżowy to wsuwa (a przecież smak taki sam)
![]() powiem wam ze od 2 dni odstawiłam malej mięsko i mleko modyfikowane(te od kleiku) i wysypka z buzi i dupki znika... czyli jest uczulona na jedno lub drugie... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4416 |
Zakorzenienie
|
a moze kleik?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4417 |
Zakorzenienie
|
Hej Dziewuszki
![]() Miałam nie pisać,bo ciągle czuję ta komunię w kościach,ale o tylu prośbach... ![]() No więc oczywiście się spóźniliśmy,choc pobudka była o 7.30(komunia o 12.00).Ostatnie 10min prtzed wyjściem,to po prostu była taka adrenalina,że mi się ręce trzęsły.Nie klupilismy z tego wszystkiego Angeli bukieciku,ale żadna dziewczynka nie miała w Kościele. Angela była bardzo przejeta, denerwowała się,że się pomyli i przegapi, kiedy ma wyjść do niesienia darów itp. No ale jakoś tam poszło-wszystko się udało,choć jak dla mnie,to za dłuuuuugo ![]() ![]() ![]() ![]() Ogólnioe myslałam,że będzie lepiej,ale całkiem źle też nie było (tzn.opieka nad Emilką). Teraz roztrząsam każdy szczegół i się zastanawiam,co bym zmieniła.Oczywiście na pewno zamówilibyśmy mniej jedzenia!!!!!!!!!!!! Zostało mnóstwo,ale prosiaczek poszedł prawie cały - a robił skubany furorę,nawet personel lokalu robił sobie z nim zdjęcia przy stole ![]() ![]() ![]() No i oczywiscie dopiero teraz przejrzałam na oczy i stwierdziłam,że faktycznie za duzo gości zaprosiliśmy.Najpierw mi się wydawała,że tego wypada zaprosic,tamtego też, jak jednego i drugiego,to ten trzeci tez,bo sie obrazi.Ech,tak mozna bez końca. Ale Angela zadowolona .Była w wielkim szoku rozpakowujac kolejne koperty,bo chciała dostać chociaż 100zł (nie mówiłam jej,że na pewno uzbiera więcej),a tu w pierwszej kopercie 200zł,a ona taaakie oczy ![]() ![]() ![]() Ogólnie ok,ale najlepsze jest to,że juz po wszystkim !!!!! A dziś nam doszła choroba Emilki.Wczoraj zauważyłam,że lekko jej się głos obniżył,ale miałam nadzieję,że to od częstego płaczu.Dziś jednak juz było wyraźnie słychać pogorszenie (jakby "zdarte" struny głosowe),normalnie traciła głos z godziny na godzinę. Poslzismy prywatnie do lekarza,bo u nas w przychodni był pediatra do 11.00 tylko i trafiliśy akurat na super polmonolog.Nie dała jeszcze antybiotyku, mamy na niego receptę,ale to dopiero,jak będzie miała szczekający kaszel.Na razie nie jest to na szczęście zapalenie krtani i najważniejsze,żeby w to nie przeszło.Angeula to miała tez,jak była malutka i musieliśmy pogotowie wzywać,bo się dusiła prawie-tak to włąśnie wyglada u małych dzieci,zwykle to się zdarza nocą,krtań tak się zwęża,że szybko trezeba zrobić zastrzyk rozkrczający. Chyba będę spała z Emilką,bo zasnęła bardzo wcześnie i wyjątkowo mocno śpi-aż sprawdzam co chwilę,czy oddycha. Żeby tylko nie doszedł kaszel, bo to oznaczałoby zapalenie krtani jedak!!! ![]() Ok,kończę.W życiu nie napisałam tagiego długiego posta ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4418 |
Raczkowanie
|
xandra, fajnie, że już masz imprę za sobą, najważniejsze, że córa zadowolona
![]() A twoja Emilka to niesamowity śmieszek jest, aż mi się nie chce wierzyć, że ona kiedykolwiek marudzi ![]() u mnie od rane leje, a planowałam przejść się na targowisko kupić jakieś warzywa i owoce... no i ![]()
#4419 |
Wtajemniczenie
|
Edyta- moze faktycznie poczekaj jeszcze te dwa tygodnie. Rodzice pojada to odpoczniecie od siebie i moze nabierzecie troche dystansu
![]() ![]() Xandra- super ze komunia sie udala ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Szamanka- u nas tez kiepska pogoda. Strasznie pochmurno za oknem ![]() ![]() Scorpionec- pewnie to przejsciowe wiec sie nie martw. Moze to tez uczulac konkretna firma- tak jak Wojtka marchewka z Gerbera (po bobovicie nic mu nie jest) ![]() Katakumba- Ty chyba wlasnie pisalas, ze Polke tez uczulil Gerber. Mam pytanie czy dawalas inne sloiczki Gerbera pozniej czy przerzucilas sie na inna firme? Nie wiem co zrobic bo mam jeszcze kilka sloiczkow z Gerbera, a nie chce zeby znow wysypalo malego. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4420 |
Zakorzenienie
|
katakumba kleiku nie przestalam podawac (dodaje np do zupki,jabłek) i zmiany sie cofają.. dalam tez kaszke na innym mleku (mialam probkę NAN) i tez oki..
hmn skylie ty mi podsunelas myśl...ostanio dodawalm do zupek malej kurczaka ze sloiczka właśnie gerbera... hmn moze to on? xandra78 dobrze ze andzela zadowolona - taki byl cel ![]() u nas marudzenia i biadolenia c.d ![]() ![]() Edytowane przez scorpionec Czas edycji: 2009-05-19 o 11:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#4421 |
Zakorzenienie
|
tak, to nas uczulil gerber. ewidentnie on, bo 3 dni wczensiej jadla jagody i byl luz, a potem jagody z gerbera i byly plamy
xandra dobrze ze juz po wszystkim. wprawe przed weselem angeli juz masz ![]() dzis byla pierwsza noc bez karmienia co nie oznacza ze przespana... o 1,3,5 i 7... wstac, dac smoka, a potem sluchac miauczenia. boze ledwo stoje. no ale nic, ja jestem uparta |
![]() ![]() |
![]() |
#4422 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4423 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja już ograniczyłam karmienie piersią. Na drugie sniadanie daję kaszkę na mleku modyfikowanym z owocami a na obiad zupkę. Maja coraz bardziej lubi kaszkę i przyzwyczaja się do smaku mleka (a podajemy jej niestety H.A. które jest gorzkie i niedobre). także ja karmię piersią 3 razy dziennie ale już niedługo zamierzam zastąpić następny posiłek bo mleczka w piersiach coraz mniej. A tak ogóle wprowadzenie drugiego posiłku zaowocowało meeega miesiączką. Przez pierwsze trzy dni bałam się wychodzić z domu ![]() xandra cieszę się, że wszystko się udało. Edyta może porozmawiajcie szczerze ze swoimi rodzicami. Tylko najważniejsze jest to żeyś się kontrolowała i nie powiedziała w nerwach czegoś czego później będziesz żałowała. Powodzenia ![]() Wiecie co wczoraj po kąpieli położyłam małą na przewijaku i rozpiełam szelki aparatu. Obok główki Mai stał balsam do ciała. Majka go zauważyła, wyciągnęła rączki... i hop na brzuszek ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4424 |
Zakorzenienie
|
molka ja karmie podobnie do ciebie.. tzn na drugie sniadanko mala dostaje kaszke i potem na obiadek obiadek ze sloiczka.. oprocz tego sniadanie.kolacja i podwieczorek to cyc ( w nocy nie jemy nic) niedlugo planujemy podwieczorek wprowadzić słoikowy - owocowy... jak tylko sprawa z uczuleniem sie wyjaśni.. ale mleka w cycach nadal mam pod dostatkiem..
ale okresu nadal ni ma ![]() ![]() Edytowane przez scorpionec Czas edycji: 2009-05-19 o 12:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#4425 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Ciesze sie ze pomoglam z Gerberem ![]() A wogole jest ktos kto daje Gerbera i jest OK? Edytowane przez skylie Czas edycji: 2009-05-19 o 13:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4426 |
Zadomowienie
|
cześć mamusie
![]() piszecie o uczuleniach dzieciaczków ja odpukać nie zaobserwowałam jeszcze żeby mały po czymś dostał uczulenia ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Moje dziecko śmiga do tyłu w tempie błyskawicznym ![]() ![]() ![]() xandra fajne że impreza komunijna sie udała ![]() Edytka super że się wybwiłaś i że teściowie tak dobrze zaopiekowali się Laurką Katakumba ja też chce mrozić warzywa molka86 super że Maja jest taka wygimnastykowana! a kiedy będzie mogła już być bez tej rozpurki??
#4427 |
Zakorzenienie
|
Ja daję gerbera i słoiczki innych firm też. Na razie ok
![]() Co do ćwiczeń to nie bardzo przypadły mu do gustu, ale próbuję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4428 |
Zakorzenienie
|
szyszka ja nie chce mrozic warzyw surowych, bo to podobno faktycznie szkodzi witamiom. ale jak ugotuje zupy garnek to wtedy dziele na pojemniki i mroze, no bo co innego mi pozostaje
ale polka jest marudna. boze tylko spi albo se drze... cale dziasla biale, te trzonowe najbardziej.. juz nie mam sily a gdze jest alyiah? |
![]() ![]() |
![]() |
#4429 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4430 |
Rozeznanie
|
Ja podaję obiadki Gerbera i małej nic nie jest.
Paula w poniedziałek jedziemy na kontrolę. Musimy zrobić rentgen. Jak wszystko będzie dobrze to zdejmujemy. Ostatnio (miesiąc temu) było już prawie w normie. Moja ma już dwie dolne jedynki. Jedna jest już spora a duża dopiero przebiła dziąsło. No i też ma dolne dziąsełka białe. Marudzi dzisiaj okropnie . Tak się zastanawiam jak Wy czyścicie ząbki swoim maluchom? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4431 |
Zakorzenienie
|
alyiah (nigdy chyba nie napisze na szybko twego nicka
![]() zepsulam taki fajny lancyszek do smoczka dla dziecka. kupilam w smyku albo 5-10-15 w polsce i pospulam... szykam na ebay ale same na wstazkach sa, a polka wszytsko pcha do buzi, malo praktyczne te wstazeczki |
![]() ![]() |
![]() |
#4432 |
Raczkowanie
|
No to i ja podłączam się pod marudne dzieci
![]() ![]() ![]() Molka Laurka jeszcze nie ma ząbków, ale zakupiłam już taką szczoteczkę z canpola i tym szczotkuje i do wczoraj przynosiło ulgę, bo dziś nic nie pomagało ![]() Zrobiłam dziś kaszkę na mleczku i poszła w tempie ekspresowym ![]() ![]() ![]() ![]() Nas gerber nie uczulił, jedyne na co mała ma uczulenie, to winogron (tak mi się wydaje). Dałam jej kiedys sok jabłko z winogronem i nastepnego dnia miała małe plamki na policzkach., Od tamtej pory nie daje jej nic z winogronem ![]() Zmykam oglądać Madagaskar 2 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4433 |
Zakorzenienie
|
hehe, ja wlasnie skoczylam ogladac madagaskar 1
![]() ja wlasnie musze sie zaopatrzyc w szczoteczek do zebow taka na palec dla rodzica, bo mloda ma szczoteczke swoja, ale gryzie ja i tylko z jedego boku szczeki uzywa, wiec higieny to ona nie rozpowszechnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4434 |
Zadomowienie
|
muszę się pochwalić, że mamy wkońcu zęba !
najsmieszniejszy jest mój mąż, który nie widzi tego ząbka i cały czas zagląda Alkowi do buzi i maca , oglada, chyba myślał, że od razu taki duży ząbek wyrosnie hihihi |
![]() ![]() |
![]() |
#4435 |
Zakorzenienie
|
wszelki duch pana boga chwali, justynka do nas napisala
![]() ktory zabek macie? |
![]() ![]() |
![]() |
#4436 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() U nas Panadol syropek pomogl. Mozna podawac do 3x dziennie, tylko trzeba sobie dawke wyliczyc vs waga. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4437 |
Zadomowienie
|
hej mamusie
alesmy mieli burze starch normalnie a lalo jak z cebra my mamy problem,dzisiaj Gabrys po ostatniej drzemce mial bardzo czerwone oczko,no rozowe,takie jak np po nieprzespanej nocy,przylozylam oklad z herbatki i zobacze rano,nie wiem po czym,cholerka boje sie troszke,mam nadzieje ze to nie jakis paproch w oczku,ech katakumba jak chcesz to Ci kupie lancuch bo nawet zdaje sie mialam identyczny,niebieska rybka,moge kupic rozowa,hehe i tez nam poszedl,mlody wywijal nim jak lassem.Ja se kupilam 2 na zapas,poczta potem wysle jak wroce,znaczy 2go czerwca
#4438 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A brak okresu podczas karmienia piersią to mit.Kiedys nawet uważano,że okresie naturalnego karmienia nie można zajść w ciążę ![]() Słuchajcie,ile czasu można przechowywać ściągnięte mleko w zamrażarce? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4439 |
Zakorzenienie
|
Czytam na bieżąco ale żeby coś napisać... Bartuś rośnie i to nawet za
ładnie bo już waży 7,5 kilo. Wiem od czego bolą mnie tak plecy... Normalnie zawodnik sumo mi rośnie. Mam przejść na 5 posilków dziennie i koniec ze spaniem do 7:30 bo się pewnie będzie wcześniej budził jak nie dam mleka o 23. Z wieści parafialnych marchewkę bardzo polubił, jabłko też i zacznę dalej nowości wprowadzać. W końcu dopiero w zeszłym tygodniu 4 miesiące skończył, bo my ostatni na liście ![]()
#4440 |
Zakorzenienie
|
patrz asia moja polka 13 sstycznia to miala 2 miesiace... duza roznica teraz, ale jak beda mialy po 2 latka to sie nie bedzie juz tak wyrozniac
![]() ja musze isc po recepte na panadol dla malej, bo w uk jest tak ze leki w ciazy i rok po porodzie sa bezplatne, to co bede wydawac ![]() noooo, lisey przywiez mi, przywiez ![]() padam na twarz. ide dzis wczesniej spac, bo musze odespac ta nocke, szczegolnie ze moda byla tak marudna caly dzien wiec dala mi do wiwatu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:13.