Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. II - Strona 57 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-05-20, 20:51   #1681
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot
Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. II

Cytat:
Napisane przez madziarek1 Pokaż wiadomość
Hej wpadłam na chwilkę żeby się pochwalić byłam dziś na USG 4D hehe, masakra jaki to sprzęt... prześwietla wszystko, nie sądziłam że to takie dokładne Byłam z moim mężczyzną, też był w szoku, ogólnie super! No i będzie córeczka zmierzona, waży ok 511 gram, ma wszystkie paluszki i takie tam, jestem prze szczęśliwa!!! pozdrawiam
Super wieści
A ile płaciłaś za takie USG ?

Cytat:
Napisane przez malin30 Pokaż wiadomość
Lumpeksowe ciuszki dla dzieci są po 1. tanie (ja mam 5 rzeczy za cenę jednej nowej), po 2. czasem niebanalne, a po 3. prawie nowe, bo w końcu ile taki malec ponosi dany ciuszek i jak bardzo go "zniszczy"?
Zgadzam się w 100% - sama zresztą dziś ponownie nabyłam kilka ciuszków w lumpku

Cytat:
Napisane przez aniago25 Pokaż wiadomość
Miss.hot nie ma za co dziekować randka była fajna ale za krótka
Spoko - następnym razem umówimy się w jakiś wolniejszy od innych zajęć dzień, tak żeby więcej czasu było

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-20, 20:52   #1682
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
Napisane przez Orzeszek.1 Pokaż wiadomość
Ja przyznaję się bez bicia że WOLĘ KUPOWAĆ TAKIE RZECZY DLA MALUSZKA I STARSZEJ CÓRY, nie tylko ze względu na SUPER JAKOŚĆ ale nawet dlatego że takie firmy jak NEXT, GEORGE MOTHERCARE czy inne znane marki są potem rozchwytywane na moich aukcjach
Nie dziwię się, bo sama chciałabym mieć rzeczy z tak miłej, delikatnej bawełny.

A sobie też sporo rzeczy zdobywam w ciuchlandach. I to nie tylko ubrania, ale jakieś apaszki czy torebki. Prawdziwie perełki można czasem "upolować".

Wystarczy patrzeć na metki. Jak napis na nich nie jest sprany, to często taka rzecz mogła być wcale nienoszona.
malin30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-20, 20:54   #1683
Orzeszek.1
Zadomowienie

Cytat:
Nie dziwię się, bo sama chciałabym mieć rzeczy z tak miłej, delikatnej bawełny.

A sobie też sporo rzeczy zdobywam w ciuchlandach. I to nie tylko ubrania, ale jakieś apaszki czy torebki. Prawdziwie perełki można czasem "upolować".

Wystarczy patrzeć na metki. Jak napis na nich nie jest sprany, to często taka rzecz mogła być wcale nienoszona.
A tak tak, zapomniałam dodać że dla siebie też tam kupuję ciuszki i faktycznie, nie raz zdarzyło mi się kupić w lumpku rzeczy jeszcze z metkami
Stary 2009-05-20, 20:56   #1684
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Znalazłam ciekawy link http://szkola-rodzenia.pieluszki.pl/ - przyda się na pewno, szczególnie tym z Was, które nie będą chodzić do szkoły rodzenia

Stary 2009-05-20, 20:59   #1685
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Moja kumpela była wczoraj na pierwszych zajęciach w szkole rodzenia, w tej samej, do której ja też idę - przy naszym szpitalu. No i pani położna powiedziała, że u nas rutynowo nacina się krocze. Czyli potwierdziła to, co mówiła teściowa, ale czego mój mąż na przykład nie mógł zrozumieć.

Edytowane przez malin30
Czas edycji: 2009-05-20 o 21:00
Stary 2009-05-20, 21:00   #1686
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Dobra ja zmykam spać, bo padam na twarz
Miłych snów

Stary 2009-05-20, 21:04   #1687
marciab
Raczkowanie

GG do marciab

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
Znalazłam ciekawy link http://szkola-rodzenia.pieluszki.pl/ - przyda się na pewno, szczególnie tym z Was, które nie będą chodzić do szkoły rodzenia
wlasnie przegladam ta stronke ) ciekawa
Stary 2009-05-20, 21:05   #1688
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Dobrej nocy miss.hot
Stary 2009-05-20, 21:05   #1689
Orzeszek.1
Zadomowienie

Cytat:
Moja kumpela była wczoraj na pierwszych zajęciach w szkole rodzenia, w tej samej, do której ja też idę - przy naszym szpitalu. No i pani położna powiedziała, że u nas rutynowo nacina się krocze. Czyli potwierdziła to, co mówiła teściowa, ale czego mój mąż na przykład nie mógł zrozumieć.
W moim szpitalu to też jest rutynowe, bo oni podchodzą do tego tak, że pierworódce lepiej rozciąć krocze niż czekać aż samej jej się rozerwie, bo krocze może ale nie musi się rozerwać,ale oni nie są prorokami i nie wiedzą której się nie rozerwie, a jak je rozetną to przynajmniej jest mniej zszywania i dlatego tną każdej rodzącej..... Taką odpowiedź usłyszałam od położnej z mojego szpitala
Stary 2009-05-20, 21:09   #1690
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

No, u nas podobno robią to dlatego, że rodzące nie współpracują z położnymi...
Stary 2009-05-20, 21:15   #1691
zartownis
Zadomowienie

klaudiaaa86 bardzo fajny kolorek i ciuszki sliczne
Kupilam dzis szampon koloryzujacy jest na 6-8 tyg, wiec nie wiem na ile myc. Ale kryje tez siwe wlosy

Cytat:
Słuchajcie, czy Wasze dzieciaczki mają już czkawkę? Moja Handzia wczoraj poraz pierwszy miała czkawkę, ależ śmieszne uczucie jak brzuszek miarowo podskakuje i ewidentnie widać że to czkawka a nie tam jakieś kopniaczki hihi
No to ja z niecierpliwoscia czekam na czkawke

sorejna nie pomoge, bo ja nie kupuje ciuszkow w lumpach, a jesli bym kupila to pewnie moj TZ chcialby rozwodu. Nigdy by sie nie zgodzil kupic cos dziecku uzywanego. Choc wiem, ze od ew znajomych by wzial. Ja tez raczej nie bede sprzedawac swoich ciuszkow, raczej oddam je komus za darmo.

Ja tez spadam, bo wczesnie dzis wstalam, jutro u nas swieto, wszystkie sklepy pozamykane, TZ nie pracuje wiec pewnie gdzies zrobimy wypadzik .
Milej nocki
zartownis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-20, 21:16   #1692
joannah
Rozeznanie

GG do joannah

Cześć dziewczynki

Cytat:
Napisane przez Foka29 Pokaż wiadomość
Ja maluję pazurki u rąk, u nóg tylko latem. Jak zakładam sandałki, to nie wyobrażam sobie bez malowania, ale chyba bedzie się trzeba przyzwyczaic - już teraz mi ciężko pedicure zrobic. A brzuszek nadal rośnie...
ja też maluje pazurki u rąk a tylko latem u nóg, musze powiedzieć że w ciązy wzmocniły mi sie paznokcie, mam teraz długie jak nigdy, a wogóle to wstyd sie przyznac ale obgryzam paznokcie, chociaż teraz nie

Cytat:
Napisane przez Shine01 Pokaż wiadomość
zjadam golabki
ja też mam ochote na gołąbki, chyba zrobie w weekend

Cytat:
Napisane przez aniago25 Pokaż wiadomość
U nas są takie ciuchlandy gdzie w wyznaczonych dniach jest wszystko po 50% albo za 1zł i wtedy można kupić cos fajnego za małe pieniądze
fajne mieć blisko takie ciuchlandy u mnie w okolicy takich nie ma

Cytat:
Napisane przez Tysiak7 Pokaż wiadomość
nie zgadzam się u mnie kluczowy okazuje sie ZAWSZE TZ nigdy sama nie robilam
U mnie też przeważnie naleśniki robi TŻ chociaz ostatnio robiłam sama i najgorsze nie wyszły

Cytat:
Różnie, głównie H&M, C&A, czasem trafiają się fajniutkie przeceny w Kiddie albo w 5.10.15. Nic nie udało mi się upolowac w Smyku ani w Cubusie. Drogo tam jak nie wiem co.
Ja lubie ciuszki z H&M i C&A, wczoraj byłam w C&A ale nic fajnego dla dziewczynek nie było, moja mama zawsze kupuje mi ciuszki dla synka w C&A, szczególnie jak sa wyprzedaże to mozna cos fajnego i nie drogiego kupic

Cytat:
A dziś słuchajcie moja Gabunia przyłożyła ucho do mojego brzucha i akurat w tym samym momencie Haneczka strzeliła ją w ucho hihi, mówię Wam jaką radochę to sprawiło mojej córeczce
Ale radoche miała napewno twoja Gabunia, ja też czekam na ten moment jak Kubus poczuje siostrzyczke
joannah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-20, 21:18   #1693
zartownis
Zadomowienie

Cytat:
Hej wpadłam na chwilkę żeby się pochwalić byłam dziś na USG 4D hehe, masakra jaki to sprzęt... prześwietla wszystko, nie sądziłam że to takie dokładne Byłam z moim mężczyzną, też był w szoku, ogólnie super! No i będzie córeczka zmierzona, waży ok 511 gram, ma wszystkie paluszki i takie tam, jestem prze szczęśliwa!!! pozdrawiam
Gratuluje zdrowej cory
Wlasnie co to znaczy:confused :. Juz moja mama opowiadala, ze wszystkie matki pytaja sie czy dziecko ma wszystkie paluszki, ale do tej pory nie wiemy o co chodzi? Przeciez chore dzieci tez rodza sie ze wszystkimi paluszkami?
Czy moze to ktos wyjasnic?
zartownis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-20, 21:58   #1694
bea83
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez III78 Pokaż wiadomość
Witam,
Właśnie wróciłam od lekarza, z dzidzią wszystko w porządku, słyszałam tętno i lekarka wytłumaczyła mi gdzie mam przykładać słuchawki lekarskie w żeby usłyszeć dzidzię. Ale jak wróciłam do domu to oczywiście nic nie słyszałam. Mój mąż jeszcze nie słyszał tętna i ciągle się pyta jak to jest usłyszeć bo on tez chce.
To super, że z dzidziuś zdrowo rośnie w brzuszku

Cytat:
Dobra, przedstawię Wam poglądowo skalę mojego szaleństwa ciuszkowego
Przesłodkie te zakupy dzidziusiowe

Cytat:
[...] Kupiłam sobie trochę truskawek. Drogie (12 zł), ale już nasze i takie pachnące
Ja wczoraj w mieście też zakupiłam truskaweczki Jak zobaczyłam cenę 7,50 zł za kilogram to nie mogłam się powstrzymać i 2 kg kupiłam. Dzisiaj zjadłam pełen głęboki talerz truskawek pogniecionych ze śmietaną i cukrem A jeszcze kilka dni temu kupowałam tylko 20 dag dla synka na deser, bo kosztowały 16 zł za kg

Idę spać, dlatego wszystkim mamusiom życzę Dobrej Nocki

A jutro jadę na USG na 11:00 Mam nadzieję, że jak zwykle wszystko będzie dobrze z maluszkiem i że zdrowo się tam w brzuszku rozwija

Mój synek - Szymon

Moja córeczka Natalia - ur. 29.09.2009 3680 g / 57 cm
http://www.suwaczek.pl/cache/a7c86e5c1c.png
bea83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-20, 22:12   #1695
tery i suzy
Raczkowanie

GG do tery i suzy
Post Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. II

Cytat:
Napisane przez sorejna Pokaż wiadomość
fajne te ciuszki. drogie były?

będą trzymane i wszystkiego naj z okazji ślubu

ja tam chuchać, dmuchać i popadać w obsesję też nie zamierzam. pieska za drzwi nie wywalę. i psikać odkażaczem każdego kto wejdzie do nas do domu nie będę.

moja mama to taki zapał do gotowania ma jak ja ostatnio tata się chwalił, że obiadki codziennie są, a prawda taka, że mama ze szkolnej stołówki je przynosi. poza plastyką uczy też techniki i ostatnio z dumą opowiadała, że dzieci gotować uczy, ja aż z krzesła spadłam

jak jutro będę miała taką ochotę na gołąbki co teraz, to też się poświecę i przyrządzić je spróbuję, może mi wyjdą

te ciuszki też fajne.
ja mam problem, bo mój nie za bardzo akceptuje ciuszki dla dziecka z "lumpików". nie wiem jak mam go do nich przekonać
przecież u mamy sześć reklamówek czeka

malin w pepko rzeczy są dla każdego. ja zazwyczaj zaopatrywałam się tam w art. gospodarstwa domowego, to mój pierwszy ciuch stamtąd.

Ten dresik kosztowal 16 euro a spioszki z bluzeczka 11

NASZ SLUB : AMOR OMNIA VINCIT...
tery i suzy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-20, 22:16   #1696
joannah
Rozeznanie

GG do joannah

Cytat:
Napisane przez III78 Pokaż wiadomość
No i jak wracałam od lekarza, to skusiłam sie na pyszne truskawki (to na sniadanko) i na młodą fasolkę szparagową (to dla mnie na obiadek).
Ja dziś też kupiłam truskawki za 9 zł kg

Cytat:
spało mi się średnio, tzn. sny miałam znów głupie, uciekałam przed potworem morskim. no i o 3 oczywiście obowiązkowo pobudka by sprawdzić czy wc wszystko gra
ja tez ostatnio mam głupie sny, dzisiaj w nocy chciało mi sie siku ale nie chciało mi sie wstawać i śniło mi że nie moge sie załatwić

Cytat:
Napisane przez bea83 Pokaż wiadomość
Joannah mamy synków w jednakowym wieku i jak u ciebie jest z nauką robienia na nocniczku bo u mnie ciężko idzie i nie mam sposobu na mojego urwisa. Po godzinnym siedzeniu na nocniku wstanie i za moment w .... pampersa zrobi a na pieluchy majątek się wydaje
U nas z nocniczkowaniem jest tak, Kuba od skończenia roku robi kupke na nocniczek, codziennie po śniadanku go sadzam i sie załatwia, chociaż czasami zdarza mu sie zrobić w pieluche. Chciałam go odzyczaić od pieluch przed urodzeniem drugiej dzidzi, ale nie wiem czy sie uda, czekam aż będzie cieplej to będzie latał po domu w samych majteczkach bez pieluchy.

Cytat:
Napisane przez zartownis Pokaż wiadomość
Ja w domu myslalam o krzeselku 3 w 1 , tylko ta cena
http://www.allegro.pl/item618696214_...1.html#gallery
U nas bylo by to wygodniejsze ze wzgledu na psy, zeby caly czas sie do malego nie slinily gdyby lezaczek stal na podlodze, a taki wyzszy to super sprawa. Nawet jak bym byla sama i cos pichcila w kuchni to moge szkraba ze soba zabrac

Fajne cudo, tylko drogie
Ja chce kupić leżaczek, tylko jeszcze nie wiem jaki.

Nie, na nie lubilam i nie lubie gotowac. Ale jak czytam, ze pyszne polskie potrawy robicie to mi tez sie zachciewa, a ze nie moge wyskoczyc na weekend do mamy no to sama musze ugotowac

Ja też nie lubie gotować. Wole sprzątać

Nie mam dzieci, nie powinnam sie wypowiadac, ale ostatnio wlasnie czytalam o uczeniu na nocnik i lepiej dziecka za dlugo na nocniku nie trzymac, bo maluch zapomina po co tam siedzi.
Po drugie podobno to tak jak z siadaniem i chodzeniem kazde dziecko robi to w swoim tempie, wiec nie ma co patrzec na rowiesnikow

To prawda że każde dziecko ma swoje tempo Mój synek jak usiądzie na nocnik to go trudno potem podnieść, nie chce wcale wstawać.

Bardzo ladne te ciuszki, ja chyba po dzisiejszych zakupach wstrzymam sie z dalszymi do poniedzialku
Cytat:
Rzeczy z lumpików są naprawdę o niebo lepszej jakości niż nasze wyroby, no i są o wiele tańsze - To powinno go przekonać

Słuchajcie, czy Wasze dzieciaczki mają już czkawkę? Moja Handzia wczoraj poraz pierwszy miała czkawkę, ależ śmieszne uczucie jak brzuszek miarowo podskakuje i ewidentnie widać że to czkawka a nie tam jakieś kopniaczki hihi
Co do rzeczy z lumpików to ja niedawno sie do nich przekonałam, przy synku wszystkie ubranka kupowaliśmy nowe, a teraz bardzo często odwiedzam lumpiki

Mój maluszek chyba tez ma czkawke, bo ostatnio sie tak rytmicznie ruszał

Cytat:
Gratuluje zdrowej córci

Cytat:
a co do ciuszków z lumpików, to rzeczywiście dobry argument. macie jeszcze jakieś propozycje on taki uparty jest. nawet sam prosił mnie by spytać się Was, która kupuje ciuszki z lumpiku dla niemowlaka, bo nie wierzy, że tak dużo osób to praktykuje. chyba, że któraś mnie przekona, że mój ma racje.
Ja kupuje, ale tak jak pisałam dopiero niedawno sie przekonałam do lumpików

Cytat:
W moim szpitalu to też jest rutynowe, bo oni podchodzą do tego tak, że pierworódce lepiej rozciąć krocze niż czekać aż samej jej się rozerwie, bo krocze może ale nie musi się rozerwać,ale oni nie są prorokami i nie wiedzą której się nie rozerwie, a jak je rozetną to przynajmniej jest mniej zszywania i dlatego tną każdej rodzącej..... Taką odpowiedź usłyszałam od położnej z mojego szpitala
W moim szpitalu też pewnie rutynowo nacinają, mi nacieli przy pierwszym porodzie i nawet sie nie pytali mnie o zdanie.

Cytat:
Ja tez spadam, bo wczesnie dzis wstalam, jutro u nas swieto, wszystkie sklepy pozamykane, TZ nie pracuje wiec pewnie gdzies zrobimy wypadzik .
Milej nocki
Wiem że jutro u was swięto, bo moja mama ma wolne. A co to jest za swięto??
joannah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-20, 22:20   #1697
tery i suzy
Raczkowanie

GG do tery i suzy
Post Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. II

Cytat:
Lumpeksowe ciuszki dla dzieci są po 1. tanie (ja mam 5 rzeczy za cenę jednej nowej), po 2. czasem niebanalne, a po 3. prawie nowe, bo w końcu ile taki malec ponosi dany ciuszek i jak bardzo go "zniszczy"?
Zgadzam sie ale ja tutaj w Wiedniu zadnych lumpkow nie widzialam i musze kupowac nowe. Moze jak pojade do polski to cos kupie w secondech

NASZ SLUB : AMOR OMNIA VINCIT...
tery i suzy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-20, 22:24   #1698
sorejna
Zadomowienie

GG do sorejna

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
doszłam do odcinka dot. porodu (+ artykuły) ale stwierdziłam, że jak dla mnie za wcześnie na tego typu informacje. bardziej interesuje mnie co teraz się dzieje ze mną i z dzidzią, niż to co będzie za 20 tygodni.
wpisałam sobie tą str. do ulubionych i wrócę do niej gdy poczuję taką potrzebę.
jakiś horror zaczął się na TVN, przed ciąża bardzo lubiłam horrory, teraz już mniej, bo boję się bać (choć w dużym stopniu zależy to też od filmu) najlepiej jednak będzie jak mój nie zostawi mnie samej i nie zaśnie przede mną

do jutra

tery i suzy dziękuję za odp. choć zapomniałam, że Ty z zagranicy

Edytowane przez sorejna
Czas edycji: 2009-05-20 o 22:26
sorejna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-21, 05:36   #1699
klaudiaaa86
Zadomowienie

Cytat:
Ponawiam pytanie ktore ktos zadal, ile zaplacilas za badanie?

ja juz jem sniadanko bo dzis znow na kurs na 8, a w nocy jak sie przeciagalam jaki mnie skurcz zlapal znow w lydce, ja pier#$%# myslalam ze sie zesram do teraz mnie noga boli ehhhh

http://www.suwaczek.pl/cache/fd6c8075da.png

Kocham Mojego Misia
23.09.2009r - Alanek
03.12.2009r. - Together forever
klaudiaaa86 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-05-21, 06:04   #1700
Foka29
Zadomowienie

Cytat:
Oj najbliższPEPCO jest moja droga u mnie w Legionowie - SERDECZNIE ZAPRASZAM )
(...)
Mieszkam na obrzeżach miasta od strony zachodniej - Żyrardów mam w podobnej odległości co Legionowo, a dojazd lepszy, ale i tak mi się nie chce.

Cytat:
Napisane przez klaudiaaa86 Pokaż wiadomość
(...)Ciuszki zas pod chlopca kupione, rozowe jakos wogole nie wpadaly w reke... a cos czuje ze wlasnie powinnam za rozem sie rozgladac
Ciuszki - cudo!

Cytat:
(...)
Stało się. Uległam pasji kupowania ciuszków dziecięcych. Byłyśmy z kumpelą po pracy w lumpie koło mojego bloku, bo w środy jest dostawa nowego towaru. Kupiłam 5 rzeczy za... 16 zł. Ale majątek Tylko mężowi nic nie mówiłam
No to teraz spodziewaj się typowych objawów nałogu

Cytat:
O rany, ale fajnie! Ja też się wybiorę za jakieś 3-4 tygodnie

Cytat:
Cytat:
Dokształcają się te kobity, czy nadal tkwią w głębokim PRL-u???
WHO, już dawno nie zaleca nacinania jako rutynowego zabiegu.
W szpitalu, w którym mam nadzieję rodzic na szczęście nie podchodzi się do tego w ten sposób.
Mam zamiar masowac krocze wg instrukcji Niki, cwiczę mięśnie Kegla - mam nadzieje, że uda się ominąc ran bojowych.

Edytowane przez Foka29
Czas edycji: 2009-05-21 o 06:06
Foka29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-21, 06:10   #1701
aliisanka
Wtajemniczenie

GG do aliisanka

no to jestem dziś druga
zapowiadał się ładny dzień a zaczęło padać...
..Iskierką malutką..
..Która rozświetla mi życie..
..I daje nadzieję na lepsze jutro..
..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei..

aliisanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-21, 06:21   #1702
klaudiaaa86
Zadomowienie

A u nas slonce grzeje juz od rana Ja juz gotowa do drogi,ale wspomnialo mi sie jeszcze cos.. Wczoraj w rossmanie widzialam taka ksiazeczke chyba sie nazywala Kubus Puchatek i Malenstwo, wygladala jak z bajkami dla dzieci a jak ja otworzylam to byly pytania i wolne miejsce na odpowiedzi. Np 1 bylo :

Nie mam jeszcze imienia

- Typy Mamusi to ........................
- Typy Tatusia to ......................... . i sie wpisywalo kilka...

Na drugiej stronie byl napis Moje pierwsze zdjecie USG i pusta rama zeby je wkleic.... Slodkie to bylo i sie zastanawialam z mama czy nie wziasc, cena to 29,99 zl

Oo znalazlam na necie :

Kubuś Puchatek pamięta też o rodzicach. Wielka księga Maleństwa jest rodzajem pamiętnika, w którym można opisać pierwsze ważne wydarzenia w życiu nowonarodzonego dziecka, a także wstawić pierwsze zdjęcia i inne pamiątki

Wklejam link i tam jest 5 fotek co zawiera ksiega w srodku
http://www.bajarka.pl/prod_12476_Wie..._rodziny..html
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 134639.jpg (13,0 KB, 9 załadowań)

http://www.suwaczek.pl/cache/fd6c8075da.png

Kocham Mojego Misia
23.09.2009r - Alanek
03.12.2009r. - Together forever

Edytowane przez klaudiaaa86
Czas edycji: 2009-05-21 o 06:23
klaudiaaa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-21, 06:57   #1703
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Dobrej nocy miss.hot
Dzięki - spałam jak zabita

Cytat:
Napisane przez bea83 Pokaż wiadomość
A jutro jadę na USG na 11:00 Mam nadzieję, że jak zwykle wszystko będzie dobrze z maluszkiem i że zdrowo się tam w brzuszku rozwija

U nas zapowiada się piękny dzień

Stary 2009-05-21, 07:41   #1704
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
ja juz jem sniadanko bo dzis znow na kurs na 8, a w nocy jak sie przeciagalam jaki mnie skurcz zlapal znow w lydce, ja pier#$%# myslalam ze sie zesram do teraz mnie noga boli ehhhh
A bierzesz coś z magnezem i potasem? Ja od ponad tygodnia codziennie zażywam jedną tabletkę asparginu forte, a po pracy wracam na piechotę i...odpukać, nic się nie dzieje, skurcze nie łapią.

Cytat:
No to teraz spodziewaj się typowych objawów nałogu
Hehe! Już czuję, że "wpadłam". Nawet w nocy śniło mi się, że kupowałam jakieś ciuszki

Cytat:
Dokształcają się te kobity, czy nadal tkwią w głębokim PRL-u???
WHO, już dawno nie zaleca nacinania jako rutynowego zabiegu.
W szpitalu, w którym mam nadzieję rodzic na szczęście nie podchodzi się do tego w ten sposób.
Mam zamiar masowac krocze wg instrukcji Niki, cwiczę mięśnie Kegla - mam nadzieje, że uda się ominąc ran bojowych.
No cóż... jeśli nasza porodówka chce mieć więcej punktów w liście akcji "Rodzić po ludzku", to powinni coś z tym nacinaniem zrobić. Na razie zrobili reorganizację i założyli szkołę rodzenia i chyba spoczęli na laurach. W każdym razie nie będę szukała innego szpitala (bo do każdego innego jest więcej niż 20 km), gdyż pracuje tam moja teściowa i to ją chcę mieć przy sobie podczas porodu.
Stary 2009-05-21, 08:00   #1705
III78
Raczkowanie

Witam,
Przez to gadanie o nacinaniu krocza, całą noc śnił mi się gabinet ginekologiczny, ja leżałam z nogami rozłożonymi, a kilku lekarzy zastanawiało się czy 5 miesięcy przed porodem to nie za wcześnie na nacięcie krocza. Koszmar normalnie
III78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-21, 08:18   #1706
precious_81
Wtajemniczenie

Cytat:
widzę, że z Ciebie Kuchareczka się zrobiła
ja tam mam dziś sztrajk, nic nie gotuje. doszłam do wniosku, że codzienne obiadki to już lekka przesada. więc wpierdzielamy wczorajszą pieczarkową
Ja zawsze gotuję na dwa dni
Wczoraj narobiłyście mi ochoty na botwinkę i na szczęście znalazłam ją na ryneczku

Cytat:
Nie będę Cię przekonywać do chusty i do noszenia dziecka przy sobie. W końcu to sprawa indywidualna.
Dziecko częściej woli być noszonym niż leżeć w leżaczku, więc ja nie mam zamiaru mieć rąk do ziemi. Chusta będzie dobrym rozwiązaniem.
To nie chodzi o przekonywanie, ja sama zastanawiam się nad przydatnością chusty. Pamiętam jak jeszcze nie byłam w ciąży to wszelkie tego typu rzeczy mnie zachwycały i planowałam wszystko kupić, a teraz patrzę na to od strony praktycznej - czy faktycznie mi się przyda. Dlatego na przykład zrezygnowaliśmy z fotelika dopasowanego do stelaża wózka, bo wiem, że nie będę z neigo korzystać. Pamiętam jak kiedyś przeglądałam strony z chustami i bardzo mi się podobały te bobasy w chuście, ale doszłam do wniosku że na dwór zimą jej nie ubiorę, poza tym jednak wygodniej będzie mi i dziecku z wózkiem pójść na spacer, a w domu też nie mam zamiaru nosić dziecka cały dzień na rękach i przy sobie. Tylko dlatego zastanawiam się czy jest sens, żebym wogóle ja kupowała. A leżaczek wydaje mi się właśnie praktyczniejszy (chociaż wcześniej nei brałam go wogóle pod uwagę) przy np. robieniu prania czy sprzątaniu.

Cytat:
te ciuszki też fajne.
ja mam problem, bo mój nie za bardzo akceptuje ciuszki dla dziecka z "lumpików". nie wiem jak mam go do nich przekonać
przecież u mamy sześć reklamówek czeka
Rozumiem go, bo ja też nie przekonam się do lumpeksów, nie jestem w stanie się przełamać żeby ubrać coś używanego a co dopiero dziecku.

Cytat:
Moja córcia już tak baraszkuje po brzuchu że czasami mamy niezły ubaw jak przemieszcza się z jednego miejsca w inne a brzuch przy tym podskakuje. Czasami czuję takie własnie pulsowanie ale nie wiedziałam że to może być czkawka. Mój mąż twierdzi, że ona już po prostu ćwiczy kopniaczki do grania z nim w piłkę

Cytat:
Gratulacje

Cytat:
No u mnie niestety też to standard. Ostatnio na zajęciach ze szkoły rodzenia położna mówiła, że ona pomimo ćwiczeń i masażu też musiała być delikatnie nacięta bo dziecko było duże a ona drobna. Myślałam, że dzięki tym ćwiczeniom uniknę nacięcia, ale jak widać niekoniecznie.

Cytat:
Ponawiam pytanie ktore ktos zadal, ile zaplacilas za badanie?
Pytanie co prawda nie do mnie, ale my płacilismy 150 zł.

Edytowane przez precious_81
Czas edycji: 2009-05-21 o 08:24
precious_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-21, 08:21   #1707
aniago25
Zadomowienie

Hej mamusie a ja dopiero wstałam spało mi sie wyśmienicie i nawet siusiu nie było w nocy u nas pewnie dzisiaj znowu gorąco będzie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-05-21, 08:23   #1708
precious_81
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja w domu myslalam o krzeselku 3 w 1 , tylko ta cena
http://www.allegro.pl/item618696214_...1.html#gallery
U nas bylo by to wygodniejsze ze wzgledu na psy, zeby caly czas sie do malego nie slinily gdyby lezaczek stal na podlodze, a taki wyzszy to super sprawa. Nawet jak bym byla sama i cos pichcila w kuchni to moge szkraba ze soba zabrac
Faktycznie cena niezła, ale z drugiej strony jeśli miałabyś osobno kupić leżaczek i krzesełko do karmienia to wyjdzie podobnie cenowo, a to Twoje ma ten plus że jest właśnie na stelażu i starczy na długo.
precious_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-21, 08:31   #1709
aniago25
Zadomowienie

wg. mnie leżaczek jest przydatny można go wszędzie postawić maluszek nas widzi i my jego a co do krzesełka do karmienia moja siostrzenica siedziała w nim od 6 miesiąca a po roku poszedł na strych bo mała z niego wychodziła.
Stary 2009-05-21, 09:07   #1710
woman31
Zadomowienie

witajcie,
dzisiaj robilam badania, m.in. test glukozowy- a fuuuujjjjj. myslalam ze nie wysiedze tej godziny tak mnie strasznie mdlilo od tej wstretnej slodkosci. mam nadzieje ze nigdy wiecej nie bede musiala tego powtarzac.
przez to ze musialam byc caly czas na czczo az do tej pory to tak zglodnialam ze teraz zjadlam juz tyle ile normalnie jem przez caly dzien i to nie czuje ze sie najadalam

Edytowane przez woman31
Czas edycji: 2009-05-21 o 09:34
woman31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości