|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1711 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. II
Cytat:
---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#1712 |
Zakorzenienie
|
Jestem już po 2. śniadanku
![]() Qrcze, ale mi się nie chce pracować. Od jutra mam urlop i do pracy wracam dopiero 8 czerwca ![]()
#1713 | ||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ---------- Cytat:
Niedaleko siebie mam lumpeks w którym są tylko markowe rzeczy i zawsze 2 ostatnie dni miesiąca jest wyprzedaż gdzie każdy produkt kosztuje 3 zł od szerokich skórzanych pasków ma śpiochach skończywszy. ---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ---------- Cytat:
![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1714 |
Zadomowienie
|
woman az tak zle ? Kurde ja mam 1 czerwca. tyle ze ja mam odczekac 120min
![]() ![]()
#1715 | |
Zadomowienie
|
ciesze sie ze nie tylko ja nie jestem doskonalą kucharką
![]() a tak na marginesie- dzisiaj mam wyjatkowo duzo energii i dobry humor ![]() ![]() aha bylam w sklepie pepco i kupilam body po 7,99zl ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ---------- Cytat:
tak ja mialam porcje 50g. to jest strasznie slodkie- ale samo wypicie nie bylo dla mnie najgorsze- da sie to wypic.dla mnie najgorzej bylo potem- slodko i mdlo. nie wiadzialam ze mozna wziasc wode czy cytryne ![]() ja musialam odczekac godzine, ale w sumie szybko minelo bo poszlam w tym czasie zrobic badanie na stopien czystosci pochwy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1716 |
Zadomowienie
|
![]() po tygodniu nie odbeności melduję się u was... ![]() tak jak myślałam tydzień w pracy był wielgachną harówką... przy wystawianiu ocen ciągle coś.. a tu do odpowiedzi a tu sprawdzian chce pisać a tu praca zaliczeniowa... nie miałam ani jednej wolnej przerwy.. i wyobraźcie sobie że nie zdążyłam.. ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- wczoraj byłam u lekarza - szyjka zamknięta na 4 spusty więc jest ok... ![]() ![]() najgorzej jest z kostką - boli i utrudnia chodzenie ![]() ![]() lecę przeczytać co tam naklikałyście PS witam Nowe Mamusie ![]() ![]()
#1717 |
Zadomowienie
|
Ja miałam w styczniu robione obciążenie 75 g.
Okropieństwo. O cytrynie nie wiedziałam, ale wodą popijałam i to obficieeeee ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1718 |
Zadomowienie
|
2 x mi wysłało
Ps. robi się coraz gorzej na piersiach kolejne rozstępy - już nie wiem jak z nimi walczyć ehh zaczełam chodzić na basen - ale fajnie jestem taka leciutka w wodzie ---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ---------- ja mam robić obciażenie glukozą 50 g w czercu ciekawa jestem co wyjdzie???
Wojtuś 17.09.2009 Anielka 24.11.2012 Edytowane przez Biedroneczkaolga Czas edycji: 2009-05-21 o 10:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#1719 |
Zadomowienie
|
A ja właśnie zajadam się truskawkami pierwszy raz w tym roku... pychotka.
#1720 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
smacznego ![]() ![]() ![]() aniag25 a u ciebie po truskawkach tez malenstwo sie uaktywnia? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1721 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
wczoraj tak mnie intensywnie brzuch zabolał, że miałam problemy z wyprostowaniem. dotychczas jak bolał, to leciutko. całe szczęście, że ból przeszedł po 3 minutach. czy Wam też zdarzył się taki kujący ból ![]() wczoraj byliśmy zamówić komandora. cieszę się bardzo, bo w końcu w całości się rozpakujemy. no i co najważniejsze, będę miała duże lustro. jeszcze tylko nowe żaluzje, wysokie krzesełka do naszego baru i domek mamy w końcu w całości urządzony. dziękuję za podpowiedzi co do ciuszków z lumpików ![]() ![]() dziś na obiad mam zamiar zrobić gołąbki. użyczy mi któraś z Was sprawdzonego przepisu? z góry dziękuję ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1722 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja dzisiaj zaczynam 20 tydzien i mialam ten test ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1723 |
Zadomowienie
|
w 7 i 10 tyg. leżałam w szpitalu i tam na ostatnim wypisie mam informację, że mam zgłosić się na test obciążony glukozą od 24 do 28 tyg. to samo powiedział mi mój ginekolog.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1724 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
W necie pisze, że wykonuje się go pomiędzy 24 a 28 tc. Edytowane przez 19martusia86 Czas edycji: 2009-05-21 o 10:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1725 |
Zadomowienie
|
"Jest to badanie, które powinny wykonać wszystkie kobiety na początku ciąży (lekarz wypisze Pani skierowanie). Pozwala ono oznaczyć poziom glukozy we krwi. Trzeba zgłosić się na nie na czczo. Pomiędzy 24. a 28. tygodniem ciąży należy wykonać test doustnego obciążenia 50 g glukozy. Dostanie Pani po prostu do wypicia glukozę i po godzinie zostanie pobrana krew. Przed tym badaniem nie musi już być Pani na czczo, może się też Pani zgłosić do przychodni o dowolnej porze (bez znaczenia jest godzina ostatniego posiłku). "
ja tez bede w tym okresie. Nie wiem czemu Tobie robili w 20 hmm moze mialas zle wyniki cukru i dla pewnosci zrobil teraz a pozniej znow hmm moja kolezanka jest w 7 mies i np nie bedzie wcale miala tego badania, a inna znowu miala w 8 je robione wiec to chyba nie jest tak powiedziane ze musi byc 24-28 hmm... foka29 a pilas wode dopiero po przelknieciu tego swinstwa czy na zmiane??
#1726 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1727 |
Zadomowienie
|
woman zjadłam 0.5 kg truskawek , moje dziecko chyba jest jakieś leniwe
![]()
#1728 |
Rozeznanie
|
hej
![]() Co do tych paluszków, to tak się mówi, że "ma wszystkie paluszki" to oczywiście o niczym nie świadczy, P. Dr tez ich w sumie nie liczy dokładnie, chodzi o to ze widać na badaniu takie szczegóły jak nawet ilość palców. Wszystkie parametry, wymiary i takie tam moja córeczka ma ok, więc napisałam że "ma wszystkie paluszki" ![]() Babcie i ciocie też się zawsze żartobliwie pytają czy dzidzia wszystko ma na miejscu i czy te paluszki ma. Ja to przynajmniej tak rozumiem i w takim sensie napisałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1729 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1730 | ||
Rozeznanie
|
Hej, dziewczynki!
Witaj, Biedroneczko! ![]() Cytat:
![]() Martusiu, a gdzie przeglądalaś ich ofertę? Ja znalazłam tylko aktualną gazetkę: http://www.pepco.pl/content.php?show=gazetka&strona=a Ale ciuszków dla bobasów ani ciężarnych to w niej nie ma, chyba, że ja niedowidzę ![]() Cytat:
![]() Ja też przy badaniu USG myślałam o tym, że dzidzia ma wszystkie paluszki ![]() ![]()
![]() |
#1731 |
Rozeznanie
|
No badanie jest robione normalnym aparatem USG. Ta Pani miała może jakiś chyba taki lepszy bo mniej "zaśnieżony" obraz był niż u mojego Gina. A to 4D to już dodatkowy bajer, żeby buzie zobaczyć, albo co tam dokładnie ma między nóżkami
![]() ![]() I tak nie mogę się doczekać widoku dzidzi na żywo poza brzuchem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1732 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny! Przeżyłam dzisaj szok byłam w szpitalu i chcialam się zarejstrowac do lekarza na kase chorych i 1 wolny termin to 26 czerwca
![]() ![]() U nas od rana świeci słoneczko i strasznie duszno, co do ciuszków to ja tez bede miała uzywane, bo dostane od szwagierki a reszte dokupie nowe a co ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1733 |
Raczkowanie
|
Madziarek1 skąd jesteś, skoro USG robiłaś w Rudzie Śląskiej
|
![]() ![]() |
![]() |
#1734 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() O czym piszesz pracę mgr? Ja pisanie swojej bardzo miło wspominam, pisałam o wpływie odżywiania w ciąży i po porodzie na skład mleka kobiecego-mnóstwo ankiet i próbek, a najlepsze było zbieranie tych próbek bo nie ma farm z matkami karmiącymi i musiałam sobie radzić sama- zaczepiałam ciężarne i matki z wózkami na ulicy itp ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1735 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
mam koleżankę, która jest w trakcie pisania i ciągle do mnie dzwoni po porady, choć ja kompletnie nie jestem w temacie ![]() za to dziś śniła mi się praca, że wróciłam i roboty miałam na dwa etaty ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1736 |
Zadomowienie
|
Karamari to jest ostatnia stronka tej nowej gazetki
http://www.pepco.pl/images_p/paperb.jpg Nie ma tam typowych ubrań ciążowych ale jest taki wybór tunik i bluzek dłuższych że coś można wybrać, mi tam się duzo bluzek podobało no ale nie ma sensu kupować tyle bluzek na ciąże bo za 5 miesięcy pójdzie to w odstawkę ![]()
![]() ![]() Edytowane przez aniago25 Czas edycji: 2009-05-21 o 11:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#1737 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Co to jest HSG? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1738 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ja nocnik dostalam na 1 dzien dziecka ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() mam talent do gotowania taki sam z siebie, jak ostatnio pierwszy raz sama gotowalam rosol ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1739 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1740 |
Zakorzenienie
|
A mi się dziś kompletnie nic nie chce tylko spać albo leżeć
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:37.