|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4411 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasze zbiory kosmetyczne - pielęgnacja cz. II
Parsifal ten krem do twarzy tak?
![]()
#4412 |
Zadomowienie
|
a dziękuję
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4413 |
Wtajemniczenie
|
Parsifal no ja też mam mieszaną, ale niestety sobie strasznie przesuszyłam ostatnio
![]() ![]()
#4414 |
Zakorzenienie
|
Moje nowości
![]()
#4416 | |||
Zakorzenienie
|
Madzia dziękuję
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Literka dziękuję bardzo ![]() Cytat:
![]() jeśli chodzi o Twoje pytania to: 1. tonik-żel Tołpy jeśt światny, już wcześniej pisałam. Bardzo łagodnie pomaga goić się mojej buzi. Skóra wyraźnie go lubi ![]() 2. Krem normalizujący Pharmacerisu ja właśnie używam na dzień pod makijaż, a czasem nawet pod filtr. To moje 2 opakowanie i na pewno będzie trzecie. 3. Nie mam w zbiorach Avene Clean-AC tylkofiltr, ale nie odpakowany, czeka na swoją kolejkę. aeronauta absolutnie cudowny, przemyślany zbiór ![]() ![]() Edytowane przez favianna Czas edycji: 2009-05-21 o 20:27 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4417 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4418 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4419 |
Crazy turtle lady
|
Znajome Avene
![]() Jezeli tak, to ja sie zawiodlam niestety ![]() Bioderme (widze tonik Sensibio ![]() ![]()
Edytowane przez Ishikawa Czas edycji: 2009-05-21 o 21:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#4420 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4421 |
Zakorzenienie
|
Ostatnio widzę u Was wodę brzozową.
![]() Wciera się ją we włosy jak naftę kosmetyczną? Trzeba czegoś dodawać czy można solo? Widać efekty? Jak pachnie? Gdzie można ją dostać i ile kosztuje? Możesz mi coś napisać o tym kremie Scholla do stóp? Faktycznie jest dobry?
#4422 | |
Crazy turtle lady
|
Cytat:
Mialam kilka próbek i wg zalecen konsultantki z apteki zrobiłam sobie nim kuracje 3 miesieczną. Dla mnie to zero efektów ( np. po kemie sensibio dosc szybko mi troche naczynia sie uspokoiły ![]() ![]() ![]() ![]() Przez 2 miechy smarowałam na dzien i na noc, pózniej juz tylko na noc bo szkoda mi było go wyrzucic. Tak mi go zachwalano , a suma sumarum na mnie nie podziałał. Ciesze sie, ze to tylko próbki były ![]() Mam nadzieję, że u Ciebie bęzie lepiej ![]() Z kuracji naczyniowej mi bardzo Iwostin pomógł ![]()
![]() |
#4423 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A co do kremów to nie bardzo jestem zadowolona ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4424 |
Zadomowienie
|
Ja też dopytam się o ten aloesowy krem Oriflame - zamierzam go kupić w następnym katalogu a zależy mi głównie na łagodzeniu podrażnień, ewentualnych zmian skórnych. Czy możesz potwierdzić, że ma takie działanie?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4425 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No właśnie mnie też korci kilka rzeczy, a widzę je tylko na Allegro. W Rossmannie nie widziałam nic z tej serii. A w Naturze? Bo dawno nie byłam. Proszę o radę, gdzie szukać tych kosmetyków?
![]() ![]() |
![]() |
#4426 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Aeronauto: Bardzo podoba mi sie Twój zbiór ![]() Do czego używasz ekstraktów z www.ekstrakty.com? Jak je stosujesz? Jak porównasz hydrolat rumiankowy z aloesowym? (rumiankowy uwielbiam, ale aloesowy tez mi chodzi po głowie ![]() Co mozesz powiedzieć o hydrolacie rozmarynowym? ![]() Zadowolona jesteś z balsamu Garniera? Jak z nawilżeniem skóry? Wchłania sie szybko czy moze zostawia wartewkę na skórze?
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2009-05-22 o 09:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4427 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() śliczna ![]() ![]() super ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4428 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Shpilcia-Bioderma to również wczorajszy zakup,ale kupiła,\m po testowaniu próbki i zachwyciła mnie....mniej tłusta od np Antheliosa ,delikatny beżyk...dla mojej bladej cery idealny....czekam na perłowy puder z BU i myslę że będzie perfekcyjnie wyglądała po zmatowieniu
![]() |
#4429 |
Zakorzenienie
|
![]()
Tak oglądam Wasze aktualizacje i jestem pełna podziwu...
Również wklejam coś od siebie, pewnie i tak o czymś zapomniałam, ale co tam. ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4430 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i teraz Ciebie zapytam skąd próbeczki? jedna mi wizażanka odp ze z apteki i że nawet sama pyta a jak jest z Toba? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4431 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4432 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do masła również jest świetne, zapach delikatny kakaowy, dobrze nawilża skórę i co jeszcze... o ma dużą butelke ![]() A próbki to kiedyś pisałam maila do firm i tak od jakiegoś czasu mam ich od groma, ale regularnie je zużywam ![]() Edytowane przez Silloe Czas edycji: 2009-05-22 o 13:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4433 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jak byś porównała toniki Ziaji rumiankowy i nagietkowy? Mocne zapachy, jak działają? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4434 |
Raczkowanie
|
oto moje zbiory,nie żeby to bylo wszystko co mam :P ,aleto rzeczy,które kupilam tak hmm od początku marca
![]() sory za jakoś,ale z telefonu zdj... |
![]() ![]() |
![]() |
#4435 | |
Zakorzenienie
|
A ja chciałabym zobaczyć Twoje zbiory, szukałam ale nie mogłam znaleźć, może zbyt powierzchownie to zrobiłam
![]() ---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ---------- Cytat:
![]() ![]() Co do toników, to zapachy są delikatne, choć rumiankowy ładniej pachnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4436 |
Wtajemniczenie
|
Fuzukatsu, nieva spf30 jest w sumie fajna, bo bardzo dobrze chroni. Minusem może być to, że strasznie bieli, ale ja właśnie chcę mieć jasną skóre i mi to nie przeszkadza. Zostawia trochę tłusty filtr, ale po jakimś czasie się wchłania (tak mi się wydaję, mam nadzieje, że to nie ja sie gdzieś wycieram :P)
Shpilcia, dziękuje ![]() Daszka, aloes ma właściwości kojące i ten krem świetnie się spisuje do tego. Likwiduje zaczerwienienia i łagodzi podrażnienia ![]()
#4437 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ekstrakty używam głównie do wcierek do skóry głowy. Tylko ekstrakt ze skórki winogron i kasztanowca używam też do serum do twarzy. EDIT: a i jeszcze ostatnio majstruję własne odżywki do rzęs i brwi i tu też wrzucam ekstrakty ![]() Hydrolatu aloesowego do twarzy nie używam (tzn. maznęłam się nim raz czy dwa, ale nie używałam dłuższy czas, więc obiektywnej oceny też nie dam, ale wg mnie prawie nic z twarzą nie robi i rumiankowy bije go na głowę). Używam go do serum do włosów i tu jest ok. Zresztą rozmarynowy też zakupiłam głównie z myślą o włosach i posiadam go dość krótko, więc wypowiedzieć mogę się tylko o zapachu, który jest dość delikatny, ziołowy i nie daje mocno po nosie (czego osobiście się bałam ![]() Balsam Garniera ten z mocznikiem to jak dla mnie pomyłka ![]() Tak na noc też się nada, szczególnie jeśli odpowiadają Ci lekkie kremy, szybko wchłaniające się. Humektan bardzo dobrze nawilża, ale nie natłuszcza skóry i nie zostawia żadnego filmu, więc na noc nie każdemu może odpowiadać. Edytowane przez aeronauta Czas edycji: 2009-05-22 o 15:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4438 |
Wtajemniczenie
|
[quote=Silloe;12418226]A ja chciałabym zobaczyć Twoje zbiory, szukałam ale nie mogłam znaleźć, może zbyt powierzchownie to zrobiłam
![]() fajny zbiór , taki nie za duży nie za mały, co do mojego zbioru ostatnia aktualizacja znajduje się na str. 141 , jak przeglądniesz napisz wrażenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4439 | |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=edyta29;12419819]
Cytat:
![]() A oglądając Twoje zbiory poczułam się jak w małej drogerii ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4440 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez saks Czas edycji: 2009-05-22 o 21:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:47.