|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1831 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. II
ja mam przeczucie że będę miec dziewczynkę, ale moje smaki mówią co innego
![]() czekolady nie jadłam odkąd zaszłam w ciążę, a wcześniej ubóstwiałam ![]() głównie smaki odwrotne niż słodkie ![]() dziś jestem jakaś taka wypompowana, a na 18 idziemy jeszcze na impreze do wujka - 50 lat, impreza niespodzianka ![]() własnie zrobiłam sobie kawę, poleżę trochę może mi przejdzie ![]() to pewnie przez tą pogodę ![]()
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
![]() ![]() |
![]() |
#1832 |
Zadomowienie
|
ja na poczatku ciazy tez na slodkie patrzec nie moglam i jadlam odstre rzeczy jak cholera (jeszcze nie wiedzialam ze jestem w ciazy i zastanawialam sie skad u mnie taka zmiana). wczesniej zawsze lubilam slodkie a nigdy nie jadlam ostrych rzeczy. ale to wszystko przeszlo mi jakos z pierwszym trymestrem. teraz uwielbiam jak zawsze slodycze, a ostrych nie lubie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1833 |
Wtajemniczenie
|
ale ja nie chce wracać do słodyczy
![]() i mam nadzieję że będę się trzymać, odżywiam się zdrowo już od dawna, długo przed ciążą zaczęłam, i w ciąży tego trzymam się właśnie ![]() ![]()
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
![]() ![]() |
![]() |
#1834 | ||
Zadomowienie
|
Witam, ja juz po sniadanku, lece sprzatac i farbowac klaczki
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1835 |
Wtajemniczenie
|
u mnie też jest faza na pomidory
![]() poza tym na ser zółty ![]() idę leżeć, bo niedobrze mi jak cholera ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1836 |
Zadomowienie
|
a co wy tak wszystkie macie faze na pomidory??? ciekawe co takiego specyficznego maja w sobie ze ciezarne tak za nimi przepadaja? ja owszem lubie, ale fazy z pewnoscia na pomidorki nie mam.
ja obiacalam sobie ze w ciazy bede zdrowo sie odzywiac, zero slodyczy. jednak zachcianki sa duzo silniejsze i absolutnie nie umiem nad tym zapanowac ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1837 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1838 |
Zadomowienie
|
Dokładnie ja tak samo na co mam ochotę to jem
![]() ![]()
#1839 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() biedroneczka jesteś z bydzi? gdzie masz zamiar rodzić; w dwójce czy bizielu ![]() aha dziś zaczynam 19 tydzień ![]() ![]() ![]() a jeśli chodzi o jedzenie, to ja mam tzw. ciągi. jak mi już coś zasmakuje to jem i jem, aż mi zbrzydnie. nie ma znaczenia czy słodkie, kwaśne czy ostre. o linie się nie boję, bo nigdy nie musiałam się bać. a dodatkowe kilogramy zamiast mnie martwić, cieszą ![]() ![]() Edytowane przez sorejna Czas edycji: 2009-05-22 o 11:31 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1840 |
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny! Ale tu "naskrobałyście" od wczoraj
![]() ![]() ![]() PS. Ja nie mam fazy na pomidory z powodu ciąży. Ja ją mam całe życie ![]() ![]() Na wątku o wózkach jedna dziewczyna pochwaliła się wózkiem, jaki ja też chcę kupić, czyli Bebetto Vulcano. Już nie mogę się doczekać, żeby go zobaczyć na żywo.
#1841 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Też mam pomidorową fazę odkąd jestem w ciąży. A dokładniej pomidorowo-truskawkową Może chodzi o potas z pomidorków? No, ale dlaczego wtedy nie mam też fazy na banany? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1842 |
Raczkowanie
|
Ja fazy żadnej nie mam, jem może mniej słodyczy.
Nie mogę jedynie mysleć o sledziach i bigosie, bo od razu mam odruch wymiotny, bleee |
![]() ![]() |
![]() |
#1843 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() odbiór wózka, który mamy dostać od znajomych znajomych, opóźni się o 2 tyg. a tak się cieszyłam, że już w tym tyg. będę miała namiastkę dzidziusia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1844 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
wróciłam z zakupów powiesiłam 2 prania i mam dość właśnie wciągam bułeczkę z konfiturą z jagód mniam... a muszę jeszcze odkurzyć i posprzątać a tak mi się nie chce -- ehhh ---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ---------- ---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ---------- Cytat:
znajoma też ostatnio rodziła i bardzo zadowolona a Ty też z Bydzi??
![]() |
#1845 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
w bizielu nacinają i nie dają znieczulenia wewnątrzoponowego, w dwójce dają ale sporadycznie. też jestem w kropce, tym bardziej, że nie mam swojej położnej, a lekarza mam w wojskowym i tam też 2 razy leżałam (w 7 i 10 tyg.) żałuję, że zlikwidowali tam oddział położniczy, bo napewno tam właśnie bym rodziła. już nawet myślałam o szpitalu w szubinie (podobno tam się przenieśli niektórzy lekarze z dwójki) więc już nie wiem jak to będzie wyglądać ![]() tak, jestem z bydgoszczy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1846 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
to jeszcze raz Bardzo się ciesze że jest ktoś z bydzi ![]() Ja też słyszałam o jednym i drugim same złe komentarze ale jak się pytam koleżanek w pracy to zdecydowanie polecają 2 - i bądź tu mądry... do szkoły rodzenia chodzę do 2 tam będziemy oglądać oddział to się przekonam jak tam wygląda koleżanka rodziła w Bizielu i jest zadowolona moja szwagierka w 2 i odradza... o szubinie słyszałam same dobre rzeczy ale czy tak faktycznie jest a pozatym jak by coś się działo to ani 2 ani szubin nie mają dobrego zaplecza dla dzidzi pytałam sie lekarza o to nacinanie krocza to zaprzeczył żeby to było rutynowe powiedział że nacinają kiedy już nie ma innego wyjścia
![]() |
#1847 |
Zakorzenienie
|
A ja właśnie zaliczyłam godzinną drzemkę
![]() Myślałam, że dziś będzie mniej senny dzień ![]() A teraz idę obiadek robić - dziś barszczyk czerwony z uszkami + makaron z sosem pomidorowym ![]() Pomidory uwielbiam od zawsze, szczególnie zestawienie z cebulką, śmietaną i przyprawami ![]() Banany wcinam codziennie ![]()
#1848 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Ładnie wygląda na tym zdjęciu, ale nie jest krótszy niż podawałaś wymiary od producenta? |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1849 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() swojej położnej mieć nie będę, ale wiem, że gdziekolwiek będę rodzić, to już mój dopilnuje, żeby się mną zajęli, tak jakbym ją miała ![]() Biedroneczka, Ty jeszcze pracujesz? ja niestety opuściłam moich kochanych współpracowników w 7 tygodniu i tęskno mi za nimi ale wiem, że już do pracy nie wrócę ![]() Cytat:
![]() na obiad miały być dziś truskawki, ale nie chce mi się wstawać z łóżka, odmrożę za to pierogi z mięsem ![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1850 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1851 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1852 |
Zadomowienie
|
A ja dopiero sie obudziłam, patrze a tu już prawie 15.00 a garnuszki puste
![]() ![]()
#1853 |
Zakorzenienie
|
Ja już po obiadku, jadłam tylko makaron, więcej nie wepchnęłam
![]() No i przed chwilką pojechałam po pomidory do sklepu ![]() Edit - kupiłam też pastylki owocowe i wcinam ![]()
![]() Edytowane przez miss.hot Czas edycji: 2009-05-22 o 14:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#1854 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczynki!
Ja teylko na chwilkę wpadłam się przywitać. Od srody jestem u rodziców na wsi. Odpoczywamy z dzidzią i delektujemy się świerzym powietrzem. Ach nie ma to jak wypoczynek z dala od warszawskiego zgiełku ![]() Martusia gratuluję synka! ![]() Malin miłego wypoczynku ![]() Widzę że na forum dominuje wątek pomidorowo-truskawkowy ![]() ![]() ![]() Miłego popołudnia Mamusie ![]() Acha! I tym mamusiom które w najbliższym czasie biorą ślub życzę wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia ![]() ![]()
Michalinka jest już z nami ![]() Edytowane przez margolcia1006 Czas edycji: 2009-05-22 o 15:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#1855 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1856 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() choć ogólnie musze przyznac ze wiecej ciagnie mnie do kwasnego niz slodkiego, a to teraz podobno tez corka ![]() Dziewczyny co do snow odpadam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
"Daj swojemu dziecku 2 rzeczy: korzenie i skrzydła" ![]() "Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło sie nudno, gdy umrzesz". ![]() " Żyj według życiorysu który chciałbys sobie sam napisać" ![]() W i N -córeczki mamusi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1857 |
Zakorzenienie
|
W końcu kupiłam aparat
![]() Zdecydowaliśmy się na kompakt, konkretnie ten http://www.allegro.pl/show_item.php?item=642197440 - myślę, że do zwykłego robienia zdjęć, nie amatorskiego będzie lepszy niż lustrzanka ![]() Co do urlopu, to mąż przełożył swój z lipca na początek czerwca - bo w lecie to jakikolwiek wyjazd odpada ![]() ![]() Muszę tylko znaleźć jakąś kwaterę i ułożyć jakieś wycieczki ![]() Ależ się cieszę ![]() U nas zaczyna właśnie grzmieć ![]()
#1858 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Niestety, z początkiem II trymestru wszelkie mdlości, jak i niechęć do słodyczy przeszły ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Dzisiaj były co prawda szparażki z młodymi ziemniorami i kozim serkiem, ale sałatka pomidorowa może będzie na kolację ![]() Malin, udanego wyjazdu! Tery i Suzy, pochwal się sukienką ![]() Trzymajcie się, dziewczynki ![]()
![]() |
#1859 | ||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Dalej Was nadrabiam, zostały mi 2 czy 3 stronki ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wreszcie Was nadrobiłam i teraz mogę iść synka kłaść spać. ![]()
Jesteśmy małżeństwem Mój synek - Szymon Moja córeczka Natalia - ur. 29.09.2009 3680 g / 57 cm ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/a7c86e5c1c.png Edytowane przez bea83 Czas edycji: 2009-05-22 o 18:31 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1860 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie pracuje od 23 tygodnia - czyli od teraz wcześniej miałam miesięczne zwolnienie ze względu na pobyt w szpitalu z rotawirusem
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:57.