Aparaty ortodontyczne, cz. VI :) - Strona 29 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-05-22, 11:47   #841
kropka1
Raczkowanie

Dot.: Aparaty ortodontyczne, cz. VI :)

Cytat:
Napisane przez wiewioora83 Pokaż wiadomość
Ano właśnie... a kropka raczej nie pyta o kolorowe, tylko o przezroczyste/perłowe, bo ma porcelanę a te niestety się przebarwiają

Chodzi Ci o to, czy porcelanowe zamki się przebarwiają? Ja porcelanę na górze mam już prawie rok i nic mi się nie przebarwiło. Moja orto też twierdzi, że zamki się nie przebarwiają. Tylko gumki.

Kropka, fajny aparacik ale na tych zdjęciach twoje zęby wydają się proste

Tak, o to mi chodzi. Zjadłam właśnie knorra "Ser w ziołach" zupke chciałam wyczyścic zęby a tu dwie gumki na jedynkach zielone:| co prawda ładny kolor no ale tak od razuuuu nawet doby nie mam tego aparatu wrrrrrrrrrrr.
Zębów nie mam strasznie krzywych, mam wadę zgryzu przez co mam problemy z dziąsłami, krzywego zęba mam tylko jednego na gorze
kropka1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-22, 11:49   #842
Wyluzuj
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez rudo-zielona Pokaż wiadomość
Pff, to stwórz modę wśród znajomych Nic trudnego, wystarczy edukować ludzi trochę Ostatnio pracowałam w terenie i średnio 2-3 razy dziennie musiałam się wypowiadać nt aparatu...

Aha i warto się uważnie rozglądać: myślałam, że jako jedna z nielicznych będę bronić magisterki z aparatem, ale kiedy przyglądałam się ludziom, którzy czekali na wpisy to okazuje się, że jest nas cała chmara
Co do Pana z apteki: biedak. Praktycznie w każdej aptece w której byłam wiedzieli co to szczoteczka ortodontyczna- fakt faktem nie zawsze je mieli, ale nikt nie wykazywał się aż takim ignoranctwem.

Zresztą nie smuć się: na Wizażu jest nas duuużo

A ja teraz właśnie widzę coraz więcej ludzi w mojej szkole z aparatem
Wcześniej tego nie zauważałam ale teraz,gdy sama mam mieć drutexa widzę coraz więcej metalowych uśmiechów.

Zależy jeszcze kto gdzie mieszka.Ja mieszkam w małym miasteczku więc już się mogę domyślić,że u mnie w aptece nie będzie specjalnych szczoteczek do aparatów.
Ale w większych miastach... myślę,że nie będzie z tym problemu.

A właśnie,czy zwykła szczoteczka nie poradzi sobie z naszym drucianym przyjacielem??
Bo zastanawiałam się nad kupnem takiej elektrycznej,ale kurde taka naprawdę dobra kosztuje coś ok.100 zł.
A szkoda kasy mi trochę.
Wkońcu aparat,to już nie mały wydatek

A i jaki płyn do płukania polecacie? Najlepszy waszym zdaniem dla aparatek?

05.06.2009 r. - dół. mini metal
24.11.2009 r.- góra mini metal

' kochaj się ze mną...ale duszą.Ciałem to każdy głupi potrafi '
Wyluzuj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-22, 11:51   #843
rudo-zielona
Zadomowienie

Aparatka z mojej grupy ma porcelanę/kryształ (nie rozróżniam ) i ostatnio przyszła na zajęcia w różowych gumkach.
I powiem wam, że całkiem całkiem- oczywiście nikt nie zauważył, że ma różowe gumki na aparacie z wyjątkiem osób najbardziej zainteresowanych..
rudo-zielona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-22, 11:54   #844
Wyluzuj
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kropka1 Pokaż wiadomość
Tak, o to mi chodzi. Zjadłam właśnie knorra "Ser w ziołach" zupke chciałam wyczyścic zęby a tu dwie gumki na jedynkach zielone:| co prawda ładny kolor no ale tak od razuuuu nawet doby nie mam tego aparatu wrrrrrrrrrrr.
Zębów nie mam strasznie krzywych, mam wadę zgryzu przez co mam problemy z dziąsłami, krzywego zęba mam tylko jednego na gorze

O kurde tak szybko ci się przebarwiły?
No widzę,że będę musiała się jeszcze raz zastanowić nad porcelaną.
Naszczęście najpierw mam zakładany dół mini metal.
Także zobacze,czy ten metal tak się rzuca w oczy.
Jeżeli nie tak bardzo,to myślę że na góre też założę metal.
Uniknę przebarwień gumek(chociaż trochę) i zaoszczędze trzy stówki

---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ----------

Cytat:
Aparatka z mojej grupy ma porcelanę/kryształ (nie rozróżniam ) i ostatnio przyszła na zajęcia w różowych gumkach.
I powiem wam, że całkiem całkiem- oczywiście nikt nie zauważył, że ma różowe gumki na aparacie z wyjątkiem osób najbardziej zainteresowanych..

No,ale moim zdaniem to się trochę mija z celem.
Jeżeli ktoś zakłada porcelanę,czy kryształ,to pewnie po to,aby aparat był mało widoczny.
To po co więc zakładać kolorowe gumki?
Nie lepiej było już metalu założyć.
Nie dość,że zapłaciła dużo więcej za porcelanę,to jeszcze przepłaca za kolorowe gumki.... trochę bezsensu...

Stary 2009-05-22, 11:54   #845
rudo-zielona
Zadomowienie

Wyluzuj wg mnie szczoteczki ortodontyczne są dokładniejsze.. Tzn czyszczę na zmianę jaką mi się trafi, ale fakt faktem, że tylko ortodontyczna doczyszcza tak jak bym sobie tego życzyła (kolejna moja schiza)

W mojej rodzinnej mieścinie mieli szczoteczki orto (a aglomeracją to ona nie jest ), zresztą to nie jest problem żeby ją sprowadzili przecież- wystarczy zamówić.

Co do elektrycznych się nie wypowiadam, bo nigdy się nie przymierzałam.
Stary 2009-05-22, 11:56   #846
Wyluzuj
Rozeznanie

Cytat:
Jeśli założysz przezroczyste i one się przebarwią to jest to średnio apetyczne. Moje jasnoniebieskie przebarwiają się do jasnozielonego (a raczej błękitnego z odcieniem zieleni) i nie ma z nimi żadnego problemu.

Na herbatę jest jeden sposób: cytryna- ponoć działa.

N0 właśnie wiem.Pewnie będzie wyglądać jak jakieś brudne pożądnie nie umyte?

Stary 2009-05-22, 11:57   #847
rudo-zielona
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Wyluzuj Pokaż wiadomość

Jeżeli ktoś zakłada porcelanę,czy kryształ,to pewnie po to,aby aparat był mało widoczny.
Nie dość,że zapłaciła dużo więcej za porcelanę,to jeszcze przepłaca za kolorowe gumki.... trochę bezsensu...
Niby tak, ale popatrz na to z drugiej strony- dziewczyna zakładała aparat prawie dwa lata temu, zależało jej na dyskrecji, a teraz przy kocówce chce po szaleć. Ja tam ją rozumiem

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-05-22, 11:57   #848
Wyluzuj
Rozeznanie

Cytat:
Wyluzuj wg mnie szczoteczki ortodontyczne są dokładniejsze.. Tzn czyszczę na zmianę jaką mi się trafi, ale fakt faktem, że tylko ortodontyczna doczyszcza tak jak bym sobie tego życzyła (kolejna moja schiza)

W mojej rodzinnej mieścinie mieli szczoteczki orto (a aglomeracją to ona nie jest ), zresztą to nie jest problem żeby ją sprowadzili przecież- wystarczy zamówić.

Co do elektrycznych się nie wypowiadam, bo nigdy się nie przymierzałam.

Czyli się zaopatrzę w takie szczoteczki.
Jak pojadę do orto,to zapytam gdzie można je nabyć.A może u niej w gabinecie będzie można kupić.

Stary 2009-05-22, 11:58   #849
wiewioora83
Wtajemniczenie

Cytat:
Zakładam
Później może być tylko gorzej.A teraz,gdy jeszcze mi sponsorują aparat rodzice.Zamierzam korzystać.
No pewnie, jak masz sponsorów to korzystaj

Cytat:
A strasznie nie estetycznie,to wygląda? No jak się przebarwią te gumki?
Może nie strasznie, ale wiadomo, że ładniej i estetyczniej jest na początku, gdy gumki są perłowe lub przezroczyste no a potem robią się takie żółtawe... ale na szczęście zamki pozostają takie same i się nie przebarwiają

Cytat:
A i co ile się je wymienia?
Wymienia się podczas każdej wizyty u orto. W moim przypadku jest to ok. 6 tyg.

Cytat:
Kurde martwi mnie,to trochę,bo bardzo dużo pije herbaty.( z 5-6 szklanek dziennie)A słyszałam iż od kofeiny się przebarwiają gumki.
No niestety herbata i kawa przebarwiają... No ale trudno, ja nie zamierzam się ograniczać i żyć o chlebie i wodzie
wiewioora83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-22, 11:59   #850
rudo-zielona
Zadomowienie

Cytat:
N0 właśnie wiem.Pewnie będzie wyglądać jak jakieś brudne pożądnie nie umyte?
Prędzej będą żółtawo-zielona (gumki rzecz jasna)

Moja inna koleżanka aparatka chodzi do orto na wymianę gumek co 3 tygodnie i jej przezroczyste gumasy wyglądają całkiem fajnie, po drugie czasem do aparatów kosmetycznych orto zakładają druciki zamiast gumek.

Ja wymieniam gumki co 6 tygodni.

Edytowane przez rudo-zielona
Czas edycji: 2009-05-22 o 12:00
Stary 2009-05-22, 12:00   #851
Wyluzuj
Rozeznanie

Cytat:
Niby tak, ale popatrz na to z drugiej strony- dziewczyna zakładała aparat prawie dwa lata temu, zależało jej na dyskrecji, a teraz przy kocówce chce po szaleć. Ja tam ją rozumiem

No chyba,że tak.Wtedy,to może jakoś się jeszcze tego wstydziła.
A teraz widzi już więcej zadrutowanych i chcę się pochwalić swoim cackiem.

A ja nie mogę się doczekać jaka będzie reakcja moich przyjaciół na mojego nowego przyjaciela

Postanowiłam im nie mówić kiedy zakładam.Znaczy się powiedziałam,ale to już dawno.A znając ich nie pamiętają już.
Więc nie będę im przypominać.Jakoś się powstrzymam.
I przyjdę do szkoły i ciekawe jaka będzie ich reakcja.I czy wogóle zauważą.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-05-22, 12:01   #852
kropka1
Raczkowanie

Ale zamki mi się nie przebarwiły tylko gumki lekko i to od cholernych chińskich zupek ktore maja same barwniki... Tego nei widać normalnie tylko ja w lusterko małe oczywiście co chwile zaglądam:P a do porcelany bardzo ładnie wyglądają gumki w pastelowych kolorach, wtedy to wygląda tak estetycznie i delikatnie ale co dziwne tylko 2 mi się przebarwiły:P
Stary 2009-05-22, 12:04   #853
Wyluzuj
Rozeznanie

Cytat:
No pewnie, jak masz sponsorów to korzystaj

Może nie strasznie, ale wiadomo, że ładniej i estetyczniej jest na początku, gdy gumki są perłowe lub przezroczyste no a potem robią się takie żółtawe... ale na szczęście zamki pozostają takie same i się nie przebarwiają

Wymienia się podczas każdej wizyty u orto. W moim przypadku jest to ok. 6 tyg.

No niestety herbata i kawa przebarwiają... No ale trudno, ja nie zamierzam się ograniczać i żyć o chlebie i wodzie

Ja też nie zamierzam żyć o chlebie i wodzie(chodź teraz muszę.Przymusowy post,bo zatrucie pokarmowe mam.Nic przyjemnego niestety.)
A herbatek na dłuższą metę nie potrafiłabym sobie odmówić.
One towarzyszą mi przy każdym posiłku.

---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ----------

Cytat:
Prędzej będą żółtawo-zielona (gumki rzecz jasna)

Moja inna koleżanka aparatka chodzi do orto na wymianę gumek co 3 tygodnie i jej przezroczyste gumasy wyglądają całkiem fajnie, po drugie czasem do aparatów kosmetycznych orto zakładają druciki zamiast gumek.

Ja wymieniam gumki co 6 tygodni.

Jeszcze przemyślę sprawę porcelany dokładnie.

Zresztą mam czas.Bo jak już wspominałam pierwszy mam dół.
A może bardziej mi się spodoba metal.

Stary 2009-05-22, 12:07   #854
rudo-zielona
Zadomowienie

Cytat:
Ale zamki mi się nie przebarwiły tylko gumki lekko i to od cholernych chińskich zupek ktore maja same barwniki... Tego nei widać normalnie tylko ja w lusterko małe oczywiście co chwile zaglądam:P a do porcelany bardzo ładnie wyglądają gumki w pastelowych kolorach, wtedy to wygląda tak estetycznie i delikatnie ale co dziwne tylko 2 mi się przebarwiły:P
Gdzieś na wizażu dziewczyny pisały nt zupek chińskich- ile to się człowiek nie dowie dzięki aparatowi.
Ogólnie ja testowałam Vifona na moich niebieskich gumkach i nie zmieniły nawet odcienia, ale Vifon to nie ser w ziołach- te wyglądają jakby były zrobione z samego barwnika

To schowaj Kobieto to lusterko i się nie zadręczaj, nikt Ci przez lupę nie będzie zębów oglądał
Stary 2009-05-22, 12:19   #855
wiewioora83
Wtajemniczenie

Cytat:
Zielone? I nie udało Ci się ich doczyścić?
Mi się przebarwiają gumki, ale stopniowo, nigdy nie było tak, że po jakimś posiłku zrobiły się nagle żółte, a tym bardziej zielone

Cytat:
A właśnie,czy zwykła szczoteczka nie poradzi sobie z naszym drucianym przyjacielem??

A i jaki płyn do płukania polecacie? Najlepszy waszym zdaniem dla aparatek?
Ja używam zwykłej szczoteczki. Chyba, że coś mi wejdzie w aparat i nie mogę tego wyciągnąć zwykłą szczoteczką, to używam tej cienkiej od orto.

A płyn... dotychczas używałam Colgate Plax, wypróbowałam wszystkie rodzaje. Smak różowego mi nie odpowiadał, niebieski i zielony są ok. A ostatnio zakupiłam Elmex, jest bardzo delikatny, prawie nie czuję smaku.

Cytat:
Ja może też kiedyś zaszaleję i założę kolorowe gumki na swoją porcelanę

---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ----------

[QUOTE=Wyluzuj;12416262]Ja też nie zamierzam żyć o chlebie i wodzie(chodź teraz muszę.Przymusowy post,bo zatrucie pokarmowe mam.Nic przyjemnego niestety.)

Oj, przykro mi. Wracaj do zdrowia

Cytat:
Jeszcze przemyślę sprawę porcelany dokładnie.

Zresztą mam czas.Bo jak już wspominałam pierwszy mam dół.
A może bardziej mi się spodoba metal.
Metal też jest ładny

Cytat:
A ja nie mogę się doczekać jaka będzie reakcja moich przyjaciół na mojego nowego przyjaciela

Postanowiłam im nie mówić kiedy zakładam.Znaczy się powiedziałam,ale to już dawno.A znając ich nie pamiętają już.
Więc nie będę im przypominać.Jakoś się powstrzymam.
I przyjdę do szkoły i ciekawe jaka będzie ich reakcja.I czy wogóle zauważą.
W moim przypadku większość znajomych nie zauważyła

Cytat:
A płaci za to dodatkowo? Ja tylko raz wymieniałam szybciej. Spadła mi jedna gumka, więc zgłosiłam się do orto, żeby mi założyła, a ona wymieniła od razu wszystkie i nie musiałam za to płacić
Przydałaby się taka wymiana co 3 tyg... A ktoś tu potrafi sobie sam wymienić gumki?
Stary 2009-05-22, 13:15   #856
kropka1
Raczkowanie

one są naparawde minimalnie zielone takie pastelowe:P:P
co poradzić na to, że mnie takjakby swędza dziąsła przy pierścieniach? wykończe sie zaraz
I ile maksymalnie może być jeden wosk przyklejony? bo przykleiłam wieczorem i mi się cały czas trzyma;P
Stary 2009-05-22, 13:17   #857
Yukiri
Raczkowanie

GG do Yukiri

Dziękuję, że odpowiedzieliście na moje pytanie Ale o tych rurkach to trochę sobie więcej poczytam, chyba wiem jak to wygląda (byłam na Twoim blogu, aluchelek ).
Moja koleżanka miała właśnie te gumki (czy one zawsze mają taki turkusowy kolor?), ale mówiła coś o zdejmowaniu do jedzenia, albo że jej spadają, i że czasami specjalnie je zdejmowała, bo ją denerwowały... A gdy się je ma to można normalnie myć zęby i nie wypadną?

Cytat:
Napisane przez Mia694 Pokaż wiadomość
Witam
Mam pytanko do Aparatek z Poznania- gdzie najlepiej w rozsądnej cenie udać się do ortodonty?
Jaka to będzie mniej więcej kwota? I czy daleka droga jeszcze przede mną??

Z góry dziękuję za pomoc!!!
Nie jestem z Poznania, nie leczę się tam, ale polecam, Ci Kościan Jest przecież niedaleko Poznania, ja też tam dojeżdżam, jakieś 40 minut drogi mam ze Śremu. Polecam Ci Alinę Pniewską Wszyscy polecali ją mi (większość ludzi w mojej klasie, którzy noszą lub nosili aparaty chodzą właśnie do niej) więc ja polecam ją innym Naprawdę miła i konkretna kobieta. Powiedziała mi co i jak, pierwsze wizyty darmowe (chyba, że trzeba zrobić odcisk), nikt do tej pory przy mnie na nią nie narzekał, gumek ma spory wybór (podobno, bo ja jeszcze aparatu nie mam) i ogólnie ok.
Ja teraz jadę tylko na konsultacje i może tę nieszczęsną separację, choć nie wiem o co chodzi, może właśnie o rurki tej pani chodziło... Nie mam pojęcia, muszę u tych rurkach trochę więcej poczytać.
W każdym razie polecam Ci Kościan
Yukiri jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-22, 13:35   #858
Wyluzuj
Rozeznanie

[quote=wiewioora83;1241634 8]Zielone? I nie udało Ci się ich doczyścić?
Mi się przebarwiają gumki, ale stopniowo, nigdy nie było tak, że po jakimś posiłku zrobiły się nagle żółte, a tym bardziej zielone

Ja używam zwykłej szczoteczki. Chyba, że coś mi wejdzie w aparat i nie mogę tego wyciągnąć zwykłą szczoteczką, to używam tej cienkiej od orto.

A płyn... dotychczas używałam Colgate Plax, wypróbowałam wszystkie rodzaje. Smak różowego mi nie odpowiadał, niebieski i zielony są ok. A ostatnio zakupiłam Elmex, jest bardzo delikatny, prawie nie czuję smaku.

Ja może też kiedyś zaszaleję i założę kolorowe gumki na swoją porcelanę

---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ----------

Cytat:
Ja też nie zamierzam żyć o chlebie i wodzie(chodź teraz muszę.Przymusowy post,bo zatrucie pokarmowe mam.Nic przyjemnego niestety.)

Oj, przykro mi. Wracaj do zdrowia

Metal też jest ładny

W moim przypadku większość znajomych nie zauważyła

A płaci za to dodatkowo? Ja tylko raz wymieniałam szybciej. Spadła mi jedna gumka, więc zgłosiłam się do orto, żeby mi założyła, a ona wymieniła od razu wszystkie i nie musiałam za to płacić
Przydałaby się taka wymiana co 3 tyg... A ktoś tu potrafi sobie sam wymienić gumki?

Wiem,że metal też ładny.Zastanowię się jeszcze nad tą kwestią
Colgate Plax też używałam wszystkie.
I moim zdaniem są słabe jakościowo.
A ELMEX jeszcze nie próbowałam.Listerine też miałam,ale przyznam,że przepłukać nim zęby to naprawdę wyzwanie

Dziękuję staram się wracać do zdrowia

Stary 2009-05-22, 13:37   #859
201610241259
Konto usunięte

Kropka1, możemy sobie rękę podac. Zrobiłam sobie wczoraj na obiad risotto po neapolitansku, doprawiłam kardamonem, było mega pyszniutkie, podchodzę do lustra, usmiech, a moje gumasy = fluorescencyjna żółc.
201610241259 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-05-22, 13:43   #860
elinka20
Raczkowanie

normalnie mam ochotę oszaleć z radości okropnie bolą mnie dziąsła na górze rano miałam problem z umyciem ząbków i jak na złość skończył mi się Dentosept nie dosyć że całe gardło zawalone to jeszcze i to...do pełni szczęścia brakuje mi tylko jeszcze wiadomości o oblanym egzaminie
elinka20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-22, 13:46   #861
wiewioora83
Wtajemniczenie

Cytat:
I ile maksymalnie może być jeden wosk przyklejony? bo przykleiłam wieczorem i mi się cały czas trzyma;P
Od wczoraj? Ja zdejmowałam po każdym posiłku, a po umyciu zębów przyklejałam nowy

Cytat:
Colgate Plax też używałam wszystkie.
I moim zdaniem są słabe jakościowo.
Nie wiem jak jest z jakością (chociaż zawsze wydawało mi się, że są niezłe), ale smak jest ok.

Cytat:
A ELMEX jeszcze nie próbowałam.Listerine też miałam,ale przyznam,że przepłukać nim zęby to naprawdę wyzwanie
Elmex wszyscy zachwalają. No i jest szczególnie polecany dla osób posiadających aparaty ortodontyczne
A Listerine nie próbowałam, ale tyle się o nim nasłuchałam, że wolę tego nie robić
Stary 2009-05-22, 13:52   #862
Wyluzuj
Rozeznanie

Cytat:
Od wczoraj? Ja zdejmowałam po każdym posiłku, a po umyciu zębów przyklejałam nowy

Nie wiem jak jest z jakością (chociaż zawsze wydawało mi się, że są niezłe), ale smak jest ok.

Elmex wszyscy zachwalają. No i jest szczególnie polecany dla osób posiadających aparaty ortodontyczne
A Listerine nie próbowałam, ale tyle się o nim nasłuchałam, że wolę tego nie robić

Czyli zaopatrzę się w ELMEX

Stary 2009-05-22, 13:55   #863
201610241259
Konto usunięte

Cytat:
A ktoś tu potrafi sobie sam wymienić gumki?
Z tego co pamiętam to mclilu
201610241259 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-05-22, 14:06   #864
parodia
Zakorzenienie

Cytat:
ja po Elmexie czuję się jakbym płukała wodą Listerine jest najlepszy i nigdy więcej Colgate Plax czaję się teraz na Listerie'a wybielającego...
Cytat:
Napisane przez Lensky Pokaż wiadomość
wydaje mi się, że Papryczka też kiedyś o tym pisała

parodia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-22, 14:17   #865
wiewioora83
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lensky Pokaż wiadomość
Wow, podziwiam i gratuluję umiejętności mclilu - jak to robisz?

Cytat:
Napisane przez parodia Pokaż wiadomość
ja po Elmexie czuję się jakbym płukała wodą Listerine jest najlepszy i nigdy więcej Colgate Plax czaję się teraz na Listerie'a wybielającego...

wydaje mi się, że Papryczka też kiedyś o tym pisała
Faktycznie, Elmex jest prawie bez smaku. Ale dobrze działa i zapobiega próchnicy (jeśli wierzyć temu, co piszą na opakowaniu)
A Listerine podobno wypala paszczę. Wolę nie ryzykować
Stary 2009-05-22, 14:20   #866
parodia
Zakorzenienie

Cytat:
Faktycznie, Elmex jest prawie bez smaku. Ale dobrze działa i zapobiega próchnicy (jeśli wierzyć temu, co piszą na opakowaniu)
ja akurat nigdy nie miałam żadnej próchnicy. nie tyle bez smaku, co zero działania "oczyszczającego".
a wypalił to mi Colgate język... Listerine też jest "szczególnie polecany dla osób noszących aparaty ortdontyczne" pewnie na każdym płynie tak jest napisane

parodia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-22, 14:23   #867
elinka20
Raczkowanie

Cytat:
Ja właśnie kończę Elmex pomarańczowy, ale nie wiem czy do niego wrócę ma taki niezbyt przyjemny smak i okropnie pieni się w buzi Listerin spróbowałam raz łaaaa po wypłukaniu pochłonęłam dwa kubki wody tak piekło...oddałam siostrze a ona jest z niego zadowolona (kwesti gustu)
elinka20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-22, 14:32   #868
Yukiri
Raczkowanie

GG do Yukiri

No dobrze, wiem już, że przed wycieczką będę miała zakładaną separację, czyli te gumki, tak? Wy mówicie, że to nie boli, tylko raczej uwiera, bo jednak ma się coś między zębami. Ale jak czytam teraz inne forum to jest przerażona Ludzie mówią, że przez tydzień cierpieli, że to gorsze od aparatu, i że w ogóle najchętniej zapomnieliby o dniach, gdy nosili separację.
Mam rozumieć, że to zależy tylko od ludzi czy boli czy nie? No tak, jak z większością bóli jest...
Ech, po prostu się boję, że będę miała zepsutą wycieczkę przez te gumki
Yukiri jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-22, 15:03   #869
wiewioora83
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez elinka20 Pokaż wiadomość
Ja właśnie kończę Elmex pomarańczowy, ale nie wiem czy do niego wrócę ma taki niezbyt przyjemny smak i okropnie pieni się w buzi Listerin spróbowałam raz łaaaa po wypłukaniu pochłonęłam dwa kubki wody tak piekło...oddałam siostrze a ona jest z niego zadowolona (kwesti gustu)
no właśnie, kwestia gustu mi raczej taki ostry płyn nie przypadłby do gustu

Cytat:
Napisane przez Yukiri Pokaż wiadomość
No dobrze, wiem już, że przed wycieczką będę miała zakładaną separację, czyli te gumki, tak? Wy mówicie, że to nie boli, tylko raczej uwiera, bo jednak ma się coś między zębami. Ale jak czytam teraz inne forum to jest przerażona Ludzie mówią, że przez tydzień cierpieli, że to gorsze od aparatu, i że w ogóle najchętniej zapomnieliby o dniach, gdy nosili separację.
Mam rozumieć, że to zależy tylko od ludzi czy boli czy nie? No tak, jak z większością bóli jest...
No ja nie wspominam za dobrze separcji. Przeszkadzała mi, uwierała, a gdy jadłam, to bolało. Wkurzały mnie strasznie te gumki i miałam ochotę je wyrwać Początki z aparatem wspominam lepiej niż to Ale spoko, wszystko da się przejść
Stary 2009-05-22, 15:10   #870
mclilu
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Yukiri Pokaż wiadomość
Jak już się psychicznie tak źle nastawiasz to całkiem możliwe!
Myśl raczej pozytywnie - dlaczego akurat masz należeć do tej mniejszości, którą bolało?

Przyznaje, umiem gumki zmieniać i nawet idzie mi to bardzo sprawnie - ale nie będę sprzedawać instrukcji bo jeszcze sobie ktoś coś popsuje i będzie na mnie!

A co do płynu to ja uwielbiam listerine stay white - po paru płukaniach już nie pali, a takiej świeżości żaden inny nie gwarantuje! Wymiennie jeszcze lubię denivit white!
In my time of need

Edytowane przez mclilu
Czas edycji: 2009-05-22 o 15:13
mclilu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości