![]() |
#841 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne, cz. VI :)
Cytat:
Tak, o to mi chodzi. Zjadłam właśnie knorra "Ser w ziołach" zupke chciałam wyczyścic zęby a tu dwie gumki na jedynkach zielone:| co prawda ładny kolor no ale tak od razuuuu nawet doby nie mam tego aparatu wrrrrrrrrrrr. Zębów nie mam strasznie krzywych, mam wadę zgryzu przez co mam problemy z dziąsłami, krzywego zęba mam tylko jednego na gorze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#842 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A ja teraz właśnie widzę coraz więcej ludzi w mojej szkole z aparatem ![]() Wcześniej tego nie zauważałam ale teraz,gdy sama mam mieć drutexa widzę coraz więcej metalowych uśmiechów. ![]() ![]() Zależy jeszcze kto gdzie mieszka.Ja mieszkam w małym miasteczku więc już się mogę domyślić,że u mnie w aptece nie będzie specjalnych szczoteczek do aparatów. ![]() Ale w większych miastach... myślę,że nie będzie z tym problemu. A właśnie,czy zwykła szczoteczka nie poradzi sobie z naszym drucianym przyjacielem?? ![]() Bo zastanawiałam się nad kupnem takiej elektrycznej,ale kurde taka naprawdę dobra kosztuje coś ok.100 zł. A szkoda kasy mi trochę. Wkońcu aparat,to już nie mały wydatek ![]() A i jaki płyn do płukania polecacie? Najlepszy waszym zdaniem dla aparatek?
![]() |
![]() |
#843 |
Zadomowienie
|
Aparatka z mojej grupy ma porcelanę/kryształ (nie rozróżniam
![]() I powiem wam, że całkiem całkiem- oczywiście nikt nie zauważył, że ma różowe gumki na aparacie z wyjątkiem osób najbardziej zainteresowanych.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#844 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
O kurde tak szybko ci się przebarwiły? ![]() ![]() No widzę,że będę musiała się jeszcze raz zastanowić nad porcelaną. Naszczęście najpierw mam zakładany dół mini metal. Także zobacze,czy ten metal tak się rzuca w oczy. Jeżeli nie tak bardzo,to myślę że na góre też założę metal. ![]() Uniknę przebarwień gumek(chociaż trochę) i zaoszczędze trzy stówki ![]() ---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ---------- Cytat:
No,ale moim zdaniem to się trochę mija z celem. Jeżeli ktoś zakłada porcelanę,czy kryształ,to pewnie po to,aby aparat był mało widoczny. To po co więc zakładać kolorowe gumki? Nie lepiej było już metalu założyć. Nie dość,że zapłaciła dużo więcej za porcelanę,to jeszcze przepłaca za kolorowe gumki.... trochę bezsensu...
![]() |
![]() |
#845 |
Zadomowienie
|
Wyluzuj wg mnie szczoteczki ortodontyczne są dokładniejsze.. Tzn czyszczę na zmianę jaką mi się trafi, ale fakt faktem, że tylko ortodontyczna doczyszcza tak jak bym sobie tego życzyła (kolejna moja schiza)
![]() W mojej rodzinnej mieścinie mieli szczoteczki orto (a aglomeracją to ona nie jest ![]() Co do elektrycznych się nie wypowiadam, bo nigdy się nie przymierzałam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#846 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
N0 właśnie wiem.Pewnie będzie wyglądać jak jakieś brudne pożądnie nie umyte? ![]()
![]() |
![]() |
#847 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#848 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Czyli się zaopatrzę w takie szczoteczki. ![]() Jak pojadę do orto,to zapytam gdzie można je nabyć.A może u niej w gabinecie będzie można kupić. ![]()
![]() |
![]() |
#849 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Wymienia się podczas każdej wizyty u orto. W moim przypadku jest to ok. 6 tyg. Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#850 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Moja inna koleżanka aparatka chodzi do orto na wymianę gumek co 3 tygodnie i jej przezroczyste gumasy wyglądają całkiem fajnie, po drugie czasem do aparatów kosmetycznych orto zakładają druciki zamiast gumek. Ja wymieniam gumki co 6 tygodni. Edytowane przez rudo-zielona Czas edycji: 2009-05-22 o 12:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#851 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
No chyba,że tak.Wtedy,to może jakoś się jeszcze tego wstydziła. A teraz widzi już więcej zadrutowanych i chcę się pochwalić swoim cackiem. ![]() A ja nie mogę się doczekać jaka będzie reakcja moich przyjaciół na mojego nowego przyjaciela ![]() Postanowiłam im nie mówić kiedy zakładam.Znaczy się powiedziałam,ale to już dawno.A znając ich nie pamiętają już. Więc nie będę im przypominać.Jakoś się powstrzymam. I przyjdę do szkoły i ciekawe jaka będzie ich reakcja.I czy wogóle zauważą. ![]()
![]() |
![]() |
#852 |
Raczkowanie
|
Ale zamki mi się nie przebarwiły tylko gumki lekko i to od cholernych chińskich zupek ktore maja same barwniki... Tego nei widać normalnie tylko ja w lusterko małe oczywiście co chwile zaglądam:P a do porcelany bardzo ładnie wyglądają gumki w pastelowych kolorach, wtedy to wygląda tak estetycznie i delikatnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#853 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja też nie zamierzam żyć o chlebie i wodzie ![]() A herbatek na dłuższą metę nie potrafiłabym sobie odmówić. One towarzyszą mi przy każdym posiłku. ![]() ---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ---------- Cytat:
Jeszcze przemyślę sprawę porcelany dokładnie. ![]() Zresztą mam czas.Bo jak już wspominałam pierwszy mam dół. A może bardziej mi się spodoba metal. ![]()
![]() |
![]() |
#854 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ogólnie ja testowałam Vifona na moich niebieskich gumkach i nie zmieniły nawet odcienia, ale Vifon to nie ser w ziołach- te wyglądają jakby były zrobione z samego barwnika ![]() To schowaj Kobieto to lusterko i się nie zadręczaj, nikt Ci przez lupę nie będzie zębów oglądał ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#855 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Mi się przebarwiają gumki, ale stopniowo, nigdy nie było tak, że po jakimś posiłku zrobiły się nagle żółte, a tym bardziej zielone ![]() Cytat:
A płyn... dotychczas używałam Colgate Plax, wypróbowałam wszystkie rodzaje. Smak różowego mi nie odpowiadał, niebieski i zielony są ok. A ostatnio zakupiłam Elmex, jest bardzo delikatny, prawie nie czuję smaku. Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ---------- [QUOTE=Wyluzuj;12416262]Ja też nie zamierzam żyć o chlebie i wodzie ![]() Oj, przykro mi. Wracaj do zdrowia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Przydałaby się taka wymiana co 3 tyg... A ktoś tu potrafi sobie sam wymienić gumki? ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#856 |
Raczkowanie
|
one są naparawde minimalnie zielone takie pastelowe:P:P
co poradzić na to, że mnie takjakby swędza dziąsła przy pierścieniach? ![]() ![]() I ile maksymalnie może być jeden wosk przyklejony? bo przykleiłam wieczorem i mi się cały czas trzyma;P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#857 | |
Raczkowanie
|
Dziękuję, że odpowiedzieliście na moje pytanie
![]() ![]() Moja koleżanka miała właśnie te gumki (czy one zawsze mają taki turkusowy kolor?), ale mówiła coś o zdejmowaniu do jedzenia, albo że jej spadają, i że czasami specjalnie je zdejmowała, bo ją denerwowały... A gdy się je ma to można normalnie myć zęby i nie wypadną? Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja teraz jadę tylko na konsultacje i może tę nieszczęsną separację, choć nie wiem o co chodzi, może właśnie o rurki tej pani chodziło... Nie mam pojęcia, muszę u tych rurkach trochę więcej poczytać. W każdym razie polecam Ci Kościan ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#858 | |
Rozeznanie
|
[quote=wiewioora83;1241634 8]Zielone?
![]() ![]() Mi się przebarwiają gumki, ale stopniowo, nigdy nie było tak, że po jakimś posiłku zrobiły się nagle żółte, a tym bardziej zielone ![]() Ja używam zwykłej szczoteczki. Chyba, że coś mi wejdzie w aparat i nie mogę tego wyciągnąć zwykłą szczoteczką, to używam tej cienkiej od orto. A płyn... dotychczas używałam Colgate Plax, wypróbowałam wszystkie rodzaje. Smak różowego mi nie odpowiadał, niebieski i zielony są ok. A ostatnio zakupiłam Elmex, jest bardzo delikatny, prawie nie czuję smaku. Ja może też kiedyś zaszaleję i założę kolorowe gumki na swoją porcelanę ![]() ---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ---------- Cytat:
Wiem,że metal też ładny.Zastanowię się jeszcze nad tą kwestią ![]() Colgate Plax też używałam wszystkie. I moim zdaniem są słabe jakościowo. A ELMEX jeszcze nie próbowałam.Listerine też miałam,ale przyznam,że przepłukać nim zęby to naprawdę wyzwanie ![]() ![]() Dziękuję ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#859 |
Konto usunięte
|
Kropka1, możemy sobie rękę podac. Zrobiłam sobie wczoraj na obiad risotto po neapolitansku, doprawiłam kardamonem, było mega pyszniutkie, podchodzę do lustra, usmiech, a moje gumasy = fluorescencyjna żółc.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#860 |
Raczkowanie
|
normalnie mam ochotę oszaleć z radości
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#861 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() A Listerine nie próbowałam, ale tyle się o nim nasłuchałam, że wolę tego nie robić ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#862 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Czyli zaopatrzę się w ELMEX ![]()
![]() |
![]() |
#863 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#864 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() wydaje mi się, że Papryczka też kiedyś o tym pisała ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#865 | |
Wtajemniczenie
|
Wow, podziwiam i gratuluję umiejętności
![]() ![]() Cytat:
![]() A Listerine podobno wypala paszczę. Wolę nie ryzykować ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#866 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a wypalił to mi Colgate język... ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#867 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#868 |
Raczkowanie
|
No dobrze, wiem już, że przed wycieczką będę miała zakładaną separację, czyli te gumki, tak? Wy mówicie, że to nie boli, tylko raczej uwiera, bo jednak ma się coś między zębami. Ale jak czytam teraz inne forum to jest przerażona
![]() Mam rozumieć, że to zależy tylko od ludzi czy boli czy nie? No tak, jak z większością bóli jest... Ech, po prostu się boję, że będę miała zepsutą wycieczkę przez te gumki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#869 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#870 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Myśl raczej pozytywnie - dlaczego akurat masz należeć do tej mniejszości, którą bolało? Przyznaje, umiem gumki zmieniać i nawet idzie mi to bardzo sprawnie - ale nie będę sprzedawać instrukcji bo jeszcze sobie ktoś coś popsuje i będzie na mnie! A co do płynu to ja uwielbiam listerine stay white - po paru płukaniach już nie pali, a takiej świeżości żaden inny nie gwarantuje! Wymiennie jeszcze lubię denivit white!
I call on you my friend A helping hand you lend In my time of need Edytowane przez mclilu Czas edycji: 2009-05-22 o 15:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:41.