Suknia ślubna odpowiednia do figury - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ślubny wizerunek

Notka

Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-02-02, 00:13   #361
dno1234
Przyczajenie

Dot.: Suknia ślubna odpowiednia do figury

Nie wiem czy komuś pomogę, ale myślę ze suknia szyta w ten sposób:
materiał na biuście jest marszczony pionowo(skośnie-optycznie powiększa
pod biustem -linia kamyczków- elegancka błyskotka
inny odcień w tali (łososiowy w tym wypadku)- nakładane poziome marszczenia- wyszczuplają i ładnie kształtują talię
i prosty lub marszczony dół
Może któraś z was skorzysta
Sorki, ale jakość zdjęcia nie najlepsza gdyż robiona telefonem:P
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Kopia Zdjęcie017.jpg (66,5 KB, 488 załadowań)
dno1234 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-05, 17:26   #362
ninka111111
Przyczajenie

GG do ninka111111

Hej dziewczyny! Jestem tu nowa, tak przeglądam to forum i zaczynam mieć wątpliwości co do swojego wyboru. Co sądzicie o tej sukni? Może dodam, że jestem bardzo niska (158cm).
kkkk.jpg
ninka111111 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-07, 09:05   #363
Sprezynkaa
Raczkowanie

Dziewczyny, czy suknia w stylu rybka zawsze poszerza biodra ?? Ja małej pupy nie mam, figurę mam w stylu j.lo :/ (przynajmniej do niej mnie porównują), czyli biust normalny, nie mały ani nie wielki, w sam raz,(75 małe C), talia się wacha 63-65, biodra 95-96. I wymarzyła mi się właśnie suknia rybka, ale nie wiem czy będzie pasowała. Bo zanim będę cokolwiek mierzyć to jeszcze dużo czasu...
Sprezynkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-08, 21:18   #364
Lemirka
Zakorzenienie

hej dziewczyny,

jaka suknie byście dobrały dla takiej figury:

170cm wzrostu
szerokie barki
masywne ręce
płaska pupa
dość duże uda
i do tego musi iść w płaskich butach.
biust średni (nie duży i nie mały)
delikatnie odstający brzuszek

Jaki krój będzie najlepszy. Literka A czy może empire?
Lemirka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-04, 18:36   #365
anetw
Raczkowanie

Hejka Ninka, sukienka przepiękna, wyglądasz w niej dobrze jeśli masz wątpliwości to jest ona dobrze dobrana do twojej figury, przynajmniej według mnie. ;-)

A teraz ja proszę o pomoc jestem niska 160 w porywach, bardzo szczupła, bardzo mały biust, co myslicie o tym modelu???bo ja już nic nie wiem
Bardzo dziękuję za wszelkie rady i informacje!!!

Edytowane przez anetw
Czas edycji: 2009-03-05 o 21:19
anetw jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-08, 10:55   #366
pilaa
Raczkowanie

GG do pilaa

Ja mam tez problem z sukienka.Jestem niska tak158cm,chudziutka jak patyk no i dosyc duzy biust jak na moje rozmiary ciala.Marzylam o siukience ,,rybce,,ale mi odradzaja znajomi, mowia ze bede bardzo chyda.i nie wiem kurcze, ostatecznie sie zdecyduje na sukienke w literke A.Ponizej wstawie zdiecie moje maliskiej figurki.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Lowestoft 111.jpg (48,8 KB, 253 załadowań)
pilaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-09, 08:02   #367
Aper
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pilaa Pokaż wiadomość
Ja mam tez problem z sukienka.Jestem niska tak158cm,chudziutka jak patyk no i dosyc duzy biust jak na moje rozmiary ciala.Marzylam o siukience ,,rybce,,ale mi odradzaja znajomi, mowia ze bede bardzo chyda.i nie wiem kurcze, ostatecznie sie zdecyduje na sukienke w literke A.Ponizej wstawie zdiecie moje maliskiej figurki.
Myślałaś o sukni w stylu "empire"? Odpowiednio dobrana może optycznie "wyciągnąć", ładnie wyeksponuje biust. Możesz sobie na taką pozwolić, bo nie masz szerokich bioder i brzuszka A typowa rybka może faktycznie cię pomniejszyć i uszczuplić.
Wątek z przykładami "empire":
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=232627
co prawda nie wszystkie tam zamieszczone to typowy "empire", ale wątek daje mnóstwo inspiracji i coś na pewno dobierzesz. Hm, tak sobie tylko myślę, że na okolice dekoltu zwróć uwagę, żebyś nie miała "efektu Małgorzaty Kożuchowskiej" - wystające kostki obojczyka - właśnie modele z rękawkami mogą to sprawić - jak sądzisz? I co uważają wizażowe ekspertki??
i na szybko znalezione przykłady z neta:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (20,8 KB, 132 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (38,7 KB, 134 załadowań)
Aper jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-04-10, 20:18   #368
pilaa
Raczkowanie

GG do pilaa

Aper dziekuje za odpowiedz.Myslalam o sukni takiej:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1198064964_01_501.jpg (25,1 KB, 122 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ma796.jpg (27,2 KB, 111 załadowań)
Stary 2009-04-10, 20:22   #369
pilaa
Raczkowanie

GG do pilaa

Ale tez zwrocila na mnie uwage ta sukienka Oblukam jeszcez troche stron z sukienkami i bede musiala podjac ostateczna decyzje:/ A i jeazcze do tego fryzura nie moge myslec o niej bo glowa zaczyna mnie bolec:p tez mam wlosow 5 na glowie:/ i nie wiem co z tego zrobie grr ale to z fryzura jeszcze mam czas
Dzieki pozdrawiam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 517_resize.jpg (41,8 KB, 136 załadowań)
Stary 2009-04-12, 16:49   #370
Aper
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pilaa Pokaż wiadomość
Aper dziekuje za odpowiedz.Myslalam o sukni takiej:
Acha, obie bardzo ciekawe...
Natomiast ta trzecia z drugiego posta z rękawkami może już tak dobrze nie pasować.
Stary 2009-04-28, 09:53   #371
inka1987
Przyczajenie

Cześć dziewuszki!!!!!!!!!!
Jesteście moim jedynym ratunkiem, ślub we wrześniu, a ja nie mam pomysłu na sukienkę, w ogóle nie wiem, jaka pasowałaby do mojej figury, jestem niska ( 160 cm) i drobna, ramiona ok., biust 75C. Mam kilka modeli, które mi się podobają,ale nie wiem na co się zdecydować Bardzo proszę o pomoc, a może miałybyście dla mnie jakieś inne propozycje, za wszystkie wskazówki i opinie będę bardzo wdzięczna. Pozdrawiam serdecznie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg suknia2.jpg (70,0 KB, 140 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 405_big_a_big.jpg (52,0 KB, 69 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3333_b1_071014190802.jpg (56,0 KB, 152 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg bridal3.jpg (33,8 KB, 82 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Suknia.jpg (61,6 KB, 197 załadowań)
inka1987 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-05-06, 14:30   #372
Ironiaaa
Raczkowanie

Hej dziewczyny, mam podobny problem jak inka1987. Ślub we wrześniu a ja nie mam pojęcia jaka sukienkę bym chciała.
Z figurą u mnie nieciekawie. Mam 167 wzrotu, 116cm w biodrach, 82 cm w talli i 100cm w biuście tzn. miseczka D czasami DD.
Wiem czego napewno nie chce, i co kompletnie nie będzie mi pasowało, ale jest kilka sukienek które podobają mi się, chociaż zdaje sobie sprawe, że np. jeden element nie pasuje do mojego typu figury.
Pierwsza sukienka to chyba jedna z faworytek ale nie jestem pewna co do tego jak będzie wyglądał rozkloszowany dół na moich biodrach.
W drugiej podobają mi się strasznie haftowane wykończenia, ale nie jestem pewna ramiączek bo są dosyc szerokie ( ramiona mam raczej średniej szerokości).
3 jest faworytką wszystkich mam, ciotek i koleżanek a ja nie wiem jak będzie u mnie wyglądała prosta linia dekoltu i ramiączka.
4 podobny problem jak w przypadku 2 sukienki
No i 5 ostatnia tutaj też problem prostej linii dekoltu no i wiązania na szyje.
Co do tego w czym czuje sie dobrze to nie wiem przymierzałam masę sukienek i mówiąc szczerze zawsze mi coś nie pasuje.

Pomocy!!!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 598.jpg (21,9 KB, 102 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 8b48_1.jpg (16,5 KB, 102 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg eca4_1.jpg (18,9 KB, 88 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg !BQTWupg!2k~$(KGrHgoOKjQEjlLmQu1cBJ4MN3!H7w~~_1.jpg (14,0 KB, 98 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 5 sukienka.jpg (26,7 KB, 127 załadowań)
Ironiaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-06, 15:05   #373
Aper
Zadomowienie

Ironiaaa - Przy tych rozmiarach masz zaznaczoną talię i spokojnie możesz sobie pozwolić na rozkloszowaną spódnicę, zwłaszcza że masz spoko wzrost, chociaż doradzam raczej asymetrię (jak np nr 4,5), natomiast nr 1 ma tak odciętą spódnicę, że może niepotrzebnie poszerzać. Słodkie rękawki mają wszystkie te modele! I nie widzę tutaj problemu - jeśli będą na tyle dopasowane, że spod nich nie "wypełzną" fałdki to jest ok, nawet i w nr1. Tylko dekolt musi być w serduszko, a nie prosty - tak jak piszesz, bo wtedy te rękawki dodatkowo "dobijają".
A może jednak bez ramiączek? Powodzenia w szukaniu!
Możesz też przejrzeć fajny wątek http://www.wizaz.pl/forum/showthread...ght=puszystych (tylko się nie przerażaj, że to XL! Polecam go też Tobie bo są tam czasem fajne pomysły na dopasowanie sukni do ciut szerszej figury i zdjęcia "niekościstych" modelek...)

Cytat:
Napisane przez inka1987 Pokaż wiadomość
Cześć dziewuszki!!!!!!!!!!
Jesteście moim jedynym ratunkiem, ślub we wrześniu, a ja nie mam pomysłu na sukienkę, w ogóle nie wiem, jaka pasowałaby do mojej figury, jestem niska ( 160 cm) i drobna, ramiona ok., biust 75C. Mam kilka modeli, które mi się podobają,ale nie wiem na co się zdecydować Bardzo proszę o pomoc, a może miałybyście dla mnie jakieś inne propozycje, za wszystkie wskazówki i opinie będę bardzo wdzięczna. Pozdrawiam serdecznie
inka, Twoje propozycje są ok - wybierz suknię lekko rozszerzoną (ale nie przesadnie, bo pomniejszy), tak na przyszłość - długi welon też Cię może zmiejszyć - porównaj zdj nr 4. A co powiesz na 2 propozycje pilaa kilka postów wyżej? Taka jakby "rybka"?

Edytowane przez Aper
Czas edycji: 2009-05-06 o 15:31
Stary 2009-05-06, 16:23   #374
Ironiaaa
Raczkowanie

Dzięki Aper, potwierdziłaś moje poglądy co do tego w czym może mi byc dobrze, mam jeszcze kilka miesięcy może coś konkretnego skroje, ale tak przynajmniej mam jakieś pojęcia czego mam szukac Ehhh szkoda mi tej pierwszej sukienki taka w sumie urokliwa wymazona, ale faktycznie może mi to nie pasowac, a nie chce wyglądac przy moim 190cm 70kg mezczynie jak śnieżynka
Ironiaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-06, 19:49   #375
Aper
Zadomowienie

Myślę, że jednak pierwsza z tą lekką tiulową spódnicą też może być, ale z poprawką - spódnica nie powinna być jak od linijki, tylko tak klasycznie, jak przy gorsecie - z przodu ciut niżej niż po bokach - ech, nie rezygnuj z marzeń
Stary 2009-05-07, 19:59   #376
malunia
Raczkowanie

Hej Kochane :P skoro już sobie tak radzicie i musze przyznać, że bardzo dobrze wam to idzie to i może mi coś doradzicie ? mój wygląd: jestem dość niska 159cm, i szczuplutka, mały biust i ogólnie taka ze mnie kruszyna ... W jakiej sukni będzie mi dobrze? pomocy
malunia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-08, 14:29   #377
Aper
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez malunia Pokaż wiadomość
Hej Kochane :P skoro już sobie tak radzicie i musze przyznać, że bardzo dobrze wam to idzie to i może mi coś doradzicie ? mój wygląd: jestem dość niska 159cm, i szczuplutka, mały biust i ogólnie taka ze mnie kruszyna ... W jakiej sukni będzie mi dobrze? pomocy
Dużo jest sukni w których będzie Ci dobrze byle z umiarem, żeby nie przytłoczyć drobnej sylwetki.
Może wklej zdjątka, które Ci się podobają - ocenimy wtedy
Stary 2009-05-14, 13:09   #378
skorpionica3
Raczkowanie

OK, to może i ja zapytam.
Szczuplutka, niska, płaska 80/63/86/160
włosy do połowy pleców lekko falowane, chcę upiąć część , coś w tym stylu jak poniżej.
I podobają mi się takie sukienki. Która będzie mi pasować? Taka żeby powiększyła biust. I jak się nosi takie sukienki jednoczęściowe bez ramiączek? Nie zsuwają się przy małym biuście?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 3d.jpg (19,6 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg agnes.jpg (28,7 KB, 87 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ANGELIKA.jpg (38,8 KB, 62 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg aurelia.jpg (39,2 KB, 101 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg doris.jpg (30,4 KB, 78 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg łucja.jpg (39,8 KB, 83 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg marcelina.jpg (29,7 KB, 211 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg megi.jpg (39,0 KB, 134 załadowań)
skorpionica3 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-14, 18:18   #379
Aper
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez skorpionica3 Pokaż wiadomość
OK, to może i ja zapytam.
Szczuplutka, niska, płaska 80/63/86/160
włosy do połowy pleców lekko falowane, chcę upiąć część , coś w tym stylu jak poniżej.
I podobają mi się takie sukienki. Która będzie mi pasować? Taka żeby powiększyła biust. I jak się nosi takie sukienki jednoczęściowe bez ramiączek? Nie zsuwają się przy małym biuście?
Dekolt i biust: 3 różne pomysły (z tego wątku, tylko ileś stron wcześniej) na ładne podkreślenie:
http://www.wizaz.pl/forum/attachment...0&d=1170446671
- rozszerzające się ramiączka + delikatna (nie gładka)koronka
http://www.wizaz.pl/forum/attachment...7&d=1170450540
- "urozmaicenie" i uwypuklenie biustu +gładsza okolica i wcięcie (ja osobiście wolałabym żeby te zakładki tak nie odstawały)
http://www.wizaz.pl/forum/attachment...9&d=1170447031
- lekko opadające ramiączka ładnie eksponują u szczupłych osób dekolt, szyję i biust - poza tym myslę, że taki kształt całości byłby dobry dla Ciebie (tren do przemyślenia) - spódnica jest lekko rozszerzana, podkreśla talię, ozdoby (wyobraź sobie ją w wersji białej oczywiście) nie przytłaczają całości.
Z Twoich propozycji: odpada http://www.wizaz.pl/forum/attachment...9&d=1242302928 - myślę, że przytłoczy Cię tak duży kołnierz.
http://www.wizaz.pl/forum/attachment...1&d=1242302928 - ta ma odpowiedni dekolt - "serduszko" zawsze ładnie podkreśla piersi i duże i małe.
Te suknie http://www.wizaz.pl/forum/attachment...5&d=1242302928 http://www.wizaz.pl/forum/attachment...2&d=1242302928 - modelki w zbyt dużych sukniach? nie wiem... mają za dużo luzu w piersiach...
Ładne, proporcjonalne do Ciebie podpięcia z kwiatem mają suknie:
http://www.wizaz.pl/forum/attachment...5&d=1242302928 (ona jest śliczna i ma dobry krój,jedynie dekolcik do poprawy
http://www.wizaz.pl/forum/attachment...4&d=1242302928 - do sprawdzenia w realu, czy te drobniutkie marszczenia nie pomniejszają wzrostu
Ta suknia http://www.wizaz.pl/forum/attachment...3&d=1242302928, hm, też mi się podoba....
Się opisałam

Aaaa... i jeszcze: odpowiednio dopasowany gorsecik(góra sukni 1-częsciowej) nie ma prawa się zsuwać

Edytowane przez Aper
Czas edycji: 2009-05-14 o 18:22
Stary 2009-05-22, 19:20   #380
calusek1987
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kasia_h11 Pokaż wiadomość
witam!

Za kilka miesięcy wychodzę za mąż. Jestem niewysoka (163 cm), niezbyt szczupła, mam szerokie ramiona, duży biust i szerokie biodra, za to mam wąską talię. Jestem typową klepsydrą. Nie mam pojęcia jaka suknia byłaby dla mnie odpowiednia... Marzy mi się dużo koronek, suknia bez koła(!) i jakiś magiczny sposób aby optycznie wyszczuplić moje grube ramiona (to nie jest kwestia tuszy, tylko sylwetki - kiedyś byłam dużo szczuplejsza, a moje ramiona były tak samo szerokie).

Pomóżcie mi proszę!
hehe kasiu widzę, że ślubujemy razem ja już suknię mam upatrzoną - jest nią Bahamas z Madommy, ale teraz nie wiem czy podjęłam słuszną decyzję, bowiem moje wymiary to 86/68/84 zero wcięcia w talii tylko wystająca pupa spory biust 70C i szerokie ramiona a sukienka jest bez ramiaczek i dość obcisła więc z boku się prezentuje ładnie a z przodu nie bardzo:/ pocieszam się że mam tasiemkę pod biustem, bo w ten sposób może odwrócę uwagę od wąskich bioder...

mam putanko czy długi koronkowy welon dłuższy niż suknia nie skraca sylwetki?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bahamas.jpg (10,3 KB, 64 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg bahamas2.jpg (9,7 KB, 33 załadowań)
calusek1987 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-29, 14:25   #381
Aper
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez calusek1987 Pokaż wiadomość
hehe kasiu widzę, że ślubujemy razem ja już suknię mam upatrzoną - jest nią Bahamas z Madommy, ale teraz nie wiem czy podjęłam słuszną decyzję, bowiem moje wymiary to 86/68/84 zero wcięcia w talii tylko wystająca pupa spory biust 70C i szerokie ramiona a sukienka jest bez ramiaczek i dość obcisła więc z boku się prezentuje ładnie a z przodu nie bardzo:/ pocieszam się że mam tasiemkę pod biustem, bo w ten sposób może odwrócę uwagę od wąskich bioder...

mam putanko czy długi koronkowy welon dłuższy niż suknia nie skraca sylwetki?
Myślę, że wstążka w talii to dobry pomysł (tak jak na zdjęciu, nie pod biustem) - zaakcentuje talię, poza tym sukienka w taki sposób rozszerza się od połowy ud, że ładnie wymodeluje sylwetkę również z przodu. Przy proporcji wymiarów do Twojego wzrostu (nie podałaś - zakładam, że 160 -kilka cm) - nie obawiaj się "efektu prostokąta"! Myślę, że to dobry wybór, a co do ramion - taki dekolt ich nie podkreśla, więc jest oki. Co do welonu, hm... Do tej sukni (tren, koronka) pasuje (musi być!) koronkowy welon dłuższy od sukni Skracają długie welony, o tak, - ale jeśli są źle dobrane do sukienki i źle upięte
Stary 2009-05-29, 14:44   #382
tylkokasia
Moderator

Dziewczyny wzrost jest nieważny tylko proporcje - niewysoka załóżmy ok 160 cm dziewczyna będzie tak samo ładnie wyglądała jak wysoka jeśli tylko ma proporcjonalną sylwetkę.
Suknię nie powinno sie wybierać do wzrostu a do swoich atutów (czy mankamentów). Przecież jesli dziewczyna jest niewysoka ale przy kości nie będzie ładnie wyglądała w rybce. Ale jeśli ma proporcjonalną budowe to jak najbardziej fason jej będzie odpowiadał.
Tak samo nie prawdą jest że niewysoka nie może mieć księżniczkowatej sukni. Owszem może (ale w graniacach rozsądku bo gigantyczne suknie - takie na prawdę gigantyczne - moco rozszeżane już od pasa - wygladają dobrze tylko na kobietach z photoshopa)

Porównując się z innymi, możesz stać się zgorzkniały lub próżny
Zawsze bowiem znajdziesz lepszych lub gorszych od siebie

tylkokasia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-29, 20:31   #383
BogusiaZet
Przyczajenie

Bardzo prosze o podpowiedz z jakiego salonu jest ta sukienka i jaki to model!!!
pozdrawiam
405_big_a_big[1]
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 405_big_a_big[1].jpg (52,1 KB, 67 załadowań)

Edytowane przez BogusiaZet
Czas edycji: 2009-05-29 o 20:36
BogusiaZet jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-05-29, 20:42   #384
calusek1987
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Aper Pokaż wiadomość
Myślę, że wstążka w talii to dobry pomysł (tak jak na zdjęciu, nie pod biustem) - zaakcentuje talię, poza tym sukienka w taki sposób rozszerza się od połowy ud, że ładnie wymodeluje sylwetkę również z przodu. Przy proporcji wymiarów do Twojego wzrostu (nie podałaś - zakładam, że 160 -kilka cm) - nie obawiaj się "efektu prostokąta"! Myślę, że to dobry wybór, a co do ramion - taki dekolt ich nie podkreśla, więc jest oki. Co do welonu, hm... Do tej sukni (tren, koronka) pasuje (musi być!) koronkowy welon dłuższy od sukni Skracają długie welony, o tak, - ale jeśli są źle dobrane do sukienki i źle upięte
dzięki wielkie za poprawienie humoru, bo im blizej ślubu tym bardziej nie jestem pewna czy wszystko będzie do siebie pasowało ale dobrze jest mieć takie fajne wizażanki które zawsze mądrze doradzą
calusek1987 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-05, 12:00   #385
skorpionica3
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Aper Pokaż wiadomość
Dekolt i biust: 3 różne pomysły (z tego wątku, tylko ileś stron wcześniej) na ładne podkreślenie:
http://www.wizaz.pl/forum/attachment...0&d=1170446671
- rozszerzające się ramiączka + delikatna (nie gładka)koronka
http://www.wizaz.pl/forum/attachment...7&d=1170450540
- "urozmaicenie" i uwypuklenie biustu +gładsza okolica i wcięcie (ja osobiście wolałabym żeby te zakładki tak nie odstawały)
http://www.wizaz.pl/forum/attachment...9&d=1170447031
- lekko opadające ramiączka ładnie eksponują u szczupłych osób dekolt, szyję i biust - poza tym myslę, że taki kształt całości byłby dobry dla Ciebie (tren do przemyślenia) - spódnica jest lekko rozszerzana, podkreśla talię, ozdoby (wyobraź sobie ją w wersji białej oczywiście) nie przytłaczają całości.
Z Twoich propozycji: odpada http://www.wizaz.pl/forum/attachment...9&d=1242302928 - myślę, że przytłoczy Cię tak duży kołnierz.
http://www.wizaz.pl/forum/attachment...1&d=1242302928 - ta ma odpowiedni dekolt - "serduszko" zawsze ładnie podkreśla piersi i duże i małe.
Te suknie http://www.wizaz.pl/forum/attachment...5&d=1242302928 http://www.wizaz.pl/forum/attachment...2&d=1242302928 - modelki w zbyt dużych sukniach? nie wiem... mają za dużo luzu w piersiach...
Ładne, proporcjonalne do Ciebie podpięcia z kwiatem mają suknie:
http://www.wizaz.pl/forum/attachment...5&d=1242302928 (ona jest śliczna i ma dobry krój,jedynie dekolcik do poprawy
http://www.wizaz.pl/forum/attachment...4&d=1242302928 - do sprawdzenia w realu, czy te drobniutkie marszczenia nie pomniejszają wzrostu
Ta suknia http://www.wizaz.pl/forum/attachment...3&d=1242302928, hm, też mi się podoba....
Się opisałam

Aaaa... i jeszcze: odpowiednio dopasowany gorsecik(góra sukni 1-częsciowej) nie ma prawa się zsuwać
Dzięki śliczne za pomoc

Ale znalazłam jeszcze jedną i się w niej zakochałam. Co o niej myślicie na moje wymiary 80/63/86/160. I chciałabym żeby miała takie ramiączko jak na drugim zdjęciu co by mi z tego bezbiuścia nie zjechała
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1897.jpg (18,0 KB, 67 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1987a.jpg (15,2 KB, 685 załadowań)
skorpionica3 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-07, 11:23   #386
lejlla
Raczkowanie

Witam wszystkie Wizażanki!
Jestem nowa na tym wątku i chętnie się przyłącze (jeśli się zgodzicie
Ja ślubuję w przyszłym roku ale już pomału rozglądam się za sukienką (na razie tylko oglądam zdjęcia w internecie i czytam opinie)
Mam 167 cm wzrostu , rozmiar 40 (raczej nie mam zbytnio widocznej talii), biust 80B, troszkę brzuszka i to na tyle.
proszę o pomoc w doborze sukni. Co będzie najlepsze dla takiej sylwetki jak moja. Dziękuję i pozdrawiam)
lejlla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-08, 13:13   #387
peanulka
Przyczajenie

Inny typ figury

czesc dziewczyny, każda z was opisuje iiny typ figury a ja mam pytanie co dla dziewczyny o szerokich biodrach i wystającym brzuszkiem? dobór sulienki dla takiej figury to nie lada wyczyn, podpowiedzcie
peanulka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-09, 14:38   #388
Aper
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez skorpionica3 Pokaż wiadomość
Dzięki śliczne za pomoc

Ale znalazłam jeszcze jedną i się w niej zakochałam. Co o niej myślicie na moje wymiary 80/63/86/160. I chciałabym żeby miała takie ramiączko jak na drugim zdjęciu co by mi z tego bezbiuścia nie zjechała
No... śliczna suknia... Chyba najlepsza Co do ramiączka - będzie pasować, ale ja chyba taka "antyramiączkowa" jestem i doradzam doszyć je w sytuacji gdy po pierwszych przymiarkach gotowej sukni faktycznie zauważysz, że spada i musisz ją poprawiać

Leilla: myślę, że masz naprawdę duży wybór: np. klasyczna, szersza litera A z gorsetem odróżniającym się od spódnicy, wszelkie asymetryczne upięcia przy rozszerzającym się dole sukni, przykładowe propozycje:
http://www.wizaz.pl/forum/attachment...6&d=1241088580
http://www.wizaz.pl/forum/attachment...7&d=1244053248
http://www.wizaz.pl/forum/attachment...6&d=1241616584
i ... https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...5&d=1241554777 ale tylko jako propozycja "księżniczkowej" bo jest bardzo strojna i może być efekt "bezy"
Peanulka: "mankamenty" do ukrycia to wcale nie wyczyn, ale wyzwanie i wielka satysfakcja przy odpowiednim doborze kreacji! Zresztą szerokie biodra i brzuszek to troche mało informacji... Proporcje się liczą, zatem jaki wzrost i orientacyjny rozmiar, jeśli mozna spytać ?

Edytowane przez Aper
Czas edycji: 2009-06-09 o 15:12 Powód: cd postu
Stary 2009-06-19, 22:21   #389
nicko
Zadomowienie

Jak dziewczyna pisze, że jest niska i ma 163cm, to co ja mam powiedzieć? W takim razie ja jestem maleńka, bo mam tylko 152cm
Ale do rzeczy:
Czy w takiej sukni dobrze będzie wyglądała dziewczyna z małym biustem? Do jakiej figury pauje taka suknia, a kto jej nie powinien wkładać? Z góry dziękuje za wszelkie rady.

Edytowane przez nicko
Czas edycji: 2010-04-29 o 11:45
nicko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-20, 06:27   #390
Aper
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nicko Pokaż wiadomość
Jak dziewczyna pisze, że jest niska i ma 163cm, to co ja mam powiedzieć? W takim razie ja jestem maleńka, bo mam tylko 152cm
Ale do rzeczy:
Czy w takiej sukni dobrze będzie wyglądała dziewczyna z małym biustem? Do jakiej figury pauje taka suknia, a kto jej nie powinien wkładać? Z góry dziękuje za wszelkie rady.
TAK, ten dekolcik ładnie podkreśli mały biust pod warunkiem, że pod piersiami materiał nie będzie wisiał, tylko dokładnie przylegał do sylwetki. Nadaje się też do sytuacji odwrotnej - duży biust, i nawet bym powiedziała, że ta sukienka jest dobrym rozwiązaniem dla dziewczyny o obfitszych kształtach Tylko plecki do niej trzeba mieć ładne ... Jeśli to sukieneczka dla Ciebie, to bym proponowała taką, która będzie ciutkę węższa w spódnicy, by zachować proporcje do wzrostu. Góra bez zmian, tren malutki tez możesz mieć

Poza tym dziewczyny pamiętajcie, że często (nie ZAWSZE) identyczne rozwiązanie może być odpowiednie dla sytuacji zupełnie przeciwnych - np. mały/duży biust; szeroka/ wąska talia, ramiona...

umha, przeredaguj post bo wygląda jak reklama...
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości