Teraz My - Panny Młode 2009 - cz. XI - Strona 137 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-05-23, 09:42   #4081
kaska87
Zakorzenienie

Dot.: Teraz My - Panny Młode 2009 - cz. XI

cześć

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-23, 09:46   #4082
Justyna33333
Zakorzenienie

GG do Justyna33333

Dzień dobry Idę jeść śniadanko a potem pisać pracę mgr.
Stary 2009-05-23, 09:46   #4083
anuulaa
Wtajemniczenie

Cześć,

Zaraz jedziemy do rodzinki zawieźć zaproszenia A wieczorem robimy z naszymi rodzicami grilla.

Misqa, przykro mi z powodu mamy i cioci, rzeczywiście jakieś fatum nad nami

Dziewczyny, a jak się idzie na pierwsze mierzenie do przeróbek krawieckich to kto nas mierzy?? Pani z salonu czy już krawcowa? Ktoś wie jak to jest w LF?
anuulaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-23, 09:47   #4084
AgatkaL
Wtajemniczenie

Wczoraj grałam z moim zespołem koncert. TŻ oczywiście był ze mną. Wróciliśmy po 2 w nocy i zostawiłam TZ u siebie na noc, bo rano miał jechać do szkoły, więc nie opłacało mu się wracać do siebie. Po tych wszystkich naszych kłótniach, wreszcie się normalnie poprzytulaliśmy, pogadaliśmy, razem zasnęliśmy objęci i jakoś dobry klimat powrócił Teraz TŻ pojechał do szkoły, przyjedzie ok.17 i pojedziemy do niego poleniuchować. Gdyby nie te moje kłopoty ze zdrowiem, to było by cudnie...

Jesteśmy zaręczeni !!!
http://s8.suwaczek.com/201102120926.png

♥NASZ ŚLUB♥ 03.09.2011
http://s5.suwaczek.com/20110903580113.png
AgatkaL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-23, 09:49   #4085
kliwia
Zakorzenienie

anula. powino byc tak ze krawcowa mierzy, chociaz moze byc tak ze napieprw sprzedawczyni ocenia co jest do przerobienia i skrocenia, i umawia na druga przymiarke juz z krawcowa.
- a kiedy masz przymiarke pierwsza? bo ja mma dopiero po 20 lipca
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-23, 09:53   #4086
anjadka
Raczkowanie

Hej Dziewczyny.

Jak tam pogoda i nastroj u was?
Mnie od samego obudzenia głowa boli... ;(

Przykro mi z powodu waszych bliskich... ja mialam taki fatalny rok 2 lata temu, zmarł moj dziadek, miesiac pozniej okazalo sie ze wujek (syn tego dziadka i brat taty) ma raka trzustki, zyl tylko 3 miesiace... Potem moj tata mial operacje zatoki szczekowej, a potem okazalo sie ze praktycznie nagle okropnie pogorszyla mu sie wada wzroku...
Ale ten rok chyba jest dobry moi rodzice twierdza ze to bedzie ich najszczesliwszy lipiec, bo na 23 lipca ma termin moja bratowa porodu, a strali sie o dzidzie kilka lat, a ja wychodze za mąż
anjadka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-23, 09:54   #4087
BEAMI
Raczkowanie

Czesc kochane

U mnie brzydka pogoda. Ja własnie próbóje sie zabrac za prace mgr, ale jakośnie nie mam ochoty a czas nagli. Musze sie zmobilizowac, bo wieczorkiem mam panieński koleżanki, wiec sie troszki rozerwe wokńcu a za tydzień jej weselichoA mój TZ na kawalerski, boje sie troszki bo z tą ekipą co sie wybiera to może byc niezła zabawa, obiecał ze bedzie grzeczny
Stary 2009-05-23, 09:58   #4088
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anjadka Pokaż wiadomość
Jak tam pogoda i nastroj u was?
Mnie od samego obudzenia głowa boli... ;(
ja też się czuję do doopy

Stary 2009-05-23, 10:01   #4089
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

dzień dobry
KAsia- jeszcze raz gratulacje
wczoraj moja kolezanka powiedziała mi że tez jest w ciązy a moj tz jak bylam w pracy to napisał mi smska ze własnie widział taką sliczną małą dziewczynkę i ze on tez taką juz chce jak będzie wszytsko ok z pracą i mieszkanie skonczymy to zaraz się bierzemy do roboty
a dzisiaj mi się snilo ze za nic w swiecie nie moglam dobrac welonu do sukni
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-23, 10:02   #4090
atomufka
Zakorzenienie

czesc dziewczynki.
Misqa przykro mi .Kurcze ten tydzien jest pelen zlych wiadomosci
Cytat:
Napisane przez anuulaa Pokaż wiadomość
Cześć,

Zaraz jedziemy do rodzinki zawieźć zaproszenia A wieczorem robimy z naszymi rodzicami grilla.

Misqa, przykro mi z powodu mamy i cioci, rzeczywiście jakieś fatum nad nami

Dziewczyny, a jak się idzie na pierwsze mierzenie do przeróbek krawieckich to kto nas mierzy?? Pani z salonu czy już krawcowa? Ktoś wie jak to jest w LF?
Ja tez mam suknię z LF i powiem Ci ze jestem cala w nerwach bo na pierwsza przymiarke ide dopiero 9 dni przed slubem.W dniu kiedy przylatuje do PlMoja suknia do salonu dotrze dopiero na poczatku czerwca.Dziwne maja zasady w tym salonie...Chcialam miec pierwsza przymiarke w kwietniu jak bylam to ta babka powiedziala ze 4 miesiace to oni musza miesc na uszycie sukni,a zamawialam w grudniu.Mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze.3majcie kciuki.

A Ty kiedy masz pierwsza przymiarke?

szafa

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...2#post32329502

Edytowane przez atomufka
Czas edycji: 2009-05-23 o 10:03 Powód: dopisek
atomufka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-23, 10:50   #4091
zielony_motylek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MisQa Pokaż wiadomość
heh...piszecie o chorobach... okazało sie, ze moja mama bedzie musiala miec operacje na nogi, bo inaczej chodzic nie bedzie za jakis czas a ciocia ma nieoperacyjnego raka wątroby i guz na plecach....
ja czuje, ze ze mna tez niekoniecznie wszystko dobrze jest, ale po slubie biore urlop i bede sie badac na wszystko juz...
U nas też nie za fajnie bo dziś sie dowiedzialam, że chrzesny TŻ'ta miał zawał jedziemy jutro do niego do Krakowa do szpitala..

kasiaher : jupi: gratuluje
Stary 2009-05-23, 10:57   #4092
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiaher Pokaż wiadomość
byłam u lekarza , jestem w 5 tygodniu, narzie nic więcej nie moge powiedzieć bo sama nie wiem , ale jest ok w przyszłym tygodniu mam badania krwi i moczu i jakies przeciwciała, dostałam witamny ale kwasu foliowego nie ., mam zdjęcie z USG dobrze widac ale niesety nie pokaże wam bo nie mam skanera.
jeszcze az grtuluje

Cytat:
No coś Ty?? Trochę chore, bo czasami kobiety nie są świadome tego, że są w ciąży, trochę przesadzili.
teoretycznie wlasnie datego to zmienili.. zeby kobiety swidomie zachodzily w ciaze i byly w jej trakcie pod opieka lekarza bo podobno bardzo malo kobiet w trakcie ciazy go odwiedza.. dla mnie to dziewne bo wszystkie moje kolezanki ktore sa lub byly w ciazy odwiedzaly lekarzy no ale widocznie takie maja dane..

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
dzieki kochana
jako jedyna pomoglas mi uff

dzieki kochana
dzisiaj sprzatalam cala kuchnie i sypialnie
kupilismy pralke
jutro lodowke i lozko

do tego dostalam pelno naczyc firanek itd od mamci

ja tez sie troszku poklocilam ale tyci tyci
jestem przed okresem, a ten skubaniec jeszcze mnie denerwuje
a prosze, to akurat wiedzialam bo jak bylismy odbierac zaswiadczenia na koniec ze zaliczylismy i jedno i drugie to przyszla taka para ktora zgubila kartke powiedzieli mniejwiecej kiedy byli i w zeszyscie byly wpisani wiec im wystawili jeszcze raz
Stary 2009-05-23, 12:06   #4093
kasiaher
Wtajemniczenie

Witam

zaraz jedziemy do restauracji, dograć wszystkie rzeczy, i ustalic jeszcze pare ważnych kwestii.

TŻ nie mógł spać , jest bardzo szczęśliwy, nawet nie mógł mi wytłumaczyc jak bardzo, siedział przed naszym akwarium dwie godziny jak spałam i myślał, poprostu nie mógł spac tak był pobudzony ze szczęścia.
Narazie dobrze się czuje, brzuch mnie boli ale lekarz powiedział żebym sie tym nie martwiła, ale mam na siebie uwazac i dbac, tż zrobił się bardzo opiekuńczy ale fajne uczucie jak tak skaka koło ciebie, przeprosił mnie za wszystkie sprzeczki żałuje że tak się wcześniej zachowywał , jak ostatnio sie pokłócilismy to juz byłam w ciąży i bardzo tego żałuje.
lekarz mi powiedział że mogę chodzic na solarium ale troche to dziwne bo tylko tak z ciekawości zapytałam bo przeciez chodziłam jak juz byłam w ciązy, tylko nie wiedziałam, i pytałam czy to mogło zaszkodzic w jakis sposób . nie będe chodzić ale troche mnie zdziwiło
kasiaher jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-23, 12:16   #4094
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Witam

zaraz jedziemy do restauracji, dograć wszystkie rzeczy, i ustalic jeszcze pare ważnych kwestii.

TŻ nie mógł spać , jest bardzo szczęśliwy, nawet nie mógł mi wytłumaczyc jak bardzo, siedział przed naszym akwarium dwie godziny jak spałam i myślał, poprostu nie mógł spac tak był pobudzony ze szczęścia.
Narazie dobrze się czuje, brzuch mnie boli ale lekarz powiedział żebym sie tym nie martwiła, ale mam na siebie uwazac i dbac, tż zrobił się bardzo opiekuńczy ale fajne uczucie jak tak skaka koło ciebie, przeprosił mnie za wszystkie sprzeczki żałuje że tak się wcześniej zachowywał , jak ostatnio sie pokłócilismy to juz byłam w ciąży i bardzo tego żałuje.
lekarz mi powiedział że mogę chodzic na solarium ale troche to dziwne bo tylko tak z ciekawości zapytałam bo przeciez chodziłam jak juz byłam w ciązy, tylko nie wiedziałam, i pytałam czy to mogło zaszkodzic w jakis sposób . nie będe chodzić ale troche mnie zdziwiło
a jak teściowa? cieszy się zmieniła nastawienie w stos. do Ciebie?

Stary 2009-05-23, 12:19   #4095
kasiaher
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
a jak teściowa? cieszy się zmieniła nastawienie w stos. do Ciebie?
ucieszyła się strasznie, wycałowała wyściskała, odrazu pełen zestaw witamin dostalam od niej, przeszczęśliwa, obdzwoniła całą rodzine i sie chwaliła, takze wiedzą wszyscy , cała rodzina i znajomi , dzięki teściowej i tż
kasiaher jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-23, 12:22   #4096
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
ucieszyła się strasznie, wycałowała wyściskała, odrazu pełen zestaw witamin dostalam od niej, przeszczęśliwa, obdzwoniła całą rodzine i sie chwaliła, takze wiedzą wszyscy , cała rodzina i znajomi , dzięki teściowej i tż
może teraz Kasieńko między Wami się poprawi
jak się czujesz?

Stary 2009-05-23, 12:56   #4097
anuulaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
anula. powino byc tak ze krawcowa mierzy, chociaz moze byc tak ze napieprw sprzedawczyni ocenia co jest do przerobienia i skrocenia, i umawia na druga przymiarke juz z krawcowa.
- a kiedy masz przymiarke pierwsza? bo ja mma dopiero po 20 lipca
Cytat:
Napisane przez atomufka Pokaż wiadomość
A Ty kiedy masz pierwsza przymiarke?
Jeszcze się nie umawiałam na przymiarkę, ale chcę tak na koniec czerwca pojechać pierwszy raz. Jeszcze nie mam terminu obrony i jak już będę wiedzieć, to chcę się umówić, wolę mieć już obronę z głowy i do tego czasu troszkę jeszcze schudnąć, o ile się to uda

Cytat:
Napisane przez zielony_motylek Pokaż wiadomość
U nas też nie za fajnie bo dziś sie dowiedzialam, że chrzesny TŻ'ta miał zawał jedziemy jutro do niego do Krakowa do szpitala.
Przykro mi, zaczynam się martwić, czy zaraz u mnie w rodzinie nic się nie stanie

Cytat:
Wow, to super, że tak się troszczy, to musi być słodkie jak tak facet dba o swoją kobietę i maleństwo

A mu już wróciliśmy, 2 zaproszenia mamy z głowy.

Dodomi wysłała mi drugi stroik, chciałam tym razem na druciku, ale nie wiem czy nie powiedzieć jej żeby mi te końce drutu wydłużyła, bo jak ja go włożę we włosy. Tzn. wersja była taka, że mama mi go wszyje do grzebienia przy welonie. Myślicie, żeby zostawić tak jak jest czy prosić o szerszy drut, żeby w razie czego wsunąć we włosy? Ten już jest o wiele ładniejszy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 79.jpg (61,4 KB, 25 załadowań)
Stary 2009-05-23, 13:08   #4098
anjadka
Raczkowanie

Dziewczyny mam pytanie: uzywałyscie kiedys tego spray'u fixera z Kryolan??? Sprawdza się? Warto kupić?
Stary 2009-05-23, 13:11   #4099
anuulaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny mam pytanie: uzywałyscie kiedys tego spray'u fixera z Kryolan??? Sprawdza się? Warto kupić?
Ja właśnie teraz zamierzam go kupić pierwszy raz, czytałam na KWC, że jest świetny i muszę go mieć, bo u mnie zawsze makijaż szybko spływa
Stary 2009-05-23, 13:14   #4100
anjadka
Raczkowanie

Cytat:
Ja właśnie teraz zamierzam go kupić pierwszy raz, czytałam na KWC, że jest świetny i muszę go mieć, bo u mnie zawsze makijaż szybko spływa
No u mnie właśnie też 2h i z głowy, po makijażu ;/ musze zadzwonić do mojej wizażystki zapytać jakich kosmetyków ona używa, bo mnie część uczula... ;/
Stary 2009-05-23, 13:18   #4101
anuulaa
Wtajemniczenie

Cytat:
No u mnie właśnie też 2h i z głowy, po makijażu ;/ musze zadzwonić do mojej wizażystki zapytać jakich kosmetyków ona używa, bo mnie część uczula... ;/
Ja to w ogóle muszę się zaopatrzyć też w lepsze kosmetyki, tzn trochę droższe, bo ja to mam takie byle jakie, a chciałam sobie kupić podkład revlon colorstay, bo ponoć fajny jest, ale nienawidzę dobierać koloru do cery:/ kiedyś kupiłam loreal true match i wyglądałam jak ściana. No i jakiś dobry puder w kamieniu ale nie wiem jaki...Teraz szukam perfum, nei ma swojego zapachu
Stary 2009-05-23, 13:23   #4102
anjadka
Raczkowanie

Cytat:
Ja to w ogóle muszę się zaopatrzyć też w lepsze kosmetyki, tzn trochę droższe, bo ja to mam takie byle jakie, a chciałam sobie kupić podkład revlon colorstay, bo ponoć fajny jest, ale nienawidzę dobierać koloru do cery:/ kiedyś kupiłam loreal true match i wyglądałam jak ściana. No i jakiś dobry puder w kamieniu ale nie wiem jaki...Teraz szukam perfum, nei ma swojego zapachu

Ja mialam tego revlona, i jak czytalam gdzies na KWC ze sie trzyma do 16-20h, to u mnie wytrzymuje 2-3 ;/ czyli standardowo, Pani w sklepie byla w szoku jak jej o tym powiedzialam, ale niestety tak jest, mimo że używam dobrego kremu i odpowiedniego do mojej cery i bazy, to i tak nic mi sie na ryjku nie trzyma.

Najgorsze ze teraz przed ślubem to krucho z kasą, na kurs tańca jeszcze nas zapisałam... eh ;/
Stary 2009-05-23, 13:26   #4103
anuulaa
Wtajemniczenie

Noo, niestety kasa idzie jak woda:/ masakra już nawet nie liczę tego w kosztorys
Stary 2009-05-23, 13:47   #4104
zlotko855
Rozeznanie

czesc dziewczyny

strasznie mi przykro z powodu waszych zlych wiadomosci mam nadzieje, ze w koncu wszystko u kazdej z Was sie ustabilizuje

kasiaher ale Ci fajnie super, ze TZ tak sie zachowuje (no ale trudno zeby inaczej), no i fajnie, ze tesciowa tak zareagowala - moze polepsza sie Wasze relacje.

ja dzis wstalam dopiero o 11 a TZ przed chwila super sie bawilismy wczoraj, no i sie wytanczylam

anjadka ten fixer powinien byc dobry, bo pytalam ostatnio kosmetyczke o te firme i strasznie ja zachwalala.

ja tez musze sie zabrac za pisanie pracy, ale robie wszystko by tego nie robic

jutro idziemy na urodzinki do TZ chrzesniaka - bedzie tesciowa i martwie sie jaka bedzie atmosfera, bo tydzien temu poklocila sie z TZ, mam nadzieje, ze juz jej przeszlo.

"całe życie z wariatami i niech tak już zostanie "
zlotko855 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-23, 13:59   #4105
BEAMI
Raczkowanie

zlotko855 super, że koncert udany

Udanej imprezki jutro na urodzinkach chrześniaka TZ, a tesciowe mam nadzieje ze przeszło
Stary 2009-05-23, 14:09   #4106
zlotko855
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez BEAMI Pokaż wiadomość
zlotko855 super, że koncert udany

Udanej imprezki jutro na urodzinkach chrześniaka TZ, a tesciowe mam nadzieje ze przeszło
dzieki BEAMI mam nadzieje, ze beda normalnie gadac, a jak nie to trudno... nie chce sie denerwowac, bo ja nie mam na szczescie w tym udzialu.
Tobie zycze udanej imprezy dzisiaj ciekawe co ta starsza wymyslila zdaj nam relacje jutro a Twoj TZ na pewno bedzie grzeczny, ale ja tez tak zawsze mowie mojemy i tez sie martwie co bedzie jak on pojdzie do kolegi, a juz o kawalerskim TZ nie chce myslec ale to tak na zarty mu mowie, bo i tak wiem, ze grzeczny bedzie, poza tym on nie jest jego kolegami, wiec bez obaw. a jego koledzy preferuja zwiazki luzne wczoraj np wsrod 6 chlopakow bylam sama, bo 5 z nich przyszlo "sobie popatrzec", a bylo na co, ale jak dla mnie tragedia zero wartosci....

Stary 2009-05-23, 14:18   #4107
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
Czesc kochane

U mnie brzydka pogoda. Ja własnie próbóje sie zabrac za prace mgr, ale jakośnie nie mam ochoty a czas nagli. Musze sie zmobilizowac, bo wieczorkiem mam panieński koleżanki, wiec sie troszki rozerwe wokńcu a za tydzień jej weselichoA mój TZ na kawalerski, boje sie troszki bo z tą ekipą co sie wybiera to może byc niezła zabawa, obiecał ze bedzie grzeczny
Cytat:
Napisane przez Justyna33333 Pokaż wiadomość
Dzień dobry Idę jeść śniadanko a potem pisać pracę mgr.

ja mam prace magisterską już zatwierdzoną indeks dziś oddałam a w tygodniu idę pracę zarejestrować bo tylko w tygodniu można

obronę mam prawdopodobnie 16 czerwca i stres do tego

Cytat:
Noo, niestety kasa idzie jak woda:/ masakra już nawet nie liczę tego w kosztorys
heh mi się wydatki dopiero zaczną

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-23, 14:22   #4108
BEAMI
Raczkowanie

zlotko855 mam nadzieje, ze bedzie grzeczny byle za bardzo sie nie opił to bedzie dobrze. Ja tez jestem ciekawa co starsza wymyśliła do wiem sie o 20. Włąsnie jest u mnie chcrzesniaczek i łapiemy kosmitów bo nas atakują, jest poprostu przesłodki

---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ----------

Cytat:
Napisane przez śliweńka Pokaż wiadomość
ja mam prace magisterską już zatwierdzoną indeks dziś oddałam a w tygodniu idę pracę zarejestrować bo tylko w tygodniu można

obronę mam prawdopodobnie 16 czerwca i stres do tego

heh mi się wydatki dopiero zaczną
To wielkie gratulacje też juz bym wam chciała napisac, że promotor mi zatwierdził prace oby tak już było wkrótce. Dzisiaj nici z napisania bo siostra przyjechała z chrześniakiem, a on tylko ze mną chce sie bawic, a potem panieński.
Stary 2009-05-23, 14:34   #4109
zlotko855
Rozeznanie

Cytat:
zlotko855 mam nadzieje, ze bedzie grzeczny byle za bardzo sie nie opił to bedzie dobrze. Ja tez jestem ciekawa co starsza wymyśliła do wiem sie o 20. Włąsnie jest u mnie chcrzesniaczek i łapiemy kosmitów bo nas atakują, jest poprostu przesłodki

---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ----------

To wielkie gratulacje też juz bym wam chciała napisac, że promotor mi zatwierdził prace oby tak już było wkrótce. Dzisiaj nici z napisania bo siostra przyjechała z chrześniakiem, a on tylko ze mną chce sie bawic, a potem panieński.
no wlasnie i tak z tym pisaniem jest, ze zawsze cos wyskoczy nieplanowanego piszesz, ze lapiesz kosmitow, super z ciebie ciocia, przynajmniej nudow nie ma
a moj TZ na szczescie za alko nie przepada (woli nie miec kaca)

Stary 2009-05-23, 14:40   #4110
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
dziękuję jeszcze raz za dobre słowa, to naprawdę pomaga. Postanowiłam sobie, że nie będę się zadręczać myślami o śmierci. Musze mieć nadzieję.
i tak trzymaj

Cytat:
Napisane przez MisQa Pokaż wiadomość
oj kobitki, ile napisałyscie przez 3 dni... ja teraz z TZ-em mieszkamy sobie w naszym mieszkanku... ale tylko do jutra, bo w pon juz majster przychodzi i bedzie malowac i plytki kłasc i cała reszte robic
a właśnie jak się ułozyło z tym Waszym mieszkankiem, bo jeśli dobrze pamiętam to chcieliście się zamienić z bratem na mieszkania. Doszło to do skutku?

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
teoretycznie wlasnie datego to zmienili.. zeby kobiety swidomie zachodzily w ciaze i byly w jej trakcie pod opieka lekarza bo podobno bardzo malo kobiet w trakcie ciazy go odwiedza.. dla mnie to dziewne bo wszystkie moje kolezanki ktore sa lub byly w ciazy odwiedzaly lekarzy no ale widocznie takie maja dane..
dokładnie tak jak mówisz, wprowadzili to dlatego żeby kobiety były pod stała kontrolą lekarza. Niestety zdarzały sie kobiety, mówiąc wprost z podejrznych srodowisk, które zachodziły w ciążę, zostawiały dzieci w szpitalu i otrzymywały becikowe, które nalezy się za sam fakt urodzenia dziecka. Dla takich ludzi ten 1000zl to był niezły zastrzyk finansowy na dalsze hulanki i libacje. Pozbyli się "kłopotu" i to jeszcze z zyskiem finansowym. Straszne, ale tak było, dlatego uważam, że dobrze, że wprowadzili te nowe przepisy regulujące kwestie becikowego

Cytat:
Świetnie, że teściowa tak zareagowała, mam nadzieję, że dziecko poprawi wasze stosunki

Cytat:
Dodomi wysłała mi drugi stroik, chciałam tym razem na druciku, ale nie wiem czy nie powiedzieć jej żeby mi te końce drutu wydłużyła, bo jak ja go włożę we włosy. Tzn. wersja była taka, że mama mi go wszyje do grzebienia przy welonie. Myślicie, żeby zostawić tak jak jest czy prosić o szerszy drut, żeby w razie czego wsunąć we włosy? Ten już jest o wiele ładniejszy
ładny, nie wiem niestety co ci doradzić, jak go mama przyszyje to będzie fajnie wyglądać, ale z drugiej strony po ściągnięciu welonu już nic nie zostanie, jedynie "goła" fryzura. Może lepiej dołozyć ten drucik

Wyruszamy dziś z zaproszeniamy, jak się uda to rozdamy dziś 6.
Jestem zła, bo nie mam czasu na rozdawanie zaproszeń, weekendy spędzam w szkole, dziś tez byłam. Do tego dochodzi praca, obowiązki w domu i jeszcze musze zacząć pisać pracę mgr bo promotor do połowy czerwca chce dostać już zarys pierwszego rozdziału. ech chce już wakacje

Mam pytanie, jeśli ksiądz nie udzieli rozgrzeszenia podczas pierwszej spowiedzi przedślubnej to nie podpisze się na tej kartce? czy mimo wszystko zaznaczy,że odbyła się ta spowiedz, bo nie wiem...
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości