|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4021 |
|
BAN stały
|
Dot.: Mamusie lipcowo - sierpniowe 2009 - "9 miesięcy stwarzania małego świata" - cz
Mariolu nic trudnego, trzeba tylko czasu ale jak masz maszynke do ziemniaków to jeszcze szyciej. mi całość z tarkowaniem ziemniaków ręcznie i przygotowaniem mięska, no i ugotowanie ziemniaczków to zajmuje ok godziny i potem z półtorej na gotowanie. ze 3 godz i obiad na 2 dni
|
|
|
|
#4022 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo - sierpniowe 2009 - "9 miesięcy stwarzania małego świata" - cz
![]() Cytat:
, fajnie, że pani szybko poszło . Na razie widzę poród jako coś, czego się bardzo boję , ale ten fajnie opisałaś Cytat:
Cytat:
|
|
|
#4023 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
... i jak się urodzi to wolałab ym, zeby była grzeczniutka ![]() Cytat:
![]() mmmm naleśniki ... i fasolka Cytat:
![]() a TZ moze szybko wyzdrowieje ... jeszcze troszke czasu Wam zostało, wiec żeby jednak skończył tą sypialnię!!! Cytat:
... dzięki za komentarz Cytat:
![]() Cytat:
![]() bo ja sobie tak pomyślałam: ale tej pani fajnie! Już ma dzieciatko przy sobie!
|
||||||
|
|
|
#4024 |
|
BAN stały
|
ja też się stracham strasznie porodem. koleżanka wczoraj mnie trochę uspokoiła, ona rodziła niedawno, ale wiadomo że każda inaczej, nie wiem sama. czasem się budzę rano z takim lękiem i sobie przypominam że to dlatego że poród tak blisko. a czasem myślę że jak się zacznie to pójdzie i nie będę o tym myśleć...
|
|
|
|
#4025 |
|
Zadomowienie
|
Hihi..... a ja tam sobie wyobrażam że mój poród będzie szybki i (może nie całkiem bezbolesny) ale taki do zniesienia
i że ogólnie to będzie łatwo.Jak narazie wszystko co sobie jakoś tam wyobrażałam to tak było więc licze i tym razem na potęge podświadomości
|
|
|
|
#4026 |
|
BAN stały
|
oki to ja zmykam jednak do biedronki z koleżanką i coś wam wstawiam - ja z Amelką 33 tyg i 1 dzień, dzisiejsze zdjęcie
Zdjęcia-0025.jpg Zdjęcia-0026.jpg no a lustro....sory |
|
|
|
#4028 |
|
BAN stały
|
Unholy, dzięki. no bynajmniej na miejsce to ona raczej nie narzeka
ja zresztą na tą willę też, a co
|
|
|
|
#4029 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja wlasnie po obiadku.......teraz odpoczywam bo brzuchol mi twardnieje, nie wiem czy to z jedzenia czy co innego.... a za 3 godz znowu jedzonko u kuzynki- poki co slodyczy jeszcze dzisiaj nie jadlam, specjalnie bo wiem ze u kuzynki beda jakies dobroci- wiec nie chce przesadzic.....
|
|
#4030 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam kobitki
majka versace ale słodziachny ten Twój syneczek Ania0104 ale miałaś atrakcje ja też raz słyszałam jak kobitka rodzi a fotel no cóż, najważniejsze to być na nim jak najkrócej ![]() skierka no śliczny brzusio ![]() A my wczoraj byliśmy na kolejnych zakupach. Pampersy, smoczek, chusteczki itd Ciągle dokupuję jeszcze ubranka bo mam wrażenie, że ich ciut mało Nie mogę się już doczekać 1 czerwca czyli naszej ostatniej wizyty u gin czy wszystko ok, no a potem już tylko ktg Ja nie wiem kiedy ten czas tak szybko zleciał, dopiero co chwaliłyśmy się pierwszymi ruchami naszych bobasków Miłego weekendu mamuśki.
|
#4031 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4032 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja uwielbiam wszystko co z ziemniaków, więc to na pewno też mimo, ze nie wiem co to ![]() Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ---------- ja mam wieczór panieński na 20 - ciekawe do której wytrzymam
|
|
|
#4033 |
|
BAN stały
|
dzięki za komplementy, miło tak...
p4w już kiedyś pisałyśmy o daniach z ziemniaczków ale dla ciebie napiszę jeszcze raz - odpocznę po spacerku a przed robieniem pizzy na obiad. więc tak na cały spory gar ( myślę że około 15 sztuk bo wielkością to większe niż takie kupowane pyzy z mięsem, ze 2x większe się robi). więc daję gotowane ziemniaki potłuczone, tak z kilo, półtorej, do tego tyle samo (pół na pół proporcje)ziemniaków surowych potarkowanych ja muszę ręcznie ale jak masz maszynkę to super, i takie potarkowane przeciskam przez pieluchę tetrową żeby były mocno odsączone - najlepiej do tego męża zaangażować, i te odciśnięte mieszam z gotowanymi i dodaję skrobię co się zbierze po odsączeniu w tej wodzie i wyrabiam ciasto z tych ziemnieków ( gotowane oczywiście wcześniej posolone). no i ciasto jest. a mięsko mielone to wg gustu się doprawia, ja daję majeranek, troszkę czosnku, sól pieprz i co tam jeszcze chcesz - tylko bez jajka i bułki tartej) i w międzyczasie zagotowujesz wodę osoloną, tylko sporo musi w garnku jej być - wiecej niż pół - i jak się zacznie gotować to na ręce robię placek z ciasta ziemniaczenego, w środek kulkę mięska i zlepiam to dokładnie wyraiam w ręku kulę i do wwody - ważne żeby woda cały czas się gotowała, jak zacniesz wrzucać to może przesać to wtedy poczekać i znowu można. i jak już wszytsko wrzucisz to na małym ogniu gotować godzinę, półtorej. można po godzinie spróbować. i wsio, pychotka dziewczyny wstawiały przepisy na takie pyzy już z gotowanych ziemniaków że się gotuje tylko kilka minut, ale ja wolę takie. pracochłonne ale warto. a dla nas dwóch to taki gar na 2 dni spokojnie |
|
|
|
#4034 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
czesc dziewczynki
![]() ![]() *ja tylko na chwile bo jestem u rodzicow ale zaraz jade musze sie pochwalic - wypakowalam wszystkie kartony dzis do konca - kolejnych osiem ![]() netu jeszcze nie uruchomilam bo juz nie mam sily moze dzis dam rade to sie odezwe pozdrawiam wszystkie mamusie ![]() ![]()
|
|
#4035 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() w 3 godziny, nie chwaląc się to ja bym nagotowała kilka różnych dań, na conajmniej cały tydzień. Nawet to co bardzo lubie na drugi dzien staje mi w gardle. Ale...jakbym byla przejazdem koło Olsztyna to pewnie bym sie wprosiła Wiec moze zamroź mała paczuzkę hm ?jestes kochana, bardzo Tobie dziękuje ![]() Ja to sie wczoraj chyba nie do końca dobrze wyraziłam... W sensie nie znalazłam takiej oferty która odpowiadałaby mi cenowo.W okolicach 1500-1700 szukam zestawu, bo jak był taki co mi sie podobał to powyzej 2000kosztował a to juz dla mnie rozpusta... No i zamotałam sie juz które to są pompowane koła.Te co maja jeden element w srodku koła czy te co maja szprychy? Cały czas myslalam ze te co maja szprychy ale opisy tych aukcji chyba wprowadzaja mnie w błąd. Juz powolutku zaczyna mnie przytłaczać ten temat. Aaaa i podpowiedz mi co wpisalas w wyszukiwarke ze tyyyle ofert jednego typu tobie wyskoczyło? ja wczoraj odstawialam kombinacje alpejskie i mimo to kazdy rodzaj mutsy mi wyskakiwał Jade do mamuni na obiadek
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
|
#4036 |
|
BAN stały
|
katarzynko, wiem wiem. ale to jest takie danie że warto. a zapraszam jak będziesz w okolicy
svinecka, to super ze już na swoim i masz zrobione na błysk. teraz tylko net zrób ja idę robić tą pizze bo mąż wróci i znowu nic do jedzenia nie wiem czy się dziś i jutro odezwę, bo mąż w domu będzie to wiadomo... także jak coś to wszystkiego miłego |
|
|
|
#4037 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
No to wróciłam
ktg jest suuper leżałam i przez pół godziny słuchaliśmy tętna serduszka plus zapis moich skurczów macicy gin określił jego wykres jako książkowy więc się prawie wzruszyłam, że synek ma takie serducho jak dzwon ![]() Dostałam też zlcenie na komplet ostatnich badań, te - z którymi mam iść do porodu, pobrał mi ten wymaz i na początku czerwca (chyba 03) jesteśmy umówieni na zwiedzanie porodówki przy okazji podpytałam położnej co brać, wg niej podkładów ani niczego dla siebie nie muszę - jedynie dla malucha...ale słyszałam od rodzących w tym szpitalu, że lepeij co nieco dla siebie mieć więc lepiej wezmę (albo ewentualnie dopytam napotkanych w szpitalu rodzących ten miesiąc mam na siebie bardzo uważać, potem powiedział, że pozwoli mi już na wszystko mam dużo leżeć, nie sprzątać (hmm.. ).Cytat:
a położna powiedziała, że dwie sale porodowe są urządzone zupełnie nowym sprzętem, niestety reszta to antyki.Co do doznań ze zwiedzania to Ci zazdroszczę chciałabym chociażby posłuchać co mnie czeka ![]() Cytat:
naciskałam całkiem sporo jak już się na tym skupiłam O mamo....przez Ciebie muszę dziś zjeść naleśniki!! Cytat:
to się ładnie nazywa samospełniające się proroctwoCytat:
Cytat:
jeszcze nie tak dawno przeżywałyśmy pierwsze usg genetyczne, odkrywałyśmy płeć,a tu przygotowania do porodu pełną parą ![]() My też dziś zakupiliśmy większość wyprawki hurtowo. Tak więc łóżeczko, przewijak, wanienka za stelażem, dla mnie dwa staniki do karmienia,2 ręczniki z kapturami-jeden większy, drugi mniejszy, cążki (stwierdziłam, że będzie mi je łatwiej obsługiwać niż nożyczki), rożek, prześcieradełka (pościeli jeszcze nie, skoro i tak na początku nie będzie potrzebna), flaneki zwykłe i z ceratką, w aptece bepanthen, linomag w kremie, podklady ginekol. i urolog., pieluszki new born (do szpitala,a w domu będą wielorazowe z pieluszkarni) chusteczki do pupci (do szpitala, w domu będzie przegotowana woda z mydłem), wata, gaziki jałowe, sól fizjologiczna, aspirator, tantum rosa, wkładki laktacyjne z gerbera, mydełko Oillan... Na później zostawiłam decyzję o kapurkach na sutki do karmienia, niani z monitorem oddechu, chyba też zdecydujemy się na kołyskę z allegro, bo łóżko 140 nijak nam do sypialni już nie wejdzie. Nosidełko cybexa ma być w moim sklepie niedługo więc zanim zamówię chcę je obejrzeć na żywo. Nie mam jeszcze proszku do prania, zastanawiałam się nad płatkami mydłanymi na początek...Zamówię jeszcze z netu naklejki na ściany, bo są białe i mnie denerwują. No i ewentualnie jakies zabawki typu karuzela, mata edukacyjna, jakieś grzechotki.. Butelki, smoczki, laktator, kocyki tez już są. Ufff no to się podsumowałam ![]() Cytat:
ale resztę dnia to powinnaś odpocząć |
||||||
|
|
|
#4038 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
. Jak to zleciało, a pamiętam, jak w łazience komisyjnie z Małżem patrzyliśmy na test ![]() Cytat:
![]() My jutro wybieramy się do hurtowni rozejrzeć się, jakie ceny i kupić butelkę, na którą dostaliśmy 50% zniżki na ostatnim spotkaniu w szkole rodzenia. Cytat:
---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ---------- Cytat:
. No i gratuluję, że tak wszystko jest książkowo A co to za prztyczek? Nigdy nie słyszałam ![]() tru, a jakie podkłady konkretnie kupiłaś (bardziej interesują mnie z tych urologicznych)? Z tym praniem w płatkach to się zastanów , przypomnij sobie perypetie eleeri ![]() Fajnie Wam, że już masz wszystko, mnie ostatnio przez ten dół idzie jak krew z nosa
Edytowane przez Miramej Czas edycji: 2009-05-23 o 17:12 |
|||||
|
|
|
#4039 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jakie perypetie miała eleeri? bo mnie to chyba ominęło ![]() Zakupy na dół są jak znalazł |
|
|
|
|
#4040 | ||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
No i postaraj się z netem Cytat:
Ja wpisałam tylko mutsy i wybierałam ze skrętnymi kołami. Co do kół w 4Rider to są rozróżniane następujące stelaże: 1) LIGHTWEIGHT STANDARD (bez dopłaty) - koła piankowe, piankowa rączka 2) LIGHTWEIGHT NEXT (za dopłatą) - koła piankowe, skórzana rączka 3) SINGLE SPOKE STANDARD (za dopłatą) - koła pompowane, piankowa rączka 4) SINGLE SPOKE NEXT (za dopłatą) - koła pompowane, skórzana rączka Najbardziej podoba mi się 4rider ze wszystkich mutsy, ale ze względu na małą gondolę nie wybrałabym. Pod tym względem największą ma transporter, który jako nowy jest najtańszy ze wszystkich modeli http://www.bobowozki.com.pl/product_...3&%3CosCsid%3E Tylko nie ma przekładanej spacerówki. http://www.bobowozki.com.pl/index.php?cPath=1_99
|
|
#4041 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, co myślisz?Przygody eleeri z płatkami: http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...postcount=4608 http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...postcount=4618 Chociaż skończyło się dobrze, zaraz poszukam tego postu ![]() Edit: Mam , proszę: http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...2&postcount=64
Edytowane przez Miramej Czas edycji: 2009-05-23 o 17:37 Powód: Dopisek |
|
|
|
|
#4042 |
|
Zadomowienie
|
Cześc Dziewczyny jestem tak wsciekła że to przekracza granice
Nie jedziemy na grilla bo mój TŻ musi dłuzej pracowac- musze zaznaczyc ze on pracuje u rodzicow i sam wyznacza ile ma pracowac... On sie w ogole ze mna nie liczy i to nie pierwszy raz juz tak jest ze sie umawiamy a on na samym koncu mowi ze nie moze.... Mam teraz takie mysli....Nie wiem czy w koncu nie wyjdzie ze zostane samotną mamusia , bo ja nie moge zyc z kims kto sie ze mna nie liczy i tak mnie olewa.
|
|
#4043 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4044 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
myślę, że mogą się przydać w domu podczas połogu, ale przed porodem to cyba nie będę ich uruchamaić ![]() A to nawet nie wiedziałam o takich przebojach z płatkami poleciła mi je kuzynka, która je rozrabia i wlewa do pbębna z praniem, mówi, że od proszków dla maluchów syn miał uczulenie, a odkąd pierze w płatkach to jest git![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4045 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, a materac swój lubię bardzo ![]() Dopytaj o te płatki, ale ja po przebojach eleeri zarzuciłam pomysł . Żadne z nas jakieś bardzo wrażliwe skórnie nie jest, liczę, że synuś też nie będzie .
|
|
|
#4046 |
|
Zadomowienie
|
Dzieki za pocieszenie! Ale tak trudno się opanować...Tż wie że to mi sprawia przykrosc ta jego nieslownosc, rozmawialismy o tym nie raz. Nie moge jechac sama bo po pierwsze nie mam samochodu ,a po drugie to godzina jazdy ode mnie
No nic , pije meliske i juz troszke lepiej...
|
|
#4047 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W takiej sytuacji walcz z jego niesłownością, bo będziesz się dołować za każdym razem, no chyba, że to zaakceptujesz.
|
|
|
#4048 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i rano mnie budził, "idz juz i zrób"Cytat:
ale nie wyciągaj pochopnych wniosków, bo to bardzo powazna decyzja...UnholyOne twoje rady sa nieocenione ![]() a Svinecka miała sie oddalic na krótko, a wir prac domowych ja tak pochłonął ze tak długiej przerwy od nas chyba nie miała. Mam apetyt na lody lub truskawki, musze cos z tym zrobic
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
||
|
|
|
#4049 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() chciałabym też babkę ziemniaczaną zrobic, bo jadłam kiedyś i bardzo mi smakowała ![]() Cytat:
![]() mi też pewnie byłoby ciężko sie powstrzymać w obliczu radości siedzenia w swoim mieszkanku Cytat:
![]() ja się szykuję na wieczór panieński - zjem sobie torta z peniskiem we wzwodzie spróbuje wkleic zdjęcie z mms'a
|
|
|
#4050 |
|
Zakorzenienie
|
ale swietny torcik
wywołał uśmiech na mojej twarzy ![]() Studiuje ta strone z wozkami i tak mysle czy skusic sie na raty i miec taki jak chce a nie taki na jaki ewentualnie moge przystac. Poradzcie mamunie plis
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:17.

... położna umówiła się z panią rodzącą, że na 5 minut wyjdzie z sali porodów rodzinnych, żebyśmy mogli pooglądać ... wchodzimy na oddział, a tam krzyyyyk!!!
... był jeden krzyk, za chwilę drugi i trzeci i płacz dzieciątka
... wszystkie jak siedziałyśmy to miałyśmy prawie łzy w oczach ... to było takie .... 
, fajnie, że pani szybko poszło
, ale ten fajnie opisałaś 

Ja coprawda też licze na grzeczne i dużo śpiące dziecko (po tatusiu 

żeby jednak skończył tą sypialnię!!! 

Ja nie wiem kiedy ten czas tak szybko zleciał, dopiero co chwaliłyśmy się pierwszymi ruchami naszych bobasków 
mimo, ze nie wiem co to
naciskałam całkiem sporo jak już się na tym skupiłam
Nie jedziemy na grilla bo mój TŻ musi dłuzej pracowac- musze zaznaczyc ze on pracuje u rodzicow i sam wyznacza ile ma pracowac... On sie w ogole ze mna nie liczy i to nie pierwszy raz juz tak jest ze sie umawiamy a on na samym koncu mowi ze nie moze.... Mam teraz takie mysli....Nie wiem czy w koncu nie wyjdzie ze zostane samotną mamusia , bo ja nie moge zyc z kims kto sie ze mna nie liczy i tak mnie olewa.