|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2371 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: ...Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana...
|
|
|
|
#2372 |
|
Konto usunięte
|
ja jestem juz na 8 dniu I fazy
robie 10 dni, a potem nie wiem w jakim systemie sobie przemieniac proteiny z warzywami, z samymi proteinami nie wiem co da szybszy rezultat
|
|
|
|
#2373 |
|
Raczkowanie
|
Dieta przynosi efekty, schudłam w sumie 5 kilo
|
|
|
|
#2374 |
|
Zakorzenienie
|
a w jakim czasie schudłaś te 5 kg?
|
|
|
|
#2375 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2376 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Normalnie jestem pod wrażeniem tej diety, 5 kg w 12 dni to na prawde dobry wynik
|
|
|
|
|
#2377 |
|
Raczkowanie
|
Jak zaczęłam to było tak 58 -57 to zależało o której i tym podobne , a teraz 52-53 ,jestem niska więc 58 to było zdecydowanie za dużo.
|
|
|
|
#2378 |
|
Raczkowanie
|
ja przez 4dni schudłam trochę ponad 1 kg
|
#2379 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Aniu myślałam, że więcej ważyłaś i z powodu zmiany systemu odżywiania waga Ci tak szybko poleciała, ale widzę, że Twoja waga nie była wcale taka duża, dlatego jestem pod jeszcze większym wrażeniem. Gratulacje dziewczyny Niedługo do Was dołączę
|
|
|
|
|
#2380 |
|
Zakorzenienie
|
Szkoda, że nie każdej z Nas tak idzie... Mnie to już waga chyba nie spadnie już więcej...
![]() Ale teraz spróbuję ostro na protalu przez 3 dni a potem 3 dodam warzywka, i tak miesiąc.
|
#2381 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2382 |
|
Zakorzenienie
|
Aniu, mam nadzieję, że spadnie, zostało mi już niewiele... ale niestety zapewne najtrudniej będzie stracić. Dziękuję
|
#2383 |
|
Zakorzenienie
|
Mi też się wydaje, że waga Ci spadnie, bo czasem tak jest, że jest zastój, ale to prawda, że te ostatnie kilogramy najtrudniej zrzucić...
---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ---------- Dziewczyny, w tych przepisach znalazłam przepis na placki z otrąb, ale czy to znaczy że w tej fazie uderzeniowej można te otręby jeść? Bo jakieś to dziwne dla mnie... |
|
|
|
#2384 |
|
Zadomowienie
|
a mnie zaraz czeka kolacyjka
o 17 bede ją jadla heh....do oboadu zamiast paluskow surimi zjadlam 2 jaja na miekko i kefir 0% no i ten serek. Teraz bede jadla ser bialy i jogurt naturalny. Mam ochote na owsianke na mleku odtluszczonym ![]() ---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ---------- no wlasnie, co z otrebami, owsianką oliwa z oliwek, wszelkimi przyprawami ostrymi itp... ,majonezem do jajek, czy np serem feta? no bo w liscie dozwolonych o tym niema mowy, wiec jak je ribic, tylko bez tluszczu? bo na SB to jest napsiane co wolno z olwejow, z tluszczy itp... na watku z przepisami jets wiele takich przysmakow ale zupelnie niewiem skad sie one wziely chyba ze niesa na tej I ani II fazie... niewiem, dla mnie jesczze ta dieta to czarna magia mam nadziej ze jak skoncze juz uderzeniową to bede bardzije obeznana bo az wstyd ![]() ---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ---------- http://www.dieta.pl/grupy_wsparcia/x...ie-dukana.html znalazlam fajna stronke z orzepisami tylko niewiem na jakiej fazie jest wiekszosc z nich.---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ---------- http://www.dieta.pl/grupy_wsparcia/x...ie-dukana.html znalazlam fajna stronke z orzepisami tylko niewiem na jakiej fazie jest wiekszosc z nich.
|
#2385 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
oleju z tego co wiem to niet, majonez a sioo a co z serem feta to pojecia nie mam
|
|
#2386 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2387 |
|
Raczkowanie
|
witam
czy ja moge sie przyłączyc ? zakupiłam książkę i właśnie ją czytam ale chciałabym dostac od kogoś przykładowy jadłospis na 10 dni baaaaaaaardzo proszę na pewno macie poproszę jakieś wskazówki co jest zabronione a co można powiedzcie mi czy w pierwszej fazie można jeśc parówki jedynki? one chyba nie maja duzo weglowodanów? ![]() bardzo licze na wasza pomoc |
|
|
|
#2388 |
|
Zadomowienie
|
a platki owsiane mozna?? super ze otreby sa na tak
mozna je zmielic dodac do jajek i zrobic pysznego omleta
|
#2389 |
|
Zakorzenienie
|
natalplo, kasienka, rajskie.. jak żyjecie? tęskno mi za Wami
wiem, że Mimee też tęskni
|
#2390 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2391 |
|
Raczkowanie
|
bardzo proszę was o przyjęcie mnie do grupy odchudzających sie na tym watku
|
|
|
|
#2392 | |
|
Zadomowienie
|
dokladnie
![]() Cytat:
mozesz zacac ze mną i innymi w poniedzialek nie bedziesz sama
|
|
#2393 |
|
Raczkowanie
|
Nie,nie można.Esz... kurza mnie lenistwo.Na pierwszej stronie pisze czarno na białym co można,a czego nie można jeść.
|
#2394 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2395 | |
|
Zadomowienie
|
[1=6f478752bd2871e8cc7e642 01f2c815878556baf_60bff67 2628d8;12430529]ja jestem juz na 8 dniu I fazy
robie 10 dni, a potem nie wiem w jakim systemie sobie przemieniac proteiny z warzywami, z samymi proteinami nie wiem co da szybszy rezultat[/quote]jak już wcześniej pisałam to zależy.Do wyboru masz cykle 1/1, 3/3, 5/5. Z tego co udało mi się dowiedzieć do tej pory, z doświadczenia innych osób które stosują tą dietę , to nie ma różnicy jaki cykl stosujesz. Jedne mają dość 5/5, bo za długo nie mogą wytrzymać bez warzyw i przevchodzą na 3/3 albo 1/1 - to może być ciekawe, bo jest mniej restrykcyjne, po tych 5 dniach nie rzucasz się na te warzywa jakbyś nic nie jadła od wieków . Sama zastanawiam się czy nie przejść na ten cykl-na pewno zmienię cykl z 5/5 ale nie wiem kiedy, może jak waga pokaże 70kg . wybór cyklu zależy od ilości kg-ów które chcesz stracić. Jeżeli niedużo , powiedzmy 5-7 to cykl 3/3 jest odpowiedni, jeśli więcej (powyżej 10,20kg) to zdecydowania 5/5, ale to jest tylko teoria z książki, ja mam zamiar poeksperymentować, 5/5 to dla mnie zdecydowanie za długo i już teraz w trakcie cyklu czystych protein nie wytrzymuje i sięgam po coś niedozwolonego - nawet jeżeli jest to pomidor . Za kilka tygodni może się okazać , że cykl 3/3 lub 1/1 jest dla mnie najbardziej optymalny. Poeksperymentuj i sama ocenisz na jaki cykl twój organizm lepiej zareaguje ![]() Aha, odradzałabym ci jechać uderzeniówkę 10 dni zwłaszcza jeśli masz mało do zrzucenia ---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ---------- Cytat:
Zapraszam, taka sama waga wyjściowa jak u mnie, podobny cel . To co przygotowana do walki ?Bedę Cię dopingować Edytowane przez Agna Czas edycji: 2009-05-23 o 18:49 |
|
|
|
|
#2396 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tutaj chyba mamy sie wspierac tak? tak trudno odpowiedziec jesli ktos pytanie zadaje?:| skoro otreby mozna to poprpstu chcialam wiedziec czy owsiane tez mozna. Jejuuu dziewczyny... tam pisze tylko kilka grup co wolno... a reszte to tzreba sie samemu domyslac? logiczne ze niejedna z Was jest juz tu dlugo. Wiec logiczne tez ze wraz z kazda nowa osoba tutaj bedzie przybywalo kilka pytan czasem tych samych ![]() mniej nerwow.
|
|
#2397 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a max. dozwolony tluszcz to 3%.PriVativ otreby owsiane i pszenne mozna, ale tylko max. 3 łyzki dziennie, maja zapobiegac zaparciom. |
|
|
|
|
#2398 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jeżeli chodzi o płatki owsiane - szczerze mówiąć nie mogę powiedzieć tak lub nie , bo nie jestem pewna na 100%, ale spotkałam się z wpisami, że jedzą je dziewuchy na tej diecie. Osobiście jem w postaci owsianki - 3 łyżeczki płatków owsianych gotuję na mleku 0,5%. Czasem wetnę na śniadanie. Zdecydowanie na dłużej mam głoda z głowy, zwłaszcza jeżeli nie mogę akurat jeść warzyw . Odpowiem od razu na jeszcze jedno pytanie, które spotkałam wczesniej - jogurty owocowe i serki owocowe- teoretycznie nie wolno, ze względu na węglowodany, ale ja jem i żyję. Wybieram te niskotłuszczowe i zamiast słodkiego czasami zdarzy mi się wrzucić na ruszt. Nie chcę się zupełnie wyjałowić, bo przecież owoców nie można - nie chciałabym mieć awitaminozy, więc czasami celowo skuszę się na coś niedozwolonego . wiem, wiem....źle robię
Edytowane przez Agna Czas edycji: 2009-05-23 o 19:25 |
|
|
|
|
#2399 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
super ze mozna i owsiane i otreby
|
|
#2400 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dzieki |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:49.

jest dużo bardzo fajnych przepisów naprawde jest w czym wybierać 

robie 10 dni, a potem nie wiem w jakim systemie sobie przemieniac proteiny z warzywami, z samymi proteinami

Niedługo do Was dołączę 

zwłaszcza jeśli masz mało do zrzucenia 

a max. dozwolony tluszcz to 3%.
wetnę na śniadanie. Zdecydowanie na dłużej mam głoda z głowy, zwłaszcza jeżeli nie mogę akurat jeść warzyw