Zmiana stylu zycia ...walka o lepszą siebie - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-05-23, 22:04   #301
winyl
Zakorzenienie

Dot.: Zmiana stylu zycia ...walka o lepszą siebie

O tak, muszę sobie kupić coś do masażu, koniecznie!
Co do folii - słyszałam, że to niezdrowe.
Ćwiczenia - mogą być rolki, rower, stepper, hula-hop, motylek, 8 min legs ? (oczywiście nie wszystko naraz, raz to, raz tamto , wedle chęci i czasu)
Dietka - jutro bardzo bardzo zdrowo - zero słodyczy, mało węgli, białkowa kolacja (postaram się) i będę to kontynuować, chyba że uda mi się zacząć turbo (ale wątpię,bo teraz dużo dobrych owoców jest, których nie ma w tamtej diecie).
Może przesadzam z tymi 9 cm :P, ale tak z 5 by się przydało ... mam nadzieję, że mi się uda no i że tyle wystarczy!!

XOXO
winyl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-23, 22:11   #302
eMisss
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez winyl Pokaż wiadomość
O tak, muszę sobie kupić coś do masażu, koniecznie!
Co do folii - słyszałam, że to niezdrowe.
Ćwiczenia - mogą być rolki, rower, stepper, hula-hop, motylek, 8 min legs ? (oczywiście nie wszystko naraz, raz to, raz tamto , wedle chęci i czasu)
Dietka - jutro bardzo bardzo zdrowo - zero słodyczy, mało węgli, białkowa kolacja (postaram się) i będę to kontynuować, chyba że uda mi się zacząć turbo (ale wątpię,bo teraz dużo dobrych owoców jest, których nie ma w tamtej diecie).
Może przesadzam z tymi 9 cm :P, ale tak z 5 by się przydało ... mam nadzieję, że mi się uda no i że tyle wystarczy!!
na pewno się uda powodzenia
Stary 2009-05-23, 22:39   #303
Redhaired Witch
Nindżopesz

Winyl - słyszałam, że od folii mogą pękać naczynka ale nigdy się nad tym nie zastanawiałam bo moja skóra nie ma do tego skłonności Pewnie coś tam jeszcze, nie wiem. Wystarczy ciepły koc, dziewczyny zawsze polecały siedzenie w cieple po nasmarowaniu się serum. A do masażu polecam rolkę np. z rossmanna, bardzo tania i wygodna rzecz.
Owoce zawierają fruktozę więc w pierwszej części dnia.
I pamiętaj żeby ćwiczenia robić co najmniej przez 40 min, dopiero wtedy zaczyna się spalać tłuszczyk.
Aaale pewnie to wszystko wiesz

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-23, 22:41   #304
sŁoNeCzKo :)
Raczkowanie

GG do sŁoNeCzKo :)

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
Winyl - no to długie masowanie rolką albo rękawicą, serum wyszczuplające, peeling kawowy i pod folię w ciepło. Dieta redukcyjna, dużo białka, ogranicz węgle, niekoniecznie zaraz turbo. I niestety ćwiczenia, najlepiej interwały ale skoro nie ćwiczysz za często to i aeroby Ci posłużą. Siłowe sobie daruj chwilowo bo uda mogą spuchnąć od ćwiczeń a w miesiąc i tak nie będzie spektakularnych efektów. Może jakaś Slim Figura czy cuś, na mnie za pierwszym razem nawet podziałała. Do tego samoopalacz albo normalna opalenizna - wyszczupla wizualnie
Ale niestety, 9 cm w miesiąc to raczej nierealne...
Redhaired Witch Powiedz - redukcyjna jest trudna?tzn komponowanie posiłków, itp
Stary 2009-05-23, 23:16   #305
Redhaired Witch
Nindżopesz

Słoneczko - hmmm, nie... miałam na myśli szeroko pojętą redukcyjną Żadne tam diety cud tylko po prostu sensowne odżywianie - ograniczenie kalorii, węgli, wiadomo słodycze itp. out, duuużo białka, warzyw. Nie wiem czy widziałaś, na wątku o "naszych codziennych jadłospisach" są takie przykładowe diety (jednodniowe menu) i można coś ściągnąć.

Stary 2009-05-24, 06:02   #306
agati
Przyczajenie

hej, ja dziś wcześnie zaczęlam dzień ale jak trzeba to trzeba- jeszcze niecałe 2 tygodnie do obrony ale dieta idzie pełną parą. Dziś 8 dzień normalnego odżywiania i muszę powiedzieć, że zachodzę w głowę, dlaczego ja wcześniej na to nie wpadłam? Nie mogłam się powstrzymać, żeby nie wejść na wagę ale... 1 kg mniej od piątku(wtedy zważyłam się pierwszy raz). pozdrawiam wszystkie dziewczyny serrdecznie
no i chciałam zcze dodać, że dziś pierwszy dzień stosowania i testowania przeze mnie czarnego żelu ziaji-narazie czuję przyjemny chłód i gładszą skórę

parce qu'on n'sait jamais

Edytowane przez agati
Czas edycji: 2009-05-24 o 06:06
agati jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-24, 07:31   #307
itrusta
Zadomowienie

Cytat:
Raz lepiej, raz gorzej .
Dzisiaj muszę ćwiczenia dołączyć, koniecznie! Bo zbyt leniwa jestem, a czasu coraz mniej :P.
Powiem szczerze, ze odkad zmusilam sie jakis czas temu na nowo do cwiczen to teraz jak nie cwicze 2 dni to juz mi brakuje tego ruchu Takze wydaje mi sie ze z tymi cwiczeniami to kwesta wciagniecia sie.

[quote=martinia;12428084]
u mnie wczoraj było po prostu super!! zdrowe posiłki i ćwiczenia...wymarzony od dawna dzień. co mi bardzo samopoczucie poprawiło i mam teraz siły by dalej w tym trwać

[quote]
ciesze sie ze tak ladnie ci poszlo, oby tak zawsze bylo
Cytat:
Napisane przez julie1 Pokaż wiadomość
hej, Dziewczyny rzadko piszę, ale podczytuję często. duuużo się tu dzieje. dziękuję za trzymanie kciuków na maturze. niestety poległam, bo trafiłam na temat z angielskiego, o którym nawet po polsku nie miałam pojęcia. oczywiście zdałam, ale wynik mnie nie zadowala. ważne, że jutro wyjeżdżam nad morze, zamierzam biegać po plaży, wypożyczać rower i pływać na basenie (hm, bo w Bałtyku to średnia przyjemność, nawet gdyby pogoda dopisywała ). na gofra oczywiście sobie pozwolę, no, może na dwa... ale mam nadzieję, że trochę tłuszczyku się pozbędę
no i jestem bardzo zainteresowana South Beach, od razu po powrocie do domu zabieram się za nią.
nigdy nie bylam nad polskim morzem, tak bardzo ci zazdroszcze...

Cytat:
Dziewczyny, właśnie się dowiedziałam, że wyjeżdżam za niecały miesiąc (21.06) na wakacje i muszę wyglądać pięknie!
Także teraz mnie proszę pilnować, bić i krzyczeć! Moje uda wymagają zredukowania o 9 centymetrów ! Jak ktoś coś może podpowiedzieć to błagam o pomoc!
Będę próbowała przejść na dietę turbo, ale nie wiem kiedy, bo tam trzeba mieć wszystko dokładniutko rozplanowane, a na to chwila czasu pójdzie ...
a moze zamiast od razu katowac sie dietka, to postaraj sie trzymac 10 przykazan zdrowego zywienia??
tez musze duzo zleciec z ud takze walczymy razem

Cytat:
Napisane przez agati Pokaż wiadomość
hej, ja dziś wcześnie zaczęlam dzień ale jak trzeba to trzeba- jeszcze niecałe 2 tygodnie do obrony ale dieta idzie pełną parą. Dziś 8 dzień normalnego odżywiania i muszę powiedzieć, że zachodzę w głowę, dlaczego ja wcześniej na to nie wpadłam? Nie mogłam się powstrzymać, żeby nie wejść na wagę ale... 1 kg mniej od piątku(wtedy zważyłam się pierwszy raz). pozdrawiam wszystkie dziewczyny serrdecznie
no i chciałam zcze dodać, że dziś pierwszy dzień stosowania i testowania przeze mnie czarnego żelu ziaji-narazie czuję przyjemny chłód i gładszą skórę
czarny zel ziaji? a na jaka czesc ciala? lubie firme ziaja, maja dobre i tanie kosmetyki... tonik do twarzy, i krem maslo kakaowe to dla mnie juz rzeczy nie zastapione
itrusta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-24, 08:43   #308
Raczkowanie

Cytat:
Słoneczko - hmmm, nie... miałam na myśli szeroko pojętą redukcyjną Żadne tam diety cud tylko po prostu sensowne odżywianie - ograniczenie kalorii, węgli, wiadomo słodycze itp. out, duuużo białka, warzyw. Nie wiem czy widziałaś, na wątku o "naszych codziennych jadłospisach" są takie przykładowe diety (jednodniowe menu) i można coś ściągnąć.

Cytat:
czarny zel ziaji? a na jaka czesc ciala? lubie firme ziaja, maja dobre i tanie kosmetyki... tonik do twarzy, i krem maslo kakaowe to dla mnie juz rzeczy nie zastapione
Mleczko do demakijażu jest super
Stary 2009-05-24, 08:57   #309
agati
Przyczajenie

jestem fanką ziaji, a czarny żel to żel wyszczuplający z czarnej serii ziaji. powiem czy działa za jakiś miesiąc- tyle trzeba stosować podobno aby były efekty.Poza tym od lat ogórkowe mleczko do demakijażu i masło kakaowe do ciała- uwielbiam!!!

Stary 2009-05-24, 12:28   #310
winyl
Zakorzenienie

Dziękuję za wszystkie rady .
Dzisiaj wstałam strasznie późno, więc zaczęłam od zupki . Teraz zjem trochę owoców, a później mięsko z sałatką na obiad .
Mam dzisiaj straszny dzień - mnóstwo do zrobienia, nauki itp., a chęci na to zero :P.
Zacznę dzisiaj 8min legs i będę to robić codziennie (oprócz jednego dnia w tygodniu, którego, wyjdzie w praniu ).

XOXO
Stary 2009-05-24, 16:03   #311
martinia
Zakorzenienie

Cytat:
jestem fanką ziaji, a czarny żel to żel wyszczuplający z czarnej serii ziaji. powiem czy działa za jakiś miesiąc- tyle trzeba stosować podobno aby były efekty.Poza tym od lat ogórkowe mleczko do demakijażu i masło kakaowe do ciała- uwielbiam!!!
kiedyś używałam masła ujędrniającego i serum reduktor cellulitu (czy jakoś tak) z tej czarnej serii ziaji...no cóż żadnej poprawy nie zauważyłam. oczywiście nie ma co liczyć na cud, takie smarowanie to tylko dodatkowe wspomaganie...jednak czarna ziaja według mnie działa jak zwykły balsam (a jeśli chodzi o kakaowe masło do ciała to ziaji jest super)

a właśnie wczoraj kupiłam sobie termoaktywne serum modelujące talię, brzuch i pośladki Eveline...póki co mogę powiedzieć, że BARDZO grzeje
martinia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-05-24, 18:14   #312
Raczkowanie

Cytat:
ej, ale znalazłam "diete redukcyjną" i przyznam, że jest frustrująca! Np.: nie możesz jeśc jajka gotowanego na twardo, ale trzeba na miekko ^^

Edytowane przez sŁoNeCzKo :)
Czas edycji: 2009-05-24 o 18:16
sŁoNeCzKo :) jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-24, 18:36   #313
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Napisane przez martinia Pokaż wiadomość
a właśnie wczoraj kupiłam sobie termoaktywne serum modelujące talię, brzuch i pośladki Eveline...póki co mogę powiedzieć, że BARDZO grzeje
Też mam to serum ale używałam ledwo przez trzy dni więc nie wiem jak z efektami Planowałam smarować się i masować od jutra ale dziś potwornie rozbolał mnie prawy bark, nie jestem w stanie wykonać żadnego mocniejszego czy szybszego ruchu. Więc chyba nici ze smarowania.

Cytat:
Napisane przez sŁoNeCzKo :) Pokaż wiadomość
ej, ale znalazłam "diete redukcyjną" i przyznam, że jest frustrująca! Np.: nie możesz jeśc jajka gotowanego na twardo, ale trzeba na miekko ^^
Lol, ale wymyślili Ciekawe co to miękkie jajko w sobie ma...

Stary 2009-05-24, 18:55   #314
winyl
Zakorzenienie

Ale przecież dieta redukcyjna to jest każda dieta odchudzająca, więc o co chodzi? :|

XOXO
Stary 2009-05-24, 19:00   #315
Raczkowanie

http://fitness.magicsport.pl/1132,dieta,redukcyjna.html

owoców niedojrzałych też nie można

winyl, chodzi o to, ze znalazłam dietę, która sie nazywa redukcyjna

Edytowane przez sŁoNeCzKo :)
Czas edycji: 2009-05-24 o 19:02
sŁoNeCzKo :) jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-24, 19:41   #316
sheepie
Raczkowanie

GG do sheepie

Dobry wieczor

Dziewczynki ja w weekend strasznie pofolgowałam...nie zlicze grzeszkow a raczej grzechow wszystkiemu winne Juwenalia i wczorajszy egzamin na uczelni:P:P Ale od jutra wracam do dietkowania pelna parą...zero slodyczy, fast foodów, duuuzo, duzo ruchu, wracam na silownie, musze sie w koncu zebrac jednym slowem MŻ-WR, mam nadzieje, ze znajde w Was motywacje;
Stary 2009-05-24, 20:26   #317
Parvati
Zakorzenienie

Wróciłam

Witam nowe koleżanki!

Co do weekendu - lepiej się nie wypowiadam

CBT
Parvati jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-24, 21:45   #318
Pimecia
Raczkowanie

Weekend - oficjalne rozpoczęcie sezonu grillowego.
Ale przynajmniej się opaliłam i z przyrodą pobyłam
A tak serio to nie było źle, kiełbaska na spróbowanie, kromeczka zgrillowanego chlebka, ogóreczek kiszony - musiałam.

Mimo wszystko jestem z weekendu bardzo zadowolona, wreszcie odpoczęłam i wygrzałam się porządnie na słoneczku, a to najlepiej wpływa na samopoczucie.

Od jutra kolejny tydzień zmagań, trzymajmy za siebie kciuki !
Pimecia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-24, 22:16   #319
Redhaired Witch
Nindżopesz

U mnie nawet nieźle chociaż zgrzeszyłam 2 kieliszkami wina i 1/3 Reddsa Ale należało mi się bo dzielnie znoszę ból barku

My się w środy ważymy, tak?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-05-25, 06:06   #320
itrusta
Zadomowienie

No to widze ze nie jestem sama, ja tez na temat weekendu wole sie nie wypowiadac, sobota - odprawianie urodzin, niedziela - u mojego Tz a tam torcik, obiadek normalny, i do tego grill...

Coz dzis dzien 13 (o ile sie juz z tym liczeniem nie machnelam :P)
Dzisiaj cos pocwicze, moze aeroby beda. No ale narazie to ja sie musze wybrac do pracy i przetrwac tam te 8 godzin.... Boze jak ja nie nawidze poniedzialkow

---------- Dopisano o 07:06 ---------- Poprzedni post napisano o 07:06 ----------

Red - tak w srody Ale mozesz kiedy chcesz
itrusta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-25, 06:42   #321
agati
Przyczajenie

Hej, u mnie w weekend bez jakiś specjalnych szaleństw, ćwiczę asertywność i nie dałam się namówić na piwo, więc jest dobrze, ale jak już zdobędę ten tytuł mgr to sobie to odbiję, a co! Co do balsamów to nie oszukujmy się, bo tylko dieta i ruch dają jakieś efekty, ale postanowiłam walczyć na wszystkich frontach. Czy ktoś stosował Therm Line lub inne suplementy? Pytam, bo rozważam taką ewentualność. Co do diety to dziś:
Ś.- 2 wasy, 80 g twarogu, szczypiorek, jabłko, sałata
II ś. Kefir luksusowy 180g
IIIś. gruszka
o. 150 g gotowanego indyka, warzywa
k. jogurt do picia Jagr 250 g
Pozdrawiam wszystkie dziewczyny

Edytowane przez agati
Czas edycji: 2009-05-25 o 06:44
Stary 2009-05-25, 08:35   #322
kasiaraj
BAN stały

ja proponuje różnorodność wtedy te diety nie sa takie straszne.. np jednego dnia na sniadanie jem granola sante z owocami i jogurtem 0%, a nastepnego twrożek z ciemnym chlebem i pomidorem.. zawsze cos tam mozna sobie pozmieniac zeby bardziej sie chciało te diete stosowac
kasiaraj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-25, 09:06   #323
agati
Przyczajenie

jasne, różnorodność to podstawa bo inaczej można zwariować mając świadomość, że jutro znowu to samo. A najlepsza jest spontaniczność- jeść to na co się ma ochotę- np. mam ochotę na jogurt wiśniowy więc sobie go jem. Oczywiście mówię tu o zdrowych rzeczach, te zakazane omijam myślami, ale z każdym dniem coraz mniej mi ich brakuje. naprawdę

Stary 2009-05-25, 13:26   #324
Raczkowanie

Cytat:
Hej, u mnie w weekend bez jakiś specjalnych szaleństw, ćwiczę asertywność i nie dałam się namówić na piwo, więc jest dobrze, ale jak już zdobędę ten tytuł mgr to sobie to odbiję, a co! Co do balsamów to nie oszukujmy się, bo tylko dieta i ruch dają jakieś efekty, ale postanowiłam walczyć na wszystkich frontach. Czy ktoś stosował Therm Line lub inne suplementy? Pytam, bo rozważam taką ewentualność.
Wg mnie powinnaś kupić jedno opakowanie i zobaczyć czy na Ciebie dziala, a jeśli tak to w jaki sposób
Ja stosowałam Therm Line i miałam napady gorąca oraz straszszsznie mi się pić chciało - potrafiłam 3 l wody wypic w ciągu jednego dnia a efektów spektakularnych nie było widać. Jedynie może takie, że nie chciało mi się aż tak jeść jak zwykle i słodyczy też mniej jadłam
Stary 2009-05-25, 13:53   #325
Tuppence_
Raczkowanie

Dziewczyny,
uważajcie z tym Therm Line. On może powodowac kołatania serca. Sama miewam takie kołatania od czasu do czasu, chociaż nigdy tego preparatu nie brałam. Dlatego nigdy bym się na niego nie zdecydowała. Mój kolega trafił do szpitala po tym jak go stosował kilka dni, właśnie z powodu serca. Zreszta nawet na opakowaniu jest napisane, jakie może mieć skutki uboczne.
Tuppence_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-25, 14:50   #326
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Tuppence_ Pokaż wiadomość
Dziewczyny,
uważajcie z tym Therm Line. On może powodowac kołatania serca.
fakt, ja też je miałam
Stary 2009-05-25, 15:10   #327
Parvati
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez itrusta Pokaż wiadomość
Coz dzis dzien 13 (o ile sie juz z tym liczeniem nie machnelam :P)
Dzisiaj cos pocwicze, moze aeroby beda. No ale narazie to ja sie musze wybrac do pracy i przetrwac tam te 8 godzin.... Boze jak ja nie nawidze poniedzialkow
Oj to jest nas dwie z tymi poniedziałkami

CBT
Parvati jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-25, 19:05   #328
Redhaired Witch
Nindżopesz

Też czytałam, że po TL dziewczyny miewają kołatania serca i w ogóle chodzą jak nakręcone. Nie używałam, spanikowałam

U mnie nieźle, waga tkwi na 50,4 i strrrasznie kusi mnie dociągnąć do 49 kg. Bo w sumie i tak przytyję po powrocie do pracy.

A zaraz idę zrobić masaż i wklepać serum, siniaki zeszły, bark mnie nie boli, mogę szaleć

Stary 2009-05-25, 19:58   #329
Diva069
Raczkowanie

Uff . w końcu mogłam tu wrócić . Najpierw się rozchorowałam, później problemy z internetem i próbna matura z matmy (a to jutro :| ) od której zależy ocena końcowa . ejh brakowało mi Was, bo wy dajecie takiego kopa swoimi wypowiedziami i postępami jakie czynicie . aż chce się Was "dościgać" w sukcesach . U mnie ostatnio nie najzdrowiej się działo, bo dużo stresów ale teraz wracam i pracuję pełną parą. Trzymam kciuki za Was a Wy trzymajcie za mnie

dni przelatują przez palce .

photoblog.pl/fornicaras/

Diva069 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-25, 20:05   #330
Tuppence_
Raczkowanie

A ja się w takim razie pochwalę, że już jedenasty dzień ładnie trzymam się 1500 kcal (albo mniej). Nie podjadałam prawie w ogóle (wczoraj kapkę lodów dla towarzystwa). Nawet mnie nie ciągnie do słodyczy, co raczej do czegokolwiek słodkiego (bardziej chociażby owoców), ale raczej tylko po obiedzie. Tylko mogłabym bardziej pilnować pory posiłków i planować wcześniej, żebym wiedziała co mam jeść i się tego trzymała (a to naprawdę pomaga).
Pozdrawiam wszystkie redukcje.
Tuppence_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości