|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4831 |
BAN stały
|
Dot.: Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy
Oj nic mi nie mów
![]() ![]() ![]() czyli chyba powinnas sie pomalutku cieszyc ![]() pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#4832 |
Rozeznanie
|
Witejcie po raz drugi...
Mam jakieś takie przeczucie, że lada dzień @ dostanę... Jakoś mi się smutno zrobiło... Kicia - rano robiłam pre test... W ulotce jest napisane żeby po upływie 30 min. nie sugerować się wynikiem..., a ja ostatni raz spojrzałam po 10 min. Więc nie wiem... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4833 |
Przyczajenie
|
......a ja niestety po 5 dn. dostalam@:-( .......Pozdrowionka
|
![]() ![]() |
![]() |
#4834 |
Zadomowienie
|
Asiulka przepraszam zapomnialo mi sie
![]() ![]() ![]() Joanna hmm no skads to znam ehh ja tez jednego dnia wcinam wszystko co mi do reki wpadnie,a drugiego moge caly dzien nic nie jesc,jednego dnia boli mnie brzuch i jest wzdety,a drugiego jak reka odjol,jakies to dziwne dla mnie hehe ... Noo nie powiem podbudowuje mnie to ze mamy tak samo,ale staram sie nie nakrecac bo jeszcze nie wiem na 100 procent,uwierze dopiero jak mi lekarz powie,a i z tym chyba bedzie ciezko,chyba dopiero jak zobacze to bede sie cieszyc i uwierze na maxa ![]() Ale Ty pewnie nie mialas takiej dziwnej @ jak ja,nie wiem czy czytalas??? A Ty masz juz potwierdzone przez lekarza,czy tylko przez te 2 testy??? Dziekuje Ci bardzo ![]() Stara Panna glowka do gory,zobaczysz bedzie dobrze!!!! To teraz nic tylko przeczekac pare dni i powtorzyc tescik hihi a wtedy juz powinna byc mocna ta 2 kreseczka ![]() Karlosaga szkoda,ale nie zalamuj sie,nastepnym razem napewno sie uda !!!! Kochane trzymam kciuki za nas wszystkie zeby wszystko bylo dobrze !!!! Pozdrowionka i buziaki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4835 |
Rozeznanie
|
dziewczyny, jak pisalam okres powinnam miec okolo1.06, zazwyczaj 10dni przed okresem zaczynala mnie bolec moja wrazliwa piers. Teraznic nie ma..
ale dzis- jestem w 26dc-zauwazylam brązową wydzielinę z pochwy, taką ciągnącą się:/ nie jest jej dużo... ale jest ;/ co to może być? |
![]() ![]() |
![]() |
#4836 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja stwierdziłam, że u nas tym razem nic się nie dzieje. Możliwe że źle wyliczyłam owulkę, a może jej nie było ![]() Edytowane przez Pepus Czas edycji: 2009-05-24 o 08:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4837 |
Rozeznanie
|
Pepus ... pierwszy raz takie cos mialam, więc to może oznaka zagnieżdżania... ojeja ... tfu tfu tez nie chce zapeszyc.
Ja właśnie owulke odczułam i... może się udało. Do 1.06 chyba jajkoznosze... pod tym względem brak cierpliwości to moja wada:P "Jajeczko jest zdolne do zapłodnienia od 12 – 24 godzin. Jeśli owulacja nastąpiła wcześnie rano to późnym wieczorem może być już zdecydowanie za późno na poczęcie dziecka. Największe prawdopodobieństwo zajścia w ciążę ma się zatem wtedy jeśli do stosunku doszło na 2 do 3 dni przed owulacją." czyli współżyjąc dzień/dwa przed owulką...mam szanse. Bo w owulke samą nie współżyłam ![]() Edytowane przez ziaaa Czas edycji: 2009-05-24 o 09:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#4838 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak Ty wysiedzisz cały tydzień? ![]() Powodzenia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4839 |
Rozeznanie
|
Pepus nie mam pojęcia jak ja wytrzymam! choć boje się nakręcać, bo jak to my kobietki zazwyczaj mamy- jak się nakręcamy to potem nic nie ma... okres przychodzi
![]() Kwas foliowy mi się kończy- moje pierwsze opakowanie. Aa.. co najważniejsze chłopaka mama w końcu odpuściła złośliwości (bo jej zdanie było takie,że jej syn powinien o dziecku myslec za 7lat -majac 30l, że teraz jest nierozsądny, nieodpowiedzialny etc) Więc mam nadzieję, że z nią też się Nam kon takty poprawią ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4840 |
Wtajemniczenie
|
Ziaaa czasem mężczyźni dojrzewają w momencie zostania tatusiem - tak było z moim bratem, teraz świata nie widzi poza swoją niunią. Zmienił się bardzo stał się bardzo odpowiedzialny.
A co do mnie to wiem, że łatwo zajść nie będzie. Raz się nakręciłam, że jestem i będę mamusią, a tu okres i wielkie rozczarowanie. Teraz się nie nakręcam, może dlatego że jakoś nic nie odczuwam. |
![]() ![]() |
![]() |
#4841 |
Przyczajenie
|
moimi pierwszymi objawami był ból brzucha tak jak na okres. piersi stały się bardzo wrażliwe, obolałe, spuchnięte. wiedziałam ze to ciąża bo nawet przy okresie nie miałam takich objawów. pozniej gdy test ciązowy wyszedł poztytwny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4842 |
Rozeznanie
|
"objawy bardzo sugestywne najwcześniej pojawiają się 6 dni po owulacji - plamienie implantacyjne (około 7 dni po owulacji ale nie musi występować) to są objawy bardzo sugestywne najwcześniej pojawiają się 6 dni po owulacji - (około 7 dni po owulacji ale nie musi występować) UWAGA !!! kolor plamienia czerwony bądź jasnoróżowy, brązowy świadczy o braku progesteronu Jest to wynik zagnieżdżenia się zarodka w błonie śluzowej macicy."(c)
Dziewczyny znalazłam coś takiego w necie. Tylko pytanie jakie to te plamienia są? Bo moje to była maź, taki bardzo gęsty, lepki śluz brązowy, równo tydzień po owulce i było go troche. Więc nie mam pojęcia, chyba zaczynam się nakręcać... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4843 |
Zadomowienie
|
Ziaaa ja tez mialam taka bardzo gesta maz,tak dziwnie wygladajaca,nie normalnie jak sluz,tylko mimo ze byla swieza to wygladala na taka sucha...z tym ze ja mialam ten jeden dzien lekkiej @
![]() Hehe wcale sie nie dziwie ze zaczynasz sie nakrecac,bo ja tez choc z dystansem...ohh chcialabym juz wiedziec co i jak... Pozdrowionka kochane ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4844 |
Raczkowanie
|
Moje pierwsze objawy pojawiły sie ok. 2 tyg.:
- ból piersi, wiekszy niz przed okresem, biust miałam bardzo "pełny" - niewielki ból brzucha - prawie jak przed okresem - odrzucało mnie od niektórych zapachów, perfum, nagły wstret do jajek ![]() - od 6-8 tyg. poranne wymioty, ktore trwały do 15 tyg. |
![]() ![]() |
![]() |
#4845 |
Zadomowienie
|
A co tu dzisiaj tak pusciutko i cichutko???
Anielka no to widze ze mialas znosnie,jedynie te wymioty tak dlugo,wspolczuje .... Pozdrowionka i milej niedzieli kochane ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4846 |
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4847 |
Rozeznanie
|
No to Asiulka masz tak jak ja...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4848 |
Raczkowanie
|
Ja w moich obu ciążach robiłam za wczesnie testy. Przy drugiej ciąży (pierwsze poroniłam) zrobiłam 5 testów - kazdy inaczej
![]() Zróbcie testy rano ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4849 |
Rozeznanie
|
Ja tez chyba dolacze do Was
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() jak tak poczytuje co napisalyscie to sobie mysle ze strasznie niewdzieczna jestem, bo niektore z was czekaja juz bardzo dlugo i bardzo pragna dzidziusia, a ja go nie planowalam, a teraz to sie wrecz martwie co to bedzie.
#4850 |
Zakorzenienie
|
Ale w kazdym madzrazie gratuluje fasolki
![]() ![]() Stara Panna: no to faktycznie mamy to samo... nie wiem co myslec... tak bym chciala aby to bylo to... tylko ze ja @ mam dosatc we wtorek czyli jeszcze 2 dni... test powtorze w ten wtorek... |
![]() ![]() |
![]() |
#4851 |
Rozeznanie
|
MadzikUK - Ja staram się już dwa i pół roku... Chyba bezskutecznie... Tobie życzę więcej wiary w siebie... Pierwsza moja ciąża to też była wpadka... Tez się bałam i powiem szczerze, że na początku wcale jej nie chciałam... Ale z czasem wszystko się ułożyło. Powoli zaakceptowałam sytuację i teraz nie wyobrażam sobie życia bez mojej 11-sto letniej "wpadeczki"... Wszystko będzie dobrze... A na koniec serdecznię Ci pogratuluję, bo to naprawdę coś cudownego... Pomyśl sobie, że za ok. 9 miesięcy będzie na świecie ktoś, kto bez znaczenia jaka jesteś będzie Cię kochał miłością absolutnie bezinteresowną, a jedyne czego będzie chciał to żebyś była...
Asiuulka89 - a ja powinnam była dostać w poprzedni wtorek... Czyli 5 dni opóźnienia... ![]() Edytowane przez Stara Panna Czas edycji: 2009-05-24 o 14:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#4852 |
Zadomowienie
|
Asiulka ehhh skad ja to wiedzialam ze nie wytrzymasz,tak jak ja wczesniej nie wytrzymalam
![]() Zobaczysz bedzie dobrze tylko poczekaj do wtorku!!! Kup sobie juz jutro tescik,i we wtorek z samego rana sobie zrob i dawaj szybciutko znac co i jak ![]() ![]() Aaaa bo te wszystkie testy to sa o d.... rozbic,ja juz nie ufam zadnym testom!!! Najlepiej isc do lekarza i sprawdzic ![]() Anielka a w jakim czasie robilas testy od dnia zaplodnienia??? Albo inaczej ile mialas czasu do albo po miesiaczce jak robilas test??? MadzikUK GRATULACJE !!! Nic sie nie martw wszystko bedzie dobrze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4853 |
Rozeznanie
|
Stara Panna; Kicia8425
![]() trzymam za was kciuki dziewczyny, ja jak juz sie oswoje z ta mysla to bede na pewno cieszyc sie kazda chwila, bo to najpiekniejszy okres w naszym zyciu, jak ta fasolka sie rozwija. we wtorek postaram sie pojsc do lekarza i dam wam znac co i jak ![]() PS. Tz'et jak sie dowiedzial to powiedzial "Madzia, co mysmy narobili"heh. a teraz juz mowi do mnie "mamuska". heh. ![]() ![]()
02.02.2010 urodzilo sie najwieksze szczescie mojego zycia-Natalia: http://picasaweb.google.co.uk/stanczak.magdalena/Natalia# Edytowane przez madzikUK Czas edycji: 2009-05-24 o 14:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#4854 |
Rozeznanie
|
Madziku... po to jesteśmy, aby nie tylko wspierać się kiedy się nie uda..., ale także po to aby wspierać kiedy się udało...
![]() Ja to już chyba straciłam nadzieję... Już wiem skąd to moje wczorajsze przeczucie... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4855 |
Rozeznanie
|
aaaa, przypomnialo mi sie.
snilo mi sie dzis ze zrobilam test, patrze na niego, a tam z dziesiec kresek bylo. to ze niby 10-cioraczki beda?? ![]() ![]() ![]()
#4856 |
Zakorzenienie
|
Hehe
![]() ![]() ![]() Kicia: No niestety nie wytrzymalam tym bardziej ze dzisiaj sa mojen imieniny i myslalam ze prezent sobie zrobie a tu niestety nie... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4857 |
Zadomowienie
|
Madzik nie martw sie na zapas,wszystko bedzie dobrzemciesz sie tym ze nosisz w sobie nowe zycie !!! I tak jak pisze Stara Panna jestesmy tu po to by nie tylko pocieszac te ktorym sie nie udalo ale takze te ktorym sie udalo
![]() ![]() Stara Panna nie mozesz tracic nadzieji,spokojnie jak nie tym razem to nastepnym,musimy byc silne i wierzyc ze sie uda ![]() Trzymam kciuki za nas wszystkie !!! By tym ktorym sie jeszcze nie udalo wkoncu sie udalo,a tym ktorym sie udalo by wszystko bylo dobrze ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ---------- Hehe niezly sen Madzik,to by bylo odrazu za pierwszym razem prawie druzyna pilkarska hihihi ![]() Asiulka nio to Wszystkiego najlepszego !!! Ahh poczekaj juz teraz do wtorku,moze poprostu jest za wczesnie...Badz dobrej mysli !!! Buziaki dziewczynki ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4858 | |
BAN stały
|
Cytat:
ale trzymam kciuki za Ciebie i za całą ręszte ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4859 |
Zadomowienie
|
Ohh Asiu nie martw sie,bedzie dobrze !!! Musisz byc silna !!!!
Czyli mialas potwierdzenie ze to juz dzidzia...ehhh,ale jeszcze nie wiadomo czy to poronienie,wiec teraz LEZ I ODPOCZYWAJ !!!! Rany co za porabane przepisy wrrr takich to normalnie rozszarpac to malo ![]() Tylko Asiu nie wiem czy cytalas moje wczesniejsze komentarze,ja mialam przez 1 dzien @ i pozniej plamilam z tym ze to nie bylo mocne,wiec nie wiem co i jak,ale mysle ze gdyby dzidzi nie bylo to nie utrzymywalyby sie objawy przez tak dlugi czas po @??? Ehh dziewczyny trzymajcie kciuki ja dopiero po przyszlym weekendzie ide do lekarza ![]() Trzymam za Was kciuki kochane !!! Joanna zobaczysz bedzie dobrze tylko duzo odpoczywaj !!! Pozdrowionka ![]() ---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ---------- Aaa i wczoraj tak dziwnie rwaly mnie jajniki,a dzis jak sie obudzilam to mialam takie klucie jak na owulke i mam coprawda nie duzo ale taki bialy lekko rozciagliwy sluz... Nie wiem co to moze oznaczac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4860 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:11.