![]() |
#391 | |||
Zakręcony Chochlik
|
Dot.: Rocznik 87 Zgłoś Się!!! :) cz. III
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#392 |
Wtajemniczenie
|
aa to zazdroszcze i Tobie Tri takiej postawy
![]() a ze mnie taki leń, że hohoho ![]() ![]() a niedziele spędzam na sprzątaniu ![]() Freddy gratuluje zaliczenia;* i pokazuj sukienki:P a to Sabcia rzeczywiście musiała się wyszaleć;p |
![]() ![]() |
![]() |
#393 |
Zakorzenienie
|
Tri- oczywiście, że biorę pod uwagę, że nie zarabiasz kroci i musisz się liczyć z pieniążkami tym bardziej, że jesteście już z TŻ "na swoim". Ale też nie mówię, że masz wszystkie wymarzone kursy robić od razu. Może uda Ci się odkładać miesięcznie jakąś nawet niedużą kwotę (100-200 zł?) aż uzbierasz na jakiś fajny kurs? Słyszałam też kiedyś o kredytach studenckich, które są bardzo nisko oprocentowane i na dodatek spłaca się je dopiero jakiś tam czas po ukończeniu studiów. Miałabyś pieniążki na rozwój kwalifikacji. Może warto zapoznać się z ofertą różnych banków? A może ktoś z bliskich mógłby Ci pożyczyć forsę na kurs, a Ty byś go później sukcesywnie spłacała?Oczywiście na nic nie namawiam, a jedynie podpowiadam jakie mi opcje przychodzą do głowy.
Nie wiesz co chcesz robić w życiu? Pocieszę Cię- ja też. To chyba taki wiek, że ma się różne (często skrajnie różne ![]() Żeby nie było, że się mądrzę: też mam podobne problemy do Twoich. Też nie mam za dużo kasy (niestety czesne w szkole mam dość wysokie, staram się też w miarę moich niedużych możliwości pomagać finansowo rodzicom), też nie lubię swojej pracy i też jak już wspomniałam mam wątpliwości co do tego kim chciałabym być w przyszłości (zmieniam plany średnio co 3 miesiące ![]()
#394 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
bedac tu czuje sie jakos strasznie niespokojna poprostu wiem gdzie jest moje miejsce gdzie czuje sie bezpiecznie i dobrze ok nie mam wiecej czasu musze sie zbierac do babci bo mi urwie glowe ![]()
![]() |
#395 | |||
Zakręcony Chochlik
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jak ja mysle o inzynierce to mnie skreca... 120pytan plus praca. A mgr... klapa, tez nie wiem co wybrac.
![]() |
#396 |
Zakorzenienie
|
Mav- czasem tak jest, że nie możemy dogadać się z najbliższymi. Może z czasem stanie się to łatwiejsze? Grunt, że na razie dobrze, że nie musisz się zmagać z tym wszystkim co Ci przeszkadza na co dzień. Twoje nerwy są bezcenne
![]() Będę jeszcze drążyć temat- jak stwierdzisz, że nie masz ochoty odpowiadać daj mi pstryczka w mój wścibski nos ![]() I przypomnij mi jeszcze... do kiedy jesteś w Polsce? Tri- dziękuję za dyspensę na mądrzenie się ![]() ![]() A tak serio... Nie od razu Kraków zbudowano, jak mówi mądre przysłowie. Mało kto dostaje na dzień dobry fajne, dobrze płatne i rozwijające stanowisko. Chyba,że ma to szczęście, że szef firmy jest jednocześnie jego tatą ![]() ![]()
#397 | |
Zakręcony Chochlik
|
Cytat:
![]() |
#398 |
Zakorzenienie
|
Na początku pracowałam jako sekretarka w szkole nauki jazdy przez 3 miesiące- nie chciałam przedłużać umowy z uwagi na różne przyczyny. Później przez 2 lata jako sekretarka, a później asystentka w wytwórni filmowej. No i teraz zaczęłam pracę tutaj.
Wydaje mi się, że częste zmiany pracy nie wyglądają w CV zbyt zachęcająco. Ewentualny pracodawca może się obawiać, że jego też opuścisz po kilku miesiącach, a przecież rekrutacja i przyuczenie nowego pracownika to dla niego i kłopot i koszty. Nie ma chyba jednak sensu tkwić w pracy, której nie lubisz i która nic Ci nie daje tylko po to, żeby "odbębnić" jakiś określony kawałek czasu. Mądry pracodawca zrozumie,że: a) młoda osoba ma prawo szukać pracy, która jej odpowiada, a co za tym idzie często zmieniać firmy; nie każdy od razu wie do czego jest stworzony; a jest szansa, że oferowane przez niego stanowisko to jest właśnie to b) przyczyna dla której osoba odchodzi z pracy może leżeć nie tylko po stronie pracownika, ale też pracodawcy, a dana osoba w bardziej przyjaznej firmie ani będzie myślała odejść. Tak w każdym razie mi się wydaje. Mogę jeszcze dodać, że skoro skoro nie jesteś zadowolona z tej pracy warto poszukać innej. Nie masz noża na gardle, masz co miesiąc jakieś pieniążki, więc nie będziesz musiała godzić się na pierwszą lepszą ofertę i będziesz mogła poszukać czegoś co będzie Ci na prawdę odpowiadało i gdzie spędzisz trochę dłuższy kawałek swojego życia. Swoją drogą jeśli zależy Ci na zawodowym rozwoju warto pytać już na rozmowie kwalifikacyjnej czy np. po jakimś czasie będziesz miała możliwość awansu, czy Twoje obowiązki będą się rozszerzać. Ja zawsze to robiłam, podkreślając, że zależy mi głównie na rozwoju i zdobywaniu doświadczenia. Oczywiście nie wiadomo na ile obietnice potencjalnego szefa spełnią się w przyszłości, ale jeśli już na interview obieca Ci szansę na awans, zawsze jest większe prawdopodobieństwo, że nie utkniesz w danej firmie jako recepcjonistka już do końca życia.
#399 | |
Zakręcony Chochlik
|
Cytat:
![]() |
#400 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#401 | |
Zakręcony Chochlik
|
Cytat:
![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#402 |
Zakorzenienie
|
No widzisz... Ja nie umiem kategoryzować produktów
![]() ![]() ![]() A tak zupełnie poważnie: już Ci mówiłam, nie od razu Kraków zbudowano ![]() ![]()
#403 |
Raczkowanie
|
witam wszystkie dziewczynki
![]() ![]() ![]() ![]() kasiakitty jak tam wczorajszy seans?? udany? podobal Ci sie film?? asiaczek87 jak tam zdrowko? Limonka1987 trzymam sie dzielnie ![]() ![]() ![]() irmandara a coz to za bal?? ale zazdroszcze na bal to tez poszlabym sobie ![]() ![]() ![]() ![]() Magic no i fajnie,ze zapytalas malego co chce dostac ![]() Pizza mowisz...mniam ![]() ![]() Freddy gratulacje!! No czekamy na te fotki,koniecznie je w koncu wrzuc ![]() ![]() mav fajnie,ze tak sama sie usamodzielnilas szybko. no widzisz rodzicom czasami wydaje sie,ze moga cale zycie ingerowac w zycie swoich dzieci,nie rozumieje,ze sa dorosle...znam kilka takich przypadkow...i widze jakie to trudne,automatycznie kontatkty sa bardzo napiete,a przy tym minimalne,dzieci czesto maxymalnie unikaja spotkan jak sie da... no ja naszczescie nie musze sie martwic,bo moja mam jest spoko,nie narzuca mi nic wie,ze sama musze podejmowac decyzje,mam prawo robic co chce,ale naprawde widzialam takie relecja jak rodzice mysla,ze moga zawsze doroslym dziecia narzucac... Tajlaa jak tam sprzatanie Ci idzie?? Sabciu jak tam impreza sie udala? jak sie bawilas?? mam nadzieje,ze zdasz nam relacje ![]() A ja wstalam dzis po 13... ![]() Mama obudzila mnie na obiad hehe ![]() A zaraz zbieram sie do zawieszenia poleczki w lazince ,ktora wczoraj kupilam. A wlasnie wczoraj popoludniu bylam na zakupach i kupilam polke do lazienki i...2 zele pod prysznic i plyny do higieny intymnej...no nie moglam sie powstrzymac:Ptak to jest mnie wypuscic do sklepu ![]() ![]() U mnie pogoda dzis sliczna,ze az jak za okno patrze usmiech od razu sam sie pojawia ![]() ![]() trzymajcie sie dziewczynki ![]() milego dnia ![]() do pozniej ![]()
#404 |
Wtajemniczenie
|
A u mnie też coś sloneczko świeci mam iśc na spacerek z Tzetem ale wczoraj wyszłimsy i po 40 minutach powrót bo zimno;p
i tak sie zastanawiam malować się czy nie?:P szkoda mi buzi, lepiej niech odpoczywa ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#405 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() a tu sesja coraz bliżej ![]() też poszłabym sobie na bal ![]()
Edytowane przez asiaczek87 Czas edycji: 2009-05-24 o 15:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#406 |
Zadomowienie
|
A to byl bal polmetkowy
![]() ![]()
#407 |
Zakręcony Chochlik
|
Jestem z siebie dumna
![]() ![]()
#408 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() niedawno wrocilam z roboty i musze sie zabrac za pisanie baaardzo nudnej pracy ![]() ![]()
![]() |
#409 |
Wtajemniczenie
|
oj copy należą Ci się klapsy w pupe za to tempo pisania pracy;p a mnie już tylko zakończenie zostało
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#410 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#411 |
Wtajemniczenie
|
Wicie co jestem taka wkur*** ze nie da sie tego opisac...
Pojechalam z tym durnym planem finansowym zrobionym w exelu i wiecie co sie dowiedzialam?? Pan wykladowca stwierdził ze "jest zbyt skomplikowany, prosze go uprościc" ![]() i dupa, musze poprawiac, a najlepiej wszystko od nowa ![]() Jakis koszmar... nikomu nie zaliczył, bo albo plan był nierealny, albo ktos wydał za mało na reklame albo cos tam... No co za durny wiesniak z tego goscia!!!!!!! Wredota... za miesiac obrona a ja bede sie meczyc z durnym planem! Najgorsze jest to, ze dwie dziewczyny poszły do niego przed zajeciami SAM NA SAM i dostały 5 ![]() ![]() --- dla ochłonienia wstawiam foty sukienek. nie patrzcie na kapcie i twarz... ![]() Jutro poszytam zaleglosci ![]()
Edytowane przez freddy296 Czas edycji: 2009-05-24 o 19:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#412 |
Rozeznanie
|
wg mnie w tej jasnej wyglądasz lepiej
![]()
#413 |
Zadomowienie
|
Freddy- W obu wyglądasz prześlicznie!
#414 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Freddy wg mnie lepiej wygladasz w jasnej.Jest tak jakby bardziej dopasowana,lepsza dlugosc. Choc obie sa bardzo ladne ![]() A ja po tym jak tak pozno dzis wstalam nie moglam sie ogarnac:P chodzilam jakas zakrecona:P nie zamontowalam polki,bo goscie przyszli i pozno poszli. zrobie to jutro ![]() ![]()
![]() |
#415 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#416 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]()
#417 |
Wtajemniczenie
|
a ja sie wtam, i już uciekam tak sie grzebałam ze soba ehhh buziiii;*;*;*
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#418 |
Zakorzenienie
|
Ja też wpadłam tylko na szybkie dzień dobry
![]() Miłego dnia, dziewczyny ![]()
#419 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
obie chyba nie maja problemu z nadwrażliwą mamą...tyle ze moje siostry zawsze sie jej potrafiły postawić w Polsce jeszcze do soboty Cytat:
Cytat:
bardzo ladnie wygladasz masz swietna figure ![]()
![]() |
#420 |
Wtajemniczenie
|
Hej Kochane ![]() Widzę, że dziś Tu wszytskie zaganiane jesteście ![]() ![]() ![]() a wieczorkiem mam zamiar odpoczywać no może coś poczytam żeby nie było;p Copy jak masz termin do środy to jescze nie jest tak źle ale licząc od dzisiaj zostało 2 dni tylko Ci;p Freddy ja uważa, że zdecydowanie kozrystniej wyglądasz w tej jasnej sukience. tak wesolutko. bo ta ciemna Cie przytłacza. a co do Twojego faceta, to ham ham!!! wiesz może te dziewczyny poszły coś tam mu namotały. Ja tez mam już teraz małżesnwto na roku co tak samo wszedzie chodzą wczęsniej i tak dalej zagadują bo oni chcą mieć 5 ame bo jakieś stypedium wojewódzkie. nie przejum się;* a może być tak, że jak teraz byś poszła z tym samym to by nie zauważył i by też Ci 5 postawił ![]() Monia ja w tamtym roku miłam przygode, kroiłam bułke takim dużym nożem piłka i w pewnym momencie ciach w dłoń. ile płaczu było ![]() a dziś jak dzionke Ci mija? jak humorek? na gg Ci wczoraj napisałam na gg ![]() ---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ---------- Lim też w biegu, jak dziś w pracy coś twórczego?? ![]() Mav to miałaś nie przyjmemnei jak w łóżku lądowałaś i wuymioty. aż tak na Ciebie nerwy działały ![]() Magic jak po komunii?? a Ty Sabciu chyba sobie imprtezke pzredłużyłaś;p |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:36.