Matura 2010 - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-05-21, 17:32   #661
parodia
Zakorzenienie

Dot.: Matura 2010

ja łódzkie i Politechnika Łódzka. raczej nie będę nigdzie indziej składała, ale jeśli mi się coś odmieni, to ewentualnie Wrocław lub Warszawa

parodia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-21, 17:57   #662
ewelina*
Rozeznanie

Ja z jestem z Podlasia i chciałabym do Warszawy a matura to geografia-matma.
Jeśli chodzi o uczelnie to nie mam pojęcia, jasne chciałabym na SGH czy UW ale jestem realistką i wiem że to nie możliwe, wiec przez wakacje będę szukać, wolałabym na państwową nie stać mnie na coś prywatnego

ewelina* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-21, 18:13   #663
pineapple
Raczkowanie

Małopolska. Cel: prawdopodobnie Kraków, ewentualnie Warszawa/Wrocław (jeśli dostanę olśnienia co do kierunku).
pineapple jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-21, 18:53   #664
Claaire
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mtynai Pokaż wiadomość
a z jakich części Polski jesteście dziewczęta ?
no i gdzie na studia planujecie wypad?

ja jestem z Mazur, planuję Gdańsk - Warszawa.
Ja z Podkarpacia, chciałabym do Krakowa
Stary 2009-05-21, 18:56   #665
KaasiaaK
Zakorzenienie

widzę ze sporo jest kandydatek do Krakowa :P
nie robcie mi konkurencji
a powaznie to zycze sobie i Wam spelnienia marzen co do kierunkow studiow i uczelni

a macie juz jakies plany co do kierunkow, czy narazie tak ogolnie?
Stary 2009-05-21, 19:46   #666
martus9191
Zakorzenienie

No ja chciałabym na medycynę

01.06.2020
62 kg

01.01.2021
54 kg

cel: 46 kg
martus9191 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-21, 19:57   #667
madzioonia18w
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez martus9191 Pokaż wiadomość
No ja chciałabym na medycynę
Tak samo i ja wiem że na lekarski się nie dostane, zersztą boje się troche że tam po prostu sobie nie poradze, dlatego ide na ratwonicto medyczne nawet jak się nie dostane na dzienne, to zaocze są więc i tak moje marzenie się spełni, musi
madzioonia18w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-21, 20:47   #668
6f478752bd2871e8cc7e64201f2c815878556baf_60bff672628d8
Konto usunięte

czy wam tez nie dziala gg?

ja bym pojechala gdzies do innego miasta,ale wszedzie na moj kierunek trzeba zdawac historie, historia-jak historia- ppol biedy,ale na rozszerzonym w zyciu dobrze nie zdam
6f478752bd2871e8cc7e64201f2c815878556baf_60bff672628d8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-22, 14:41   #669
mtynai
Zakorzenienie

[1=6f478752bd2871e8cc7e642 01f2c815878556baf_60bff67 2628d8;12408269]czy wam tez nie dziala gg?

ja bym pojechala gdzies do innego miasta,ale wszedzie na moj kierunek trzeba zdawac historie, historia-jak historia- ppol biedy,ale na rozszerzonym w zyciu dobrze nie zdam [/quote]

niqusia13, a na jaki kierunek się wybierasz?

ja dostałam właśnie olśnienia jeśli chodzi o medycynę ) zapragnęłam grzebać w ludziach, mówiąc kolokwialnie

no i Gdański Uniwersytet Medyczny, ewentualnie Warszawski.. ale to już wyższa szkoła jazdy. W sumie myslałam nad lekarskim, ale lekarsko-dentystycznym też bym nie wzgardziła )

PS. szczerze mówiąc chciałabym iść na studia do Krakowa czy Wrocławia, ale z Mazur to 12-15h pociągiem - czyli zerowe szanse na odwiedziny domu, ewentualnie jedynie na święta by mi się to opłacało - rodzice by się chyba zapłakali:P jeszcze został rok, a oni przeżywają, że ich jedyne dziecko będzie gdzieś 300km od nich
mtynai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-22, 14:50   #670
parodia
Zakorzenienie

Cytat:
PS. szczerze mówiąc chciałabym iść na studia do Krakowa czy Wrocławia, ale z Mazur to 12-15h pociągiem - czyli zerowe szanse na odwiedziny domu, ewentualnie jedynie na święta by mi się to opłacało - rodzice by się chyba zapłakali:P jeszcze został rok, a oni przeżywają, że ich jedyne dziecko będzie gdzieś 300km od nich
moi tak samo przeżywają 40 km ale tłumaczę, że to nawet nie godzina samochodem

parodia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-22, 20:06   #671
KaasiaaK
Zakorzenienie

Talking Dot.: Matura 2010

podziwiam Was za tą medycyne
ja sie kompletnie nie nadaje na lekarza :P
tylko bym gorzej ludzi mogla okaleczyc

marzy mi sie Krakow, ale wlasnie sobie przejrzalam warunki rekrutacji na rozne uczelnie i lekko mowiac jestem blizej niz dalej zrezygnowania z Krakowa zawsze myslalam nad biotechnologia, ale im wiecej opinii slysze jak jest ciezko to rezygnuje pomalu kolejna w kolejce byla farmacja :P i przy tym jestem najblizej, mimo iz na UJ (taaa.. marzenia ) trzeba zdawac tylko rozszerzony poziom chem. i bio ;P + egz. wstepne z tych przedmiotow chyba ;] wpadla mi jeszcze do glowy fizjoterapia :P ale sa egz. wstepne z fizyki wiec na dzien dobry powiedzialam do widzenia temu kierunkowi xD i znazalam sie w d.... :P najblizej tej farmacji jesli chodzi o Krakow
jednakze watpie ze bede tam studiowac... czuje w kosciach ze wyladuje w Lublinie. w sumie to z Radomia mam jakies 100km. a ok 80km do Zamoscia do dziadków wiec to nie byloby zle rozwiazanie, z tym ze ja nie lubie lublina ;/ studiowac ok, ale potem mieszkac raczej nie... ale ja jestem problemetyczny czlowiek...
myslalam o kosmetologii. ale to znowu jest w poznaniu i gdzies jeszcze, dalej niz poznan, wiec odpada w przedbiegach....
ostatnio 'zafascynowala' mnie technologia kosmetyczna, po tym jak bylam na zajeciach laboratoryjnych na Politechnice radomskiej. ale jak sie okazalo ten kierunek jest tylko (w Polsce) na w/w uczelni, ktora nie cieszy sie dobra opinia jesli chodzi o poziom ksztalcenia...
na chwile obecna jak juz wspominalam nablizej mi na ta farmacje :P perspektywa pracy w aptece jest szalenie kuszcza
a ostatecznosci.. zeby pracowac na magazynie w biedronce czy na kasie w tesco czy innym realu nie musze miec wyzszego wyksztalcenia

nie wiedzialam ze ja jestem az tak marudna i niezdecydowana co to bedzie jak we wrzesniu dostane deklaracje maturalna
Stary 2009-05-22, 20:34   #672
ewelina*
Rozeznanie

Czytam i czytam a tu same chemiczki to wy wszystkie strasznie zdolne musicie być-> zazdroszczę.

A ja jestem geografka bardziej i z niej będę zdawać maturę.
Nie mam pojęcia do jakiej szkoły mam szanse startować, coś mi się wydaje że wyląduje w jakiejś podrzędnej i później będę harować za grosze.
Nic mi się nie udaje, nie którzy mają trochę szczęścia i farta w życiu a ja nic nie lubię tego momentu kiedy wystawia się oceny wszystko mnie dobija

ewelina* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-22, 21:44   #673
Alejka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ewelina* Pokaż wiadomość
Czytam i czytam a tu same chemiczki to wy wszystkie strasznie zdolne musicie być-> zazdroszczę.

A ja jestem geografka bardziej i z niej będę zdawać maturę.
Nie mam pojęcia do jakiej szkoły mam szanse startować, coś mi się wydaje że wyląduje w jakiejś podrzędnej i później będę harować za grosze.
Nic mi się nie udaje, nie którzy mają trochę szczęścia i farta w życiu a ja nic nie lubię tego momentu kiedy wystawia się oceny wszystko mnie dobija
Ja również zdaję geografię a więc sama nie jesteś
Alejka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-22, 21:53   #674
Konto usunięte

Cytat:
niqusia13, a na jaki kierunek się wybierasz?

ja dostałam właśnie olśnienia jeśli chodzi o medycynę ) zapragnęłam grzebać w ludziach, mówiąc kolokwialnie

no i Gdański Uniwersytet Medyczny, ewentualnie Warszawski.. ale to już wyższa szkoła jazdy. W sumie myslałam nad lekarskim, ale lekarsko-dentystycznym też bym nie wzgardziła )

na prawo
6f478752bd2871e8cc7e64201f2c815878556baf_60bff672628d8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-22, 22:28   #675
mtynai
Zakorzenienie

a no to rzeczywiście, na prawo - historia i wos, chociaż na UWM w Olsztynie też pragną biologii np. ale UWM to o kant d..
Stary 2009-05-22, 22:32   #676
Basiulka19
Zadomowienie

Hej wszytskim ja równiej zdaje za rok mature jestem w technikum to dlatego bo jak bym była w liceum to w tym roku no ale już trudno Jestem z Łomży i planuje pedagogike specjalną w Olsztynie albo na miescu ...
Basiulka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-22, 23:09   #677
Claaire
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez KaasiaaK Pokaż wiadomość
widzę ze sporo jest kandydatek do Krakowa :P
nie robcie mi konkurencji
a powaznie to zycze sobie i Wam spelnienia marzen co do kierunkow studiow i uczelni

a macie juz jakies plany co do kierunkow, czy narazie tak ogolnie?

Nooo dokładnie, w okół mnie ostatnio wszędzie roi się od chemiczek A ja kompletnie się do tego nie nadaje ;P Ja bym chciała na filologie ang., a jak się nie uda to na amerykanistykę
Stary 2009-05-23, 07:41   #678
mtynai
Zakorzenienie

claaire, też bym chętnie na filologię poszła - skandynawistyka albo amerykanistyka właśnie, ale na skandynawistyce multum ludzi, którzy uczyli się wcześniej już języka (więc poziom grupy wysoki, musiałabym na własną rękę się dokształcać, co mija się z celem studiowania), a na amerykanistykę, niestety trzeba zdawać historię :/ (jeśli chodzi o UG). Dla mnie historia to porażka, nigdy w życiu bym matury nie zdała...

chociaż znając moje szczęście ;D to może i bym nastrzelała odpowiedzi na 70%
Stary 2009-05-23, 09:34   #679
KaasiaaK
Zakorzenienie

na pewno są uczelnie gdzie na filologiach ucza jezyko od podstaw. np. Uniwersytet Łódzki. moj brat tam składa w tym roku na filologie rosyjska. na roku sa dwie grupy- zaawansowana i poczatkujaca. na zaawansowanej sa ci co sie uczyli jezyka a na poczatkujacej ci co nie mieli z nim stycznosci.. o fil. skandynawskiej tez myslal ale postawil na rosyjska, a w przyszlosci mysli jeszcze nad japonska czy tam chinska
ale na bank sa uczelnie ktore na fil. ucza jezyka od podstaw... trzeba tylko pogrzebac w necie
Stary 2009-05-23, 09:53   #680
wibovit
Raczkowanie

Cytat:
claaire, też bym chętnie na filologię poszła - skandynawistyka albo amerykanistyka właśnie, ale na skandynawistyce multum ludzi, którzy uczyli się wcześniej już języka (więc poziom grupy wysoki, musiałabym na własną rękę się dokształcać, co mija się z celem studiowania), a na amerykanistykę, niestety trzeba zdawać historię :/ (jeśli chodzi o UG). Dla mnie historia to porażka, nigdy w życiu bym matury nie zdała...

chociaż znając moje szczęście ;D to może i bym nastrzelała odpowiedzi na 70%
też przez jakiś czas myślałam o skandynawistyce ale jak poczytałam w internecie o poziomie uczelni i o egzaminach wstępnych, na których rozmowa odbywa się w języku angielskim i przykładowych pytaniach to mi się odechciało, bo wiem, że są lepsi ode mnie
wibovit jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-23, 13:15   #681
mtynai
Zakorzenienie

na UG też uczą od podstaw, tylko mi chodzi o to, że nie ma tam podziału na grupę początkującą i zaawansowaną i może być poźniej problem, jeśli większosc grupy będzie zaawansowana to ta reszta będzie musiała nadganiać sporo;>

ja się rosyjskiego uczę w szkole, do bani
Stary 2009-05-23, 13:23   #682
aneta_91
Zakorzenienie

Cytat:
Stary 2009-05-23, 15:25   #683
KaasiaaK
Zakorzenienie

skoro uczą od podstaw to strata dla tych co już się wczesniej uczyli.. wg mnie bez sensu jest tak rozwiazanie ze wrzucaja tych co juz sie uczyli jezyka z tymi co sie nie uczyli do jednego worka... albo ucza od podstaw albo nie i robia tylko dla tych co sie uczyli ;P
zreszta takie fil. jak np. skandynawska powinny byc z podzialem, bo w szkolach raczej tego nie ucza, a nie kazdego stac zeby chodzic na dodatkowe kursy.. ale co kogo obchodzi biedna mlodziez :P
Stary 2009-05-23, 20:02   #684
xxzxczx me
Raczkowanie

Ja jestem z Krakowa i raczej nie planuję żadnego wyjazdu, bo mam pod nosem SAPU, gdzie chciałabym studiować zaocznie i jednocześnie dostać się na jakieś stacjonarne studia na UJ. Myślałam już o tysiącu kierunków, ale obecnie najbardziej jestem nastawiona na kulturoznawstwo spec. zarządzanie kulturą lub filologię polską spec. wiedza o kulturze, z naciskiem na to pierwsze. Początkowo bardzo chciałam dostać się na ASP, ale teraz wiem, że dostanie się tam jest na najbliższy rok niemożliwe

No i muszę zdawać polski, angielski i historię sztuki PR, matematyka () PP. O ile mi się coś znów nie odmieni
xxzxczx me jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-24, 17:54   #685
blue_apple
Zakorzenienie

Cytat:
podziwiam Was za tą medycyne
ja sie kompletnie nie nadaje na lekarza :P
tylko bym gorzej ludzi mogla okaleczyc

marzy mi sie Krakow, ale wlasnie sobie przejrzalam warunki rekrutacji na rozne uczelnie i lekko mowiac jestem blizej niz dalej zrezygnowania z Krakowa zawsze myslalam nad biotechnologia, ale im wiecej opinii slysze jak jest ciezko to rezygnuje pomalu kolejna w kolejce byla farmacja :P i przy tym jestem najblizej, mimo iz na UJ (taaa.. marzenia ) trzeba zdawac tylko rozszerzony poziom chem. i bio ;P + egz. wstepne z tych przedmiotow chyba ;] wpadla mi jeszcze do glowy fizjoterapia :P ale sa egz. wstepne z fizyki wiec na dzien dobry powiedzialam do widzenia temu kierunkowi xD i znazalam sie w d.... :P najblizej tej farmacji jesli chodzi o Krakow
jednakze watpie ze bede tam studiowac... czuje w kosciach ze wyladuje w Lublinie. w sumie to z Radomia mam jakies 100km. a ok 80km do Zamoscia do dziadków wiec to nie byloby zle rozwiazanie, z tym ze ja nie lubie lublina ;/ studiowac ok, ale potem mieszkac raczej nie... ale ja jestem problemetyczny czlowiek...
myslalam o kosmetologii. ale to znowu jest w poznaniu i gdzies jeszcze, dalej niz poznan, wiec odpada w przedbiegach....
ostatnio 'zafascynowala' mnie technologia kosmetyczna, po tym jak bylam na zajeciach laboratoryjnych na Politechnice radomskiej. ale jak sie okazalo ten kierunek jest tylko (w Polsce) na w/w uczelni, ktora nie cieszy sie dobra opinia jesli chodzi o poziom ksztalcenia...
na chwile obecna jak juz wspominalam nablizej mi na ta farmacje :P perspektywa pracy w aptece jest szalenie kuszcza
a ostatecznosci.. zeby pracowac na magazynie w biedronce czy na kasie w tesco czy innym realu nie musze miec wyzszego wyksztalcenia

nie wiedzialam ze ja jestem az tak marudna i niezdecydowana co to bedzie jak we wrzesniu dostane deklaracje maturalna
Kosmetologia na wydziale biotechnologii jest w Warszawie, na politechnice to też takie moje małe marzenie... no, tyle że moim zdaniem, nawet jeśli dostałabym się tam z podstawową matematyką, to nie sądzę, że dałabym sobie tam radę, nie utrzymałabym się.
Ogólnie o biotechnologii też myślałam, tak jak Ty, ale nie wiem czy to jest sensowny kierunek.
O fizjoterapii też myślałam, ale to ciężki zawód, fizyczny. A mi samej osobisty fizjoterapeuta by się przydał :P

Ech, podsumowując zgłasza się kolejna niezdecydowana maruda
blue_apple jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-24, 19:05   #686
KaasiaaK
Zakorzenienie

Technologia kosmetyczna a kosmetologia to wbrew pozorom inne kierunki ^^ tez myslalam ze to to samo, ale niestety nie ;/ na technologii jest wszystko typowo pod katem skladu, robie kosmetykow, etc a na kosmetologii bardziej ucza w kieurnku bycia kosmetyczka...
Stary 2009-05-25, 15:56   #687
blue_apple
Zakorzenienie

Cytat:
Technologia kosmetyczna a kosmetologia to wbrew pozorom inne kierunki ^^ tez myslalam ze to to samo, ale niestety nie ;/ na technologii jest wszystko typowo pod katem skladu, robie kosmetykow, etc a na kosmetologii bardziej ucza w kieurnku bycia kosmetyczka...
No tak tak, wiem ale nikt się chyba nie spodziewa, że na politechnice, biotechnologii nauczą go czegoś w kierunku bycia kosmetyczką ?
Dlatego też pisząc o kosmetologii odniosłam się do technologii kosmetycznej
blue_apple jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-25, 16:07   #688
Konto usunięte

ktos zdaje rozszerzona historie? jak sie bedziecie przygotowywac?
Stary 2009-05-25, 16:16   #689
FeelingGood
Rozeznanie

[1=6f478752bd2871e8cc7e642 01f2c815878556baf_60bff67 2628d8;12456982]ktos zdaje rozszerzona historie? jak sie bedziecie przygotowywac?[/quote]

Ja
Ale po ostatniej klasowce sie zalamalam
Czemu ja cos wiem, a zapominam tego dopisac
FeelingGood jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-25, 16:29   #690
aneta_91
Zakorzenienie

[1=6f478752bd2871e8cc7e642 01f2c815878556baf_60bff67 2628d8;12456982]ktos zdaje rozszerzona historie? jak sie bedziecie przygotowywac?[/quote]

i ja
choć póki co to jestem załamana nią.

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości