Brzydkie, sztuczne zdjęcia z PLENERU - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-05-07, 10:11   #151
VilaVanila
Przyczajenie

Dot.: Brzydkie, sztuczne zdjęcia z PLENERU

Cytat:
Napisane przez lulina Pokaż wiadomość
no włąśnie o Zupie czekoladowej od kilku osób słyszłam, ale często dość skrajne opinie . W każdym razie najwięcej osób poleca ich i Lidkę. Szkoda, ze nie mają strony, bo od "słyszałam" zdjeć jakich robią nie zobaczę
Ja miałam zdjęcia z ZC i jestem bardzo zadowolona. Ze zdjęć. Nie wiem, jakie to skrajne opinie słyszałaś, bo ja mam parę minusów dot. współpracy ze Sławkiem, ale w jednym przypadku po trosze my zawiniliśmy.

Dopiero 2 dni przed ślubem udało nam się skontaktować z fotografem, już byłam w panice, bo telefonu nie odbierał, studio zlikwidowane, strona zamknięta i pal licho zaliczkę, jakby nas olał, to gdzie ja 2 dni przed ślubem fotografa znajdę Wyobraźcie sobie, jaki to stres

Na szczęście sprawa się wyjaśniła.
Drugi minus za fakt, że nie wywiązał się do końca z umowy i naszą winą jest, że dostał pieniądze już po odbiorze płyt i albumu.
Wisi nam jeszcze zdjęcie portretowe na płótnie, od 3 miesięcy nie można się dodzwonić i już zapewne go nie dostaniemy.

Moim zdaniem zdjęcia robi naprawdę ładne, tylko jest to osoba, z którą trzeba po macoszemu.

A, i powiem Wam, dlaczego nie zdecydowaliśmy się na Lidkę:

FATALNY RETUSZ.

Przykładem są choćby zdjęcia na stronie, gdzie są tak poprzerabiane, że suknia dosłownie jarzy się bielą. Dla mnie takie szaleństwo z efektami to tylko zakrywanie braku umiejętności. Dobry fotograf nie musi pomagać sobie efektami.

Ja osobiście mam uraz do Lidki. Zrobiłam sobie tam kiedyś zdjęcie do jakichś papierów (dość ważnych), jedno od razu oddałam, a później kilka dni zastanawiałam się, co jest z tym zdjęciem nie tak. Otóż dostałam bonus do retuszu, całkowicie zmieniono mi nos ( z kartofelka na wąziutki nosek)

Lidka jak dla mnie odpada.

Edytowane przez VilaVanila
Czas edycji: 2009-05-07 o 10:16
VilaVanila jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-07, 10:33   #152
lulina
Wtajemniczenie

co do tych skrajnych opinii to słyszałam własnie, ze Lidka dużo retuszu robi i że u niej średnio wychodzą zdjecia "zwykłe", tak jakby to powiedzieć, specjalizuje się w ślubnych i te u niej wszyscy chwalili.

Natomiast o ZC odwrotnie. Że robią świetne zdjecia, ale te wszystkie inne poza ślubnymi, ze co do ślubnych są za bardzo awangardowi(), mają zbyt dużą wyobraźnie i przez to zdjecia są ładne, ale nienaturalene. Ale jak pisałam nie jest to moja opinia, bo ich zdjeć nie widziałam.

lulinka- Paulinka
Mój kochany Haseczek ;( [*]

[glamour]12655[/glamour]
dziękuje za klik
lulina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-07, 10:43   #153
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bakteryika Pokaż wiadomość
Ja tylko chcialam dodac ze ja nie jestem fanem fotografii plenerowej. Moze daltego ze nie umiem pozowac i robie durne miny na zdjeciach (mam cala kolekcje takich )
Wiec mam pare fotografow ktorzy beda robic zdjecia reportazowe do po oczepinach. Podaje linka nizej. Dla mnie zdjecia sa bomba a poza tym przemili ludzie. Tak tylko sie chcialam pochwalic.
www.monikawasylewska.com
Pozdrowienia!!!
super, to fakt

VailaVanila to "jarzenie" się sukni to przepalenia )) czasem fakt robią celowo ale w większości to błąd w ekspozycji ))

Edytowane przez nel_a
Czas edycji: 2009-05-07 o 10:46
nel_a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-07, 12:51   #154
elcia0787
Zakorzenienie

GG do elcia0787

ja zdecydowalam sie na fotografa ktorego znam i wiem jakie zdjecia robi fakt ze duzo daje to ze to znajomy ale zdjecia robi cudne,zreszta obejzyjcie same www.fotocyferka.pl
elcia0787 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-07, 13:01   #155
azzis
Zakorzenienie

A ja myślę, że te jarzące się suknie nie wynikają z nieumiejętności, ale z faktu, że z reguły te plenery są robione już na drugi dzień po ślubie, a wtedy suknia niestety nie jest śnieżnobiała i jakoś muszą ukryć po prostu ten brud

My robiliśmy zdjęcia u Lidki Z reportażu jestem zadowolona. na razie widzieliśmy na CD i czekamy na album.
A na zdjęcia z pleneru też czekamy.

Edytowane przez azzis
Czas edycji: 2009-05-07 o 13:03
azzis jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-07, 13:12   #156
elcia0787
Zakorzenienie

GG do elcia0787

ja mialam o tyle dobrze ze mialam zlota suknie wiec jak chodzilam po piasku to nie bylo widac ze sie pobrudzila z czego grzesiek (fotograf)byl zadowolony ze nie bedzie musial retuszowac i kazal mi wlazic wszedzie nawet na drzewa co na poczatku wydawalo mi sie glupie ale zaryzykowalam i zdjeci wyszly sliczne
elcia0787 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-07, 14:20   #157
VilaVanila
Przyczajenie

no właśnie te zdjęcia, o które mi chodzi, są z kościoła i robione w lecie, więc jakiegoś strasznego brudu na sukniach na pewno nie było.

Ja miałam robione w lutym, w śniegu po kostki --> suknia nie wali po oczach.

Nie wiem, na ile awangardowe są fotki z ZC, mnie się tam wydają normalne.
Zainteresowanym mogę pokazać swój album ślubny.

azzis, podziel się fotkami
I w ogóle gratulacje

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-05-07, 14:28   #158
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez azzis Pokaż wiadomość
A ja myślę, że te jarzące się suknie nie wynikają z nieumiejętności, ale z faktu, że z reguły te plenery są robione już na drugi dzień po ślubie, a wtedy suknia niestety nie jest śnieżnobiała i jakoś muszą ukryć po prostu ten brud

My robiliśmy zdjęcia u Lidki Z reportażu jestem zadowolona. na razie widzieliśmy na CD i czekamy na album.
raczej o brud nie chodzi. Ja wszystkie plenery robię "po" i brudu nie widać a sukien nie przepalam od retuszu plam są funkcje photoshop'a

VilaVanila ja chętnie by zobaczyła zdjęcia bo nie mogę znaleźć strony ZCz.

Edytowane przez nel_a
Czas edycji: 2009-05-07 o 14:33
Stary 2009-05-07, 15:31   #159
azzis
Zakorzenienie

No to może nieco przesadzają z retuszem, ale też nie wiem jaki miałoby mieć to związek z brakiem umiejętności . To raczej nie ma nic do tego. Chyba można sobie zażyczyć jakiś tylko delikatny retusz... a nie taki przesadzony. Bo z tego co widzę, to raczej na tych zdjęciach jest głębia ostrości itp. Nie znam się zbytnio na tych wszystkich określeniach, ale fotki raczej są ok.

Stary 2009-05-07, 19:55   #160
lulina
Wtajemniczenie

Cytat:

ooo to Ty już po? Gratuluję . Pochwal się zdjęciami

Cytat:
Napisane przez VilaVanila Pokaż wiadomość
Nie wiem, na ile awangardowe są fotki z ZC, mnie się tam wydają normalne.
Zainteresowanym mogę pokazać swój album ślubny.

azzis, podziel się fotkami
I w ogóle gratulacje
ja chętnie bym zobaczyła

lulinka- Paulinka

[glamour]12655[/glamour]
dziękuje za klik
Stary 2009-05-09, 11:07   #161
VilaVanila
Przyczajenie

Cytat:
...ale też nie wiem jaki miałoby mieć to związek z brakiem umiejętności . To raczej nie ma nic do tego.
Jakimś tam fachowcem nie jestem, ale dla mnie te zdjęcia wyglądają, jakby na siłę dodawali "efekty". Też ciężko powiedzieć, jaki jest ten lekki retusz, bo dla mnie retusz to tylko poprawienie cery, ściągnięcie plam z sukienki i tyle. No ale ja jestem antylidkowa za ten nos Ale jak Wam się podobają, to to najważniejsze

Edytowane przez VilaVanila
Czas edycji: 2009-05-10 o 12:39

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-05-24, 16:03   #162
caroline_1988
Zakorzenienie

GG do caroline_1988

http://www.slub.markmedia.pl/

Co myślicie?
Tyś moje dziecko, a ja ...Twoja mama!
caroline_1988 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-24, 16:54   #163
azzis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez caroline_1988 Pokaż wiadomość
Mnie się podobają. Żałuję, że ja takich ładnych nie będę miała

Stary 2009-05-25, 06:22   #164
nel_a
Zakorzenienie

4 plenerowe zdjęcie- para biegnie po plaży- ucięta noga młodej, na następnych doświetlanie lampą.
No ale skoro się podoba

Stary 2009-05-25, 07:47   #165
azzis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
4 plenerowe zdjęcie- para biegnie po plaży- ucięta noga młodej, na następnych doświetlanie lampą.
No ale skoro się podoba
A z lampą robione zdjęcia to gorsze? Fakt - noga ucięta - nie powinna być ale to taki mały szczegół
Mnie się podobają, bo nie ma takiej sztuczności na zdjeciach (no nie na wszystkich, ale większość zdjęć taka naturalna).

Stary 2009-05-25, 12:30   #166
nel_a
Zakorzenienie

no właśnie jeśli mają być naturalne to lampy się nie używa, lampa psuje tylko zdjęcie, robi się płasko, błyszczy się to czy tamto.

Tu jest mega naturalnie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20090511-DSC_1229.jpg (45,5 KB, 174 załadowań)

Stary 2009-05-25, 12:44   #167
kliwia
Zakorzenienie

nela robi się zdjecia z lampa naturalne, ale to bardziej na weselu i w kosciele. lampa profesjonalisty rozswietla od tylu - jest skierowana w tyl lubw gore. i nie ma porazenia lampa po twarzy, tylko jest naturalne swiatlo jakby i nic sie nie swieci
No a na plenerach to się uzywa też teko srebrnego kolka co odbija swiatlo w porzadane meijsce

azzis czekam na plenerkowe fotki twe

Edytowane przez kliwia
Czas edycji: 2009-05-25 o 12:47
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-25, 12:56   #168
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
nela robi się zdjecia z lampa naturalne, ale to bardziej na weselu i w kosciele. lampa profesjonalisty rozswietla od tylu - jest skierowana w tyl lubw gore. i nie ma porazenia lampa po twarzy, tylko jest naturalne swiatlo jakby i nic sie nie swieci
No a na plenerach to się uzywa też teko srebrnego kolka co odbija swiatlo w porzadane meijsce

hehe nie musisz mi tłumaczyć- wesele owszem ale kościół nie, a to koło co odbija światło to blenda która też właściwie nie jest bardzo potrzebna )) odpowiednia ekspozycja i wykorzystanie światła zastanego

Stary 2009-05-25, 13:02   #169
azzis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość

Fotki z pleneru już są, ale jeszcze ich fizycznie nie mam. Dopiero w ten weekend jedziemy do mnie i będę je widziała (aż się boję...)
No cóż, jesli chodzi o nasz plener, to nie będzie to żadna rewelacja niestety

---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ----------

Cytat:
hehe nie musisz mi tłumaczyć- wesele owszem ale kościół nie, a to koło co odbija światło to blenda która też właściwie nie jest bardzo potrzebna )) odpowiednia ekspozycja i wykorzystanie światła zastanego
Przecież wiadomo jak jest w kościołach... raczej z reguły ciemno, zwłaszcza w tych starych i bez lampy to chyba raczej ciężko byłoby dać radę (chociaż ja sięnie znam ).
Wydaje mi się, że u nas robił bez lapmy, bo nie kojarzę błysku lampy po oczach...

Stary 2009-05-25, 19:59   #170
Aklime25
Raczkowanie

Ja zamówiłam sobie fotografa z firmy "Dwie Wieże" z Kielc
Zdjęcia bardzo ładne moim zdaniem i już się swoich nie mogę doczekać

Dla zainteresowanych www.dwiewieze.pl - z tego co wiem, to robią zdjęcia w całej Polsce. Dajcie znac czy Wam się podobają. Buziaczki Kochane!!
Aklime25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-26, 16:44   #171
caroline_1988
Zakorzenienie

GG do caroline_1988

Wcześniej pisałyście o zdjęciach u Pospiesznych... Ten link od Marka Koterasa i jego zdjęcia podobają mi się tak średnio. Zdjęcia Pospiesznych są cudowne! Pisałąm do nich z prośbą o ofertę cenową. Pełna oferta kosztuje 3500 zł... Do tego dochodzi dojazd... 1,50 za 1 km... Czy to waszym zdaniem dużo? Sama już nie wiem... Taki dzień jest raz w życiu i warto jest mieć taką pamiątkę ale może znacie równie dobrych fotografó artystycznych i tańszych? Ich zdjęcia to moje marzenie...
Tyś moje dziecko, a ja ...Twoja mama!
caroline_1988 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-27, 07:09   #172
azzis
Zakorzenienie

Cytat:
Wcześniej pisałyście o zdjęciach u Pospiesznych... Ten link od Marka Koterasa i jego zdjęcia podobają mi się tak średnio. Zdjęcia Pospiesznych są cudowne! Pisałąm do nich z prośbą o ofertę cenową. Pełna oferta kosztuje 3500 zł... Do tego dochodzi dojazd... 1,50 za 1 km... Czy to waszym zdaniem dużo? Sama już nie wiem... Taki dzień jest raz w życiu i warto jest mieć taką pamiątkę ale może znacie równie dobrych fotografó artystycznych i tańszych? Ich zdjęcia to moje marzenie...
Mnie też straszniepodobały się ich zdjęcia, lecz niestety nie stać mnie było na taki wydatek. Zdjęcia mają przecudne, ale musialam się obejść smakiem A co znaczy ta pełna oferta? możesz napisać co oferują w pakiecie za te 3500zł?

Ja idę w piątek/sob. odebrać album z reportażem i zdjęcia z pleneru (aż się boję co to będzie... będą takie jak pisałam w pierwszym poście tego wątku, czyli takie jakich nie chciałam ).

Stary 2009-05-27, 07:24   #173
nel_a
Zakorzenienie

A no zgadzam się robią piękne zdjęcia- zwłaszcza chodzi mi o ostatnie.
Pełen pakiet to pewnie od przygotowań, błogosławieństwo, ceremonia, życzenia, wesele no i plener

Stary 2009-05-27, 08:44   #174
azzis
Zakorzenienie

Cytat:
A no zgadzam się robią piękne zdjęcia- zwłaszcza chodzi mi o ostatnie.
Pełen pakiet to pewnie od przygotowań, błogosławieństwo, ceremonia, życzenia, wesele no i plener
Raczej chodziło mi o to ile zdjęć potem dostają wywołanych (w albumie czy fotoksiążka), czy dostają wszystkie zdjęcia na płycie, czy trzeba dodatkowo za nią zapłacić.

Stary 2009-05-28, 13:26   #175
iz0lek
Rozeznanie

Cytat:
Szczerze... nie powalają na kolana, ale są niezłe. Ja też teraz szukam podobnie fotografującego fotografa, ponieważ ten którego już mam (do pierwszego tańca) mocno skupia się na otoczeniu.

---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ----------

Cytat:
Zdjęcia Pospiesznych są cudowne! Pisałąm do nich z prośbą o ofertę cenową. Pełna oferta kosztuje 3500 zł... Do tego dochodzi dojazd... 1,50 za 1 km... Czy to waszym zdaniem dużo? Sama już nie wiem... Taki dzień jest raz w życiu i warto jest mieć taką pamiątkę ale może znacie równie dobrych fotografó artystycznych i tańszych? Ich zdjęcia to moje marzenie...
Warto mieć dobre zdjęcia, bo po latach tylko one zostaną. Faktycznie ich zdjęcia są świetne, tylko daleko z Wrocka do Lublina, i mój termin już mają zajęty szkoda:P
Co do ceny... ja mam fotografa za 4000 (pełny pakiet), a w tym oferuje nam:
- Album książka 40x60cm we włoskiej skórzanej oprawie, tłoczenie, do tego walizka. W albumie 44 strony, ok 80-90 zdjęć.
- sesja w kościele podczas ceremonii (liczba zdjęć nieograniczona)
- wesele - tylko przywitanie i pierwszy taniec
- plener - 2 lub 3 miejsca
- dvd z całym materiałem (800-1000 zdjęć) i prezentacja multimedialna
- 2 zdjęcia 40x60cm
- 1 zdjęcie na płótnie 40x60cm

Teraz szukam kogoś kto będzie pstrykał na weselu...

Edytowane przez iz0lek
Czas edycji: 2009-05-28 o 16:14
iz0lek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-09, 14:16   #176
annas997
Przyczajenie

Mi też się ciężko było zdecydować na fotografa i w końcu wybrałam http://www.studiovegas.pl/ będą robić zdjęcia i filmować. Co myślicie o nich?.
annas997 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-09, 14:54   #177
lulina
Wtajemniczenie

moim zdaniem zdjęcia świetne!!! Nie oglądałam wszystkich, ale z tych które przeglądnęłam nie było ani jednego które by mi sie choć trochę nie podobało!

Tylką skąd oni są i jak to wychodzi finansowo, bo nic na stronie nie ma?

lulinka- Paulinka

[glamour]12655[/glamour]
dziękuje za klik
Stary 2009-06-09, 14:59   #178
annas997
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez lulina Pokaż wiadomość
moim zdaniem zdjęcia świetne!!! Nie oglądałam wszystkich, ale z tych które przeglądnęłam nie było ani jednego które by mi sie choć trochę nie podobało!

Tylką skąd oni są i jak to wychodzi finansowo, bo nic na stronie nie ma?
Są z poznania za zdjęcia i reportaż chcą 3000 plus 400 zł za dojazd do warszawy.
  1. Wideofilmowania oraz zmontowania i zgrania „reportażu ślubnego”:
Pakiet podstawowy:
- czas rejestracji: od momentu przygotowań w domu Pani Młodej do ok. godz. 1:00;
- całkowity czas zmontowanego reportażu: ok.140 minut;
- efektowne intro poprzedzające reportaż ślubny;
- 5-minutowa kompilacja najważniejszych momentów reportażu;
- album 2-płytowy DVD z pudełkiem, okładką oraz nadrukiem na płytach.

1. Fotografii oraz obrobienia „reportażu ślubnego” obejmującego:

jeden album: 100 obrobionych i wklejonych zdjęć w formacie 15 x 21 oraz płytę DVD z pozostałymi zdjęciami (ok. 500 - materiał surowy, wyselekcjonowany). Zdjęcia wykonywane będą: podczas przygotowań, w kościele, w plenerze, na przyjęciu weselnym do godz. 1:00.
annas997 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-09, 15:32   #179
iz0lek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez annas997 Pokaż wiadomość
Mi też się ciężko było zdecydować na fotografa i w końcu wybrałam http://www.studiovegas.pl/ będą robić zdjęcia i filmować. Co myślicie o nich?.
Ciekawe, oryginalne fotki parę sztuk mnie zaskoczyło pozytywnie, bo wcześniej nie widziałam nic w tym stylu np. Młodzi na szachownicy Ale część zdjęć z pleneru bardzo przeciętnych.
Myślę jednak, że powinni się sprawdzić, a do tego nie biorą dużo cena za dojazd też nie jest wygórowana
iz0lek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-12, 10:01   #180
kacha119
Przyczajenie

postanowiłam napisać o naszej sesji plenerowej. długo zastanawiałam się którego fotografa wybrać i po namysłach zdecydowaliśmy się na studio "ZUPA CZEKOLADOWA" SŁAWEK SZEWCZYK NYSA.
zależało nam na oryginalnej sesji, więc wydawało mi się że podjęłam słuszną decyzje. nowe studio w mieście, młody fotograf ( więc pewnie dużo świeżych pomysłów = niebanalne zdjęcia)
sama sesja byla ok choć nie jestem w 100% zadowolona. co do pana fotografa to brak mi słów... dokladnie tak jak opisała Villa Vanilla. do momentu sesji jeszcze odpowiadal na telefony, ale w momencie kiedy przywiózł nam płyte ze zdjęciami, ulotnił się . zwykły wał i tyle! znając mój numer telefonu zwyczajnie nie odbierał , a gdy zadzwoniłam z innego bez problemu odebrał. nie wiem ile razy sie z nim umawiałam żeby odebrać nasze zdjecie na płótnie i jeszcze jedno takie wielkie w formie plakatu ( co bylo zawarte w umowie ), ale trwało to dobre 2- 3 tygodnie!!!!
jestem pewna że więcej nie skorzystam z jego usług. na renome trzeba sobie zasłużyć i zapracować. szkoda że nie wszyscy o tym wiedzą. albo może im nie zależy ????
kacha119 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości