![]() |
#151 | |
Przyczajenie
|
Dot.: Brzydkie, sztuczne zdjęcia z PLENERU
Cytat:
Dopiero 2 dni przed ślubem udało nam się skontaktować z fotografem, już byłam w panice, bo telefonu nie odbierał, studio zlikwidowane, strona zamknięta i pal licho zaliczkę, jakby nas olał, to gdzie ja 2 dni przed ślubem fotografa znajdę ![]() ![]() Na szczęście sprawa się wyjaśniła. Drugi minus za fakt, że nie wywiązał się do końca z umowy i naszą winą jest, że dostał pieniądze już po odbiorze płyt i albumu. Wisi nam jeszcze zdjęcie portretowe na płótnie, od 3 miesięcy nie można się dodzwonić i już zapewne go nie dostaniemy. Moim zdaniem zdjęcia robi naprawdę ładne, tylko jest to osoba, z którą trzeba po macoszemu. A, i powiem Wam, dlaczego nie zdecydowaliśmy się na Lidkę: FATALNY RETUSZ. Przykładem są choćby zdjęcia na stronie, gdzie są tak poprzerabiane, że suknia dosłownie jarzy się bielą. Dla mnie takie szaleństwo z efektami to tylko zakrywanie braku umiejętności. Dobry fotograf nie musi pomagać sobie efektami. Ja osobiście mam uraz do Lidki. Zrobiłam sobie tam kiedyś zdjęcie do jakichś papierów (dość ważnych), jedno od razu oddałam, a później kilka dni zastanawiałam się, co jest z tym zdjęciem nie tak. Otóż dostałam bonus do retuszu, całkowicie zmieniono mi nos ( z kartofelka na wąziutki nosek) ![]() Lidka jak dla mnie odpada. Edytowane przez VilaVanila Czas edycji: 2009-05-07 o 10:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#152 |
Wtajemniczenie
|
co do tych skrajnych opinii to słyszałam własnie, ze Lidka dużo retuszu robi i że u niej średnio wychodzą zdjecia "zwykłe", tak jakby to powiedzieć, specjalizuje się w ślubnych i te u niej wszyscy chwalili.
Natomiast o ZC odwrotnie. Że robią świetne zdjecia, ale te wszystkie inne poza ślubnymi, ze co do ślubnych są za bardzo awangardowi( ![]()
![]() |
#153 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() VailaVanila to "jarzenie" się sukni to przepalenia ![]() ![]()
Emilowe całusy ![]() Edytowane przez nel_a Czas edycji: 2009-05-07 o 10:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#154 |
Zakorzenienie
|
ja zdecydowalam sie na fotografa ktorego znam i wiem jakie zdjecia robi fakt ze duzo daje to ze to znajomy ale zdjecia robi cudne,zreszta obejzyjcie same www.fotocyferka.pl
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#155 |
Zakorzenienie
|
A ja myślę, że te jarzące się suknie nie wynikają z nieumiejętności, ale z faktu, że z reguły te plenery są robione już na drugi dzień po ślubie, a wtedy suknia niestety nie jest śnieżnobiała i jakoś muszą ukryć po prostu ten brud
![]() My robiliśmy zdjęcia u Lidki ![]() A na zdjęcia z pleneru też czekamy.
Edytowane przez azzis Czas edycji: 2009-05-07 o 13:03 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#156 |
Zakorzenienie
|
ja mialam o tyle dobrze ze mialam zlota suknie wiec jak chodzilam po piasku to nie bylo widac ze sie pobrudzila z czego grzesiek (fotograf)byl zadowolony ze nie bedzie musial retuszowac i kazal mi wlazic wszedzie nawet na drzewa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#157 |
Przyczajenie
|
no właśnie te zdjęcia, o które mi chodzi, są z kościoła i robione w lecie, więc jakiegoś strasznego brudu na sukniach na pewno nie było.
Ja miałam robione w lutym, w śniegu po kostki --> suknia nie wali po oczach. Nie wiem, na ile awangardowe są fotki z ZC, mnie się tam wydają normalne. Zainteresowanym mogę pokazać swój album ślubny. azzis, podziel się fotkami ![]() I w ogóle gratulacje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#158 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() VilaVanila ja chętnie by zobaczyła zdjęcia bo nie mogę znaleźć strony ZCz.
Emilowe całusy ![]() Edytowane przez nel_a Czas edycji: 2009-05-07 o 14:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#159 |
Zakorzenienie
|
No to może nieco przesadzają z retuszem, ale też nie wiem jaki miałoby mieć to związek z brakiem umiejętności
![]()
![]() |
#160 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ja chętnie bym zobaczyła
![]() |
![]() |
#161 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez VilaVanila Czas edycji: 2009-05-10 o 12:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#162 |
Zakorzenienie
|
http://www.slub.markmedia.pl/
Co myślicie? ![]()
![]() |
![]() |
#163 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#164 |
Zakorzenienie
|
4 plenerowe zdjęcie- para biegnie po plaży- ucięta noga młodej, na następnych doświetlanie lampą.
No ale skoro się podoba ![]()
![]() |
#165 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Mnie się podobają, bo nie ma takiej sztuczności na zdjeciach (no nie na wszystkich, ale większość zdjęć taka naturalna).
![]() |
![]() |
#166 |
Zakorzenienie
|
no właśnie jeśli mają być naturalne to lampy się nie używa, lampa psuje tylko zdjęcie, robi się płasko, błyszczy się to czy tamto.
![]() Tu jest mega naturalnie
![]() |
#167 |
Zakorzenienie
|
nela robi się zdjecia z lampa naturalne, ale to bardziej na weselu i w kosciele. lampa profesjonalisty rozswietla od tylu - jest skierowana w tyl lubw gore. i nie ma porazenia lampa po twarzy, tylko jest naturalne swiatlo jakby i nic sie nie swieci
![]() No a na plenerach to się uzywa też teko srebrnego kolka co odbija swiatlo w porzadane meijsce ![]() azzis czekam na plenerkowe fotki twe ![]() Edytowane przez kliwia Czas edycji: 2009-05-25 o 12:47 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#168 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#169 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No cóż, jesli chodzi o nasz plener, to nie będzie to żadna rewelacja niestety ![]() ---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ---------- Cytat:
![]() Wydaje mi się, że u nas robił bez lapmy, bo nie kojarzę błysku lampy po oczach...
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#170 |
Raczkowanie
|
Ja zamówiłam sobie fotografa z firmy "Dwie Wieże" z Kielc
![]() Zdjęcia bardzo ładne moim zdaniem i już się swoich nie mogę doczekać ![]() ![]() Dla zainteresowanych www.dwiewieze.pl - z tego co wiem, to robią zdjęcia w całej Polsce. Dajcie znac czy Wam się podobają. Buziaczki Kochane!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#171 |
Zakorzenienie
|
Wcześniej pisałyście o zdjęciach u Pospiesznych... Ten link od Marka Koterasa i jego zdjęcia podobają mi się tak średnio. Zdjęcia Pospiesznych są cudowne! Pisałąm do nich z prośbą o ofertę cenową. Pełna oferta kosztuje 3500 zł... Do tego dochodzi dojazd... 1,50 za 1 km... Czy to waszym zdaniem dużo? Sama już nie wiem... Taki dzień jest raz w życiu i warto jest mieć taką pamiątkę ale może znacie równie dobrych fotografó artystycznych i tańszych?
![]()
![]() |
![]() |
#172 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja idę w piątek/sob. odebrać album z reportażem i zdjęcia z pleneru (aż się boję co to będzie... będą takie jak pisałam w pierwszym poście tego wątku, czyli takie jakich nie chciałam ![]()
![]() |
![]() |
#173 |
Zakorzenienie
|
A no zgadzam się robią piękne zdjęcia- zwłaszcza chodzi mi o ostatnie.
Pełen pakiet to pewnie od przygotowań, błogosławieństwo, ceremonia, życzenia, wesele no i plener ![]()
![]() |
#174 |
Zakorzenienie
|
Raczej chodziło mi o to ile zdjęć potem dostają wywołanych (w albumie czy fotoksiążka), czy dostają wszystkie zdjęcia na płycie, czy trzeba dodatkowo za nią zapłacić.
![]() |
#175 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ---------- Cytat:
![]() Co do ceny... ja mam fotografa za 4000 (pełny pakiet), a w tym oferuje nam: - Album książka 40x60cm we włoskiej skórzanej oprawie, tłoczenie, do tego walizka. W albumie 44 strony, ok 80-90 zdjęć. - sesja w kościele podczas ceremonii (liczba zdjęć nieograniczona) - wesele - tylko przywitanie i pierwszy taniec - plener - 2 lub 3 miejsca - dvd z całym materiałem (800-1000 zdjęć) i prezentacja multimedialna - 2 zdjęcia 40x60cm - 1 zdjęcie na płótnie 40x60cm Teraz szukam kogoś kto będzie pstrykał na weselu...
Edytowane przez iz0lek Czas edycji: 2009-05-28 o 16:14 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#176 |
Przyczajenie
|
Mi też się ciężko było zdecydować na fotografa i w końcu wybrałam http://www.studiovegas.pl/ będą robić zdjęcia i filmować. Co myślicie o nich?.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#177 |
Wtajemniczenie
|
moim zdaniem zdjęcia świetne!!! Nie oglądałam wszystkich, ale z tych które przeglądnęłam nie było ani jednego które by mi sie choć trochę nie podobało!
Tylką skąd oni są i jak to wychodzi finansowo, bo nic na stronie nie ma?
![]() |
#178 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
- czas rejestracji: od momentu przygotowań w domu Pani Młodej do ok. godz. 1:00; - całkowity czas zmontowanego reportażu: ok.140 minut; - efektowne intro poprzedzające reportaż ślubny; - 5-minutowa kompilacja najważniejszych momentów reportażu; - album 2-płytowy DVD z pudełkiem, okładką oraz nadrukiem na płytach.
jeden album: 100 obrobionych i wklejonych zdjęć w formacie 15 x 21 oraz płytę DVD z pozostałymi zdjęciami (ok. 500 - materiał surowy, wyselekcjonowany). Zdjęcia wykonywane będą: podczas przygotowań, w kościele, w plenerze, na przyjęciu weselnym do godz. 1:00. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#179 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Myślę jednak, że powinni się sprawdzić, a do tego nie biorą dużo ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#180 |
Przyczajenie
|
postanowiłam napisać o naszej sesji plenerowej. długo zastanawiałam się którego fotografa wybrać i po namysłach zdecydowaliśmy się na studio "ZUPA CZEKOLADOWA" SŁAWEK SZEWCZYK NYSA.
zależało nam na oryginalnej sesji, więc wydawało mi się że podjęłam słuszną decyzje. nowe studio w mieście, młody fotograf ( więc pewnie dużo świeżych pomysłów = niebanalne zdjęcia) sama sesja byla ok choć nie jestem w 100% zadowolona. co do pana fotografa to brak mi słów... dokladnie tak jak opisała Villa Vanilla. do momentu sesji jeszcze odpowiadal na telefony, ale w momencie kiedy przywiózł nam płyte ze zdjęciami, ulotnił się . zwykły wał i tyle! znając mój numer telefonu zwyczajnie nie odbierał , a gdy zadzwoniłam z innego bez problemu odebrał. nie wiem ile razy sie z nim umawiałam żeby odebrać nasze zdjecie na płótnie i jeszcze jedno takie wielkie w formie plakatu ( co bylo zawarte w umowie ), ale trwało to dobre 2- 3 tygodnie!!!! jestem pewna że więcej nie skorzystam z jego usług. na renome trzeba sobie zasłużyć i zapracować. szkoda że nie wszyscy o tym wiedzą. albo może im nie zależy ???? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:42.