Mamusie lipcowo - sierpniowe 2009 - "9 miesięcy stwarzania małego świata" - część 4 - Strona 137 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-05-24, 13:55   #4081
Miramej
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lipcowo - sierpniowe 2009 - "9 miesięcy stwarzania małego świata" - cz

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
no 1 test robilam w 31dc.....a ten trzeci to chyba w 45.....
(...)
ale za to jak ten nowy aparacik przyjdzie to chyba zasypie was fotkami- napierw mojego brzuchola!! a dzisiaj z ciekawosco chcialam sprawdzic ile mi urosl i co tylko o 1 cm! juz jakies 2 tygodnie temu pisalam ze mam 100cm a teraz 101.......wczoraj mialam wrazenie ze mi pepek wyciska-doslownie i mama i tż tez to zauwazyli....dzisiaj torszke mniej....

dzidziol mi sie tak wypina ze az boli czasem.....przed chwila mial czkawke i nagralam na tel. jak rytmicznie mi brzuch podskakuje -takie to smieszne......
Na moim teście druga kreseczka była już dość wyraźna, ale i tak nie mogłam uwierzyć .
Czekamy na fotki z niecierpliwością
Ja mam 92-93 cm na wysokości pępka, a pępek czasami "wywrócony" na drugą stronę , mój Kubuś teraz kopie rzadziej, ale konkretnie, za to pcha się, że ho ho

Cytat:
Napisane przez truheart Pokaż wiadomość
A ja jakoś tak czułam, że jestem w ciąży tym razem...jakieś takie motyle w brzuchu, ani obrzmiałych piersi, ani senności ani mdłośći..tylko te motyle
(...)
Jakoś ostatnio budzę się wcześnie na siusiu, potem dochodzę do wniosku, że jestem głodna...no i potem już mi się nie chce kłaść
Ja bardzo lubię mieć wszystko zaplanowane, jestem wtedy spokojniejsza w przeciwieństwie do mojego małża, któy wszystko lubi robić spontanicznie i nie umie nawet jednego dnia do przodu zaplanować
A ja zanim zaszłam w ciążę, to co miesiąc miałam objawy (a to mdłości, a to zgaga ), a jak się udało to nic
Ja też lubię mieć zaplanowane, mój Małż podobnie, ale często z tych planów nic nie wychodzi

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
dzień dobry mamusie, ale sobie pospałam
wczoraj na wieczorze panieńskim w zasadzie tylko plotkowałyśmy, bo okazało się, ze Panna Młoda też jest w ciąży , więc nigdzie się nie wypuszczałyśmy - bardzo się cieszy, bo miała kilka operacji na macicy z innych powodów i bała się, ze nic jej się nie zagnieździ, a tu proszę
Fajne są takie wiadomości, krzepiące

Cytat:
Napisane przez Gizmiatko Pokaż wiadomość
Jutro mamy usg 3/4 D bedziemy sprawdzac czy z serduszkiem małego wsio ok i czy jakies kolejnych niepsodzianek nie ma ! takze o ile to mozliwe prosze o trzymanie kciukasow tak od 9 do 10 bo mam na 9 ale penwie i tak jako pierwsza si enie dopcham !

Cytat:
Napisane przez Malga19 Pokaż wiadomość
Witajcie

U mnie dobrze coraz bardziej czuje ze jestem w ciazy....
mam amsakryczne mdlosci i wymioty....

gorzej nic przy dziewczynkach....

ale nic nawet to przeczytam...oby byla zdorwa dzidzia i sie dochowala przynajmniej do Grudnia....wiec tak szczeze spokojna o ciaze bede jak bedzie Pazdziernik.....
Będzie dobrze, zobaczysz , musi być

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
moja też się wypina
m.in wczoraj jak już miałam zasypiać tak się ułożyła że brzuch nabrał dziwnych kształtów i cisnęła moje wnętrzności.Z tego wszystkiego snił mi się ten dokładny opis co UnholyOne wstawiała zdaję sie Skierce
I juz leżałam u dr. na fotelu i miał mi przemeblowywać mała w brzuszku, mówił uwaga bedzie bolec, ja krzyczałam ze nieeee... i sie obudziłam
Mój brzuch bardzo często ma dziwny kształt , współczuję tego snu, brrr...

Cytat:
Napisane przez WrednaAfrodyta Pokaż wiadomość
Cześć Mamusie! U mnie juz lepiej , zlosc na Tż przeszła ,mam nadzieje ze dzis nic nie przeskrobie
Cieszę się, że jest już w porządku

A my byliśmy w hurtowni dziecięcej rozejrzeć się, jakie są ceny. I zdziwiłam się, że wiele artykułów korzystniej wypada niż na allegro (pewnie dlatego się zdziwiłam, że w innej, w której byliśmy wszystko było dużo droższe). Kupiłam Kubie butelkę 150 ml Tommee Tippee jakąś nową bez Bisfenolu A (za pół ceny ), 2 smoczki uspokajacze też z Tommee Tippee i paczkę Pampersów Newborn.

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-24, 14:16   #4082
WrednaAfrodyta
Zadomowienie

Dot.: Mamusie lipcowo - sierpniowe 2009 - "9 miesięcy stwarzania małego świata" - cz

Dziękuje Lece do Tż bo teściowie zaprosili na herbatkę, no i musze obejrzec jak postępy w remontowaniu naszego mieszkanka Będe wieczorkiem pappapa i miłego dnia życze
Stary 2009-05-24, 15:20   #4083
katarzynka00
Zakorzenienie

nie było was długo i tak zasiedziałam sie na watku o wspomnieniach z porodu i powiem wam ze go odsuskrybuje na jakis czas...bo tam scenariusze na horror...
Nie potrzebna mi ta wiedza.Zdecydowanie!!!

Bola mnie sutki i prawy bardziej mleczny się zrobił.

---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ----------

eleeri byla i sie nie odezwała jak to? czy tylko ja tu dzis rezyduje?
zaglądam w przerwach miedzy obowiazkami a tu pustki i cisza.Smutek bez wam matki
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-24, 16:01   #4084
majka versace
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Ja mam 92-93 cm na wysokości pępka, a pępek czasami "wywrócony" na drugą stronę , mój Kubuś teraz kopie rzadziej, ale konkretnie, za to pcha się, że ho ho .
Ja też mam tyle w brzuszku

Cytat:
A my byliśmy w hurtowni dziecięcej rozejrzeć się, jakie są ceny. I zdziwiłam się, że wiele artykułów korzystniej wypada niż na allegro (pewnie dlatego się zdziwiłam, że w innej, w której byliśmy wszystko było dużo droższe). Kupiłam Kubie butelkę 150 ml Tommee Tippee jakąś nową bez Bisfenolu A (za pół ceny ), 2 smoczki uspokajacze też z Tommee Tippee i paczkę Pampersów Newborn.
Ja widze że nas dużo łączy Wczoraj też szukałam informacji na temat butelek i smoczków i wstępnie zdecydowałam się że zakupie z firmy Tommee Tippee Zastanawiam się tylko nad tą butelką "antykolkową" która ma w środku takie jakby pręciki, które pokazuja między innymi temperature. Ty też masz taką?

A co do smoczków to jaką mają końcówke? Ściętą z jednej strony czy z dwóch stron? A może ortodontyczny? W sumie to nie mogłam nigdzie doczytać na czym polega ten "ortodontyczny"?

majka versace jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-24, 16:27   #4085
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez majka versace Pokaż wiadomość
Ja też mam tyle w brzuszku

Cytat:
Ja widze że nas dużo łączy Wczoraj też szukałam informacji na temat butelek i smoczków i wstępnie zdecydowałam się że zakupie z firmy Tommee Tippee Zastanawiam się tylko nad tą butelką "antykolkową" która ma w środku takie jakby pręciki, które pokazuja między innymi temperature. Ty też masz taką?

A co do smoczków to jaką mają końcówke? Ściętą z jednej strony czy z dwóch stron? A może ortodontyczny? W sumie to nie mogłam nigdzie doczytać na czym polega ten "ortodontyczny"?
Nie, ja nie mam z pręcikami, ale jakiś zawór antykolkowy podobno jest w tym smoczku od butelki , kupiłam taką: http://www.tommeetippee.co.uk/produc...ow_flow_teats/, tylko, że jedną.

A smoczki takie (dwupak): http://www.tommeetippee.co.uk/soothe...ser-to-nature/, wersję "air". Mówią, że ortodontyczny - ma to polegać na tym, że te smoczki rozszerzają się wzdłuż podniebienia, żeby je wspierać i utrzymywać jego naturalny kształt (przepisałam z ulotki). Nie znam się za bardzo, ale coś trzeba było wybrać .

H. MacLeod

.
Stary 2009-05-24, 17:05   #4086
majka versace
Zadomowienie

Cytat:

A smoczki takie (dwupak): http://www.tommeetippee.co.uk/soothe...ser-to-nature/, wersję "air". Mówią, że ortodontyczny - ma to polegać na tym, że te smoczki rozszerzają się wzdłuż podniebienia, żeby je wspierać i utrzymywać jego naturalny kształt (przepisałam z ulotki). Nie znam się za bardzo, ale coś trzeba było wybrać .
A więc ortodontyczne to te spłaszczone z dwóch stron tak? Ja chyba też te wybiore

Dzięki

Stary 2009-05-24, 17:18   #4087
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
A więc ortodontyczne to te spłaszczone z dwóch stron tak? Ja chyba też te wybiore

Dzięki
Tak wyglądają z boku: http://www.tommeetippee.co.uk/soothe...l-development/, czyli góra jest trochę wypukła.

Cieszę się, jeśli coś pomogłam

H. MacLeod

.
Stary 2009-05-24, 19:11   #4088
eleeri
Zakorzenienie

Cześć i czołem

Cytat:
eleeri byla i sie nie odezwała jak to?
a była, była, ale małż się darł, żeby szybko, szybko no i tylko przeczytałam co nieco i musiałam lecieć

a teraz mam lenia i nie chce mi sie znowu czytać tego samego żeby odpisać
pamiętam, że było zdjęcie fajnego brzuszka Skierki
i super zajefajny tort

i pamiętam, że Czekoladka ma nowy aparat foto którego pewnie nie będzie już nikomu pożyczała

i wstawię zdjęcie piątkowych małych zakupów, bo już chyba jakaś uzależniona jestem
aaa, my też kupiliśmy smoczek - uspokajacz

łóżeczka jeszcze nie ubrałam, pościel też jeszcze nie wyprasowana, a to przez pogodę, bo chciałam wyprać jeszcze piątkowe zakupy i wyprasować już wszystko hurtem, a tu lało.
I dopiero dzisiaj pod wieczór się wypogodziło
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 9.jpg (56,1 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 10.jpg (56,9 KB, 38 załadowań)

http://suwaczki.maluchy.pl/li-38235.png

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72900.png

eleeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-24, 19:30   #4089
WrednaAfrodyta
Zadomowienie

eleeri a skąd ten niebieski komplet? tez taki chcę! Ile kosztował?
Stary 2009-05-24, 19:42   #4090
mariolasl
Zakorzenienie

Dziewczyny, dziś wam tylko pomacham. Nie mam humoru. Dziś znów spędziłam pól dnia w szpitalu, a że wyniki są niezbyt dobre, to muszę tam być znowu jutro z rana .
Dziś kończę 31 tydzień, tak bardzo chciałabym jeszcze pochodzić w ciąży chociaż 5 tygodni . Mam nadzieję, że nie będzie gorzej.

Ściskam was mocno
Stary 2009-05-24, 19:45   #4091
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:
eleeri a skąd ten niebieski komplet? tez taki chcę! Ile kosztował?

Komplecik kosztował 16 zł + 10 %
kupowałam u nas w hurtowni, były jeszcze białe w coś wyszywane ale były duże więc nie zwracałam uwagi, były też różowe, w kotki i w pieski
ja wolałam pieski

a kupiłam głównie przez wzgląd na niedrapki

http://suwaczki.maluchy.pl/li-38235.png

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72900.png

eleeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-24, 19:47   #4092
WrednaAfrodyta
Zadomowienie

kurcze myslam ze moze allegro to tez bym kupila....sliczne
Stary 2009-05-24, 20:04   #4093
skierka1981
BAN stały

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Dziewczyny, dziś wam tylko pomacham. Nie mam humoru. Dziś znów spędziłam pól dnia w szpitalu, a że wyniki są niezbyt dobre, to muszę tam być znowu jutro z rana .
Dziś kończę 31 tydzień, tak bardzo chciałabym jeszcze pochodzić w ciąży chociaż 5 tygodni . Mam nadzieję, że nie będzie gorzej.

Ściskam was mocno

trzymamy kciuki zeby było oki, będziesz w sumie pod kontrolą w szpitalu więc nic złego się wydarzyć nie może, nie wiem co jeszcze napisać domyślam się że tto trudne. trzeba być dobrej myśli i się nie smutaj żeby maleństwo też smutne nie było. buziaczki

ja na męża czekam bo miał nieplanowany wyjazd do pracy ale zaraz wraca. ogólnie to też humoru nie mam i jakoś tak wszystko be. jutro lub najpóźniej we wtorek zabieram się za pranie bo dziś trochę w kuchni porobiłam i nie czuję się za dobrze a z czasem będzie gorzej i wolę to mieć za sobą.
dobrej nocki wszystkim
skierka1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-24, 20:08   #4094
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eleeri Pokaż wiadomość
Cześć i czołem
(...)
i wstawię zdjęcie piątkowych małych zakupów, bo już chyba jakaś uzależniona jestem
aaa, my też kupiliśmy smoczek - uspokajacz
Ale fajny ten niebieski komplet , a na pierwszym zdjęciu poza śliniaczkami to kocyk jest? Bo też ładne
A jaki smoczek kupiliście?

Cytat:

Ściskam was mocno
, ja mam nadzieję nie tylko na to, że nie będzie gorzej, ale że będzie lepiej

Cytat:

Komplecik kosztował 16 zł + 10 %
kupowałam u nas w hurtowni, były jeszcze białe w coś wyszywane ale były duże więc nie zwracałam uwagi, były też różowe, w kotki i w pieski
ja wolałam pieski

a kupiłam głównie przez wzgląd na niedrapki
Niedrogi

H. MacLeod

.
Stary 2009-05-24, 20:41   #4095
magi77
Wtajemniczenie

Witajcie,
piszę szybko i skrótowo, bo niedawno wróciłam. Było na prwadę super! Tylko jestem tak padnięta, jak bym to ja wczoraj nieźle piwkowała, ja grzeczna abstynentka jestem

Cytat:
Mamusie ale sie strachu najadlam........
poszlam do kibelka zrobic co nie co, bo straszne zaparcia- juz nawet maslanka rano mi nie pomaga i troche parlam na stolec i nic z tego - jak zwykle ze sie tak wyraze 3 suche bobki.....ale jak wycieralam sie to zauwazylam na papierze krew.....
moja pierwsza mysl to byla ze cos z dzieckiem i chcialo mi sie plakac......ale poszlam do mamy i pogadalam z nia- poradzila mi sprawdzic palcem pochwe i jesli na palcu bylaby krew to do szpitala, sprawdzilam krwi nie bylo......wiec to chyba z obytu......napewno to nie sa hemoroidy bo czytalam ze hemoroidy sa wtedy jesli przy normalnym luznym stolcu jest krew i ze najpierw towarzyszy swiad odbytu- ja zadnych z tych objawow nie mam!! wiec nie wiem co to jest- moze pod wplywem silnego paracia jakies naczynko krwionosne peklo??
dodam ze moj tato wlasnie dzisiaj z ta dolegliwoscia jechal do lekarza- tylko ze on juz kiedys mial hemoroidy i teraz bedzie mial kolonoskopie....

postanowilam od jutra zmienic diete- zeby poprawic funkjonowanie jelit
na sniadanko bedzie owsianeczka z otrebami
drugie sniadanie- grahamek z szyneczka
duzo warzyw i owocow
zero slodyczy
obiadek normalnie i na kolacje cos lekkiego.....
kiedys tak jadlam i nie mialam problemu z zaparciami.....

mam nadzieje ze to juz sie nie powtorzy- w kazdym razie nie zamierzam juz na sile przec......zeby znowu cos nie peklo.....zobaczymy.....

dobrze ze za tydzien mam wizyte.....
Ja też mam "ten problem" i też pojawił się problem krwi. Teraz rano, na czczo zjadam taki "wynalazek" , który poleciła mi ginka. Już kiedyś pisałam, ale jakbyś miała problem to przypomnę.

Cytat:
Dzięki dziewczyny za miłe powitanie A teraz specjalnie dla wizażowych cioteczek zdjątko syneczka

PS To co trzyma w łapkach (takie ciemne) to pępowina, którą się zasłaniał łobuziak jeden
Śliczny chłopanio

Cytat:
Napisane przez skierka1981 Pokaż wiadomość
oki to ja zmykam jednak do biedronki z koleżanką i coś wam wstawiam - ja z Amelką 33 tyg i 1 dzień, dzisiejsze zdjęcie

Załącznik 2265034 Załącznik 2265035
Domek Amelki pierwsza klasa

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
czesc dziewczynki *
ja tylko na chwile bo jestem u rodzicow ale zaraz jade

musze sie pochwalic - wypakowalam wszystkie kartony dzis do konca - kolejnych osiem i wysprzatalam cale mieszkanko na blysk, nawet dywan juz lezy rozlozony

netu jeszcze nie uruchomilam bo juz nie mam sily
moze dzis dam rade to sie odezwe
pozdrawiam wszystkie mamusie
super! A martwiłaś się, że nie zdążycie.

Cytat:
Witam Majke spowrotem
dziewcyzny ładne brzuszki
ładny torcik

Ciesze sie ze wizyty ok, ja jak zwykle nie nadrabiam za wami, w koncu moze mi sie uda cos nadrobic na wizazu ja juz po urodiznowym weekendzie - no coz narobilam ciast i treotow i na szczescie wystracyzlo jeszcze gosci obrdarował TZ, tym lepiej ze ja juz nie umiem patrzec na te slodkosc, teraz jemy snaidnko i zabiermay sie za niedlugo na działke do moich rodzicow na grilla, odrelaksowac sie

Jutro mamy usg 3/4 D bedziemy sprawdzac czy z serduszkiem małego wsio ok i czy jakies kolejnych niepsodzianek nie ma ! takze o ile to mozliwe prosze o trzymanie kciukasow tak od 9 do 10 bo mam na 9 ale penwie i tak jako pierwsza si enie dopcham !
Gizmo ściskam kciuki tak mocno, jak tylko potrafię Bedzie wszystko dobrze

Cytat:

Ściskam was mocno
Mariolka Trzymam kciuki, że będzie wszystko dobrze, a Antoś urodzi się o czasie

Ja spadam, bo nie mam siły. Do jutra

Zawsze trzeba mieć nadzieję na lepsze jutro...

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
magi77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-24, 20:46   #4096
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Hej mamuski
Podczytywałam Was wczoraj ale nic nie pisałam bo miałam neta podłaczonego pod stacjonarny (wizaz tutaj dalej nie działa). Wczoraj spędziłam dzien na nauce a raczej pisaniu zaliczeniowych referatów.
Jeszcze musze dzisiaj jeden dokonczyć
O ok 14 mamy mieć gości, lece zaraz sie doprowadzić do porządku.

Trzymam kciuki Napewno wszystko będzie dobrze.
Cytat:
Mariolu jesteś aniołem Miałam ci zadać to samo pytanie ale stwierdziłam że ci nie będe głowy zawracać. Wielkie dzięki, zaraz poczytam o tych kosmetykach bo szczerze to nigdy o nich nie słyszałam. Wszędzie tylko Johnson a czytałam że często uczula dzieci więc chciałam spróbować może czegoś łagodniejszego.

To dobrze że nie pojechałaś na dyskoteke z nimi. A to dlatego że siostra mojego męża jak była w ciąży to też była na wieczorze panieńskim. Potem pojechała z nimi na dyskoteke (a była jakoś 2 tyg. przed terminem). Jak wróciła z dyskoteki ok.2.00 to o godz. 5.00 odeszły jej wody! A ok. godz.7.00 już miała małą przy sobie W sumie to szybko i gładko jej poszło.

Ja też lubie mieć wszystko (co się da) pod kontrolą.

Napewno jest wszystko dobrze. To badanie to będzie tylko formalność.

Malga troche mnie nie było na wątku i kurcze ominęła mnie taka super wiadomość! Dlatego składam spóźnione gratulacje!!! Tym razem napewno będzie dobrze. Ściskam mocno!
Cytat:
Na moim teście druga kreseczka była już dość wyraźna, ale i tak nie mogłam uwierzyć .
Ja mam 92-93 cm na wysokości pępka, a pępek czasami "wywrócony" na drugą stronę , mój Kubuś teraz kopie rzadziej, ale konkretnie, za to pcha się, że ho ho

A ja zanim zaszłam w ciążę, to co miesiąc miałam objawy (a to mdłości, a to zgaga ), a jak się udało to nic
Ja też lubię mieć zaplanowane, mój Małż podobnie, ale często z tych planów nic nie wychodzi

Fajne są takie wiadomości, krzepiące

Będzie dobrze, zobaczysz , musi być

Mój brzuch bardzo często ma dziwny kształt , współczuję tego snu, brrr...

Cieszę się, że jest już w porządku

witam wpadalam powiedziec, dobranoc co prawda nie ide jeszcze spac ale poki co schodze z fora bo musze poprawic prace licencjacka , a to troche zajmnie, grrill prawie udany

dziewczyny licze na wasze kciukasy , licze na to ze wiadomosci beda ok

24,07 - nasza data ;]
Szczęśliwa mama dwóch szkrabów

Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm
Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm

udało sie -moj wykres
Gizmiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-24, 21:07   #4097
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magi77 Pokaż wiadomość
Witajcie,
piszę szybko i skrótowo, bo niedawno wróciłam. Było na prwadę super! Tylko jestem tak padnięta, jak bym to ja wczoraj nieźle piwkowała, ja grzeczna abstynentka jestem
Super, że wyjazd udany

Cytat:
dziewczyny licze na wasze kciukasy , licze na to ze wiadomosci beda ok
Nasze kciukasy mają magiczną moc, więc nic się nie martw

Ja już dzisiaj uciekam, dobranoc

H. MacLeod

.
Stary 2009-05-24, 21:08   #4098
WrednaAfrodyta
Zadomowienie

Gizmiatko 3mam kciuki

A ja kolkę pije , w ciąży cola smakuje mi jak nigdy...
Stary 2009-05-24, 21:32   #4099
majka versace
Zadomowienie

Cytat:

Ściskam was mocno
Bedzie lepiej Ważne że jesteś pod opieką lekarską więc sie nie martw, będzie dobrze. Ściskam mocno

Stary 2009-05-24, 21:34   #4100
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:

To dobrze że nie pojechałaś na dyskoteke z nimi. A to dlatego że siostra mojego męża jak była w ciąży to też była na wieczorze panieńskim. Potem pojechała z nimi na dyskoteke (a była jakoś 2 tyg. przed terminem). Jak wróciła z dyskoteki ok.2.00 to o godz. 5.00 odeszły jej wody! A ok. godz.7.00 już miała małą przy sobie W sumie to szybko i gładko jej poszło.
o jezu to rzeczywiscie miala ekspresowy porod!!dobrze ze nie pojechalam bo dziewczyny wrocily o 5 rano

Cytat:

Czekoladko mam taki sam aparat , tylko kolor amarantowy i jest po prostu super, fajne filmiki kreci
zobaczymy jak sie sprawdzi hehe

Cytat:
jak tylko aparat przyjdzie to bede robic foty
Cytat:
Tak wyglądają z boku: http://www.tommeetippee.co.uk/soothe...l-development/, czyli góra jest trochę wypukła.

Cieszę się, jeśli coś pomogłam
calkiem fajne te smoczki

Cytat:

i pamiętam, że Czekoladka ma nowy aparat foto którego pewnie nie będzie już nikomu pożyczała
no jeszcze go nie mam....ale mam nadzieje ze przyjdzie w tym tygodniu!!juz obiecalam sobie i zastrzeglam tż ze nigdy wiecej nie pozycze!!

Cytat:

Ściskam was mocno
zycze zeby tym razem wyniki byly lepsze

Cytat:
Napisane przez magi77 Pokaż wiadomość

Ja też mam "ten problem" i też pojawił się problem krwi. Teraz rano, na czczo zjadam taki "wynalazek" , który poleciła mi ginka. Już kiedyś pisałam, ale jakbyś miała problem to przypomnę.

zdradz mi prosze ten "wynalazek"

ja wrocilam przed chwila od tesciow.....znowu mam zaparcia i puszczam bąkichyba tż dzis sie otruje
jutro czeka mnie samotny dzien bo tż jedzie na szkolenie do czeladzi i pewnie wroci wieczorem......

milej nocki

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-24, 21:34   #4101
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:

mi też, i czasem to aż mam wyrzuty sumienia jak sobie popijam.
Mi smakowała zawsze, ale w ciąży wybitnie.

Od wczoraj zachlewam się soczkiem marchewkowym wprost z sokowirówki. Delicious
Mysle ze kilka dni takiego popijania nam nie zaszkodzi, ze sie nie przewitaminizujemy

Eleeri komplecik uroczy.Mnie urządzałby różowy, najlepiej i w pieski i w kotki

I tez juz spadam,do jutra

Stary 2009-05-24, 21:36   #4102
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Gizmiatko 3mam kciuki

wlasnie ja nigdy coli nie lubilam-wogole nie lubie gazowanych napoi oprocz piwa hh
a teraz uwielbiam zimna cole......ostatnio nalam sobie pepsi i mi nie smakowala-jednak cola to jest cola

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-24, 21:45   #4103
katarzynka00
Zakorzenienie

Ach i umknęły mi pozdrowienia dla Mariolki. Kochana Ty masz tak ogromną wiedzę i kontakty skoro siedzisz w tej branży że napewno wyprowadzą cię na prostą Pod szczegolna opieką i troską donosisz Antonio do terminu.
No i wraz z naszymi magicznymi, wizazowymi kciukami

Cytat:
juz obiecalam sobie i zastrzeglam tż ze nigdy wiecej nie pozycze!!
ja tez ostatnio zastrzegłam,ale cos innego-tez wkurzajacego, że mój profil na Alle służy tylko do naszych zakupów.Bo zawsze jakis kolega, znajomy czy ktoś uprzejmie prosił, żeby tylko kupić, albo mu wystawić bo bardzo zalezy albo coś i potem problemy były, albo reklamacje,niezadowolenie z zakupu albo trzeba było aukcje sciagnac bo kolega jednak nie chce sprzedawac i takie tam głupoty i się wkurzyłam
Niech sobie każdy swoje konto załozy i na swoje konto jedzie, a co!!!

Stary 2009-05-25, 07:44   #4104
Tulipfever
Rozeznanie

Wrocilam z dlugiego weekendu, bylo cudownie, ale stanowczo za krotko.
A teraz postaram sie nadrobic Wasze posty
Cmok!
Tulipfever jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-25, 07:45   #4105
Biedroneczkaolga
Zadomowienie

Witam od rana dziewczynki!
Wy zapewne macie wybrane już imiona dla dzidzi i proszę o małą pomoc
mam problemy z imieniem dla dzidzi , jeszcze przed zajściem w ciaze planowałam Jakuba - bo jak będzie mały to będziemy na niego wołać Kubuś potek Kuba a jako dorosły facet Jakub.. tyle że w zeszłym roku to było dość często nadawane imię i tu moje pytanie - spotykać dużo małych Kubusiów????????:confused :

Edytowane przez Biedroneczkaolga
Czas edycji: 2009-05-25 o 07:51
Biedroneczkaolga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-25, 08:08   #4106
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

"Wapdalam " na chwile, powiedziec ze od 4 nie spie , i ze sie boje jechac do spzitala !!!

Cytat:
Gizmiatko 3mam kciuki

kciuki sie przydadza jak najbardziej

Ja kolo nie moge to była pierwsza rzecz jaka gin powiedzial ani kropli, pozniej był alkohol , pasztety , jajka surowe , kawa, mocna herbata, a najlepiej jakbym piła sama reybos itd wymieniane. Wiec nie pije koli od 8 miesiecy a taka mam chciece ze sozk !!!!! czasem lizaka kokakolowego kupie i tyle
Cytat:
mi też, i czasem to aż mam wyrzuty sumienia jak sobie popijam.
Mi smakowała zawsze, ale w ciąży wybitnie.

Od wczoraj zachlewam się soczkiem marchewkowym wprost z sokowirówki. Delicious
Mysle ze kilka dni takiego popijania nam nie zaszkodzi, ze sie nie przewitaminizujemy

Eleeri komplecik uroczy.Mnie urządzałby różowy, najlepiej i w pieski i w kotki

I tez juz spadam,do jutra
Cytat:
Napisane przez Biedroneczkaolga Pokaż wiadomość
mam problemy z imieniem dla dzidzi , jeszcze przed zajściem w ciaze planowałam Jakuba - bo jak będzie mały to będziemy na niego wołać Kubuś potek Kuba a jako dorosły facet Jakub.. tyle że w zeszłym roku to było dość często nadawane imię i tu moje pytanie - spotykać dużo małych Kubusiów????????:confused :
Faktycznie Kubusiow jest pod dostatek, u mnie na osiedlu byl wysyp Kubusiów, Oliwi, Zuz, Patryków w sumie tylko te 4 imiona jest jedna Waleria ;]

Dobra kobiety ja przypominam o tryzmanie kciukow i milego dizonka zycze

24,07 - nasza data ;]
Szczęśliwa mama dwóch szkrabów

Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm
Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm

udało sie -moj wykres
Gizmiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-25, 08:09   #4107
p4w
Zakorzenienie

Cytat:

Ściskam was mocno
witam Was w poniedziałkowy ranek

Mariolu trzymamy mocno kciuki, żebyś donosiła Antosia

na śniadanko chyba zrobię sobie truskawki ze śmietaną

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-25, 08:16   #4108
Miramej
Zakorzenienie

Cześć Mamuśki

U nas w końcu niebo jakoś wygląda . Chciałam Wam załączyć sobotnią tęczę i bardzo pochmurne niebo, ale wizaż odmawia współpracy

Piję już kawkę i mam nadzieję, że dzień będzie lepszy, niż te ostatnio

H. MacLeod

.
Stary 2009-05-25, 08:39   #4109
Tulipfever
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Anielka_ Pokaż wiadomość
Witam Was,
Jestem nowa w tym watku.
Mam termin na koniec sierpnia2009r.
Po jednej obumarłej ciązy i wielu problemach z tą ciążą(pekniety pęcherz płodowy, wypływające wody, krwawienia,założenie szwu) "leżakuje" w domu. Trzymam mocno Aniołka mojego i ściskam nóżki bo coś mu sie śpieszy - teraz jak jest szew to troszke go to chyba przyblokuje...
Witaj Anielko

Cytat:
ostatnio mialam dola z powodu mojej figury- jak bylismy w tym krakowie to same laski chodzily po rynku i tak zazdroscilam im figury.....
tż zauwazyl ze cos mnie gnebi- wiec mowie ze mu ze czuje sie nieatrakcyjna bo jak widze takie laski laza, a ja z brzuchem to mi przykro....a tż na to" juz niedlugo znowu bedziesz wygladac sexi.." marne to pocieszenie ale jednak
sa dni gdzie sie nie przejmuje a czasem to masakra.....
Mam identycznie czasami, ostatnio sie poryczalam w przebieralni, bo tak zmienila mi sie figura. A potem jest mi glupio, ze sie marze, jest mi wstyd, bo przeciez tak naprawde ciesze sie ta ciaza jak szalona .

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
heloo mamusie
Aniu, czy mozesz wpisac do tabelki, w ramach uzupelnienia informacji, ze mam ehm ehm 29 lat oraz wozek Bugaboo Cameleon?

Cytat:

Mocno trzymam kciuki!

Cytat:

Ściskam was mocno
Bedzie dobrze, wiem, ze latwo sie mowi, ale staraj sie byc spokojna. Tak jak mowia dziewczyny, jestes pod dobra opieka lekarzy, to bardzo wazne. Glowa do gory!

Cytat:
Napisane przez Biedroneczkaolga Pokaż wiadomość
Pierwszy synek mojej siostry ma na imie Kubus i jest cudny, przecudny, uwielbiam Go Tak wiec skojarzenia z tym imieniem mam tylko i wylacznie pozytywne. Co do czestotliwosci wystepowania, trudno mi powiedziec, bo nie mieszkam w kraju.

Urlop nam sie udal ogromnie, w sobote wypozyczylismy z mezem rowery i pojechalismy na dluga wycieczke- lacznie przebylismy-uwaga- 40 km A wokol nas tylko pola, lasy, laki, krowki, rzeki- jednym slowem bajka! Pokupowalismy rowniez troche drobiazgow- tak, wiekszosc dla dziecka- spioszki, pozytywke z kogutem, miekka owieczke i wreszcie kupilismy torbe na wozek
Zaraz sie rozgladne, jak mozna wstawic fotke, to sie Wam ujawnie nieco.
Pozdrawiam wszystkie Mamy!
Tulipfever jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-25, 08:46   #4110
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tulipfever Pokaż wiadomość

Pierwszy synek mojej siostry ma na imie Kubus i jest cudny, przecudny, uwielbiam Go Tak wiec skojarzenia z tym imieniem mam tylko i wylacznie pozytywne. Co do czestotliwosci wystepowania, trudno mi powiedziec, bo nie mieszkam w kraju.

Urlop nam sie udal ogromnie, w sobote wypozyczylismy z mezem rowery i pojechalismy na dluga wycieczke- lacznie przebylismy-uwaga- 40 km A wokol nas tylko pola, lasy, laki, krowki, rzeki- jednym slowem bajka! Pokupowalismy rowniez troche drobiazgow- tak, wiekszosc dla dziecka- spioszki, pozytywke z kogutem, miekka owieczke i wreszcie kupilismy torbe na wozek
Zaraz sie rozgladne, jak mozna wstawic fotke, to sie Wam ujawnie nieco.
Pozdrawiam wszystkie Mamy!
na rowerze ? nie wolno jeździć na rowerze w ciąży
ogólnie nie można uprawiać tych sportów, które aktywizują mięśnie dolnych partii ciała - brzuch, miednica, czyli rower, narty odpadają
z tego co się orientuję sportem zalecanym jest pływanie, bo oprócz ruchu woda zapewnia delikatny masaż i dobrze wpływa na mięśnie pleców, a łagodząco na brzuch i miednicę

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości