![]() |
#451 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. II
Cytat:
Natomiast polska to firmy polskie. Ot cała filozofia. ![]()
![]() |
#452 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#453 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
bo nie ma za małych lub za dużych piersi ![]() Więc nie za cnoty i charakter nagrodą jest miłość i nie za posłuszeństwo ani lojalność, ale za wdzięk i niepokorność, za życie samo w sobie w całej jego oczywistości. Wielka jest bowiem w nas potrzeba kochania. Julia Hartwig, Kot Maurycy
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#454 |
Wtajemniczenie
|
Hmmm, ja nie zauważyłam żeby spłaszczał. Chyba wręcz przeciwnie - jak dla mnie, w nim moje piersi wydają się jeszcze większe niż są
![]() Co do rozmiaru, to niestety ciężko mi powiedzieć czy to dużomiseczkowiec czy mało, bo nie mam za bardzo porównań. Z dobrze dobranych staników mam tylko Siennę z Panache. Tam właśnie rozmiar 30F. Swoją drogą, to mogłyby te firmy postarać się o jednakową rozmiarówkę a nie jeden model dużomiseczkowy a inny mało itp. I weź tu się człowieku połap w tym wszystkim ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#455 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Skoro w innym masz 30F, a i z wymiarów 30F wychodzi, Cleo masz 30E, więc jest dużomiseczkowy. No niestety, przynajmniej każda firma mogłaby produkować takie same miski...
![]() |
#456 |
Zakorzenienie
|
czy wiecie kiedy dokładnie ruszy sklep Effuniak?
|
![]() ![]() |
![]() |
#457 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Pierwszy to polska rozmiarówka odpada Drugi ma bardzo płytkie miski, musiałabyś wziąć 70ff Trzeci ma trochę mniejsze miski i wrzynającą się często tasiemkę w pierś, więc też warto by rozważyć miskę więcej Na razie nie kupuj za dużo, bo może okazać się, że pierś przemieści się spod pach i będziesz potrzebowała większych miseczek ---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ---------- Ale sienna jest małomiseczkowa |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#458 |
Wtajemniczenie
|
Ten stanik jest w ogóle źle opisany, w aukcji jest napisane, że rozmiar z metki to 30D, a głębokość miseczki 18cm czyli tyle ile we freyowych 28D (i moim 75A
![]() A kiciuni poleciłabym Freya Retro 30B, podobno są małomiseczkowe. http://www.allegro.pl/item635475278_...b_mietowy.html A jakie śliczności na ebayu, np http://cgi.ebay.co.uk/bnwt-KIKI-DE-P...3A1%7C294%3A50 Edytowane przez simeri Czas edycji: 2009-05-24 o 21:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#459 |
Wtajemniczenie
|
Obawiam się, że tego nie wie nawet sama Ewa Michalak
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#460 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#461 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#462 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() zmierze się jeszczze raz w pozycji pochylonej i pod biustem ciasno nadal szukam swojego rozmiaruu..
![]() ![]() |
![]() |
#463 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
skoro nic nie pasuje, bo nie i już, i tak nie masz zamiaru nic próbować... to po co w ogóle głowę zawracać?
bo nie ma za małych lub za dużych piersi ![]() Więc nie za cnoty i charakter nagrodą jest miłość i nie za posłuszeństwo ani lojalność, ale za wdzięk i niepokorność, za życie samo w sobie w całej jego oczywistości. Wielka jest bowiem w nas potrzeba kochania. Julia Hartwig, Kot Maurycy
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#464 |
Rozeznanie
|
poczytałam troche ale i tak nadal nei rozumiem
brytyjskie rozmiary są wszędzie podawane? a jak kupuje stanik w sklepie np. new yorker czy z sieci atlantica? jakie oni maja rozmiary? jak znalesc dobry stanik!? ;(
![]() |
#465 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#466 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Co do rozmiarów: polskie firmy (Gaja, Konrad, Milena, Kostar) używają polskiej rozmiarówki, zagraniczne (Freya, Panache, Frilly, Elle Macpherson, Gossard, M&S itp.) używają brytyjskiej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#467 |
Wtajemniczenie
|
[1=b8ae395ad20fac79699d786 016c1d68a9b01f66e_62eafdf 253efe;12449747]bluzki bawełniane pewnie tak - bo to elastyczne , ale ja nosze 65G (naprawdę mam całkiem przeciętnych rozmiarów biust) i z koszulą mam problemy :/ jak w biuście ok , to dół ciążówka ... zdarza się coś znaleźc, ale bardzo rzadko żeby faktycznie dobrze leżała. Na biubiu niedługo mają być koszule
![]() oj tak, niestety. Tak się zastanawiam, kiedy producenci odzieży zauważą wreszcie, że nie wszystkie kobiety są bezbiuściaste ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#468 | ||
Wtajemniczenie
|
Nic się nie stało, nie chciałam tylko, żeby się Kicia wystraszyła wielkości miski
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nie, ten stanik z linka był większy od tego, który powinnaś nosić. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#469 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jestem zawiedziona !
Przyszedl dlugo oczekiwany (3 tygodnie opozniony) Cleo Panach- Cleo, Robyn, balkonetka Nie wygladam w nim tak jak bym chciala ![]() ![]() ![]() muszę go wymienic, nie mam wyjscia, doradzcie mi prosze na jaki ![]() ![]() na 5 pokazalam jak chcialabym żeby mi zbieralo biust ![]() rozmiar: 60C
Dziewczyny, bardzo proszę o wypełnienie krótkiej ankiety, która jest badaniem rynku usług dietetycznych. Tutaj link: profitest.pl/s/12254/Tu4ydm2K3ha4YKAM W ramach podziękowania dla dwóch z Was oferuję bezpłatne konsultacje dietetyczne ![]() Edytowane przez inc0rrect Czas edycji: 2009-05-28 o 15:13 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#470 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#471 |
Raczkowanie
|
A jakie masz wymiary?
On nie obejmuje całej piersi. Albo jest za mały albo ma po prostu za wąskie fiszbiny. (koniec fiszbiny powinien celować w środek pachy u ciebie tak nie jest) Podciągnęłaś dobrze ramiączka? Wydaje mi się, że nie, a wtedy będzie widać, że jest za mały. Poczekaj na opinie innych, ale ja bym chyba wymieniła na większy Doczytałam, że jesteś z Wrocławia, więc najlepiej wybierz się do Milli i pomierz Edytowane przez nefretam Czas edycji: 2009-05-25 o 12:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#472 |
Konto usunięte
|
Na LB "obiło" mi się dzisiaj o oczy, że za około 1,5 tygodnia od dzisiaj. Czyli początek czerwca. Oby...
----- Kto nie ryzykuje, ten nie ma szuflady pełnej staników: zamówiłam w końcu to cholerne Mardo - obydwa modele w rozmiarze 65I. Teraz modlitwa, aby nie było dużo za dużo lub za małe. Wprawdzie przy jednym z modeli czułam w brzuchu (wiem, wiem, na brzuchu tego nosić nie będę), że powinno być 65H, ale co tam - najwyżej odeślę (za tą kasę mogę przeboleć...). |
![]() ![]() |
![]() |
#473 |
Wtajemniczenie
|
inc0rrect , mnie się wydaje, że on jest za mały, możliwe, że nawet o dwie miseczki, ale może się mylę. A jakie masz wymiary? Bo piszesz o tym, że nosiłaś 70B, a 60C ma z założenia miski mniejsze niż 70B.
Edytowane przez agta85 Czas edycji: 2009-05-25 o 12:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#474 |
Zakorzenienie
|
kupiłam dziś mamie Gaie Paris
![]() po polsku ![]() ![]() mam nadzieje że się mama ucieszy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#475 |
Zadomowienie
|
ja bym wymieniła na inny model - nie usztywniany, może Harry? był już tu prezentowany w wątku
|
![]() ![]() |
![]() |
#476 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo też sie zastanawiałam nad Mardo, ale nikt tu o nim nic nie pisze... O Ewa Bień też nie, a tak podobają mi się te przezroczyste staniczki... ![]()
![]() |
#477 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#478 | |
Zakorzenienie
|
[1=b8ae395ad20fac79699d786 016c1d68a9b01f66e_62eafdf 253efe;12454567]
a nie możesz go zwrócić po prostu? on wyglada jakby niestety nie był kompatybilny - z jednej strony jest za duży, z drugiej strony z boku masz jeszcze biust który nie trafia do miseczki bo jest za "wąska" jakby :/[/quote] masz racje, jedna miseczka jest ok druga się jakby za wczesnie zaczyna (tam mam pusto) i za wczesniej konczy, chcialam to uchwycic na zdjeciu nie udalo mi sie zbytnio, ale to bardzo widac, wklejam zdjecie ktore mi sie udalo zrobic (mam tak jak leże i jak siedze oparta) Nie wiem cz bede mogla go zwrocic, czy ewentualnie wymienic, na ktorys z tych modeli http://balkonetka.pl/2008/11/6/slodka-cleo-od-panache , tylko czy ktorys z tych moeli bedzie ladnie lezal? (chcialabym bo to jedyne dostepne na rynku 60C i bardzo chce biustonosz ![]() Cytat:
tak prosze tez o opinie innych, nie chce juz tego fasonu, sadze ze dobrze on lezec na mnie nie bedzie nawet jak zmienie rozmiar ![]() Bardzo głupio te zdjecia wyszly z gory przepraszam, tak juz wychodzą gdy się leży ![]() dwa pierwsze- na lezaco dwa drugie-po podciagnieciu ramiaczek prosze o pomoc ![]() wymiary 66/ 77 (czesto wychodzi 76,5)
Dziewczyny, bardzo proszę o wypełnienie krótkiej ankiety, która jest badaniem rynku usług dietetycznych. Tutaj link: profitest.pl/s/12254/Tu4ydm2K3ha4YKAM W ramach podziękowania dla dwóch z Was oferuję bezpłatne konsultacje dietetyczne ![]() Edytowane przez inc0rrect Czas edycji: 2009-05-28 o 15:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#479 |
Raczkowanie
|
Za mały. I chyba jak napisała Agta85 o 2 miseczki, ale nie jestem przekona czy na pewno 60dd będzie dobrze leżał, dlatego proponuje żebyś się przeszła do Milli pomierzyła co ci pasuje i wtedy wymieniła ten stanik na pasujący.
A zmierz się jeszcze w zwisie, bo wydaje mi się, że będzie więcej niż 77cm |
![]() ![]() |
![]() |
#480 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Dziewczyny, bardzo proszę o wypełnienie krótkiej ankiety, która jest badaniem rynku usług dietetycznych. Tutaj link: profitest.pl/s/12254/Tu4ydm2K3ha4YKAM W ramach podziękowania dla dwóch z Was oferuję bezpłatne konsultacje dietetyczne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:25.